Vajon Létezik?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1, általános mûveltség
2, Spartacus Krisztus elõtt élt
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Aki hivõ azt megbántja az ateista, az ateistát meg lehülyézi a hívõ. Nincs ezen mit témázni.
Én tiszteletben tartom azokat akik hisznek Istenben, én speciel nem hiszek - azonban olvastam a Bibliát, hiszen az általános intelligencia része, de ez az én saját szociális dolgom, senkinek semmi köze hozzá.
Szubjektív:
Istenben nem, Jézusban "hiszek"; azaz elképzelhetõ hogy õ és a korabeli karakterek (Mária, Júdás, stb) léteztek, kitûntek a többiek közül (mint akár késõbb Spartacus), emiatt felnéztek rájuk az emberek. Tehát történelmi szinten hihetõk a történetek. Azonban a feltámadás, vízen járás és hasonlók már csak urban legend-ek.
"Én istent nem hiszek s ha van,
ne fáradjon velem;
majd én föloldozom magam;
ki él, segít nekem."
(József Attila: A bûn)
[merlinw.org]
És hol él Isten? Van a Bibliában ugye a Bábel tornya. Na most ezt a könyvet elég régen írták, akkor tényleg nem volt repülõ, amivel feljuthattunk volna az égbe. Isten elpusztította a Bábel tornyát, mert az emberek fel akartak jutni hozzá.
És a repülõket meg az ûrhajókat miért hagyta meg? Nem tett ellene semmit. Ekkorra az ember feljtott hozzá, de nem látta meg, csak a nagy fekete ûrt...
Kicsit logikátlan az egész... De nem mondtam sose, h nem kell ebben hinni, csak nem biztos, h úgy van, de egy feljebbvalóban a hit jót tesz az emberekben, de ezt már leírtam.
Ez a lényeg ecsém 😊 Ha eljön onnantól nem hit többé, mert bizonyítást nyer a létezése. Addig meg lehet hinni, + napjába' 5x hajlongani 😊
Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
mivel a különbözõ vallások tételei, tanításai nem bizonyítottak ellenben könnyedén cáfolhatóak, így a Korán, vagy a Biblia egyelõre csak egy pátoszos szépirodalmi szöveggyûjtemény. Legalábbis számomra.
Aztán várom az Isteni jelet, hogy tévedtem..
Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
És most már nem értem, hogy miért nem papnak tanulsz...(mert nem emiatt világosodsz meg, hanem a hit által?)
Én amúgy jónak tartom a vallást, mert minden ember tud szükség esetén valakiben hinni, hogy valamikor megmenti, mint egy védõ, aki mindenkinek anyja.
És hívõ lesz egyszer mindenki, pl baleset után, vagy betegség következtében, öregkorában stb. Ha a szükség úgy hozza...
De velem még nem történt semmi csoda, és olyan, amiben hinni tudnék...
Amúgy miért nem jön el legalább néha, h mindenki hinni tudjon, aki akar?
A csodatételekre sajnos nem tudok magyarázatot, de biztos van rá logikus magyarázat:a szervezet ment meg valahogy, stb. minden tényezõt figyelembe kell venni, ez esetfüggõ.
Nekem is pl ha hiszem, h ha fáj valamim, ne fájjon, akkor el tudom mulasztani, de ha nem koncentrálok erõsen, akkor fáj. De ez nem mindig megy...
Ja, és mi a helyzet a földönkívüliekkel? Mit ír arról a Biblia? Vagy a Sátán akarata ez? És a tudósok által megállapított õsrobbanás elmélet istentagadó? Nekem a Biológia a Bibliám, legalábbis amíg nem tapasztalok csodát, vagy bizonyítékot...
Én olvastam a Bibliát, nem találtam minderre választ, nem világosodtam meg. De jó kis sztory volt amúgy.
Na erre válaszolj, Ioles, kíváncsi vok a véleményedre😄 De komoly és részletes választ kérnék. Kösz.
nem szeretem ha irányítanak, mindenki törõdjön a maga dolgával.
ON
csak ennyi a probléma. nem a tartalom, a forma!
csináltam egy új topicot hogy megtudjam mi a faszt hisztek ebben mi az érdekes? én nem hiszek ez van felejts el. felõlem azt hiszel amit akarsz.
nem csak én vagyok az egyedüli aki nem hisz. és nem megváltó vagyok LOL meg nem is világosodtam meg.. omg...
csak kíváncsi voltam mit gondoltok róla...
van az Õ véleménye, van a Te véleményed, és van az Én véleményem!
