Restaurált fényképeken a Hold déli sarka

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy (közel) gömb alakú tárgynak nincsen sarka! A Hold mondjon le! Nem is jártunk az ûrben! Az egész összeesküvés! Fotoshop! Sün! IBM! Éljenek a Dawn-Kórosok a Vér és Becsület Napján! Újhagyma (csak nehogy terroristák kezébe kerüljön)
Ha ez a sötét oldal akkor....😊
Na mindegy, biztos voltak reflektorok azokon a mûholdakon!😊
OFF
Christiane Amanpour (félig perzsa!) elemzi az iráni helyzetet a CNN-en.

Kara kánként folytatom tanításom.

Hát, nagyon bizony. (frissítettem a címet, amúgy és emígy :-)
Meggugliztam a témát, és ráakadtam a Hun Fokosok és a táltos dobosok demonstrációjára is. A hasamat fogtam (pláne, amikor azt mondták, hogy adjanak nekik/nekünk ingyen gázt :-)

drfaust
Az ilyen jelegû tudományos projektekkel párhuzamosan kéne fejleszteni az új generációs ûrhajókat, hogy egyáltalán legyen valami haszna annak, hogy van víz a holdon! Mert ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a mostani kémiai meghajtású rakétákkal bárminemû gyarmatosítás szóba jöhet!

(Ferrarival száguldozni a földúton nem lehet)

Csak a semmi lehet tökéletes!

Molnibalage
Valaki beperelte a fõvárost (?) és a BKV-t is adatokért. Õket kéne megint felkérni, hogy mozgosítsák erõiket. Ez nem az én szakterületem...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

KillerBee
A 600 milliárd eurós értéket droidka írta, egy teljesen megalapozatlan
forrásra hivatkozva. A kitermelésrõl ezt linkelte be, de ebben az írásban nincs szó a késõbbi kitermelési jogról.

De jól emlékszel, én is linkeltem be pár dokumentumot arról, hogy amennyiben kitermelési joggal kapcsolatos szerzõdés jött létre az amerikai céggel, akkor annak részletei közérdekûnek számítanak, azaz nem lehet üzleti titokra hivatkozva visszatartani a részleteket.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Molnibalage
Látom rossz a memóriád. Killerbee linkelt be ezt azt. Az homályos, hogy mennyiért és hogyen volt a szerzõdés. A tényen nem változtat, hogy jelenlegi árak mellett még hosszútávon is veszteség dolog az egész. A nagyobb mennyiséget nem tudom, hogy honnann vette. Mivel ahol dologzok minek is érintenek ilyen tények érdekes, hogy ezek minket elkerülnek... Mindkét nagy távvezeték építésében érekelt a cégünk szóvel nekük igazánból édesmidegy, hogy melyiket tervezzük. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Azért a korábbi hozzáállásodon finomítottál egy csöppet. Hi-hi. :-)
Most már nem mondod azt, hogy minden rendben. He-he. :-)

jaspercry
Restaurállt???? ez nem a müemlék,vagy igen
Talán retusált nem?

COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.

A személyeskedésed. Mert mint tudjuk, máshogy nem fog menni.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Molnibalage
Kezdõdik... <#banplz>

Molnibalage
Számokat és kitermelési költséget, gázárat, stb. persze még közelítõleg sem írsz. Röhej a köbön.

Nem azt mondom, hogy miden redben, de kicsit nevetséges, hogy te, Pares, okkultist és mág pár elvetemült gyakorlatilag mindenben az összeesküvést látjátok...

Komolyan be piszkolnád az univerzumot ezzel az emberi rothadó társadalommal?Vagy szerinted mi értelme lenne a terjeszkedéssel?Ha a férgek is mennek?

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Na mi, idáig tartott retusálni a kívánt tartalomnak nem nevezhetõ anomáliákat?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ha majd látni lehet az új fotókon az összes Apolló küldetés nyomát, akkor mi lesz a Holdra szállásban kétkedõkkel? Persze biztos odaretusálják...😊

Inkább a háztartási költségvetéseteken aggódjatok!!
A közgazdászok sem egységesek, szerintem már csak a hülyébbik fel mantrázza a folyamatos növekedést. Ma inkább a fenntartható fejlõdés a divat. Ez logikus is, hisz a folyamatos fejlõdés nem jelenti a mennyiségi mutatók állandó emelkedését, inkább a minõségen van a hangsúly.

ziipp
A közgazdászok mindig azzal jönnek, hogy a gazdaságnak növekednie kell. Azonban azt kevesen ismerik fel, hogy a gazdaságnak is vannak határai, mert elfogy a természet. A példád jól szemlélteti ezt.

