44
  • Scamp
    #44
    A legújabb dolog amit láttam nem rég, az egy kamerával felvett film, HD kamerával... Van olyan jó mint moziban. (történetesen láttam moziban is a filmet). Szóval hála a HD kamerának a mozi minőségét visszaadják a warezről szerzett filmek is hamarosan.

    Egyébiránt kiszámoltam, nekem a 30 Km-es körzetemben nincs mozi. Kocsival legalább 38 Km a legközelebbi. A múlthéten volt szerencsém kétszer is moziba menni. Az egyik a Harry Potter volt, ott még nem voltak éjjellátóval emberek. A másik a Jégkorszak 3. Javaslom legyen minden 3D-s és akkor újra szvesen járok majd moziba, élménynek nem volt utolsó :)
  • Crane
    #43
    Megnézném, hogy mit ragaálnának a kukoló örök ha arcon vakuznám őket. :D

    Szerintem abszolúlt nem etikus, és az intézkedés több veszteséget fog okozni hosszúzávon a filmygártóknak (nem csak a WB-nek), mint amennyi hasznot hajtana. Az emberek egyszerűen meg fogják utálni a mozit.
  • morden
    #42
    Mostanára minden adott , hogy 3D-s filmekkel árasszák el a mozikat, azt aztán lehet kamerázni meg torrentezni , de nem inkább nyomják a 2D-s filmeket a "szakemberek"
  • Tetsuo
    #41
    es sok ember szerint nincs ertelmes film a mozikban..
  • NxBalu
    #40
    Eddig is ritkán mentem moziba, mert letöltöttem a filmet warez-ben, megnéztem, és eldöntöttem, kell-e nekem DVD-n? Általában nem kellett.

    Ha jó volt a film, megvettem. Vagy azért nem vettem meg frissen, mert nem volt hozzá magyar szinkron. Ha már pénzt adok egy filmért, akkor ne kelljen olvasom. Akkor inkább megveszem a könyvet.

    Lehet, hogy emiatt gyíkarc, keveset fogyasztó, tehát a nyugati társadalom szégyene vagyok? Lehet.

    És akkor mi van? De akkor sem vagyok hajlandó fizetni valamiért, amit megtévesztő módon reklámoznak (ld. a filmek trailer-ei).

    És a filmipar még nem is olyan nagyon megtévesztő. Mert ami a zeneiparban (pl. egy szám visz el egy egész albumot), meg a játékiparban megy, az egyenesen vérlázító.

    Hogyan ment ez régen? Húsz éve a gazdag-szülők-gyerekei jellegű, snob haverok véleményére voltam utalva, ha valami friss cuccról volt szó. De hamar rájöttem, hogy a saját véleményem jobb. :-) )

    Vannak itthon kazettáim. A kedvenc együtteseimtől, vagy a kedvenc filmjeimmel. És mind jogtiszták. Pedig a mágnesszalag is másolható, UGYE.
  • MacropusRufus
    #39
    Namost ezek az idióta intézkedések az olyan gyíkarcok miatt vannak akik nem bírják megvárni míg a dvd megjelenik.
    Természetesen lehet lázadozni, hogy akkor nem megyek moziba... majd letőltöm.
    Sajna elöbb v. utóbb de ez is szigorítva lesz, és sok minden más.
    Az internet bebizonyította, hogy az emberek túlnyomó többsége nem tud mit kezdeni a szabadsággal. Ezért azok fognak szívni akik meg tudnak, ui. korlátok lesznek. Ne legyen igazam, de elöbb vagy utóbb egy totális megfigyelés alá lesz vonva a net, kőkemény szűrőkkel és hasonlókkal. (lásd: Kína)

  • gulyasandras
    #38
    Azért azt vedd figyelembe, hogy nálunk Nógrád megyében (Tar) nem játszanak filmeket minden egyes nap, sőt, le se hoznak minden filmet bemutatni. A munka miatt meg mire eljutnánk a "közeli" moziba, ott már nem vetítik a filmet, így marad Bp. (80+ km)

