643
Command and Conquer 4.
  • viizo
    a verebek azt csicsergik, benne lesznek a scrinek is, de nem játszható frakcióként - a teljeses játékból kiderül.

a c&c1-ben és a tiberian sunban mindenesetre bőven elég volt a 2 frakció :)

a fajok offense / defense / support alfrakciói teljesen változatossá teszik a játékot, + az elfoglalt mutant hovelben is lehet termelni okosságokat.
  • Rage47
    2 frakció lesz? :D
  • bgabor
    Amúgy jól látom, hogy a C&C3 legjobb frakciója, a Scrinek nincsenek benne ebben a részben? Ez a játék percről percre egyre gagyibb lesz.
  • AnarchoiD
    CNC4 mar nem igazi rts eroforras management-el .. hanem ilyen teruletfoglalaos "valami" (ami tiberium gyujtes van benne az egy vicc;) .... Redalcsi 3 meg megvevos volt , de ez mar felejtos ;(

• viizo
    szvsz tökéletes, csak vagy át kell méretezni kisebbre, vagy aljából-tetejéből vágni és mehet.
  • Peakman
    Szerintem ha összenyomod annyira, hogy Kane feje épp benne legyen jobbról, valamint a szöveget meg a bolygó - mélyűr vonalát felhozod vele egyvonalba, akkor egy hangyafingnyit jobb lesz. Szerintem.
  • Prince23

Bekéne dobni bannerba
  • Narxis
    Ehhez a klikkelős részhez nem tudok érdemben hozzászólni, engem csak 1 dolog érdekel ha leülök egy játékkal játszani, élvezzem/szórakoztasson/kössön le.

Számomra az, hogy nyerek vagy vesztek másodlagos, persze egy idő után mindkettő rossz, ha veszít az ember akkor van aki ideges lesz ha pedig csak győz akkor meg nem talál kihívást a játékban és unalmas lesz.
  • viizo
    valóban sokan játszanak SC1-t ma is, de ezeknek az embereknek a 90%-a betéve tud minden hotkey-t, ezermmillió művelet per perc sebességgel kattintgat a képernyőn, egy robot agyával gondolkozva nyomja őrült tempóban.

aki ezt a klikkelőbajnokságot és robotgondolkozást élvezi, annak gratulálok - számomra ez inkább tünik beteges nyerési vágynak, mintsem a játék élvezetének.

ezért nem tartottam jónak sosem, hogy a TS megfontolt játékmenetét a C&C3-ra átvarázsolták gyors játékká, és ezt még tovább pörgettek a RA3-mal.

a C&C4 sebességét is túl gyorsnak találom, ez a klikkelőbajnokság sokkal kevésbé stratégia, mint inkább az SC2-höz hasonló reflexjáték.
  • Narxis
    Azért a Blizz képes évekig is fejleszteni egy játékot míg az EA mindent megtesz, hogy minél hamarabb okádja ki a játékokat. Westwood felvásárlása óta csak gyalázza a címeiket. CnC3-al játszik még valaki? Akár multit akár single-t? Adtak ki még egy kiegészítőt is hozzá, mégis csak egy lábjegyzet marad a CnC 3 a játékok történelemkönyvén. Az SC1-el pedig mai napig rengetegen játszanak.
  • bélanéni #233
    Egyrészt a Zerg és Protoss kampány nyomott áron, expansion formában jön, másrészt állítólag monumentális single-kampány lesz benne. A 2. és 3. részt nem kell megvenni ha az első nem jön be. Az első részben full multi lesz.
  • r4pt0r
    Ha tartalmas és elég hosszú a single, akkor nincs gond vele.
  • Zomil
    azért sztem sc2-nek is csak a fanok örvendenek, én pl. szivesen meglincselném a blizz-t, h 3szor képes eladni majd a játékot, csak azért mert külön lesznek az egyjátékos kampányok...
  • viizo
    egészen jól összefoglalta a tapasztalatait a cikk írója

úgy tünik, az újságírók sem feltétlen vetik el az új játékmenetet...

mindenesetre érdekes, hogy ezúttal is az 'ez sem váltja meg a világot' jelzőt aggatják rá, miközben az agyonhypeolt SC2 gyakorlatilag majdnem ugyanaz, mint az első rész (ráadásul szintén LAN nélkül), és amott egy emberként örvend a világ.

