rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon jók a lézerszkennelt pályák, de azért azokon túl is van élet szerencsére 😊
Ez pCars konvert, ugye?
Alexease
Nem is ertem, miert kellett ilyen FOV-ot beallitani?!😊
De az iR kamera is ertdekes, ott is valamit piszkalt rajta, mert mozog (!) a T-cam 😊)))
lac coo
Rf szebb, az auto is jobbnak tunik.
De a fov az gyilkos 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Senormen-Autodromo-di-Imola_v110.rfcmp
Alexease
Ezt már korábban elkezdték csinálni a spanyolok. Még akkortájt, amikor Tomi is kiadta a modját.

Annyiban egyébként másabb, hogy ez a 2016-os specifikáció. Másabb az első- hátsólökös, gondolom az új váltót is beleaplikálják.

A csapatban van egyébként Eddy3spain, aki korábban csinált jó néhány szép modot (kocsit) RBRhez és Rf1hez is. (Clio 4 cup)

Alexease
Szerintem nem vettek meg.
Ok csimnaljak: https://www.cloudsport.es
simcompany
Na ezt nem értem, Tomi már lemodellezte nagyon szépen. Vagy, remélem tőle megvették 😄

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Alexease
Az alaptartalmakat (ISI) azt eloszor mindenkeppen felteszi. Aztan lehet eliminalni😊 De szerintem felesleges, ma mar elfer. raadasul, sokszor a "nem erdekel" tipusu auto jobb mint gondolnad😛
Alexease
Twitteren volt, ISI is megosztotta, elvileg hivatalos, licenszelt Seat Leon Cup. De nem olvastam utana, azt mar nem tudom, hogy az ISI adja ki az rF2-hoz, vagy valamilyen egyeb ceg licenszelte szimcenternek, MOD-nak vagy akarminek. Ha az ISI adna ki, csak bereklamozna normalisan?!
Bar annyira "nem erdekes", mert leon MOD van es eleg jo.
simcompany
Van a fenti menüben egy workshop link. Ott belépsz és leiratkozol.

lac coo
Ezt a workshop izet hogy lehet kikapcsolni, letolt minden vackot ami nekem nem is kell.....!?
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.07.20. 10:41:35

simcompany
ez most mi ez?

Adam Jonas
Ha esetleg valaki beszélne az ISI-vel, akkor adja át a nevemben, hogy:

1) Üdvözlöm őket
2) Gjon-nak, hogy fogja meg a Rouge System-ét, és dugja fel
3) Tegyen ugyanígy Wheatley-vel is.

Köszpusz pííísz <#hehe> 😄

Alexease

Alexease
Egeszsegedre! 😊
simcompany
Király vagy! Én pedig leszedem az egészet! 😄

Alexease
1. Ha jol emlekszem, eleve irtam az elejen, hogy X ideig fogjak csak tamogatni a nem-Steam-es dolgokat, igy nincs ezzel gond. Egyszerusodik az eletuk.
2. Ez vagy warez-ellenes lepes vag csinalnak valami ertelmeset is😉
😄

Kis belső infó:

1. Gjon Camaj nem szeretne több nem-Steames buildet megjelentetni.
2. Emiatt lesz olyan új megjelenő tartalom, ami csak a Steames verzióval fog működni. A megjelenő autó olyan a core-t érintő változásokra fog támaszkodni, amik update hiányában nem lesznek meg a nem-steames változatban.
"Van vanilia, karamell, tutti-frutti, rumosdió és kávé" 😊
"Pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt" 😊
Alexease
Van (Brands, Nord, Spa, Barcelona) 😊
lac coo
AC Spa az van ?

Alexease
rFactor2 Files – MEGA 😊

Mivel az osztott.com eleg megbizhatatlan volt, es meg meg is szuntette az egyik resz, igy atkoltoztettem az egesz cuccot a MEGA-ra. Ez megbizhato, gyors, mindig elerheto, es aki sajat reszen is tudni akar valamit, es van sajat MEGA-ja, egyszeruen attolhato (import cloud), nem kell toltegetni le-fel. Vayg letoltheto egyben, bar sok ertelme nincs😊 ~60GByte a ket resz egyutt;P

Torolgettem, valogattam, atnevezgettem, frissitettem. Ez nem a "minden MOD ami elerheto", hanem ami ""hasznalhato" (szinte mindegyiket kiprobaltam). Vannak kozte nagyon jok, jok es hasznalhatok is.

