162
-
wednes #122 Jah akkor nagyon jól élünk, hiszem az adósságállomány az egekben van!
Tényleg azzal is rengeteget nyert az ország, hogy a Kádár-rendszerben felvett 10 milliárd dollár után eddig 100 milliárd dollárt fizettünk vissza kamattörlesztés miatt, úgy hogy közbe a tőke a tízszeresére nőtt.
De legalább annak volt nyoma! (bár ne lett volna)
De a mostani hitelfelvételeknél? Hol van az a rengeteg pénz, ami többszörösen ráver a kádári kölcsönökre?
Ezt egyszerűen nem gondolhatod komolyan, hogy a nagy hitelfelvétel bárkinek is jót tesz. Jah persze a hitelezőnek igen, hiszen nekik ömlik vissza a pénz. -
wednes #121 Végül is New-York is úgy lett az egyik legbiztonságosabb város, hogy szépen leültek beszélgetni a "megélhetési bűnözőkkel" és szépen meggyőzték őket, hogy együtt szép az élet.
Félreértés ne essék én nem akarok itt semmiféle üldöztetést, én csak annyit akarok, hogy aki lop, csal, hazudik, rabol és gyilkol azt büntessék meg keményen mindenféle hovatartozás nélkül. -
Wattancsu #120 Nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak Graxonén akadt meg a szemem, ezért erre válaszolok:
"Ha valakit muszáj választani, akkor illik elővenni az adott párt programját. Fidesznek az "adót csökkentünk, felelősségre vonunk" szlogeneken kívül nincs publikált programja, mert egy az egyben ugyan az lenne mint a szociknak. Egyszerűen nem lehet más, ha meg más, akkor nekünk lőttek."
Egyrészt van programja a Fidesznek, az EP-választásra készítettet pl. 2 kattintás vol elérni a fidesz.hu-n. Arról, hogy nem lehet más út, mint a szociké persze lehet vitatkozni, de tényként kijelenteni erős túlzás (ha körülnézel a világban, láthatod, hogy számos ország adócsökkentéssel válaszolt).
A kivonúlósdival kapcsolatban egyetértünk, nekem sem tetszett a dolog, ugyanakkor a konstruktív ellenzékiségről felvilágosíthatna engem valaki, mert nagyon sokszor hallom, csak nem tudom értelmezni a jelenlegi helyzetben. Ugyanis a Fidesz-KDNP rengeteg törvényjavaslatot nyújtott be, illetve próbált módosítani egyéb indítványokat. Lévén, hogy nem az övék a parlamenti többség, sok minden mást nem tudnak csinálni. Azt gondolom, te sem várod el, hogy szépen megszavazzák az MSZP javaslatait, elvégre mégiscsak két külön párt, más-más programmal...
"Én nem juttatnám kormányra 1998-2002 között európa legkorruptabb pártját." Ezt nem tudom, honnan szedted, én ugyanis nem találtam erre vonatkozó adatot, de szívesen megnézem, ha tudsz linket adni.
"ergo ha nem megy saját erőből, akkor hitelből kell fejleszteni"
Ha utána nézel, láthatod, hogy '98-'02 között is vett fel hitelt az ország, ugyanakkor a ciklusuk második felében csökkent az államadósság a GDP-hez viszonyítva, sajnos azonban ez a trend hamarosan megfordult, még a Medgyessy-kormány alatt.
Más kérdés, hogy pont a válság hatására felerősödtek azok a már korábban is meglévő hangok, amelyek szerint nem ez a legjobb gazdasági felfogás.
"Szóval lehet itt cionistázni, mocsok szocizni, mégis (szigorúan) közgazdasági szempontból magasan gyalázzák a fideszt." Ez megint olyan kijelentés, amivel vitatkoznék (illetve teszem is az egész hozzászólásomban :D), mindenesetre számomra elég meggyőző, hogy 2002-ben még a térség vezetői voltunk gazdasági fejlődés szempontjából, míg mára meglehetősen visszacsúsztunk.
