643
Command and Conquer 4.
-
viizo #283 :)
nyilván azért kapom ezeket, mert az ős c&c-sek egy része nem érti, hogyan tetszhet vki szintén régi motorosnak ez a szenny...
nos a válasz egyszerű - mivel mégiscsak c&c, adtam esélyt, megpróbáltam élvezni, és bár magam is meglepődtem, de sikerült is.
legenda, korszakalkotó sajnos nem lett egyik újkori c&c-ből sem, de 'fungame' számomra igen.
a hideg ráz az EA LA állandóan hangoztatott hülyeségétől, a fast fluid and fun gameplay-től, amit a RA3-ban is állandóan nyomtak, mégis ezúttal egészen jó mókának tartom ezt az új stílust.
és persze a single playert a c&c4-nél még mindig nem láttuk, és ott nyilván nem a multis capture the flag lesz a fő elem...
-
#282 Pedig igazán C&c-s a zenéje, még így a béta alapján is. -
#281 a zenék jók, csak számomra, messze állnak a c&c világtól, ez a csillagkapuba/star trek-be tök jó hangulatos zene lenne, de nem itt :)
amugy nem csunya EA fejlesztés, mert ugyan sok rajongó fikázta a tiberium wars-t, nekem tetszett még az a rész szórakoztatott, abban még érzödött a tiberium univerzium, de ebben az izében amit c&c4-nek neveznek számomra egyáltalán nem.
"kb Te vagy ezredik aki a fejemhez vágja, hogy 'óóó, játszottál egyáltalán a bezzegwestood cuccokkal?' :)"
nem gondolod, h lehet nem véletlenül? :D -
viizo #280 kb Te vagy ezredik aki a fejemhez vágja, hogy 'óóó, játszottál egyáltalán a bezzegwestood cuccokkal?' :)
igen, játszottam. és igen, lehet fun egy olyan c&c játék is, ami nem édibédi westwood hanem csúnya EA fejlesztés.
egyébként volt szerencsém az ex-westwoodosok petroglyph néven kiadott produktumaihoz, és bár voltak bennük jó ötletek, mégsem jöttek be.
az persze senki nem vitatja, hogy a c&c saga a westwood bábáskodása alatt lett volna az igazi, de ezt már sosem fogjuk megtudni... így maradnak a szép emlékek.
OST-re visszatérve: jelzem megvan az összes c&c OST-je, hasonlóan a dune széria OST-iéhez (a filmzene könyvtáran ebben a pillanatban 30 gigát tesz ki, így asszem mondhatjuk hogy filmzene rajongó vagyok, amibe szinte egyedülálló módon gamer szériaként a c&c-k is ott vannak).
így engedd meg, hogy némi fülem legyen már hozzá, és ne intézzem már el egy 'fuejj, mi ez a szar sci-fi sablon' szerzeménnyel. :)
klepacki is szerzett nagy trackeket, de ezek is ott vannak. nagyon is.
-
#279 haha jó vicc, játszottál te egyáltalán az alap c&c-vel v a tiberian sun-al? hallgasd meg ezeknek az ost-jét v akár a c&c 3-nak az ost-jét(még ez is egész jó lett) ezek után hallgasd meg a csillagkapu sorozat betétdalát v star trek-es zenéket és rájössz mi a különbség :) -
viizo #278 no, ponthogy a c&c4 OST-je az egyik legjobb, ami RTS-ben elhangzott... ennyit erről.
mindig nagyot mosolyogtam ezen: mitől lesz 'star trek'-es egy zene szerintetek? :D -
#277 és mond már meg mit keres egy star trek-es/red alert-es zene a tiberium világában? :D
szerintem nevetséges... -
Zoliz #276 Egyszer beinvinitált valami commander oszt én voltam a legjobb a csapatban. Azér' vannak brutál gamerek is! Én a 10-es skálán egy 6-7 es vok.
Tűrhető a game, de azért az előző rész szebb volt mint ez. Ez kicsit művi undorító, plasztikus Red Alertes beütése van sokszor... azért jó lesz ez. -
viizo #275 csak vigyázz, nehogy a level 20-as generalok tiltakozó petíciót nyújtsanak be ellened -
Zoliz #274 NAGYON Király a GAME! Már a 3. levelen vagyok alázok sokakat! :D
Szintlépés miatt egyre több egységet kapok! :)
A játék zenéje durva jó, Star Trekes, csak kicsit Red Alertes beütése van a grafikának, undorító kontrasztos körvonalai vannak a kijelölt egységeknek. Egyébként AZ LESZ Amire vártam SIRÁÁÁÁLY.
