170
 • zoliapu
  #170
  Azért nem árt az 1 GB RAM főleg aki grafikus vagy zeneszerző pl. és kényszerűen Windows Vista -t használ akkor főleg. Amúgy szerintem az Intel sem erőlteti a több GB RAM -ot mert verseny van a Konzolok és a PC -k között, nem csak sebességben hanem árban/paraméterekben is.
 • gothmog
  #169
  elfogtam a válaszóablak dizájnját! Íme:
  http://imagerz.com/QEQXUUtvAwIAUA1EQgVQ
 • ffxi
  #168
  En olyan esettel talakoztam, hogy nem volt ott az IE ikon. Akkor panik volt a csaladban. Hogy elment az internet. Nah vezerlopult-halozatok. Volt net. Akkor gyorsan a telepito cd-mrol felraktam a FF-et. Csodalkoznak, hogy ez is internet. Par nappal ra, mondjak ez sokkal gyorsabb mint a kek "E". Mifele elofizetes ez? :O LOL!
 • torcipepe
  #167
  az idióta felhasználók, ha nincs kint a nagy kék "e" betű már nem is tudnak netezni, erre az eu kitalálta, hogy telepítéskor még válogasson a szerencsétlen (L)USER.
  aki meg egy kicsit is ért hozzá, az pillanatok alatt fel tudja varázsolni enélkül is azt a böngészőt, amit szeret. majd az első indításnál kipipálja az "Ez legyen az alapértelmezett böngészőm" gombot. majd elindítja az IE-t és megmondja neki, hogy ne legyen alapértelmezett böngésző, ráadásként soha ne is kérdezzen rá újból. és tadá: kész is.
  itt inkább azon kellene változtatni az M$-nél, hogy a programjaik, mikor egy webcímre kattintok bennük, akkor tényleg az alapértelmezett böngészőt indítsák, és ne minden mást figyelmen kívül hagyva az IE-t.
  csak hát az EU-s szakminiszterek sem látnak tovább a windows asztaluknál és a rajta virító nagy kék e-betűnél.
 • Vantulok
  #166
  majd talán a windows 8 befut
 • CyrSyS
  #165
  Csak az szidja a Windows Vista-t aki nem ért hozzá! Mint pl az a gyerek a youtube video-n. Biztos azért darálta be az egészet mert nem futott el neki rajt a Mario vagy esetleg elrontott egy DVD lemezt. Szánalom!
 • Sanyix
  #164
  A user error nála is befigyel, egyébként kár a szóért, mert ő meg habzószájú m$ vérfanboy...
 • anticipacio
  #163
  "Nagyon úgy tűnik tehát, hogy még időben, a megjelenés előtt sikerül pontot tenni a vita végére és a vásárlóknak sem lesz gondjuk a megoldással."

  Itt a pont. ;)
 • macleod2005
  #160
  Az az igazság, hogy létezik egy fegyver. Egy fegyver aminek akkora az ereje hogy fél perc alatt megsemmisíti az EGO-dat. Ha ezt használom, lehet hogy azon is el fogsz gondolkodni, hogy a számítógépedet soha a büdös életbe ne használd többet, és átgondold az egész életedet. Ez a fegyver egy egyszerű kérdés, de az elolvasása után rájössz, hogy bár akármennyit is tudsz az informatikáról, te egy senki vagy...
  Viszont ez a fegyver egyben áldás és átok is. Nem úgy működik mint egy pisztoly hogy lelősz vele egy embert, hanem mint egy atombomba... Ha ezt bevetem ellened az összes rendszergazda, vérpistike, és hasonló egyének EGO-ja is elpusztul. Ezek után engem utálni fognak az sg fórumon, megvetnek majd, lehet ki is tiltanak, de a háború áldozatokkal jár, szóval aki úgy érzi, hogy veszélyben az EGO-ja, az innentől ne olvassa (meg aki nem érti a poénokat az se....)