"azt hozzá sem teszem, hogy aki nem narancsos az tud normálisan véleményt nyilvánítani, aki pedig naris, azoknak 99%-a képtelen erre" Remélem, valamennyire cáfoltam ezt. :)
-
Eleskanyar #119 Tényleg, miért is nem tanulnak, aztán járnak egyetemre stb. Lehet, hogy az eset, amit a pedagógia órán az egyetemi tanárommesélt kicsit megvilágítja a dolgokat: A kisfiának ált. iskolában volt egy osztálytársa, egy cigány kislány, néha elájult ugyan óra közben az éhségtől, de ezenkívül egy nagyon jó képességü gyerek volt, aztán egy nap már nincs az osztályban, a tanárom rákérdez, mire a tanár(???) büszkén meséli, hogy két évig próbálta elérni, hogy átrakják kisegítőbe, és végre sikerült...
A munkahelyekről már írtam! Szerinted, ha valakik az élet minden területén elnyomással találkoznak gyerekkoruktól kezdve, akkor hány százalékuk tud ezen fellülemelkedni, és un. tisztességessen élni?
Most már persze értelmetlen arról beszélni, hogy a tyúk vagy a tojás volt-e elöbb,új felzárkóztató módszer kell, mert ez így nem megy, de épeszű ember nem gondolhatja, hogy ezt az agresszió és a szélsőjobb fogja megoldani, az még egy országban sem tett semmilyen pozitív változást, csak nagy társadalmi traumákat okozott.... -
wednes #118 Azért már hadd ne sajnáljam az úgynevezett "megélhetési" bűnözőket. Akik nemcsak élelmiszert lopnak a boltokból, hanem műszaki cikkeket, különböző illatszereket, tisztálkodó szereket, de nem azért, hogy fürödjenek.
A szegénység egy dolog, de a környezeti hatás miatt is lopnak egyesek.
Mivel már 4-5 generáció óta ez a család "fő foglalkozása". Segélyből meg elég jól meg tudnak élni ezek a csoportok mert van mellette "mellék kereset" is + az igényeik jóval alacsonyabbak. Például nem fontos, hogy a 6-8 "utód" a porba csúszik, iskoláztatni, öltöztetni se kell mert minek, majd kitanulja a "szülők mesterségét".
A növekvő lopásokat és a törvénysértéseket meg úgy kompenzálják, hogy felemelték a lopás értékhatárát 10eFt-ról, 20eFt-ra. Hát így aztán tényleg a bűncselekmények számát "kordában" lehet tartani. Volt aki bevallotta azért nem dolgozik, mert ebből sokkal jobban megél. Hiszen elég napi 19eFt körüli árut lopni ha elkapják max nem vihet el semmit. Vagy ugyanígy megtankolja a kocsit egy 19500Ft-os értékkel és elhajt. Az is növeli a bűnőzést ha hagyják!! Úgyhogy nem kell mindig ezzel a szegénység elmélettel elő állni.
-
Graxon #117 "És akkor már választani kell valakit alapon..."
Hadd szóljak közbe csak egy komment erejéig.
Ha valakit muszáj választani, akkor illik elővenni az adott párt programját. Fidesznek az "adót csökkentünk, felelősségre vonunk" szlogeneken kívül nincs publikált programja, mert egy az egyben ugyan az lenne mint a szociknak. Egyszerűen nem lehet más, ha meg más, akkor nekünk lőttek.
Ha megnézzük a hozzáállást, hogy mit csináltak a narancsok 7 évig, különösen 2006 óta, akkor minden normális gondolkodású embernek fel kellene háborodnia. Kivonul a parlamentből, mert meg van sértődve a másik pártra, vagy nem tetszik neki? Az a munkája, hogy ott legyen, ráadásul 3 évig ezt játszották, én eltiltottam volna őket még a közszerepléstől is, nem hogy politikától. Gyerekpolitikát folytattak, folyamatosan ellentételest (!)mondtak, pedig konstruktív ellenzék is lehettek volna, és akkor tartanánk is valahol. Na igen, de ha tartanánk, akkor nem lennének népszerűek (saját bevallásuk szerint is ha nem lett volna az őszödi beszéd, akkor már széthullottak volna), így nem lenne kormányváltás, ami, ahogy tudjuk nekik nem érdekük. Én nem juttatnám kormányra 1998-2002 között európa legkorruptabb pártját.
Az alább leírt #55-ös véleményét (mely pontos képet ad a történtekről) könnyen elfelejtik az emberek, amolyan csorda-szellem szerűen követik a nagy vezért, aki csak hangoskodik.