Aki akar jönni csatlakozzon zedcon -hoz (én vónék).
Szóval -
#273 A Company of Heroes kb. 2-3 évvel előzte meg a korát mind technikailag, mind pedig játékmenet tekintetében. A World in Conflict szerintem valahol ott van azért mögötte, bár azzal ma már nem játszanak annyian, mint a Relic játékával. Én multiban sokat nyomom még ma is a CoH-t, de skirmishben is, mert az AI is elég faszájos. Dawn of War 2 meg sci-fi RTS-ek között abszolút első jelenleg, sem ez, sem a SupCom 2 nem fog ráverni valószinűleg, de hát ne legyen igazam. Talán majd a StarCraft 2, meglátjuk. -
Zoliz #272 OK. Sikerült, csak kell egy gamespot és egy EA acount is.
Itt van részletesen leírva:
LINK
Most kipróbálom a JÁTÉKOT és nemsokára leírom az első benyomásom!!!!!!!!!!! -
#271 EA-s account-ot kell csinálnod ha még nincs. -
Zoliz #270 Kérem szépen valaki magyarázza el, hogy miként lehet bejelentkezni a bétára! Letöltöttem és feltelepítettem a programot és most valami email címet jelszóval kér. Most a gamespot bejelentkezésemet kell megadnom vagy mi? -
#269 tényleg? megvan egy ideje, de még nem volt időm játszani vele. -
bgabor #268 Miért DOW2 szerű? Benne van az a fejlett mikromenedzsment rész, ami a Company of Heroes-ben vagy a DOW2-ben? Azért ilyenről a C&C sorozat eddig sohasem hallott. -
bgabor #267 Pedig itt is meg lehetne találni a középutat. Ott a Company of Heroes. A Relic féle modern játékmenet van benne, de mégis van bázisépítés.
Igazából nem véletlenül az a játék az utóbbi 5 (10?) év legjobb RTS-e. -
#266 hát igen, nekem is egy az egybe DoW érzésem van játék közbe..csak a világ más.. -
#265 Hát ez az...C&C, Dune, Dune 2, Emperor, Red Alert sorozat, Tiberian Sun, Generals, Tiberium Wars...mindegyikben megvolt a bázisépités.
Úgy néz ki, manapság ha valaki RTS-t készit, a Relic játékait veszi alapul, ami -ha a minőségről lenne szó- még nem is lenne gond, de inkább a Relic által kitalált játékmechanizmust próbálják kopizni. -
#264 Ha ezt megvalósithatta volna a Westwood, tuti ismét maradandót alkottak volna, de sajna Ea csak rókaböröket képes gyártani :( -
#263 számomra a c&c mindig is bázisépítős stratégia volt, és pont hogy nem szeretem a "területfoglalós" stílust...nem örülök, hogy ilyenre alakították a játékot. -
#262 Persze hogy nem, a sok egyszerűsitést, meg a C&C-feeling, az interfész eltűnését nyilván innovációként fogja elkönyvelni a Gamefos. :D
Éppen ezért nem mérvadó, hogy mit firkantanak össze azok a bohócok.
A C&C az pont azért C&C, mert bár több különféle univerzumban játszódnak az egyes játékok, a játékmechanizmus alapjaiban tök ugyanaz, és ez igy jó (volt eddig).
Ennek tükrében nem is hiszem, hogy 2-3 meccsnél többet kéne játszanom ahhoz, hogy el tudjam dönteni, ez most jó C&C játék-e, vagy sem.
Ha utánanézel miért lett Command & Conquer a játéksorozat neve, érteni fogod, miről beszélünk. -
#261 Mint irtam, simán lehet, h csak a béta miatt van lebutitva a modelljük, de ha igy marad akkor valóban gáz, de a játékmenet sztem van olyan jó, mint a DoW2-jé.
viizo: Én elég sokat multiztam vele és valóban élvezhető haverral akivel össze lehet dolgozni. DE mint c&c játék ez egy rakás *****(mindenki képzeljen ide amit akar) :D
Mint irtam, ha nem c&c lenne azt mondanám nem rossz, de mivel c&c nagyon remélem, h lehuzzák és jó nagyot bukik rajta az ea... És nem, nem tett jót neki az ujitás én egy klasszikus c&c-t akarok, nem egy moddolt játékot ahol DoW2 szerü modot rakott össze egy játékos :) -
viizo #260 kíváncsi leszek a játék értékeléseire...