  Elismerem hogy szép teljesítmény a HL2-t linux alól futtatni, hogy 1 giga ram tökéletesen elég neked mindenre, és hogy ilyen elszántan küzdesz a windows ellen, de mond csak...
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  ... szopattál már moziba?
 • kakateve
  #159
  Akkor ott valami más probléma van. Aero felület +minden bekapcsolva nálam 1 perc alatt "állt" fel a rendszer (A Vista nem más - magyarázat esetleges pervezeknek).
  Nekem semmi bajom nem volt a Vistával, máig azt használnám, de hát jött a Win7.
  Ma leültettem anyámat a gép elé, el volt ájulva tőle. Szóval, ha meglesz az új gépem kap tőlem egy Windows7-et.
 • kakateve
  #158
  LOL!

  Még ilyet, többet, még! Ilyen jót életemben nem röhögtem.
 • kakateve
  #157
  Hű, de kemény!
  Megveszi az Operációs rendszert, majd szépen megsemmisíti. Ebben hol az értelem.
  Ismereteim szerint a papír megsemmisítőt papírok megsemmisítésére találták ki, nem pedig lemezekre.

 • gothmog
  #156
  Lássuk, jól értem-e? Az egy eredeti vista volt?
  -Akkor az arc megvásárolta. Haszon az ms-nak: egy egység.
  -Utána ledarálta, tehát a ms-nak azzal további support-költségei nem lesznek. haszon: + egy egység.
  -Csinált egy videót róla, amin a fenti két ok miatt a nem wint használók (az értelmesebbje) csak a fejét vakarja, a windows használók meg, ugyanezért, csak kinevetik.
  Hmmm. Bravó.
 • gothmog
  #155
  Rád vetült az árnyéka. Aki gyesznyókkal verekszik, ugye...
  :)
 • Rayden02
  #154
  Hát ez a vidi kemény volt,hát ja kb ennyit ér!!!
 • mousee
  #153
  Én nem vagyok vantulok... kikérem magamnak...
 • Vantulok
  #152
  Igazán figyelemreméltó ez a turbóinstall a Visztához. Én már ismertem, és mindenképpen ezt a megoldást javasolom azoknak akik a Vindóz Visztát választják.Biztos vagyok benne hogy lesz majd Windows 7 átirata is hamarosan

 • caprocorno
  #151
  Kedves Vantulok! Megint nem a lényeget fogtad meg. A lényeg a következő: "de ha egyszer már elindult, megy teljesen kielégítően. Sőt, a kétév alatt talán egy estre emléxem, mikor újra kellett indítani, mert lefagyott," És ez nem hasraütés, hanem tapasztalat. 2007.03.11 óta használom, ebből 3x7 napot nem ment, mikor nyaraltam, a fennmaradó 848 nap alatt (átlag napi 10-14 óra használat mellett irdai meló + videóvágás + képszerkesztés + corel + dreamweavwer + pdf átszerkesztés + csomó FTP le és feltöltés, hogy csak azokat soroljam amik majdnem minden nap előfordulnak) szoval ez alatt a nem éppen sétagalopp alatt a 848 nap alatt egyszer fordult elő, hogy újra kellett indítanom. Igaziból akkor is én voltam a hunyó, mert inkompatibilis programot próbáltam ráerőltetni szegényre. Ezzel a tapasztalattal te nem tudsz vitatkozni, holmi légbőlkapott, és kitalált gondolataiddal. Ja és hogy szó ne érje a ház elejét, párhuzamosan használok egy erősebb asztali gépet is, azon XP fut, szóval van összehasonlítási alapom is. Az eszmecserét szerintem tényleg nem érdmes folytatni, mert te úgyis csak belekötni tudsz bármibe, az pedig nem alap a dolgok megbeszélésére.
 • mousee
  #150
  Héló, ubuntut ne szidd, azzal nincs baj, itt user error van. De az kva nagy :D
 • Ravkin
  #149
  Az a baj hogy ez már nem is flame hanem a keresztre feszülés utolsó pillanatai.