Félreértés ne essék, 7 évnyi szoci kormányzás sem hibátlan, sőt! Viszont belátták azt, hogy befektetés nélkül nincs gazdasági növekedés, ergo ha nem megy saját erőből, akkor hitelből kell fejleszteni. Vannak országok, nem is kevés, és náluk úgymond nyugatabbiak, akiknek óriási az adósságállományuk, pont ezek miatt, és az életszínvonal ível fölfelé, és ha a válság nem kavart volna be, akkor töretlenül tudták volna törleszteni hitelállományukat.
A kis pártok életképtelenek, a jobbik pedig azzal a kijelentésével, hogy a külföldi bankokra 90%os nyereségadót vetne ki mindent elárul hozzá nem értéséből.
Szóval lehet itt cionistázni, mocsok szocizni, mégis (szigorúan) közgazdasági szempontból magasan gyalázzák a fideszt.
(azt hozzá sem teszem, hogy aki nem narancsos az tud normálisan véleményt nyilvánítani, aki pedig naris, azoknak 99%-a képtelen erre. Valószínű a csordaszellem, és hangzatos rigmusok miatt; pont olyanok, mint a pártjuk parlamenti munkája.)
Bár ez csak az én véleményem, több évi gazdálkodás-makroökonómia-politológia-management tanulmányok után, biztos megkapom majd, hogy egy tudatlan f*sz vagyok. -
wednes #116 A koalíció muszáj volt ugyanis nem az MSZP volt a legnagyobb párt hanem a Fidesz. Persze nem volt abszolút többsége, ahogy az MSZP-nek sem.
"Most megint fizetnek az emberek pluszban, utána meg a jólétbe kerülő párt jól elkúrja. És akkor megint elölről."
És most jelenleg miért fizetünk pluszba? Az előző ciklusba ki volt hatalmon? -
Eleskanyar #115 A magyaroknak is ugyanannyit adnak, hogy sokasodjanak. Egyébként pedig az ember nem különül fajokra, ez jól mutatja, hogy miért írtam, a racionalitás hiányát, pedig ez még csak ált. iskola. Ez már egyetem, de jó lenne, ha a sajtó is írna a tényekről, nem csak szennyhírekről: Mo.-n a gyilkosságok száma 1960-as évek óta nem volt olyan alacsony,mint az utóbbi években. Ahogy számtalan más büncselekményfajta szintén. Most pedig lehet írni, hogy nem is mert a szomszédnak is elvitték a suzukiját stb....
A lopás pedig a szegénységgel jár, nem az etnikummal, ha segéjből jól lehetne élni, akkor pont a magyarok ne abból élnének??? Az igazság az, hogy segély maximum az éhenhalás ellen elég ma Magyarországon, aki azt állitja, hogy nem, az hazudik. Az igazi tolvaj az, aki BMW-vel jár, és sorban áll az ingyentankönyvért, ismerek ilyet, a rendszáma fölött ott tündököl a nagyMO-s matrica.. erről ennyit, nem a szegények, hanem a szegénység ellen kellene küzdeni. Nálunk túl sok a szegény és a gazdag, egy finn norvég ismerősöm mondta egyszer, hogy náluk az a társadalmi elégedettség kulcsa, hogy a fizetésekben alig vannakkülönbségek, a munkahelytől függetlenül... -
zLk #114 Mit vallott be? Dehogy vallott. Lebukott. -
tomcsa4 #113 Ja még annyit, hogy Bajnai eddigi munkája (50 napos terv) jó. Kemény, de hatásos. Csak egy baj van. Most megint fizetnek az emberek pluszban, utána meg a jólétbe kerülő párt jól elkúrja. És akkor megint elölről. -
tomcsa4 #112 Kicsit védem. Sok dolog egyáltalán nem tetszett, mait az MSZP (az SZDSZ-ről ne is beszéljünk) csinált. De a "csődbe vitte az országot" nem igaz.
Így visszatekintve az MSZP ott rontott egy nagyot, hogy koalíciót alkotott az szdsz-el. Persze utólag könnyű okosnak lenni, de az szdsz tette tönkre az mszp-t részben. Mint anno a fidesznél, csak ott fordítva történt (fidesz - nagy párt - tönkretette koalíciós partnerét - kisgazdák, kispárt, itt meg fordítva). És még egy nagyon súlyos hibája van az mszp-nek, nem tudnak beszélni. Kommunikáció és a bizalom (egymás iránt, nem a szavazók felé) hiányzik belőlük.
