156
  • Sir Ny
    húha, ez nagyon érdekes megállapítás, komolyan, senkinek eszébe nem jutott. esetleg, ha xp alól felraksz egy firefox telepítőcsomagot egy pendrájvra máris nem kéne a hülyeségeidre pazarolnom az sg tárhelyéből egy csomó bitet.
  • B0nFire
    Csak nem te írtad ezt a cikket, hogy mindenhová belinkeled? Amúgy teljesen egyetértek vele.
  • valentine2
    Ilyen ez az internet explorer-átok....

http://isite.hu/internet_hirek/internet-explorer-6/20090724/hal%C3%A1l-az-ie6-ra
  • caprocorno
    Okésos, Te nyertél bár torcipepe hozzászólására reagáltam amiben ezt írja: "nameg a több GB szemét között már nem számítana sokat az a 100MB. enni nem kér." és továbbra is azt mondom, hogy itt nem arról szól a dolog, elfér a többi közt vagy sem!
  • Sanyix
    Ki beszélt dvd-ről? Leszarom mi van rajta. Az érdekel mit rak fel. Márpedig nem lehet választani hogy mit rakjon fel, úgyhogy ne töltögessék a vinyómat mindenféle szarral.
  • caprocorno
    itt nem arról van szó, hogy nem fér rá a DVD-re ne beszélj már butaságot. Ha te pl egy falusi vendéglátó vagy, és magad állítod elő a bio alapanyagot a saját kertedben, ráköltve nem kevés pénzt, és az eu-azt mondja, hogy a saláts tálra föl kell tenned még 4 féle salátát a tiéd mellé, akkor neked hogy áll a szád? Neked tetszene? Nem találnád fölháborítónak? Nem vagy a MS fogadatlan prókátora, és a cégektől elvonatkoztatva is ugyan ez lenne a véleményem.
  • anticipacio
    Úgy, hogy elviszlek magammal hozzájuk, és bemutatlak nekik téged, mint a legújabb kis köcsögöm, aztán megyünk a te szüleidhez... :D Végül közösen mind megvesszük egymásnak ajándékba a Windows 7-et, és megnézzük, hogy beléd fér-e az összes, hátha így a szádon mégiscsak kijön az IE, és akkor mégse veszek Apple-t. :D Így még akár közkincs is válhat belőled. :)
  • torcipepe
    fasza!
    a felhasználónak ígyis-úgyis fel kell majd tenne, legalább azért hogy letölthesse a saját kedvenc böngészőjét.
    inkább azt kellett volna csinálniuk, hogy a többi MS program tényleg az alapértelmezett böngészőt indítsa el és ne kapásból az IE-t.
    nameg a több GB szemét között már nem számítana sokat az a 100MB. enni nem kér.
  • Sanyix
    Miért eddig használható volt a rendszer telepítés nélkül? Nem. Kell egy normális böngésző, mert az ie szar. Kell egy normális médialejátszó, mert a wmp szar. Kell egy normális fájlkezelő, mert az inétző szar, kell directx, és stb.
  • jocco
    S ez most kienk meg minek jó? Valaki mondja már el nekem, hogy a jó istenbe tudják a népet igy behülyiteni, hogy neki az a jó ha kap egy tök hülye oprendszert amihez aztán neki kell összevásárolgatni, letöltögetni (bár ha nincs net akkor hogy a francba szedi le azt nem tudom) a programokat, hogy használni is lehessen a képernyövédö nézegetésen kivül. Az lenne az alap ha már az kiadunk több tizezreket egy oprendszerért, akkor abba legyen alapból minden olyan szolgáltaltás ami a mindenapi felhasználáshoz szükésgées(kép, video, net, ftp, dvd-cd irás, stb) s ne külön kelljen már feltelepitgetnem.