  Ide szakemberek kellenének akik fehér ruhába öltöztetve eltávolítanák innen hottod barátunkat.
 • Sanyix
  #148
  Ilyenkor mit érzel amikor jó nagy félkövér betűket használva agyonszmájlizva? Ideges vagy? Vagy unatkozol?
  Mindig mikor kialakulna egy jó kis flame idejössz, aztán elnyomsz mindenkit, és mindenki rád figyel és téged flamel inkább. Így uncsi...
 • Ravkin
  #147
  Ja és hottod ha már itt tartunk

  http://www.youtube.com/watch?v=FVbf9tOGwno

  Mielőtt megcsinálod a videó windows 7 es változatát, egyet igérj már meg nekem, hogy elküldöd a kódot e-mailben a [email protected] ra. Előre is kösz !
 • Ravkin
  #146
  Ha már a gyorsaságról esett a szó, itt is látszik mennyire fingod sincsen a számítastechnikához, és valójában a sötét tudásodra próbálod meg alapozni a hihetetlen nagy munkával felépített fantáziavilágodat.

  Ugyanis először is megahertzekről beszélsz, tehát azt mondod hogy egy 7 -gigaherzig felhúzott procin már jól futna a vista, ami jelen esetben egy felhúzott pentium 4 es, vagy egy amd athlon lehetne. A baj ezzel csak az hogy ma már nem megahertzben hanem a magok számában szoktunk gondolkodni. Namármost egy magasabb órajelű processzor, pl 2.6ghz dual maggal szerintem már egész tűrhetően fogja neked vinni a windows 7 et sőt... És ha azt is hozzá számolom hogy ez a konfiguráció ma már alsó kategóriásnak mondható.

  Persze szegény hottod gyerek, hogy neki 900mhz s gépe van, és mindezek felett egész véletlenül elkezdett körülötte forogni a világ, mert ugyebár ha te nem tudod felerőltetni a bugyuta virtual boxodra a vistát anélkül hogy ne szaggason, akkor hangosan és éveken keresztül itt ontod a hülyeségeidet, más felhasználók testi épségét veszélyeztetve. A kitalált történeteknek meg az alregeknek már soha nem is lesz vége. Egyáltalán nem egy hétköznapi hülye-cyber gyerekről van szó, hanem egy valódi szakértőről aki a háttérből próbál meg ellen állni a vele szembe nyomuló erőknek. Persze az igazság az hogy egyszerűen más szórakozásra már nem jut a te hiper szuper ubuntud mellet. Hát sok sikert !
 • Acetm
  #145
  Látom Vantulok a te agyad még a 133mhz-t se éri el, mert nem képes feldolgozni, mi ennek a lényege. :-)
 • Vantulok
  #144
  "Az igaz, hogy kell neki 5 perc mire rendesen szolgálatba áll... és ha sokmindent csinálok rajta, akkor kell másfél perc mire kikapcsol" ... Aero nélkül ...

  Köszönöm tisztelt bíróság: nincs több kérdésem !
 • mousee
  #143
  Figy, menj el orvoshoz, tényleg, jó tanácsként mondom. Hátha.

  #130
  "Kinek mi a sok ram? Nekem speciel még az 1 giga is sok, amivel a mostani gépem meg van áldva, még a fele is elég volna arra, amire ált. használom."

  Igazad van, fórumtrollkodásra ennyi is elég. Amúgy meg elhiheted, hogy az alreggyártás csak a te agybajod, másnak van élete is emellett. Ami a legszebb, hogy az egyik postodban le is írtad, "hogy ha bizonyítékokat akartok, akkor nézzétek meg a képeket a galériádban, asszem akkor kecske2 voltam." Tapsvihar.

