Vajon Létezik?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem jól látod a helyzetet, de két dologba hadd kössek bele 😊

1, általános mûveltség

2, Spartacus Krisztus elõtt élt

Sadist
Nem. Topik zárható.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

mila69en
azok az ufo-k<#alien2>

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Meg az ûrszondás dolgok is 😊 lehet hogy fake képeket tettek közzé, és lehet hogy külföldi élet van ott, ahol azt mondják, nincs semmi, vagy: lakhatatlan...

Tudom hülyeség alapul venni egy filmet, de a Transformers 2-ben abszolút jó teóriák vannak felvetve... Másik faj, többezer éve emberek közt (akár alakváltóak)... de van rengeteg film, amibõl lehet teóriát készíteni. Néha tök olyan mintha mi is ilyen "sim" bábuk lennénk és valaki jót szórakozik ott fent...

MerlinW
Topikot nyitni egy olyan témának ami 2000 éve megosztja az emberiséget butaság.

Aki hivõ azt megbántja az ateista, az ateistát meg lehülyézi a hívõ. Nincs ezen mit témázni.

Én tiszteletben tartom azokat akik hisznek Istenben, én speciel nem hiszek - azonban olvastam a Bibliát, hiszen az általános intelligencia része, de ez az én saját szociális dolgom, senkinek semmi köze hozzá.

Szubjektív:

Istenben nem, Jézusban "hiszek"; azaz elképzelhetõ hogy õ és a korabeli karakterek (Mária, Júdás, stb) léteztek, kitûntek a többiek közül (mint akár késõbb Spartacus), emiatt felnéztek rájuk az emberek. Tehát történelmi szinten hihetõk a történetek. Azonban a feltámadás, vízen járás és hasonlók már csak urban legend-ek.

"Én istent nem hiszek s ha van,
ne fáradjon velem;
majd én föloldozom magam;
ki él, segít nekem."

(József Attila: A bûn)

[merlinw.org]

És földönkívüliekhez még annyit, h jó, arra sincs bizonyíték(vagy eltitkolják), de van kismilliárd galaxis, kismillió bolygóval, és valahol el nem tudom képzelni, h ne lenne élet...max baktériumok.
És hol él Isten? Van a Bibliában ugye a Bábel tornya. Na most ezt a könyvet elég régen írták, akkor tényleg nem volt repülõ, amivel feljuthattunk volna az égbe. Isten elpusztította a Bábel tornyát, mert az emberek fel akartak jutni hozzá.
És a repülõket meg az ûrhajókat miért hagyta meg? Nem tett ellene semmit. Ekkorra az ember feljtott hozzá, de nem látta meg, csak a nagy fekete ûrt...
Kicsit logikátlan az egész... De nem mondtam sose, h nem kell ebben hinni, csak nem biztos, h úgy van, de egy feljebbvalóban a hit jót tesz az emberekben, de ezt már leírtam.

Matthew Prosac
"Amúgy miért nem jön el legalább néha, h mindenki hinni tudjon, aki akar?"

Ez a lényeg ecsém 😊 Ha eljön onnantól nem hit többé, mert bizonyítást nyer a létezése. Addig meg lehet hinni, + napjába' 5x hajlongani 😊

Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||

Matthew Prosac
btw magáról a témáról mindenki oldalakat tudna írni, érvek pro-contra, én személy szerint tudománypárti vagyok. az egzakt és bizonyított dolgokban hiszek (bár azt már nem hinni, hanem elfogadni kell).

mivel a különbözõ vallások tételei, tanításai nem bizonyítottak ellenben könnyedén cáfolhatóak, így a Korán, vagy a Biblia egyelõre csak egy pátoszos szépirodalmi szöveggyûjtemény. Legalábbis számomra.
Aztán várom az Isteni jelet, hogy tévedtem..

Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||

De ne csak azt mondd, hogy majd hinni fogok stb., hanem így, ilyen komolysággal, ahogy itt írtál.
És most már nem értem, hogy miért nem papnak tanulsz...(mert nem emiatt világosodsz meg, hanem a hit által?)

Hát igen, itt hibázik az egész...Valahogy erõlködök, de nem teljesen tudom elhinni ezt az egészet...
Én amúgy jónak tartom a vallást, mert minden ember tud szükség esetén valakiben hinni, hogy valamikor megmenti, mint egy védõ, aki mindenkinek anyja.
És hívõ lesz egyszer mindenki, pl baleset után, vagy betegség következtében, öregkorában stb. Ha a szükség úgy hozza...
De velem még nem történt semmi csoda, és olyan, amiben hinni tudnék...

