rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zolee145
Mi ez, Monza?

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Szabi
needs more teasers 😄DDDDDD

"Nulla tenaci invia est via"

Hiába kapcsolom be a v-sync-t, akkor is ingadozik az fps. Próbáltam programon belül az összeset, meg driver-ből is, de egyik sem jó. Valamelyik fájlban is beállítottam a fix 60 fps-t, de úgy sem volt jó. Nem értem...<#fejvakaras><#shakehead>
zolee145
Az elhatározás, ugye? 😄

Alexease
A tisztelet mar meg van, csak meg a szokasos dolog hianyik hozza😉
zolee145
Afranc. Most írt a brazil koma, hogy csak lod1 van a BMW-hez. 😞
Így azért nagyon necces lesz a dolog. Régebben Tommy írta, hogy max-ban van valami lehetőség csökkenteni a polygon számot. Kérdés, hogy ez működhet-e AC modellnél?
Megnézné valaki, aki vágja a max-ot? köszi.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://gamemodels.ru/files/file/5667-bmw-m4-f82-15/?k=880ea6a14ea49e853634fbdc5015a024&setlanguage=1&langid=2

Nagyon tetszik amit csinálsz, de légyszi tisztelt meg magad azzal, hogy veszel egy normális gépet. 😄
Alexease
<#idiota><#zavart1>

Alexease
Mentem egy versenyt Brands-en AI-val, es meglepoen jo. Pedig mod es igy valszeg nem sokat foglalkozott vele. Es meg az fps is jo (ReShader-rel egyutt😄), pedig nulla optimalizacio van rajta. Pl.: az osszes AC "3D" fu be van kapcsolva, ami annyit foglal, mint maga az egesz palya, nulla VisGroup, hiaba van belole low-med-high, nincs beallitva. Plusz 1000 meter a latotavolsaga (ertelme?!)😊 A palyanak meg 10km 😄 A feny, arnyek es a kod beallitas is fake, semmi tavolsag, melyseg, homalyositas erzes nincs benne.

De a palya jo. Remelem frissiti valamikor, de ha nem, ezeket majd megcsinalom😄 Pedig ez nagyon gaz belenyulkalni:/
lac coo
Ááááá..!!! 😄DD

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Aaaarnyekot vet a felhooo!! 😊 <#zavart1>
lac coo
<#banplz>

Alexease
Szebb nem lesz, csak jotekonyan takar, az igazi effekt kamuja😉))) Ezt csak az ISI tudna megoldani, es ahogy az R3E-n latszik (legalabbis az ottani PP cuccokon), azert DX9-en is mukodik. Ez a ReShade is mukodhetne (lenyegeben az R3E is ilyesmit epitett be), csak az rF2 technikailag alkalmatlan ra (nincs lightsource es depthbuffer info).

Az rF2 alap bevilagitasa nem lenne rossz, foleg hogy sokkal jobban es komolyabban szamolja szamolja mint az AC. Az AC-ban van 1 statikus fenyforras, egyfele beallitassal, reggeltol estig, aztan annyi. A tobbit a PP (Yebis) megoldja (#12480).
Az rF2-ben rendesen szamolja a levego surruseget, a magassagot, a valodi koordinatakat, evszakot es napszakot, idozonakat, es sokat szamit az idojaras es dinamikus felhok miatti valtozas is.

De azert cockpitbol, verseny kozben, a legtobb gyari tartalom, es mar sok mod is eleg jo.
Es vezetesi elmenyre meg mindig a legjobb😊
lac coo
Jah tényleg 😊)

Alexease
Uto szilveszteri buli volt, emlekezet vesztessel?!😊) 2016 van😄DDD

Azert PC-n, szimek kozott, szepnek szamit az AC. Foleg ugy, hogy kis csapat, lenyegeben egyemberes munka az engine.
Mas tipusu jatekkal, csapattal, foleg giga fejlesztovel nem erdemes hasonlitgatni, naluk szazaval vannak emberek a resz feladatokra.

Valszeg PC-n is lehet komoly grafikat kanyaritani a szimek ala, ha 100x ennyi eladasaik lenne evente😉
Totti5
Sajnos az rf2 attól nem lesz szebb ( számomra ) hogy rátolunk mesterségesen blúmot vagy akármit. Ezt az ISInek kellene, és főként pl szép modelleket csinálni, rendes bevilágítást mert nagyon ramaty ahogy egyik s másik kinéznek. Hangok terén is lenne mit fejlődni. Persze sok része nagyon jó, hisz rfactor mindig is szerettük azért ami. De kellemesebb az ACba ülni minden tekintetben, vagy az RRE.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

lac coo
Az a szomoru ebben, hogy szimulator kategoriaban mar mar tul szepnek tartjuk AC t, de igazabol 2017 van, az AC is nyomoreknak szamit manapsag 😊))
Vagyis meg mindig nem vagyunk olyan nagyon elkapatva 😊)

Bar mint jatek egy kalap sz, de erdemes megnezni azSW Battlefrontot ,mit ki nem lehet hozni manapsag ....

