Felújítják a holdraszállás felvételeit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
De abban igazad van, hogy egy szimpla film az egyszerûbb.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ilyet nem írtam. ez volt az amit írtam.kiegészítés
meg ez.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
oké, megegyeztünk, én megrendezem a filmet, te meg szállj le a Holdon!
azt ne mondd, hogy hetvenben az USA államnak nehezebb lett volna forgatni egy filmet, mint a hódra menni
Mind a kétszer csupán a filmre degradáltad a holdraszállás kérdését. Szóval mirõl is beszélsz?
Márpedig de. És ezt éppen azok az érvek támasztják alá, ami szerint a holdraszállás kamu.
Minden jog fenntartva!
ezt szajkózom három hszje, hogy jóval több, mint egy pár perces film, de nem értik meg, ahogy te meg nem vagy képes elolvasni a hszmet.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Majd azért kíváncsi vagyok, hogyan fog egy egész stúdiót feltenni egy parabolikus pályán repülõ gépre (hogy 1/6 gravitációt elérjen a felvételekhez). Ráadásul a stúdióból ki kell szivattyúznia a levegõt is ugye. (Hopp, apró probléma, hogy a stúdióbeli vákuumban még meg kell oldania, hogy a szkafanderek ne fújódjanak fel. Amit utána majd mint le lehet leplezni.)
Na meg az egész felvételt aztán még egy hold körüli mûholdról visszasugároznia a földre.
(Persze a kamu sztorihoz még oda is kellene küldeni valami robottal a holdra az otthagyott tárgyakat is, és létrehozni a kamu lábnyomokat.)
Minden jog fenntartva!
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
A személyes kedvenced, a Lunar Orbiter eredeti szalagjai is csak egy magánkezdeményezés hatására maradtak meg.
"megismeritek az igazságot"- huh? A holdraszállós topikban egészen egyszerû módszerekkel mutattam meg az igazságaidról, hogy ostobaságok.
Hah... Az ember azt gondolná, hogy mint az emberiség egyik legfontosabb felvételét, õrzik, mint a két szemüket... Röhej.
vs.
"További jó beszólogatást az okoskáknak akik elolvasnak egy cikket és el is hiszik."
Lássuk jól értem-e? Ha egy könyv azt írja, amit olvasni akarsz, akkor az a tényvalóság. Ha akárki olyat ír, ami nem fér bele a világképedbe, az ostobaság, hiszékenység, birkanép. Így valahogy?
oké, megegyeztünk, én megrendezem a filmet, te meg szállj le a Holdon!
"Outside our atmosphere we cannot see stars. Remember footage of the Apollo missions? Did you notice that they aren’t any stars in the footage? You cannot see stars from the surface of the moon because of the lack of an atmosphere."
Igaz, egy állítás attól még igaz lehet, hogy hibás érveléssel támasztják alá, de itt maga az állítás is hamis.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Ez tévedés, ne nagyon hangoztasd. A légköri szóródásról írtakban van némi igazság, de nem ez az oka annak, hogy mi a Földön jól látjuk õket. Aztán ne feledkezzünk meg az üvegtestben, a szaruhártyában és a retinában végbemenõ diffúzióról sem. Ezek hatása a távcsöves észlelésben jut szerephez.
Amikor a retinánkba becsapódik egy foton, akkor a csapocskát vagy pálcikát baromira nem érdekli, mennyire kicsi szóráskörben csapódik be a foton vagy csapódnak be a fotonok. Mindaddig, amíg a szóráskör csak az adott csapocskát vagy pálcikát fedi le, a csillagot ugyanakkorának látjuk és a fotonok összenergiájával arányos erõsségû fényt érzékelünk. Ez a magyarázata annak, ahogy az ûrhajósok látják a csillagokat az ûrben, vagy ahogyan mi látjuk õket tiszta idõben.
Ha igaz lenne, amit írsz, akkor egy jó földi csillagászati távcsõvel (lehetõleg tükrössel persze) korongnak látnánk a csillagokat, hiszen a távcsõ nagyít is, nemcsak több fényt gyûjt be. Én már néztem csillagászati távcsõbe is abban is pontoknak látni a csillagokat, eltekintve a tükör csiszolási hibáitól (amatõr távcsõ volt), de azok jellegzetes torzulást okoznak és nem lesz tõlük korong alakú a csillag.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Ez nem ér, itt azokra a kifogásokra válaszolsz, amelyeket én hoztam fel, persze poénból, mert a helyes válaszokat én is tudom.
- Mi a baj, Tata?
- Én ezt nem hiszem el - dörmögi a látottaktól még mindig sokkolt öreg.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Nagyobb teknikai kihívást jelentett volan megtrükközni mint tényleg leszálni.
Amúgy most jelentek meg a képek a leszállások helyérõl a nemrég pályára ált új holdszondától... még a lábnyomok is látszanak.
Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!