ejj, de messze van még márc 16 :( tolnám már nagyon, a Blood and Sand kezd megszokottá válni így 70-80+ meccs után :)

• Vexille
    na újból itt :) két hét game után kissé megváltozott a hozzáállásom, de talán csak azért mert megszoktam (ez van, ezt kell szeretni)
    de szerintem leglább 3v3nak kell lennie egy egészséges multinak és mindenkinek különböző classban kell lennie ahhoz, hogy össze tudjon dolgozni a team (vagy persze 1v1..) viszont, ha mindenki végzi a dolgát a saját classában elég ütős csaták kerekednek.
    a menü tényleg botrány, hanyatt is estem a zenétől (biztos jó játékot installoztam?...) azóta se szoktam meg, egyszerűen taszító, nem megy a játékhoz. a balance meg itt-ott felhördülésre ad azért okot. a szintkülönbségekből adódó esélyegyenlőtlenségeket meg hát igen...csak úgy lehet kiküszöbölni, hogy nem állsz ki lvl20 generalok ellen lvl1 szinten játszani :)
  • Prince23
    Multiplayer teszt
  • AnarchoiD
    "Nincs bázisépítés" ez azert sarkitott, mert a crawlered melle epithetsz, a crawlert meg barhova elviheted.... ;)

Mult szeptember ota betazom es elmondhatom brutal nagyot fejlodott mostanra a jatek (anno wc3 betaban is ez volt , szep volt latni ahogy mint egy virag kinyilt a jatek).

Nekem csak a szar netcode + lobby rendszer bassza az agyamat Red Alert 3 -ban megtanultam szidni az EA -s ok edesanyjat ;)

SC2 mellett szvsz nem rug labdaba .... (battle.net tejoistenem)
  • romeozor
    tiszteletem. c&c4 béta meddig fog tartani?
  • Sir Quno Jedi
    Másik hiba ha végleg elfogyhat az erőforrás. Ezzel tulajdonképpen a meccs hosszát limitálják. Ha képesek a felek órákig fentartani a termelést durva csatározások közben IS, akkor tegyék. Mindig rühelltem a StarCraft-ban is, mikor kifogyott a nafta és vagy állóháború lett és egyik sem bírt a másikkal, vagy akinek kicsivel több alakulata maradt az feldarálta a tehetetlen ellenfelet (egy vicc).

C&CGZH-ban ez profin meg van oldva. A pénztermelő lehetőségek nagyon sérülékenyek/drágák és vigyázni kell rájuk, mert ha kiszedik őket, véged (ugyanez igaz áramra, ahol kell).
  • Narxis
  • Sir Quno Jedi
    Nincs bázisépítés -> szart sem ér az egész.

Már az is gáz, ha nem lehet AKÁRHOVA építkezni, hanem csak kijelölt bázispontokra (ez is csak spórolás, könnyebb AI-t írni rá), de hogy egyáltalán nincs statikus védelem az durva hiba.

Jelzem a C&C Generals:ZH megmutatta mi az út. Ott aztán totális sokórás háborúkat lehet nyolcasba vívni.
  • Narxis
    Itt nem csak arról van szó, hogy ki mióta játszik, az igaz, hogy én a Dűnén nőttem fel, de nem ez a lényeg hanem, hogy ezt valami irdatlan komoly újításnak akarják eladni. Továbbra se értem miért nem maradhatott benne játékmódként a bázisépítés. Az a gyanúm, hogy egyszerűbb volt kukázni azt a pár száz vagy pár ezer kódsort a programból mint új épületeket tervezni.

