rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

https://youtu.be/13DMKF3P_RI?t=76

Ezt mondja Wheatley az GTX 1080-ról. (atombiztos 120 FPS 3 monitorral)
Nézd meg mennyivel gyengébb az 1070 más játékokban, és az alapján nyugodtan dönthetsz.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.07.28. 20:09:06
Alexease
Akkor ezt buktad😊
Amugy nem mindegy, mivel NEM hasznalod, 1 vagy 3 monitorral? <#idiota>
lac coo
Jól van ezen már túl vagyunk 😊

Ahogy most így olvasom, elég durva kétkártyás konfigokat írnak, amivel épp megvan a fix 60 fps ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Valszeg azert tartottak feleslegesnek az rF2-ot DX11-be atrakni, mert atbarkacsolva ugy sem lenne szebb mint az AC (konkurencia, ahhoz nezegetik az emberek), sebessegre meg nem erne meg, mert itt valszeg a procit is jobban zabalja (a fizika es egyebek miatt, nem a grafika es megjelenites).

Az fps osszehasonlitasnal (AC vs. rF2) – a kinezeten kivul – azert erdemes beleszamolni a gumit, a napszakot, reflektorokat, idojarast, a realroad-ot ami az rF2-ben nem MekkMester-stilusban van osszerakva, hanem szamolja😉 Foleg ugy, hogy az Ac-ban igazabol nincs rendes realroad, napszak, idojaras, 3D gumi, ejszaka, reflektor stb.😄DDD
lac coo
mint írtam közel sem voltam a 3 X FHD-hoz ! 😊 3XXX valami felbontáson használtam 😊

Alexease
De azert a full kepet is ki kell szamaolni, ami 3xFullHD-ben ~25-30MB/kep, amibol jonehanyat (+60fps) szeretnel latni😊
Kissebb felbontason probaltad (3×1280×720px)?
lac coo
Annak van koze a felbontashoz ? Textura mennyiseg ugyan az, siman belefer szerintem a kettobe.
No mindegy ma majd visszarakom rf et, uj rendszer van, kivancsi vagyok , hatha csak valami anomalia volt eddig vele 😊

bardocz
Valószínű nekem, hogy az a 2 giga ami rajta van kevés akkora felbontáshoz.
lac coo
Sok ramot mar hallottam itt, de azt meg ketkedve hiszem el, mert a mostani 8 gugaba bele nyal....
Mindegy, csak jo volna a DX frissites , ami ISI szerint nem nagy melo csak felesleges 😊

Alexease
Szerintem vannak itt, akik 3 monitorral toljak az rF2-ot, es tuti nem 1080-nal. Talan 770-sel is?! Nem tudom mi a trukk, lehet atomeromu proci kell neki, sok RAM vagy hasonlo. Nalam 1 monitorral, 1280x720-ban tok jol megy mindenhol😄DD
lac coo
Ugy gondoltam en is . De a plusz 200% lehet elmenne arra , hogy ne ultralowban, ( de tenyleg abban , nincs mar semmi amit lejjebb vehetnek 😊 ) jatszak, aztan jo esetben kihoznek 40 fps t 😊 Jo, AC vagy Dirt Rally meghalana biztos, de epp ezert erdekel mik a kilatasok rf nél...

Alexease
A +60% "csak ugy" irtam peldanak, ex-has, nezd meg a pontos szamokat😊
bardocz
Fordítva nézed, ha az 1070 a 100% és a tiéd a 33%, akkor az azt jelenti, hogy ennyit buksz, ha a tiédre cserélnéd, tehát 100fps helyett lenne 33. Viszont a te oldaladról nézve az egy háromszorozás 😊
lac coo
+60 % az meg mindig keves lesz ennek 😊)
Meg is nezem este higy futtatjak meg min masok harom monitoron.

Alexease
Tokeletes teszt nincs. Foleg nem, ami a te rendszeredet is pontosan tartalmazza (alap, proci, memoria), meg persze a jatekot 3 monitorral😄

De amit Marcinko linkelt, az altalanossagban jo lehet, azok a grafikonok az elozo osszes (~15 jatek) teszt eredmenyet szummazva tartalmazzak.
Persze, ez is tajekoztato, nagysagrenileg OK, ami naluk +60% javulas, addig nalad X programon lehet hogy +70% lesz vagy csak +80% 😊 De 60% helyett azert nem lesz 20% vagy 120% 😄DD
lac coo
Az a baj tesztek ossze vissza vannak, ezer jatekkal amikrol azt se tudom micsoda, egyiknel joval gyorsabb masik al kevesbe ...

Marcinko

Már pedig itt rend lesz mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.

Alexease
Mivel levagyok maradva, kifelejtettem a 900-as sorozatot;D

Plusz amit irtam, azok "tajekoztato szamok", korabbi tapasztalatok alapjan (tizen ev😛). De a mostaniakat nem ismerem, plusz elofordulhat, hogy az 1000-es sorozattal tobbet leptek (gozom sincs, sose lesz aktualis szamomra😄).

