Vajon Létezik?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
írás hozzá
csöppet hosszabb
BMW Über Alles!
egyik nap 1930-ba vagyok másik nap 2009 -be 😄
de sajnos ilyen nem (hiszem hogy) lesz.
\"Erről van szó!\"
am meg az ún. féreglyukon keresztül lehetséges
ha az idõt egy vonalnak vesszük,akkor akkor a féreglyukat használhatjuk egy U alakú ívként,amivel lehetséges az idõben elõrébb lépni...azt nem tom,hogy vissza is(mert már nem emlékszem rá)
BMW Über Alles!
nos..akkor csak addig volt elképzelhetetlen,míg ki nem derült,hogy mégis van
BMW Über Alles!
A szerzõ, John Shirley elõszavából idézet.
"Átnéztem az egyetlen kezembe került Alien-"bibliát" (ahogy a szakmában nevezik), és belemélyedtem más kiadványokba is, amelyek a filmeken alapulnak, és találtam egy rakás ellentmondásos információt - vagy legalábbis ellentmondásosnak látszó információt. Egyszerûen lehetetlen, hogy ebben a könyvben felhasználjak minden történetet, felfedezést és fogalmat, amely nyomtatásban eddig megjelent. És mivel idõnként valóban ellentmondásosnak tûnnek, attól is tartózkodom, hogy forrásnak tekintsem õket.
Ennek okán az Alien-filemekt használtam elsõdleges forrásként, ezek közül is az elsõ kettõt. Ebbõl adódóan az olvasók feltételezhetik, hogy a regény az említett filmek alapján mutatja be ezeket a sajátos teremtményeket, és az én személyes megközelítésem alapján beszéli ek a róluk szóló történetet. Ez nemcsak valamelyik szerzõ irománya, az Alien-filmekben látható lényekrõl. Ez John Shirley története, amely róluk szól.
Ha már itt tartunk; a Heim-berendezés valós, bár még fejlesztés alatt áll. Jó esélyeink vannak arra, hogy valóban képes lesz valamiféle "térhajlító" meghajtásra az igazi ûrhajókhoz. És a Japetust (a Szaturnusz 17.d holdját) kettévágó gerinc is valódi. Arról még vitatkoznak a csillagászok, hogy mi lehet, de az biztos, hogy ott van."
vélemény? 😄 ufótémához.
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
de mégis léteznek olyan emberek,akik transzba ejtve képesek visszautaztatni az elõzõ életünkbe
és bizony elõfordul,hogy egy magyar,3 ezt megelõzõ életében pl 1700-as években franciaországban élt,mint földmûves
sok kisgyerek emlékszik az elõzõ életére...általában 1-1,5éves korukig emlékeznek...
sõt volt már rá példa,hogy teljes leírást tudott adni a kisgyerek,névvel,sírkõvel,címmel együtt elmondott mindent,és kiderült,hogy tényleg úgy van...ezt nem tudja véletlenül eltalálni egy 1,5-2éves gyerek
vannak érdekességek higyjétek el,attól,hogy nem tapasztaljuk,sok furcsa dolog van...talán nem is hallotok olyan dologról,ami megtörtént...mert pl. nem kutattok utána,meg nem érdekel a téma
BMW Über Alles!
a kutyákat ilyen nyelvvel látta el Isten lehet.
\"Erről van szó!\"
jobb esetben nincs semmi,rosszabb esetben,pedig hittél valamiben,ami tényleg létezik
csapjátok fel a bibliát és olvasgassátok...de csak az új szövetségtõl kezdve,jó magam én zavarosnak érzem a ószövetséget,meg az inkább a zsidókhoz áll közel...
gyakran eszembe jut,hogy ok és okozat
avagy létezik-e a sors?!
mikor pl. vezetek,mindig azon tanakodok,hogy,ha most levinném az útról az autót és egy fának hajtanék,akkor azt a sors akarta,vagy én?
