rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt mondja Wheatley az GTX 1080-ról. (atombiztos 120 FPS 3 monitorral)
Nézd meg mennyivel gyengébb az 1070 más játékokban, és az alapján nyugodtan dönthetsz.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.07.28. 20:09:06
Amugy nem mindegy, mivel NEM hasznalod, 1 vagy 3 monitorral? <#idiota>#idiota>
Ahogy most így olvasom, elég durva kétkártyás konfigokat írnak, amivel épp megvan a fix 60 fps ....
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Az fps osszehasonlitasnal (AC vs. rF2) – a kinezeten kivul – azert erdemes beleszamolni a gumit, a napszakot, reflektorokat, idojarast, a realroad-ot ami az rF2-ben nem MekkMester-stilusban van osszerakva, hanem szamolja😉 Foleg ugy, hogy az Ac-ban igazabol nincs rendes realroad, napszak, idojaras, 3D gumi, ejszaka, reflektor stb.😄DDD
Kissebb felbontason probaltad (3×1280×720px)?
No mindegy ma majd visszarakom rf et, uj rendszer van, kivancsi vagyok , hatha csak valami anomalia volt eddig vele 😊
Mindegy, csak jo volna a DX frissites , ami ISI szerint nem nagy melo csak felesleges 😊
Meg is nezem este higy futtatjak meg min masok harom monitoron.
De amit Marcinko linkelt, az altalanossagban jo lehet, azok a grafikonok az elozo osszes (~15 jatek) teszt eredmenyet szummazva tartalmazzak.
Persze, ez is tajekoztato, nagysagrenileg OK, ami naluk +60% javulas, addig nalad X programon lehet hogy +70% lesz vagy csak +80% 😊 De 60% helyett azert nem lesz 20% vagy 120% 😄DD
Már pedig itt rend lesz mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.
Plusz amit irtam, azok "tajekoztato szamok", korabbi tapasztalatok alapjan (tizen ev😛). De a mostaniakat nem ismerem, plusz elofordulhat, hogy az 1000-es sorozattal tobbet leptek (gozom sincs, sose lesz aktualis szamomra😄).
Termeszetesen, ha valoban erdekel, nezz korbe, keress rendes meresi adatokat es teszteket, plusz talan itt is lesz valaki, aki megvesz mindent😉
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.07.28. 15:17:33
Illetve az I7 3770k az mifele processzor ?
Meg az 1070 is irrealis, nem hogy az 1080 a >250000Ft(!!!)-tal😄DD 250E-ert mar igazi autot adnak😄
Azt hittem hogy az 1070 talan ~100E, az 1080 meg esetleg 150E.
Mennyire jon most ki egy top gep?! 1millio?!😄
Annak a ketszereset vettem fel hitelnek 25 evre, meg van belole 15 ev😄DD
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.07.28. 14:04:42
1080- as rohadt draga nekem, meg a 70-esre is erosen gyujtogetnem kell meg....
770 vs 1070: +35%
780 vs 1070: +10%
770 vs 1080: +90%
780 vs 1080: +55%
Vagyis egy 80-as sorozattal, 10–15% "veszteseggel" ki lehet hagyni egy generaciot😉
En regebben (10 eve😛), mindig 2 generacionkent csereltem, es paros sorozatot (akkor jottek a valodi ujitasok). Persze, ez ma mar nem igaz, a sorszamozas es generacio lepes is mas.
Altalaban generacionkent ~25% novekedes van, ami nalad (ha meg GTX770 van) akkor ~50% kornyeke. Persze ez sokmindentol fugg, az rF2 csak DX9, nem hasznal ki "extras uj" dolgokat (DX11, shaderezes, memoria, egyeb trukkok). Igy ez lehet kevesebb (erdemben nem hasznalja ki, proci tobbet zabal, nincs mogotte proci/alaplap/memoria ami kiszolgalja stb.), de lehet tobb is, ha az elozo "valamin" megakadt de ezen mar jobb.
A hivatalos sebesseg novekedest mindig kettovel osztani kell, a portalos tesztek meg a modern cuccokat hajtjak meg.
De ha csak az rF2-hoz kellene, de ha mindenkeppen cserelnel kartyat, erdemesebb varni nehany honapot es inkabb az 1080-at megcelozni. Akkor is kicsit dragabb lesz, de a 80-as sorozat a 70-eshez kepest mindig +15-20%-kal izmosabb (es NEM szoftveresen/driverbol, hanem fizikalisan alkatreszekben jobb, gyorsabb, tobb stb.).
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.07.28. 09:42:42
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
Mert én csak néztem 😊 és úgy látom publikálva még nincsen sajna.
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
Utoljára szerkesztette: shiet, 2016.07.24. 10:46:09
Az hogy mennyi ideig tart egy teljes funkcios rF2 standard palya konvertalasa nagyban fugg attol, milyen az eredeti rF1-es palya minosege. Vmint az is fontos tenyezo, hogy aki konvertal, mennyire tudja mit kell csinalni es ismeri alaposan min. a 3dsimed-et, de a 3d studio max is elengedhetetlen. Csak a max bellitasa eltart egy darabig 0-rol. Mit hova kell masolni. Persze igazan reszletes leiras nem igazan van azok szamara, akik most kezdenek el.
Az ISI is kiadja ugyanazt a palyat ujra atgyurva evek mulva is.
Ez a mai napi stream is tok jo, mar az is hogy feltettek egy max-os tesztpalyat. Mondjuk 3 evvel ezelott is megtehettek volna.
Az elso palyakonvert nagyon sok ideig fog tartani, de ne add fel. Csak az oktato videot fogod nezni orakig, legalabb is nekem ez kellett ahhoz, hogy kepbe keruljek, mit miert csinal benne az ember.
Csak a konyvtarszerkezet, betoltokepek, ikonok, uj GBD adatok bealitasa tobb mint egy ora. Az rF1-hez keszult sok palya BTB-s, ami szinte hasznalhatatlan vagy maceras, a kismillio szamozott object es material miatt. Az rF2-hoz kell realroad, hogy normalis legyen. Ahhoz fizikalisan kulon kell szedni a nyomvonalat, ujra elnevezni, shaderezni, texturazni stb. Raadasul, az rF2-hoz 10x reszletesebb aszfalt kell, vagyis meg modellezni is szukseges. Plusz a realroad-hoz eso is kell, ahhoz tukrozodes, ami ismet csak manualis modellezessel megy.
De illene lecserelni az osszes shadert, materialt, texturat, beilleszteni az uj funkciokat, animaciokat es mukodest (pl. DRS), meg kellene AI is, az uj funkciokkal.
Persze, at lehet konvertalni 1 ora alatt is: gyors konyvtarszerkezet, GBD edit, 3DSimEd import-export, es elvileg mar mukodik is. Legalabbis lehet rajta autozni. De igy max egy rF1 kinezetu es tudasu palya lesz.