Vajon Létezik?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DeerHunter01
HA NEM TUDNÁTOK JOCEX = MAMA2 ALREGE IGY ÉRTHETÕ A DOLOG 😄DD
he mama gyere vissza a topikba

\"Erről van szó!\"

mila69en
úgy gondolják, hogy õk israeliták

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Senki nem fog transformálodni. Ez nem Transformers<#idiota>. Én csak azt mondtam hogy elragadtatnak, és a mennybe jutok, és a többi hívõ is.

Ezt hülyeségnek tartom amiket õk mondtak. Isten Létezik, de nem villámokból van a lábaXD. Az maximum Zeusz, benne, meg a többi görög/egyiptomi franc tudja milyen Istenben nem hiszek. Ha elájul a kocsiban, akkor Istennel beszélget? LOL
Ha elájul a kocsiban akkor vagy meg hal, vagy ha csak elájult szimplán, akkor majd fog😄.

Jocex ne írj olyat hogy idióta kérlek... én is írhatnám neked hogy idióta vagy mert azt állítod.... de nem írom mert nem lesz itt vita, nem az a számdékom ezzel a topiccal

mila69en
aha és te is transzformálodni fogsz? egy magasabb szintre lépsz? egy másik dimenzióba?<#alien2> ja hozzá teszem kolléga azt is mondta ne csodálkozzak ha pár pillanatra elájul mondjuk kocsiba mert akkor az csak istennel beszélget😊 már azt is tudom hogy isten lába villámokból van<#idiota> ezt is elmondták<#eplus2>

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Nem vagyok gyülis, egyszerûen csak hívõ😊. Na mindegy, nem kell Hinni, mindenki maga dönti el hogy mit hisz és mit nem.

mila69en
na bazki te tuti gyülis vagy😄 van pár ismerõsöm/munkatársam akik folyton arról papolnak, hogy õk transzformálódni fognak, és elfognak tûnni csak úgy hipp-hopp😊meg õk kiválasztottak és elviszi õket jézus<#nyes>, nem is olyan soká..... ja hozzá teszem fanatikus gyülis mind egytõl-egyig engem is megpróbáltak behálózni<#nevetes1> addig addig noszogattak amíg elmentem és megnéztem egy ilyen gyülit hogy mirõl is van szó.... hááát amit ott láttam az gecinagy ott ájuldozik a sok idióta😊 jött a vezetõjük vagy pásztoruk bemutattak, kezet fogott velem jó mélyen a szemembe nézet na mondom jóvan akkor én nézem a te szemed jó mélyen😊 aztán mikor elment megkérdik hogy na? na? mondom mit na? hát nem éreztél semmit mikor kezet fogtál vele? de! mondom azt hogy otthon már behûlt a söröm<#eplus2>

Amúgy velem is történtek olyan dolgok, amik miatt néha-néha megrendült bennem az Istenbe vetett bizalmam😊.
Kezdjük ott hogy szívbetegen születtem. Miért? Miért kellett nekem szívbetegen születni? Mit akart ezzel elérni Isten? Tudom azt mondják hogy halálunk után, tapasztalatszerzés céljából újjáéledünk. Én ebben is hiszek egyébként. De voltak olyan pillanatok hogy azt mondtam: NAGYON IS LÉTEZIK! Például mikor úgy éreztem egy napra meggyógyított, miután a teraszon 2 óráig kértem, gyógyítson meg.
De 1 hete meghalt a macskám, aki igaz hogy akkor még csak pár napja volt meg, de már abban a pár napban is szoros kötelék alakult ki köztünk. Erre Isten fogja, és elveszi. Hát köszönöm. 1 napig sírtam, és Istennel "beszéltem" hogy miért ilyen igazságtalan, meg minden.
Szóval ha valóban létezik bonyolult elme lehet. Elvileg õ a jó, a jóságos erre(nekem) még csak rosszat adott, kivéve azt az egy esetet. Hát nem tudom. De szerintem létezik, bár egy kicsit olyan hogy nem lehet érteni mit akart most ezzel.