Molnibalage
Pénz nélkül nehéz ambízicózsnak lenni sajnos...

Szomorú, hogy amikor egyáltalán szó van környezetvédelemrõl, akkor is az olyan sötétzöldek jutnak szóhoz, akik pl. az atomenergiát támadják és szélerõmûvekkel és hasonlókkal pótolnák õket. Azoknak is megvan a maguk helye, de nem az atomenergia kiváltására valók.

Egyetértek. Minden atomenergia ellen ágáló lakásából kiktném a villanyt, hogy elmélkedjenek azon, hogy mi ellen tiltakoznak...

Nem egészen ide tartozik, csak úgy elgonsoltam, hogy amikor már annyira elszennyeztük a Földet, hogy lélegezni is csak gázálarccal fogunk tudni, a közgazdászok és bankárok még mindig költség-haszonszámításokat végeznek majd arról, vajon gazdaságos-e tenni bármit a Föld érdekében.

Eredményül azt fogják kihozni, hogy a környezetszennyezés leállítása akkora beruházásokat igényelne, hogy attól csúnyán visszaesne a gazdaság, míg a gázálarcok piacának élénkülése és gyártásuk felfuttatása mérhetetlen gazdasági fellendüléssel jár.

Reméljük azért ennyire nem hülyék.

Értem én, hogy szükség van a közgazdasági szakemberekre, de azt már a másik végletnek érzem, amikor a közgazdász és a bankár határozza meg a fejlõdés irányát és mértékét.

Ez így messze nem igaz. Max. forrást rendel hozzá, de abból, hogy mire költ az adott szakág már nem szólnak bele. Persze a keret egyben limit is, ebben igazad van, mert 5000 dollárból nem fejleszt az ember ûrsiklót...

KillerBee
"10 évvel ezelõttig még voltak az ûrkutatásban távlatok."

A távlatok már az Apollo-program törlésekor eltûntek, csak ez még egy ideig nem tudatosult bennünk. Ám elég csak az ISS-sel való tökölõdést nézni. Vagy a mostani, ambiciózusnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetõ terveket.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

B0nFire
Lassan már 100 éve, hogy Ciolkovszkij lefektette az ûrutazás elméleti alapjait. (kozmikus sebesség, többfokozatú rakéta stb) Azóta a szovjetek és az amerikaiak - mint tudjuk - nagyon sok kutatásban küldetésben vettek részt. Az oroszok a Szaljuttal, a Szojuzzal, az amcsik végigcsinálták a Mercury, a Gemini és az Apollo-programokat, míg el nem jutottak az ûrsiklóig, ami már viszonylag kiforrott találmány az elõzõ fapados tragacsokhoz képest. A ruszkik ezt le is koppintották, de sosem használták, mert nem volt rá pénzük. Az amcsik is addig repültek vele, míg kettõ oda nem veszett (Challenger, Columbia), mindkettõ emberi trehányságból, ha úgy vesszük a spórolás miatt. 10 évvel ezelõttig még voltak az ûrkutatásban távlatok.

Most hol tartunk? Ott, hogy a ruszkik jó üzletet szimatolva boldog-boldogtalant fellõdöznek turistának, aki meg tudja fizetni hogy egy 3 köbméteres kabinban kuporogjon jó drágán, az amcsik meg ott, hogy menjünk vissza a Holdra Apollóval. Hol van itt a fejlõdés?!

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

KillerBee
Sajnos úgy van, ahogy írod, a profit mindenek elõtt. Értem én, hogy szükség van a közgazdasági szakemberekre, de azt már a másik végletnek érzem, amikor a közgazdász és a bankár határozza meg a fejlõdés irányát és mértékét.

Nem egészen ide tartozik, csak úgy elgonsoltam, hogy amikor már annyira elszennyeztük a Földet, hogy lélegezni is csak gázálarccal fogunk tudni, a közgazdászok és bankárok még mindig költség-haszonszámításokat végeznek majd arról, vajon gazdaságos-e tenni bármit a Föld érdekében.

Eredményül azt fogják kihozni, hogy a környezetszennyezés leállítása akkora beruházásokat igényelne, hogy attól csúnyán visszaesne a gazdaság, míg a gázálarcok piacának élénkülése és gyártásuk felfuttatása mérhetetlen gazdasági fellendüléssel jár.

