Felújítják a holdraszállás felvételeit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A PLSS 26 kg, maga az ûrruha tizenegynéhány. Szóval jók az arányaim. Még mindig nem kaptam választ.
És azt sem tudom, miért kellett olyan gyakran átöltözniük: új kesztyû, csizma?
ranGer2
Köszönöm ,hogy vetted a fáradtságot, és leírtad a fight minden fázisát, így már nekem is kérdéses, hogy meddig birná az ember cérnával. Erre csak ezt az egy frappáns mondatot tudom felhozni, ami anno még PeteSilver aláírása volt: "Sose vitatkozz idiótákkal, lesüllyedsz a szintjükre, és úgyis legyõznek a rutinkujjal." Nekem se mindig sikerül megállni, de ahogy mondtam már az elõzõ hozzászólásaim valamelyikében: úgyse tudod meggyõzni!!! Akkormeg minek felhúzni magad? 😊
Mellesleg köszönöm a linket!! 😉

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

KillerBee
"15 kg-os az ember és annyira belemélyed a felszínbe."

Jó lesz az 30-nak is, mert a felszerelés tömege sem volt kevés (oxigénpalack, létfenntartó rendszer stb.)

Mellesleg az ûrhajós maga sem volt 15 kg-os a Holdon, mert a tömege nem változott. Rémlik valami a tömeg és a súly különbözõségérõl? Általános iskola?

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

KillerBee
A képernyõ közepének túlzott világossága ettõl függetlenül érdekes kérdés, legalábbis akkor, ha nem volt extrém domború az a monitor. Még akkor is, ha figyelembe veszem azt, hogy a holdi kamera és a monitort felvevõ kamera vignettálása összeszorzódik. Az eltúlzott kontraszt is belejátszhatott, de nem nagyon, különben a képernyõ közepén kívül lévõ, ámde világos alakzatok is kivilágosodnának, ha a dupla vignettálás miatt nem is annyira, mint középen.

Na persze mindez nem azt jelenti, hogy nem volt holdraszállás vagy reflektort használtak, hanem pusztán azt, hogy kevés adatunk van annak kitalálásához, mi okozta a képernyõ közepének ily feltûnõ kivilágosodását.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

gothmog
Még! Még! Gyerünk!

Azt mivel magyarázható, hogy 1/6 nehézségû ûrhajós csizmája olyan éles és jól elkülönülõ kontúrú nyomokat hagy? 15 kg-os az ember és annyira belemélyed a felszínbe. Vagy ha annyira finom a por, akkor leszálláskor a meghajtóból kiáramló gázok, hogy nem fújtak a szerkezet lábára abból a rengeteg porból? Mert közvetlenül mellette maradt még bõven...
gothmog
Mondjad csak mondjad, rajta, add elõ. Újra.

gothmog
Lassan tényleg rendezni kellene a FAQ-t, elõször ugye volt az ez,, egy kis kiegészítéssel
aztán jött a Daily Telegraph 10 pontja a kurucinfó ferdítésében, amire válasz volt pl. ezmeg ez, végül az egész okafogyottá vált, mióta itt van nekünk ez.

Egyébként az van amit DrRadon mond. Túl sokan túl sokáig játszották itt már a hülyítést, és századszorra már kicsit fárasztó újra azt olvasni, hogy "ti micsoda amerikaibuzi ostoba seggnyalók vagytok, benyaljátok a zsidószabadkõmûves propagandát, mikor a vak is látja, hogy árnyékok nem úgy állnak. bezzeg én olvastam egy könyvet!" (ez még az enyhébb volt) És mindezt azután, hogy valaki vette a fáradságot, hogy hosszan, értelmes hangnemben elmagyarázza neki, akár ábrákkal illusztrálva, hogy hol téved.
Aztán valahogy sikerül a véget vetni az ostobaságainak, és akkor jön a másik, hogy hohó, nemúgy vanaz! hiába bizonyítottátok hogy jártak a holdon, nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy a nasa eltitkolja holdbéli ufókat/nácikat/õsi romokat. (kívánt aláhúzandó)

Szerencsére a kérdések mindig ugyanazok, így egy ideje tényleg elég csak azt a FAQ-t linkelni, vagy az LRO Camera-oldalt.