Hát te nagyon idióta vagy😄. Úgy támadhatott fel hogy ISTEN fia vazze. Fogtad? A teremtõé😄.
Az atya jobbján ül igen. Lehet eszik, lehet nem, de ha nem is eszik az sem baj. Miért kellene ennie? Hisz a mennyben van ahol örök boldogság van, avagy nem éhesek az emberek, nem szomjasak, nem álmosak, semmi.
Miért nem tér vissza? De visszafog. A Jelenések Könyvében le van írva. Ahogy az utolsó elragadtatás megtörténik(ahol a hívõ emberek "autómatikusan" felkerülnek a mennybe), a sátán háborút indít majd hogy uralma alá hajtsa a földet, és megnyílik az ég és Isten teremtményei szállnak alá az égbõl és pusztítják el a sátánt(akit egyébként a jelenések könyvében fenevadnak írnak le.)
Ezután pedig Jézus leszáll a földre, és új nap terem, újra lesz élet a földön, örök boldogság,béke.
El fog jönni, nem is olyan hamar😊. Nem olvastam végig az egész topikot, majd még írok, ha találok valami érdekes írást.

Pluskast
A pán spermia elméletnek a kérdésemhez semmi köze. Az a bolygókon létrejövõ lehetséges élet kialakulásáról szól. Amúgy meg az csak 1db elmélet a sok közül. Ott van a másik elmélet is miszerint elegendõ csak az, hogy megfelelõ kéméiai feltételek és némi elektromosság legyn (villám) és máris meg van a szerves élethez szükséges alapanyag.
Más:
Teremtés elméletet hagyd a francba kb annyi valóság alapja van mint az arisztotelészi õsnemzésnek. 4000 évvel ezelött élõ emberkék próbálták kitalálni, hogy keletkezett az élet. Amúgy meg már a katolikus egyház is elismerte a darwinizmust. Aki egy kicsit is gondolkodik nagyon jól tudja, hogy a biblia egyetlen igazi valós része a Jézus életét elmondó rész az evangélium. A nagy bummra meg ez nem válasz. Még mindíg nem tudjuk (lehet talán soha), hogy mi volt az elindítója?? Mi késztette az õsrobbanást? Ha azt mondod hogy: "A semmibõl keletkezett, mi annak az esélye, hogy keletkezik egy hatalmas teremtõ erõvel rendelkezõ lény aki a semmibõl képes bármit elõállítani?". A nagy bumm nem ennyire felfoghatatlan? A semmibõl hirtelen, hogy keletkezett anyag, matéria? Mitõl?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Legend Killer
az a pap, hát... nemtom. nem végezte jól akkor a dolgát.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

szerintem klóz topik, mert itt viták lesznek...

a gyónás...
régen volt egy olyan pap aki kb 2km-ról kakilt az egészre...beültem hozzá elkezdtem mondani a gyónás elõtti szöveget, megállított és mondta hogy mi a bûnöd. elmondtam, erre benyögte hogy isten megbocsájtott stb stb és ennyi viszontlátásra. de mindezt olyan unalommal mondta hogy valami hihetetlen.

más:
az állatok hova kerülnek ha meghalnak ? õk is "érzõ lelkek", õket is akkor isten teremtette. õ velük mi van?

ja és ne legyen vita!

"De akkor isten mi? A semmibõl keletkezett, mi annak az esélye, hogy keletkezik egy hatalmas teremtõ erõvel rendelkezõ lény aki a semmibõl képes bármit elõállítani?"

Erre azt szokták mondani, hogy isten mindig is létezett, nem a semmibõl keletkezett, de ezzel csak az a baj, hogy ez akár az univerzumra is igaz lehet.

helliSh
Ha isten mindenható, akkor kell tudnia olyan követ teremteni amit nem tud felemelni, de ha nem tudja felemelni akkor nem mindenható.

AMD Phenom 9950 X4 AM2 Black Edition, KINGMAX 2048Mb DDR2 1066Mhz x2db,GIGABYTE GV-R485OC-1GH HD4850 1GB PCIE, GIGABYTE GA-MA790X-DS4

Mindig ez van, amikor a hittérítõk összes hülyeségét megcáfolják, és kifogynak a gyerekes érvekbõl. Tovább állnak, hátha találnak olyan helyet, ahol vevõk a meséjükre.

Legend Killer
ok, én is írtam neki, hogy visszajöhetne, mer van pár érdekes hsz, de nincs kedve.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Legend Killer
avpt csak viccbõl mondtam 😄.

Lehet, h kiszállt, de kíváncsi a véleményemre sztem😄 Volt osztálytársam😄

TheRock18
láttam a filmben,és színházban is...
amúgy meg úgy nézd az írásomat,hogy 16éves koromig Isten tagadó,ateista voltam...és nem gyõzött meg róla senki,hanem magam döntöttem úgy,hogy olvasok,és utána nézek ezeknek

BMW Über Alles!