Szomorú, hogy amikor egyáltalán szó van környezetvédelemrõl, akkor is az olyan sötétzöldek jutnak szóhoz, akik pl. az atomenergiát támadják és szélerõmûvekkel és hasonlókkal pótolnák õket. Azoknak is megvan a maguk helye, de nem az atomenergia kiváltására valók.

Molnibalage
Sehol nem volt részecskegyorsító mikor már elég kemény kvantummechanikai modellek voltak.

fotosopp :c
leretusálták róla a piramisokat, a világító lényeket, és a stonehenge-eket!
Egyébként a mûholdas kommunikációt nem a rádióhullámok keltésének/észlelésének felfedezése tette lehetõvé? Az atomfizika nem a részecskegyorsítókban megfigyeltekbõl ered? Sztem csak utána kezdtek rá találmányokat kidolgozni rájuk és utána, amikor a hadsereg is fantáziát látott benne, akkor támogatták a fejlesztéseket.
Azért sztem egy gyorsítóval alapvetõbb ismeretekre tehetünk szert, amirõl senki sem tudja megbecsülni, h milyen új találmányok felfedezését tehetik lehetõvé, amikbõl profitálhat majd a hadsereg is.
Nah, akárhogyan is nézem: sztem akkor, ott rossz döntést hoztak.

Min. és max. közt van egy nagyságrendbeli különbség. Az ilyen helyzetre gyakorlatban nem szokták kijelenteni, h nagyságrendbeli tévedés lehetséges.

Lehet akkor félre értettük egymást, mert én is azt mondom amit te a mûhold példával, hogy lépésekbe haladni. Úgy ére
De szerintem nem is fogják elsietni ezt a Naprendszeren belüli utazásokat és bázisépítgetést. De az nem baj ha már most fordítanak forrásokat a Mars kutatásra,(szondák küldése, minták gyûjtése) ez inkább információ szerzés, amit majd a következõ generációk használnak fel. Én erre értettem, hogy szükséges ahhoz, hogy majdan késõbb embert lehessen küldeni a Marsra vagy akárhová. És valószínû az elsõ bolygóközi hajó se lesz valami "csúcsjárgány" az igényekhez képest, de a továbbfejlesztéshez elengedhetetlen az elkészülte elõbb-utóbb.

Molnibalage
Ez így van. Ezért kéne elsõ lépésben talán olyan technika amivel LEO pályára és máholdakat tisztábban és olcsóbban fel lehet juttani, hogy ne legyen az ûr is egy szemétlerekat. A Mars utazás ezután bõven ráér.

Molnibalage
Az állam éppen elég veszteséges üzletben van benne.

Molnibalage
Egyetértek, csak az a baj, hogy ez olyan szintû kihívás, mint az ember alaptermészetét megváltoztatni. Genetikailag determinált.

Az nem érv bármire is, hogy a jelenlegi technológiai szinttel nem megoldható és ezért nem kell vele foglalkozni.
A kutatásra, fejlesztésre szükség van és meg kell érteni, hogy az 1. 2. generációs dolgok valószínû nem érik el a kívánt hatást, ezért kell tovább fejleszteni õket. De nem lehet a semmibõl rögtön az 5. generációs dologra ugrani, hogy közbe nem volt elõzménye. Régen is ezt mondták, a mozdonynak vagy az autónak semmi értelme, mert lassabb, drágább, megbízhatatlanabb, mint a ló vagy a lovaskocsi és közlekedni se lehet velük normálisan épített utak és pályák nélkül. Ergo abba az idõben nem voltak alkalmasak gyakorlatilag semmire.
Az ûrkutatásnál is még nagyon az elején vagyunk, de fejlesztések nélkül nem is jutunk elõbbre még 300 év múlva sem, ha nem tesznek érte. Minden technikai eszköznek be kell járnia a saját evolúciós fejlõdését.

ziipp
Itt nem csak a részecskegyorsítóról van szó, hanem minden egyéb tudományos fejlesztésrõl, ami hasznos. Az államnak pedig kötelessége, hogy veszteséges üzletekbe is beszálljon, ha fontos a jövõ szempontjából. Egyébként nem igaz, hogy a részecskegyorsító és a többi összefogás projekt nem adna elég munkahelyet, sõt talán túlságosan nagyok is már. A költségvetési mérleg erõsen a haderõ felé billen. Elképzelhetõ, hogy ugyanannyi pénzbõl a tudósok több dolgot tudnának kihozni, mert arányaiban nézve náluk nagyobb növekedést jelentene.