Na de ugylátom az EU-ban ebben is visszafelé haldunk.
  • narumon
    Sanyópapa ne haragudj de nagyon hülye vagy!
  • caprocorno
    Hát itt találod a netbook leírását, ami már cseppet sem igaz, merthogy az újakban már igenis merevlemez van és aktív hűtés minden ami kell, kivéve az optikai meghajtókat, azok értelemszerüen nem fértek el benne, de viszonylag olcsón lehet külső, egészen pici, lapos optikai meghajtókat venni hozzá. Tehát a leírás itt van : netbook Itt pedig a notebook és laptop magyarázatát olvashatod, bár ezen sokan vitatkoznak: Notebook - Laptop
  • Sanyix
    És hogyan fogod bevallani a szüleidnek, hogy buzi vagy? :D
  • anticipacio
    Engem meggyőztetek: a következő számítógépem Apple lesz.
  • InterFoxSOFT
    Nem mondhatnám, hogy PC szakértő vagyok, kérem valaki homájosítson fel mi a külömbség a netbook és a notebook között?
    És akkor a Laptop az megint valami más?
  • caprocorno
    Csak két dolgot szeretnék mondani:) Nem értem miért különböztetnek meg páran még mindig pl. netbook-ot notebook-tol, vagy asztalitól. Persze nemrég én is beleestem még ebbe a hibába, mert mikor az első netbook-ok megjelentek, elolvastam, mert tetszett, megnéztem, kézbevettem, tetszett, használtam kicsit, már nem tetszett. Kb 3 hete a fiam előállt, hogy ő akar egyet. Először megpróbáltam lebeszélni, hogy nem jó az semmire, majd mikor átküldte mailben az adatait, be kellett látnom, igaza van. A jobbak már tudják azt, amit egy jobb notebook, és tudják, amit egy átlagos pc, szóval szerintem sima ügy rajta akár Xp akár Win7. A másik dolog, ami jobban fölháborít, hogy miért csinálják a cirkusz a Win7-be egyedüliként beépített IE-miatt. Könyörgöm az az MS-é, miért tenne bele mást? Ez nonszensz. Fejlesszen OS-t a Mozzilla is, meg Google is, sőt az Opera is, és akkor majd ők is a sajátjukat fogják beletenni. Ez egy baromság. Az meg a legnagyobb, hogy nem tesznek bele semmilyen böngészőt. Jó persze tiszta, hogy másként is lehet csatlakozni a netre, de egy átlag felhasználó nem biztos, hogy tud. Képzeljük el, hogy egy autógyárnak az EU csak úgy engedné az autóit árusítani, hogy kormány vagy a fékrendszer vagy tökmindegy mondhatnám a motort is, csak nem akartam, mert abba többen belekötnének, de csak úgy árulhatná, hogy még minimum 3 konkurens cég alkatrészét föl kellene ajánlania a sajátja helyett. El tudtok ilyet képzelni? Arról nem beszélve, hogy van egy csomó honlap, amit csak IE-vel lehetséges használni, pl. DX-es számlázás, vagy sorolhatnám napestig. Aki rendszeresen, sokat használja a gépét, az úgyis használ minimum 2 féle böngészőt. Hagyják már békén feltelepíteni az IE-t, és akinek ingerenciája van másra, úgyis a másikat fogja használni. Szerintem!
  • blessyou
    Köszi szépen :)
  • Major
    Ez jó volt :)
  • Adamul
    Sztem nem lenne jó ha télleg csak enélkül adnák ki, hiszen mivel tölteném le a ff-t? Meg a M$ saját oldalai se igen kompatibilisek a többivel...
  • Ahoy
    Ide is:

Programozó versenyt hirdetek:
    Firefox beépülő plugin, SG fórumra... Moderálja automatikusan Sanyopapa = Hottold = Arrakistor (és a "többiek") hozzászólásait. Olyan fícsörrel hogy azonosítja és felismeri a multi account flamereket, stílisról (mert hogy ilyen csak egy van, az qrvahétszent :)

FF-et linuxon is lehethasználni, úgyhogy reméljük feltelepíti, és akkor be sem tudja majd gépelni az irományokat...

Nyeremény: 10 db BMW 5-ös, 3 tengerparti villa, 8 bombázó csaj, 51% Microsoft részvény, és a Linux forráskódjának teljes szabadalmi joga, uralma és zárttá tétele
  • tomcsa4
    Világ legjobb oprendszere nincs. Sőt, még aktuálisan legjobb sincs. Szóval arrakistort nem kell komolyan venni. Ámde jobb és nem jobb van. Pl a Vista sokkal jobb, mint az XP. Hogy a Win7 sokkal jobb-e, mint a Vista? Nem tudom, még csak 3 hete használom élesként. Linux is jó, mindennek megvan a maga célcsoportja. Én netbookokra mindenképpen Linuxot tennék, nem XP-t, semmilyen windowst sem. Ez csak egy példa.

