106
..jelenlegi jó minőségű, tudású PDAk elérhető áron..
  • mrzed001
    #106
    Csak olvasom, direkt nem szóltam ott be, olyan szórakoztató :D
  • Sir Quno Jedi
    #105
    Gyere a filmesbe, behalsz.
  • mrzed001
    #104
    Persze hogy boszorkányság, mivel a Harry Potter vállalat varázsolja a készülékükbe a GPS-t (Granger Potter System) [fekveröhög]
  • Sir Quno Jedi
    #103
    Nyugi, itteniek szerint a technológiai fejlődés a SÁTÁN műve! (igazolom, csak ne égessenek meg :D)
  • mrzed001
    #102
    Eten most itt mellettem panelban (BENT) 1 - 1,5 méterre ablaktól talált jelet.
    Na ezza nem mindegy, ez ugyebár szűk beépített utcában is talál.
    Újabbakban már Sirf IV-es van. Gondolkodom rajta, hogy lassan tesztelni kellene mennyivel lett jobb
  • Sir Quno Jedi
    #101
    Végülis semmin. Van aki szerint a jobb/modernebb/drágább technológia felesleges, van aki szerint nem, ez csak a szokványos.
  • BenceYCE
    #100
    Ha vasbetonba ágyazva szeretnél jelet fogni, használj A-GPS-t vagy szifont. Az GSM antennákról tájékozódik és még szarás közben is tudod, hogy hol vagy. Ennyi.
  • franc0
    #99
    A HTC Diamondom 3 sec alatt fogja be az igo8 betöltése után. Igaz, ehhez heti 1x wifiről le kell rántani egy beépített programmal a műholdak pályáját.
    Akkor most min vitáztok? :)
  • Sir Quno Jedi
    #98
    Pedig de. Pont beépített környezteben és rossz vételi viszonyok között jön be a jobb GPS chipset előnye. Pl. ezek még zárt térben (vasbeton épület) is fognak jelet néha egész szépen.
  • BenceYCE
    #97
    Nos városban a baszom házak közt épp úgy nem fogja látni az egyik az eltakart műholdat mint a másik. Azért megkérdem mennyi pénzt ér meg Neked a "jobb" GPS chipset, mennyire vagy kocka?
  • Sir Quno Jedi
    #96
    Engem pl. érdekel, mivel mikor mennél a dolgodra, de a kocsiban azzal szórakozol, hogy faszé nem képes jelet fogni a GPS, majd rájössz. Pláne ha menet közben jelet veszt, az király...
  • BenceYCE
    #95
    IGAZAD VAN :D Egyenesen használhatatlan a cucc, mert nem talál 20-at, csak 19-et. Ne szédítsd máááár! :)Ki a f@szt érdekel, hogy kilépve a házból 19 mp alatt vagy 25 mp alatt talál műholdat. Úgy írjátok mintha használhatatlan lenne. Van minek nektek, földméréshez?
  • Sir Quno Jedi
    #94
    Nem mind1, hogy mennyi idő alatt, milyen stabilan és hány műholdat talál a GPS (idő/pontosság/érzékenység). Olvas utána és megvilágosodik majdan néked is... :D
  • BenceYCE
    #93
    Valóban, észre is vettem, hogy 0.0002%-ot késik a GPS jel ezért este már kevesebbet is ejakuláltam. Azt hiszem doktorhoz kéne forduljak...