Afelől nincsenek kétségeim, hogy jól fog fogyni ez a rész is, mégiscsak egy olyan névvel adják ki ami ma már legenda, még a fiatal játékosoknak is(ugye ingyen és legálisan letölthetőek a korábbi részek).
  • Narxis
    Az lehet, de én már pár éve jobban szeretem az árkádosabb játékokat. Evvan. :)
  • viizo
    még a RA3 is hetekig a top3-ban volt, így az első helyen nyitás (a wow prepaid cardot leszámítva :S) nem is kérdés.. :)
  • Prince23
    Akinek meg van az MW 2, az jól tudja, hogy működőképes az online. Így tiberian twilights is annak tűnik. csak hát ugye mellőzik a fejelsztők a lanokat.
    Nem tudom, nekem eddig semmi bajom nincs a bétateszt alapján. Simán jó kategóriába tartozik. Gondolom aki megrögzött c&c fan már 15 éve, annak lehet már nem jön be. De az új generációknak be fog jönni szerintem.
    Azért egy UK vagy USA eladásra nagyon kiváncsi leszek. negyedik helyezés debütálásként én garantálom neki. Biztos jobban fog szerepelni mint mondjuk az Avatar. Ha már rajongói szituációt hozok fel.
  • bgabor
    Hát akkor sok mindent hagytál ki. :D
    Ha kiimeri az ember, rájön hogy sokkal taktikusabb, összetettebb és érdekesebb játékmenete van mint bármelyik C&C-nek.
  • bgabor
    Na most szűnt meg a játék iránt az érdeklődésem.
  • Narxis
    Itthon, külföldön más a helyzet. Bár engem aztán tényleg nem érdekel. Single-re gyúrjanak rá és legyen majd egy épkézláb demo, mert azért kipróbálnám.
  • viizo
    a LAN nagy érvágás... lenne, ha 10 évvel ezelőtt járnánk, amikor gyakran összegyűlt a nép

ma már sajnos a szélessávú net korában csak elvétve akadnak ilyenek :/

• Narxis
    http://gamepod.hu/hir/command_conquer_4_se_lan_se_dedikalt_szerver.html

+ folyamatos internetkapcsolat kell majd. Fasza. :-)
  • Narxis
    Nem is multiztam vele. :D Letöltöttem, toltam pár single-t, na mondom ez nekem nem bejövős, töröltem és azóta CoH felé se néztem. Ellenben a CnC vagy Red Alert gyűjteményemmel amiért már nem voltam rest fizetni is. :)
  • bgabor
    Na oké, de az nem érv egy játék ellen, hogy neked azért nem tetszett, mert megvertek multiban. :D
  • Narxis
    Legjobb az elég szubjektív, nekem nem tetszett és nem is tetszik ez a stílus és mint mondtam is meg lehet oldani, hogy legyen is bázisépítés és ne is legyen. Egyszerűen csak bele kell írni játékmódként. Kecske is jóllakik, káposzta is megmarad.
  • bgabor
    A Company of Heroes az utóbbi 10 év legjobb RTS-e, csak meg kell tanulni játszani vele. És ott volt bázisépítés is.
  • Narxis
    Ja és akinek ez a multi hiányzik az is megkaphatta volna mivel egyszerű játékmódként bele lehetett volna tenni, hogy ne lehessen bázist építeni, single-ben meg minden 2. vagy 3. pálya ilyen lehetett volna mint ahogy volt is a korábbi részekben.
  • Narxis
    Ez most komoly, hogy nem lesz bázisépítés? Akkor én tuti hanyagolom.

Company of Heroes-t is ezért nem szerettem, béna voltam oszt legyalulták az egységeim. Multizni meg nem multizok, majd SC2-vel.

Szvsz az újítás nem azon múlik, hogy kivesszük a bázisépítést, ez szimplán csak kontárkodás. Kivágtak a játékból egy részt, ennyi történt. Ettől még nem lesz népszerű játék, legalábbis nem sokszor olvastam, hogy valaki ezért ne vette volna meg mert bázist lehet építeni benne. Szerintem egyszerűen a CnC széria kezd kiégni, már a 3. résznél le kellett volna zárni a sztorit, ehhez több ideig kellett volna fejleszteni, de nekik egyszerűbb volt 2 félkész játékot kiadni. CnC3-hoz 9 patchet kellett kiadni, Red Alert 3 asszem 12-nél tart, ez elég beszédes adat.
  • Prince23
    Egyet értek.
  • viizo
    erre csak azt mondom: elsőre, ős c&c-sként nekem sem jött be túlzottan - de utána elkezdtem élvezni, és most már alig várom hogy megvehessem, mert belelendülve élvezetes a játék :)

több RTS kedvelő, de nem c&c-s ismerősnek is ajánlottam, és miután nagy nehezen kaptak beta-keyt, ki sem lehet őket vakarni a 4 vs 4 és 5 vs 5 küzdelmekből :)

ergo lehet néhány öreg motorost veszít a játék, viszont sok újat toborozhat
  • Fenrir
    Mit néztél amikor RA3-mal játszottál? Cseh 2-őt? :)

Egy vicc volt az a játék, az előző 2 rész megcsúfolása.
  • Zomil
    uhh ez most fájt, szegény westwood forog a sirjában :DDDD