Ezeket átgondolva, várom a 2010-es szavazást, a fidesz nyerését és nézzük meg, ők mi tudnak. Szájkaratéban erősek.
-
Zoleeca #111 "ez nem a többségi társadalom hibája. Pontosabban mégis, mert engedtük, hogy egy kisebbség élősködjön rajtunk, meglopjon, gyilkoljon minket."
Azt is tedd hozzá, hogy mindezek mellett pénzt adtunk nekik hogy sokasodjanak kedvükre, szemet hunytunk az "apróbb" csínytevéseik fölött, a nagyobbaknál meg meghátráltunk a "rásszístá' mágyár'" bélyeg elkerülése miatt...
Hát ilyenek vagyunk. Az evolúció majd végez velünk. -
nowayout #110 "ahol a befogadást és pozitív diszkriminációt-->Skandináv országok, Hollandia stb."
Na persze, befogadás és pozitív diszkrimináció... Hollandiában a választásokon egy radikális jobboldali párt lett a második, majd' minden ötödik holland rájuk szavazott! Nyíltan ellenzik a bevándorlást és a multikultit. Skandináv országokban is egyre növekvő problémát jelent a kisebbségi bűnözés, az asszimilálódni képtelen bevándorlók, mint ahogy egész Európában. És az embereknek ebből kezd elege lenni.
"Hozzáteszem, hogy nálunk csak a magyarokat diszkriminálják pozitívan: nézz meg egy állásinterjt, egy felmérés alapján,ha azt mondod, a vezetékneved pl Kolompár soha többet nem hívnak vissza."
Kár, hogy az okokat elfelejted hozzátenni, az árnyalná a képet. Ha a Kolompár nevű emberke fajtársainak 90 százaléka nem lenne ingyenélő és bűnöző, talán nem általánosítanának az emberek olyan könnyen. Persze ez nyílván nem vígasztalja azt a 10 százalék normális cigányt. Nem szabadott volna idáig jutnunk, de hát ez nem a többségi társadalom hibája. Pontosabban mégis, mert engedtük, hogy egy kisebbség élősködjön rajtunk, meglopjon, gyilkoljon minket. -
wednes #109 A kormány az államadósság növekedésében és a rossz gazdasági helyzetért hibás és felelős. A hitelfelvételekért meg főleg a bankok és részben az emberek.
Azt elárulhatnád miért véded ezeket a köztörvényeseket?
A Fidesz elleni utálat miatt (ami szíved joga), hiszen jelenleg ők képviselik az alternatívát? És akkor már választani kell valakit alapon...
Vagy tényleg úgy gondolod ők az ország érdekeit tartják szem előtt azét cselekednek és minden csak rágalom?
-
#108 Pubikám, el vagy Tévedve... sokan vannak olyan zenészek ma akik "ingyen" adják a muzsikát, tájékozódjál! Ráadásúl ha hiszed ha nem, ingyen zabálok... honnan? Kukából! Na erről ennyit apuka! Képzeld pont mostanában gondolkodtam azon, hogy ha hazaköltözöm majd Magyardzki-ba akkor szívesen fogok vállalni közmunkát, vagy egyéb koszt+szállás a melóért című dolgokat! Osztod az észt és lövésed nincs! Ja és nem Nekem fogják "csinálni" a dolgokat, hanem a NÉP-nek, akik valszeg még mindig fogják viszonozni a dolgot, mert az ingyenesség nem azt jelenti, hogy nem kapnak pénzt, csak azt, hogy nem kérnek. Volt már hogy adakoztál önszántadból? NOORMÁLIS?!?!?!?
OFF: Közben meg úgy átment politikába ez a téma, hogy csuhaj! -
tomcsa4 #107 Akkor ne is válaszolj rá. Nézd Orbit, ő az isten. Bocsánat, Isten. -
#106 "Fidesz tutira sokkal jobb állapotba hozta volna az országot? Ez csak egy talán, semmi több."
Az viszont nem talán, hanem tény, hogy Kurcsány alaposan tönkretette az országot már a válság kitörése előtt is. Ennél már az is jobb lett volna, ha Orbán csak egy kicsivel kevésbé teszi tönkre.