    HAGGGGYYYYUKMÁÁÁ!!!!!
  • mrzed001
    #92
    A HTC-kben viszont általános, hogy a butább NMEA van ;)
  • Sir Quno Jedi
    #91
    Pláne 3 éve. Akkoriban ezek az árak lényegesen magasabbak voltak, egy PDA-MDA pedig olcsóbban hozza uyganazt egyben. Mellesleg ki az a hülye aki magával cipel egy telót, egy mp3-mp4 lejátszót, egy navigációt, egy miniszámítógépet, egy diktafont stb.-stb. Ez egyben egy teló méretben nálad lehet és nemkülönben word és excel file-okat tudsz editálni, de ha ez nem elég, akkor rakhatsz fel SQL szervert is, ha perverz vagy! :D
  • Sir Quno Jedi
    #90
    Háak az ASUS-omban is Sirf3-as vanik.
  • BenceYCE
    #89
    #86, #87: Valahol kettőtök közt van az igazság. Az átlag telefonok specifikus szolgáltatásait egyáltalán nem, vagy bonyis módon és lassabban tudja egy PDA. Mindemellett ha PDA-t veszel PNA és GSM helyett, szarul jársz ha a két készülék helyett egy szarik be, viszont nem kell két készüléket cipelni PDA esetén. Mostanában egyre használhatóbbak a PDA-k telefon funkciója a Touch Flo és hasonlók megjelenésével, de azért messze van még egy Nokia felhasználóbarát menüjéhez képest. A PNA-ra ugyan ez igaz. Bekapcsolod és működik. De itt érdemes azt is megemlíteni, hogy az idő előrehaladtával a naviszoftvert ezeken bonyisabb cserélni mint egy PDA-n. Én azt mondom, hogy aki egy PNA-t akar, az vegyen inkább PDA-t GPS modullal. Ha meg már vesz, ne sajnálja belőle a GSM funkciót sem, és akkor lesz összehasonlítási alapja egy Nokiához képest. Aki amúgy sem egy bütykölgetős kocka, az inkább hagyja ezt a vonalat. Aki filmnézésre és a későbbiekben navi futtatásra is használná a készüléket és telefonálni is akar, de nem akar bütykölgetni, az vegyen szifont.
  • mrzed001
    #88
    X800: Kevés RAM, meg VGA miatti lassúság az egyetlen gond vele, más nem.
    HTC: eddig akárhány példányt teszteltem, egy sem tudta felvenni a beszélgetést (azaz csak az egyik oldalt vette fel)
    Omnia: el sem indulnak rajta a felvevős progik
    ASUS: jó :)
    Eten M810: igen pofás, jó és szép kicsúsztatható bill., nem VGA így gyors
    Ja, és Eten PDA-kba Sirf Star III-as GPS vevő van, ami igencsak a legjobbak között van.
  • desigo
    #87
    butaság...

    egy gagyi navi is kb 40 ezer Ft
    egy tök átlag telefon 30 ezer Ft

    Miért hurcolásszak két eszközt amikor 70-90 ezer Ftból egy olyan cuccot vehetek ami profin navigál,telefonál,fényképez,netezik,emailezik
    meg még van rá több ezer program,játék...
  • Unreal1942
    #86
    Nekem 535 asus volt. Egy barátomnak meg az eten.
    Szerintem az egész PDA dolog egy semmirevaló kacat. Kár pénzt kidobni rá.
    Telefonnak nem elég jó. Számítógépnek is kevés. Navinak meg felesleges ekkora tudás.
  • stp4trick
    #85
    "csak" 300 jurója van rá, újat ennyiért nem vesz, max. kínai klónból 2-3 db-t
  • High end PC #84
    Nekem HTC Touch HD-ém van, év elején vettem, nagyon állat PocketPC. Mondjuk már egy éves fejlesztés, lehet körül kéne nézned a mostansás kijövő legújabb modellek közt.
  • franc0
    #83
    Nem akartam én ilyet, csak úgy tűnt azt hiszed leszóltuk a kütyüdet és berágtál. Nincs azzal semmi baj.
    Csak a címben benne van, hogy MOST. Ha most újonnan venne P535-öt, az olyan lenne, mintha az étteremben tegnapi gulyást rendelne :) Szerintem.
  • Sir Quno Jedi
    #82
    Nemén, csak minden mondatot kivesézünk! :D
  • franc0
    #81
    Szelektíven olvasol? No76 első sor.
  • Sir Quno Jedi
    #80
    Most énkeresgessek?!?! Rajtad a sor. Mikor én vettem az ASUS-om, akkor nem volt jobb készülék a piacon az biztos. Hogy azóta a Marsra szálltak a Kínaiak, az engem hol érdekel?!?!?
  • Sir Quno Jedi
    #79
    Nekem elég amúgy a sima tel billentyűzet, azzal remekül lehet SMS-t írni, többire meg úgy is sajna stylus kell.
  • franc0
    #78
    Ne játszd már a butát. Pont ez a lényeg, hogy billel is vékonyabb, igaz minimálisan. Azt írtad billentyűzet kell, azért hoztam ezt. Nem tudhattam, hogy ennyire husi ujjaid vannak :)
    Akkor most mérd a Diamond 1-hez, az a fair játék.
  • Sir Quno Jedi
    #77
    Asus P535's dimensions are 5.9 x 10.9 x 1.9
    HTC Touch Pro dimensions are 5.1 x 10.2 x 1.81

    Hát ez tényleg óriási különbség vaze...