de van egy olyan érzésem, nem lesz ez annyira lehúzva, mint amennyire sokan szeretnék hogy földbe tiporják ezt a 'szemetet'
ha vki pedig nem fordít rá elég időt, és 2-3 játék után szidja mint a bokrot, nos azt a véleményt kb. annyira lehet komolyan venni... :)
az újítás pedig jót tett a játéknak (persze itt a multira gondolok, hisz azt láttuk), de aki többet játszott a bétával, és nem szaladt 2 játék után lehúzni a játékot a netre, azok közül szinte mindenki belátta hogy egészen jó lesz ez így.
-
#259 Azért ezt a szemetet ne hasonlítsuk már a DoW2-höz. Ebben az egységek förtelmesek, elnagyoltak és nevetségesek. A nyomorult Orca hogyan néz már ki? -
#258 nos a én elég sokat játszottam online, mert hát azért, mint c&c fan nem dobhattam csak ugy el :D
szoval a helyzet annyira nem sulyos, a balance egész jó(persze egy szintben lévö játékosoknál) és a megoldás se rossz, a command point fix, nem lehet kiböviteni, csak ha kilép valaki a csapatodból, ezáltal igen fontos lesz a csapatmunka és hogy ki milyen jol játszik az adott offensive/def/sup változattal és mennyire tudja megvédeni az adott pontot.
Mint mondtad ez kb. egy szorakoztató dawn of war 2 :D
Ha nem c&c néven futna, hanem egy uj EA játék lenne, akár még rá is mondanám, h: igen, nem rossz el lehet vele lenni.
A gond csak ott kezdödik, h mivel tisztában vagyok vele, h ez az utolso rész felháborit, h pont ennél kell ezt megcsinálni...én utolsó résznek ugyanugy egy klasszikus rts-t kérek, utána meg leszarom mit csinál az ea.
A grafika tényleg nem a legjobb, az egységek kb. baltával vannak kivágva, pl. a nod motor valami nevetséges, de a többi tank is...Bár lehet, h ez a béta miatt van és teljesben nagyobb felbontásu egységeket kapunk. A zene totál nem illik c&c-hez, ez egy csillagkapu zene :D
Single-t én is biztos végigjátszom, de a polcomra nem kerül a játék ahogy a red alert 3 se került.
A grafikát ott rontotta el szvsz a red alert 3, h tul gyerekes lett, az egységektöl kezdve minden. Mert oké, h a ra2 szines volt, ez tény, de emellett komoly is. Sajnos a ra3 tulságosan le lett butitva. -
#257 grafikailag nekem (is) a red alert 3-nál szakadt el a cérna. oké, valahogy egy kicsit hozzátartozik a c&c világhoz ez a stílus, de az nekem már túlzás volt. és úgy tűnik ezt a vonalat folytatják ebben is. -
#256 Nah, tekintve, hogy a Red Alert 3 kivételével az összes eddigi C&C-vel játszottam eddig, gondoltam, ezzel is elboldogulok. Hát nem bazzeg.
GDI-al kaptam valami lépegetőt, amit oda teszek le, ahová csak akarok.