A hozzászólásod többi része gyűlölködő fröcsögés, ami nem érdemel választ. -
tomcsa4 #105 Aham. Szóval az emberek birkák, de a kormány a hibás. Én nem vettem fel hitelt, autóm sincs, pedig kellene.
Tudod, ha ennyire veszik fel a hiteleket, az jelent valamit. Mivel a hitelekhez is kell előleg. -
wednes #104 A kocsitenger nagy része hitelfedezetből van, ez nem fejlődés. Senki nem tett érte semmit vagy csak a töredékét. Jövőbeni pénzt költötték el, amihez úgy látszik sokan nem fognak hozzá jutni.
Nem történt itt előrelépés szinte semmiben, ha azt nem számítjuk, hogy az államdósság a duplájára nőtt. -
tomcsa4 #103 Jobban hiszek, mint az Orbánodnak. Bevalotta és? Orbán meg nem vallja be, csak hülyét csinál a szavazóiból. Csak nem veszik észre. Szavazói abban is kételkednek ,amit ő vall be, ha valamit elkúr (bár ez ritka) meg ha valami rágalmazás történik stb.
ez a jobban élünk szöveg nem kell. Kinézek az ablakon, sose látott kocsitenger. Biztos rosszabbul élünk. Honnét veszed, hogy a Fidesz tutira sokkal jobb állapotba hozta volna az országot? Ez csak egy talán, semmi több. Amit a Fidesz felélt, azt Bokrosnak köszönthetik. De jó dolguk volt anno, eleve tele volt a kassza. Ilyen körülmények között én is biztosítok neked jólétet. Aztán 2002-ben üresen adta át. Fasza.
Szóval nem kell ez az "Orbán tuti megcsinálta volna a paradicsomot" szöveg. Majd 2010-ben, ha megnyerik a választást (nagy rá az esély, sajnos), akkor bizonyíthat. És hadd ne kommenteljem ellenzéki munkásságát. Mert a gyakran használt négybetűs lenne a jelző.
Ja és el is felejtettem azt a nagyon frankó koalíciós partnerét, ami (hál istennek) be se jutott most az EP-be. Szóval visszatekintek az elmúlt 7 évre és kettő pártot tudok megszólni. Egyik a Fidesz, a semmit nem csinálással, a másik az a vacak, kibaszott SZDSZ, ami hátráltatta a kormányzást. -
#102 Őszödon Csurcsány maga is elismerte, hogy a megelőző másfél évben semmit nem csináltak, holott látták, mit kellett volna. Neki már csak hiszel? -
#101 "Gyurcsány cöcö, csinálta a dolgait, igaz jött egy válság, amiről nem ő tehet."
A szociknak úgy jött ez a válság, mint egy falat kenyér, most ráfoghatják az elmúlt 7 elcseszett év minden bűnének következményét.
Lehet, hogy a jelenlegi helyzetben a Fidesz vagy a Jobbik is hasonló lépésekre kényszerülne, mint amit most a szocik tesznek. Csakhogy ha az elmúlt 7 évben nem a szocik kormányoznak, akkor eleve sokkal jobb állapotban érte volna az országot a válság, ezért nem lenne szükség ilyen húsbavágó lépésekre. -
#100 De csináltak. Jobban éltünk akkor, mint később, a gazdaság fejlődött, de nem visszafelé mint a komcsik hatalomra kerülése óta, hanem pozitív irányban, előrefelé...
Az adócsökkentés is hiteles lenne, ha szétcsapnak az állami intézményekben. Ugyanis a pénz nagy része oda folyik el. Milliós prémiumokra, mutyiberuzházásokra (hídfelújítás, metró, viaduktépítés), korrupcióra. Kurvasok pénz van az országban, csak nem jó helyre kerül.
Gyurcsány bizony tehet a válságról, a mélységéről. Ha nem egy ilyen pszichopata balfasz állat(ez vonatkozik az összes komcsira) vezette volna az országot, akkor nem fájna ennyire a válság... -
tomcsa4 #99 Neked nem elég bizonyítás az állandó balhék? Akkor vizsgáltasd meg magad.