Alexease
Meg azert ezt, aztan annyi: ae-rf2-reshade-v110.zip 😊

Kikapcsoltam belole mindent, ami lassithat, de meg mukodik. Nem olyan, mint a #12481 kozepso rF2, mert azzal a beallitassal, a palya mas reszen, mivel render info, olyan mint egy atomvillanas;DDD
Alexease
Ez meg rF2 Default es rF2 PP on. Alulra meg az AC PP-s megegyszer. Es tobbet ezzel nem foglalkozom😄DDDD

Alexease
Csak a teszteles miatt😊))
AC no PP (persze nincs is rajta mas, vagyis feny, mert az is PP), es rF2 default, jobbrol arnyekkal😉

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.01.03. 16:28:36
Alexease
Highlands-Motorsport-Park_v100.rfcmp
Nibiru-OranPark-2008_v060.rfcmpp
Alexease
Sose foglalkoztam vele, mert urulok ha magaban elfut a gepemen, meg ezek az utolagos dolgok, sose az igaziak😉
Persz az olyan effektekhez, amihez nem kell render/depth forras, lehet hasznalni, ha valaki olyat szeretne (fekete-feher, regies, szemcses, TV-effekt, elesites, szinezettseg, homalyositas stb., a alap PP effektek). De a valodi effektek ritkan mukodnek. Sok jatekbol olvashato a melyeg buffer, azoknal hasznalhato lehet, de altalaban a fenyforras mar szinte soha.

Itt is az a baj, hogy itt se buffer, se fenyforras. Igy minden feny effekt csak a kepore ervenyes, koze nincs a valodi melyseghez vagy fenyekhez. Egy feher epulet ugyanugy fog vilagitani, csillogni, blurosodni stb😊)

De minimal beallitassl, kamu lencse/plexi effekt es glow, valami azert hasznal.
Danecay
Korábban már én is érdeklődtem a dologgal kapcsolatban itt a topicban de akkor még senki nem nagyon akart foglalkozni a dologgal és mivel egyedül hülye vagyok hozzá így hagytam a fenébe az egészet 😊 köszi Alex, majd kipróbálom!
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2016.01.03. 15:56:46

Alexease
Igen, latom, de nem is az volt a lenyeg, bar valoban szamit😉 Videobol szedtem ki, abban igy volt benne, de a lenyeg latszik.
A két képen nem is egy irányból süt a nap.....

Alexease
Ha valaki megis tesztelni akar, nem szeretne kiserletezni, kitalalni, annak itt az utolso amit hasznaltam.
ae-rf2-reshade-v100.zip

Ide masolni, NEM ir felul semmit: ..\Steam\SteamApps\common\rFactor 2\Bin64\

Alapbol elindul, a bal felso sarokban ki irja a dolgait, a ScrollLock-kal lehet ki-be kapcsolni.
Semmi szinezes, elesites es egyeb AA nincs bekapcsolva, csak a "fake" GodRays (mivel nincs fenyforras es melyseg info, igy igazabol csak glow), a LensDirt (foltos lencse/plexi, ami jot tesz neki, minimalisan szinezi, de cserelheto a betoltott kep), es a legegyszerubb MotionBlur a sebessegerzet miatt.
Alexease
Talan meg nem is esett, csak nagyon ugy nezzett ki, es egyszeruen csak elbaltaztam es sok volt😄DD
A hangok csalokak, sajnos sokszor "modonkent" valtozik, vagy ez vagy az kicsit "sok". Raadasul kisfelbontasban tolom, AA es egyebek nullak, igy az apro reszletek is elvesznek. Azert jo lenne (mar csak a hangulat miatt is) 3-4 fele akar fix szelvedo effekt.

Vannak benne alapbol extras, sok-sok layer-es esos szelvedo shaderek (multkor irtam), de ember nincs aki azt leiras nelkul kitalalja hogyan mukodik (ha egyaltalan mukodik😛). Kiprobaltam, mukodik, hasznalja, de mivel 6-7 materialt kell ratolni (a leiras alapjan 2-3 fele textura, serules, dirt es eso), nem tudni melyiket hasznalja animacionak is, foleg nem hogyan, melyik az egyszeru loop vagy script anim. De lehet, nincs is hozzadrotozva a script reszhez (serules, kosz, eso).