De ezeket max elhiszi az ember vagy nem. Viszont hamarosan feltérképezik nagyfelbontású fotókkal a Holdat, hasonlóan mint a googlearth és azon látszódnak majd a holdséta jelei. Persze szerinted az Amik megmontírozzák a fotókat, de a kínaiak is fel akarják hasonlóan térképezni, de szerinted lefizetik, meghekkelik majd azt is. És ha ûrtávcsõvel lefotózzák azt is megvágják. Nagyon sok órányi holdsétás felvétel van amin aztán tengernyi hibát lehetne találni, de nincs. Abban a bizonyos Discovery Állítólagban az is be lett mutatva, hogy földön nem lehet imitálni az 1/6 gravitációt. Megmutatták hogy helyesen lobogott/nemlobogott a zászló. Ajánlom ezt az egyszerû mûsort, hogy nézd meg. Az ûrruha meg nem olyan felépítésû hogy légüres térben felfúvódik, manapság sem fúvódott fel a Hubble teleszkóp javítása közben. Ja bocs lehet szerinted az is kamu. Az meg hogy az árnyéknak vaksötétnek kellene lenni, hát csak gondolkodni kéne. A Holdat ugye azért látjuk, mert fény éri, na ez a gyengén visszavert fény tudja megvilágítani az árnyékos részeket, nem kell feltétlen légkör. A parabola antenna pedig azért látszik át mert a súly könnyítése érdekében finom szövésû fémhálóból van. Mint ahogy a holdjáró kereke marhavékony, könnyû titánlemezbõl, a gumi ki se bírná azokat a körülményeket...
Hozzád hasonlók számára soha az életben nem lehet bebizonyítani a Holdraszállást. Számodra a Marsra szállni sem érdemes, mert azt sem fogod elhinni, bebizonyíthatatlan hisz olyan fejlett lesz a realisztikus animáció.
Nincsenek csillagok itt sem!
Amit mondasz abból az következik, hogy nem is létezik.
Ez tényleg elmebaj!
Minden jog fenntartva!
És persze hasonló szellemi képességû emberek hiszik is el amit ott írt.
Az a furcsa, hogy a "hibák" nagy részét egy ember otthon le tudja tesztelni, de mások már meg is tették helyettünk (állítólagban). Pl csak egy olyan idióta hiszi el, a nemlátszanak a csillagok faszságot, aki soha az életében nem fényképezett. Akinek van egy digitális fényképezõje, 1 perc alatt megérte, mennyire faszság volt azt képzelni, hogy a csillagok hiánya miatt kamu...
Bazmeg! nincsenek csillagok! OMG az ûrsikló és a nemzetközi ûrállomás is kamu 😄
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Közben kiszivárgott az eredeti kép is. 😄
Minden jog fenntartva!
Avagy olyan rosszul sikerült a sorozat, hogy a pilotfilmet csak 5 rész követte?
<#idiota>#idiota>
http://hu.wikipedia.org/wiki/Apollo-program
A célt 1969. július 21.-én, az Apollo-11 ûrhajósainak, Neil Armstrongnak és Buzz Aldrinnak a holdra lépésével sikerült teljesíteni. Õket még további öt ûrhajóspáros követte, így összesen hat sikeres holdraszállást teljesítettek a NASA ûrhajósai.
Elég szomoru hogy csak a háború, és a verseny kényszerti a hatalmakat ilyen lépésre, ahelyett hogy összefognának és közösen csinálnának valamit.
de b@zmeg ha az ufó magazinban olvas egy cikket miszerint láttak egy motoros rendõrt seprünyélen repülni a hold elõtt miközben igazoltatott egy helikoptert vezetõ macskát aminek a szemében J.F.K valódi gyilkosa tükrözödött a sziriusz fényében, azt b@zmeg egybõl elhiszi...
B@sszátok meg, én naponta kapok egy tucat körlevelet értelmesnek(!) gondolt emberektõl, miszerint ha továbbküldöm a levelet másik 50 embernek akkor bill gates majd küld nekem 50 dollárt... vagy hogy egy afrikai bantu négernek, aki sajnos csak két lábbal született ettõl a levéltõl majd kinõ a harmadik lába... Vagy hogy nyerek a lottón...
Vagy hogy az AOL nyomon követi ezt az E-MAILT és ha elküldtem 100 másiknak az emailt akkor fizet nekem 10 dollárt, és bazmeg megkapom ezt az üzenetet iwiwen!... (magyarán még csak nem is emailben...)
Ezek után általában mindig visszaküldök nekik egy linket, ahol lehet tájékozodni az aktuális hoaxokról meg városi legendekrõl, sõt egy kis leirást is, hogy légyszives mielõtt ilyen baromságot továbbküldesz nézz utánna a google-ben (fél perc) hogy van-e bármi valóságalapja, és bazmeg ezután is ugyanugy küldi nekem az ilyen hülyeséget.
Na szóval, csak arra akartam rávilágitani, hogy sajnos olyan korban élünk, mikor az emberek 80% elhiszi egy olyan körlevél tartalmát, aminek a tartalma tökéletesen nyilvánvalóan hazugság ráadásul úgy, hogy kb. három másodperces gondolkozással erre még egy 5 éves gyerek is rájönne...
És hogy hogy kapcsolódik ez a holdutazáshoz?
Nos úgy, hogy vegyük ezt a felnõtt, intelligensnek látszó embert, aki elhiszi azt hogy egy fél szemü, fél lábú, fél fejü, afrikai hajléktan bantu négernek kinõ a másik feje ha ezt az emailt továbbküldi 50 embernek és még bill gates is fizet neki ezért 50 dollárt emailenként, nos adva van ez az ember, akit meg akarsz gyõzni egy 40 évvel ezelõtti eseményrõl amihez nemhogy nem elég 3 másodperc gondolkodás (de mint tudjuk ezen emberek még csak ennyit sem gondolkodnak), hanem kellene hozzá némi történelmi, fizikai, matematikai ismeret is, nos ez eleve kurvára lehetetlen, mert túlzottan is meghaladja eme agymosottak agyi kapacitásait...