Eddig nincs is probléma. Aztán jött az, hogy választanom kellett a defensive, az offensive, meg a mittoménmilyen lehetőség közül, aminek játéktechnikailag egyenlőre fingom sincs, milyen szerepe van (ebben a játékmódban), meg amúgy is lol ilyesmit tenni egy C&C játékba. Igen, jó játék a Company of Heroes és a Dawn of War 1-2, de ne kopizzunk már. Aztán megláttam az interfészt, a rajzfilmszerű grafikát a ratyi kék meg zöld kontúrokkal, akkor vált igazán világossá, hogy ennek nem sok köze van az eddigi C&C játékokhoz (talán a Red Alert 3-at kivéve, bár azzal nem játszottam, csak láttam). Hol a harvester, hol vannak a tiberium-mezők, hol a refinery, hol a barrack, hol van minden? Gyorsan kifostam egy mérnököt azzal a lépegetővel, feltételeztem, hogy a mérnökkel kell épitkezni. Aha. A faszt. Két meccset nyomtam online, ezalatt nem sikerült rájönnöm, hogy a mérnök mire jó. A lépegető folyamatosan tolta magából az egységeket, mintha látszólag korlátlan erőforrásokkal rendelkeznék, csak a command point limit miatt óbégatott néha a gép, ezt gondolom területfoglalással lehet kitolni ebben a játékmódban. Mint irtam, az egységek megjelenitése szerintem borzalmas, bár lehet, hogy ez a kék/zöld/piros aura miatt van: remélem ezt ki lehet majd kapcsolni. Skirmish sajnos nincs a bétában, sebaj, gondoltam, akkor hostolok egy privát meccset három AI-val, az lényegében ugyanaz. Természetesen ezt nem lehetett megtenni, legalább 2 player kell ehhez is. Bláhh. A hangok és az animációk nem igazán jöttek be, nem érezni az egységek súlyát, erejét, mint pl. először a Generals-ban anno, amikor beremegett a képernyő, ha tankokkal tüzeltél a célpontra. Az optimalizáció viszont csillagos ötös, az én erős közepes proci/memória kombómmal, és az alsó-középkategóriás videokártyámmal is röccenésmentesen futottak az 5vs5-ös meccsek is full beállitásokkal, közepes felbontáson: ez pozitiv. Bár nem ide tartozik, de a Supreme Commander 2 is hasonlóan jól lesz optimalizálva a demó alapján. Szóval nem tudom mit mondjak...egyenlőre asszem maradok a C&C 3-nál, a sztori miatt talán végigjátszoma kampányt 4-ben, mert azért mégiscsak egy legendás sorozat befejező részéről van szó, de ha ez a játék ilyen lesz, hát nem hiszem, hogy sokat fogom nyomni a jövőben. -
#255 Beta Download -
Zoliz #254 Honnan lehet a bétet letölteni? -
bgabor #253 Szerintem meg 2010-ben két darab frakció egy RTS-ben megagáz. Egyébként szerintem a Scrinek a harmadik részben marha jól sikerültek. Nekem anno az állam leesett amikor először megláttam a villámgyorsan cikázó viharlovasaikat meg a pajzsgenerátoros lépegetőiket. És hát végre volt egy fració, amivel effektíven lehetett harcolni a GDI-al szemben, a Nodos gagyizás helyett. -
bgabor #252 Szerintem nem elterjedtség kérdése ez, hanem az az oka, hogy a konzol játékok árai a PC-seknél jóval durvábbak. És a PC-s játékok árainak sincs semmi közük a realitásokhoz. Elvégre ki ad ki konzolra 15-20.000 forintot egyetlen játékért manapság? Egy vicc az egész.
Megaztán az is tényező hogy konzolra sokkal macerásabb a warez. -
#251 Weh...van skirmish a bétában? Vagy csak multi? Jó lenne kicsit gyakorolni, mielőtt netre megy az ember... -
#250 Kb. 1000 ember veszi meg itthon a PC-s listában az első helyen lévő játékot. :D Konzolra meg még kevesebben vesznek nálunk, itthon még a PC elterjedtebb. -
#249 az EA meg a címeres ökrei
hiába tettem be a tűzfalnak, hogy a gém exe fájlja megbízható, mikor rányomok a play-re, azért még felugrik egy ablak, hogy engedélyezek-e valamit...csak leokézni nincs időm, mert elindul a játék...pontosabban elindulna, de gondolom mivel nem engedélyeztem neki a dolgot, ezért megáll és nagy sötétség.. alt-tabolni meg nem enged még olyankor
szóval most úgy tudom csak elindítani ezt a qva játékot, hogy előtte kikapcsolom a tűzfalat
-
#248 Nah 2 játék meggyőzött róla, hogy ezt sem kell majd megvennem.
Egyáltalán nem tetszik, ez egy szánalom amit ezzel a névvel művelnek. -
Scofield #247 Ha valakinek nem jut itt van egy mert nekem már van...
2EDW-8HUQ-UUQB-DR38 -
#246 Király, legalább megnézhetem a bétát.
-
viizo #245 no, ez tök jó reklám a c&c-nek
persze eddig is nyílt volt a béta már pár hét óta, ergo a nagy fanok már regeltek, olybá tünik hogy most a casual gémerek a célpont
ha az 5.000 kiosztott kulcsból csak 1000-nek is tetszik a játék és megveszi majd 3 hét múlva, ki lehet számolni hogy már az mennyi plusz bevétel itthon eme kis akcijóóó miatt... :) ügyes :) -
artschi2 #244 A Gamestar oldalán 5000 db bétakulcsot osztanak szét