170
-
#48 arról már ne is beszéljek hogy virtual boxon keresztül menekül a windowshoz -
#47 Na jó minden bizonnyal az is benne van a pakliban, hogy a hőn szeretett oprendszere olyan széles körű felhasználási szabadságot biztosít neki, hogy teljesen elunja magát és az sg.hu oldalt 10 percenként frissíti. -
WoodrowWilson #46 Hogyne lett volna neki, egy 900Mhzes netbookon futtatta virtuális gépen. És csodálkozott, hogy órákig tart a telepítés. -
Vantulok #45 Dachauban lakom. az Adolf str. 88-ban. -
#44 ugyan már szerintem nem kellene ennyire komolyan venni
hottod nem hallgat az ész érvekre, mert valójában nem is erről szól az egész. Pusztán csak feltűnési viszketegsékben szenved, beírja a szokásos rizsáját, csak a fűszert változtatja meg rajta, és lényegében ezzel le is van tudva a dolog.
A windowshoz tuti nem értett soha, a linuxot sem használja nagyon, nagyrészt a postjait is inkább nevezném windows pártinak, hiszen a postok értéke már-már annyira szánalmas és minden ésszerűséget mellőz, hogy ezzel csak a saját táborát a linuxosokat égeti.
Amúgy pedig nem hiszem hogy edül van azzal, hogy nehezen tudja elfogadni azt hogy xpről váltani kellene, és maradi módon kényszeres tagadásba fogadta a vista-w7 párost. -
kvp #43 Nem igazan ertem miert ment bele a microsoft, de ugy latszik probalnak kedvesek lenni mindenkivel. Alapvetoen az o termekukrol van szo, tehat a vilag legtobb orszagaban a torvenyek keretein belul joguk lenne azt rakni bele amit akarnak. A monopolvadakat pont az apple vagta tonkre azzal, hogy feljott a versenyben.
Viszont operacios rendszer szintjen van par nagy problemank:
-a windows xp mar nem sokaig lesz tamogatva, a 64 bites verzioja meg addig sem (egyebkent is elavult, mar a win2k3-hoz kepest is)
-a linux mindig evekkel le van maradva a technika mogott, igy pl. dx11 sincs meg, viszont a win7-ben mar van (az opencl implementacio sem eppen 100% linux alatt)
-a windows 7 (egyebkent winnt 6.1) helyett jelenleg nem tud az ember semmilyen alternativat talalni, ami extra munka nelkul hasznalhato lenne es tamogatja az uj hardvereket is
-a macosx azon kivul, hogy legalisan sokkal dragabb mivel draga hardvert is kell venni hozza kb. ugyanolyan hack-elgetest igenyel a kompatibilitashoz mint a linux, foleg mivel a legtobb dolog nem megoldhato tisztan apple termekek segitsegevel
Jelenleg az egyetlen szamomra hasznalhato megoldas az, hogy a regi gepeken marad az xp, az ujakra meg win7-et tesz az ember, egy linux kompatibilitasi reteggel (hw emu). Igy gyakorlatilag megvan a windows kompatibilitas, megvan linux kompatibilitas (ha valamire kell) es akar meg barkacsolas nelkul jatszani is lehet a gepen. A linux meg szamomra marad celfeladatokra, pl. szerverekhez es beagyazott rendszerekhez, peresze oda leteznek jobb megoldasok is, de a linux ingyen van, ami a munkahelyen sokat szamit. (olcsobb lesz tole a termek eloallitasa)
Jo lenne latni egy 100% win32/win64 kompatibilis linux verziot, de ez idaig meg valahogy nem jott ossze, pedig az osszes interface publikus, csak meg kellene irni moge a kodot. (persze ingyen, mert fizetos winapi kompatibilis os mar van, ez a windows) Meg jo lenne, ha valaki fogna magat es atirna a linux kernel io rendszeret kernel szalasrol uzenet alapura, ami sokat javitana a teljesitmenyen es akkor talan nem halna meg a rendszer egy nagyobb i/o terhelestol. (amit meglepo modon ugyanazon a gepen mind a windows, mind a solaris kibirt)
ps: Akit zavar a windows drm rendszre, az kikapcsolhatja egy inditasi opcio segitsegevel, igaz hogy ekkor nem fog menni a beepitett hd dekodolas, viszont cserebe nem lassitja a gepet a drm. Ugyanigy le lehet tiltani a wga es a windows update rendszert is vagy at lehet allitani manualisra, tehat a gep mindig kerdez mielott barmit csinalna. -
#42 Őszintén: volt már Win7-ed? Vagy csak amolyan bazári majom módjára újra és újra csak ugyanazt tudod ismételgetni? -
A1274815 #41 "Ha nem is bűnözők, lerí róluk a sötétség."
