Felújítják a holdraszállás felvételeit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Blablabla..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem az hogy nem állítok, hanem hogy 100%-os bizonyossággal nem állítok. A részleteken kéretik nem átsiklani.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

gothmog
Akkor csak szivacc? A kérdés itt az, hogy mi a bonyolultabb, megcsinálni egy holdutazást néhány 10 ezer ember bevonásával, úgy, hogy az egész világ figyel (nemkülönben az orosz hírszerzés), vagy elkamuzni egy holdutazást, ugyanezen feltételekkel, úgy, hogy ne derüljön ki.
De abban igazad van, hogy egy szimpla film az egyszerûbb.

gothmog
"az az egyszerû bizonyitás az" azt jelenti, hogy az interneten (konkrétan a google-n) és a 3D Studión kívûl nem kellett hozzá semmi.

Molnibalage
Nem, OLYAN filmet forgatni, amit a sok összeesküvéselmélet hívõl elmeroggyant képzel. Az SW 1975 körül készült és az is röhelyesen kevés hozzá. Mai CGI technikával is elég meredek mutatávany lenne. De ma 2009 és nem 1969 van...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

gothmog
"ilyen nincs a Holdon, ez csak vmi piszok"
ilyet nem írtam. ez volt az amit írtam.kiegészítés
meg ez.

gothmog
ez a lényeg. te soha semmit nem "állítasz". Soha semmirõl nem állítod, hogy "állítod". Egy dolgot kivéve, hogy a Nasa eltitkolja az ufókat (vagy az õsi civilizációk holdbéli nyomait).

Milyen "igazságaimról" beszélsz? Egyszer sem irtam egy feltevésemre se, hogy 110% igaz. Másrészt pedig az az egyszerû bizonyitás az, amit "grafikusan" is ábrázoltál, hogy "ilyen nincs a Holdon, ez csak vmi piszok". Megegyeztünk annyiban, hogy bármit lehet látni benne. Ezért többet nem is írok abba topikba, mert értelme nincs.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A topikban eddig kétszer szólaltál meg:

oké, megegyeztünk, én megrendezem a filmet, te meg szállj le a Holdon!
azt ne mondd, hogy hetvenben az USA államnak nehezebb lett volna forgatni egy filmet, mint a hódra menni

Mind a kétszer csupán a filmre degradáltad a holdraszállás kérdését. Szóval mirõl is beszélsz?

"nehezebb lett volna forgatni egy filmet, mint a hódra menni"

Márpedig de. És ezt éppen azok az érvek támasztják alá, ami szerint a holdraszállás kamu.

Minden jog fenntartva!

"Valamiért azt nem vagytok képesek felfogni a hoaxer barátaiddal, hogy a holdraszállás(ok) jóval több(ek), mint egy pár perces film. "
ezt szajkózom három hszje, hogy jóval több, mint egy pár perces film, de nem értik meg, ahogy te meg nem vagy képes elolvasni a hszmet.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Valamiért azt nem vagytok képesek felfogni a hoaxer barátaiddal, hogy a holdraszállás(ok) jóval több(ek), mint egy pár perces film. Amíg ezt a mondatomat nem tudjátok megérteni, addig felesleges bármirõl is vitázni, mert egyszerûen nem vagyunk egy szinten.

gothmog:

Majd azért kíváncsi vagyok, hogyan fog egy egész stúdiót feltenni egy parabolikus pályán repülõ gépre (hogy 1/6 gravitációt elérjen a felvételekhez). Ráadásul a stúdióból ki kell szivattyúznia a levegõt is ugye. (Hopp, apró probléma, hogy a stúdióbeli vákuumban még meg kell oldania, hogy a szkafanderek ne fújódjanak fel. Amit utána majd mint le lehet leplezni.)
Na meg az egész felvételt aztán még egy hold körüli mûholdról visszasugároznia a földre.

(Persze a kamu sztorihoz még oda is kellene küldeni valami robottal a holdra az otthagyott tárgyakat is, és létrehozni a kamu lábnyomokat.)

