170
-
kvp #128 http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb530195.aspx#digitalsigskernmodules_topic8
A lenyeg:
// Disable enforcement – no signing checks
Bcdedit.exe –set nointegritychecks ON
Ettol nem lesz sokkal gyorsabb a gep, csak a rendszer nem tolti be a drm-et kezelo modulokat, nem titositja a swap file-t, nem skalazza le az analog kiemenetek minoseget es nem lesz kepes a beepitett lejatszokkal semmilyen masolasvedett vagy hd tartalmat lejatszani es nem tud hdcp-t hasznalo kimenetre dolgozni, csak titkositas nelkuli modban. Persze ez nem zavarja az mplayer-t es a tobbi alternativ programot, de a jatekokat sem. A masolasvedett lemezeknel viszont elofordulhat, hogy az ember eloszor kenytelen image-be masolni oket, hogy mukodjenek. -
A1274815 #127 Boot optcióval nem a DRM-et (Digital Right Managementet) lehet kilőni, hanem a Driver Signature Enforcementet. Magyarán 64bites rendszernél nem fogja ellenőrizni a Patch Guard, hogy alá vannak-e írva a driverek. Amúgy meg nem lesz tölle gyorsabb, ha útban van a DRM tíltsd le a drmk.sys, drmkaud.sys és peauth.sys-t az (utobbit nem feltélenűl kell) a registryből, amúgy az említett fájlokat a peauth.sys-t kivéve XP-én is megtalálod, sőt Win98-tól velünk élnek csak ott még VxD-ék voltak.
Egyébként nekem se a másolt, se az eredeti DVD lejátszását sem akadályozták meg soha, sőt még az illegális másolat készítésénél sem. Csak akkor működik, ha DRM-es tartalmat (Blu-Ray, DRM-es MP3, WMA, WMV, WMVHD, ASF, AAS-t akarsz lejátszani, vagy szabályosan lemásolni*).
* Szabályos másolás: az OS-en belül, lejátszva rögzítés (grabbelés), copy parancs, Total Commander, Explorer másolás parancs, stb. -
slickboy #126 Na ez engem is érdekel, hogyan is kell kilőni DRM szolgáltatást a boot opcióknál? Kipróbálnám, hogy mennyit gyorsít a rendszeren. -
WoodrowWilson #125 Gratulálok, ezek szerint elértük a fejlődés maximális szintjét, 2 magos 32 bitesnél jobbat senki soha többet. -
tviktor #124 Üdv!
A Kotor2-höz emlékeim szerint jó ez a javítás: http://knightsoftheoldrepublic.filefront.com/file/TSL_Windows_Vista_Fix;85439
A leírás zerint felül kell írni a fájl(oka)t a Kotor2 könyvtárban és javasolt XP SP2 kompatibilitási módban indítani.
Rémlik még valami halványan azzal kapcsolatban is hogy fájlokat kellett másolgatni a Kotor és Kotor2 között (nem tudom honnan hova), de emlékeim szerint én már játszottam mindkettővel Vista (SP1) alatt, alkalomadtán utánanézek. -
caprocorno #123 Örülök, hogy Ti is így látjátok, ezek szerint a hiba nem nálam van. . . -
#122 Tévedsz. Az ilyeneknek nincs életük, igazából max 16 évesek, kb 40 kilósak, a suliban mindenki leköpi őket, szülei meg ütik valószínűleg... És tudod az a sok-sok felgyülemlett agresszió, az itt csapódik le a fórumon. -
SityiSXT #121 Vigyázni kell Vantulokkal, mert az ilyenek szoktak egyszercsak elmenni egy iskolába lövöldözni csak úgy egyet... -
caprocorno #120 Kedves Tulok! Te ezt a mérhetetlen mennyiségű sületlenséget mind el is hiszed, vagy csak arra élvezel, hogy bosszants másokat? Amit írtál ezt Te tényleg elhiszed? "akár még a valós idejű teljesképernyős videóstreamet is küldheti a webkameráról és a teljes Asztalról" És amúgy ezt a hangok mondták neked? Ez az XP beijed, és elkezd rendesen dolgozni, ez különösen tetszett. Nem lehet, hogy esetleg bizonyos funkciók kikapcsolása miatt lett egyszerüen gyorsab? Nem mi? Hanem észrevette, hogy nem átlag felhasználó babrálja, és gyorsan kilépett a sunyi módból... ez annyira nevetséges! -
