Régi koncepció, új küldetés

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Miért nem terjedtek el a léghajók?
Pl. olcsóbb (bár lassabb) közlekedési alternatíva; vagy luxus hajók mintájára, csak az égben.
Vagy csupán ennyire nem volt rá igény?

Kíváncsi vagyok, hogy mikor kapja össze magát végre egy moderátor. Hát nem szaggatnak bele, az biztos...

Fordítva!

Eredetileg hidrogéntöltésre tervezték a zeppelineket, és késõbb, a háború után akartak áttérni a héliumtöltésre. A többi igaz.

OFF: "Ha az idegesítõ felhasználónak azt írja valaki, hogy „Tihamér, takarodj már innen, idegesítõ pöcsfej vagy!”, akkor Tihamér boldog, mert valaki végre a nevén szólította, tehát bebizonyosodott, hogy legalább egy valaki tud a létezésérõl."
Hehe, az egész anyagot oktatni kéne már suliban. 😄

Igen, csináltak, csak éppen Amerika, mint egyetlen nagyobb Hélium gyártó, nem adott nekik gázt hozzá, ezért az eredetileg Héliumos cuccott sikeresen töltötték más robbanékony anyaggal. Meg is lett az eredménye.

JLENS (Joint Land Attack Cruise Missile Defense Elevated Netted Sensor)

Ezek az amcsik mindíg nagyon szeren vannak rövidítések kieszelésében.

Jéééé... Hát ilyet már csináltak a németek! Hindenburg volt a neve...<#mf1>

\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

Nem kell ide nagy dolog, csak egy profi mesterlövész aki szétlövi a tartó köteleket és már lehet is integetni neki... <#mf1>

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

droidkát olvasva ez jutott eszembe. <#nevetes1>

Ami a léghajót illeti, hát az ilyen radaroknak találták ki az AGM-88 HARM rakétát. Ha a léghajót nem is lõné le, bár a repeszei igencsak tarolnak, azért az adóantennának igen is ártanának. És nem tudom, hogy a ballon mit szól a 68 kilós harci rész robbanásának.

Ahoy meg ne sértödj, de tényleg "hü j e" vagy az egészhez, vagy csak röviden gondolkozol, ilyen alapon minden fegyvernek van ellenszere .)ha igy állsz hozzá ne menjen a katona háboruba mert lelöhetik.....de sajnos volt-van-és lesz is háboru.ez van. És hogy beollozak csak 2 sort a cikkböl😞föleg hogy a háboruhoz köztudotan!!! 3 dolog kell : pénz,pénz,pénz.) JLENS rendszer egy radarral ellátott repülõgép költségeinek töredékébõl üzemeltethetõ, miközben tartós felügyeletet biztosít, minimális emberi erõforrás szükséglettel.
Ja de gyakorlatilag a másik fõ felhasználás a rakétavédelem - mint radar. Úgy meg tényleg nemsok esélye van hogy valaki is szét tudná/akarná lõni, hazai terepen
Hát az igaz, hogy minden afgán gyerek stingert kap 14-ik szülinapjára, de az szerintem hõkövetõs, ilyen léghajónak meg alig van hõkibocsátása, ha áll akkor meg semmi. Földröl nem nagyon lehet ilyen léghajókkal mit csinálni kézifegyverekkel.
Ha egy stinger rakétával alá tudnak sétálni az már rég rossz 😊 Ennyi erõvel elég átvenni az ellenõrzést az alatta lévõ központ felett nem?😊

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Jó az ötlet!

Nem is tudom miért nem ilyen cuccokat telepítünk alapból radarnak. Bár 100% hogy a sötétzöldek erre is kitalálnának valamit 😊 Pl hogy a 3 km magasan lebegõ léghajó zavarja a madarak nemi életét XD

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Elég durva 😄

Tulajdonképpen ez egy nagy radaros léghajó, amivel nem mozgatnak semmit ,csak felengedik a harctér fölé, és onnan figyeli a terepet.

