113
-
Novotsik #113 hi,van egy ilyen telóm 16g-ás,sajna betört az előlapja a képernyőnek semmi baja nem lett,azt szeretném kérdezni h annak az előlapnak a cseréje mennyibe fájna? -
Puntigamer #112 Mert az előfizetés AT&T-s -
#111 200 dollár az 35.000ft. Akkor nálunk miért 200e? -
#110 Király telefon csak nagyon drága. Túlságosan is. -
Lumpy85 #109 Danyi épp ezaz az apple honlapon 200-300 dollár a 3gs mig eBayen 600 tol kezdődnek ez most tényleg mi???
Ha amerikába venné meg egyik ismerősőm akkor meg lehetne venni fügtgetlenként boltba? vagy ezt ott sem működik?? -
#108 OFF Hello! Minden forumtársam segítségét kérem! Ha valaki tud BUDAPESTEN T-mobilnál SAMSUNG OMNIA-t raktáron, legyen szíves szóljon nekem! Van nekik sok, de nem látják a raktárkészletet a központban, s így nem tudják hol, melyik boltban! Nekem ez fontos lenne, kérlek írj itt, vagy tedd meg, s dobj egy SMS-t 06-20-480-55-78 Azért itt kérem, mert ti most mentek T-mobile boltba! :-)) Kérdezd meg pls! -
Danyi #107 Bár ahogy nézegettem az eBayen 600-700 dollár egy iPhone 3G S, de akkor miért karattyolnak itt a cikk szerzői 200 dollárról, hogy húzzák a népet??? -
Danyi #106 Ez mekkore egy talpnyaló fasztalicska geciség, hogy itthon 4-szeres áron adják a cuccot. Rohadt fasszopók.
Bocsánat, de ez ki kellet, hogy jöjjön... -
Moover #105 Sziasztok!
Olvastátok a Steve Jobs könyvet? Tegnap kaptam meg nővéremtől, nagyon érdekes dolgokat ír Jobsról. Elég fura egy alak. -
swqayxde #104 Hali!
Ha valakinek kell új, bontatlan iPhone 3GS 16 vagy 32 GB 150/180ezerért az küldjön egy emailt a [email protected] email címre!
Egyébként Székesfehérvár környékén van a cucc. -
Ulkesh #103 Más platformon szignózol, meg főzött rom-okat berhelsz :D -
krajcsovszkig #102 Hát de az alma mit szól, hat itt jailbreakelgetsz? Meg más platformon nem kell ilyet... -
#101 ha magadnak akarsz, akkor jailbreakeled és voálá:) -
krajcsovszkig #100 Értem. Ez tetszik :) Bár mondjuk néha nem szeretem, ha bezárok egy programot és ugyanúgy indul újra (pl. nem symbianes nokiáknál mikor bennemarad az előző sms szövege, nemtom iphone ilyet csinál-e ilyenkor), de valamit valamiért...
Spec. én még nem találkoztam hekkerkedő programokkal s60-ra se, egyébként meg a telefon nem is engedi őket vagánykodni, mindig kérdezi, hogy milyen jogokat kapjon az app. Meg így lehet, hogy valakinek a progiját kiszűrik, pedig jó lenne, meg ha magadnak akarsz valamit csinálni, akkor vagy föl kell előbb rakni appstoreba, vagy bonyolult feltelepíteni.
A symbian open-source, ennél nemtom mi lehetne nyíltabb. Meg az apple az asztali oprendszerein is jobban kordában tartja a felhasználót és a programokat mint pl. a Linux, vagy akár a vindóz. -
Ulkesh #99 Ha iPhone-on kilépsz egy alkalmazásból, akkor amikor újra megnyitod, ott folytatod, ahol abbahagytad.
Szóval annak, hogy SMS írás közben az alkalmazást háttérbe küldöm, vagy bezárom nincs jelentősége, főként, hogy ugyanolyan gyorsan indul, mintha a háttérben futna.
A taszkmenedzser hiányát szokták még felhozni, de annak sincs jelentősége. IPhone-on megnyomom a Home gombot, majd megnyomom annak az alkalmazásnak az ikonját amihez vissza akarok térni.
Symbian-on megnyomod a menü gombot hosszan és odalapozol a háttérbe futó alkalmazás ikonjához, majd ráböksz. Gyakorlatilag a Symbian megoldása időben és billentyűzet leütésben a több :D
"Ja, a program szerintem is egyszerűbb, de ott csak az van, amit az apple fölrak. Nemtom hogy működik az alkalmazások feltöltése, de biztos van valami szűrés. "
Ezért a szűrésért is szeretem az App Store-t. Innen nem fogsz letölteni olyan kedves kis alkalmazásokat, amik szépen hazaküldik a névjegyzékedet, meg adataidat, no meg küldenek pár tucat emelt díjas SMS-t egy külföldi számra. Symbian-re nem egy ilyen létezik.
