19779
  • Joex22
    Ettől a pillanattól kezdve ingyenes az online.

"We’ve made racing online free for every user of rFactor 2."
  • Adebayor
    nem az volt, hogy uj felhasználoi felület lesz? nekem a mostani kicsit furának tűnik most, a frissittés után.
  • formula1996
    Megjelent. Build 1108
  • simcompany
    Próbáld ki, és meséld el
  • Joke1RS
    Igen, benne vannak és onnan nem törölt semmit. Mi történik, ha onnan manuálisan törlöm?
    Utoljára szerkesztette: Joke1RS, 2016.12.20. 19:12:30
  • Alexease
    Nekem benne van, csak a cache konyvtar 12GB. De en meg a legelejen tettem fel, azota lehet valtozott. Pl. az utolso hivataos auto (USF200) mar nincs benne. Amikor toroltem a cache konyvtart, leszedte az instalt is, de ahogy inditotam a progit, letoltotte, feltette stb. Vagyis mindenkeppen a workshop-bol kell leszedni (de attol meg a cache-ben talan benne marad.
    De ez az elso megjeleneses install, azota talan valtozott.
  • shiet
    Ebben a cache könyvtárban benne vannak a 3PA pályák is? Csak mert azoknak a nagy része ovál, az meg engem qrvára nem érdekel, nem kéne hogy még az is foglalja a helyet.
  • Joke1RS
    OK, időközben eltűnt magától a nemkívánatos tartalom, mos már "csak" 46giga, ami a sok installált modnak köszönhető.
  • Joke1RS
    Én leiratkoztam minden olyan tartalomról, ami nem érdekel, ennek ellenére nem tudom törölni, mert azt írja: workshop item. Mit kellene még tenni? Jelenleg az rF2 mappa 55giga, pedig a package nem is ebben van.
  • Alexease
    Ma mar elfer, nem faj, csak nekem kicsit (technikailag) piszkalja a csorom, hogy ott van a cache konyvtarban megegyszer "feleslegesen" +11GB:)
  • b-type
    :)
    AC 110giga, rF2 17 giga.
    Annyira nem is problémás.
  • Alexease
    Szerintem nem. Legalabbis en meg az elejen tettem fel, akkor alapbol mindent letoltott, tana lehetett pucolni. Talan az utobbi idoben mar nem tesz fel "semmit" (max valami alapot), es utana kell/lehet bejelolgetni a dolgokat.
    De olyan sok tartalom sincs, gyorsan ki lehet loni a managerbol;)
    Ami inkabb "kellemetlenebb" (legalabbis nalam, talan valtozott, de nem hiszem), hogyminden alap tartalmat mindenkeppen letolt a cache konyvtarba.
    Alapbol durvan helypazarlo a rendszer: cache konyvtar, aztan ha jon valami hozza, akkor a workshop, es a felinstalallt is fent marad.
  • shiet
    OK, megtaláltam az aktiválást.
    Be tudom állítani még az installálás megkezdése előtt, hogy mely modokat akarom letölteni és melyiket nem?
  • shiet
    Biztos hülye kérdés, de azért felteszem.
    Aktiváltam Steamen az rF2-met, megjött e-mailben a key.
    Most akkor mit kell csinálnom, hogy Steam-es legyen az rF2-m?
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2016.12.20. 09:38:09
  • formula1996
    Ilyen nekedis? Próbáld meg hátha.
  • KTMNORBI
    Sziasztok. Hadd offoljak kicsit, mert a megfelelő topicban nem jött rá válasz. Egy ideje nem tudok más hátteret beállítani csak azt ami most van, win10-en. Rámegyek a képre hogy belövöm, de akkor rögtön átáll a windows éppen aktuális szinére. Ha diavetítést akarok ua. Eredeti az oprendszer, futtattam viruskeresést, ccleaner-t, több ötletem nincs. Még azt gondoltam ki, hogy megkeresném a jelenlegi háttérkép helyét és kitörlöm, mert lehet az tiltja a többit, de nem tudom hol keressem, hova van rakva. Ötlet srácok?
  • simcompany
  • mumus70
    Ezúton is köszönet a SIMCO Ligának a használati engedélyért, a remek modifikációért!