Igazából azt már tisztáztuk, hogy puskalövésekkel 'lehetetlen' lelõni...Viszont, mondjuk egy Stinger rakétával simán lekapható (3,8Km a hatótávja) egy nagy mozdulatlan léggömb. Az már mondjuk levinné a felét az egész cuccnak... Azért ilyen - vagy ehhez hasonló - rakétája nagyon sok országnak van.
könyörgöm 50 tonna alatt nincs tank? könnyû tankok? vagy akármi támadó egység? plussz gondolj bele, fennmarad egy C5-ös bármiféle energiabefektetés nélkül a levegõben? nem. más a fennmaradás módja, úgyhogy szerintem ilyen egyszerûen nem kéne rávágni, hogy "nem". ha csak az lenne a cél, hogy egy két mûszert felvigyenek, akkor sima héliumos ballonokat alkalmaznának, nem pedig egy komplett zeppelint, erre rákötnek egy propellert és megy magától.
itt azt írják, hogy 1 köbméter hélium megemel kb 1 kg súlyt. gondolom tengerszinten. ha ezeket a léghajókat durván elliptoid formájúnak közelítjük, akkor ha hosszra ez 74 méter akkor átmérõre durván 30 méter (pupilo-optiméterrelméterrel saccra). az elliptoid térfogata 3/4pi*abc, ahol abc a három sugara, én itt most ezt a három értéket 37,15,15-nek vettem, azaz durván 34784.49 köbméter. használva a fenti 1kg~1m3 adatot 34 tonnát tudna megemelni. nem hiszem hogy a felénél sokkal több lenne a saját tömege, szóval van ott azért emelõ erõ. ha nem is 3 km magasan röptetne egy harckocsit, de gondolom a harctéren is akadnak dolgok, amik mondjuk 15 tonna környékén vannak..

\"The voices are back... Excellent.\"

"Amúgy tényleg, ha elkezdik lõni AK-val vagy RPG-vel akkor mi lesz? "

Semmi különös. A golyózáport az ilyenek elég jól bírják, gyakorlatilag ha szitává lövöd õket, akkor se zuhannak el, csak gyorsan leereszkednek. Ami persze kellemetlen lehet a mûszereknek, de még mindig jobb, minha kõként csapódna be. Az RPG meg ha fel is robbana az persze komoly károkat okozna, de ahogy írták 3 kilóméter magasban nem különösebben valószínû <#kacsint>. Ha meg felszálláskor vagy leszálláskor lövik le akkor úgy jártak, veszteség mindenhol van. Amúgy ha bizonyíték kell, nem csak igéret:

Ez egy civil cég kisérletének eredmáénye. Szitává lõttek egy léghajót (annak kicsinyített változatát) és még mindig lebeg.

SkyCat
Jólvan ember, higgadj már le... nem értem miért kell ilyen bunkón reagálni?

Épp ezért kérdeztem..."mi lenne ha?" ... hirtelen nem realizálódott bennem a 3 km mekkora, csak azt, hogy ott lebeg az a nagy lufi, amit mindenki "lát". Lõfegyverek nem érik el ez tény (kivéve akkor amikor feleresztik, illetve lehúzzák, vagy arrébbviszik) Ha jóltudom rpg-nek sincs tényleg ekkora távolsága.

Esetleg légvédelemi rakétáknak jelenthet könnyû célpontot egy egyhelyben álló nagy dög, nem? Azért már a kisebb rakétáknak is pár kilóméteres hatótávolságúak. Kérdés hogy ahol használni akarják, ott vannak-e ilyen rakéták...