Vantulok #119 szóval visztánál már nincs ilyen váltás, konstans és válogatás nélkül, pofátlanul hülyének néz mindenkit vagy bárkit, hiszen a gigászi erősségű gép a segge alá van pakolva, megrogyni nem fog, akár még a valós idejű teljesképernyős videóstreamet is küldheti a webkameráról és a teljes Asztalról a Májkémszaft szerverközpontjába, főleg miután a lémer rátelepített egy harmadik fél által megírtnak titulált "Aktív-X vezérlőt" hiszen a Májkémszaft ugye mossa kezeit, ő szólt hogy tegyen fel vírusirtót az illető mégsem tett fel, vagy feltett de a vírus ugye talált "biztonsági rést" vagy valami kifogást találnak, de a lényeg hogy ők mossák kezüket. -
Vantulok #118 nem tudom feltűnt-e nektek anno, még a gyári, töretlen XP-nél
volt az, hogyha a rendszer "észrevette" hogy nem egy lémer felhasználó ül a monitor túlsó oldalán, hanem egy tapasztaltabb
rendszergizda, ami rendszerint a grupp polájszi és szörvájsz szintű
okos, megfontolt lekapcsolgatásokból és egyéb apró tényekből
azonnal leszűrhetett, akkor mintegy meghőkölt és azonnal átváltott
a "júzert hülyének nézem, a rendszert trójaivá varázsolom" üzemmódból
a "rendesen, gyorsan, tisztességesen végzem a dolgom, nehogy a rendszergazda szagot fogjon" üzemmódba. -
Vantulok #117 na örülök hogy megjött a jobbik eszed és nem telepítesz fel ilyen sunyi operációs rendszert, bár HA lesz majd neki Win7 Lite verziója (nem az a gyári szar, hanem a vLite mintájára) és HA ki lessz rendesen herélve trójaiaktól mentes lessz akkor talán még én is tovább fogom tesztelni úgy cirka 2011 környékén bár az még nem garancia akkor sem hogy másoknak egyből fejvesztve ajánlani fogom. erre a dolgok jelenlegi állása szerint kb. 5% az esély, jómagam használni biztosan NEM fogom semmire, mivel a Linux-XP páros bőven elég mindenrre , amire egy átlagfelhasználó álmában sem gondolna, egészen a játékokig bezárólag. -
#116 Az ajánlott gépigényt inkább wattban kéne megadniuk és kiderülne, hogy számomra melyik a jobb. Persze a teljesítményhez arányosan. Őszintén mondom nem szeretek utánaszámolni!
Esetleg valaki tud valamit? -
#115 Nem is az a durva, hanem hogy több nick-kel akarja elhitetni, hogy másnak is az a véleménye mint neki, és hogy ezt mi nem vesszük észre... -
Ferrer #114 Köszi Vantulok, asszem felnyitottad a szemem. Vigyázok is, nehogy valaha a gépemre kerüljön ilyen csúnya dolog, mint a Windows 7. A Gonosz köztünk él, emberek!! -
kvp #113 "Magyarán a 20 éve stabilan működő DOS és a Norton Symantech Ghost nem működik az új Fujitsun, így új , megbízhatatlan mentési módszereket kell majd keresnem , újra hetekig tesztelnem , hogy stabil-e stb. egyszóval, nekem mint rendszergazdának ezek az új gépek csak megkeserítik az életemet, nem beszélve erről a viszta dologról és az idijóta újításokról.."
A 20 eves technologia ertheto modon nem jo a mostani hardvereken. (ahhoz be kellene kapcsolni az ata kompatibilitast a bios-ban) Viszont az osszes windows nt kernel alatt el lehet erni a lemezeket kozvetlenul, tehat egy teljes particio lementese csak egy copy /b parancsba kerul. A win7 enterprise-ben ez mar egerrel is kezelheto lesz.
"a viszta is tele van egy rakás felesleges , és egyenesen idegesítő dologgal, mint pl. az UAC, az állandóan felugró popup szarjaival, a DRM másolásvédelem, ami még a FULL legális DVD-ket sem hajlandó nem ritkán lejátszani, évek óta nem szívtam annyit, mint az utóbbi 2 évben . 2002 és 2006 között érdekes módon minden olajozottan haladt az egymagos gépeket Windows XP-vel."