AgentKis
Pont ezen kellene túllépnie az emberiségnek, hogy pénzben akar mindent kimutatni!
A háború hoz a világon a legnagyobb bevételt!!! (manapság azért van egyáltalán háború)

Mennyit ér egy ember élete? Meg lehet-e enni a pénzt? Pénzzel meg lehet-e etetni bárkit is?

Mivel pénzbõl korlátlanul sok "gyártható", de a bolygó erõforrásai végesek, elõbb utóbb a mai értelemben vett pénz értékét fogja veszíteni. Ugyanis a mai pénz nem más mint számjegyek sokasága azokon a szervereken amik a bankszámlákat kezelik. Nincs már mögötte sem arany, sem föld sem bármi egyéb megfogható anyagi tétel, mint fedezet. Ez fogja ennek a fajta pénzvilágnak a vesztét okozni... Hozzá kell szoknunk a gondolathoz, mert ez nem is annyira távoli jövõ.

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Molnibalage
Ha nem hordozóra akkor a légierõe költik. Látom a hozzállást nem látjátok. Adott összeget adott területen akarnak elkölteni. Azon belül jut ennyi a hordozókre és a másik területen annyi amennyi a NASA-tól az ITER-ig és részecskegyorsításig minden. A részecskegyorsítában egyszerûen nincs profit még nagyon nagyon hosszútávon sem gazadaságileg. Ez van...

Molnibalage
Az, hogy egy olyan töketlen elnök volt 8 évig aki nem tudta, hogy mire és hogyan kell használni az erõket, arról nem az eszközök tehetnek...

Azért nem pusztult még el 1 hordozó sem mert még nem háborúztak, a 2. vhban azért a japánok ritkították õket szépen.

Mit? Jenki hordozókat? Tudod te hány nagy hordozó süllyedt el? A Lexington a Korall-tengeren és a Yorktown Midaway-nél. Fltecher alatt ennyi, mert õ tudott is valamit amit az utódai nem. TÚLERÕ ellen hozta ezt!

Utána jószerivel az idióta Haley alatt veszett oda 2 vagy három és utána a kamikáza támadásokat leszámítva egyetlen egy sem asszem... Azok nagy része is csak súlyos károkat szenvedett el, de nem süllyedtek el.

Az is elég nagy ostobaságra vall, hogy II.Vh-s estekkel példálózól a mikor a szuperhorodozók már 1970-ban régen túlléptek azon a szinten amit te írsz.

Itt olvasgass egy kicsit Fletcher alatt.

Nyomásgyakorlás, de mindegy hogy 10 vagy 11 hordozó van. Túl sokat meg nem ér Agfanisztánnak meg Iraknak is jól odanyomásgyakoroltak, cserébe kaptak pár 1000 halott tengerészgyalogost meg egy apró kis költséget.
Ellenben gyakorlatilag semmi nem történt.

Azért nem pusztult még el 1 hordozó sem mert még nem háborúztak, a 2. vhban azért a japánok ritkították õket szépen.
UCAV-rõl indított GPS vezérelt bombával Ak-s parasztokat bombázni hatalmas teljesítmény.

Atom, WWW, akármi ami az utóbbi 50 évben tudományos eredmény, nem szükséges hogy közvetlenül egy gyorsító eredménye legyen. Az ottani eredmények alapot szolgáltatnak más dolgokhoz. Egy gyorsító eredménye soha nem lesz közvetlen hatással senkire.

De õk ingyenessé tették, más lehet pénzt akartak volna érte és ma ott tartana a net mint 15 évvel ezelõtt.

Gabo-hoz hozzátenném, hogy a legjobb rakéta-hajtómûvek hidrogén-oxigén párost használnak üzemanyagként. Ha helyben elõ lehetne állítani, lényegesen könnyebb lenne az ûrhajó visszaútja. Energiát napelemekkel viszonylag egyszerû elõállítani, de tárolni csak kémiai formában, bontott vízként lehetne. Az ötlet az, hogy a célpontra helyezett apró gyár pár hét-hónap alatt megtermeli az üzemanyagot a visszaútra, így nem kell a Földrõl magunkkal vinni.