Fidesz hozta létre a jobbikot, de már ő sem kíváncsi rá. Nem véletlen. -
tomcsa4 #98 Ebben is padavannal értek egyet. Semmi olyat nem csináltak, amit ma is emlegetünk. Egyedül Bokrost emlegetjük már sok éve. Gyurcsány cöcö, csinálta a dolgait, igaz jött egy válság, amiről nem ő tehet. Most Bajnai 50 napos csomagja tarolt, be is tartotta, amit megígért.
Mivel országunknak szinte semmi sajátértéke nincs, ezért az adókhoz, támogatásokhoz, nyugdíjakhoz stb kellett nyúlnia. Orbán sem tett volna másként, ha meg igen, akkor rég rossz lenne.
Ez a "mindenkinek osztogatunk"-ot (adócsökkentés, fizetésemelés, támogatások megemelése), amiről állandóan szól a fidesz (gyakorlatilag mindent adócsökkentéssel intéznének el) mese. Mátkával. Ráadásul eddig nem mutatott semmi konkrétumot, az állandó adócsökkentés csábító, de nem hiteles. -
tomcsa4 #97 Nem, miért neked? Vagy Morvainak? Vagy a többi magyar rasszistának? Elhiszem, hogy pár családnak igen. De ez az általánosítás.
Miért nem olyanba szólsz bele, amiből ki is jössz? -
#96 Nyilvánvalóan az egész társadalom véleményét nem lehet az én ötleteim alapján módosítani, de ha már legalább azok akiknek a probléma felszámolását kéne vezetniük, nem úgy állnának hozzá hogy a "cigánykérdést" számoljuk föl, hanem úgy hogy a nyomort, és az elmaradottságot számoljuk föl, csak zárójelben számításba véve az etnikai statisztikákat, az már önmagában is segítene.
Minden más még a "legjobb" esetben is pozitív diszkriminációhoz vezet.
-
#95 "Tehát ha már általánosítunk, akkor sokkal értelmesebb lenne a gyerekkori környezetet, iskolázottságot, életszínvonalat alapul venni, amik bárkiből bűnözőt csinálhatnak, mint a biológiai származást, aminek SEMMILYEN magatartásra gyakorol hatása nem bizonyított."
Teljesen igazad van a származás semmilyen hatást nem gyakorol a magatartásra. De az a baj, hogy magunkat erőszakolnánk meg, ha nem próbálnánk meg valahogy a számunkra kellemetlen dolgokat azonosítani. Például, nem fogod meg a meleg tüzhelyt, mert megtanultad, hogy megéget, nem ugrasz a száguldó autó elé, mert MEGTANULTAD, hogy belehalhatsz. Szerintem ugyanez a játszódik le a cigányokkal kapcsolatban.
Viszont erre nem azt a megoldás, hogy megtiltjuk az embereknek, hogy általánosítsanak. Inkább meg kellene próbálni a problémát felszámolni és akkor a "rasszisták" is kevesebben lenének. -
#94 "Az a baj, hogy ez az egész alapgondolat hogy "a bűnözők között több a cigány", olyan, mint pl. az hogy "az ámokfutók között sok a gamer"."
Nem egészen! A cigány felismerhető a külsejéről, a gamer viszont nem - és itt van a lényeg, ez teszi lehetővé az - igazságtalan, de emberileg érthető - általánosítást.
A gamerek és az ámokfutók között vélt kapcsolat abból a téves elképzelésből fakad, hogy az erőszakos játékok erőszakot szülnek. Azt viszont senki nem állítja, hogy a cigány származás hajlamossá tesz a bűnözésre.
Ha azonban 10 cigányból 8 így vagy úgy kapcsolatba került a bűnözéssel vagy legalábbis a társadalom nyakán való élősködéssel, akkor érthető - még ha igazságtalan is -, hogy a legtöbb ember óvatos lesz és félni kezd tőlük, hiszen nincs feltétlenül ráírva az adott cigányra, hogy rendes ember-e vagy sem.
Hidd el, a szép számban fellelhető tisztességes cigányokat zavarja a leginkább az, hogy a saját fajtájuk szégyent hoz rájuk és ezért rájuk is ferde szemmel néznek a magyarok. -
lammaer #93 "Talán pár év múlva már nem köteleznek dollármilliós kártérítésre egy zeneletöltő anyukát... "
ez nem az USA-ban tortent? -
szlovákiai hun #92 "Ha pedig osszeeskuveselmelettel jossz, hogy minden ceg amerikaba egy cionista mocskos zsido iranyitas alatt all es egymasnak termelik a nyereseget, akkor kar beszelgetnunk."