Az uac ugyanaz mint linux-on a sudo. Mindkettot ki lehet kapcsolni, bar a linux-osok valamiert nem szoktak. A drm-et pedig le kell loni a boot opcioknal, akkor menni fog minden, csak a mediaplayer helyett kell egy alternativ (drm mentes) lejatszot telepiteni. Elonye, hogy igy a gep kepes analog kimenetre is full hd-ben dekodolni. (mivel drm nelkul nem megy az analog kimenetek minosegrontasa sem) Ja es drm nelkul gyorsabb is a rendszer...
"Személy szerint kizárólag régi, maximum kétmagos processzort vásárolnék, régi hardverekkel , 32 bitest, sok rammal és erős videókártyával, csókolom, a játékok is menni fognak, a régi programok is , és úgy ámblokk minden."
A sok rammal az a gond, hogy 32 biten nem fogja kezelni, legalabbis a programok nem lathatnak tobbet 3.5 GB-nal (alapbeallitason 2 GB-nal). Az eros videokartyaval az a gond, hogy az uj kartyak egy ido utan nem fogjak tamogatni a regi os-eket. A ketmagos cpu meg oke, de mar a winnt4 is kezelt 4-et, a win2k ota pedig 16 volt a limit, tehat ez igazan nem szempont. A jatekprogramok meg addig mennek amig van bennuk dx9 tamogatas, ami elobb-utobb kikopik. Mondjuk az oblivion-t is fel lehett patch-elni, hogy menjen egy gf4ti-n, de ugy nezett ki mintha egy 10 evvel korabbi jatek lenne.
"volt egyszer egy számítástechnika 2002-2007"
Hat ha csak 2002-ben lattal szamitogepet akkor nagyon fiatal vagy, pl. a windows xp elso valtozata 2001-es. Az elso programozo pedig Ada Lovelace volt, aki 1842-ben irta az elso ismert modern programot. (korabbi leirasok maradtak rank a gorogoktol is, pl. egyszeru programozhato szinhazi robotokrol) A vilag nem valtozott annyit, csak elavult par dolog, ezert a hardverek valtozasai miatt kenytelenek vagyunk a szoftvereket is frissiteni. A friss winnt kernel pedig jelenleg a win7 lesz. A linux kernelfrissitesek ellen sem lazadozik senki. Megfigyeloprogramokat pedig nem a microsoft epit, az nekik nem uzlet. A megfigyelesek mai modszere a halozat vizsgalata, mert a halozati forgalom az operacios rendszertol fuggetlenul lathato. (igen a tor is torheto egy ideje)
Van par ember aki nagyon paranoia es osszeeskuves hivo, latnak mindent az ufo-ktol a vallasi osszeeskuvesekig, de a valosagot nem. (pedig az neha rosszabb mint amiket osszealmodnak) Neha el kell fogadni, hogy bizonyos esetekben nem kozpontilag iranyitott folyamatok zajlanak, hanem a tarsadalom egyfajta tudat alatti viselkedeset lathatjuk. (lasd: Ghost in the shell, Stand alone complex cimu japan rajzfilm tarsadalom- filozofiai es szociologiai hattere) -
#112 Azért az kemény, hogy magaddal beszélgetsz... orvos látott már? -
Vantulok #111 egyáltalán nem vagyok meglepve, hasonló dolgokat tapasztaltam meg én is, volt egyszer egy számítástechnika 2002-2007 RIP nyugodjék békében.
sajnos azonban a globálcionista diktatúrának az útjában állt és a megfigyelés, az 1984 bevezetése már prioritást élvez a felhasználói és rendszergazdai élménnyel szemben, a gyártó óriás mammutvállalatok, és a Microsoft pedig remekül kilobbizták, hogy az új gépekre már csak a trójai Visztát és örököseit lehessen telepíteni (tisztelet persze azoknak a kivételeknek, mikor Ügyes Tóni és Mazó Pista megírja az xp drivert vagy átírja a Visztás drivert az XP-re, merthogy technikailag nincs akadálya, az XP is pl. 4 magig (4 prociig kezel bármit kiválóan) csak ugye keresztbetesznek a lobbik, a "szent ügy" a gójok , a gój felhasználók megfigyelése, nyomorbantartása , megfélemlítése és kizsigerelése érdekében ... -
balee66 #110 "kettő Win nehezen fér meg egymás mellett. Ez is hiba, mégpedig elég nagy."