Végül itt egy link külön neked 😉

>A kepet egy tv kamera vette fel egy slow scan monitorrol. ... Az eredmeny, hogy a monitorrol felvett kep kozepe joval vilagosabb mint a szele.

Slow scant használtak máskor is, így az, hogy domború a CRT, nem konkrétan magyarázza meg az élõ adásban látott mesterséges fényt.
hüéyeség

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

KillerBee
És Göbbels mondta az üdvözlõ beszédet. Õ adta Armstrong szájába a "small step for a man..." szöveget is.

KillerBee
???

Miért váltottál a "dez" névrõl "Killerbee"-re?

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Sanyix
szerintem elvis él, jimmy, és mj is, meg hitler is a náci holdbázison! Csak elvitték õket az ufók a holdra! És biztos az ufók vitték el a názákat is a holdra4444 ûrvonattal vontatva!!44444 és igazából hitler tartotta a kamerát amikor leszállt az apollo 11!!!!!!!!4444444444444!!!!

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

ranGer2
Értem,és véleményünk sok ponton egyezik is.Gothmog posztját is láttam , illetve jó pár linket végignyálaztam itt, de nem azért, mert vérszemet kaptam és mindenáron be akarom bizonyítani a saját hülyeségemet, hanem egyszerûen azért mert érdekesnek találom a témát.

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

Molnibalage
Gothmog már linkelte pár posztját ami összefoglalta szinte az összes moonhoaxlúzer "érvére" adott választ.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
De sokan vettek részt a vh-ban és sokan fotózták le. Tagadni a Holdraszállást olyan, mint tagadni a D-napi partraszállást...

Nem nézek én senkinekm, de mikor holdbányászatot és egybeket vízionálnak és még hülyeséget visszapofázik akkor kicsit eldurran az agyam. A mûszaki és természettudományos érvekre azok immúnisak akik nem értik õket.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

scs17
A discovery Mythbusters c mûsorában is foglalkoztak a holdraszállás témával, azt hiszem nem kell ecsetleni, mi lett az eredmény 😛😛

ranGer2
Világos..vajon FAQ-n gondolkodtak-e már? 😊

DrRadon
Ne vedd mellre a reakciókat. A hozzászólók nagy része már végig küzdötte az itteni Holdraszállás fórum nem egy évadát, szélmalom harcot vívva egy-két holdraszállás tagadó, ufó hívõ, szélsõségesen vallálos idióta ellen. Van akinek megemlítik a "Miért leng a zászló a Holdon, ha nincs légkõr" kérdést, és kinyílik a bicska a zsebében. Elfáradtak a harcban és meg is értem õket.

KillerBee
Én párszáz kilométert írtam. 10-12 km magasan én is jártam.

ranGer2
Kérdésedre válaszolva, igen jártam párszáz méter magasan a földfelszín felett. Illetve pár ezer méterre is. De ha te jobbnak érzed magad ettõl, akkor nem jártam.. 😊
Senki nem beszélt a föld laposságáról, még mindig arról beszélek, hogy megtörtént-e a holdraszállás 1969. július 20.-án avagy nem. DE én nem állítom, hogy nem történt meg..

ranGer2
Én nem leszek jó vitapartnered, de annyit viszont megjegyeznék, hogy az utolsó példád igen rosszra sikeredett, ugyanis tény, hogy megtörtént a 2. vh és bátran ki is jelentheted, én elhiszem neked, de azt már nehezen tudnád megmondani, hogy egészen pontosan mikor ,hol és mi történt, mert még1x hangsúlyozom, nem voltál ott, meg a holdon se, ahogy a tagadók sem... Másrészt nem kéne mindent magadra venned,sokkal könnyebb lenne neked is hidd el. Attól, hogy te fizikus vagy, nem kellene ledegradálni más embert pl a véleménye alapján (akármennyire is hülyeség...). Mert pl. én meg grafikus vagyok és téged nézlek fullhülyének, hogy ilyesmit feltételezel, hogy nem lehet meghamisítani, illetve retusálni egy képet. Érted.. én se kezdtem el anyázni pl, hogy nem tudták mi az a perspektíva.

