Érkezőben az iPhone 3GS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Ha amerikába venné meg egyik ismerõsõm akkor meg lehetne venni fügtgetlenként boltba? vagy ezt ott sem mûködik??
Gigabyte P35-DS3:E8400:Hd3870:4GB Geil Ultra kit
Bocsánat, de ez ki kellet, hogy jöjjön...
Olvastátok a Steve Jobs könyvet? Tegnap kaptam meg nõvéremtõl, nagyon érdekes dolgokat ír Jobsról. Elég fura egy alak.
Ha valakinek kell új, bontatlan iPhone 3GS 16 vagy 32 GB 150/180ezerért az küldjön egy emailt a [email protected] email címre!
Egyébként Székesfehérvár környékén van a cucc.
Spec. én még nem találkoztam hekkerkedõ programokkal s60-ra se, egyébként meg a telefon nem is engedi õket vagánykodni, mindig kérdezi, hogy milyen jogokat kapjon az app. Meg így lehet, hogy valakinek a progiját kiszûrik, pedig jó lenne, meg ha magadnak akarsz valamit csinálni, akkor vagy föl kell elõbb rakni appstoreba, vagy bonyolult feltelepíteni.
A symbian open-source, ennél nemtom mi lehetne nyíltabb. Meg az apple az asztali oprendszerein is jobban kordában tartja a felhasználót és a programokat mint pl. a Linux, vagy akár a vindóz.
Szóval annak, hogy SMS írás közben az alkalmazást háttérbe küldöm, vagy bezárom nincs jelentõsége, fõként, hogy ugyanolyan gyorsan indul, mintha a háttérben futna.
A taszkmenedzser hiányát szokták még felhozni, de annak sincs jelentõsége. IPhone-on megnyomom a Home gombot, majd megnyomom annak az alkalmazásnak az ikonját amihez vissza akarok térni.
Symbian-on megnyomod a menü gombot hosszan és odalapozol a háttérbe futó alkalmazás ikonjához, majd ráböksz. Gyakorlatilag a Symbian megoldása idõben és billentyûzet leütésben a több 😄
"Ja, a program szerintem is egyszerûbb, de ott csak az van, amit az apple fölrak. Nemtom hogy mûködik az alkalmazások feltöltése, de biztos van valami szûrés. "
Ezért a szûrésért is szeretem az App Store-t. Innen nem fogsz letölteni olyan kedves kis alkalmazásokat, amik szépen hazaküldik a névjegyzékedet, meg adataidat, no meg küldenek pár tucat emelt díjas SMS-t egy külföldi számra. Symbian-re nem egy ilyen létezik.
"A basic izével meg csak azért példálóztam, mert annak olyan szintû hozzáférések kellenek egy telón, amit szerintem az iphone nem enged biztonsági/stabilitási okokból."
El vagy egy kicsit keveredve, mert BASIC izével a Symbian alatt sem fogsz alacsony szinten hozzáférni a hardverhez. A Symbian jóval kötöttebb és zártabb rendszer, mint a Mobile OSX. Ha nem hiszed, akkor próbálj néhány rendszerállományt lecserélni, vagy a Z: tartalmán módosítani. Kissé nehéz lesz. 😄
Ja, a program szerintem is egyszerûbb, de ott csak az van, amit az apple fölrak. Nemtom hogy mûködik az alkalmazások feltöltése, de biztos van valami szûrés. Ilyen más oprendszernél nincs.
A basic izével meg csak azért példálóztam, mert annak olyan szintû hozzáférések kellenek egy telón, amit szerintem az iphone nem enged biztonsági/stabilitási okokból. És ezek más progi alá is kellhetnek.
De az az online basic az nagyon kemény 😄
Példát tudsz mondani?