"szóval valszeg egyszerûen átmenne rajta de nem robbanna fel" - mondjuk ha átmegy rajta akkor régen rossz 😄D
OFF:
droidka: Ha megkérhetlek húzz a picsába az ilyen jellegû hozzászolásoddal egy informatikai/tudományos weblapról! Utálom az ilyen elvakult, eltévedt fanatikus barmokat, akik mindenhol csak ugyanazt szajkózzák!
ON:
Ez a léghajó elgondolás nekem alapvetõen tetszik!
Ahoy: "Amúgy tényleg, ha elkezdik lõni AK-val vagy RPG-vel akkor mi lesz?"
Olvasd már el a cikket még egyszer.

3 km-re fog lebegni, szabad szemmel nem lesz látható, az AK fel sem visz addig, pláne nem találod el. Az rpg. nem irányított és mint a neve is mutatja, páncéltörõ, szóval valszeg egyszerûen átmenne rajta de nem robbanna fel és szintén nem megy fel addig...

Szerencsére nem te döntesz róla. Foggalmad sincs az egészról csak beledumálsz.
waterman: egy C5-õs Galaxy 2 db. tankot bír el (kb. 2x50 tonna), nem gondolod hogy egy túlméretezett lufi elbír akárcsak 5 tonnát is?

droidka: próbáltad már a folytogatós szexet egyedül? Állítólag kúrva jó, el is felejted az SG-t, de nekünk mindenképp jó lesz ha sikerül, ha nem...
Amúgy tényleg, ha elkezdik lõni AK-val vagy RPG-vel akkor mi lesz? Kilyukad lezuhan, és oda a több milliós radar... Szerintem megint csak egy játékszer, amit egy lobbicsoport sikeresen átvitt a háborúbizniszbe.

Elég elszomorító, hogy így mennek a dolgok... gondolom hallottatok a DragonSkin bodyarmor esetérõl. Egy olyan testpáncél, ami szinte teljesen átlõhetetlen kézifegyverekkel, de gránát se vitte át. Mégis a hadsereg bebizonyította róla, hogy használhatatlan szar...Inkább nagyrészt az interceptort használják... Pedig a tesztek nagyon durvák, semmi se ment rajta át. Mindez üzleti érdekek miatt sejthetõen
KillerBee
Azt hiszem, a léghajó váza egyben a radar tartószerkezete is. Igen nagy teljesítményû radarról lehet szó, hatalmas antennával.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Zocsi
@droidka: A magyaroknak az a bajuk, hogy túl sokat politizálnak, továbbá hogy a döntéshozó szervek székeiben nem hozzáértõk ülnek, nem szakértõk. Persze korrupt az egész, a papírformák meg annyira bonyolultak, hogy intézkedni sem lehet jogilag. Túl nagy a tehetetlensége. Persze ezeket mindenki tudja, de mégsem történik semmi. Tanulva a történelembõl a magyar csak akkor fog össze, ha léte kerül fenyegetett helyzetbe. Most is ez a folyamat játszódik, de annyira burkoltan, hogy a nagyközönségbõl csak 1-2 embernek tûnik fel. Kevésbé feltûnõ egy-egy nagyon rossz törvény, egy-egy eladott ingatlan/földterület, mint mondjuk egy háború. Eladják alólunk az országot úgy, hogy a magyar embereket nyomorba szorítva nem engedik nagyban azon gondolkozni, hogy miként kellene változtatni, hanem inkább azon agyalnak, hogy miként jöjjenek ki hónapról-hónapra anyagilag. Áfa emeléssel nem lehet gazdaságot élénkíteni, csak feketemunkát. Alapszintû közgázos törvényszerûség. Aki ezeket nem látja az sztem' egészen egyszerûen vak. Nah, mind1..

A léghajóról. Én csak azt nem értem, hogy ha a cikk szerint talajhoz rögzített állapotban van (kvázi lehorgonyozva), akkor miért kell hajó formájúra csinálni? A léggömbös módszer miért rossz? Földön összeszerelik és mehet fel. Használnák tán szállításra is?
Továbbá ha jól értelmezem, mindenképp kellenek majd a horgonypontnál felállított õrzõ/üzemeltetõ pontok. Kis bázisok, amiket viszont szerintem nehéz adott esetben védeni.

