113
-
#73 Pontosan!
Csak gyémánttal lehet az iPhone kijelzőjét megkarcolni, azt is csak Fekete Laci erejével. Állítólag kínában ahol gyártják -de ráírják, hogy Zamerika- több tonnás teherautók állnak rá a gyémántvágóra, úgy tudják csak az üveglapokat kivágni. Megkarcolhatatlan, kész. Ennyi. -
#72 Képzeld el, ahogy zsebedben van a slusszkulcs meg a telefonod /mindegy milyen/.
Futsz 2 kört. A jobb kijelzőnek ez meg sem kottyan, a rosszabbon egy kicsit mintha látszana.
Képzeld el u.e. fél éven keresztül. Egyik karcosabb lesz, mint a másik.
Egy pár perces tesz mit bizonyít? Azt, hogy pár karcolást jól bír?
És 100-at? És 1000-et?
Az iPhone kijelzője olyan anyagból készült, ami megkarcolhatatlan. Az űrhajók hőpajzsát is ennek alapján készítették. Idegen technológia. Megkarcolhatatlan. A képek amik az ellenkezőjéről tanúskodnak, plágiumok és az Apple lejáratására készítették bizonyos szélsőséges alakulatok.
Volt/van nekem is "megkarcolhatatlan" méregdrága órám, vigyáztam rá, mint a szemem fényére, mégis van rajta karc. Átvertek, szemetek! -
Ulkesh #71 "Slusszkulcs éppen elég."
A slusszkulcs anyaga puhább mint az üveg, nem tudja megkarcolni, ha nem hiszed menj oda az ablakodhoz és próbáld megkarcolni, nem fog sikerülni :D -
#70 Ótvar szar mind a kettő. True -
#69 Tessék N-Gage 2-re u.u. van Spore "ősleves", mint iPhone-ra... nagy cucc.
MGS
BiA
C64:
Egy kategória... éstélleg...
Nem állítottam, hogy az iPhone 3D képessége ne lenne SOKKAL jobb, mint az N-szériáé, de bizony létezik, nem árt róla tudomást venni. -
NFS - N-GAGE
NFS - iPhone
Kell ehhez kommentár?
Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy iPhone-ra NAPI 30-40 játék jön ki(és csak játékról beszélek, egyébként napi kb. 150-200 app).
És N-GAGE-re?? -
#67 #51 második videót nézted?:/ -
#66 Slusszkulcs éppen elég. -
#65 Teljesen változó, hogy ki mennyit használja és mennyire vigyázz a telefonjára.
A 1.5 éves telefonom még a GYÁRI fóliák vannak rajta. Karcot hírből sem ismeri, mert nem adtam rá alkalmat, mivel vigyázok rá.
Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs az iPhone :-DDD -
#64 TE leszarod, másnak meg fontos.
"1 több éves 3-5 mp-s fényképező 10x jobb képet csinál mint bármelyik telefon,"
4 éves HP 3 MP-es fénygép vs. akár iPhone ^^... simán a 2. versenyző nyerne.
"sőt fényképezővel 640 be 30 fps-el "
Miért mit gondolsz én milyen paraméterekkel rögzítek telefonnal? ;-)
"megnézem hol állíts be a N82-dön 50-2000 es Iso-t, 1/2000-15min záridőt vagy 2.6-8 as blendét különböző fehéregyensúlyokkal és színmélységgel:)"
Mindegyiket lehet állítani, csak nem ilyen nagy tartományban, mint amiket felsoroltál. De elég ostoba egy dolog céleszközzel összevetni. Az iPhone-t miért nem veted össze, mindjárt egy 4 magos asztali géppel... ennyi erővel.
"megjelenik az új Iphone tuti beszerzek 1et, így is leakartam már cserélni régi 2g-met 3 ra de akkor most már 3G S-lesz belőle:)"
Szeretem, ha az Apple megtalálja a célközönséget -
#63 LOL....na ez azért ez már tényleg vicces, hogy nekünk, féléves-éves iPhone tulajoknak mutatod, hogy mennyire karcolódik a készülékünk, holott kurvára nem karcolódik:) Most küldjek róla képet, hogy elhidd? Nekem itt van a kezembe, a haverjaimnak is ott a kezébe, én a valóságot látom. Biztos, hogy be lehet törni, biztos, hogy össze lehet karcolni, de amíg iPhone-on egy karcolás keletkezik, addig Nokián hatvan...
Mellesleg az alsó kép erősen fake szagú, tekintve, hogy érdekes módon felül a hangszóróba belóg a karcolás. -
krajcsovszkig #62 Például? -
Ulkesh #61 "Nokia 3-4 hetente frissít..."
Nem csoda, amilyen bughalmaz szoftvereket ki mer adni a kezéből... -
Ulkesh #60 "N-gage 2 mond neked valamit? Az N széria krémjének komoly 3D-s teljesítménye van"
Ne nevettess...
A Mobilarénán van párhuzamosan cikksorozat az nGage-es és iPhone-os játékokról.
Az nGage nagyjából C64 színvonal, nem említhető egy napon sem az iPhone-os játékokkal. -
Ulkesh #59 Az első kéen fólia van készüléken és az karcos, a másodikon meg simán be van törve a kijelző.
De nem értem mit erőlködsz. Az iPhone kijelzője üveg, nem gagyiműanyag, mint a Nokiádon. Az üveget is meg lehet karcolni nála keményebb anyaggal, pl. gyémánt, de kicsi az esélye, hogy a zsebedben a telefon mellett gyémántot, vagy hasonló keménységű anyagot tartasz :D -
#58 Nokia 3-4 hetente frissít... -
#57 Hallgass inkább, ha csak levegőbe pufogtatsz...
Kell még 100 ilyen kép?
Külön honlap foglalkozik az iPhone karcok eltüntetésével. Köhöm... -
#56 Van notim... ha szöveget akarok szerkeszteni nem telefonon fogok... se N82-ön, se iPhone-on.
N-gage 2 mond neked valamit? Az N széria krémjének komoly 3D-s teljesítménye van.
Term. realtime mozog, folyamatosan.
Snake lol... le vagy maradva 10 évvel. -
krajcsovszkig #55 Ez már egész jó, ha van benne rendes appswitching és lehet rá házilag programokat barmolni szabadon, akkor meg is hajolok előtte.
Csak gondolom ez is csak a Tré-Mobilnál lesz, oda meg akkor se mennék, ha ingyen adnák. -
Ferrer #54 Te kicsit átestél a ló túloldalára :)
LEHET telefonnal jó képeket csinálni:
http://digital-photography-school.com/10-cameraphone-photographs-that-rock
Másik meg, hogy te mazochista vagy, hogy mindig manuálist használsz? :) Most nem azért, de szerintem a beépített fénymérő egy kib*ott nagy találmány a kamerákban, butaság nem kihasználni.
Am kíváncsi vagyok a zsebben elférő, full manuális gépedre.
-
Nwis86 #53 2.5 hónapig hordtam iphonom fólia nélkül intenzív használat mellet egész nap zsebembe munka közbe ide oda vertem, lábammal tartottam súlyokat, persze közbe telo agyon lett nyomva, aprópénz mellett stb és 2.5 hónap alatt mindössze egy fél cm-s hajszálkarc lett rajta amit csak bizonyos szögbe lehet nagy nehezen észrevenni, de persze ezen is felbaszódtam és vetem rá 1 fóliát -
Nwis86 #52 kit érdekel hogy 1.3 mp vagy 8... én pl telefonnál rohadtul leszarom, már az 1.3 mp is nagy kép, sőt ha azt nézzük, hogy pl mai fiatalok minden képüket feltolják értelmetlen közösségi portálokra ott mégkisebb lesz a kép... és igazából a mp-nek más jelentőség nincs csak a képméret... 1 fotó minősége nem a mp-től függ hanem 1000 más tényezőtől... 1 több éves 3-5 mp-s fényképező 10x jobb képet csinál mint bármelyik telefon, nem is beszélve a profi fényképezőkről amik 150 000 ft-nál kezdődnek... aki fotózni akar, aki ad a minőségre és ezen lovagol, hogy ipone ezért szar az vegyen akkor 1 profi gépet... videó rögzítés dettó, lehet venni full HD kamerát:) alap fotózásra, képek egymásnak mutogatására, szóval átlag felhasználásra bőven jó az iphone... rendes fotózásra szerintem meg igénytelenség telefont használni... Én pl mindenhová cipelem a rendes fényképezőm és eszembe nem jut teloval fotózni. Videóval ugyanígy vagyok, pedig teloval és fényképezővel is tudnék felvenni, sőt fényképezővel 640 be 30 fps-el de nem teszem mert ugyan célnak megfelel de nem az igazi... ha koncertre, kirándulni megyek akkor viszem magammal rendes kamerámat és azzal videózok (sajnos most törtem össze)