"A basic izével meg csak azért példálóztam, mert annak olyan szintű hozzáférések kellenek egy telón, amit szerintem az iphone nem enged biztonsági/stabilitási okokból."
El vagy egy kicsit keveredve, mert BASIC izével a Symbian alatt sem fogsz alacsony szinten hozzáférni a hardverhez. A Symbian jóval kötöttebb és zártabb rendszer, mint a Mobile OSX. Ha nem hiszed, akkor próbálj néhány rendszerállományt lecserélni, vagy a Z: tartalmán módosítani. Kissé nehéz lesz. :D -
krajcsovszkig #98 Pl. írok egy smst és közben eszembe jut, hogy bele kell írnom egy infót, amit vagy netről, vagy a telón lévő jegyzetekből, vagy a telefonkönyvből tudok megnézni. Vagy netezek és közben akarok smsezni, úgy hogy a net fusson tovább. Vagy akármit csinálok és gyorsan föl akarok írni valamit a jegyzetekhez. Vagy hirtelen kell a számológép. De olyan is volt már, hogy mms írás közben szerkesztettem át egy a telómon lévő képet mellkékletnek. Ilyenek...
Ja, a program szerintem is egyszerűbb, de ott csak az van, amit az apple fölrak. Nemtom hogy működik az alkalmazások feltöltése, de biztos van valami szűrés. Ilyen más oprendszernél nincs.
A basic izével meg csak azért példálóztam, mert annak olyan szintű hozzáférések kellenek egy telón, amit szerintem az iphone nem enged biztonsági/stabilitási okokból. És ezek más progi alá is kellhetnek.
De az az online basic az nagyon kemény :D -
#97 "Annyit hozzátennék, hogy azért én speciel elég sokminden másra is használom az alkalmazásváltást, az nem csak arra van, hogy a háttérben futni hagyjon az ember fölösleges dolgokat..."
Példát tudsz mondani?
"letöltöd otthon a többszáz oldal egyikéről, rákötöd a mobilt a gépedre, duplaklikk a sisx/sis/jar fájlra és fönn is van a telón"
EGY programban megkeresem a nekem tetsző programot, rákattintok, fent van a telefonon. Szerintem ezzel nehéz versenyezni:)
"Az lehet, hogy az iphone gyári böngészője annyival gyorsabb a nokiákénál (amire van több jobb és gyorsabb alternatíva), hogy hamarabb jelenik meg egy honlap rajta, mint a nokiákon, de fájlletöltésre, vagy notihoz modemnek használva azért számít a 3G. Attól meg hogy Amerikában nincs 3G meg MMS, itt még azért használják, és hiába tudok e-mailt küldeni a flancos iphoneomról (amit ugyanúgy bármi másról is tudok), ha a címzett nem tud fogadni, csak mmst a mobilján..."
Safari messze megelőzi az összes nokia böngésző alternatívát... 3G meg MMS van már, szóval ez a gond is megoldódott.
Többi amit írtál, az meg "csak" rád vonatkozik, attól hogy te nem játszol, mág más játszhat rajta, és nézhet rajta filmet, videót.
"Például vicces az a kis progi, amivel valós időben lehet Basicben programozni s60-on, nemtom ilyet egy iphone hagyna-e, de szerintem lelőnék hackelésért a központból..."
Eleve, ez minek... De: http://virtualgs.larwe.com/gsbasic/ -
krajcsovszkig #96 Értem, köszönöm.
Annyit hozzátennék, hogy azért én speciel elég sokminden másra is használom az alkalmazásváltást, az nem csak arra van, hogy a háttérben futni hagyjon az ember fölösleges dolgokat...
Ami a programokat illeti, bevallom, hogy nem tudtam, hogy már ennyi van iphonera, de azért symbianre is ezer fölött van a nem játék kategóriás freeware programok száma, nem akarnak rákényszeríteni egy appstore használatára (letöltöd otthon a többszáz oldal egyikéről, rákötöd a mobilt a gépedre, duplaklikk a sisx/sis/jar fájlra és fönn is van a telón), illetve a gyári SDK, a gyári skin SDK és a teljes oprendszer forráskódja opensource licensszel ingyen elérhető hivatalosan is.