WinXP mellé telepített Win7 tökéletesen megfér egymás mellett, az indítómenüből szépen ki tudod választani, melyiket akarod elindítani.
Anno Win98 mellé is telepítettem XP-t, ott sem volt gond. -
#109 -
AND OR #108 Sem újabb gépet sem az újabb vindózokat nem ajánlom, saját személyes tapasztalatom, hogy az újabb cuccok visszafele inkompatibilisek és nem mennek a 20 évig stabilan minden vason működő szoftverek
konkrét példa:
egy ismerősöm most vett egy új 64 bites Fujistu Siemens laptopot, megpróbáltam rajta elindítani a Hiren's Boot CD-t hogy elmentsem a Norton Ghosttal a Vistáját , erre nem volt hajlandó elindulni, a CD inkompatibilitása miatt, pedig a Hiren's támogat vagy 40 féle CD szabványt az ATAPI-től kezdve a TOSHIBÁ-n át a SATÁ-s CD-ken keresztül egészen az összes létező SCSI CD-ig mindent.
Magyarán a 20 éve stabilan működő DOS és a Norton Symantech Ghost nem működik az új Fujitsun, így új , megbízhatatlan mentési módszereket kell majd keresnem , újra hetekig tesztelnem , hogy stabil-e stb. egyszóval, nekem mint rendszergazdának ezek az új gépek csak megkeserítik az életemet, nem beszélve erről a viszta dologról és az idijóta újításokról..
a viszta is tele van egy rakás felesleges , és egyenesen idegesítő dologgal, mint pl. az UAC, az állandóan felugró popup szarjaival, a DRM másolásvédelem, ami még a FULL legális DVD-ket sem hajlandó nem ritkán lejátszani, évek óta nem szívtam annyit, mint az utóbbi 2 évben . 2002 és 2006 között érdekes módon minden olajozottan haladt az egymagos gépeket Windows XP-vel.ű
Csak a játékok miatt már ne is haragudjatok de ennyi szenvedést nem ér meg egy többmagos processzor és egy 64 bites nyamvadt processzor sem.
Személy szerint kizárólag régi, maximum kétmagos processzort vásárolnék, régi hardverekkel , 32 bitest, sok rammal és erős videókártyával, csókolom, a játékok is menni fognak, a régi programok is , és úgy ámblokk minden. -
bagoly007 #107 vagyis Canonical Ltd. bos.... -
bagoly007 #106 Amióta kijött a vista azt használom, régi gépemen simán elfutott (Athlon 64 3200+,1,5GB ram, radeon x300), az ujon meg egyenesen szakit (Core 2 Duo E7200- leggyengebb a core2-k kozul, Radeon HD4670, 4GB ram, 320GB hdd), a windows 7 rc mikor kijott egybol telepitettem (kb 2-3 honapja? nemtom pontosan) azota is azt hasznalom, se fagyas se semmi, drivereket telepiteni se kellett, minden ment, ami meg nem win. update utan elindult...kb. ugyanez volt az Ubuntuval is (update utan minden zsir), szoval csak annyit akartam ebbol kihozni hogy mondhat akarki akarmit, Vista meg a 7 jo volt es jo is marad, a linuxnak meg meg fejlodnie kell, de jo uton haladnak, mar ami az ubuntut illeti. Az MS probalkozasat meg nagyra ertekelem, hogy megprobal megfelelni az EU kereseinek mar ha azok neha kicsit furak is lehetnek. Es tovabbra is hajra MS, hajra Canonical inc. Bocs ha egy kicsit off voltam. -
A1274815 #105 1 évíg használtam 64bites Vista Ultimatet 1 magos 3500+-os AMD Athlon64-en, majd bővítettem 3GB-ra a S.T.A.L.K.E.R. kedvéért(!). Tökéletesen el volt úgy is és használható is volt. -
#104 1GB rammal, 2,4 GHz-s procival simán ment a Vista (jelenleg pedig a Win7).