KillerBee
Amúgy van egy érzésem, hogy osztmivan barátunk nem fog újra megjelenni a topicban. Vagy ha mégis, kíváncsian várom a véleményét, kik és hogyan hamisították meg a Déli pályaudvaron készült képet ill. az általam késõbb belinkelt képet (lépcsõ, szobafenyõ).

Infó: mindkét kép a pixinfo.hu oldaláról származik, részletesen ismertetett kamerák tesztfotói.

KillerBee
Próbálsz a semlegesség pózában tetszelegni, de a végén csak kibújt a szög a zsákból. Szóval a többnyire az általános iskolai fizikát sem ismerõ moonhoaxerek érvei ugyanannyit nyomnak a latban, mint a mûszakilag korrekt érveket felhozó ellenfeleikéi - csak azért, mert egyikõjük sem járt személyesen a Holdon?

Te jártál már akár csak párszáz km magasan a földfelszín felett? Mert ha - mint sejtem - nem jártál, akkor elbeszélgethetnénk arról, lapos-e a Föld. Milyen közvetlen bizonyítékod van rá? Közvetett bizonyítékokat nem fogadok el, mert azokat meg lehet hamisítani... 😛

Molnibalage
mint azt aki az ellenkezõjét állítja, mert ELVAKULTAN állítja a saját igazát...

Nem elvakultan. Bizonyítékok vannak rá. Nem egy és nem kettõ. Több ezer.

Hányan jártatok már a holdon?

A tagadók igen? A legtöbbjük talán még fizikaórára sem rendesen...

Az SG közössége mind fizikus, és mérnök? hogy ilyen pontosan tudja, hogy mi történt ott akkor?

Van bizony szépszámmal. Pl. én is. A mérnök tudod azt csinálja, hogy megtervezi ami nem volt és elég nagy pontossággal megmondja, hogy hogyan fog mûködni. Itt még az sem kell, mert már megtörtént a dolog. Megmondjuk a tények ismeretében, hogy a gép mit tudott és az adott technika.

A teljes igazságot úgyis csak az tudja aki ott volt, illetve aki részt vett ezekben a dolgokban.

Az ilyen dumától megyek a falnak. Nem éltem a II.Vh idején, de 100%-os biztonsággal megmondom, hogy megtörtént.

"És akkor csodálkoznak, hogy az ország miért nem jut egyrõl a kettõre... "

Húbazmeg elõjött az "ezért tart itt az ország" mém! :p

ranGer2
Üdv!

Mint Lurker, szeretnék megjegyezni néhány észrevételt, aztán várom a véleményeket, ha gondoljátok.
Az alábbi dolgokat vettem észre végigolvasva ezt a thread-et.
Azt aki elvakultan állítja a holdraszállás létezését, illetve megtörténtét, ugyan olyan nehéz meggyõzni arról, hogy esetleg ez mégsem történt meg, mint azt aki az ellenkezõjét állítja, mert ELVAKULTAN állítja a saját igazát... Hányan jártatok már a holdon? Az SG közössége mind fizikus, és mérnök? hogy ilyen pontosan tudja, hogy mi történt ott akkor? Mi van akkor (csak kérdés szinten), hogyha az USA nem szállt még akkor holdra, csak jóval utána. A kudarcot biztos nem mutogatták volna...
Sokan állították itt, hogy a holdraszállás lehetetlen meg ilyen nem is létezik.. Hát ha hozzáfûzhetek egy saját véleményt rég hallottam ekkora hülyeséget, viszont azt a gondolatot érdekesnek találom a kivesézésre amit említettem.
Flamelni, meg személyeskedni szerintem teljesen felesleges. A teljes igazságot úgyis csak az tudja aki ott volt, illetve aki részt vett ezekben a dolgokban.

Szerintem az összes "bizonyítékot", amivel a holdraszállás tényét cáfolni próbálják a moonhoaxerek, õk maguk hamisították.
Erre varrjanak gombot.
😊

Minden jog fenntartva!

gothmog
Ez azért nem jó, mert nagyon ki volt számolva a szállítható teher. A holdkomp tervezésénél ezért hagytak el olyan dolgokat mint a nagyméretû ablakok (két kis háromszög maradt) meg pl. az ülések. Hogyha most ilyen megszorítások mellett a világosító berendezést viszont vinni kell, abból szerintem lázadás lett volna.

Cowie
Ezt a cikket Gundark linkelte be a Holdra szállásról szóló topikba. Nagyon jó összefoglaló ez is.

