rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Így azért nagyon necces lesz a dolog. Régebben Tommy írta, hogy max-ban van valami lehetőség csökkenteni a polygon számot. Kérdés, hogy ez működhet-e AC modellnél?
Megnézné valaki, aki vágja a max-ot? köszi.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
De a palya jo. Remelem frissiti valamikor, de ha nem, ezeket majd megcsinalom😄 Pedig ez nagyon gaz belenyulkalni:/
Az rF2 alap bevilagitasa nem lenne rossz, foleg hogy sokkal jobban es komolyabban szamolja szamolja mint az AC. Az AC-ban van 1 statikus fenyforras, egyfele beallitassal, reggeltol estig, aztan annyi. A tobbit a PP (Yebis) megoldja (#12480).
Az rF2-ben rendesen szamolja a levego surruseget, a magassagot, a valodi koordinatakat, evszakot es napszakot, idozonakat, es sokat szamit az idojaras es dinamikus felhok miatti valtozas is.
De azert cockpitbol, verseny kozben, a legtobb gyari tartalom, es mar sok mod is eleg jo.
Es vezetesi elmenyre meg mindig a legjobb😊
Azert PC-n, szimek kozott, szepnek szamit az AC. Foleg ugy, hogy kis csapat, lenyegeben egyemberes munka az engine.
Mas tipusu jatekkal, csapattal, foleg giga fejlesztovel nem erdemes hasonlitgatni, naluk szazaval vannak emberek a resz feladatokra.
Valszeg PC-n is lehet komoly grafikat kanyaritani a szimek ala, ha 100x ennyi eladasaik lenne evente😉
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Vagyis meg mindig nem vagyunk olyan nagyon elkapatva 😊)
Bar mint jatek egy kalap sz, de erdemes megnezni azSW Battlefrontot ,mit ki nem lehet hozni manapsag ....
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Kikapcsoltam belole mindent, ami lassithat, de meg mukodik. Nem olyan, mint a #12481 kozepso rF2, mert azzal a beallitassal, a palya mas reszen, mivel render info, olyan mint egy atomvillanas;DDD
AC no PP (persze nincs is rajta mas, vagyis feny, mert az is PP), es rF2 default, jobbrol arnyekkal😉

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.01.03. 16:28:36
Persz az olyan effektekhez, amihez nem kell render/depth forras, lehet hasznalni, ha valaki olyat szeretne (fekete-feher, regies, szemcses, TV-effekt, elesites, szinezettseg, homalyositas stb., a alap PP effektek). De a valodi effektek ritkan mukodnek. Sok jatekbol olvashato a melyeg buffer, azoknal hasznalhato lehet, de altalaban a fenyforras mar szinte soha.
Itt is az a baj, hogy itt se buffer, se fenyforras. Igy minden feny effekt csak a kepore ervenyes, koze nincs a valodi melyseghez vagy fenyekhez. Egy feher epulet ugyanugy fog vilagitani, csillogni, blurosodni stb😊)
De minimal beallitassl, kamu lencse/plexi effekt es glow, valami azert hasznal.
Korábban már én is érdeklődtem a dologgal kapcsolatban itt a topicban de akkor még senki nem nagyon akart foglalkozni a dologgal és mivel egyedül hülye vagyok hozzá így hagytam a fenébe az egészet 😊 köszi Alex, majd kipróbálom!
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2016.01.03. 15:56:46
ae-rf2-reshade-v100.zip
Ide masolni, NEM ir felul semmit: ..\Steam\SteamApps\common\rFactor 2\Bin64\
Alapbol elindul, a bal felso sarokban ki irja a dolgait, a ScrollLock-kal lehet ki-be kapcsolni.
Semmi szinezes, elesites es egyeb AA nincs bekapcsolva, csak a "fake" GodRays (mivel nincs fenyforras es melyseg info, igy igazabol csak glow), a LensDirt (foltos lencse/plexi, ami jot tesz neki, minimalisan szinezi, de cserelheto a betoltott kep), es a legegyszerubb MotionBlur a sebessegerzet miatt.
A hangok csalokak, sajnos sokszor "modonkent" valtozik, vagy ez vagy az kicsit "sok". Raadasul kisfelbontasban tolom, AA es egyebek nullak, igy az apro reszletek is elvesznek. Azert jo lenne (mar csak a hangulat miatt is) 3-4 fele akar fix szelvedo effekt.
Vannak benne alapbol extras, sok-sok layer-es esos szelvedo shaderek (multkor irtam), de ember nincs aki azt leiras nelkul kitalalja hogyan mukodik (ha egyaltalan mukodik😛). Kiprobaltam, mukodik, hasznalja, de mivel 6-7 materialt kell ratolni (a leiras alapjan 2-3 fele textura, serules, dirt es eso), nem tudni melyiket hasznalja animacionak is, foleg nem hogyan, melyik az egyszeru loop vagy script anim. De lehet, nincs is hozzadrotozva a script reszhez (serules, kosz, eso).