Nekem bejött a Vista is, semmi problémám nem volt vele. -
tomcsa4 #103 Gyönge vagy. :)
Én már másfél éve ia Vistát ajánlottam mindenkinek, akinek legalább kétmagos gépe van (ezért egy másik fórumon ki is néztek, de letojtam). Egymagosra is jó, csak nem mertem ,mivel egymagos mellé számít a VGA (lehet gyenge is), illetve a memória mennyisége. Még ma sem mernék 1 giga rammal felszerelt gépre Vistát tenni, de Win7-et igen. Gépem egymagos Athlon64 4000+ (San Diego, 2,7GHz-en), 2 GB Ram és egy 256 megás Radeon 1950GT. Szerintem nem elérhetetlen gép vagy ha igen, akkor azért, mert régi. :) -
Vantulok #102 A telibepakolt service-ok mentén eljutunk egészen a Windows 2000-ig, csak sajna a programozók egyre inkább az XP librarykat kezdték el használni, ami által XP függővé vált. A Windows 2000 még az XP-re is vagy 1,5x ráver sebességben.
Az XP a Vistára pedig megint ugyanennyit. Ha megpróbálsz serviceokat lekapcsolgatni akkor egy végelláthatatlan Windows teszt erdőbe fogsz belemerülni, amit a Windows fejlesztői sem értettek meg a hosszú tesztévek folyamán a forráskód pontos ismerete mellett, akkor te, mint jóskapista hogyan is érthetnéd meg mi mivel milyen összefüggésben van ??!
Ha pedig nem kapcsolgatod le a serviceokat, akkor megnézheted magad, illetve az oprendszered sebességét. Vagy majd a megvágott levágnivalójú papikád majd megveszi neked a legújabb 10 gigaherces 20 giga ramos 8 magos 256 bites laptopot és azon már mind1 hogy milyen oprencert nem tucc használni. -
tomcsa4 #101 És a biztonság? Na meg ha számít a munkába fektetett energia? -
Ferrer #100 Ugyanmár, semmi sem elavult, amin el lehet végezni azt, amit kell. -
#99 Ez az!
Elérhető a Win7 RTM! -
#98 "Vistának egyetlen egy tervezésbeli hibája van, hogy 6-7 GHz-es gépekre tervezték. Már akkor elkezdték fejleszteni, amikro még a Pentium 4-esek voltak (2001) és a párhuzamosítás (több magos rendszerek szintjén) még nem jött szóba. De SP1-el lejjebb vitték ezt a hardver-étvágyat."
Miről beszélsz? Legalább annyira párhuzamosított mint a 7, főleg hogy alig van különbség a kettő között. Az egyetlen hibája annyi volt (a vindózos szokásos hibákon kívül), hogy tele volt fos értelmetlen servicekkel szarva, ami fölzabálta a memóriát, a bugos semmiresemjó faszságokat betöltögető superfetch mellett. A win 7 ugyanez pár kisebb változtatással, és megritkított értelmetlen servicekkel, amiket mellesleg egy vlite-al a vistával is meg lehetett csinálni, bár korlátozottan, mert minden szar service függ 500 másiktól.
A win7 se sokkal jobb mint a vista, bár ez a kvanagy hypehadjárat elhitette a birkákkal. Pedig kb csak egy alapból "vlite-olt" vista sp2, másnéven...
Az xp viszont elavult nem kicsit, ez TÉNY. -
#97 Hát persze, ugyanis a mai rendszergazdák egy része már win + csén edződött kocka, akik elsírják magukat ha nem találják a c meghajtót, meg nem megy natívan a cs:s (vagy mostmár ugye a kod meg a többi) :D -
#96 Úristen! Valaki hívja a mentőket! Elgurult a gyógyszer!
(Haverokkal ezen a kommenten röhögünk vagy fél órája). -
#95 Van X nélkűli Linux oprendszer is ami ua hozza mindenben, csa kicsit nehezebb fejleszteni és megtanúlni, te tudod rosszúl. -
#94 csak egy apró javítás:
"Nem hiszem el, hogy Linux terén minden klappol. Vannak ott más szarvashibák is. Például a kétféle grafikus felület."
Grafikus felület alatt mit értesz? Ablakkezelőt? Mert abból nem kettő van, hanem kb 30, a legbutább 486oson is repesztőtől át egészen a csicsatenger legtetejéig minden, igény szerint, + compiz.