"letöltöd otthon a többszáz oldal egyikérõl, rákötöd a mobilt a gépedre, duplaklikk a sisx/sis/jar fájlra és fönn is van a telón"
EGY programban megkeresem a nekem tetszõ programot, rákattintok, fent van a telefonon. Szerintem ezzel nehéz versenyezni😊
"Az lehet, hogy az iphone gyári böngészõje annyival gyorsabb a nokiákénál (amire van több jobb és gyorsabb alternatíva), hogy hamarabb jelenik meg egy honlap rajta, mint a nokiákon, de fájlletöltésre, vagy notihoz modemnek használva azért számít a 3G. Attól meg hogy Amerikában nincs 3G meg MMS, itt még azért használják, és hiába tudok e-mailt küldeni a flancos iphoneomról (amit ugyanúgy bármi másról is tudok), ha a címzett nem tud fogadni, csak mmst a mobilján..."
Safari messze megelõzi az összes nokia böngészõ alternatívát... 3G meg MMS van már, szóval ez a gond is megoldódott.
Többi amit írtál, az meg "csak" rád vonatkozik, attól hogy te nem játszol, mág más játszhat rajta, és nézhet rajta filmet, videót.
"Például vicces az a kis progi, amivel valós idõben lehet Basicben programozni s60-on, nemtom ilyet egy iphone hagyna-e, de szerintem lelõnék hackelésért a központból..."
Eleve, ez minek... De: http://virtualgs.larwe.com/gsbasic/
Annyit hozzátennék, hogy azért én speciel elég sokminden másra is használom az alkalmazásváltást, az nem csak arra van, hogy a háttérben futni hagyjon az ember fölösleges dolgokat...
Ami a programokat illeti, bevallom, hogy nem tudtam, hogy már ennyi van iphonera, de azért symbianre is ezer fölött van a nem játék kategóriás freeware programok száma, nem akarnak rákényszeríteni egy appstore használatára (letöltöd otthon a többszáz oldal egyikérõl, rákötöd a mobilt a gépedre, duplaklikk a sisx/sis/jar fájlra és fönn is van a telón), illetve a gyári SDK, a gyári skin SDK és a teljes oprendszer forráskódja opensource licensszel ingyen elérhetõ hivatalosan is.
Az lehet, hogy az iphone gyári böngészõje annyival gyorsabb a nokiákénál (amire van több jobb és gyorsabb alternatíva), hogy hamarabb jelenik meg egy honlap rajta, mint a nokiákon, de fájlletöltésre, vagy notihoz modemnek használva azért számít a 3G. Attól meg hogy Amerikában nincs 3G meg MMS, itt még azért használják, és hiába tudok e-mailt küldeni a flancos iphoneomról (amit ugyanúgy bármi másról is tudok), ha a címzett nem tud fogadni, csak mmst a mobilján...
Igen, MINEK egy Nokiába GPU? OK, hogy az iphonet játékplatformnak szánták, és abba kell, de ha nem játszol rajta (én spec. nem, hülyeségnek tartom az ilyen kis bolhaf.sznyi kijelzõkön a játékot és a videót, azt illik megtisztelni min. 15 collal...) akkor ugyan olyan fölösleges, mint szerinted az iphoneba az mms meg a 3G. (egyébként elõször telefonba a nokia rakott gput, mégpedig a 8800-s modellekbe és az ngagekbe)
5800-n van kézírásos szövegbevitel, a felbontás szerintem korrekt, mobilnál meg nehogy már a TN-filmen problémázzunk! Így is sokkal jobb képe van a 6120-asomnak is mint egy-két olcsóbb, nem tn-es pc monitornak... A 6120-ban fele akkora proci és negyedannyi ram van, mint az 5800-ban, mégis elég (zenehallgatás és videofelvétel közben is teszteltem 3Dmarkkal, kemény 0,5%-kal lett alacsonyabb az eredménye) és nem is akadozik. És lehet, hogy néha elõjön egy-két csiszolatlansága a Symbiannek (5800-n nem annyira, az nagyon össze van rakva), viszont cserébe nyílt platform és te magad "csiszolgathatod", úgy ahogy akarod. Például vicces az a kis progi, amivel valós idõben lehet Basicben programozni s60-on, nemtom ilyet egy iphone hagyna-e, de szerintem lelõnék hackelésért a központból...