  Amúgy azt magyarázd el nekem pls, hogy mi abban a jó, hogy egy virtualbox-ban futó XP-vel keménykedsz? Ezt kb egy 12 éves gyerek összedobja, nem nagy kunszt. Meg ezzel ugyanúgy a gépeden marad a windows, semmit sem kerülsz ki vele, csak annyi, hogy emuláltan fut, így kevésbé tudja a géped erőforrásait kihasználni.
 • Acetm
  #142
  Nem is az a lényeg abban, hogy mennyire gyors, hanem, hogy egyátalán elindul és megy. Ez pedig messze van azoktól az állításoktól, amiket itt néhányan mondanak. Felraktam pár hete az RC-t egy sima, 1,8-as turion-ra, 2giga rammal, és teljesen jól futott.
 • Bith
  #141
  Sztem, nem kell, hogy bárki is rossz színben tüntessen fel itt téged, mert arra tökéletesen megfelelnek a hozzászólásaid.
 • Sanyix
  #140
  Ezzel az a gond, hogy elindulni elindul, de használhatatlan :D
 • Acetm
  #139
  Ennyit a gépigényről.

 • gothmog
  #138
  A két grafikus felület az nema gimp meg a fotósopp?
 • caprocorno
  #137
  6-7 GHz? Ez teljesen valótlan. Én lassan két év igermagot 1,6-ossal Vistázom, és semmi bajom vele. Persze a csiliviliket (aero, automatikusan induló programok) kikapcsoltam, nincs rá szükségem. Az igaz, hogy kell neki 5 perc mire rendesen szolgálatba áll, és ha sokmindent csinálok rajta, akkor kell másfél perc mire kikapcsol, de ha egyszer már elindult, megy teljesen kielégítően. Sőt, a kétév alatt talán egy estre emléxem, mikor újra kellett indítani, mert lefagyott, azért ezt az xp-vel hetente legalább egyszer el kellett játszanom. Rendben van, hogy divat szídni a Vistát, és biztosan vannak is hiányosságai, mert ha nem lenne, akkor nem szívnák ennyien, de azt gondolom, hogy azért ez picit el van túlozva.
 • blessyou
  #136
  az én 2,1 gigás kétmagos Athlonomon simán pörgött, nem kell nekije 6-7 GHz.
 • Vantulok
  #135
  Szívből remélem hogy a Windows 7 a gyorsítások után amiket hallottam róla majd szerényen be fogja érni majd az 5 gigaherccel is

  bár a neve .. Windows 7 .. rosszat sejtet
 • caprocorno
  #134
  Kizárt dolog, hogy Vantulokkal vitatkozzam, nem süllyedek az ő szintjére, legyőzne úgyis a rutinjával. Azt viszont kikérem megemnek, hogy én bárkivel is ugyan az a személy lennék. Egyetlen regisztrációm van ide. Bár elhiszem, hogy bánt a dolog, hogy többen is egyetértünk veled kapcsolatban. A többiekről persze nem nyiletkozhatom, hogy hány semély áll a reggek mögött, de én csak ezt az egyet használom, ha nem hiszed, járj utána! Moderátor biztosan látja az IP címeket, fordulj hozzá bizalommal.
 • Vantulok
  #133
  "Vistának egyetlen egy tervezésbeli hibája van, hogy 6-7 GHz-es gépekre tervezték"

  Mindössze 6-7?
 • Vantulok
  #132
  Kedves olvasó!

  Ezúton hívom fel figyelmed, hogy caprocorno = SityiSXT = mousee és még sokan "mások" valójában egy és ugyanaz a személy, feltehetőleg a Májkémszaft fizetett fórumbuherátora, akinek célja hogy engem itt rossz színben tüntessen fel (jobb híján, mivel ennelérvet nem tud felhozni a tényekkel szemben)
 • Vantulok
  #131
  Még mielőtt 200 hozzászóláson keresztül belehokiznátok magatokat a DRM deaktíválásának rejtelmeibe, addig már most szólok, hogy az átlaglúzert rohattul em érdelik a kifogások és a magyarázatok, hogy miért nem játsza le a FULL legális zsír új oprendszere, a FULL legális zsír új most vásárolt DVD-t, hanem egyszerűen csak megjelőli az oprendzsert a "SZAR" flaggel és elkönyveli hogy az "SZAR" ,

  na remélem kezditek kapisgálni, miért ilyen trutyi máig a viszta használtsága, bár ez a DRM b@szás csak az egyik olyan nyomós ok, ami miatt az emberek vastagon szarnak a visztára.
 • Vantulok
  #130
  "A 20 eves technologia ertheto modon nem jo a mostani hardvereken. (ahhoz be kellene kapcsolni az ata kompatibilitast a bios-ban) Viszont az osszes windows nt kernel alatt el lehet erni a lemezeket kozvetlenul, tehat egy teljes particio lementese csak egy copy /b parancsba kerul. A win7 enterprise-ben ez mar egerrel is kezelheto lesz."