De az is igaz, ohgy evvel a happáréval leégeti az open source közösséget. Met amiket a vistával és a Win7-tel kapcsolatban állít, baromság! Több értelme van a Győzike shownak, mint az ő érveinek. 1-1 értelmes dolgot mondott eddig, többi tapasztalatlanságról árulkodik. De megértem ,hisz egy oprendszert nem lehet pár óra, pár nap alatt megismerni. Csak ő úg adja elő, hogy hajj de vágja, ami baj.
  • Hierogli
    Tapasztalataim szerint a linuxot a loozerek tartjak a vilag legjobb operacios rendszerenek.
  • tomcsa4
    Különösebb szabály nincs. Annyi, hogy elsőnek az XP menjen fel, utána a Win7. Ha teheted, akkor az XP-t már alapból n a C-re tedd, hanem mondjuk D-re (egymás utána partíciók legyenek).
  • tomcsa4
    Na, két játék nem megy. NWN2-re van megoldás (itt a fórumban le is van írva). Jó lenne ha valaki megnézné.

Amit Te írtál, az Vistára is igaz.

In order to installl Fahrenheit to play it on Vista you need to do the following:
    1. Rip your dvd to your hard drive.
    2. Start the Program Compability Wizard of windows vista. This can be done through the control panel, or by the Help tab in your start menu (type: Program compability wizard).
    3. Select the fahrenheit setup in the folder you just ripped it to. And then select windows xp sp 2 or sp 1.
    4. choose Administrator rights.
    5. Let it run.. Install it..
    6. Once it has completed, check wether it runs already.. If not, you might need to patch it. If you need to patch it, see 7. if not see 9!
    7. Download the patch from the atari website.
    8. install it. This might not work. If that's the case, use the same method mentioned above.
    9. You might need a nocd fix.. In case vista doesn't even read your copy of Fahrenheit. If so, google it.
    10. Enjoy!

Másik:

And here's my version of running the game (I have the original, EU version DVD) on Vista 32:

1. Copy the contents of the DVD to your harddrive (no image is necessary)
    2. Replace the original fahrenheit.msi file with the one from the link posted earlier
    3. Install the game (run fahrenheit.msi)
    4. Apply the 1.1 patch
    5. Replace the original fahrenheit.exe file (located in ..\Program Files\Atari\Fahrenheit folder) with the "fixed" one [my game wouldn't run from original DVD).
    6. Play the game and enjoy it as much as I did

Azt a .msi fájlt itt megtalálod (fent 6. HSZ). Végülis a lényeg, ohgy másold fel a lemez tartalmát. Próbáld ki win7 alatt, hátha működik.
  • blessyou
    Találtam egyet :D

Fahrenheitet sikerült beszereznem, na az még települni sem volt hajlandó rá :)