Õõõõõ, eszembe jutott valami amire lehet, hogy azt mondjátok, hogy hüéyeség. Azt mondják cáfolatnak pl., hogy több árnyék, és mindenféle stúdióra utaló elemek. De mért ne vihettek volna föl ilyen elemeket? Valahogy fel kellet venni az eseményt. A zászlóra pedig egyértelmû, hogy a tehetetlenség hat. Esetleg az ott lévõ gépek egyike csinált szelet. !SZERINTEM!
Hazucc! <#crazya>
KillerBee
A Földrõl visszaverõdõ napfény olyan gyenge a közvetlen napfényhez képest, hogy nem okozhat kettõs árnyékot.

kvp #203: Akkor belejátszhatott a földi felvevõkamera vignettálása is, vagyis összeszorzódott a hatásuk.

Ja igen! A holdszél....Sajátossága hogy a zászlót jobbra-balra fújja. -.- (kemény érv)
A másik: "Két árnyék van. De csak egy fényforrás, a Nap." megint -.-
Kettõ fényforrás van. A Nap(kibocsájtja), és a Föld (visszaveri).
De biztos én vagyok a hülye. harmadszor is -.-
gothmog
az a videó már eleve a sokadik konverzió után van. A jelenség megfigyelhetõ itt is, de messze nem olyan erõsen. Milyen érdekes, nem?
Egyébként nem fogok már hosszú fejtegetésekbe bonyolódni. A sztenderd kérdéseiket megválaszoltam ott, abban a kommentben, amit már többször linkeltem. Úgyis mindig ugyanazzal jönnek. A továbbiakban pedig eszemben sincs két(?) balfasz kedvéért tréningezni. Vagy akár felbaszni az agyam, mint Balage. Marad a linkelés.

"Gondolkodtam azon, miért mindig jóval világosabb a kép közepe"

A kepet egy tv kamera vette fel egy slow scan monitorrol. Ezek a monitorok olyanok voltak mint a szkopok kepcsovei, tehat joval hosszabb ideig megorzik a kepet, igy kisebb kepfrissitesi sebesseg mellett sem tunik el a kep teteje amire az aljat is kirajolja. Ezek a monitorok alapvetoen domoboruak voltak, mert a sik kepcso akkoriban meg nem letezett. Az eredmeny, hogy a monitorrol felvett kep kozepe joval vilagosabb mint a szele. Ebben is jol jott volna az eredeti nasa szalag, mert azon meg kivetites elotti allapotban voltak meg a jelek. Viszont a 320p-s felbontason akkor sem sokat tudjtak volna javitani. Az a szerencsetlen kamera alapvetoen szurkeskalas 10fps-es tobbe-kevesbe qvga minosegben kozvetitett, amin azert nem sokat lehet javitani. Az egyetlen amit a nasa a konvertalasnal elrontott, az a kontraszt volt, mert nem talaltak meg rendesen a fekete also erteket. (kompozit video eseten ami a fekete szintje alatt van az a szinkron jel, ami folotte az a kep)

Egyebkent szerintem az altalam mar emlitett kezikameras filmes felvetel meg mindig jobb minosegu mint amit most helyreallitottak...
KillerBee
Gondolkodtam azon, miért mindig jóval világosabb a kép közepe, de nem találtam rá megnyugtató választ. Ilyen erõsen nem vignettálhat a kamera objektívje, bár kétségkívül jelen van a vignettálás, ez jól látható akkor, amikor a kamerát a sötét égboltra irányítják. Bizonyára nagyon megnövelték a kontrasztot (vagyis a videójel erõsítését és ez erõsítette fel a minden bizonnyal meglévõ vignettálás hatását. Az Apollo 11 videóképei szörnyû minõségûek voltak, el tudom képzelni, hogy kompenzálni próbáltak a videójel erõsítésével.

Egyértelmûen kizárható viszont a kamerára szerelt reflektor, ugyanis a kép közepének fényereje akkor sem változik, amikor a kamerát felfelé dönti és a világos folt a távolabbi holdfelszínre esik. Reflektor esetén a távolabbi holdfelszín megvilágítása csökkenne, ám a felvételen ez nem következik be.

