128
Utazási betegség, mit tegyek ellene?
  • jackcsabi
    Görögön belül hol?^^
  • ecet111
    És a vezetés közbeni olvasást próbáltad már?
  • Lammer
    tsokolom!

En legutobb gorogbe autobusszal voltam es Dedalonoztam vegig... Ugy nem volt bajom(rosszul szoktam lenni ha buszoznom kell hosszutavon)... Kocsiban meg en vezetek, szal nem vagyok rosszul(viszont forditva regebben elofordult) javaslom, hogy inkabb te vezess, ha megteheted :D De eskuszom azt az egy napos torturat amit a buszban lemuveltem... soha tobbet busszal, inkabb kocsimmal(csak sajnos a futomu meg a tagassaga nem eppen csaladkompatibilis :D) inkabb pattogok 1000 kilometert meg egy fokkal jobban szukolkodok, de hamarébb lenntvagyok :D
  • Trisztin
    én csak a buszon tapasztalok ilyen rosszullétet... (vonaton és autóban semmi bajom...) általában a mentolos cukorka segít...de az ablaklehúzás is nagyon hatásos!
  • szurop
    Ehhez elég az a 30 darab?
  • Lord Nomak
    Vuk
  • tugyiti
    fizess 3 kört Nordschleife-n pálya taxira ,buszozást észre se fogod venni utána
  • Immigrants
    Dede mert a füledben a lötty (az egyensulyt segíti és a dölöngélést érzékeli) rázkódik de a szemeddel nem érzed mert nézel egy lapot.Ettől az agyad meghülyül és kész biztos kijön a rókakoma.(Már akinél)
  • Herr Lehrer
    gyalogolj
  • berreg
    bevettem és nem voltam tőle rosszul, nem jelentkezett sem a hányinger, se a fejfájás nekem. egy hónapban kb. 1-2 alkalommal utazok messzebbre, szóval nekem hónapokig elég..
  • ViolinBp
    Mindenkinek máshogy vannak ezek a rosszullétek. Én a szagokra vagyok nagyon érzékeny, de úgy általában mindenhol nem csak utazás közben:S
  • USAMEN POWER
    #19: Nem mindegy hogy munkába mész vagy nyaralni ! xD
    #25: A 40° meg a vaníliás autóillatosító szar, a benzinszag jó ! :P
  • HUmanHunter
    ha háttal ülök menetiránynak néha akkor énis rosszul vagyok. máskor nem ha 1 napig ülök autóban akkor sem. :D
  • hellobello
    egy ezresért az tényleg megéri, pláne annak aki nem utazik olyan sokat :)
  • mekkano
    Abszolút elmúlik tőle a rosszullét? Mert ha igen akkor 1000Ft-ért a 30db nem sok.
  • Christiansen
    értem, akkor B-terv: ilyen mentás vagy lime-os illatosított (papírzsepi szerű) arctörlő kendők. komolyan jó
  • Christiansen
    nálam beválik bármilyen rosszullét ellen.

nem valami laktató zsíros dologra kell gondolni amit amúgy lehet szeretsz,
    hanem valami csinos ínyencségre, és megfordul a nyelőcső perisztaltika..
  • mekkano
    A kaja is rátenne még egy lapáttal.
  • berreg
    nagyon igaz!!!! a vaníliástól én is rosszul vagyok, a fejem is fáj tőle..:S kivágnám a kukába!!!
    1000Ft nálunk a patikában és van benne 30 db.. én úgy szoktam h utazás előtti napon beveszek 2db-ot és aznap is 2-3-at..
  • jackcsabi
    Hülyeség...
  • mekkano
    Ez a "kombó" úgy betenne nekem hogy 1 napig sárga lenne az egész arcom...
  • Rubenvagyok
    Nálam csak még jobban előjön! Ha kajára gondolok!
  • Christiansen
    egyébként a 40 fok + vaníliás autóillatosító + benzinszag kombó
    az igazi gyilkos..
  • hellobello
    és drágább mint a Dedalon ?
  • Christiansen
    finom kajára kell gondolni. megszűnik az émelygés
  • mekkano
    Szerintem ez egyén függő,van akinek semmi baja,én meg simán 1 órás kocsiúttól kikészülök...! A Dedalonról meg hallottam és borzasztó mellékhatási lehetnek úgyhogy köszönöm nem.
  • berreg
    sokkal jobb mint a Dedalon. annak számos mellékhatása van és aki speciel vérnyomás csökkentőt szed, vagy vmilyen antibiotikumot, antidepresszáns, az nem is szedheti a Dedalont. viszont a Cocculine-t terhesen, szoptatós kismamaként, gépkezelőként mindenki szedheti..
    a Dedalon a koncentrációs képességre sincs jó hatással...
  • ViolinBp
    Attól, hogy csak olvasol nem leszel rosszul csak ha gyakran kinézel, nem?
  • jackcsabi
    Mondjuk az az érdekes, mikor megyek be Pécsre (20-30 perc) szinte mindig rosszul vagyok.
    De mikor Görögországba mentünk (1 nap volt az út) ott tökre jól éreztem magam.
  • jackcsabi
    Jó neked :D
  • ba32107
    Már akinek. Én 4 órás vonatutat végigolvastam szinte megállás nélkül, pedig ablak mellett ültem, és semmi bajom nem volt.
  • Slayerboy
    Hát tudni kell úgy csinálni, hogy ne legyél szarul.. Ha egy évben egyszer előfordul ilyen velem én is szarul vagyok.. :P
  • Kicsikiraly
    lehet csak sokat stresszelsz. Az is kikészíti ám a gyomrot :D próbálj nem foglalkozni a problémákkal, halgass nyugis zenét ilyesmik
  • mekkano
    Igen ezt ismerem. Ha háttal utazom akkor még rosszabbul vagyok.
  • jackcsabi
    Szerintem alapból mozgó jármüben olvasástól rosszul lehet lenni...
  • Slayerboy
    És persze #7... de ez általánosítva is mindenre megoldás :D
  • Slayerboy
    #3, és arra figyelj, hogy vagy kifele nézel, vagy befele.. tehát ne nézelődj nagyon mert attól is szarul lehetsz. Akkor szokott sűrűn előfordulni, ha valaki olvas autóban aztán hirtelen kinéz az ablakon.. Na ttól szarul lehet lenni. :)
  • hellobello
    sajnos ha hosszabb útra megyek, akkor nekem is előfordul, hogy hányingerem van.
    Ez az új készítmény jobb, mint a Dedalon ?
  • ViolinBp
    Gyalog végigjárni Pestet vagy több 100 kilométert gyalogolni autózás helyett nem a legjobb opció:D:D Dedalon szerintem elég elterjedt és bevált módszer. Mondjuk napi rendszerességgel lehet, hogy nem ajánlott szedni:S
  • berreg
    persze, lehet terhes, de nem csak ez okozhat emberek hányingert!!! én is gyakran rosszul vagyok, sztem a nagymamámtól örököltem.
    nekem sok mindent javasoltak, h álljak meg, szénsavas ásványvizet igyak, fókuszáljak bizonyos időközönként.. egyik sem jött be.