Minden jog fenntartva!

de neked is. azt ne mondd, hogy hetvenben az USA államnak nehezebb lett volna forgatni egy filmet, mint a hódra menni, mert kihányom a vakbelemet.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

gothmog
El tudod képzelni, hány köbméter adathordozó, -a papírtól a mágneszalagig- keletkezik egy ilyen küldetés során? Némelyik évekig tart -a tervezéstõl a végrehajtáson keresztül az utómunkákig- miközben naponta kilométerszámra keletkezik a mágnesszalag, meg a nyomtatott leporelló. És utána valakinek az egészet át kellene válogatni, hogy mit érdemes megtartani, és raktározni. Persze ettõl függetlenül jó nagy balfaszság volt pont ezeket eltökíteni, de nem olyan nagy csoda.
A személyes kedvenced, a Lunar Orbiter eredeti szalagjai is csak egy magánkezdeményezés hatására maradtak meg.
"megismeritek az igazságot"- huh? A holdraszállós topikban egészen egyszerû módszerekkel mutattam meg az igazságaidról, hogy ostobaságok.

"A NASA elvesztette a történelmi eseményt megörökítõ eredeti videoszalagokat"

Hah... Az ember azt gondolná, hogy mint az emberiség egyik legfontosabb felvételét, õrzik, mint a két szemüket... Röhej.

gothmog
"kaptam nemrég egy könyvet ami ezekre a hibákra mutat rá"
vs.
"További jó beszólogatást az okoskáknak akik elolvasnak egy cikket és el is hiszik."
Lássuk jól értem-e? Ha egy könyv azt írja, amit olvasni akarsz, akkor az a tényvalóság. Ha akárki olyat ír, ami nem fér bele a világképedbe, az ostobaság, hiszékenység, birkanép. Így valahogy?

gothmog
1969-es technikával kell megcsinálnod.

gothmog
nem kérdeztél semmi újat, így nekem csak annyi a dolgom, hogy linkeljek.

viszont a hollywood segítségével megújított nasa felvételekre kíváncsi vagyok. lesz rajtuk bruce willis, meg ilyenek?
MENNYI PRIMITÍV ÖKÖRSÉGET GONDOLNAK KI EMBEREK ROSSZINDULATBÓL, BUTASÁGBÓL! Hihetetlen. Gondoljunk bele, hogy a ruszkiknak mindenki elhitte, hogy küldtek oda valami robotot, de az amikba belekötnek sokan, pedig sokkal ellenõrizhetõbbek. Bármelyik nagyhatalom leellenõrizheti bármikor a nyomokat, már akkor voltak olyan kémholdak amikkel a földön kifigyelhettek bármit. manapság meg a szánkba belelátnak...
"Nagyobb teknikai kihívást jelentett volan megtrükközni mint tényleg leszálni."
oké, megegyeztünk, én megrendezem a filmet, te meg szállj le a Holdon!

KillerBee
Magát az "elméletet" én is ismerem, itt van pl. rögtön ez az oldal. Ám nemigen tudok komolyan venni egy olyan érvelést, amely a Hold felszínén készített képekrõl hiányzõ csilagokkal próbálja igazolni magát:

"Outside our atmosphere we cannot see stars. Remember footage of the Apollo missions? Did you notice that they aren’t any stars in the footage? You cannot see stars from the surface of the moon because of the lack of an atmosphere."

Igaz, egy állítás attól még igaz lehet, hogy hibás érveléssel támasztják alá, de itt maga az állítás is hamis.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

KillerBee
"Egy csillag fénye szinte végtelenül kicsi pontban jut el a szemünkbe és csak azért látjuk jól a Földön, mert a légkör szétszórja a fényét, így kiterjedtebb lesz."

Ez tévedés, ne nagyon hangoztasd. A légköri szóródásról írtakban van némi igazság, de nem ez az oka annak, hogy mi a Földön jól látjuk õket. Aztán ne feledkezzünk meg az üvegtestben, a szaruhártyában és a retinában végbemenõ diffúzióról sem. Ezek hatása a távcsöves észlelésben jut szerephez.