úgy értem,én döntöttem-e úgy,hogy neki megyek,vagy pedig a sorsomban úgy volt megírva,hogy neki fogok menni...
ha száguldozok,vagy ilyesmi,gyakran eszembe jut,hogy,ami történhet,azt én okozam,vagy pedig "ennek így kell történnie"
hiszem,hogy minden okkal történik
amúgy nagyon egyszerû lenne kideríteni,hogy az Istent mi állítjuk-e elõ/velünk születik...avagy belénk nevelik...
ehhez egy kisgyerek kellene,aki elszigetelve nõ fel,és nem hatna rá senki...vajon kialakítaná a saját vallását,vagy Istenét?
nem tudni...
nincs olyan nép amelynek ne lenne Istene,vagy bármilyen felsõbb vezetõje...
van ahol Istennek nevezik szimplán,van ahol emberi alakot öltött,mint Buddha...van ahol egy állat...és,van ahol több Isten hit van...
lehetséges,hogy ezen megnevezések alatt,ugyanaz a lény áll,csak más megnevezéssel?
sokan mondtátok,hogy "hol volt Isten a II.vh-kor?"...nos Isten nem pártolja az embereket jó ideje
de érdekes...van aki nem hisz Istenben,de a Sátánban igen
de az egyik,nincs a másik nélkül!
A Sátán legnagyobb trükkje az,hogy elhitette,nem létezik.
Nos vannak dolgok,amik nem az Istenhez tartoznak,nem õ teremtette õket...
Isten nem teremtett halált,gonoszságot és ilyen dolgokat
A Sátán teremtette mindazt,ami megtiltanak a 10parancsolatban
Ilyenkor szoktam kapni drága testvéremtõl a kérdést,hogy "de hát dinók is léteztek,hisz megvannak a csontjaik"...
igen,és?
az embert utoljára teremtették...ezért létezhettek
az evolució és a teremtés nem zárja ki önmagát,vagy legalábbis nem teljesen
miért van az,hogy ma már egy új fajt sem látni?
és,hogy lehet az,hogy az ember ennyire tökéletes?
mi miért tudunk beszélni?ki adta ezt a képességet?..."az evolúció,meg kialakult,meg fejlõdött"..jah persze...érdekes a kutya,macska,sõt a legközelebbi állat,a majom se tud beszélni...
BMW Über Alles!
sztem ezt akarta írni.
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
Miért születnek olyan sokan különbözõ betegségekkel, vagy akár halva? Miért olyan nagy az éhínség? Miért nincs sok helyen ivóvíz? Ha isten létezik és mindenható, tudna segíteni rajtuk, de nyilvánvalóan nem segít, pedig csak egy kis élelmet, vagy vizet kellene teremteni de úgylátszik nem teremt, így hogy teremthetett egy egész világot? Az egész univerzumot isten hozta létre? Ha igen, akkor õ hol volt az univerzum létezése elõtt? Ha csak a Földet, akkor ki hozta létre az univerzumot? Hol van isten egyáltalán? valahol az ûrben cikázik?
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
Ok nekem megint csak az a kérdésem, hogy honnan keletkezett mibõl az az elképesztõen sürû anyag?
"akkor miért szenvedtet minket?"
Ezt nem értem.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
voltam halálos beteg (rák)(33. voltam) mindenki beszart tõle én meg csak nevettem rajtuk..ezt osztotta a gép és kész... mit kell ezen nyavajogni??..
mentem orvoshoz, jártam kezelésre és bíztam magamban hogy vagyok annyira erõs hogy legyõzzem a rákot..eddig bejött, semmi köze ennek egy külsõ megfoghatatlan hatalomhoz amit mások istennek neveznek, csak mert nem találnak rá jobb szót....
aki nem hisz(bízik) magában az megdöglik...
mindenki hisz valamiben, csak sokkal könnyebb másra mutogatni azt okolni ill ahhoz imádkozni...ezt köríthetjük mindenféle írásokkal azzal bizonygatva márpedig isten létezik....
jah létezik..csak benned és erre kell csak rájönnöd!!! de mindenki úgy hívja ahogy akarja...
http://pspfilez.extra.hu/
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
Mondom ezt úgy, hogy igen erõsen racionális beállítottságú vagyok természettudományos (vegyészmérnöki) egyetemi tanulmányokkal a hátam mögött.
Egy Székely László nevû úriember szokott egy nagyon érdekes elõadássorozatot tartani errõl a témáról Pesten az Infoparkban. Azt most nem tudom megmondani, hogy minden félévben indul-e vagy csak a tavaszi szemeszterkor.