Gerbill
Inkább nézd meg a "Brian élete" címû filmet, az humorosan górcsõ alá veszi a megváltó fanatizálását, és az egész keresztény vallást.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Gerbill
XD
Más
"miért kell mindent elgörbíteni és mindig találni vmi magyarázatit ami reális? "
Most ez komoly? a reális az éppen az egyenes út, a görbítés a vallás, amire semmi magyarázat nincs, és õsi zsidó mesegyûjteménybõl(ószövetség)és a kiegészítésébõl(újszövetség) következtetnek a keresztények arra, hogy van isten, ahogy írta valaki, ezer év múlva meg majd a gyûrûk urában hisznek😄
Megint más
"Például ott van az õsrobbanás. Azt szerintetek mi indította be? Magától keletkezett a semmibõl az anyag? Miért volt az õsrobbanás? Mi az az erõ ami elindította a nagy bummot? Nem lehet istennek köze hozzá?"
De akkor isten mi? A semmibõl keletkezett, mi annak az esélye, hogy keletkezik egy hatalmas teremtõ erõvel rendelkezõ lény aki a semmibõl képes bármit elõállítani? Akkor már inkább arra szavazok, hogy az ember a tudományok által szépen levezetett úton jött létre. Vagy akár még a pánspermia elméletet is elfogadom, de a teremtéselmélet elképesztõen nagy baromság. Az õsrobbanás pedig nem olyan nagy bumm(HAHA), az ezerszám történik az univerzumban.

TheRock18
látom már Istent egyesek földönkívülinek nézik..a sok AvP megártott nektek...
én pl. még földönkívülit sem láttam,tehát nincsenek! ennyi erõvel
az egészet csak kitalálták akkor,és ps-eltek hozzá pár képet...
am meg ezt úgyse tudjátok meg,és,ha meg is tudjátok,már nem tudjátok elmondani...
amúgy meg ezek szerint úgy gondoljátok,hogy ennek az egész életnek/világnak/mindenségnek nincs irányítója?...ezt komolyan gondoljátok?
nincs olyan dolog a világon,amit ne irányítana valaki,vagy valami...
amúgy meg van olyan,hogy életenergia...ezt nem tudom,hogy tudják-e mérni,de mégis van
sõt,van aura is...ezt sem látod,de létezik...és,ha nem tudnánk fotózni,akkor nem is tudnánk bizonyítani?
az a baj,hogy nektek mindent fizikai tényekkel kell alátámasztani..addig úgyse hiszitek el...
olvassátok el a bibliában a jelenések könyvét...és gondolkodjatok el azon,hogy nem-e azok történnek,amik le vannak írva
én nem akarlak titeket meggyõzni,csak ne zárjatok ki olyat,amire nincs bizonyítékod,hogy valóban nincs!
én pl. nem hiszek a földönkívüliekben,mégsem zárom ki a lehetõségét,hogy lehetséges,hogy van...biztos van,én még nem láttam,és kész
de mondom,olvassátok el,aztán beszélgetünk arról,hogy utána mit gondoltok a dolgokról

BMW Über Alles!

"Istenben azért hisznek csak az emberek,mert szegények,vagy valamire vágynak,és azt hiszik isten segít rajtuk.OMG"
Vagy egyszerûen csak azért, mert naívak? Amúgy teis hiszel benne, ott figyel az OMG a mondat végén<#buck>

az amit régen az emberek istennek hittek, egy magasan fejlett idegen faj volt, azóta is róluk beszélnek, ennyi..
a monoteisták csak egyet láttak, a politeisták meg többet
Én annyit mondok, ha Isten létezik és olyan amilyennek a Bibliában leírják, akkor cseppet sem jóságos, megkockáztatom gonosz. SZVSZ! Tessék olvasgatni.

UI.: Sajnálom, ha valakinek a lelkébe tapostam, de tudom, hogy megbocsátasz.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Legend Killer
igen, mert én így gondolom.

és akkor mi van? attól, hogy pl nem segít mindig, ha létezik, én még hiszem, hogy van. ebben most nemtom mi a furcsa, nekem ez így megfelel.

de nevess csak, nem izgat, le is olthatsz, az se zavar.

<#taps>Elõbb cáfoltad meg isten létezését,erre "persze ettõl én még elhiszem létezését"
Legend Killer
nem biztos. nézz szét jobban.