    Viszont ezzel szemben eléggé tekintélyes a dvd gyűjteményem, amiért szinte minden ismerősöm kiröhög, hiszen "eredeti dvd-t épeszű ember nem vesz".
  • Basic
    #37
    Én meg szlovákiában lakom, és Győrbe, vagy néha Budapestre járok moziba, mégsem szedem le a netről előtte, hogy megnézzem, érdemes-e megnézni :P Általában egyszeri megtekintésre mindegyik film megfelel. A mozifelvételek élvezhetetlenek, csak arra jó, hogy valaki a premier napján felvághasson azzal, hogy ő már látta a filmet. Ha vki nem hajlandó moziba menni, vagy más legális módon megnézni a filmet, az is megvárhatná legalább a dvdrip verziót, hogy jobban élvezze a filmet.
  • Molnibalage
    #36
    Még úgy sem igazán jön ki sehogy. 40km-es körrel is letéve az összes Székhelyre szinte az egész ország területe le van fedve...
  • who am I 7
    #35
    2009-ben van olyan, aki képes hendikemes mozifilmet otthon megnézni? Most komolyan....én még a biteket is sajnálnám a trágyára...nem, hogy még meg is nézni..igaz, moziba se járok, mert a mostani filmek max 1FT-ot, ha érnek..Dehát, cserébe nem is töltöm le a szart...

    Ettől függetlenül, ez az éjjel látosdi elég gyermeteg megoldás.Vagy legyen tényleg úgy mint a színházba vagy ne csináljanak semmit.Az, hogy éjjel látó kamerák pásztázzák a nézőket, akik fizettek a filmért...hát giga lol :D:D:D a kalapon nem lát át a kamera, szóval jobb lenne mondjuk rötgen kamerával pásztázni mindjárt, hát nem?pfffffff vagy vetítés után löjjenek le mindenkit
  • lcee
    #34
    Extra szolgáltatás pl hogy ettől mint ami van a moziban el tudok képzelni jobb minőséget is, de mondjuk azért tudok elképzelni mert már láttam:)
    PL ha megnézek egy hdtrailert otthon ahhoz képest is már gyengébb a mozi minősége. Blurayekről, mkv-król nem is beszélve.
    Aztán hol túl hideg van hol meg túl meleg.
    A hang is szerintem kicsit túlzó, minőségibb legyen ne csak hangosabb...
    És legfőkébb ha már elmegyek egy új filmre legyen tényleg új, nem olyan amit amerikában már fél éve bemutattak..

    (ezek az én általam látogatott moziban van, nem feltétlenül mindenhol)
  • lcee
    #33
    Igazából vmi extra szolgáltatást kellene a moziban kapnunk, ahhoz hogy sűrűbben járjunk, mert az biztos hogy egy mozifilm, hacsak nem hallottam róla nagyon jókat, és nem tartom elég érdekesnek nem fogok rá csak azért elmenni , hogy nehogy a "szegény" filmstudiok tönkremenjenek, mert esetleg a tvben vagy dvd-n vagy akármilyen más helyről nézem meg a filmet.
    Arról nem is beszélve, hogy magyarországon amire megy egy film addigra nem is kell a mozis verzióra fanyalodni mert előfordulhat hogy fellelhető már belőle külföldi dvd verzio magyar felirattal vagy esetleg bluray stb.
    Én meg menjek és nézzem meg, ugyanúgy feliratosan 2000-ért (mert nem egyedül mennék persze) és ha már itt tartunk a fizetésemhez mérve kicsit ez irreális lenne, ha elmennék egy hónapban hetente egy filmre a fizetésem 10%-áért.

    De ha esetleg a filmgyártók beszállnak a lakáshitelembe akkor elmegyek minden filmjükre. :DD
  • vttomi
    #32
    nem úgy kellett volna, hogy minden megyeszékhely egy 60km sugarú kör középpontja lenne, akár átfedésekkel is?
    persze hülyeség az egész, mert autóval nem légvönalban mész...
  • Molnibalage
    #31
    Hol laksz? A 60 kilóméteres kör az 120 km-es átmérő. Akárhogy erőlködöm nincs két megyeszékely ennyire távol egymástól. Azok akkorák, hogy ott van legalább egy mozi. Van mégsem?