Az biztos, hogy mindig ki van hirdetve, hogy mikor, hol tartja és bárkit szívesen lát, nem csak eltéseket (én se eltésként jártam). Én sajnos csak 4 elõadásra tudtam elmenni, de szerintem annak, aki mélyebben szeretne foglalkozni a témával és nem elégítik ki a szokásos közhelyek (sajnos a legtöbb embernek bõven elegek és sokan még dogmaként is imádják a világ legnagyobb általánosításait tudományról, vallásról) annak mindenképp érdemes megpróbálni elnézni legalább 1-2 elõadásra, tényleg nagyon érdekes tud lenni a téma iránt érdeklõdõk számára és szívesen veszi azt is, ha vannak kérdések, megjegyzések, szóval lehet beszélgetni is az elõadáson. Amúgy ITT VAN az elõadás honlapja. Még annyit kiemelnék, hogy megdöbbentõen objektív és pártatlan emberrõl van szó még egy ilyen általában mindenkibõl véleményt/érzelmeket/indulatokat kiváltó témában is, szóval aki a saját álláspontjának demagóg visszaböfögését várja az nehogy odamenjen 😊
ekkor született meg egy olyan hatalom amivel mindent magyarázni lehetett, a teremtést, a létezést, a gonoszságot, vagy a jóságot! Az emberek elkezdtek a saját Istenükben hinni! minden népnek más Istene volt, volt ahol több is. De sztem ma már teljesen képtelenség ilyenben hinni, mivel mindenre megtalálja/megtalálta az ember a racionális választ.
"Azoknak, akik hisznek, nem szükséges bizonyíték. Azoknak, akik nem hisznek, semmilyen bizonyíték nem elég." - Stuart Chase
A hit kérdése nem a logikára tartozik és fordítva: teljesen felesleges érveket keresni Isten létezése mellett/ellen, egyszerûen a hit nem így mûködik.
Ráadásul ha megdönthetetlen érv lenne arra, hogy létezik akkor se elég kifinomult a logikai eszköztárunk arra, hogy a mindenhatóság kérdéskörét vizsgáljuk. Lássunk erre egy példát:
"Ha Isten mindenható akkor tud-e teremteni egy olyan követ, amit önmaga nem tud felemelni?"
Magyarán az általunk ismert logikai rendszer alkalmatlan alapvetõ hitbéli kérdések vizsgálatára, másképp mondva: nem lehet a logika segítségével hitet bizonyítani/cáfolni. Aki azt hiszi, hogy logikával megcáfolta a hitet az valószínûleg csak az adott téma felszínét kapirgálja és megelégszik a dologgal és a saját mûveletlensége, hitbeli/logikai fejletlensége miatt hiszi azt, hogy õ választ tudott adni a hit kérdésére. A hit szerintem a tudatunk egy más (magasabb szintû) régiójából származik, amit nemhogy nem ismerünk de még a létezésével se vagyunk igazán tisztában, bármilyen idétlenül is hangzik ez.
Ja és persze ez is csak egy véleménye, ami olyan, mint a s*gglyuk: mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra 😊
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
...
ha mindenki egyformán hitt/hinne benne mibõl lenne a káosz?
Én is azt kérdezem: WTF?! Mi az hogy hamis Isten? Hogy lehet a Hamis Istenben hinni? Ezt nem értem. Mindenesetre ezért nem Istent kell hibáztatni. Tudod azon is elgondolkoztam hogy van a vallás, a 10 csapás meg minden. De ezeket miért lehet a tudománnyal megmagyarázni? Mert a 10 csapást is meg lehet. Mindent meg lehet ami a bibliában le van írva.
De ettõl még volt a 10 csapás, és van Isten. Csak szerintem Isten megteremtette a tudományt azért, hogy...nos igazából én sem tudom, de oka volt rá. Talán azért mert akkor mindenki hitt volna, és káosz lett volna. Így meg tudod meg van az egyensúly. Isten megteremtette. Mert van az emberek egyik fele: vallásos, a másik fele: nem vallásos, tudományban hisz, és mindent azzal is magyaráz.
Így tervezte meg a mindenható, így jó😊. És ezeket a buta embereket is ezért teremtette, mert van aki beveszi azt amit mondanak. Egyensúly😄. Ez mindennek a kulcsa😊.
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive