rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez már egy ideje van / volt. Mondjuk általában üresek, így máshol nyomom a köröket. Pl a AM FIAGT3 2012-vel stb.😊 Tök jó versenyeket szoktunk menni!😊 Nem is értem az embereket...
Alexease
ISI inditott nehany hivatalos szervert, ISI OPEN SERVER neveken, vegyes tartalommal.
http://isiofficial.liveracers.com/Live
Alexease
Sose modoltam autot, nem is ertek hozza, ez a nehany volt csak, de ez is csak azert, ha mar megvettem, akkor korbe tudjak menni vele😉

Az rF2 mar most is sokkal tobbet "tud", mint amit latunk belole. Vagy meg nincs kesz, azert "nem tudja" vagy "nem foglalkoznak vele" hogy veglegesebb legyen.
Pl.: van benne kulso es belso szelvedo shader, egyenkent 6-7 materiallal, animaciokkal, kulon shine, dirt, rain es egyeb retegekkel. Vannak benne shine es flare shaderek is.
Ezek lehet nem is mukodnek alapbol, nincs "bekapcsola", de ha belenne, akkor is eselytelen, hogy egy modder magatol rajjjon😊 Ha csak 5 csatornaval szamolok, es csatornankent diffuse+alpha+anim, akkor is 625 lehetoseg, amit vegig kellene probalgatni a jatekban, hogy eppen mit csinal😄DD

Van benne ~150 shader, vannak kozte igen bonyolultak is, atlagban drabonkent lazan elferne hozzajuk fel-fel oldalas leiras peldaval😄 Csak ez egy laza konyv lenne;D
A valós tükröket ki lehet kapcsolni, hogy a virtuális megmaradjon?
Scarry
Túl sokat foglalkoztok ezzel a szar modderkedéssel. Úgysem tudjátok profin megcsinálni ahogy nekem tetszik! Ezt csak az ISI tudja faszán, hogy mit akar! Eddig azt hittem, hogy szarnak bele az egészbe. de nem! Szerencsére! Nem érdemes kínlódni vele otthon szoba modderként! Hiába a legjobb!Egy képzetlen dilettáns moddernek mint a legtöbbnek nagyon nehéz! Nekem van olyan infóm, hogy a herétek a torkotokban lesz. Már akinek van persze... Jövőre akkorát durran az rF2, hogy még az is megveszi aki eddig utálta! Csak Ennyit akartam mondani!
Alexease
Az a GT-R eredetileg SimDream cucc. Ket csomagot adtak ki az rF2-hoz korabban, mindkettot megvettem, de sajnos kicsit botranyosak:/ Legalabbis a frissebb rF2 verzioval. Szarol vannak elnevezve, nincsenek rendes mappok, se semmi shaderhez kotoheto speci dolgok, nincsenek minta kepek/ikonok, es az ulespozicio csak a kormany kozepeig emelheto😄

Azokbol rakta ossze "hasznalhatova" ezt a negyet: SimDream Alfa Romeo 8C Spider, SimDream Nissan Skyline R34 GTR, SimDream RUF CTR Yellow Bird 1987, SimDream Scion FRS.

Ezekbol kettohoz (Nissan es a Scion) Zolee csinalt rendes fizikat, vagyis az o erdeme!
Vannak meg autok, csak idom nincs😉
Scarry
Tim Gabi most megint hova tart? <#banplz><#csodalk><#nyes> a híres kormányváltós szaros skoda csodához? <#action> Aleex! Nyomj fel egy mostani Lada modot a sok brazilnak!<#nyes>
Ingy2
Akkor is a te hibád ha szar<#idiota>

Mazsolázgattam a letölthető cuccok közül és kipróbáltam a Nissan Skyline GT- R R34 et nagyon kellemes meglepetés volt AC-s Nordon és Brand Hatch-en úgy viselkedett ahogy kell, féktávonsegglöttyintvegázzalki, 38 fokos lázra sikerült ráizzadnom Nordon vele<#idiota> Nemtom ki csinálta de jobb lett mint a GT6-os sínautó verzió.

Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.

Alexease
Meg nem neztem meg, vagyis nem biztos hogy hasznalhato😊)))) Bar 4.2-es verzio, valamit biztos csiszolgattak rajta, meg az FRV is regi csapat, bar volt aki mindig szidta. Meg igy lattatlanban se szamitson senki AC-szinten nullaro modellezett modellekre😄
Szabi
<#eljen>

"Nulla tenaci invia est via"

Alexease
FVR-V8-Supercars-2014-Ford-Falcon-FG_v4.20.rfcmp
FVR-V8-Supercars-2014-Holden-Commodore-VF_v4.20.rfcmp
FVR-V8-Supercars-2014-Mercedes-Benz-E63_v4.20.rfcmp
FVR-V8-Supercars-2014-Nissan-Altima_v4.20.rfcmp
FVR-V8-Supercars-2014-Volvo-S60_v4.20.rfcmp

Alexease
AC-Brands-Hatch_v074.rfcmp
Ez nincs annyira kesz, mint a Nord volt az elso (es utolso?!) megjelenesenel. De valszeg jobb mint az eddigiek.