Amúgy miért nem jön el legalább néha, h mindenki hinni tudjon, aki akar?
A csodatételekre sajnos nem tudok magyarázatot, de biztos van rá logikus magyarázat:a szervezet ment meg valahogy, stb. minden tényezõt figyelembe kell venni, ez esetfüggõ.

Nekem is pl ha hiszem, h ha fáj valamim, ne fájjon, akkor el tudom mulasztani, de ha nem koncentrálok erõsen, akkor fáj. De ez nem mindig megy...

Ja, és mi a helyzet a földönkívüliekkel? Mit ír arról a Biblia? Vagy a Sátán akarata ez? És a tudósok által megállapított õsrobbanás elmélet istentagadó? Nekem a Biológia a Bibliám, legalábbis amíg nem tapasztalok csodát, vagy bizonyítékot...
Én olvastam a Bibliát, nem találtam minderre választ, nem világosodtam meg. De jó kis sztory volt amúgy.

Na erre válaszolj, Ioles, kíváncsi vok a véleményedre😄 De komoly és részletes választ kérnék. Kösz.

csak hirtelen felindulásból írtam, mert már pár embert írt a tiedhez hasonlót...
nem szeretem ha irányítanak, mindenki törõdjön a maga dolgával.

ON

Matthew Prosac
szerintem inkább magad miatt csináld. tudod ez olyan, hogy nem a szüleid miatt/~nek tanulsz, hanem magad miatt. tõlem nyomhatod szakmunkásba', de neked lesz rosszabb tõle.

majd akkor formálgatom még a kedvedért

Matthew Prosac
én sem hiszek Istenben. nem ezzel van itt a gond. hanem hogy "utánnaolvasgatsz" dolgoknak és ennek ellenére csak ilyen szellemi és grammatikai minõségben vagy képes nyilatkozni és véleményt formálni róla (-> mellesleg nem faszozunk, és nem ártana egy kis kontextualitás!, avagy próbáld meg kulturált ember módjára kifejezni azt, amit szeretnél)
csak ennyi a probléma. nem a tartalom, a forma!

nem látszik -.-

csináltam egy új topicot hogy megtudjam mi a faszt hisztek ebben mi az érdekes? én nem hiszek ez van felejts el. felõlem azt hiszel amit akarsz.

nem csak én vagyok az egyedüli aki nem hisz. és nem megváltó vagyok LOL meg nem is világosodtam meg.. omg...
csak kíváncsi voltam mit gondoltok róla...

van az Õ véleménye, van a Te véleményed, és van az Én véleményem!
és Õ is azt hisz amit akar ,Te is, Én is. nincs min vitatkozni. de azért szóljál be még 2x

Matthew Prosac
"utóbbi idõben nagyon sokak olvasgattam ebben a témában. "

nemlátszik -.-

Az "amikor meghalsz örökre vége mindennek" szöveg tényleg sokkal pozitívabb és jobban segíti a közösség összetartását is hiszen senki sem fogja a többiek kárára a "leszarok mindenkit, ez az egy életem van szal kihozom belõle amit csak lehet hiszen a halál után nem kell elszámoltatástól tartanom!" mentalitást követni <#hehe>

vénfarok
ez a tápig miröl is szól?

Testvérem, hát, hogy õszinte legyek, így még soha nem hallottalak beszélni😄 De grat, jó volt😄
Komolyan grat😄 Régóta ismerlek, de ez lenyûgözött😊

Nyilván.

0Fritz0
Nem a biológián van a hangsúly, hanem hogy "úgysem halsz meg bla-bla-bla".

Itt volt bárkinek is olyan álma, ami után pontosan emlékezett számokra és összegekre?
Mellesleg arra sosem gondoltál, hogy a nagyanyád szülei (vagy csak az apa) kitaláltak a pappal egy történetet és pont annyi pénzt tettek a zsebébe?
Megvigasztalták, hogy ne fájjon neki(k) annyira a gyerek halála, mert jó helyen lesz és a többi.
Ez sokkal emberibb, mint a túlvilági halandzsa... fõleg a pénzes lehúzás része. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Risu Führer
ehhez meg azt hogy én most végeztem egy bencés gimnáziumban és az ofõm biológia földrajz tanár mellesleg bencés szerzetes.és õ vallja a teremtéstörténet mellette pedig a biológia bizonytásait is.