megnézem hol állíts be a N82-dön 50-2000 es Iso-t, 1/2000-15min záridőt vagy 2.6-8 as blendét különböző fehéregyensúlyokkal és színmélységgel:) ezeket a zsebe elférő full manuális digi gépem mind tudja + optikai kép stabilizátor és jó makro képesség, 7.1mp. Közelre ugyan egész jó képet csinál telod de távolabbi témáknál már nappal is meghal, este, esőbe, ködbe speciális fényeknél koncerten ahol van 60 fényforrás elvérzik. Alapjába véve minden teló szar fotózásra, akármelyik kis zseben elférő digi gép 10x jobb, főleg ha kicsit komolyabb és full manuális bealítási lehetőségek is vannak... Iphone 2g és 1 régi Nokiám van, Nokiát viszem fesztiválokra meg 1-2 helyre mert azt nem sajnálom ha ellopják.... A fényképezőm mindig mindenhová magammal viszem már 3 éve:) most néztem meg, eddig 27769 képem van:) megjelenik az új Iphone tuti beszerzek 1et, így is leakartam már cserélni régi 2g-met 3 ra de akkor most már 3G S-lesz belőle:)
2 haveromnak n95 teloja van, haveri társaságba van még 1 Samsung Omnia és 1 Sony Xperia X1 mindet végignyomogattam miket tudnak de a fényképező tulajdonságokat 1iknél se jutott eszembe megnézni:) viszont haver Canon eos 450D gépét vissza se akartam adni:) http://phototrip.org.ua/wp-content/uploads/2009/03/canon-eos-450d-3.jpg na ezzel lehet fasza képeket csinálni de 1 telefonnal soha -
#51 Itt van kettő, az említett videók közül:
Első, második.
Tényleg karcolódik... ja hogy nem! -
#50 Ezt meg tudom erősíteni. Az iPhone kijelzője valami speciális anyagból van, ami egyszerűen nem karcolódik! Jó, egy szamurájkardnak biztos nem tud ellenállni. Tesóm hónapokig fólia nélkül hordta a telefont, és szó szerint semmi, de semmi nem látszott a kijelzőn. Úgyhogy ez az "1 hét után karc" tényleg hülyeség. Csak azért nem a magam nevében beszélek, mert én a biztonság kedvéért első nap lefóliáztam:DD -
#49 Jah, hogy nem is érintőképernyős, és még csak nem is qwerty?(kevertem egy másik készülékkel) Én aki naponta netezek, emailezek, játszom...hát akkor pláne iPhone. Meg is őrülnék, ha számgombokkal meg kontrolerrel kéne bohóckodnom... Ezek után lehetne benne felőlem akármilyen tükörreflexes csodamasina. -
#48 "Arra a touchscreenre gondolsz, ami 1 hét általános használat után már tiszta karc?"
Ebből is látszik, hogy fingod nincs a telefonról, csak mondod a légből kapott hülyeségeidet.
N+1 videó van fent youtubeon, amin kulccsomóhoz dörgölik az iPhone kijelzőjét, és 1db karc nem marad utánna rajta.
Normális használat alatt egyáltalán nem karcolódik. -
Ulkesh #47 "Ha jobb kép lesz a 4. genben, mint az N82-ben, máris megvan a köv. telefonom."
Végigolvasva a hozzászólásaidat számomra egyértelmű, hogy neked egy fényképezőgép kell, amivel lehet telefonálni :D
Az emberek zöme viszont másra is használna egy smartphone-t, a Symbian-re kiadott programok minősége és használhatósága az iPhone-os programokhoz képest a béka segge alól kukucskál kifele.
Engem nem érdekel az 5 MPixeles kamera, jobban izgatnak a használható és gyors alkalmazások és a stabil rendszer, ami a Symbian-t nem annyira jellemzi ha másként gondolod akkor ha megadod a számodat szívesen küldök olyan SMS-t ami után behal az N82 és csak a hard reset hozza vissza az életbe. :D -
#46 Egy 486-oson is lehetett szöveget szerkeszteni, sőt a crt monitoromnak is szép volt a képe. Akkor most dobjam ki a notit?
Nem kell neked a tácsszkrín? Kit erdekel, hogy neked nem kell, pötyögj csak az 1-9 számgombokon 3 mondatnál hosszabb maileket ha úgy neked kényelmesebb.
A fényképező a lényeg? Más meg használni szeretné a telefonját, munkaeszköz, vagy éppen játszik rajta (normális játékokkal, nem doboztologatós akármi, vagy snake). Ne indulj ki abból, hogy neked a fényképező számít benne.