Hát egy csomó MSZP stalkerről (megrögzött MSZP rajongóról) is, lerí a sőtétség, néhány vezetjűkről meg az életfogytíglan kapásból. -
#40 Egy záptojás bizony elrontja az egész tortát.
Vantulok-hottod, ha úgy gondolod, hogy nem ártasz a közösségnek, írd már le ide az otthoni címedet.
Ha meg nem, akkor menny a jó büdös f. -
Ferrer #39 "Ad.2. Ez a ball-lib süket dúma már nem működik. Rajtatok kívűl már senki sem veszi be! Annyíra nem, hogy már fórdítva sűl el."
De sajnos működik. Én láttam gárdistákat vonulni nemzeti ünnepen, első ránézésre mindegyiknek 8 év. Ha nem is bűnözők, lerí róluk a sötétség. -
#38 Azóta utálom az EU-t, amióta egy korsó sör csak 4 deci... -
A1274815 #37 Az hadján, de hogy ilyenkor képes ellentmondani saját eddigi állításainak. -
A1274815 #36 "Vantulok egy radikálidióta..."
Nem, nem radikal idióta, hanem nárcisztikus, vagy nárcisztikus szociopata.
"... nem érdemes vele foglalkozni, ..."
Ez stimmel.
"... örüljünk, hogy nem gyilkos, terrorista, futballhuligán vagy bűnöző mint a szélsőjobbosok többsége, csak egyszerűen idióta :)"
Ad.1. Ezt te így interneten keresztűl látatlanban honnént tudod? A valóságban még a személyes jó barátaid pontos kiléte sem ismertes bizonyos esetekben.
Ad.2. Ez a ball-lib süket dúma már nem működik. Rajtatok kívűl már senki sem veszi be! Annyíra nem, hogy már fórdítva sűl el. -
Chappy #35 Jajj, a sok hülye nyugat-európai... Én már azt sem értettem miért gond ha belerakják. Aki akarja, rak fel másikat, és azt teszi be alapértelmezettnek. Nem kell hozzá szakértelem. Nem vagyok Windows párti, de joguk van a saját szoftverüket automatikusan felrakni. Azért kíváncsi vagyok, hogy a linux disztribúciók esetébn lesz-e ilyen megoldás, igaz, azok többsége ingyenes. -
#34 arra nem gondoltál még, hogy ha azt szeretnék, hogy minnél több embernél megtalálható legyen a trójai megfigyelőrendszerük, akkor tök értelmetlen lenne szándékosan szarra csinálni? -
Vantulok #33 ha szándékosan akartak volna _szarabbra_ írni egy OS-t akkor is nehéz dolguk lenne a Viszta/Win7 párost lekörözni. -
#32 loool, 1 makrót vagy szmájlit sem tettél be, gratulálok
ráadásul már megint saját magadnak válaszoltál, komoly gondok lehetnek nálad -
Vantulok #31 ha te mondod neked elhisszük -
#30 a linux szar. -
#28 Vantulok egy radikálidióta nem érdemes vele foglalkozni, örüljünk, hogy nem gyilkos, terrorista, futballhuligán vagy bűnöző mint a szélsőjobbosok többsége, csak egyszerűen idióta :) -
#26 Okos engedd, szamár szenved. Felőlem írhatod a hülyeségedet, úgy is lesz olyan aki beszól. Részemről le vagy ejtve, bele is fulladhatsz a Linuxodba, az se érdekel.