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.12.29. 12:26:12
SIMCO BTCC 2016 | Wet Test Race | Silverstone National | BMW 125i BTCC | Balazs Toldi OnBoard
zolee145
Fizikát tekintve jó a kerék méret, minden okés. De a modell ennél kisebb. Ez magában a játékban nem úgy megy, mint pl rF1-ben a menüben, hogyha fentebb volt a modell akkor a levegőben forgatta.
Itt mindenképpen a talajra kerül a kerék fizikai modellje, csak jó lenne a grafikai modellel összehozni. 😄

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Alexease
Az ISI-hez adott meretezett rendszerben kell modellezni, vagyis meret szerint pontosan, aki nullarol csinal valamit, logikusan millimeter pontosan csinalja. Vagyis pontos kell legyen a modell, nem akarmekkora, aztan majd a jatek meretezgetni😊

Nem tudom annal a Fiat-nal mi lehet, de az AC-ban a kerek/gumi aljat kell a nulla ponthoz allitani (vagy mindegy neki es ledobja😄), de az ISI-nel fontos, hogy a kasztni alja legyen a nulla ponton. A felfuggeszteseket es kerekeket a gumival, majd o hozzaszamolja. Ha a modell magasabban van, attol meg jol szamolja, csak te rosszat latsz😄
Nem modelleztem a 0ról semmit még, de én így csinálnám.

Maxnak van egy unit rendszere, be lehet állítani hogy 1 unit, 1 cm vagy 1 inch legyen. Azt hiszem saját magadnak is definiálhatsz gy értéket. Ha olyan .max fájlt nyitsz meg amiben eltér a unit érték a nálad beállítottól akkor arról figyelmeztet.

Innentől kezdve adva van, hogy csinált 3 lapot egymásba illesztve, vagy egy boxot kinek melyik a jobb, a kocsi valós méret értékeivel. Ezeket a lapokat vagy a boxot megmappolod a blueprintjeiddel és már lezdheted is 😉

zolee145
Nincs nálam a max modell, csak az rF2-re konvertált modell. gmt. Most néztem az M4-est, gondolom ez is AC modell, na itt elöl 18-as hátul 19-es felni van. Nem értem. 😄
Okés, nem ugyanaz van elöl meg hátul, de a felni átmérő pont ugyanaz, minden más adat más a valósgban. Furák ezek az AC modellek, Forzánál ilyen gondok nem voltak.

lac coo
Ha adsz egy max filet lemérem neked mi mekkora .
azt nem tudom , hogy szoktát csinálni, akár modellezhetik nagy méretben is és utána összenyomják jó méretre , gondolom kasztninál egy-két centi nem számít .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

zolee145
Valaki aki szokott modellezni világosítson már fel: egy autót mondjuk maxban hogyan modellezek? Konkrétan a méretezés érdekelne. Szóval elég egy alakhelyes modell aztán kész, vagy itt is van mondjuk egy milliméteres koordináta rendszer ahova a blueprintet eleve mérethelyesen rakom be?
Azért kérdezem, mert eddig ilyen probléma még nem volt, hogy egy valós méretre állított kerék a levegőben ment volna. A Fiatnál sem tűnik olyan nagyon kicsinek a kerék a kocsihoz képest, lehet, hogy az egész modell arányosan kisebb, nemcsak a kerék?

Alexease
MiniVille-Car_v100.rfcmp
MiniVille-Track_v100.rfcmp

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.12.28. 15:01:35
Alexease
ASR-Formula-OWC-1991-Ferrari-643_v180.rfcmp
ASR-Formula-OWC-1991-McLaren-MP4-6_v180.rfcmp
ASR-Formula-OWC-1991-Williams-FW14_v180.rfcmp
BTCC-NGTC-BMW-125i_v111.rfcmp
BTCC-NGTC-Mitsubishi-Lancer_v111.rfcmp
EnduRacers-Flat6-Series_v100.rfcmp
MAK-Corp-Group-C_v081.rfcmp

Sachsenring_v100.rfcmp
Sandown-2014_v180.rfcmp
Szabi
nagyon jó mindkét járgány <#szeret>

nem túrom szét ezt a topikot a problémával, a pályamodellezés alatt folytatom...
zolee145
Megint tanultam valamit a turbóról, most épp a hangról. Fasza. Kár, hogy nincs egy leírás, mert könnyebb lenne elolvasni, mint magamtól rájönni, na sebaj. Lassan elkészül a Fiat, csak ezt a kerék kérdést kell rendbe tenni. Ezt elméretezték...

gviski
hát jobban néz ki, mint a mostani, az egy....