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Risu Führer
unatkozott a srác.

különben nekem van egy nagyon érdekes sztorim a nagyanyám mesélte:
Régen született neki egy kisöccse aki meghalt mert felnyársalta egy vasvilla.A dédnagymamám akit már nem ismertem, mindig sírt miatta.A kisgyerek halála után pár hónappal elment a falusi pásztor nagyanyámékhoz és azt mondta hogy álmodott valamit, az álomban pedig az volt hogy nagyanyám testvére megjelent és azt mondta a pásztornak hogy jól van és az édesanyja ne sírjon miatta mert egy kedves öreg bácsival sétál egy nagy réten, és ha sír miatta akkor nem tud tovább menni.(azt nem tudni hova.)A legérdekesebb pedig hogy megmondta hogy vegyék ki azt a pénzt ami az ünneplõ gúnyájában van a belsõ zsebében és dobják bele a templom perselyébe és mondott egy összeget is.A dédnagymamám rögtön elõvette a kiskabátot és benne volt az a pénz és pont annyi amennyit az álomban üzent a kisgyerek.Sztem elég érdekes, és ez megerõsített abban hogy van túlvilág.Mellesleg ezt nagyanyám nem most találta ki mert a történtekkor tizenéves lehetett.

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Gerbill
Ahogy az általános ismeretek egyre szélesebb területeket fednek le, egyre kevesebb a hívõ. Ahol alacsony az életszínvonal és a mûveltség ott viszont most éli a kereszténység a reneszánszát, pl Afrika és Dél-Amerika. Ezen nincs mit vitatkozni, ez mindig is csak egy kizsákmányoló rendszer volt, ahol a többet tudók a buták fölé kerültek. Aki valamit is változtatni akart, azt pedig megölték, üldözték.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Gerbill
Nem létezik. A vallás azonban erõt adhat az olyan embereknek akik képtelenek elfogadni a természet törvényeit, lásd a halál után nincs élet.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Csak pár ezer éve vitatkoznak rajta olyan emberek akiknek egy picivel több eszük van mint neked, de azért rendes tõled hogy így a nyári szünetben megváltod a világot...

Te olyan buta vagy....emiatt minimum évekig fogsz a purgatórium tüzében égni!

Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!

tigeroo
hú nekem volt tõle egy könyvem, abban olvastam a #84-t 😄
jéééé hát nem csak én gondolom így? és még könyv is van belõle o.O

köszi, elolvasom 100%

Legend Killer
nem értettelek félre.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Ajánlom olvass Erich von Daniken neve után.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

ne érts félre nem lebaszni akartalak vagy ilyesmi lol
ezt mondom én is hogy ez egy nagy hülyeség 😄😄

Legend Killer
jó, csak írtam 😄.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

ugyanolyan értékû az emberölés mint a lopás. az is benne van a 10 parancsolatban hé 😄

Tyler1
semmi vmit nézett a wikipédiáról! meg egyátalán már a papok se beszélnek igy amit õ leírt most a #129-ben! már csak az kellett volna h ha sokáig nézzük a monitort akk Jézus síró arcát is látjuk, amiért íly bûnös lelkek vagyunk és elvetjük az Isteni megtérítést... xD

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Legend Killer
"De ha valaki 100 napig vétkezik, és a 101. napon megtér, akkor a bûnei elvannak törölve és a Mennyországba kerül, feltéve ha nem követ el az életének további részében bûnöket."

megöl vkit és mondja bocs?<#idiota><#hehe>

gondolom ezt Isten nem bocsátaná meg :S.

kb én is így gondolom.

csak ha mégis létezne menyország és pokol akkor elég nagy SZAR az egész

ez miatt amit loles írt:
"Ha valaki 100 napig jót cselekszik, de a 101. napon bûnt követ el és meghal, de nem kér az Úrtól megbocsájtást, akkor a Pokolra kerül. De ha valaki 100 napig vétkezik, és a 101. napon megtér, akkor a bûnei elvannak törölve és a Mennyországba kerül..."

tehát egy csoportba fognak sorolni a bûnözõkket , gyilkosokkal... GRAT

Ioles
Testvéreim, én itt kiszállok, mert nem látom értelmét a további vitának, javaslom hogy a Bibliát olvassátok, mert abban minden kérdésre választ kaptok, és nem vitázni szálltam be a topikba, ezt le is írtam, ezért további minden jót! Az Úr legyen veletek!

Pál apostol korintusiakhoz írt levelébõl egy pár gondolat : Szellemi dolgokat, szellemi tanításokat csak szellemi módon lehet magyarázni.
Szellemi dolgokat csak azok értik meg, akiket a Szent Szellem vezet.

"Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember aki Õbenne bízik" (Zsoltárok 34,9.)

Sziasztok!

Tyler1
ugyan oda kerülsz mint aki egész életében még csak 1 legyet se nyírt ki: a fold alá! A menyország és a pokol is az emberek által kitalált imaginárius hely, amivel magyarázni tudják a rosszak és jók eredetét. És talán azért mert az emberek még mindig nem hiszik el, h a halál után nincs semmi, és így próbálják maguknak meggyõzni h igen is a lelked tovább él a menyországban vagy a pokolban! HÜLYESÉG!!!!

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

az már más dolog de érted mire akartam kilyukadni.

eléggé igazságtalan ....

mila69en
csak elõtte börtönbe😊 pár kandúr mellé<#eplus2>

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

akkor most elkezdek öldökölni embereket, megerõszakaolok pár csajt, kirabolok 8 bankot, istent káromlom... DE HOLNAP holnap bocsánatot kérek istentõl és valamilyen módom meghalok akkor a menyországba kerülök 😄 tök jó

Ioles
Tyler1: A keresztéNYEK minden vallástól függetlenek. Vannak vallások amik a kereszténySÉGen alapulnak, de minden vallásnak van olyan tanítása, ami nem egyezik a Biblia teljes igazságával. A vallástól független keresztéNYEK tanításai megegyeznek a Biblia teljes igazságával.

at16: Hiába volt lelkész...Ha valaki 100 napig jót cselekszik, de a 101. napon bûnt követ el és meghal, de nem kér az Úrtól megbocsájtást, akkor a Pokolra kerül. De ha valaki 100 napig vétkezik, és a 101. napon megtér, akkor a bûnei elvannak törölve és a Mennyországba kerül, feltéve ha nem követ el az életének további részében bûnöket.

5c0rp330n
a-ha. hát, ez így most sztem megint több sebbõl vérzik, nem igazán lettek megválaszolva a kérdéseim, de nem akarok jobban belemenni..

dragon11
kösz, de ... mind1.😄

Ioles
Isten mielõtt megteremtette az embereket, tudta hogy bûnbe esnek, épp ezért már elõtte megteremtette a szabadulásuk feltételeit, ez pedig Jézus Krisztus megváltó mûve, ami által Krisztus a kereszthalálával megváltott bennünket a bûneinktõl, betegségeinktõl és átkainktól. Isten már az emberek teremtése elõtt tudta hogy kik fognak újjászületni, kik kerülnek bele az Élet Könyvébe, de az rajtunk múlik hogy ezt milyen úton érjük el, az életünkben a döntéseink által. Tehát a szabad akarati döntésed úgy érvényesül, hogy te határozod meg, hogy az életed melyik idõszakában üdvözülj. Azt hogy ki üdvözül vagy ki nem Isten elõre látta, mert ott ahol Õ él ott nincs idõ, õ látja a múltat, a jelent és a jövõt egyszerre. Tehát nem arról van szó hogy valakinek van e esélye üdvözülni vagy nincs, hanem arról hogy akik Isten az emberek teremtése elõtt, amikor is, Õ már látta a jövõt is és látta hogy ki fog üdvözülni, azoknak a nevét jegyezte be az Élet Könyvébe.

#52. A Bibliában megtalálod a válaszokat a komment kérdéseire. Isten mindenre képes és mindennek eljön az ideje, annak is hogy a gonosz megbûnhõdjön, ahogy ez a Bibliában meg is van írva.

mila69en
honnan tudod hogy nincs pokol? tudod és kész?

tigeroo
nincs pokol. az emberi ész tudatlansága a pokol.
az ember célja pedig hogy minél több mindent megtapasztaljon. több inkarnáció után pedig elérheted a nirvanát (ami a "menyország")
Daniel Ekechukwu - Feltámadás a halálból

nézem ezt a videót...
ahogy mondja a pap aki "feltámadt", az angyal megmutatta neki a poklot is.
ott egy ugyancsak lelkész férfi megszólította õt hogy segítsen neki. elmondta neki hogy azért került be a pokolba mert ellopta a gyülekezet pénzét...
szóval ennyi ? ha 1 bûnt elkövetsz akkor a pokolra jutsz? és még az az ember lelkész is volt!!!! csak az volt a bûne hogy lopott, de az elõtt isten igéjét hirdette!!! és ennyi ??

Ioles válaszát várom erre