HRF1RT - SIMCO DTM - Norisring - SimRaceTV közvetítés

• simcompany
    A Clio nem tudom milyen konvert, egy spanyol sráctól szereztem. Bár sanszos hogy PCars.

Az új UI szép lesz, ennél csicsásabb nem is kell. Én már annak is örülök, hogy látszik hogy van végre grafikus a project közelében
  • Joex22
    Ha újat próbálnának meg kitalálni, az lenne baj, ha tradícionálisat, akkor meg az, ez ilyen. A régi felület sokaknak bántotta a csőrét, ez sokkal letisztultabbnak (és egyszerűbbnek) tűnik. Egy ellenérvvel kevesebb az rF2-re fanyalgóknak.
    Utoljára szerkesztette: Joex22, 2016.12.19. 08:58:57
  • Hellboy76
    Igazad van, nagyon szép lesz.
    Majdnem Forza3 : https://youtu.be/2ZKaqqOrDVs?t=308 :)
    Persze ennyi autós játék után nehéz újat kitalálni...
  • Joex22
    Persze azt senki se jegyezte meg a roadmappel kapcsolatban, hogy milyen baromi jól néz ki az új WIP UI :)
  • Adam Jonas
    Gondolom pCARS.
  • formula1996
    A Clio modell honnan lett konvertálva?
  • simcompany
    Akit érdekel. Javítgatjuk tovább.

SIMCO Clio Cup IV v1.10
  • bardocz
    Hah, semmi nem jön róla. Ha nem lenne ez a fórum lehet nem is tudnék róla. De nem baj, így már meg van oldva.
  • lac coo
    Persze hogy belefer....De az mindig hulyen jon ki, ha valamit megveszel, majd ket ev mulva inditod ujbol el, mert miert is ne, aztan hoppa, fizetni kell :)))
    Bar gondolom folyamatosan bombazzak emailben emiatt usereket, hogy aki meg nem rakta at az tegye meg .....;)
  • Alexease
    Ha osszerakjak (DX11, VR stb.) akkor rF3 lesz, csak rF2 neven;) Akinek megvan az rF2, annak ingyenes. Akinek nincs meg, annak uj feltetelekkel fizetos. Akinek megvan es erdekli, csak belefer atpakolni Steam-re. Mar ha valaszolnak az aktivalo levelre:)))
  • lac coo
    Miert, utana penzt kernek ha valaki atmegy steamre....?
    Az szep....
  • bardocz
    Most nézem, hogy csak január végéig él a steamesítés ingyen, aki még nem tette meg, mint pl én, annak lehet érdemes megtenni :)
  • lac coo
    Napszak se hiszem , hogy megoldhatatlan, dinamikus fény sem, pl PCars is bírja .
    De azért elég gáz, hogy most csináltam mérést Dirt Rallyval, 2XMSAA val átlag 120 fps ultrán, ez meg mediumon alig vánszorog, szebben modellezett autóval gyak használhatatlanul lassú ....

Nekem ha ezt megoldják, meg az eső végre eső lesz én elégedett leszek ! :)
  • Alexease
    Sebesseg az valoban kellene, de sajnos elegge osszetett a dolog.

A DX11 onmagaban tud gyorsitani, jobban kihasznalja az API-t es az ujabb (5 evnel fiatalab:D) kartyakat, memoriakat, shaderezest. Ezen biztos tudnak faragni, de mivel "be kell epiteni" a motionblur-t, melysegelesseget, valami komolyabb PP-t, lesz VR tamogatas, ezek meg levesznek belole.
    Amivel tuti tudnak nyerni, az tobbek kozott a tukrozodes szamitas es a shaderezes.

Rengeteget szamit a tartalom osszerakas minosege is. Egy-egy "bug" (rossz vagy, tul nagy/kicsi textura, rossz shaderezes, hibasan beallitott dolgok, feleslegesen eltulzott beallitasok, hibas face stb.) sokat ront/lassit a dolgon. De ha nincs optimalizalva (nincsenek LOD-ok, felesleges face-ek, optimalizalatlan atlatszosag szamitasok es tukrozodesek), az is durva tud lenni (egy ugyanolyan kinezetu/mukodesu fele olyan lassu lesz).