Virtual SimRacing

Adam Jonas
Ez az AC-s Brands Hatch?

Alexease
WIP 😊

lac coo
sose tudtam irányítani igaziból ezeket az autókat, mindig elkevertem, hogy akkor most merre van az autónak a jobb vagy a bal! 😊)

Japánokat érdemes megnézni, az hihetetlen ,szerintem azok jedik ! 😊)

Alexease
Ilyen can mar az elejetol az rF2-hoz is😉 De azert poen😛
http://rfactor.net/web/rf2/cars/isi-formula-rc/
lac coo

Egyebkent mar minden mukodik rajta.
Realroad, eso, tukrozodes, idomeres, aiw.
A time objectekkel nem foglalkoztam uv szinten, mukodnek. 😊
Koszi 😊
Nekem devmod-ban is ki van tomoritve gokart.
Azzal teszteld, Skippy-vel hasznalhatatlan.

Az alahuzasokat/kotojeleket megvaltoztatom, azzal lehet problema, ha az korabban is gondot okozott.

Az egyeb felepites mar korabban is mukodott, de hasznos amit irtal. Egyszerubb strukturaval nem kell annyit bibelodni.

Igen BTB-ben keszitettem. Rf1-ben futott is.
Szabi
<#gonosz1>

Alexease
Az uj DX13 pluginnal:
Alexease
Megneztem, meg nem jo, de vegyesen 1-2 dolog:
- Az Assets/ konyvtarozas jol nez ki, de igazabol teljesen felesleges, lazan lehet egy palya konyvtar, es azn belul ami valoban kulon van: GMT, MAPS, ANIM. De eetol nem lesz jobb, csak igy egyszerubb😊
- A PIT CREW rez nem kell, az benne van az alap CORE csomagban, azt o hozzacsapja.
- A osszes MAIN (SCN, TDF, CAM, GDB stb.) resz is mehet egy konyvtarba, felesleges kulon szedni. Futtataskor a memoriaba csomagolja, egykupacba az egeszet😉

Ami felig gond:
- A GMT konyvtarban ott marad a 3DSimEd _output.scn. Azt nem szereti.
- Nalam a DevMode-ban a skippy-t lazan beleteszi a drtkeritesben, ki sem tudok jonni belole;D A pitgroup az autokhoz/csapatokhoz van rendelve, ha mas autoval nezed, ott lehet hogy jo.

Ami gond lehet, de nem tudom letesztelni, piszkalni kell egy ideig:
- A TIME objecteknek (xfinish, xpitin, xsector stb.) mintha nem lenne textura koordinataja? Mindegy mi van rajta, ugy sem latszik, de most egyaltalan nem latszik semmi. Az kell neki.
- Ugyanezeknek az objecteknek nem mindegy merre all a NORMAL-ja. Annak kell az utkozes fele allnia.
- A racesurface object elnevezesek kicsit bonyik. Most nem teszteltem, de regen nem szerette, ha 3+ alahuzas vagy kotojel volt az elnevezesben.

De itt meg barmi lehet, latom jofajta BTB-s palya volt😉
Ha lesz meg idom nezegetem...
Küldtem privit.
köszi
Alexease
Nem biztos hogy ez lesz a gondja, de talan.

A DevMode rendszer kicsit bugos es/vagy logikai bukta van benne (autonal biztos, csak azt csinaltam az utobbi idoben). Ha bent van a DevMode-ban kicsomagolva a cucc, es ugy probalom feltenni a csomagot, akkor koben/utana/inditasnal valamit benazik (nem latja, rosszul latja, kifagy, nem indul).

De ha a playa leirasa, neve, elerese osszeugrik egy masokkal, akkor is lehetnek gondok (prioritasban mashonnan huzna a file-okat, a nev stimmel/nem stimmel, es kiakad).