Amikor a retinánkba becsapódik egy foton, akkor a csapocskát vagy pálcikát baromira nem érdekli, mennyire kicsi szóráskörben csapódik be a foton vagy csapódnak be a fotonok. Mindaddig, amíg a szóráskör csak az adott csapocskát vagy pálcikát fedi le, a csillagot ugyanakkorának látjuk és a fotonok összenergiájával arányos erõsségû fényt érzékelünk. Ez a magyarázata annak, ahogy az ûrhajósok látják a csillagokat az ûrben, vagy ahogyan mi látjuk õket tiszta idõben.

Ha igaz lenne, amit írsz, akkor egy jó földi csillagászati távcsõvel (lehetõleg tükrössel persze) korongnak látnánk a csillagokat, hiszen a távcsõ nagyít is, nemcsak több fényt gyûjt be. Én már néztem csillagászati távcsõbe is abban is pontoknak látni a csillagokat, eltekintve a tükör csiszolási hibáitól (amatõr távcsõ volt), de azok jellegzetes torzulást okoznak és nem lesz tõlük korong alakú a csillag.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Cowie
Köszi. Képben vagyok. 😊
Iróniának szántam amit írtam!

A kínaiaknak majd jól rátekernek egy piros szûrõt az objektívre 😊)))

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

KillerBee
"Az ûrruha meg nem olyan felépítésû hogy légüres térben felfúvódik, manapság sem fúvódott fel a Hubble teleszkóp javítása közben. <...> Az meg hogy az árnyéknak vaksötétnek kellene lenni, hát csak gondolkodni kéne. A Holdat ugye azért látjuk, mert fény éri, na ez a gyengén visszavert fény tudja megvilágítani az árnyékos részeket, nem kell feltétlen légkör. A parabola antenna pedig azért látszik át mert a súly könnyítése érdekében finom szövésû fémhálóból van."

Ez nem ér, itt azokra a kifogásokra válaszolsz, amelyeket én hoztam fel, persze poénból, mert a helyes válaszokat én is tudom.

Hülyék! A Hold nem is létezik, csak az jenkik vetítik oda projektorral, hogy aztán nyomuljanak vele!
Kijön a moziból Tata és Unoka, a Csillagok háborúját látták. Tata csak áll, néz maga elé, csóválja a fejét.
- Mi a baj, Tata?
- Én ezt nem hiszem el - dörmögi a látottaktól még mindig sokkolt öreg.
Köszi! Persze mindenki tudja, hogy fotosopp <#nyes>

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Lécci küldj linket!
Csillagokat az ûrhajósok is alig látják, ennek is oly egyszerû optikai okai vannak. Egy csillag fénye szinte végtelenül kicsi pontban jut el a szemünkbe és csak azért látjuk jól a Földön, mert a légkör szétszórja a fényét, így kiterjedtebb lesz. Míg a világûrben csak az optikai elemek (védõsisak üvege, szemlencse, optikai rendszer, szûrõk) szórhatják szét ami nagyon minimális, emiatt általában alig, vagy nem is látszódnak. Az ûrhajósok ráadásul azt beszélik hogy szinte egyformának látszódnak a csillagok, míg itt a Földön jól szabad szemmel is csoportosíthatók fényerejük szerint.
hehe, eddig ez a legjobb.. és mennyire igaz... ha belegondolsz ... 69 ... nézzetek utána miféle mozik születtek abban az idõben... nem volt ám még CG meg digitális trükkök stb... nézzetek meg egy Star Wars-t ami sokkal késõbb született...

Nagyobb teknikai kihívást jelentett volan megtrükközni mint tényleg leszálni.

Amúgy most jelentek meg a képek a leszállások helyérõl a nemrég pályára ált új holdszondától... még a lábnyomok is látszanak.