Csak azokat a normális Linux felhasználókat sajnálom, akik nem trollkodnak, kötnek bele Windows felhasználókba, de mégis ők isszák meg a levét. -
#23 Te okos, elolvastad a cikket amit linkeltél?
"A természetesen téves riasztás mögött egy hiba áll, amelynek köszönhetően az érintett vírusirtó szoftverek a hozzájuk szeptember 4-i frissítés alapján fertőzőként ismerik fel többek között a Windows netui0.dll, pstorec.dll és winsocks32.dll rendszerállományait is, amelyeket a felhasználó döntése alapján karanténba zárnak vagy akár törölnek is. "
-
Ferrer #22 Csináljon jó marketinget, és akkor ismerni fogja. -
PetiX87 #20 Engem nem zavar a "megfigyelőrendszer", mert egyrészt nem igazán van rejtegetni valóm, másrészt, ha meg akarnak figyelni azt máshogy is meg tudják tenni. Ez egy ilyen világ és én meg leszarom. d(^^,) -
#19 Már régóta figyelem Vantulok "kolléga" megnyilvánulásait, de csak most nyitotta ki a bicskát a zsebemben.
Ki nem szarja le, hogy te leszarod a Win7-et?
Most őszintén, mi a jó büdös franc értelme van minden Windows 7 ill. Windows hírhez beírni, hogy hú de fasza jó a Linux?
Ha valakinek bejön a Win7, és tetszik neki, használni akarja (jelenleg én is egy ilyen csodáról pötyögök) az miért fáj neked? Jah, mert nem a retkes Linuxodat teszi fel?
És akkor a normális Linux felhasználókba kötnek bele különböző helyeken ilyen trollok miatt, mint amilyen te vagy. Vonulj el a sarokba és közösülj a Linuxoddal, de fejezd már be ezt az állandó trollkodást.
Cikkhez hozzászólva:
Okos! Várom már a Win7 megjelenését, habár az RC verzió is probléma mentesen fut nálam. Eddig semmilyen problémám nem volt vele. Mikor kijött az RC verzió rögtön feltettem, és azóta nyúzom. -
Vantulok #18 Kivétel ezalól a megfelelően megtört Corporate verziók, mint pl. a TinyXP -
Vantulok #17 Azért hogy megmutassam, hogy amíg a legújabb trójai Windosok (Vista, Win7) szopnak a saját régi rendszereik kompatibilitásával, addig a Linux ezt már rég tudja gond nélkül.
Más:
Többen kérdezték már hogy hol rejt trójai falovat a Windows.
Itt most találtam egyet a sok közül:
Trójai falovat rejt a Windows
"...különösképpen az SP2-vel frissített Windows XP rendszereket érinti..."
pontosan azért ahogy leírtam korábban: a Windows XP az SP2-től kezdve RC és alapban inaktív állapotban tartalmazza a trójai megfigyelőrendszert, amelyet néhány third-party szoftver aktívál be. Vista esetében már alapban aktív a beépített trójai megfigyelőrendszer és minden újonnan értékesített laptophoz szinte kizárólagos Viszta támogatást sikerült összelobbizniuk, kivéve persze a buzgó programozókat, akik a rendes kalóz XP-s drivert is megírták rájuk. -
#16 Mert a linux szebb jobb okosabb meg pingvinebb, de ha játszani akar akkor sincs gond mert elindít egy windowst és abban tud játszani...
vagy ilyesmi :) -
PetiX87 #15 Na de minek van linuxod, ha közben windowst futtatsz benne?? :D ezt magyrázd el nekem lécci, mert soha nem értettem, hogy ennek mi értelme -
Vantulok #14 Linux komplett Windowst futtat benne a Half Life és a teljes DirecX subsystem.