Ha atkuldod megnezem.
Scarry
Ez a Flat6 Series nagy csalódás volt így az ünnepekre. Nagyon egyszerű és olcsó és csóró. Grafika aránylag oké. A fizika egy kurva nagy árkád! Ezt jól elbaszták! Kár érte. Szar és fos! Sajnos!
Olyan problémával mar talakozott esetleg valaki, hogy egy palya package keszites/telepites utan kiakassza a progit? Devmod-ban minden teljesen jo, viewer is hibauzenet nelkul megnyitja. Kb. 15x ujratomoritettem a mas file-okat is hatha ott hibaztam, de betoltes vegen kiakad. A 1036-os sdk-t most raktam fel, lehet az a hunyo, de nem lattam a forumban erre utalast...
Alex, ha feltoltom valahova, megprobalod nekem betomoriteni?
Alexease
Az a "baj", hogy az a nev is mas (lehet) amit kiir/megjelenit, mint ami alapjan file-szinten listazza. A rendszer jo es hasznalhato, eleg jol ki van talalva, az autoknal es a palyaknal is. De sajnos sok mod eleg trehany.

Pl. az autoknal van filterezes, amivel kategoriak lehet letrehozni, foleg az AI versenyek vagy online kivalasztas miatt (GT3, GT2, trackday, oval, road, openwheel, WRC, street stb). Ezzel vagy nem foglalkoznak vagy total kaosz van, beirnak minden hulyeseget ossze-vissza.
De a legtobbszor az egyszeru auto listazast is szarul csinaljak meg, mint ha az llenne az egyetlen auto/mod a jatekban.

Persze az ISI sem szazas, ok sem viszik tulzasba, pedig a lehetoseg meg lenne ra (bar ezert mar az rF1 ota sirok😄). Ha mar van filterezes, lazan lehetne az alapjan is lisztaztatni az autokat es palyakat: automarka (ez van most alapbol) , oval, road, street, trackday, kategoria (GT2, GT3).
Es palyaknal is korrektebb lenne: F1, GP, oval, road, street, temporary, permanent, fantasy, rally, rx, short, speedway, NASCAR stb.

Termeszetesen ezekhez normalisan kellene beallitani a gyari es foleg MOD dolgokat (ami csak szoveg, kb. 1 perc munka😄).
Elvileg az rF2 menurendszere olvassa ezeket (most is listazza, csak mashogy vagy mashol), igy megoldhato lenne, de az ISI-nek "nem fer bele", a modderek meg nem masznak bele es/vagy nem ertenek hozza (nincs leiras, doksi, info, semmi).
De volt! (Racerfactor-os). Leszedtem, és megjelent. Nem gondoltam volna, hogy zavarhatják egymást, hiszen a racerfactor-nál ott a prefix. Köszi! 😊
Alexease
A packagben csak a file nevek vannak benne, a palya/auto nbeve barmi mas is lehet. Nincs fent masik Suzuka? Sajnos a "listazast" (autok, palyak) sokszor elbaltazzak vagy hanyagoljak, igy ha valami korabbit modositottak, akkor duplazodik es az egyik nem jelenik meg.
Van arra valami mód, hogy package alapján kiderítsem, mi az ingame neve egy pályának/autónak?
Már háromszor nyálaztam át az összes pályát, de mintha a WEC-es Suzuka nem jelenne meg a listában...
Alexease
Ez jo palya, szeretem a road reszeit. <#worship> Meg persze az oval is eleg jo. Kicsit OFF, de a palya stimmel😉
Ez az Interior:

Ez meg a Moto (oval+road):
gviski
Apple Valley Speedway (Fontana Auto Club Speedway)

Virtual SimRacing

zolee145
Brazil koma belehúzott, most dobott át egy M4-es Bömit. 😊

zolee145
Amúgy első körben bár a Garrett szerint az adott turbo 200 LE-ig és 1,6 literig okés, de mégsem volt jó a Fiathoz. Részterhelésen okés, semmi gond, de maxhoz közeli fordulaton már elkezdett esni a nyomás, ingadozott a mutató. Meg gyenge is volt. Egyel nagyobb turbóval már jó. Szóval ilyet is kezel a program. 😊

Ingy2
Ezt főképp a prototype kategóriára értettem, nagyon kihalt volt (1 lmp 2 es autó?) PChallenge meg akadály pálya volt a GTLM-nek ahol a porsche csukott szemmel dominált a második félídőben. <#idiota>

Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.

Alexease
Ket megoldas van😊

1. Addig allitgatod a kerekmeretet, amig jo nem lesz. Nem hinnem, hogy a mod felhasznalok aggodnanak ha nem 16-os hanem ~17-es kerek van rajta alapbol😊
2. Meg kell nezni a modellt, lehet maga a kasztni van elcsuszva felfele 2 centit.

Amugy mennyire "ertelmes" az az auto? Van/lesz hozza animacio, rendes utkozes modell, tukrozodesek, arnyekolas (undershadow, ami hivatalosan az ambient shadow - ez az az sotet folt😛), tores, meghibasodas, texturak stb.?