Az lehet, hogy az iphone gyári böngészője annyival gyorsabb a nokiákénál (amire van több jobb és gyorsabb alternatíva), hogy hamarabb jelenik meg egy honlap rajta, mint a nokiákon, de fájlletöltésre, vagy notihoz modemnek használva azért számít a 3G. Attól meg hogy Amerikában nincs 3G meg MMS, itt még azért használják, és hiába tudok e-mailt küldeni a flancos iphoneomról (amit ugyanúgy bármi másról is tudok), ha a címzett nem tud fogadni, csak mmst a mobilján...
Igen, MINEK egy Nokiába GPU? OK, hogy az iphonet játékplatformnak szánták, és abba kell, de ha nem játszol rajta (én spec. nem, hülyeségnek tartom az ilyen kis bolhaf.sznyi kijelzőkön a játékot és a videót, azt illik megtisztelni min. 15 collal...) akkor ugyan olyan fölösleges, mint szerinted az iphoneba az mms meg a 3G. (egyébként először telefonba a nokia rakott gput, mégpedig a 8800-s modellekbe és az ngagekbe)
5800-n van kézírásos szövegbevitel, a felbontás szerintem korrekt, mobilnál meg nehogy már a TN-filmen problémázzunk! Így is sokkal jobb képe van a 6120-asomnak is mint egy-két olcsóbb, nem tn-es pc monitornak... A 6120-ban fele akkora proci és negyedannyi ram van, mint az 5800-ban, mégis elég (zenehallgatás és videofelvétel közben is teszteltem 3Dmarkkal, kemény 0,5%-kal lett alacsonyabb az eredménye) és nem is akadozik. És lehet, hogy néha előjön egy-két csiszolatlansága a Symbiannek (5800-n nem annyira, az nagyon össze van rakva), viszont cserébe nyílt platform és te magad "csiszolgathatod", úgy ahogy akarod. Például vicces az a kis progi, amivel valós időben lehet Basicben programozni s60-on, nemtom ilyet egy iphone hagyna-e, de szerintem lelőnék hackelésért a központból... -
#95 én kinevettem:D -
#94 Most nagyon vicces voltál, ahelyett hogy beismernéd hogy hülyeséget mondtál próbálod menteni a menthetőt.
Idézem mégegyszer azt amit írtál:
#20 "Arra a touchscreenre gondolsz, ami 1 hét általános használat után már tiszta karc?"
Mi ezt cáfoltuk, nem azt hogy az iPhone kijelzőjét sehogy nem lehet megkarcolni. Meg lehet, DE nem 1 hét normál használat mellett! 1 év normál használat mellett is elenyésző keletkezik rajta, ha pedig veszel rá egy protektort akkor 0.
Ezután beraktál két képet szétzúzott képernyős iPhoneokról, és módosítottad a története arra, hogy ha "sokáig kulcsal hordod egy zsebben". LOL. Nem tudom te hogy szoktad hordani magaddal a telefonodat, de nálam az hogy egy zsebbe teszem a kulccsomómmal nem fér bele a "normál használat" keretébe. Soha nem szoktam más kemény tárgyat betenni a zsebembe mellé.
Inkább ismerd el, hogy a #20-ban hülyeséget mondtál, senki nem fog bántani vagy kinevetni miatta, ellenben ha tovább kötöd az ebet a karóhoz azzal csak lejáratod magad... -
Ulkesh #93 "Milyen nokia és mi a baj vele?"
Az utóbbi pár Nokiám:
- N73 tetű lassú, néha fagy (most anyám használja).
- e61i tetű lassú, de legalább tényleg stabil jószág, hosszú üzemidővel (hosszú ideig kedvencem volt)
- e91 fagyogat, ha használja is az ember, akkor délután már töltőért sikongat, billentyűzet szétcseszte a kijelzőt (gariban cserélték), eladva..
"ha nincs benne rendes módszer az alkalmazások közötti váltogatásra"
Amíg Symbian-t használtam, addig kínosan ügyeltem rá, hogy minden alkalmazásból kilépjek, mert a háttérben felejtett cuccos eszi az akksit és lassítja a gépet rendesen.
Két alkalmazáscsoportnál látom értelmét a háttérben futásnak, az egy az IM alkalmazások, a másik a netrádió. Az új rendszernél mindkettőre van gyári megoldás (eddig is volt, csak nem gyári), innentől engem a multitasking nem érdekel, aki a Solitaire-t akarja háttérben futtatni az vegyen WinMo-t, vagy Symbian-t és szívjon vele.