Ne toljatok ki a "nagy vilagba", van kozte vegyesen cucc (fizetos, AC es egyeb konvert), ne cuppanjanak ra es ne toroltessek.
Felhívom a Tisztelt Szervezők figyelmét, hogy a plakáton szereplő magyar futam dátuma - szerintem - hibás. (A Simco-nak akkor épp versenye van...) A linkelt oldalon található Calender-en pedig eleve más időpont van.
zolee145
Na ez legyen a legnagyobb baj. 😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Az AC-s Zandvoort-ot is beolvastam simed-el. Érdekesen modellezték fel az égtájakhoz képest, csak -158 fokkal kell mindent elforgatni, hogy megfeleljen a valóságnak. 😊
Gadfly13

Kedves Versenyzők! Kezdetét veszi az F1 Bajnokságunk, amit az rFactor 2-vel fogunk lebonyolítani a SIMCO-val közösen.
További részletek és jelentkezés: LINK

simraceseries.com

Az lenne a kérdésem, hogy Senormen-től a Mugello pálya ki lesz e adva valaha is. Több mint egy éve fent van róla a videó youtubon. Tőle még a Zolder pálya érdekelne. Tudtok ezekről valami infót? Mert tőle nem tudtam meg semmit.
Szabi
de az a tavalyi mp3, idén már mp4 van 😊

"Nulla tenaci invia est via"

Nem iszom alkoholt, de azert koszi. 😊
Monza sem lenne nehez, csak idoigenyes. Szivesen elbibelodok ezekkel, csak ennyi idom nincsen sajna. De Monzabol bizti lesz meg egy ujabb verzio a regi ovallal talan a konzolos megjelenesre.
Köszi!

AC Monzát mennyire lenne nehéz megcsinálni? Lassan úgyis jövök valamennyi sörrel neked. 😄
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.07.17. 03:15:05
zolee145
Forza 6-ban van Merci kamion. Ha megjelenik majd egyszer PC-re is akkor csak a rajtszámon kell változtatni, és kész is Norbi Mercije. 😄

Ebben az esőben megnéztem és a korábban említett Imola, ami nemrég megjelent, az valszeg pCARS konvert és az AC-s szkennelt útfelülettel összehasonlítva itt-ott 5m-es szintkülönbségek is vannak.
Magione/Vallelunga pályák pedig egész jól beolvashatóak, de nincs bennük az a szabálytalan szkennelt útfelület, hanem teljesen szabályos. De talán nem olyan nagy munka lenne átültetni...
Köszi szépen, egy jó Imolára vágytam volna az ACból, de ezek szerint nincs. 😞
Mondjuk én igazából csak azért használtam a billboard fákat, mert azt "nyomták a kezembe" (Euskotracks), más nem segített a fákkal, örültem hogy ezek is vannak.

Az AC-s pályákon ha mást nem is, legalább az AI-t megcsinálhatnák jól, mert mind lassú kivéve a Nordos.
Senormen nevű fickó csinál egy Mugello-t, egy igen jóféle Imola pedig már készült tőle. Így azokkal nem lenne érdemes foglalkozni, egy szkennelt felület nem sokat tenne hozzá. Azt csak a készítő tudja, milyen alapokkal dolgozott. Gondoltam rá, hogy kíváncsiságból megnézem Imola felületét, mennyire fekszik az AC-s felülethez, de aztán elmaradt.
Zandvoort-ból is van kettő is a pályagyűjteményben, egyiket sem néztem. Viszont az meg nem szkennelt az AC-ben sem.
Alexease
Azert elfernenek, foleg Mugelloval es Zandvoort-tal egyutt😉 De tenym, ezek nem a nepszeru/ismert/divat palyak😉
Köszi 😊
Magione/Vallelunga amik talán nincsenek, de azok a pályák meg kit érdekelnek 😊
Alexease
AC-bol meg Brands Hatch is "kesz" van. Szerencssre mindegyik meglepoen hasznalhatora sikerult, meg a Nord is, ami azert nem kis teljesitmeny. De utolag mar nem foglalkoznak veluk (kiveve Barcelona!), foleg nem hallani valami "ossszefogasrol", hogy szervezetten atpakoljak az osszeset normalisan😉

Elkezdtem ismet szetvalogatni, rendberakni es feltolteni uj helyre (MEGA) a cuccokat (autok, palyak). Kivalogatva is ~60GB, igy eltart egy ideig😊
AC-bol Nord, Spa, Barcelona. PCARS-bol en csk azt tudom biztosra, amit en csinaltam 😊 (Emirates Kartdromo).
Egyebkent pCARS-bol rendkivul korulmenyes a dolog a fajlnevek (modellek, texturak) kodolasa es az objektumok poziciojanak kodolasa, ill az utfelulet minosege miatt. Nem is biztos, hogy erdemes, mert sok palya mar jo minosegben van RF2-ben is, ami ott fellelheto.
Van esetleg valakinek egy naprakész listája arról, hogy eddig milyen pályák lettek átültetve rF2-re ACból és pCARSból?
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.07.15. 01:49:49
Alexease
De van meg ilyen jonehany ami "kesz" van, mukodhetne, jobb lehetne, de nem tortenik (tortent) semmi.
Pl. utkozes hangok. A kissebb-kozepesebb koccanasoknak nulla hangja van. Pedig szamolja, egy tucat hangminta van ra, autonkent, kulso-belso, de max azt hallani, ha belerongyolok a falba vagy egy masik autoba. A kissebb koccanasoknak es osszeereseknek semmi hangja. Valszeg "csak allitgatni" kellene...