De az aszfaltot igazabol "eleg jol" szamolja, amig nem hatarozottan sotetedik az aszfalt, addig azert lehet tolni neki.
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.01.03. 12:26:22
Videokhoz esetleg lehet tobbet is bekapcsolni, ott nem szamit ha kicsit lassucska. Videoba mehet a fake melyseg elesseg (tiltshift), a reszletesebb motionblur es egyebek.
Rengeteg egyeb allitasa is van (mindenfele szinezes, kontrasztok, effektezes, elesites, blur stb.), ha mukodne a melyseg buffer, meg jo is lehetne. Ha az en ezer eves gepemen meg AI-val is mukodik, akkor nem is olyan szar a helyzet😉
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
De az amúgy még CM F1-ben is ilyen 😊)
A fix animos szelvedo effekt most nekem is jol jott volna. A 3. korben el kezdett esni, a felhon latszott, az eso anim meg semmi, szelvedo effekt nincs, igy sikerult egy tempos jobbosnal bekoszonni az egyik epuletbe😄DD
Megy AI-val is, igy minimal allitassal nem nagyon lassit.
1:30-tol van erdemi latvany valtozas, annak aki unja ;DD
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.01.02. 20:23:53
Kerdes mennyire lassit, mert pl en meg igy messze vagyok a maxtol...😊
De meg igy se rossz ez, egyedul a fenyek doglottek szelvedon keresztul , es a fulke kicsit otvaros 😊)
Eso se sokon mulik, picit po solyasabbra kellene rakni, nem hiszem, hogy megoldhatatlan, plane higy nkp ban megcsinaltak automatara, plusz ugye szelvedo effekt, nekem siman jo egy fix animacio is , nem kellene cifrazni.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.02. 20:13:52
Nem kell tobb trucat effekt, de nehany alap mar "jotekonyan takarna". Az AC/CARS-bol kikapcsolva az osszes hasonlot, ugyanugy neznek ki mint az rF2, max rosszabbul, a hatter/dinamikus bevilagis miatt😄
Eleg lenne egy dinamikusabb Boom, a minimal MotionBlur, Glow/GodRays a fenyekhez, es melysegelesseg/TiltShift a visszzajatszashoz.
Most csak kiprobaltam a ReShade-et (http://reshade.me/)😉
Komplett csomag, eleg jol meg van irva, mukodik DX9-tol DX11-ig, x86/64x-en is. Kismillio allitas, profi postprocess cuccokkal. Sajnos az rF2-ben eppen a "lenyeges" dolgok nem mukodnek, mert nem olvashato melyseg buffer.
Teszt video, amiben sikerult kicsit tul tolnom a dolgokat😊
Csak fake motion blur van rajta es godrays. Motionblur-bol tobb is van benne, ez a legszarabb (es gyorsabb), a sebesseg erzet miatt nem rossz, bar nem igazan latszik😊 A godrays (fenyesseg es fenycsovak az objectek, fak es egyebek kozott) fake, buffer nelkul nem tudja szamolni az objectek tavolsagat sem azt, mi van egyaltalaban az ujtaban, perdig ez lenne a lenyege. Itt csak bazinagy glow😄D
Ja es fake kamera/lencse/plexi kosz/folt fenyesseg.
Igazából rF1-re konvertálta, csak szóltam, hogy rF2-re kellene. 😄 Amúgy meg szokta csinálni a lodolást, ha van, mert volt már egy Ford F150 ahol nem volt. Na az is használhatatlan.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.12.30. 22:02:56
Csak szólj és tesztelek neked<#idiota>#idiota>
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
Amúgy alakulnak a dolgok, igaz nem összáötven ló, csak 160. Brazil koma meglesi a Fiat kerék méretet. Kérdés, nem lesz-e túl nagy majd a kasztnihoz? Mert akkor lehet a kasztni is el van baszcsizva. 😄
Viszont az M4 már egy combosabb jószág, most faragtam meg a motorját, 550 Nm 1850-5500-ig, 425 ló 5500-7300-ig. 2 db csigával.
Az a baj, hogy leírom neki, hogy mi kellene, ő meg leírja, hogy épp min dolgozik, vagy épp le sem írja csak küld egy kocsit. Szóval a kereslet/kínálat nem mindig találkozik. 😄
Csak ez most extra jó lett. Enthusiában Nordon ugyan ilyen fless volt sőt ez jobb is.Ügyes vagy<#idiota>#idiota> Kellenének hasonszőrű utcai autó osztályok pl. ez a JDM 300 ló lendületből előzős, meg 550-600 lovas hajkihullós kapaszkodós sikítozós<#idiota>#idiota> Vagy kövérebb GT4 osztály<#idiota>#idiota>
Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2015.12.29. 22:00:04
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
hqx, jó az Apex Gt3, de ajánlom az URD EGT-t is, nagyon tutkó gépek, egész jó "kapaszkodós" gumihangokkal. Fejlécben az (Alex gyűjteményben) rFactor Files-ban megtalálható.
Imádom eső után ahogy felszárad szépen lassan az ideális ív..