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

A Holdon legalább 4-szer szálltak le az Amik. Szerinted egyszer sem. Az utolsó kettõ már alig bírt hírértékkel az akkori újságokban az utolsó oldalakon számoltak be róla szinte mint bulvárhírrõl. Akkor mi értelme lett volna azoknak?
De ezeket max elhiszi az ember vagy nem. Viszont hamarosan feltérképezik nagyfelbontású fotókkal a Holdat, hasonlóan mint a googlearth és azon látszódnak majd a holdséta jelei. Persze szerinted az Amik megmontírozzák a fotókat, de a kínaiak is fel akarják hasonlóan térképezni, de szerinted lefizetik, meghekkelik majd azt is. És ha ûrtávcsõvel lefotózzák azt is megvágják. Nagyon sok órányi holdsétás felvétel van amin aztán tengernyi hibát lehetne találni, de nincs. Abban a bizonyos Discovery Állítólagban az is be lett mutatva, hogy földön nem lehet imitálni az 1/6 gravitációt. Megmutatták hogy helyesen lobogott/nemlobogott a zászló. Ajánlom ezt az egyszerû mûsort, hogy nézd meg. Az ûrruha meg nem olyan felépítésû hogy légüres térben felfúvódik, manapság sem fúvódott fel a Hubble teleszkóp javítása közben. Ja bocs lehet szerinted az is kamu. Az meg hogy az árnyéknak vaksötétnek kellene lenni, hát csak gondolkodni kéne. A Holdat ugye azért látjuk, mert fény éri, na ez a gyengén visszavert fény tudja megvilágítani az árnyékos részeket, nem kell feltétlen légkör. A parabola antenna pedig azért látszik át mert a súly könnyítése érdekében finom szövésû fémhálóból van. Mint ahogy a holdjáró kereke marhavékony, könnyû titánlemezbõl, a gumi ki se bírná azokat a körülményeket...
Hozzád hasonlók számára soha az életben nem lehet bebizonyítani a Holdraszállást. Számodra a Marsra szállni sem érdemes, mert azt sem fogod elhinni, bebizonyíthatatlan hisz olyan fejlett lesz a realisztikus animáció.
Cowie
Akkor a Hõsök tere is kamu.

Nincsenek csillagok itt sem!

Amit mondasz abból az következik, hogy nem is létezik.
Ez tényleg elmebaj!

Egyébként azt nem értem, hogy a holdraszállást kamunak tartók miért nem gondolkoznak el kicsit: a fõ érv az, hogy technikailag nem voltak képesek megtenni, ezért nem lehettek a holdon. Csakhogy ha kamuból akarták volna megrendezni a felvételeket, az még nagyobb kihívást jelentett volna (vagyis még kevésbé lehetséges, hogy valóban megtörtént.)

Minden jog fenntartva!

Sanyix
Az a gond, hogy azt a könyvet egy idióta írta, akinek nemcsak a tudományos tájékozottsága 0, de még józan paraszti esze sincsen, és valószínûleg az iq-ja jóval 100 alatt van.
És persze hasonló szellemi képességû emberek hiszik is el amit ott írt.
Az a furcsa, hogy a "hibák" nagy részét egy ember otthon le tudja tesztelni, de mások már meg is tették helyettünk (állítólagban). Pl csak egy olyan idióta hiszi el, a nemlátszanak a csillagok faszságot, aki soha az életében nem fényképezett. Akinek van egy digitális fényképezõje, 1 perc alatt megérte, mennyire faszság volt azt képzelni, hogy a csillagok hiánya miatt kamu...

Bazmeg! nincsenek csillagok! OMG az ûrsikló és a nemzetközi ûrállomás is kamu 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

KillerBee:
Közben kiszivárgott az eredeti kép is. 😄

Minden jog fenntartva!

Molnibalage
Darwinnak igaza volt, csak a körülmények megváltzotak. Az ilyen hülyék ma nem halnak meg csak simán a saját hülyeségükbe.

KillerBee
Olyan sikeres volt a hollywoodi produkció, hogy azt még követte 5 sequel.

Avagy olyan rosszul sikerült a sorozat, hogy a pilotfilmet csak 5 rész követte?

<#idiota>

KillerBee
Szerintem tévedsz. Elég csak megfigyelni néhány moonhoaxert és azonnal azt gondolná az ember, hogy az evolúció iránya az õ esetükben megfordult.

pTk
Úristen, emberek, legalább tájékozódjatok mielõtt hülyeségeket írtok:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Apollo-program

A célt 1969. július 21.-én, az Apollo-11 ûrhajósainak, Neil Armstrongnak és Buzz Aldrinnak a holdra lépésével sikerült teljesíteni. Õket még további öt ûrhajóspáros követte, így összesen hat sikeres holdraszállást teljesítettek a NASA ûrhajósai.