Ehhez mit szólsz?:Israeli President: We are buying up Manhattan, Hungary, Romania and Poland
-
#91 Az a baj, hogy ez az egész alapgondolat hogy "a bűnözők között több a cigány", olyan, mint pl. az hogy "az ámokfutók között sok a gamer".
Nem feltétlenül ok-okozati az összefüggés, hanem egy sokkal mélyebb probléma kivetülése. Az utóbbi példában az, hogy akikre nem figyeltek a szüleik, kivetette a táradalom, és amúgy is voltak erőszakos tendenciáik, azok sokszor először agresszív játékokba menekülnek, és aztán átteszik a valóságba.
Hasonlóan, az első példában egy bizonyos elmaradottság, rossz életkörülmények, stb vezetnek a bűnözés egy bizonyos formájához, és egyéb okokból a cigányságot már régóta ériti ez a kulturális helyzet.
Az amit olyan sokan gyűlölnek "cigányság" néven, az valójában egy társadalmi réteg, ami érdekes módon részben egybeesik a biológiai cigányság csoportjával.
Tehát ha már általánosítunk, akkor sokkal értelmesebb lenne a gyerekkori környezetet, iskolázottságot, életszínvonalat alapul venni, amik bárkiből bűnözőt csinálhatnak, mint a biológiai származást, aminek SEMMILYEN magatartásra gyakorol hatása nem bizonyított. -
n0k0m #90 A konzolokon gyakorlatilag a wii-t (es mindenfele elit verziot)leszamitva semmilyen nyereseg nincs. Mellesleg ott a warez elenyeszo.
Pc-nel pedig minek forgalmazna az EA ingyen jatekot, csak azert, hogy az intel-nek tobb proci fogyjon? Meg gondolom a wow-on is ugy keres a Blizzard, hogy az eladott sony vaio notebookok utan kap osztalekot ...
Arrol nem is beszelve, hogy mostanaban egyaltalan nincs szukseg uj gepet venni. Jon ki kismillio folytatasa a jatekoknak osszel, es lazan szaladgalnak 2-3 eves gepeken (regebbin is, de ott mar bele kell nyulni grafikaba stb.). Aminek oka egyreszt az, hogy senki nem akar mar gepet fejleszteni a konzolok vilagaba, masreszrol a jatekok teknikai szintje megmarad xbox 360 szintjen. Majd ha jon ki uj konzol, akkor megint meglodul.
Ha pedig osszeeskuveselmelettel jossz, hogy minden ceg amerikaba egy cionista mocskos zsido iranyitas alatt all es egymasnak termelik a nyereseget, akkor kar beszelgetnunk.
Semmilyen logika nemvolt abban amit irtal. A hardwergyartoknak eladasokat termel, ha a jatekok ala erosebb vas kell. A szoftvergyartoknak, meg majdnem mindegy milyen vas van, arra fejlesztenek amire tudnak es az embereknek nincs nagy igenyuk arra, hogy havonta uj grafikai szintet hozzanak a jatekok.
Ebbol lathato, hogyha nagyobb hardwereladasokat akarnak produkali, akkor valamit lepniuk kell. Egy ilyen lepes volt a physx, amit sikerult nvidianak elinteznie, hogy 1-2 jatekba bekeruljon es ellehessen adni (de tok folosleges, mint ahogy folosleges venni egy high-end videokartyat). Ujabb probalkozas most az Intel Larrabee: Az intel osszeallt par kisebb kiadoval es megpenzelte oket, hogy fejlesszenek olyan nagy kapacitast igenylo, csodaszep jatekokat, amik nem mennek se konzolon, se atin, se nvidian. Pl. a project offset.