-
#13 Tegye fel a kezét az, akinek nem az a tapasztalata, hogy a 21 éves Éva akit a csetről ismersz az IEt használja, mert az volt beépítve - nas kész.(10 Évából 8)
Kedves kockák - azért meg lehet érteni ez EU törekvéseit is, mert az olyan alternatív megoldások mint a FF a felhasználókból élnek. És amíg Éva azt sem tudja mi az a böngésző igazán - nehezen növelheti a piaci részesedését egy bizonyos kockaszázalék fölé.
Na most álljon ki az a kocka, aki mer és mondja el itt szépen mindenkinek, hogy a szabadpiaci verseny nem a vevőnek kedvez. Az ilyen törekvések miatt választhattok ti egyáltalán kedves kurvakényelmes vevők. -
Vantulok #12 A Windows 7-et is átugornák a vállalatok
-
bracsek #11 nem, nem igazodik, hanem legyártja, amit legolcsóbban letud, és eladja a legdrágábban ahogy eltudja, a más autógyártókhoz igazodik, nem a vevőkhöz, nem vevőközpontúság van, hanem gyártó, naiv, aki azt hiszi, hogy ez nem így van, az Ms meg nem csak hogy a vevőket nem veszi figyelembe, hanem még a konkurenciát sem, mert sikerült olyan előnyre szert tennie, amely ellen már nehéz mit kezdeni, mondjuk most már az office terén is sikerült közelébe kerüljenek, böngésző terén is sír mindenki, de abban is egyre szebb eredmények vannak, csak oprendszer terén úgy összbe vannak gondok, mert az alternatívákkal sok a gond, vagy office nincs, vagy jó medialejátszó vagy driver vagy valami sajnos, de ott is harcolnak a fejlesztők, és abban is lesz áttörés.
amúgy meg simán átugorja majd ezt a lépést mindenki, mert már lesz egy böngészője... mint látjuk, egy explorerben van megnyítva a választási lehetőség, és ha mást választasz, legalább x+2 kattintás, míg ha explorert, úgy 0+1 kattintás lesz... ez így elég egyoldalú. -
PetiX87 #10 És az előtelepített gépeken vajon mi lesz? Vagy egyből rajta lesz az összes? Vagy egyből úgy árulják, hogy x konfig (w7-tel és) ff-vel, vagy ie-vel, vagy chrome-val...
-
Vantulok #9 "Mégsem IE nélkül jön a Windows 7 Európában"
Oda ne oldalazzak. -
#8 Az EU kapja mar be a gyikom a hulyesegevel.
En meg akarom venni, de ha az EU miatt szet kellene barkacsolni a Win7-et, korlatozott lesz, csak magyarnyelvu stb., akkor bekaphatjak, Amcsibol rendelem meg es/vagy marad a warez...:/ -
vaddiszno #7 az autos pelda olyan mintha windoznal valaszthatnek h esetleg linux kernellel kerem vagyis egy hulye pelda. -
#6 Orvos már látott? Ez a MS eddigi legnormálisabb javaslata az IE körüli hisztériára.
Ha már autós példa... Ha autót vesz az ember, szeretné eldönteni milyen felszereltséggel kéri. Vagy gondolod a suzuki legyárt 1000000 pepita szín 5 ajtós swift-et, és azt tolja le minden vevő torkán? Nem, hanem igazodik a vevői igényekhez. -
#5 Te miről beszélsz? D: -
haxy27 #4 Hát én nem értem. ez olyan mintha a suzuki vásárlásakor választhatnék hogy melyik autó gyártó motorjával kérem. Vagy veszek egy tarabantot de Ferrari karosszériát kérek hozzá.
Szóval tiszta vicc az egész. Hát nehogy már valaki meg mondja hogy az én termékembe mit integrálhatók bele. A lehetősége mindenkinek megvan más böngésző és más OP rendszer használatára, ha van net de ha nincs akkor meg mindegy.
De akkor inkább vegyék ki belöle aztán majd az első update fel rakja, ezek a barmok meg próbálják meg letölteni a többi böngészőt ahogy tudják.