KillerBee
Ugyanis csak a nõi boszorkányok repülnek seprûnyélen, ezt mindenki tudja.

KillerBee
Ez lehetetlen, én ezt nem hiszem el. Csak akkor, ha rendõrnõ az illetõ.

Molnibalage
Az evolúcióval nehez szembe menni. Az alapvetõ emberi tulajdonságok és motivációk ebõõl jönnek.

Bárcsak abból a scifibõl valóság lenne, és el lehetne innen menekülni egy normálisabb helyre. 😊 De amig a világ nem változik meg és mindenkit csak a pénz érdekel, a saját kis élete és a többit tapossa el, mainpulálja, használja ki, addig ez nem fog változni. És szerintem az az idõ nem mostanában fog eljönni. Sõt ha igy folytatjuk hamarosan saját magunkat öljük meg, ahelyett hogy fejlõdnénk, uj világokat hoditanánk stb.
Elég szomoru hogy csak a háború, és a verseny kényszerti a hatalmakat ilyen lépésre, ahelyett hogy összefognának és közösen csinálnának valamit.

Ja és még ami kimaradt:
de b@zmeg ha az ufó magazinban olvas egy cikket miszerint láttak egy motoros rendõrt seprünyélen repülni a hold elõtt miközben igazoltatott egy helikoptert vezetõ macskát aminek a szemében J.F.K valódi gyilkosa tükrözödött a sziriusz fényében, azt b@zmeg egybõl elhiszi...

Szerintem felesleges a holdraszállásról vitatkozni.

B@sszátok meg, én naponta kapok egy tucat körlevelet értelmesnek(!) gondolt emberektõl, miszerint ha továbbküldöm a levelet másik 50 embernek akkor bill gates majd küld nekem 50 dollárt... vagy hogy egy afrikai bantu négernek, aki sajnos csak két lábbal született ettõl a levéltõl majd kinõ a harmadik lába... Vagy hogy nyerek a lottón...
Vagy hogy az AOL nyomon követi ezt az E-MAILT és ha elküldtem 100 másiknak az emailt akkor fizet nekem 10 dollárt, és bazmeg megkapom ezt az üzenetet iwiwen!... (magyarán még csak nem is emailben...)

Ezek után általában mindig visszaküldök nekik egy linket, ahol lehet tájékozodni az aktuális hoaxokról meg városi legendekrõl, sõt egy kis leirást is, hogy légyszives mielõtt ilyen baromságot továbbküldesz nézz utánna a google-ben (fél perc) hogy van-e bármi valóságalapja, és bazmeg ezután is ugyanugy küldi nekem az ilyen hülyeséget.

Na szóval, csak arra akartam rávilágitani, hogy sajnos olyan korban élünk, mikor az emberek 80% elhiszi egy olyan körlevél tartalmát, aminek a tartalma tökéletesen nyilvánvalóan hazugság ráadásul úgy, hogy kb. három másodperces gondolkozással erre még egy 5 éves gyerek is rájönne...

És hogy hogy kapcsolódik ez a holdutazáshoz?
Nos úgy, hogy vegyük ezt a felnõtt, intelligensnek látszó embert, aki elhiszi azt hogy egy fél szemü, fél lábú, fél fejü, afrikai hajléktan bantu négernek kinõ a másik feje ha ezt az emailt továbbküldi 50 embernek és még bill gates is fizet neki ezért 50 dollárt emailenként, nos adva van ez az ember, akit meg akarsz gyõzni egy 40 évvel ezelõtti eseményrõl amihez nemhogy nem elég 3 másodperc gondolkodás (de mint tudjuk ezen emberek még csak ennyit sem gondolkodnak), hanem kellene hozzá némi történelmi, fizikai, matematikai ismeret is, nos ez eleve kurvára lehetetlen, mert túlzottan is meghaladja eme agymosottak agyi kapacitásait...