és Õ is azt hisz amit akar ,Te is, Én is. nincs min vitatkozni. de azért szóljál be még 2x
nemlátszik -.-
Komolyan grat😄 Régóta ismerlek, de ez lenyûgözött😊
Itt volt bárkinek is olyan álma, ami után pontosan emlékezett számokra és összegekre?
Mellesleg arra sosem gondoltál, hogy a nagyanyád szülei (vagy csak az apa) kitaláltak a pappal egy történetet és pont annyi pénzt tettek a zsebébe?
Megvigasztalták, hogy ne fájjon neki(k) annyira a gyerek halála, mert jó helyen lesz és a többi.
Ez sokkal emberibb, mint a túlvilági halandzsa... fõleg a pénzes lehúzás része. 😊
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
különben nekem van egy nagyon érdekes sztorim a nagyanyám mesélte:
Régen született neki egy kisöccse aki meghalt mert felnyársalta egy vasvilla.A dédnagymamám akit már nem ismertem, mindig sírt miatta.A kisgyerek halála után pár hónappal elment a falusi pásztor nagyanyámékhoz és azt mondta hogy álmodott valamit, az álomban pedig az volt hogy nagyanyám testvére megjelent és azt mondta a pásztornak hogy jól van és az édesanyja ne sírjon miatta mert egy kedves öreg bácsival sétál egy nagy réten, és ha sír miatta akkor nem tud tovább menni.(azt nem tudni hova.)A legérdekesebb pedig hogy megmondta hogy vegyék ki azt a pénzt ami az ünneplõ gúnyájában van a belsõ zsebében és dobják bele a templom perselyébe és mondott egy összeget is.A dédnagymamám rögtön elõvette a kiskabátot és benne volt az a pénz és pont annyi amennyit az álomban üzent a kisgyerek.Sztem elég érdekes, és ez megerõsített abban hogy van túlvilág.Mellesleg ezt nagyanyám nem most találta ki mert a történtekkor tizenéves lehetett.
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!
köszi, elolvasom 100%
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
ezt mondom én is hogy ez egy nagy hülyeség 😄😄
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
megöl vkit és mondja bocs?<#idiota>#idiota><#hehe>#hehe>
gondolom ezt Isten nem bocsátaná meg :S.
csak ha mégis létezne menyország és pokol akkor elég nagy SZAR az egész
ez miatt amit loles írt:
"Ha valaki 100 napig jót cselekszik, de a 101. napon bûnt követ el és meghal, de nem kér az Úrtól megbocsájtást, akkor a Pokolra kerül. De ha valaki 100 napig vétkezik, és a 101. napon megtér, akkor a bûnei elvannak törölve és a Mennyországba kerül..."
tehát egy csoportba fognak sorolni a bûnözõkket , gyilkosokkal... GRAT
Pál apostol korintusiakhoz írt levelébõl egy pár gondolat : Szellemi dolgokat, szellemi tanításokat csak szellemi módon lehet magyarázni.
Szellemi dolgokat csak azok értik meg, akiket a Szent Szellem vezet.
"Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember aki Õbenne bízik" (Zsoltárok 34,9.)
Sziasztok!
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
eléggé igazságtalan ....
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
at16: Hiába volt lelkész...Ha valaki 100 napig jót cselekszik, de a 101. napon bûnt követ el és meghal, de nem kér az Úrtól megbocsájtást, akkor a Pokolra kerül. De ha valaki 100 napig vétkezik, és a 101. napon megtér, akkor a bûnei elvannak törölve és a Mennyországba kerül, feltéve ha nem követ el az életének további részében bûnöket.
#52. A Bibliában megtalálod a válaszokat a komment kérdéseire. Isten mindenre képes és mindennek eljön az ideje, annak is hogy a gonosz megbûnhõdjön, ahogy ez a Bibliában meg is van írva.
az ember célja pedig hogy minél több mindent megtapasztaljon. több inkarnáció után pedig elérheted a nirvanát (ami a "menyország")
nézem ezt a videót...
ahogy mondja a pap aki "feltámadt", az angyal megmutatta neki a poklot is.
ott egy ugyancsak lelkész férfi megszólította õt hogy segítsen neki. elmondta neki hogy azért került be a pokolba mert ellopta a gyülekezet pénzét...
szóval ennyi ? ha 1 bûnt elkövetsz akkor a pokolra jutsz? és még az az ember lelkész is volt!!!! csak az volt a bûne hogy lopott, de az elõtt isten igéjét hirdette!!! és ennyi ??
Ioles válaszát várom erre