Ugyanigy letezik "extrem szelvedo shader" is, tucatnyi layer-rel: szamolna, mutatna a torest, koszolodast, esot is. Bar lehet nincs befejezve a program mogotte.

Az rF2-nek nem a DX11 hianyzott vagy az extras postprocess. Ha ugyanugy nezne ki mint az AC, akkor sem feltetlenul ezt valasztanak (a vezetesi elmeny, az autokezeles es foleg a tartalmak miatt). Hanem eppen a HC-szimes-jellegehez tartozo egyeb dolgok: pl. az ilyen reszletesebb, szamolt, normalis utkozes hangok; normalis tores (ami evek alatt nem szuletett meg); autokhoz tartozo, ott allithato, korlatozhato "elektronikak" (ABS, TC, SC); fapados, de legalabb lathato szelvedo effektek; a ealroad tovabbfejlesztese a koszolodas iranyaba; stb.

Persze keszultek dolgok, pl. a felfuggeszteshez/kasztnihoz kapcsolodo mozgas/beutodes hagok, ami nem kamu, hanem szamolgat, ez jot tett neki.
Alexease
Az a billboard hulye otlet volt toluk. Regen is volt (+10 ev), de akkor meg belefert az akkori gepeken, bar jobb megoldas mar akkor is letezett.
Nem lenne vele gond, ha csak toltelek fanak hasznalnak, a "nagyon tavolba", a dombokra es hegyekre, hogy novelje a melysegerzetett es a 3D hatast. Ott nem lenne gond.

Lasd AC palyak, ahol a toltelek 3D megoldasok (tavolban levo fak es bokrok, "3D fu"😉 neha 2-3-szor annyit foglalnak, mint maga a lenyegi resz. De naluk ertheto, friss engine, egyedul barkacsolta, mindent nullarol kellett csinalni, technikailag meg erosen le van maradva (leszamitva a kulsos postprocess es fizikai reszeket). De elobb utobb ott is szep lassan kicserelget mindent modernebb cuccokra es/vagy bekerulnek a fejlesztesek is.

De az ISI-nel 2012-2016-ban, kozvetlenul a palya szelere rakni billboard-ot, botranyosan rossz hatast kellt. Mar en is sirtam miatta evekkel ezelott😄 Az ilyen hulye megoldasok miatt huztak le sajat maguk a programot.

Rájöttem, hogy miért néznek ki egyes pályák (amelyeken fák is vannak) sz@rul, legalábbis az én szemszögemből, eddig nem tudtam megfejteni, hogy mi nem stimmel, egyes pályákon nincs gond, a másik meg nem tetszik.
Egyszerű: az ok a billboard fák.
Billboard fa = egyetlen textúra ami mindig arra fordul amerről a kamera veszi. Ezzel az a baj, hogy nem tud reagálni a napfény változásokra, tehát mindig egységesen ugyanolyan színű az adott fa ha rásüt a nap és ha nem.
Ha a valóságban van egy fa aminek az egyik oldalát süti a nap, a másik oldala pedig árnyékos akkor a fa ugye nem egyszínű, hanem a napos oldal világosabb. Ez viszont a billboard fáknál totál hülyén és természetellenesen néz ki, és ez b@ssza a szememet. 😄 A billboard fákat el kéne tüntetni a játékból. Sztem csak a lustáknak rakták bele a játékba, én is ezért tettem mindenhova billboard fákat Mosportra. 😄
Na kisírtam magamat. 😄

Utoljára szerkesztette: shiet, 2016.07.14. 15:31:38
simcompany

De abba meg van TC1-es Civic elvileg!

Meg BTCC-s NGTC BMW, Audi S3, meg Toyota Avensis.

http://igcd.net/game.php?id=1000011919&page=1
Utoljára szerkesztette: PacsutaTibi, 2016.07.13. 16:08:28

zolee145
Írtam neki, hogy a V8 Supercars autókat ha ki tudná szedegetni jó lenne. Erre írt egy autólistát. Na most leesett, ő a PC verziót szedi darabokra, de az még csak demo, a V8 meg az x-boxos full verzióban van. 😄

simcompany
végre. KACSÁK! 😄

Alexease
Keszul meg nehany gyari palya, pl. Bristol es Martinsville, de ugy nez ki, Palm Beach-et is felujitjak😉

zolee145
Remek. Láttam Forza 6 konvertet is, és láttam a Forza 6-ban az összes jelenleg futó V8 Supercars autót (akkor is, ha már nem így hívják a sorozatot). Na most már csak két dolog van hátra: 1) megvárni míg kiszedik mind az öt autót 2) megvárni míg valaki átkonvertálja. 😊

Úgy saccolom, hogy 2-3 éven belül lehet egy V8 modunk. 😄