Sőt, nézd csak a win3.1 szerű csudadizájn ablakokat, szerintem senkit se érdekel. De ne oszd az észt, ha hülye vagy hozzá ("Arra a touchscreenre gondolsz, ami 1 hét általános használat után már tiszta karc?" < :D:D:D) -
Sir Ny #45 -
#44 Azért ne hordjuk le ennyire a WinMobile alapú gépeket. Pl a HTC új szériák nagyon jól sikerültek, volt szerencsém 1-2höz. Ezekre már nem jellemző, hogy lagosak lennének, lefagyogatnának, persze megesik, ahogy az apple termékeivel is megtörténhet. Pl. a HTC Touch HD, vagy Diamnod2 eléggé el lett találva. -
roliika #43 Azééé..a tolvaj Apple képes hónapokat dolgozni azon ha akad egy menü...MS Zune szerű megoldásokat nemfogsz tőlük látni..szerencsére.
MS okostelefonok is drágák, de legalább még lassúak is. :D -
#42 Ha jobb kép lesz a 4. genben, mint az N82-ben, máris megvan a köv. telefonom.
Ha fontos lenne az érintőképernyő, már váltottam volna, de kicsit sem az. -
#41 Általános felhasználásra miért ne lenne elég egy telefon kamerája?
Nem mindenki akarja a hangya lábán a szőröket fotózni egy 200 ezres géppel.
Nem az emberekkel van bajom, hanem a tolvaj Apple-el, akik kihasználják az embereket. -
#40 még várjunk azért azzal, hogy milyen képet csinál, nagyon szép képre nem számítok, de lehet, hogy jobb lesz majd, mint az n82-ben és akkor más nem lesz okod fikázni:) -
Szemjuel #39 akkor miért nem fogadod el hogy az emberek 90%-nak tök 8, hogy 3 vagy 5 megapixeles a telefonba épített kamera?
továbbá: "Carl-Zeiss"
sztem már ők is megbánták hogy a nevüket adták ehhez a gagyi cucchoz! A telefon MÉG nem való fényképezésre! Eljön az az idő is, de sokat kell még aludni! -
#38 Ezt a 3. genes iPhone-t már csak a normális fénygép hiánya ill. a túlzóan magas ára miatt köpködöm.
Nem köpködnék, ha méltóztatnának már kiadni -még ha drágán is!- egy olyan iPhone-t ami kielégíti az igényeim. Mert az, hogy tudom tapizni, az nekem kevés az N82 ellenében.
Igen, nekem fontos a normális kamera egy telefonban, mert nem vagyok serpa.
-
#37 Sosem értettem, miért lényeges az, hogy melyik telefon tudta előbb ezt vagy.
Mintha az lenne a minőség meghatározója. Én pl. nagy HTC párti voltam. Amikor megjelent az iPhone a csorda után menve köpködtem én is, hogy háháhá azt a HTC is tudja. Csakhogy aztán pár napig kipróbáltam, és ez idő alatt a véleményem is megváltozott. Olyannyira, hogy az addig istenített HTC-t csak egy kaotikus, akadozós, a Win meg egy átláthatatlan valami lett a szememben.
Azért az is vicces, hogy mindig ezzel a kamerával érvelnek. Jó, lehet, hogy valakinek szempont, de én csak magamból indulok ki. Mire használom a kamerát? Fényképeket rendelek a kontaktokhoz, lefotózom a könyvesboltban a könyv borítóját, lefotózom a számláimat, amiket aztán a célszemélynek 1 érintéssel továbbküldök stb. egyszóval csupa olyan dolog, amihez marhára lényegtelen a megapixel mert nem fényképalbumba készülnek, hanem hasonló 320*480-as KÉPERNYŐKRE. -
#36 Nem is lehet a Panasonic Lumix-al összevetni az tény.
Bár mondok egy döbbentő tényt... 3 különféle géppel készítettünk képeket egy eseményről, 3 különböző ember. A közös csupán annyi volt, hogy mind a 3 készülék automatikus beállításon volt.
1. Panasonic Lumix 8 MP körül
2. Fuji 8.4 MP körül
3. Nokia N82 5MP
Amikor átmásoltuk a képeket azonnal úgy döntöttünk, hogy Fuji gép képei közül nem hivatunk elő egyet sem, mert a színek nem stimmeltek és a kép sem volt sokkolóan éles.
A Pana egyértelműen vitte a prímet, mégis 1-2 kép jóval markánsabb, kontrasztosabb lett az N82 esetében. Sok képet előhívtunk /helyesebben Ip4600-al nyomtattam/ mind a két készülék által készített képekből. -
#35 Nem találom szépnek, az iPhone sokkal szebb ez tény. -
Ferrer #34 Azt elhiszem, csak arra próbáltam célozni, hogy egy ISO 100-as kép vakuval még nem szemlélteti egy fényképező határait annyira.