Ha szerinted több fényforrással készültek a képek egy stúdióban, akkor miért csak egy árnyéka van mindennek?

KillerBee
Ez a kép is hamisítvány?

A képen a legfelsõ lépcsõfok jobbról balra nézve emelkedik, míg a legalsó már süllyed. Biztos nem is párhuzamosak, mi? Hallottál már perspektivikus ábrázolásról? Az egyes lépcsõfokokat felfelé haladva egyre laposabb szög alatt látod - a legfelsõt már alulról -, ebbõl ered a jelenség. A holdi árnyékoknál meg minél távolabb van egy árnyék, annál laposabb szögben látod, ugyanaz a hatás.

A szobafenyõ ágai a világos ablak elõtt elvékonyodnak, egyes részei el is tûnnek - ez pontosan az az effektus, amikor a szálkereszt is eltûnt a nagyon erõsen megvilágított doboz elõtt. A fény ui. diffúziót szenved a film anyagában ill. a digitális kamera érzékelõjében, ezért az emulzió vagy a szenzor megvilágítatlan területeire is jut fény. Ha a megvilágítás-különbség aránya elég nagy, akkor eltûnik a vékony sötét rész.

Tényleg nem értem, hogy jössz ahhoz, hogy minimális mûszaki ismeretek nélkül próbálkozz az állítólagos hamisítások bizonyításával. Talán olvass el pár fényképezéssel foglalkozó szakkönyvet, mielõtt okoskodni kezdesz.

Erre most mit lépsz?

Cowie
Most egy világ dõlt össze bennem. Eddig azt hittem, hogy sajtból van a hold. 😊

KillerBee
Tudod, mit jelent az, amit írtál? Segítségül:

#188: "az elõzõ hszm neked is szól."

Abban meg azon ironizálsz, hogy Molnibalage szerint fúrógép kell ahhoz, hogy több km mélyre áss a Holdon. Szerinted a Hold talaja több km mélyen is homok vagy por, hogy a homokozólapátoddal is le tudj ásni több km mélyre???

gothmog
Úgy bizony.
1. perspektivikus rövidülések, és azok vizuális hatásai.
2. próbáld már ki, hogy viselkedik például a csontszáraz porállapotú cement/gipsz/liszt/ akármi.
Tényleg ez volt a legfontosabb dolgod hajnali fél kettõkor? <#lookaround>

tudod mi az az idézõjel? tudod mire használjuk?

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Molnibalage
Komolyan mondom minden nap meglepõdök, hogy mennyi idióta él itthon is. És akkor csodálkoznak, hogy az ország miért nem jut egyrõl a kettõre...

Molnibalage
Elektrosztatikus töltésrõl hallottál már barátom? Hát tapadási súrlódásról?

Az árnyékok meg a Holdraszállás topikban ki lettek vesézve. Esetleg menj ki a kiskunsági homokdûnékhez, csinálj pár homokupacot és sírj a végeredményen, te nagyokos. Semmi baj nincs az árnyékokkal.

Molnibalage
Eszemfaszom megáll rajtad. Egy kis Földi Geológia is rádférne, meg egy kis töprengés.

Csak a felsõ rétege olyan te zseni. Tudod a Föld is olyan, hogy puha talaj a felsõ réteg. Alatta meg kölönbözõ keményégû szilárd közet van. A Holdon a por alatt mi van szerinted? Por, por és por? Az egész Hold por? Bár tudnám, hogy akkor a Holdkõzet amit hazahoztak az mi.

Remélem nem sértõdsz meg, ha ismételtelten hülyének nézlek.

Nem kell hozzá nedvesség, bánj óvatosabban a LOL, Múhaha! és társaival.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

KillerBee
Mondd, hányasod volt geometriából a középiskolában? Ja, nincs több a nyolc általánosnál? Szar ügy.

Ezt a képet is reflektorral készítették, mi?

A függõleges tárgyak (oszlopok, ládák rácsai) árnyékai annál közelebb állnak a vízszinteshez, minél távolabb vannak. A kép jobb szélén lévõ láda függõleges rácsain ez különösen jól látható. A legtávolabbi oszlop árnyéka már majdnem vízszintes.

Ugye ezt a képet sem napfénynél készítették, hanem egy hollywoodi stúdióban hamisították, reflektorvilágításnál?