    Egyébként elhiszem, hogy sokba kerül neked csak a 60 km-ert érzem túlzónak.

    Képen. Ha ezen körökben nincs egy mozi sem akkor nagyot nézek...
  • Molnibalage
    #30
    Van ahol fizetni kell érte, de van ahol nem lehet semmit fotózni.
  • aaaaa
    #29
    Elmondom a Pestiek is jóval kevesebben járnak moziba, Szinta alig-alig. Évek óta csökken a nézettség, És miért is ? 10-20 éve nem volt kábeltv, HBO stb. Havi 2-3 ezerért folyamatosan filmet nézhetsz otthonról kényelmesen akár HD minőségben. Persze régebbieket... 2-3 éves filmek ? Na és ? Aki nincs megbolondulva, hogy mindent azonnal lásson, tökéletesen megfelel neki. Akinek az előfizetés is sok, megnézi a tízéves filmeket reklámokkal tarkítva a kereskedelmi csatornákon INGYEN. ÉS akkor sehol nincs az Internet meg az "illegálisnak" mondott letöltések.
    Amióta tolvajnak és potenciális bűnözőnek néznek mindenkit a mozikban nincs kedvem mozizni. Azt hiszem sokan vagyunk így ezzel. NEM KÖTELEZHETNEK arra, hogy elmenjünk a moziba. Ha úgy alakítják ki a körülményeket , hogy a nézőknek nem nem lesz kedve oda járni, bezárhatják a moziaikat.
  • bigjoe
    #28
    1984
  • sonance
    #27
    Ez az egész szánalmas. Lassan már testüregvizsgálat is lesz, előkerül a kamera a popsiból 4 méternyi RCA kábellel xD
  • Epikurosz
    #26
    kvíz
  • pasi29uk
    #25
    ....ott se kel többet moziba sz.patni
  • B0nFire
    #24
    Agree. Dettó ugyanez volt a helyzet egészen tavalyelőttig minálunk is. Nagyvárosban élők, ne mindig magatokból induljatok ki. Addig oké, hogy Pesten minden kerületben van n+2 mozi két villamosmegállónyira, de rengeteg kistelepülés van, ahol egyáltalán semmi sincs. És ott tényleg úgy megy a mozizás, hogy a haverok összedobják a benzinpénz, és öten beülnek egy verdába és felutaznak a megyeszékhelyre, hogy megnézzenek egy filmet. Ha csak ketten ülnek a kocsiban kész ráfizetés. Tele is, de az más kérdés. A hivatalos 3 és fél másodperces tévé trailerből meg nehéz megítélni, hogy milyen lesz egy film.
  • gulyasandras
    #23
    60 km-es körzetben nincs mozi, így mielőtt kifizetném a két mozijegyet+benzint legalább 10-15 percre belenézek, hogy érdemes-e 6000-7000 Ft-ot kifizetnünk.
  • pepe792
    #22
    Ez nem más, mint ingyenreklám a filmnek... A végén majd motozás meg fémdetektoros ellenőrzéssel lehet majd csak a moziba bemenni... nevetséges...
  • B0nFire
    #21
    Nemá'! Majd felveszi a gépész a gépházból, a hangot meg leveszi egyenest a vetítőből, ha kell!

    Másodsorban nem ütközik a kukkolás személyiségi jogokba? Teszem azt néhány tini pár csak azért megy moziba, hogy ott csőrözhessenek , meg nyúlkáljanak a lányok szoknyája alatt; ezt a biztonsági őrök az éjjellátón keresztül láthatják és recskázhatnak rá? Hádefura!
  • Tetsuo
    #20
    Mar 10 eve nem voltam moziban, de szerintem nem is fogok tobbet.. foleg nem warner-filmre.
  • szlovákiai hun
    #19
    Én meg azt nem értem ezt a sok idiótát, mármint a warnert, hogy mint szinházakban is meg egyéb, ahogy biztonsági helyeken is van:

    A VETÍTÉS IDEJÉRE SZÍVESKEDJENEK ELEKTRONIKUS KÜTYÜIJEIKET LEADNI, A VETÍTÉS VÉGÉN VISSZA SZOLGÁLTATJUK!