De az aszfaltot igazabol "eleg jol" szamolja, amig nem hatarozottan sotetedik az aszfalt, addig azert lehet tolni neki.
Alexease
Mintanak az AC-bol, milyen a PP OFF es a PP ON. Persze alapbol az rF2 jobba nez ki az AC PP OFF-nal, de azert latszik, mennyit szamit egy "kis" engine szintu "utomunka". Az AC is kulsos "plugint" hasznal, a Yebis3-at, bar azt rendesen hozza lehet drotozni, sokat szamit hogy "tudja" a buffert es a fenyforrast, es akar shader csatornakat is hozza lehet rendelni.

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.01.03. 12:26:22
Alexease
Egy cseppet tul szaturalt lett😊))
Videokhoz esetleg lehet tobbet is bekapcsolni, ott nem szamit ha kicsit lassucska. Videoba mehet a fake melyseg elesseg (tiltshift), a reszletesebb motionblur es egyebek.

Rengeteg egyeb allitasa is van (mindenfele szinezes, kontrasztok, effektezes, elesites, blur stb.), ha mukodne a melyseg buffer, meg jo is lehetne. Ha az en ezer eves gepemen meg AI-val is mukodik, akkor nem is olyan szar a helyzet😉
zolee145
Nem is hallottad? Én onnan szoktam tudni, hogy eső van, hogy hallom, meg elkezdi felverni a vizet a kocsi. Addig meg nagyon odaverni nem lehet, mert kell egy kis idő mire annyira vizes lesz a pálya, hogy ne legyen jó a slick.

simcompany
Ez így elég barkács progi, de mondjuk videókhoz lehet használni

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

lac coo
Jah én ezért nem is használom esőt, egyszerűen lövésem sincs , hogy esik, csak mikor már feltekeredtem valahová.
De az amúgy még CM F1-ben is ilyen 😊)

Alexease
Ez a barkacs PP csodat nem tesz, messze van a gyaritol. De egy rendes gyarival mar teljesen jo lenne. Persze nem egy AC render, de ott Kunos szerintem evekig azt reszelgette, hogy minnel jobban Forza kinezete legyen, elsodleges volt a latvany. Amiben igaza van, egyreszt 2016 (😛) van , masreszt kezdesnek barmilyen fapados volt a progi, mar csak a latvannyal es licensz tartalmakkal nepszerubb tudott lenni.

A fix animos szelvedo effekt most nekem is jol jott volna. A 3. korben el kezdett esni, a felhon latszott, az eso anim meg semmi, szelvedo effekt nincs, igy sikerult egy tempos jobbosnal bekoszonni az egyik epuletbe😄DD
Megy AI-val is, igy minimal allitassal nem nagyon lassit.

1:30-tol van erdemi latvany valtozas, annak aki unja ;DD

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.01.02. 20:23:53
lac coo
Siman jobb lenne, a palyak valoban nem rosszabbak mint AC ban, talan csak kicsit reszletesebb aszfalt kellene, de pp cuccokkal siman jo lenne .
Kerdes mennyire lassit, mert pl en meg igy messze vagyok a maxtol...😊
De meg igy se rossz ez, egyedul a fenyek doglottek szelvedon keresztul , es a fulke kicsit otvaros 😊)
Eso se sokon mulik, picit po solyasabbra kellene rakni, nem hiszem, hogy megoldhatatlan, plane higy nkp ban megcsinaltak automatara, plusz ugye szelvedo effekt, nekem siman jo egy fix animacio is , nem kellene cifrazni.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.02. 20:13:52

Alexease
MInimal piszkalas, Bathurst teszt😊 Ha tudna olvasni a buffert, meg jo is lehetne. Foleg ha a valodi fenyforrast is😊 Igy csak nagy glow, de vannaj jo pillanatai. Persze lassit, de meglepoen "keveset". Ha az ISI-t kicsit jobban erdekelne a dolog, ha mast nem is, de legalabb ezeket a nehany 10 soros scripteket beepithete gyarilag, bufferezessel, kulon bekapcsolhatova teve, esetleg kulon options feluleten nehany alap allitassal.

Nem kell tobb trucat effekt, de nehany alap mar "jotekonyan takarna". Az AC/CARS-bol kikapcsolva az osszes hasonlot, ugyanugy neznek ki mint az rF2, max rosszabbul, a hatter/dinamikus bevilagis miatt😄
Eleg lenne egy dinamikusabb Boom, a minimal MotionBlur, Glow/GodRays a fenyekhez, es melysegelesseg/TiltShift a visszzajatszashoz.