Es mivel rendes hivatalos tartalom hianyaban foleg a MOD-okon alapszik, igy ez hatvanyozottan jelentkezik. Pl. most jelent meg talan a BMW M6, es mar a leirasaban tobb soros a hianyossag es talan LOD-ok sincsenek. Szep a modell, valaki raizgul, kiprobalja, aztan gyok kettovel megy.

Talan ezeket segitheti majd a normalisabb MOD tamogatas es az esetleges (hivatalos) fizetos modok bevezetese.

De szerintem, ami sokat zabal az egeszbol, az a fizika es a dinamika (realroad, FFB, rugalmas kasztni, idojaras, gumi stb.).
    Gyors az AC, es az iR sem lassu, de nem erdemes egyiket sem hasonlitgatni.
    Az iR-t +8 eve farigcsaljak, profi csapattal, hulyere tesztelve, eveket csuszva, folyamatos komoly bevetelekkel (es idojaras, tukrozodes, rendes PP, AI az nincs).
    Az AC szep, de inkabb latvany/hangulat engine, kinezetre es mukodesre is (gumi, realroad egyszerusitett, nincs napszak, reflektor, idojaras).

A fizikai szamitas reszekhez nem tudom mennyire tudnak belenyulni, de talan az is eleg lesz, ha valoban atallnak DX11-re, rendesen optimalizalnak, es jobban atgondolt, minosegibb (jobban osszerakott) dolgok jelennek meg.

Ha mashogy nem, elobb vagy utobb lesz hozza hardware (proci, plusz az rF2 megjelenese ota 2-3 generacionyi videokartya mar megjelent):D
  • lac coo
    Nekem semmi extra nem kell, minden maraddhat így, csak legyen dupla FPS ...az a minimum ehhez a grafhoz ! :)
  • Alexease
    Abbol a szempontbol valoban necces a dolog, foleg ha valaki a utobbi idoben vett lifetime-ot. Aki a legelejen, az meg "elmegy" kategoria:)
    De ha ez az "ara", hogy renbetegyek a progit, legyenek normalisabb tartalmak, es legyenek uj es rendszeres felhasznalok, akkor szerintem "belefer".
    Ha nem tortenne semmi (ISI), akkor "bukta" a lifetime. Ha tovabbra is lenne elofizetes, az meg nem mukodne a DLC-kkel egyutt, vagyis az sem egeszseges.
    Ebben a helyzetben jo megoldas nincs.
  • shiet
    Most hogy kijön az első steam-only patch sztem az emberek 99%-a áttér a steam verzióra, így ki fog derülni hogy mekkora is a valós játékosbázis.
  • shiet
    Nyilván örül az ember, mert így talán nagyobb lesz az online élet. De mondjuk aki kifizette a lifetime online-t - ami ugye nemtom, 40 vagy 50 USD-vel drágább mint az alap - kaphatna vmi pluszt, erről meg nem esik egy szó sem.
    Hogy mit azt nemtom, találják ki. Pl. egy válaszott DLC ingyen, vagy x DLC megvásárlása Y kedvezménnyel, vagy ilyesmi. De azért teljesen ne szarják le őket.

szerk:
    Btw ha a Radical vmi olyasmi lesz (mármint vezetni), mint az iR verzió akkor . Fasza autó.
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2016.12.17. 23:32:16
  • bottleopener
    Ennek a döntésnek szerintem mindenki csak örül. Ha eddig nem volt értelme az online-nak, most lehet rá esély a plusz x%-nyi ember miatt.

Én legalábbis így fogom fel.
  • Alexease
    Az elvileg erkezo fizetos tartalmak es az online elofizetes egyutt mar nem jatszik;) Kiveve az iR-nel, de az mas vilag.
    Ha felhasznalokat szeretnenek, es azok kozul tartalom vasarlokat, ahhoz meg kell szabadulni a korlatoktol. Amikor megjelent az elofizetes, mar akkor hulyeseg volt, foleg hogy a programmal sem foglakoztak es az ingyen tartalmak sem olyanok voltak, amire razudulnanak az emberek.
  • bottleopener
    Ingyen lifetime subscription mindenkinek :O
  • formula1996
    Itt is van. ROADMAP UPDATE DECEMBER