Szerintetek mennyi idõ kell egy Sg adminnak az ebédre, mert kb ennyi idõ mulva törlik a kommentedet is. Ez egy tudományos topic, ahol féltudományos, okkult emberek értekeznek a kvantumszámítógép-MI-antigravitáció szentháromságáról vég nélkül. (mind a háromra igen a válasz).

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

Desiderata
szerintem ezt egy indián is lenyilazná <#idiota>
Magyarország a közepesen eladósodott országok listáján is a lista alján szerepel. A Jobbik csak azért lett erõs, mert a gazdasági válság miatt az emberek azt hiszik, hogy csak õk tudják megoldani a helyzetet. Ha vége a válságnak vége a Jobbiknak is. Így volt ez a '30-as években is, és ez tapasztalható egész Európában.

Kárpátia, és a rendszer szapulása nélkül is lehet valaki hazafi!

Beszélhetünk a léghajóról?
SZABADSÁGOT A POLITIKAI FOGLYOKNAK!!! TILTAKOZOM MAGYARORSZÁG ELADÓSÍTÁSA, FELVÁSÁRLÁSA, A CSENDÕRTERROR, AZ EURÓPAI (SZOVJET)UNIÓ ELLEN, A MÉDIA AGYMOSÁSA, CENZÚRÁJA ELLEN!!!

http://www.jobbik.hu/taxonomy/term/33

A fenti link jobbra fent lévõ videóin látható, ahogy a TÖRÖKÜLÉSBEN, békésen tüntetõket könnygázzal oszlatják a gyáva, HAZAÁRULÓ ÁVH-sok!

Így viszik el a szabadkõmûves bankárok zsoldosai azt a TÖRÖKÜLÉSBEN tiltakozó Vona Gábort, a Jobbik frontemberét, aki programjában síkraszállt a magyar államdósság eltörléséért, átütemezéséért!!! Idézet a Jobbik honlapjáról letölthetõ programjukból:

''Az államadósság terheinek csökkentése: A magyar gazdaságot gúzsba kötõ külsõ és belsõ államadósságot, az adósságszolgálat jelenlegi rendszerét felül kell vizsgálni, fel kell vetni az adósság részbeni vagy akár teljes egészében való elengedését.''

EZ lesz a Sor(O)sa minden agymosott borgnak, aki ha egyszer ráébred, hogy nem akarja, nem tudja tovább fizetni a kamatokat, ha baloldali, ha jobboldali, ha cigány, ha zsidó, ha magyar!!!

Ezeknek az embereknek az anyagaira kell rákeresni az interneten, amíg le nem törlik bankárok:

Drábik János válogatott írásai

Tomcat Bombagyár

Posta Imre
(Imre atomarc!!! Az õ honlapját simon pereszék már le is tiltották egyszer!!!)

Alex Jones - Endgame

+ Király hazafi zene: Kárpátia - Magyarnak születtem!!!

VESSZENEK A HAZAÁRULÓK, VESSZENEK A KÉMEK, VESSZENEK AZ HAZÁNKBAN FELFORGATÓ IDEGEN TITKOSSZOLGÁLATOK, AZ ÁLELLENZÉKI, ÁLRENDSZERVÁLTÓ, KÉPMUTATÓ PÁRTOKKAL EGYÜTT, AKIK BECSALTAK MINKET AZ EURÓPAI (SZOVJET)UNIÓBA, AMELYEK NEM AKARJÁK ELTÖRÖLNI AZ ÁLLAMADÓSSÁGOT!!!

Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube

szerintem egy 74 méteres monstrummal egy tankot is simán el lehet szállítani..

\"The voices are back... Excellent.\"

← ElőzőOldal 2 / 2