Egyébként kérdezném, hátha vki kipróbálta, hogy ha win7 mellé az xp-t fel szeretném tenni, akkor kell-e vmi speckó dologra ügyelni ( a magától értetődőkön kívül)?
  • roliika
    1Ghz és 512MB ram már elég neki. Nincs messze attól amit írtál.
  • zLk
    Te kész vagy ember.
    Enynire elfogult legyél, ez már vicc. Felraktad a Win7-et, de eleve úgy álltál hozzá, hogy ami windows az csak szar lehet. Ezek után mit vársz?
    Az also "bar" pedig igenis kurvajó, rengeteg jó 5let került megvalósításra, nincs millió egy megnyilt ablak, csak tudni kéne használni.
    Gondolom mikor először megláttad, azt kérdezted magadban, hogy "mi a szar ez?!"
    Példálózol itt a Photoshop ősrégi verziójával, amikor a CS4 már régen kint van, és fényévekkel gyorsabb még a sima 6-os verziónál is! (Tudásbeni különbséget meg nem is említenék)
    Higyj nekem. Az a kövület addig jó csak, amíg 1-2 képet retusálsz, de kb. ennyi.
    Amúgy melyik buildet raktad fel, ha nem haragszol?
    Köpködsz egy oprendszerre, hogy nem kompatibilis, és közben az még csak RC verzió? Hagyjuk már.
    Messzemenően stabilabbnak és gyorsabbnak éreztem a gépemet win7 x64-en mint eddig bármelyiken. És nem, nem vagyok Microsoft reklámarc.
    Nem is tudom mit pattogsz itt, hogy így linux úgy linux, mindig vannak hasonló arcok már évek óta itt az sg-n akik tolják, hogy "Microsoft monnyon le, Linux ftw" -> teljesen felesleges.
    Ahhoz, hogy te ott programozgassál, vagy pötyörésszél tuti tökjó lesz az a linux, de nekem kell az erős gépet kihasználó oprendszer, amint elfut egy akár grafkus gyorsítot is kihasználó Photoshop, amiben sokszor többszáz layert kell egyszerre mozgatni.
  • tomcsa4
    Még a prohardveres 10 pontot is kinevettem neki, komolytalan iromány volt egy ismert komolytalan embertől. Na az ilyenek rontják a PH-ról alkotott képet. Túl nagy a szabadság ott. (Abu cikkeit nagyon szeretem, meg sokan írnak tök szupi dolgokat, de néha betéved pár gyökér és olyanokat mondanak, hogy mennyire szar az AMD, mert csak a profitra törekedik, meg ilyenek.)
  • tomcsa4
    Inkább a bolygóról menj el. :)

Te nem tudod, mert használat helyett csak magyarázol, de aki régóta használ Vistát, az látja, hogy sok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a régi programok működjenek.

Iponon egyik srác, aki szintén olyan kaliberű Vista fikázó volt (nagyon sokat fikázta és sose volt igaza), mint Te, beismerte most 2009 májusában, hogy jó a Vista (utoljára 2 éve próbálta). Ergo pofázás helyett inkább meg kéne nézni, de nem órákat. Napokat.
  • tomcsa4
    Nem tudom, nekem tökéletesen megy az icewind dale 1-2, spellforce, minden játék. Vista alatt is és most átváltottam Win7-re és ott is. (Én pofázás helyett inkább használom.)

1 régi programot használok, RegCleanert (2002-ben volt az utolsó frissítése, ha jól emlékszem). Tökéletesen fut. De ha megmondod, melyik programmal van gondod, akkor szívesen utánanézek. Vagy más is akár. Éppen a Neverwinter Nights 2 topicban próbáltam segíteni az egyik játékosnak, mert 64 bites Win7 alatt hibaüzit dob a játék. Aztán kiderült mivel van a baj: 7048 alatti Win7-ben mégcsak DX 10.1 volt, utána lett beletéve a DX 11. A játék csekkolja a hardvereket és hibás bejegyzések miatt rosszul ítéli meg a videókártyát és azt írja, hogy nincs 33D-s VGa a gépben. 7048 build alatt ez a hiba nem fordul elő. 32 és 64 bites Win7 egyaránt érintett ebben. Na tessék egy hiba. :)
  • tomcsa4
    Az nem lehet, hogy te vagy balfék? Szép listát összeállítottál. Had válaszoljak sorban:

-Mivel sokkal több minden van benne, ezért is DVD a mérete. Ez téged miért zavar? 8x DVD olvasás már bőven elég, 16x-ról ne is beszéljünk. (CD olvasásnál már ez gyorsabb.). Ha jól tudom az arányokat, 16x DVd olvasás 144x CD olvasásnak felel meg.
    -lehetetlen. Annyi adminisztratív, rendszerellenőrző, optimizáló metódust végez, hogy lehetetlen. Majd a számítási felhők oprendszere, na az pici lesz ne aggódj. (Ez a jelen és a jövő.)
    - nem lehet kompatibilis 110%-ban, sőt 100%-ban sem. De nem tudom ki mondta neked, ohgy ez az OS hibája. Én szerintem a programoké.
    - támogatja az SSDket, csak fel kéne rakni a windowst. Amúgy van már SSD-d? Csak kíváncsiságból. Új fájlrendszer? Remélem nem a WinFS-t akarod szajkózni. ott az exFAT, nagyon jó, majd elterjed.
    -rendszer visszaállító: ha készítesz egy jó mentést, azt vissza állítja. Sőt, külön lementheted a regisztrációs adatbázist is.
    -igen, ez még egy szarvashiba. Haverom kíváncsiságból Vista mellé tette a Win7-et és az eredmény: tehetett újra mindent. Ez nem személyfüggő.
    -AERO kikapcsolható, sőt, alapértelmezésként be sincs kapcsolva.
  • WoodrowWilson
    Egy gagyi netbookra telepítetted, ráadásul virtualizálva? Akkor min csodálkozol?
  • haxy27
    Na EU ha nem adna az MS melé egy IEt akkor hogy a szarba lehetne telepíteni akár más alternatív böngészőt. Komolyan ezek a f@szok nem látják az fától az erdőt. ennyi erővel akkor a többi op rendszere is kényszerítsék rá hogy ne legyen benne böngésző vagy legyen bennük IE8
  • kanduhr
    "
    "Teszem fel én mondjuk nem tudtam, hogy így tudok letölteni ftp-ről, tehát majd átmegyek az egyik haveromhoz egy pendrive-al letöltöm nála és haza hozom? Ez kicsit szerintem körülményes."

Win újratelepítés előtt leszeded a böngészőt egy pendrivera, majd ha fent van az új Win rárakod a böngit. Tényleg nehéz."

Veszel egyet nekem? És igérem nem szólok ezért. Nem? Akkor kérek havertól. Ugyanott tartunk. Alap usernél kell egy alap böngésző. És mi van, ha valami miatt hirtelen újra kell telepíteni a rendszert? Mondjuk hajnali kettőkor?
  • passatgt
    minek legyen a gépigénye 800mhz és 384mb ram, ha ezeket senki nem használja már?
    ha valaki mégis, vígan elvan az xp-vel
  • asddsa0147
    Nem szeretnélek megsérteni, de ugye nem 10 éves gépen próbáltad azt a win7-et? Mert akkor ne csodálkozz, hogy nem ismeri fel a hardvereket.
  • Ravkin
    "amivel odab@sz még a CS4-nek is... GIMP pedig natívban tudja, úgyhogy mostanában még a Fotosoppot se indítom el, hanem csak a GIMP-et használom.
    "

Ameddig csak szivecskéket rajzolsz vele, meg jáccol addig ez igaz is. Na ne fárassz már

Neked akkor sem lenne jó a windows 7, ha maga jézus krisztus adná a kezedbe, külön a te szar gépeden futó vrtualbox feliratttal fémjelezve. Egyébként meg szerintem a te bajod hogy hol milyen extrém környezetben akarod elindítani a windowsodat, maradjunk annyiban hogy kompatibilitásban még mindíg a windows a világelső.

• Major
    Off: a Linux közösség azokat veti meg először aki nyíltan avval pocskandiáznak, hogy egy fizetős Windowsra fejlesztett szoftver, milyen is szépen fut neki wine alatt.

On: A cikkhez annyit, hogy így egyenlőre megbékélhet az EU és kereshetnek újabb fogást a rendmondi cégen.

Másrészt, ha ez ilyen játék akkor kötelező legyen minden konkurens Os-ben is választhatóvá tenni a IE-t is.

Harmadrész, akinek bántja a szemét az hogy benne van IE a Winben, az válasszon mást. Nem kötelező MS-terméket használni. Egy-két kolléga most is ecsetelte mint mindig, az alternatív megoldásokat.
  • B0nFire
    Már nem azért, de ne a 6-os Photoshopot mutogasd itt nekünk, mert 2009 van, és már a CS4 (v11) van már forgalomban. Annak a 64 bites változata is elfutkos virtuális masinán??? Kötve hiszem.
  • ziby20
    hat egyzseru Vista szar, WIN7 jo ezen mit nem ertessz?:) A nod meg jo virus irto:) a Linux meg egy szardarab:) Egyeb kerdes?:) Amugy a MS szerintem tiszteletre melto modon kepes agyat mosni. Megerdemli a piaci pozicojat.