Idézem mégegyszer azt amit írtál:
#20 "Arra a touchscreenre gondolsz, ami 1 hét általános használat után már tiszta karc?"
Mi ezt cáfoltuk, nem azt hogy az iPhone kijelzõjét sehogy nem lehet megkarcolni. Meg lehet, DE nem 1 hét normál használat mellett! 1 év normál használat mellett is elenyészõ keletkezik rajta, ha pedig veszel rá egy protektort akkor 0.
Ezután beraktál két képet szétzúzott képernyõs iPhoneokról, és módosítottad a története arra, hogy ha "sokáig kulcsal hordod egy zsebben". LOL. Nem tudom te hogy szoktad hordani magaddal a telefonodat, de nálam az hogy egy zsebbe teszem a kulccsomómmal nem fér bele a "normál használat" keretébe. Soha nem szoktam más kemény tárgyat betenni a zsebembe mellé.
Inkább ismerd el, hogy a #20-ban hülyeséget mondtál, senki nem fog bántani vagy kinevetni miatta, ellenben ha tovább kötöd az ebet a karóhoz azzal csak lejáratod magad...
Az utóbbi pár Nokiám:
- N73 tetû lassú, néha fagy (most anyám használja).
- e61i tetû lassú, de legalább tényleg stabil jószág, hosszú üzemidõvel (hosszú ideig kedvencem volt)
- e91 fagyogat, ha használja is az ember, akkor délután már töltõért sikongat, billentyûzet szétcseszte a kijelzõt (gariban cserélték), eladva..
"ha nincs benne rendes módszer az alkalmazások közötti váltogatásra"
Amíg Symbian-t használtam, addig kínosan ügyeltem rá, hogy minden alkalmazásból kilépjek, mert a háttérben felejtett cuccos eszi az akksit és lassítja a gépet rendesen.
Két alkalmazáscsoportnál látom értelmét a háttérben futásnak, az egy az IM alkalmazások, a másik a netrádió. Az új rendszernél mindkettõre van gyári megoldás (eddig is volt, csak nem gyári), innentõl engem a multitasking nem érdekel, aki a Solitaire-t akarja háttérben futtatni az vegyen WinMo-t, vagy Symbian-t és szívjon vele.
"meg az sem tetszik, hogy nem lehet csak úgy barmolni rá a házi készítésû ill. freeware progikat (S60-as nokiákra annyi ilyen progi van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni és sokszor elég nagy hasznukat veszem)"
El vagy te tévedve de nagyon 😄
Symbian-re a jelenleg aktuális rendszerekhez kb. 7-8000 alkalmazás van. Ezeknek alig 5-6% freeware.
Mobile OSX-re 50000 alkalmazás van és ezek kb. 30% freeware.
"Elég ciki, hogy elsõzör még 3G se volt"
Az lett volna ciki, ha lett volna 😄
Egy kizárólag USA-ban forgalmazott készülék miért is tudjon 3D-t ha ott nincs ilyen szolgáltatás???
Az MMS-en még most is röhögök, az EU-s majmok nyomására bekerült a szoftverbe, de a honos hálózatuk (AT&T) nem is támogatja, majd csak szeptembertõl indítják el kísérleti üzemben, hogy van-e egyáltalán igény rá 😄
Gyakorlatilag egy e-mail képes eszköz esetén idejétmúlt megoldás és teljesen felesleges.
"utána is csak a lassabb"
Azzal a lassabb 3G sebességgel mégis lealázta az összes Nokiát 😄
(Pontosabban Edge-n keresztül az elsõ változat gyorsabban betöltötte a weboldalakat, mint a Nokiák 3G-n. Készült jó pár videó, keress rá.)