Egyebken harmadannyit koltok gepre elmult par evben, mint azelott. Egy eve vettem hasznaltan 120 ezerert egy gepet (azelott ujat vettem 2 evente 250-ert, fel ev mulva mar nem ert semmit). Na most azota nem jott ki olyan jatek, ami megszivatta volna. Es latva az evvegen megjeleno jatekokat, iden mar nem is lesz. Jovo ev elso 3 negyedeve megint uborkaszezon, osszel pedig kiderul lesznek e olyan jatekok, amik megkovetelnek egy erosebb gepet. De feltetelezem Larrabee-ig, vagy uj konzolig nemigazan lesz szukseg komoly fejlesztesre. Maximum egy dx 11-es videokartyara, amit ha okos vagy 30 ezerert fogsz megkapni, amikorra jonnek is ala jatekok.
Volt amikor hardwergyartok fizettek, hogy kintlegyen a logojuk jatekba stb. De ez a jatekgyartonak mellekes bevetel es egyszeri osszeg, amit parszazezer jatekeladas mar magasan odaver. Mostanaba nemnagyon latom kiteve az nvidia logot pl. (bar biztos vannak meg olyan jatekok) -
#89 ráászístáá! -
#88 Ezzel az egy képviselővel nem sokra mennek, pláne most, hogy az EP-ben komolyabb szerephez jutottak a konzervatív képviselők. Mindenesetre valamit azért jelent a dolog. Talán pár év múlva már nem köteleznek dollármilliós kártérítésre egy zeneletöltő anyukát... -
Adenoma #87 ölték már meg a nagymamádat 500 forintért, és a bűnöst elengedték, mert kiskorú?
hmmm???
amúgy nem hiszem, hogy morvai krisztina lenne az újkor hitlere, nem fogja írtani a zsidókat, meg a cigányokat( úristen leírtam!!!), hanem meg kell állítani a bűnözést amit végeznek, és meg kell tanítani a dzsipóknak, hogy munka nélkül éhen maradnak, és ha lopnak, akkor börtön lesz. -
Adenoma #86 na most többen sírnak, hogy a programozók leállnak majd a programozásokkal.
figyeljünk már ide!! mi a faszért védi szabadalom a 90 évig a programokat? ki a fene vesz 5 évvel ezelőtti pl XBOX (1) lemezeket? mennyi fogy belőlük? kb anyagáron mennek el gyűjtőktől, szóval annyira nem kell összefosni a bokánkat, hogy a programozók majd leállnak a fejlesztéssel, de legalább minőségibb munkát adnak ki a kezükből, naprakészek lesznek, hiszen rövid idejük van, hogy összeszedjék a betevőt. -
#85 Valóban nem tudtuk kolbászból kerítést csinálni és jézus sem szállt le közénk, azonban a fidesz elkezdte azt amit a többi országban gyakorlatilag már megvalósítottak mégpedig azt hogy alulról felkarolják a társadalmat stabil középréteget teremtenek akik tetemes mennyiségű adót fizetnek és így a gazdaságot is sikerült volna növekedési pályára állítani. Persze hogy ez gyakorlatilag felért a semmivel, és egy mszp-szdsz, gyakorlatilag két darab lecseszett ciklussal kellet orvosolni, és az igazságos szocialista politikával Körülbelül az ilyen faszrágók miatt jutottunk oda ahová tartunk . Hát élvezd a csodás országodat ameddig csak lehet, de azért annyit elmondhatok szerecsére semmi sem tart örökké. Minden politikus csal-lop, persze ha hülye módon általánosítani akarok, de ez addig nem is lenne baj ameddig mi is megkapjuk az a pénzt amiért megdolgoztunk. Amikor szarban van az ország és rajtunk akarják lehúzni... nos az már egy kicsit durva, plusz amikor ennek ellnere sem fogják vissza magukat.
Az mszp csak magának köszönheti hogy nem mondta azt Medggyesy után hogy csókolom, folytatta magyarorszég sanyargatását, és gyakorlatilag életre kelltette ennek természetes fékrendszerét a jobbikot. Persze... Jól modod ecsém, utájjuk csak azt a fideszt...
-
#84 Rávilátgított, de bizonyítani nem tudja.
Amúgy meg kíváncsi vok, hogy a Kalózpártról fogunk-e még hallani, vagy miután elhal ez a nagy választások utáni cécó, lecsendesedik minden, és csak ilyen kérdezz-felelek stílusban lesz itt-ott egy cikk pl. az sg-n... -
wednes #83 Viszont azzal az "egy helyben topogással" ezerszer jobban állna az ország most, ha folytatódott volna.