    Már rohanok is HTC-t venni, ezt meg kikukázom! :D

    Amúgy kicsúsztatható minibill. nálam nemjátszik, mert nem tudom kézzel nyomkodni.
  • franc0
    #76
    Természetesen hülyeség lenne lecserélni ha működik és meg vagy vele elégedve.
    Itt csak annyit akartunk mondani, hogy ma már jobb opciókból választhat aki PDA-t akar, de még nem volt neki.
    A méret témához csak annyit, hogy egy HTC Touch Pro minden dimenziójában kisebb, pedig kicsúsztatható full qwerty billentyűzettel rendelkezik.
    A méret, design stb igenis számítanak, mert egy idő után ugyanúgy hozzá tud nőni az emberhez, mint az autója. Feltéve hogy használja.
  • ktomi22
    #75
    azt figyelem hogy a glofiish x500 at még meglehet venni asus p535öt meg nem :S
  • ktomi22
    #74
    sajnos :(
  • Sir Quno Jedi
    #73
    Ilyesmit csak használtan/elfekvőben lévá anyagból kapsz velszeg.
  • ktomi22
    #72
    Tisztelt úriember!
    Igazat adok, hogy nem írok helyesen.
    Igazat adok, hogy "hisztériázok".
    De
    én köszönök minden hsz-t, és nem csak az idejüket pazarlom, akik válaszolnak, csak közben értékelek, mert valaki pl p535öt agyondícséri hogy még a mai napig jó, valaki meg lemondja hogy öreg sz@r. Aki ugy gondolja hogy az idejét rabolom, azt kérem szépen ha be is jön a topikba és esetleg olvasgat is a hsz-k közt, akkor NE ÍRJON HSZ-t, és máris nem rabolom az idejét.
    Második dolog, hogy nekem nem mind1, hogy hova/mire költök 300eur-t, mert nem engedhetek meg magamnak akármit. 4-5 hónapot sporoltam erre is.. és mivel nem ertek hozzá és általában az üzletekben is ilyenek ülnek.. így titeket kértelek segítségül, de mindig van olyan ember mint Te vagy, először ugy gondoltam meg se írom ezt a hsz-t, mert erre visszaírsz majd Te és máris szét lesz OFFolva a topik, de végülis megírtam... de a következő ilyen féle hsz-eket mindenkit kérek hogy hagyja figyelmen kívül, thx.. nem akarom hogy szétoffolják a topikot...
    Üdvözlettel Tomi!
  • ktomi22
    #71
    p535 és p750 et nem bírok hol venni...
    vagy nem gyartjak vagy nemtudom..de mar sehol nem kapható..
  • Sir Quno Jedi
    #70
    Na, én sosem kaptam out of memory-t még a p535-ömön az utóbbi években és nem "nagy bumszli" (ez faszság) teljesen szabvány méret (volt akalmam pár másikkal összehasonlítani élőben, pl. x800-al is, de elég megnézni a hivatalos méreteit neten). Persze lehet faszságokat terjeszteni róla ismeretlenbe.

    Minden megy rajta MA IS kényelmesen és a processzora sem kutya (hajaj). Az ember akkor cserél ilyen hardware-t, ha elromlik, vagy lényegsen jobb jön ki, ami már indokolja a cserét. Ez pedig nem történt meg, az utódmodellek sem jobbak, max. 3G-sek, ami engem nem érint, mivel a céges kártyám amúgysem 3G-s. Mindemellett egy diszkrét, szép kis gép és éjjel-nappal velem van, mióta megvettem.

    PDA-MDA téren 2-3év nem nagy idő, mivel ezek horror árú (néha exklúzív) készülékek általában és kicsi a célközönség, így a gyártók nem frissítenek gyakran (felesleges is lenne).

    Nekem egy hiányom van vele kapcsolatban, a billentyűzet. Nekem már egy telós is elég lenne, mivel így egy SMS írásához is stylus kell. Az pedig így máris kétkezes móka. A 750-es ezért jobban bejönne, viszont az meg tényleg csúnyácska.
  • stp4trick
    #69
    Kedves topicindító!

    Egy fél évvel ezelőtt már eljátszottad ezt a szenvedést. Azt se tudod mit akarsz. Leírod, hogy nálatok-nálunk, de csak mellékesen bököd oda, hogy Szlovákiában élsz. Az euroárfolyamot figyelembe véve pont rosszkor kezdesz bele megint a vásárlásnak nem nevezhető PDA-kereső szenvedésbe. A "választanák" pedig választanék.
    Úgy látom teljesen mindegy ki mit mond, mindenre kifogásod van, itt legtöbben jó szándékúan segítenének, de csak az időnket pazarolod.
  • HUmanHunter
    #68
    én HTC Touch Diamond 2 t vennék a te helyedben, jövő hónapban leszek 18 akkorra akarok, eddig a legtöbb helyen csak jókat írnak róla, néhány helyen szidják. Videók alapján is elég szimpatikus.
  • matyi0323
    #67
    Hali. Csak vélemény, de szerintem ne vegyél ilyet. 1-2 év után meghalnak.. és addig is csak panaszt hallottam szinte mindre. Az oprendszer és a érintőképernyő nem a legjobb benne. De a te döntésed.