Ha jól van megírva egy program, akkor az ablakkezelőtől független, mert indításkor behívja magának a szükséges dolgokat, max annyi, hogy egy picit lassabban indul be. De ez program, és nem oprendszer hiba (mint ahogy az sem, ha winen nem megy valami, mert rosszul írták meg). -
tomcsa4 #93 De most mi a baj a utorrenttel? Nekem Vista és Win7 alatt is ugyanúgy megy, mint ahogy XP alatt ment. Az a baj, hogy csak címszavakban beszélsz. Konkretizálj légy szíves!
Vista/Win7-nek számmora egy nagyon nagy baja van, hogy a KOTOR 1-2 (Star Wars: Knights of the Old Republic) nem megy. Legalábbis én nem jöttem rá. Ha véletlen el is indulna, nagyon lassú, darabos és fagy (csak a játék, nem az OS). Nekem meg az egyik kedvencem ,amit nem pörgettem ki. (Jó jó, heti nagyon max 10 órát ha játszom és ilyen tempóval években mért gameplay, de akkor is).
Illetőleg még a dualbootos rendszerek, hogy kettő Win nehezen fér meg egymás mellett. Ez is hiba, mégpedig elég nagy.
De látom a Linuxot még jobban favorizálod, mint az XP-t. Nem hiszem el, hogy Linux terén minden klappol. Vannak ott más szarvashibák is. Például a kétféle grafikus felület.
Vistához (Win7-hez): gyorsak, stabilak és biztonságosak. Gyors, mert leeht, hogy a bootidő lassabb (ha lassabb is, max 5 másodperccel), de viszont a mindennapi használatra sokkal jobb. Persze ha valaki ész nélkül kapcsolgatja ki a dolgokat, elhiszem, hogy szar. Én gyárit teszek fel és semmit nem kapcsolok ki. Semmit, azaz a nagy büdös nullát kapcsolom ki. Stabil, mert nem fagy. Hihetetlen, de tényleg. Pár olyan program van, amitől beadhatja (-HATJA!) a kulcsot, de nem teszi. Biztonságos, mert nagyon jól van megtervezve kernelszinten az egész. Biztonsági csomag nélküli Vista biztonságosabb, mint a csomaggal felszerelt XP SP3.
Vistának egyetlen egy tervezésbeli hibája van, hogy 6-7 GHz-es gépekre tervezték. Már akkor elkezdték fejleszteni, amikro még a Pentium 4-esek voltak (2001) és a párhuzamosítás (több magos rendszerek szintjén) még nem jött szóba. De SP1-el lejjebb vitték ezt a hardver-étvágyat.
Akkor a fene se tudta megmondani ,hogy még a 4 GHz-et sem érik el (kivétel az IBM Power, illetve a tuning nem számít, mert az vagy megy vagy nem). -
#92 Nem szoktam írni gyakran az IT cikkeihez, de a hozzászólásaidon olyan jókat röhögök, hogy muszáj volt ezt ide leírnom -
#91 Használok mindent Windows -okban inkább XP, de a Linuxot és a BSD/OSX -et szeretem inkább. Szervereken, azt azért számold hozzá, hogy a Windows -t sok helyen azért használják mert nemesegyszerűséggel megkenik a cégeket, vagy az alkalmazotak nem ismernek mást és nehezen tanulnak, azért ez a képzetebbekel nem fordúl elő. :D -
A1274815 #90 Ez az! Hazudj még Pinoccio! -
Vantulok #89 Itt nem a boot időről van szó, bár tény hogy az is szar a Viszta/Win7 esetében, akár egy XP-vel , akár egy Ubuntu, SuSE, Fedorával összehasonlítva...
Hanem arról van szó, hogy olyan alapvető programokkal is gond van, mint pl. az utorrent, arról van továbbá szó, hogy míg a Linux a forráskód és a kernel ismerete NÉLKÜL is kíválóan futtat Windows szoftvereket, addig a Májkémszaft a saját operációs rendszereivel is inkompatibilis !!! A lassúság és az instabilitás pedig ami a Visztát/Win7et övezi sajnos nem programhibákból hanem egy gyökeresen rossz, szándékosan rosszindulatú alapvető tervezési elgondolásból, a beépített trójai szoftverek prioritásából adódik:
[nagy]döbbenetes, de igaz, hogy mára e két OS funkcionalitása, stabilitása másodlagos szemponttá zsugorodott a megfigyelőrendszer mögött, megfelelő parasztvakítás és marketinghadjárat körítéssel.
Többek között amit e topikban is láthat a kedves olvasó.