    Vagy is egy csomag leőrzőbe leadni, szerintem hamarosan detektoros kapun fognak a moziba járók belépni a film terembe.

    Röhej, komolyan mondom, igy hülyét csinálnak magukból és a megcélzott közönséget meg elriasszák, még nagyobb lovat adva azoknak akik ellen küzdenek

    Ha ők akarnak lenni a világ bohócai, hát rajta.
  • szlovákiai hun
    #18
    "Mivel a kamerákkal való illegális filmrögzítés nem csak Nyugat-Európára jellemző, így hazánkban is fokozott ellenőrzés várható a mozikban."

    Hát ezzel már nagyon elkéstek!
  • Szefmester
    #17
    nem éjjellátós emberke kell hanem két-három síneken futú éjjellátó kamera a mozi plafonján.. akkor senkit nem zavarnak azzal hogy rohangálnak és nézelődnek.. valamint hosszú távon tipre olcsóbb is lenne.. nem kellene termenként 2-több ember éjjellátóval (ami nem olcsó)+fizetésük..
  • gosub
    #16
    "400 millió dollárt hozott Harry Potter 5 nap alatt"
    Ha nem éjjelátóznak akkor valszeg megbukik a film
  • Csirke4
    #15
    "hogy az éjjellátókkal megtudható-e, hogy kinek van szívritmus-szabályzója"


    Ezek nemtudják, hogy mi a különbség a hőkamera meg az éjjellátó között? O.o
  • tomcsa4
    #14
    Vannak ilyen koncertfelvételek. Mobiltelefonnal, kézi kamerával felvett és a neten megosztott.
  • blessyou
    #13
    Ez kb olyan, mintha valaki egy koncertet diktafonnal felvenne, és utána azt terjesztené. A múzeumokban is le lehet fényképezni a kiállítási tárgyakat, képeket (már ha nem káros a vakuzás), ott nem csinálnak ebből gondot. Legalábbis ahol eddig jártam...
  • Lazarus
    #12
    Éjjellátóval járőröznek a vászon előtt és ha valaki gyanúsan viselkedik azt fejbe lövik rakétavetővel.
  • blessyou
    #11
    Ezek a mozis kandikamerás felvételek szerintem élvezhetetlenek. Mondjuk ha valaki felveszi, szerintem annyira szar minőség, hogy a mozi/kiadó nem sokat veszít rajta. Aki van annyira igénytelen, hogy beéri az ilyen verziókkal, szerintem úgyse menne el megnézni.
  • tomcsa4
    #10
    Tudod Te miért. Mert nem tudnak várni. Ez olyan, mint a játékoknál. Kijön, azonnal tolják is, nem baj ha bugos. Pl Titan Quest-et is azonnal rácuppantak ,holott tiszta bug volt az egész. Aki később tolja pecsekkel, jobban jár.
  • Mike at home
    #9
    no meg az is tetszik,hogy a kiadó elelnségként tekint azokra akikből megél
    mikor jönnek rá, hogy nem az ügyfeleikkel kéne háborúzniuk
  • Mike at home
    #8
    szokásos nagy hype a HP körül
  • Mike at home
    #7
    az a pláne, hogy szerintem pont a személyzet szokta felvenni a filmeket
    de nem baj, amig a nézőket figyelik, addig a mozigépész nyugodtan videózhat
  • vaddiszno
    #6
    es a legtobbje a kozremukodes neveben le is szedne
  • vaddiszno
    #5
    ez helyesebben stalking vazze, a megoldas meg az lenne ha odaraknak 1 embert aki neha korulnez a neten es szol a nagy oldalaknak h mely linkeket szedjenek le