Termeszetesen, ha valoban erdekel, nezz korbe, keress rendes meresi adatokat es teszteket, plusz talan itt is lesz valaki, aki megvesz mindent😉
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.07.28. 15:17:33
bardocz
970 és 1070 között nagyobb a különbség.
lac coo
Amugy nem keves kicsit ez a 770-1070 35% ?
Illetve az I7 3770k az mifele processzor ?

lac coo
No de nekem most I5-tel, 770-nel ultra gagyi lowban is alig megy 3monitoron, lejjebb mar nem lehet venni, felbontas is alacsony ....Az Megane rajtnal nyladossa a 25 fps t. Vagyis emiatt kar barmit vennem, leginkabb fel kellene gyujtani ISI szekhazat amiert ilyen szart csinalt ..... 25 helyett lenne 30 az meg keveske ... mo djuk azita uj rendszerem van, de nem hiszem hogy annyit szamitana .

bardocz
Még az 1060 is rohadt drága, majdnem kétszer annyi, mint az elődje. Ahhoz képest az 1070 még istenes :S
Alexease
Eddig igazabol nem neztem arakat, ugy nez ki erosen lemaradtam, igy mar kicsit felejtos amit a 1070/1080-rol irtam😄D
Meg az 1070 is irrealis, nem hogy az 1080 a >250000Ft(!!!)-tal😄DD 250E-ert mar igazi autot adnak😄
Azt hittem hogy az 1070 talan ~100E, az 1080 meg esetleg 150E.

Mennyire jon most ki egy top gep?! 1millio?!😄
Annak a ketszereset vettem fel hitelnek 25 evre, meg van belole 15 ev😄DD
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.07.28. 14:04:42
lac coo
Regebben jobban megerte cserelni. Igaz nem jottek fel evente mint most, de a 9800 prot lecsereltem x800xt re, tobb mint duplaja volt sebessegben.
1080- as rohadt draga nekem, meg a 70-esre is erosen gyujtogetnem kell meg....

Alexease
Csak altalanos "tajekoztato" adatok a 70 es 80-as sorozatokrol, nem muszaki vita tema😊

770 vs 1070: +35%
780 vs 1070: +10%
770 vs 1080: +90%
780 vs 1080: +55%

Vagyis egy 80-as sorozattal, 10–15% "veszteseggel" ki lehet hagyni egy generaciot😉
En regebben (10 eve😛), mindig 2 generacionkent csereltem, es paros sorozatot (akkor jottek a valodi ujitasok). Persze, ez ma mar nem igaz, a sorszamozas es generacio lepes is mas.
Alexease
Valakinek mintha mar lenne...

Altalaban generacionkent ~25% novekedes van, ami nalad (ha meg GTX770 van) akkor ~50% kornyeke. Persze ez sokmindentol fugg, az rF2 csak DX9, nem hasznal ki "extras uj" dolgokat (DX11, shaderezes, memoria, egyeb trukkok). Igy ez lehet kevesebb (erdemben nem hasznalja ki, proci tobbet zabal, nincs mogotte proci/alaplap/memoria ami kiszolgalja stb.), de lehet tobb is, ha az elozo "valamin" megakadt de ezen mar jobb.

A hivatalos sebesseg novekedest mindig kettovel osztani kell, a portalos tesztek meg a modern cuccokat hajtjak meg.

De ha csak az rF2-hoz kellene, de ha mindenkeppen cserelnel kartyat, erdemesebb varni nehany honapot es inkabb az 1080-at megcelozni. Akkor is kicsit dragabb lesz, de a 80-as sorozat a 70-eshez kepest mindig +15-20%-kal izmosabb (es NEM szoftveresen/driverbol, hanem fizikalisan alkatreszekben jobb, gyorsabb, tobb stb.).
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.07.28. 09:42:42
lac coo
Valaki tud valami infot gtx 1070-en harom monitoron mit tud az rf ?

lac coo
Mondjuk en mar irtam Kunosnak, meg az AC forumos bardos haverodnak ! 😊)

Alexease
Amugy semmi titkos nincs benne, max amiatt erdemesebb kicsit "privatban" tartani (itteni topic, forum, ismerosok stb., es nem kitolni a nemzetkozi vizekre;P), mert vannak kozte vasarolt cuccok, es nem feltetlenul publikus vagy "hivatalos" konvertek (pl. AC palyak vagy CARS autok).
Alexease
A banner alatt vannak a linkek kozott, rF2 Cars es rF2 Tracks neven😊
Alexease! Mi a címe a Mega oldalnak, ahová átköltöztetted az rFactor 2 cuccokat? Privátba is írhatod, ha nem akarod a nagyvilágba kürtölni.
Alexease
A fizika sose lesz tokeletes, tul bonyolult es tamogatas, info, leiras "sincs hozza" 😊 Ahhoz kepest nem rossz.
simcompany
elég fullos ez az urd cucc. a fizikában vannak kisebb nagyobb baromságok, de élvezetes vezetni, a modelek, hangok pedig 10/10