Kérem!A XXI. században vagyunk!Hogy tudják még ma is az embereket így átverni ilyen mesékkel?Istenben azért hisznek csak az emberek,mert szegények,vagy valamire vágynak,és azt hiszik isten segít rajtuk.OMG<#zavart2>
Legend Killer
de mikor eljön és te még nem tértél meg, akkor már késõ lesz számodra és azok számára akik nem hittek bernne.
vagy ilyesmi.

amúgy lehetne arról is kérdezni Istent, hogy második világháborúban hol volt? nyaralt? rengeteg szörnyûség történt, gondoljunk a nácikra.
persze ettõl én még elhiszem létezését, ahogy írtam lentebb, mikor benéztem a topikba, csak néha fel nem foghatom miért hagyott ezt-azt megtörténni? hogy elszörnyülködjön az emberiség és felnyissa ezzel Isten szemünket és próbáljunk tanulni hibáinkból, vagy mi? :S

Legend Killer
ezt lolesnek írtad? õ már írta lentebb, hogy kiszállt a témából.

Legend Killer
akartam mondani olvasd el a Bibliát. mosmá ennyi pofázás... najó, nem pofázás, írás után elolvasom én is. kíváncsi vagyok a tartalmára és éppenséggel nincs olyan könyv amit olvashatnék, jó anyag lesz a Biblia 😄.
aztán, ha találok vmit róla benne a földönkívüliekrõl neked, feltétlen szólok.
de nemtom mi a helyzet ezzel :S.
valszeg nincsenek 😄. de lehet vannak. ködös.

bens
az a sztori jut eszembe amikor a magzatok vitatkoznak az anyaméhben hogy anya létezik-e

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Legend Killer
rólad 😄.

Legend Killer
miért kell mindent elgörbíteni és mindig találni vmi magyarázatit ami reális? mi van, ha tényleg van? persze ezt csak azok tudják, akik meghaltak.

aki még nemlátta az Õslakost nézze meg, abban is van pár érdekes dolog errõl a témáról 😄

asd

mila69en
szerinted nem poénnak rakta?😊

Csirke4
Nézd végig a videót. 😄
Õsrobbanás, evolúció, évmilliók óta mûködõ rendszer... felsõbb irányítás nélkül?

Pluskast

Nem tudom de én hiszek benne. Itt van például az univerzum. Túlságosan is komplex összetett de mégis logikusan felépülõ rendszer, amirõl úgy gondolom, hogy nem lehet a véletlen mûve. Például ott van az õsrobbanás. Azt szerintetek mi indította be? Magától keletkezett a semmibõl az anyag? Miért volt az õsrobbanás? Mi az az erõ ami elindította a nagy bummot? Nem lehet istennek köze hozzá?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Risu Führer
ne a mostani állapotokban gondolkodj hogy "lehúzza a kat. egyház az embereket"(mellesleg az egyházadót nem kötelezõ befizetni.)sok köcsög pap van de melyik egyházban nem? ez a második vh elõtt történt akkor egész más volt az emberek életdja gondolkodása.akkor még nem a pénz körül forgott minden. tiszteségesebb volt minden sztem.

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

" A levegõt sem látod, mégis van, az áramot sem látod, de ha megfogod a vezetéket, mégis megráz."
Aztarohadtbüdöskurva.....
Ezeket lehet MÉRNI. Istent, hogy méred? Van olyan barom, akit a hittérítõk ilyen szövegekkel be tudnak szopatni?(költõi kérdés, a te példád is mutatja, hogy van). Mert nem tõled hallom elõször ezt a hasonlatot.

Amúgy a heroinisták, is hasonlóan beszélnek az elsõ belövésrõl, mint te a nagy üdvözülésedrõl.

Egyébként nincs bajom az átlagos hívõkkel, akiknek ez kell, hogy elviselhetõbbek legyenek a mindennapok, az csinálja nyugodtan. Lehet, hogy 1000 év múlva régészek megtalálják a Gyûrûk Urát és abban fognak hinni. Frodó lesz Jézus, stb... De az olyanokat akik ilyen gyerekes hasonlatokkal próbálják meggyõzni a buta embereket, azokat gyûlölöm.