"Igazság szerint a nokia 5800 kicsit lehet hogy még mindig jobban tetszik, ennél az új almánál is"
Az 5800 és az új n97 is vicces az iPhone-hoz képest. Gyenge hardver (végül is minek egy Nokiába 2009-ben GPU), lassabb proci, még lassabb ram, rezisztív TN-film kijelzõ /kevesebb szín, gyengébb kontraszt, feleslegesen nagy és elnyújtott felbontás/, csiszolatlan, akadozós rendszer).
http://www.youtube.com/watch?v=zMD7iFQs8wg a voice controll résznél csak lestem..a videó szerkesztõje is nagyonjó ennek az új ájfonnak bár nemtomm ilyen a réginek...
Gyors is (Köszönhetõen a 400Mhz-es procinak)
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Gyors is (Köszönhetõen a 400Mhz-es procinak)
Csak azért, mert eddig veled együtt 3 embertõl hallottam nokiát szidni, mindhárom itt az sgn, egyik Sony-Ericcson, a másik meg Samsung vérfanboy volt, eléggé az elvakult fajtából.
Viszont személyesen nekem 3 ember dícsérte halálra a symbianes nokiáját, és én is csak halálradícsérni tudnám a 6120 classicomat, mert baromi sokat tud, jól használható és két éve semmi baja, nem is karcos, pedig abban a zsebemben van, amiben a kulcsom is. Ezeken kívül kb 8 különbözõ féle nokia "életútját" volt szerencsém követni évekig (haveré/rokoné, ilyenek) és egyikkel sem volt semmi baj soha. Sony Ericcsonok viszont mind elb.szódtak 3-4 hónapon belül az ismerettségi körömben...
Egyébként ez az új iphone bejövõs nagyon, csak a disztribúciós formája taszít (én a kártyafüggetlenben hiszek, ill. a kártyás csomagokban, a t-mobilt meg utálom), meg ha nincs benne rendes módszer az alkalmazások közötti váltogatásra (mint alt+tab a windózban) az nálam elég erõs ellenindok lenne, meg az sem tetszik, hogy nem lehet csak úgy barmolni rá a házi készítésû ill. freeware progikat (S60-as nokiákra annyi ilyen progi van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni és sokszor elég nagy hasznukat veszem)
Viszont a régi iphone... Elég ciki, hogy elsõzör még 3G se volt, utána is csak a lassabb, illetve se videofelvétel, se vaku, se videotelefonálás, se magyar nyelv, se magyar T9 satöbbi... Mint handheld konzol elég ütõs, de olyat meg nem használok én... Igazság szerint a nokia 5800 kicsit lehet hogy még mindig jobban tetszik, ennél az új almánál is, egyszerre kéne kipróbálni a kettõt...
Gyerekek..jobb a kamerája, meg jobb a hangszórója állítólag..ennyi. 😄DD Jahát meg három gés ezmár.
#42-ben írtam: "Ha jobb kép lesz a 4. genben, mint az N82-ben, máris megvan a köv. telefonom."
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
a legfájóbb hogy mennyire iphone ellenes meg szidja, de más telefonnal, mint nokiával nem példálózik... pedig ha valami, akkor most a nokia az egy kalap trágya! (láttam, tudom, tapasztalom!)
Egyébként fizikai munkát is végeztem benne, ott szereztem rá java részét.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Tessék 3x is megvenni!
Én kivárom, amíg minden igényemet kielégítõ telefon lesz belõle...
Magyarul átvertek egy replikával 😄
Edzett, vagy zafír üveget te nem fogsz megkarcolni 100 év alatt sem normál használat közben.
Érdekes, több 100k találat van a szóra ;-)
Mikola monnyon' le!
Továbbra is hiszek a saját szememnek és a teszteknek, amely mindegyike arról, szól, hogy a szifon kijelzõje az egyik legjobban karcálló.