"meg az sem tetszik, hogy nem lehet csak úgy barmolni rá a házi készítésű ill. freeware progikat (S60-as nokiákra annyi ilyen progi van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni és sokszor elég nagy hasznukat veszem)"
El vagy te tévedve de nagyon :D
Symbian-re a jelenleg aktuális rendszerekhez kb. 7-8000 alkalmazás van. Ezeknek alig 5-6% freeware.
Mobile OSX-re 50000 alkalmazás van és ezek kb. 30% freeware.
"Elég ciki, hogy elsőzör még 3G se volt"
Az lett volna ciki, ha lett volna :D
Egy kizárólag USA-ban forgalmazott készülék miért is tudjon 3D-t ha ott nincs ilyen szolgáltatás???
Az MMS-en még most is röhögök, az EU-s majmok nyomására bekerült a szoftverbe, de a honos hálózatuk (AT&T) nem is támogatja, majd csak szeptembertől indítják el kísérleti üzemben, hogy van-e egyáltalán igény rá :D
Gyakorlatilag egy e-mail képes eszköz esetén idejétmúlt megoldás és teljesen felesleges.
"utána is csak a lassabb"
Azzal a lassabb 3G sebességgel mégis lealázta az összes Nokiát :D
(Pontosabban Edge-n keresztül az első változat gyorsabban betöltötte a weboldalakat, mint a Nokiák 3G-n. Készült jó pár videó, keress rá.)
"Igazság szerint a nokia 5800 kicsit lehet hogy még mindig jobban tetszik, ennél az új almánál is"
Az 5800 és az új n97 is vicces az iPhone-hoz képest. Gyenge hardver (végül is minek egy Nokiába 2009-ben GPU), lassabb proci, még lassabb ram, rezisztív TN-film kijelző /kevesebb szín, gyengébb kontraszt, feleslegesen nagy és elnyújtott felbontás/, csiszolatlan, akadozós rendszer). -
roliika #92 Szintén 6120 classicom van.. akku 2 napig bírja kb...de na tényleg 2 éve megvan és 1*sem fagyottle, meg nem csinált semmi hülyeséget..ezen hallgatok zenét, GPS-nek is használom(külső vevővel..Olaszban csak ezzel tudtunk rendesen tájékozódni), 1 darab karc sincs a kijelzőn, többször esett már le, tengerparton is használtam, meg -10 fokban is...teljesen jó kis teló. Kamerája nagyonszar az tény.
http://www.youtube.com/watch?v=zMD7iFQs8wg a voice controll résznél csak lestem..a videó szerkesztője is nagyonjó ennek az új ájfonnak bár nemtomm ilyen a réginek...
Gyors is (Köszönhetően a 400Mhz-es procinak) -
roliika #91 Szintén 6120 classicom van.. akku 2 napig bírja kb...de na tényleg 2 éve megvan és 1*sem fagyottle, meg nem csinált semmi hülyeséget..ezen hallgatok zenét, GPS-nek is használom(külső vevővel..Olaszban csak ezzel tudtunk rendesen tájékozódni), 1 darab karc sincs a kijelzőn, többször esett már le, tengerparton is használtam, meg -10 fokban is...teljesen jó kis teló. Kamerája nagyonszar az tény.
Gyors is (Köszönhetően a 400Mhz-es procinak) -
krajcsovszkig #90 Milyen nokia és mi a baj vele? (Nem beszólni akarok, tényleg érdekel)
Csak azért, mert eddig veled együtt 3 embertől hallottam nokiát szidni, mindhárom itt az sgn, egyik Sony-Ericcson, a másik meg Samsung vérfanboy volt, eléggé az elvakult fajtából.
Viszont személyesen nekem 3 ember dícsérte halálra a symbianes nokiáját, és én is csak halálradícsérni tudnám a 6120 classicomat, mert baromi sokat tud, jól használható és két éve semmi baja, nem is karcos, pedig abban a zsebemben van, amiben a kulcsom is. Ezeken kívül kb 8 különböző féle nokia "életútját" volt szerencsém követni évekig (haveré/rokoné, ilyenek) és egyikkel sem volt semmi baj soha. Sony Ericcsonok viszont mind elb.szódtak 3-4 hónapon belül az ismerettségi körömben...