Molnibalage
Ez 1 db rephorodóz rotációs legénységénél picit több kb., mert egy hordozóra nem egy személyzet van.

Nem azt írom, hogy ne kutassunk, de az a sok ember aki itt ír magasztos dolgokat mennyit is adakozik a saját zsebébébõl erre? Akkor más miért tegye?

Molnibalage
Egy apróságot kifelejtenek ebben sokak. Az, hogy a kínai haderõ számszerûleg is elég nagy, csak Hoan Jui katona bére picit kisebb, mint Joe bácsié. A költségvetés igen komoly része "csak" bértömeg, nem a technológiára megy el.

Molnibalage
Nesze neked. Itt 1000-10000-rõl ír. Akkor most 2000, 1000 vagy 10000? "Csak" nagyságrendi eltérés van. Pont errõl beszéltem.

Azért egy x ezer évvel ezelõtti populáció kiterejdtségére elég merész becslést adni DNS részek alapján.

Molnibalage
Ha ezt számítod nyeresgének akkor kicsit drága, mert dollármilliókba került...

Persze arról elefeledkezel, hogy a legtöbb cucc alapja HT technika volt. Érdekes ez a kettõs mérce. A mimimális hozadékát a részecskegyorsítónak megnöveled, a fegyverkezés mellékhatásai elhanyagolod. GPS? Mûholdas kommunikáció? 20 éve ha telefonálni akartál a tengerentúlra napokra elõre le kellett szervezni. Ma megmarkolod a mobilt és tárcsázol... GPS 20 éve a hadihajókon, egyes vadász és bombázó gépeken volt és a különleges alakulatok 4-8 fõs csoportjainál volt egy azaz egy darab. Most jószerivel utánaddobják.

Ezekben hol van az ITER vagy bármi?

Molnibalage
Pénzben kimutatható nyereség ? Egy hordozó ?

Igen, mert a politikai nyomásgyakorlás eszköze egy idõ után pénzben kifejezhetõ.

Munkát ad az építés alatt és a szolgálati idejében , valamint némi hadászati elõnyt amíg neki nem koccan egy rakéta.

Eddig még ezt senkinek sem sikerült eljátszani és jelen állapotban nem is nagyon soknak van rá esélye...

Egy részecskegyorsítóban felfedezett dolgok felmérhetetlen gazdasági hasznot termelhetnek.

Kérlek egy példát mondj amivel én találkoztam már mindennapi életem során.

Lásd WWW az a pénzpazarló CERN fejlesztette ki néhány unatkozó tudós, és mennyire hasztalan dolog.

Non. Már elõtte is volt hálózat, õk csak egy protokolt találtak ki. Ne keverjük a szezont a fazonnal. Ha nem õk, akkor más kitalálja mikor neki kell az eszköz.

Ugyanaz.

#30 javítás:
Oh, tényleg! Nem az...

Oh, tényleg nem az USA az aki többet költ a hadászatra, mint a világ többi országa együttesen? Sztem kicsit túlzásba viszik...

Errõl beszél
Epikurosz.

Rövid távon lehet, h profitálnak belõle. De hosszabb távon... Nem mondom, h ne legyen rep. hordozójuk, de azért 1-gyel kevesebbe nem haltak volna bele.
Egyébként pl. CERN-ben 2500 állandó alkalmazott dolgozik és kb. 8ezer kutató nem állandó jelleggel.
Gyorsítók nélkül atomerõmû sem lenne. Ki tudja még mire jönnek rá az újabb gyorsítókkal... így meg az újabb kutatások csúsztak évtizedeket, mert a rep. hordozók fontosabbak voltak.

Sztem Epi az újabb genetikai kutatások eredményeire(Y kromoszómás rész) és a Toba kitörésére utal.

Mondjuk én nem tudom mi lehet bizonytalan egy nagy darab vulkán megtalálásában és a genetikai elemzésekben.<#fejvakaras>

Én lemondtam már rólad, mint egy rákos betegrõl.

Pénzben kimutatható nyereség ? Egy hordozó ?
Munkát ad az építés alatt és a szolgálati idejében , valamint némi hadászati elõnyt amíg neki nem koccan egy rakéta.

Egy részecskegyorsítóban felfedezett dolgok felmérhetetlen gazdasági hasznot termelhetnek.

Lásd WWW az a pénzpazarló CERN fejlesztette ki néhány unatkozó tudós, és mennyire hasztalan dolog. <#beka3>

Oldal 1 / 2Következő →