  Rohadtul nem értem miért ne kéne mennie a régi dolgoknak, egyrészt más gépeken még ha új is nincs ilyen jellegű gond. Itt mint mondottam, nem a SATA2IDE bridge-dzsel van a gond, mert a Hiren's tartalmazza a SATA illesztéseket is. Valamint nézd csak meg hogy a mai legújabb QuadCore-os procikig meg az Opteronokig bezárólag egytől egyig visszafele 100%-ig kompatibilisek az Intel 386DX-szel, ami immár majdhogynem 30 de alsóhangon is 25 éves technológia.
  Ne nevettess már hogy egy copy /b szerinted ugyanaz, mint egy "komplett partíciót bitről bitre a boot rekordjától az utolsó lezáró fejléc byte-jáig elmentő" , "ghost" program. Ilyet a "sharing violation" hibák miatt a futó oprendszerről nem is lehet készíteni, csupán egy Snapshotot (aminek nem sok köze van a rendes ghosthoz). Ilyet csak külső oprendszerről bebootolva lehet készíteni, illetve visszaállítani.


  "Az uac ugyanaz mint linux-on a sudo. Mindkettot ki lehet kapcsolni, bar a linux-osok valamiert nem szoktak. A drm-et pedig le kell loni a boot opcioknal, akkor menni fog minden, csak a mediaplayer helyett kell egy alternativ (drm mentes) lejatszot telepiteni. Elonye, hogy igy a gep kepes analog kimenetre is full hd-ben dekodolni. (mivel drm nelkul nem megy az analog kimenetek minosegrontasa sem) Ja es drm nelkul gyorsabb is a rendszer..."

  Az UAC olyan messze van a sudo-tól mint Makó Jeruzsálemtől, míg a sudo-t akkor indítom, amikor ÉN akarom, addig az UAC már az első rendszerindításkor odapofátlankodik, de minek? mikor egy 8 éves ír rá Makrót amivel ki lehet játszani, a sudo-t viszont sehogy sem lehet kijátszani.

  "A sok rammal az a gond, hogy 32 biten nem fogja kezelni, legalabbis a programok nem lathatnak tobbet 3.5 GB-nal (alapbeallitason 2 GB-nal). Az eros videokartyaval az a gond, hogy az uj kartyak egy ido utan nem fogjak tamogatni a regi os-eket. A ketmagos cpu meg oke, de mar a winnt4 is kezelt 4-et, a win2k ota pedig 16 volt a limit, tehat ez igazan nem szempont. A jatekprogramok meg addig mennek amig van bennuk dx9 tamogatas, ami elobb-utobb kikopik. Mondjuk az oblivion-t is fel lehett patch-elni, hogy menjen egy gf4ti-n, de ugy nezett ki mintha egy 10 evvel korabbi jatek lenne."

  Kinek mi a sok ram? Nekem speciel még az 1 giga is sok, amivel a mostani gépem meg van áldva, még a fele is elég volna arra, amire ált. használom.
 • A1274815
  #129
  Ja amúgy a DRM egyik feltétele, hogy aláírt driverekkel akar csak működni, mert hiába van PEAuth.sys ami védett folyamatokat hoz létre (nem debugolható), ha kernel módból, driverrel, vagy kernel debuggerrel, még mindig könyen hozzáférhetőek az adatai. Magyarán lopható a DRM kulcs. Így ha kikapcsolod az aláírt driverek kierőszakolását, vagy bekapcsolod a kernel-t debig módban, akkor letíltja a drm alrendszert (drmk.sys, drmkaud.sys) aminek következtében a WMP megtagadja (DRM codec hiányában a dekódolást).