Egyébként ez az új iphone bejövős nagyon, csak a disztribúciós formája taszít (én a kártyafüggetlenben hiszek, ill. a kártyás csomagokban, a t-mobilt meg utálom), meg ha nincs benne rendes módszer az alkalmazások közötti váltogatásra (mint alt+tab a windózban) az nálam elég erős ellenindok lenne, meg az sem tetszik, hogy nem lehet csak úgy barmolni rá a házi készítésű ill. freeware progikat (S60-as nokiákra annyi ilyen progi van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni és sokszor elég nagy hasznukat veszem)
Viszont a régi iphone... Elég ciki, hogy elsőzör még 3G se volt, utána is csak a lassabb, illetve se videofelvétel, se vaku, se videotelefonálás, se magyar nyelv, se magyar T9 satöbbi... Mint handheld konzol elég ütős, de olyat meg nem használok én... Igazság szerint a nokia 5800 kicsit lehet hogy még mindig jobban tetszik, ennél az új almánál is, egyszerre kéne kipróbálni a kettőt... -
#89 most hogy jön ide a 3g vs 2g?
ráadásul még hülyeséget is beszélsz -
roliika #88 Exxxkluzíív! Iphone 3g VS 2g összehasonlítás
Gyerekek..jobb a kamerája, meg jobb a hangszórója állítólag..ennyi. :DDD Jahát meg három gés ezmár. -
#87 Write only üzemmódot kapcsold ki...
#42-ben írtam: "Ha jobb kép lesz a 4. genben, mint az N82-ben, máris megvan a köv. telefonom." -
Szemjuel #86 :)
a legfájóbb hogy mennyire iphone ellenes meg szidja, de más telefonnal, mint nokiával nem példálózik... pedig ha valami, akkor most a nokia az egy kalap trágya! (láttam, tudom, tapasztalom!) -
#85 fizett = fizetett
utóllag = utólag -
#84 Ő biztosan az Apple fizett embere, a videót meg utóllag még manipulálták - iPhone Torture Test -
Ulkesh #83 Nagyapám órásmester volt, láttam pár dolgot ebben a témában hidd el :D -
Ulkesh #82 Egyébként pont az általad linkelt oldalon van egy videó, amin pár idióta kalapáccsal és vésővel ver szét egy iPhone-t, vagy fél percig szenvednek, mire szét tudják törni. Tényleg nagyon törékenynek tűnik :D -
#81 50 éves órásbolt... bizonyára.
Egyébként fizikai munkát is végeztem benne, ott szereztem rá java részét. -
#80 Így van!
Tessék 3x is megvenni!
Én kivárom, amíg minden igényemet kielégítő telefon lesz belőle... -
Ulkesh #79 "Volt/van nekem is "megkarcolhatatlan" méregdrága órám, vigyáztam rá, mint a szemem fényére, mégis van rajta karc. "
Magyarul átvertek egy replikával :D
Edzett, vagy zafír üveget te nem fogsz megkarcolni 100 év alatt sem normál használat közben. -
#78 Nem onnan linkeltem a képet... google-n kerestem rá.
Érdekes, több 100k találat van a szóra ;-) -
#77 Van ablaküvegem. Karcos, sok helyen, pedig Clin meg újságpapír érte.
Mikola monnyon' le! -
Ulkesh #76 Öreg menj vissza a suliba egy kis fizikaórára, vagy próbáld ki amit mondtam ablaküveggel, ha képtelen vagy ésszel felérni, hogy egy bizonyos anyagot csak nála keményebb anyaggal lehet megkarcolni. Ez nem hit kérdése, ez fizika. -
#75 Tehát ha létezik egy olyan oldal, ami az iPhone védelméről szól, az ékes bizonyíték arra, hogy az iPhone a kurva könnyen karcolódik? Aha. Ez teljesen logikus. Mellesleg kösz, hogy megmutattad az oldalt, ahol kiderül, hogy az általad linkelt bohóchalas iPhone egy büdös nagy FAKE. A felette lévő meg szimplán egy eltört kijelző(elejtett egy telefont és megrepedt a kijelzője...nézzenek oda), aminek semmi köze a karcoláshoz...
Továbbra is hiszek a saját szememnek és a teszteknek, amely mindegyike arról, szól, hogy a szifon kijelzője az egyik legjobban karcálló. -
Ulkesh #74 "Tessék N-Gage 2-re u.u. van Spore "ősleves", mint iPhone-ra... nagy cucc."
Jaja, Shadow of the beast is volt C64-re és Amigára is, de azért a kettő nem egészen volt ugyanaz :D
Még mindig nem értem miért jössz a Nokiákkal és főleg az n82-vel?
Gyengébb proci, gyenge GPU, fele akkora kijelző mind fizikailag, mind felbontásban, sokkal lassabb és kevesebb memória, erőforrás igényesebb és lassabb operációs rendszer stb.
Egyszerűen nem mérhető össze a két platform, Trabantot sem szokás egy Laborginihez mérni, mert attól, hogy mindkettőnek van 4 kereke, attól még ég és föld a különbség.