Alexease
Utolagos, plugin-szeru effektelo vagy shaderezo cuccokat nem igazan hasznaltam, mert tobbet lassitottak mint hasznaltak😊 Sajnos az engine szintu dolgokat nem potolja semmi. Bar aki csak szinezgetni akar, kontrasztot vagy fenyessegget allitani, minimal effekttel, annak nem rossz.

Most csak kiprobaltam a ReShade-et (http://reshade.me/)😉
Komplett csomag, eleg jol meg van irva, mukodik DX9-tol DX11-ig, x86/64x-en is. Kismillio allitas, profi postprocess cuccokkal. Sajnos az rF2-ben eppen a "lenyeges" dolgok nem mukodnek, mert nem olvashato melyseg buffer.

Teszt video, amiben sikerult kicsit tul tolnom a dolgokat😊
Csak fake motion blur van rajta es godrays. Motionblur-bol tobb is van benne, ez a legszarabb (es gyorsabb), a sebesseg erzet miatt nem rossz, bar nem igazan latszik😊 A godrays (fenyesseg es fenycsovak az objectek, fak es egyebek kozott) fake, buffer nelkul nem tudja szamolni az objectek tavolsagat sem azt, mi van egyaltalaban az ujtaban, perdig ez lenne a lenyege. Itt csak bazinagy glow😄D
Ja es fake kamera/lencse/plexi kosz/folt fenyesseg.

zolee145
Gyanús, hogy akkor a legrészletesebb modellt rakta be. Mondjuk az is lehet, hogy csak ez készült még el, és majd később jön a többi.

Igazából rF1-re konvertálta, csak szóltam, hogy rF2-re kellene. 😄 Amúgy meg szokta csinálni a lodolást, ha van, mert volt már egy Ford F150 ahol nem volt. Na az is használhatatlan.

lac coo
Vannak . Tokom tudja, tiz-ezer poligon egy auto, lodolas nelkul az tuti nem megy .
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.12.30. 22:02:56

zolee145
AC-ban vannak LOD-ok? Mert a Fiat is meg-megakad a Nordon, de a Bömi az gyakorlatilag használhatatlan. Lényegtelen milyen grafikai beállítással megyek.

Ingy2
GT6ban az utcai autóknál futómű/tömegmozgás/gumi(ha jót választ az ember) nagyon jól sikerültek. Valamiért a R34/egy két Subi és a Mitsu EVO-k nagyon sínre sikerültek pedig valóságban jóval vidámabbak.
Csak szólj és tesztelek neked<#idiota>

Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.

Jobban néz ki mint AC-ban. 😄
zolee145
Valamelyikre régebben mondtad, hogy szar, menjek és próbáljam ki a GT nemtomhányast. 😊 Mentségedre legyen mondva, hogy az tényleg nem volt jó. 😄
Amúgy alakulnak a dolgok, igaz nem összáötven ló, csak 160. Brazil koma meglesi a Fiat kerék méretet. Kérdés, nem lesz-e túl nagy majd a kasztnihoz? Mert akkor lehet a kasztni is el van baszcsizva. 😄

Viszont az M4 már egy combosabb jószág, most faragtam meg a motorját, 550 Nm 1850-5500-ig, 425 ló 5500-7300-ig. 2 db csigával.

Az a baj, hogy leírom neki, hogy mi kellene, ő meg leírja, hogy épp min dolgozik, vagy épp le sem írja csak küld egy kocsit. Szóval a kereslet/kínálat nem mindig találkozik. 😄

Ingy2
Mikor fikáztalak bakker<#duhos2>
Csak ez most extra jó lett. Enthusiában Nordon ugyan ilyen fless volt sőt ez jobb is.Ügyes vagy<#idiota> Kellenének hasonszőrű utcai autó osztályok pl. ez a JDM 300 ló lendületből előzős, meg 550-600 lovas hajkihullós kapaszkodós sikítozós<#idiota> Vagy kövérebb GT4 osztály<#idiota>

Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2015.12.29. 22:00:04

Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.

Megvan.😊 Online is mentem vele.
Teljesen jó a pálya <#eljen>

hqx, jó az Apex Gt3, de ajánlom az URD EGT-t is, nagyon tutkó gépek, egész jó "kapaszkodós" gumihangokkal. Fejlécben az (Alex gyűjteményben) rFactor Files-ban megtalálható.

Imádom eső után ahogy felszárad szépen lassan az ideális ív..

Scarry
Jó válasz, de majd neked elmondom ha megbízhatók benned!
zolee145
<#hehe>

lac coo
<#banplz>

Alexease
Eddig nem tudta, hogy a tied😊) Majd most! 😄DDD
zolee145
Végre egy fizikám amit nem fikázol. 😄 😄 😄