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Alexease
URD EGT/PX
Alexease
MAK-Corp-Group-C_v095.rar
URD-PX_v030.rar
Alexease
Alexease
Esetleg valaki rögzítette ezt a kb. 2 órás pályakészítés stream-et?
Mert én csak néztem 😊 és úgy látom publikálva még nincsen sajna.
simcompany

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Itt van a fő topikaz ISI fórumon, ahol külföldiek segítettek: KATT (itt látszik az alap rF1-es pálya is 😄 ) és egy 3DSimedes topik KATT.
Utoljára szerkesztette: shiet, 2016.07.24. 10:52:08
Itt egy topik: KATT. Érdemes visszaolvasni, a szenvedésem folyamán (2015 október/november környékén Mosportot készítettem) minden részletesen ki lett vesézve. 😄
Utoljára szerkesztette: shiet, 2016.07.24. 10:46:09
Alex-nek igaza van. 😊
Az hogy mennyi ideig tart egy teljes funkcios rF2 standard palya konvertalasa nagyban fugg attol, milyen az eredeti rF1-es palya minosege. Vmint az is fontos tenyezo, hogy aki konvertal, mennyire tudja mit kell csinalni es ismeri alaposan min. a 3dsimed-et, de a 3d studio max is elengedhetetlen. Csak a max bellitasa eltart egy darabig 0-rol. Mit hova kell masolni. Persze igazan reszletes leiras nem igazan van azok szamara, akik most kezdenek el.
Az ISI is kiadja ugyanazt a palyat ujra atgyurva evek mulva is.
Ez a mai napi stream is tok jo, mar az is hogy feltettek egy max-os tesztpalyat. Mondjuk 3 evvel ezelott is megtehettek volna.
Az elso palyakonvert nagyon sok ideig fog tartani, de ne add fel. Csak az oktato videot fogod nezni orakig, legalabb is nekem ez kellett ahhoz, hogy kepbe keruljek, mit miert csinal benne az ember.
Alexease
Eppen aktualis: palyekeszites stream😊
Köszönöm!
Alexease
Az az 1 ora, hozzaertonek is inkabb 10 ora, gyorsban😊 Es akkor meg messze nem rF2 minoseg.

Csak a konyvtarszerkezet, betoltokepek, ikonok, uj GBD adatok bealitasa tobb mint egy ora. Az rF1-hez keszult sok palya BTB-s, ami szinte hasznalhatatlan vagy maceras, a kismillio szamozott object es material miatt. Az rF2-hoz kell realroad, hogy normalis legyen. Ahhoz fizikalisan kulon kell szedni a nyomvonalat, ujra elnevezni, shaderezni, texturazni stb. Raadasul, az rF2-hoz 10x reszletesebb aszfalt kell, vagyis meg modellezni is szukseges. Plusz a realroad-hoz eso is kell, ahhoz tukrozodes, ami ismet csak manualis modellezessel megy.
De illene lecserelni az osszes shadert, materialt, texturat, beilleszteni az uj funkciokat, animaciokat es mukodest (pl. DRS), meg kellene AI is, az uj funkciokkal.

Persze, at lehet konvertalni 1 ora alatt is: gyors konyvtarszerkezet, GBD edit, 3DSimEd import-export, es elvileg mar mukodik is. Legalabbis lehet rajta autozni. De igy max egy rF1 kinezetu es tudasu palya lesz.
Üdv! Írták az oldalon hogy rFactorból rFactor 2-be kb. 1 óra a pálya konvertálás, és hogy van segítség a neten. Én keresgéltem, találtam is de már ott probléma van, hogy az rFactor 2-ben az adott mappa sem úgy néz ki mint ahogy leírják. Tehát nem azok vannak benne. A ModDev mappára gondolok. Ha konkrétan tud valaki használható leírást, videót, kérem küldje el a linkjét. Az rFactorhoz rengetek pálya készült, köztük nagyon sok jó minőségű, és azokat szeretném áttenni rFactor 2-re. Az eredeti minőségük is elég jó ahhoz hogy használni lehessen rFactor 2-be. Ezek ritka pályák, nem a leghíresebbek közül valók, francia, dél-amerikai, orosz és ázsiai pályákról van szó, melyeket az évek során gyűjtöttem össze, sokszor nem kis munka árán 😊 Ezeket valószínűleg senki nem fogja megcsinálni, pedig nagyon jó pályák. Ezért szeretném én magam. Amennyiben tudtok segíteni, azt nagyon megköszönöm 😊
Szerintem igen, de a komplett pályafelületet újramodellezte az út széleit alapul véve, mert az eredeti eléggé elnagyolt...