Jaja, Shadow of the beast is volt C64-re és Amigára is, de azért a kettõ nem egészen volt ugyanaz 😄
Még mindig nem értem miért jössz a Nokiákkal és fõleg az n82-vel?
Gyengébb proci, gyenge GPU, fele akkora kijelzõ mind fizikailag, mind felbontásban, sokkal lassabb és kevesebb memória, erõforrás igényesebb és lassabb operációs rendszer stb.
Egyszerûen nem mérhetõ össze a két platform, Trabantot sem szokás egy Laborginihez mérni, mert attól, hogy mindkettõnek van 4 kereke, attól még ég és föld a különbség.
Csak gyémánttal lehet az iPhone kijelzõjét megkarcolni, azt is csak Fekete Laci erejével. Állítólag kínában ahol gyártják -de ráírják, hogy Zamerika- több tonnás teherautók állnak rá a gyémántvágóra, úgy tudják csak az üveglapokat kivágni. Megkarcolhatatlan, kész. Ennyi.
Futsz 2 kört. A jobb kijelzõnek ez meg sem kottyan, a rosszabbon egy kicsit mintha látszana.
Képzeld el u.e. fél éven keresztül. Egyik karcosabb lesz, mint a másik.
Egy pár perces tesz mit bizonyít? Azt, hogy pár karcolást jól bír?
És 100-at? És 1000-et?
Az iPhone kijelzõje olyan anyagból készült, ami megkarcolhatatlan. Az ûrhajók hõpajzsát is ennek alapján készítették. Idegen technológia. Megkarcolhatatlan. A képek amik az ellenkezõjérõl tanúskodnak, plágiumok és az Apple lejáratására készítették bizonyos szélsõséges alakulatok.<#banplz>#banplz>
Volt/van nekem is "megkarcolhatatlan" méregdrága órám, vigyáztam rá, mint a szemem fényére, mégis van rajta karc. Átvertek, szemetek!
A slusszkulcs anyaga puhább mint az üveg, nem tudja megkarcolni, ha nem hiszed menj oda az ablakodhoz és próbáld megkarcolni, nem fog sikerülni 😄
MGS
BiA
C64:
Egy kategória... éstélleg...
Nem állítottam, hogy az iPhone 3D képessége ne lenne SOKKAL jobb, mint az N-szériáé, de bizony létezik, nem árt róla tudomást venni.
NFS - N-GAGE
NFS - iPhone
Kell ehhez kommentár?
Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy iPhone-ra NAPI 30-40 játék jön ki(és csak játékról beszélek, egyébként napi kb. 150-200 app).
És N-GAGE-re??
A 1.5 éves telefonom még a GYÁRI fóliák vannak rajta. Karcot hírbõl sem ismeri, mert nem adtam rá alkalmat, mivel vigyázok rá.
Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs az iPhone :-DDD
"1 több éves 3-5 mp-s fényképezõ 10x jobb képet csinál mint bármelyik telefon,"
4 éves HP 3 MP-es fénygép vs. akár iPhone ^^... simán a 2. versenyzõ nyerne.
"sõt fényképezõvel 640 be 30 fps-el "
Miért mit gondolsz én milyen paraméterekkel rögzítek telefonnal? ;-)
"megnézem hol állíts be a N82-dön 50-2000 es Iso-t, 1/2000-15min záridõt vagy 2.6-8 as blendét különbözõ fehéregyensúlyokkal és színmélységgel😊"
Mindegyiket lehet állítani, csak nem ilyen nagy tartományban, mint amiket felsoroltál. De elég ostoba egy dolog céleszközzel összevetni. Az iPhone-t miért nem veted össze, mindjárt egy 4 magos asztali géppel... ennyi erõvel.
"megjelenik az új Iphone tuti beszerzek 1et, így is leakartam már cserélni régi 2g-met 3 ra de akkor most már 3G S-lesz belõle😊"
Szeretem, ha az Apple megtalálja a célközönséget <#eljen>#eljen>