Jano

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Gerbill
Nekem már halt meg két közelebbi rokonom is az egyik nem is olyan régen, mégsem éreztem semmi "erõt".
"vannak mesterek távol-keleten,akik képesek lebegni?..te nem tudsz!gondolom én...és nem is láttál olyat...
de mégis létezik!"
Ez egy nagyon hülye példa. Miért mondod, hogy létezik? Mert valaki azt mondta neked és elhiszed, ez nagyon szép. Kövesd a megváltó útjait szabadulj meg minden földi nehézségedtõl és utald át az összes pénzedet a 1111-2233-zztt-xxyy-es számlaszámra, ezzel egteremted a repülésem alapjait. Vagy gondolkodj.

mila69en
ezekkel a jósokkal vigyázni kell😄 nem nagyon hiszek benne lehet, hogy pusztán életlen és kitalálta minden esetre elgondolkodtató: szóval volt egy kávézó oda mindig bejártunk reggelente, egyszer odajött egy cigány nõ(nem aza olá cigány inkább ilyen román volt vagy mit tudom én😄) soha nem láttuk ott azelõtt, nah odajön, hogy jósolhat e nekünk na persze egybõl rávágtam hogy nekem aztán nem kell én nem hiszek az effélékben, addig addig kínlódott, gyõzködött, hogy nem kér érte se pénzt semmit, hogy mondom jól van hátha elõbb elmegy😄 leül nem vett elõ semmit, se kártyát, se varázsgömböt, semmi hókuszpók csak megfogta a kezem, és mondott olyan dolgokat a múltamról, hogy beszarás😄 aztán egyszer csak benyögte a jövõmmel kapcs, hogy nekem 2 év múlva születni fog egy fiam! nah mondom wtf? ez mégis csak sík hülye😊 haverok is jót röhögtek hogy nah persze pont nekem gyerekem? hahaha...... 2 és félév múlva született egy fiam félévet tévedett bazki😄DD lehet hogy pusztán a véletlen mûve de azóta is sokszor eszembe jut a nõ

MerlinW
1. Ha nem is betûrõl hegyire, de illik ismerni a fõ történetvonalat😊 Ezt mondjuk igen sok film/rajzfilm is beleveri az emberbe, tehát valami csak ragad😊 - Nem, nem a Brian életére gondolok😊

2. Jogos. "korábbi"-ra cserélendõ😊

[merlinw.org]

TheRock18
akik hitetlenek,azokon,nem lehet segíteni,úgysem fog hinni,csak azért,mert a másik kéri...pfff...
tehát,aki nem hisz,annak ajánlom csapja fel a bibliát,ha van,és olvassal az új szövetséget...
az egyházat és a hitet,pedig sürgõsen vonatkoztassátok el egymástól,mert már réges régen semmi közük egymáshoz!
gondolj bele,hogy évszázadokon át,haltak meg ember az hitükért...máglyán égtek el,ami elég kegyetlen,tehát eléggé erõs hit kellett ahhoz,hogy valaki,az életét áldozza és kínhalált haljon azért,amit soha sem látott,de hisz benne.
Amúgyis Jézus azt mondta,hogy szerencsés az,aki nem lát,de hisz én bennem...mint azok,akik látnak,és úgy hisznek.
Úgy könnyû hinni valamiben,ha látod...
Volt már valaha megérzésetek? Szerintetek az mi volt? Gondolat?...nem,tévedés
mikor valami baleset ér,biztos vagy benne,hogy rajtad múlt? nem légy olyan biztos,nem tudhatod,hogy nem-e az õrzõangyalod volt résen,és azért még életben.
Gondolom ti,akik nem hisznek,nektek nem halt meg rokonotok,senkitek...vagy legalábbis mostanában,vagy mióta éltek...
éreznétek,hogy van valami erõ...létezni kell...
-
egyszer voltam jósnál...
nagyon kétkedve,hitetlenül ültem le...csak bemutatkoztam...semmi több
egybõl szólt a nõ,hogy "ugye nem hisz ebben a dologban?"
mondtam,hogy nem nagyon,de majd mindjárt kiderül
kérdezte,hogy mit akarok hallani,jövõt,vagy a múltat?...
mondom természetesen elõször a múltat...(gondoltam,biztos összevissza fog találgatni,meg a felese lesz jó) de nem így volt...tökéletesen levezette a múltam...
majd mikor már hittem benne,hogy tényleg akkor kérdeztem a jövõrõl...

vannak dolgok,amik sokkal hatalmasabb erõket képviselnek nálunk...
attól,hogy valamit,nem látsz...attól létezik
vannak mesterek távol-keleten,akik képesek lebegni?..te nem tudsz!gondolom én...és nem is láttál olyat...
de mégis létezik!
akkor,hogy van ez?..amit én nem tudok,nem látok,nem ismerek,az nincs is?

BMW Über Alles!