162
  • mousee
    #162
    Az ostoros gondolathoz +1... de nyilvánosan természetesen, hogy mindenki lássa. Egyből másképp állnának hozzá a bűnözéshez :)

    #159 Ez nagyon odaver :D Tényleg így kéne mindenhol :D
  • KillerBee
    #161
    "mert a börtönnek nincs visszataszító ereje (afféle terminátorképző)"

    Ez még hagyján. Sajnos visszatartó ereje sincs.
  • Cleawer
    #160
    (Csak azért kérdeztem hogy hova valósi vagy ,mert az avval,evvel szerkezetet mifelénk nemhasználják,és általában a fővárosiaktól hallottam,hogy náluk úgy természetes.)
    "Tiszták , értelmesek, rendesek. Nem fogom őket meggyűlölni."
    Oké,elhiszem, csak akikkel én jártam suliba azok mellett gázmaszkkal,vagy nagy levegővel lehetett elmenni.Egy külön osztályba berakták a túlkorosokat ,őket egy külön szintre.De hogy azon az emeleten milyen büdös volt nyitott ablakoknál is...
    mousee : " hogy aki lop, annak igenis kapják le az ujját. Ha megint lop, akkor jöhet a következő. És így tovább :) "
    Szerintem is így lenne értelme,mert a börtönnek nincs visszataszító ereje (afféle terminátorképző). Bár lehet hogy a csonkolás dúrva ,mert akkor mivel fog dolgozni,legalább az ostort bevezetni.
    De az a 3 csapás elémélet szerintem pártfüggetlenül jó ötlet.
  • KillerBee
    #159
    Az egyik politikus gyilkosát pl. az alábbi szavakkal mentette fel a bíróság:

    "There was one dissenting vote on acquitting you of the charge of political irresponsibility; one of the associate judges felt that the late unmitigated scoundrel, Austin Maverick, ought to have been skinned alive, an inch at a time. You are, however, acquitted of that charge, too."

    Ismét csak nem szó szerinti fordításban:

    "A politikai felelőtlenség vádja alóli felmentő ítélet meghozatalakor az egyik társbíró különvéleménnyel élt. Szerinte az elhunyt Austin Mavericket, ezt a megrögzött gazembert élve kellett volna megnyúzni, centiméterről centiméterre. Azonban a bíróság ennek elmulasztásáért sem szab ki büntetést a vádlottra."
  • KillerBee
    #158
    A minap olvastam H. Beam Piper könyvét, melynek címe Lone Star Planet. Rövid idézet a könyvből:

    "As I understand it, the laws of New Texas do not extend their ordinary protection to persons engaged in the practice of politics. An act of personal injury against a politician is considered criminal only to the extent that the politician injured has not, by his public acts, deserved the degree of severity with which he has been injured, and the Court of Political Justice is established for the purpose of determining whether or not there has been such an excess of severity in the treatment meted out by the accused to the injured or deceased politician. This gives rise, of course, to some interesting practices; for instance, what is at law a trial of the accused is, in substance, a trial of his victim."

    Magyarul, nem szó szerinti, de értelem szerinti fordításban:

    "Új Texasban a szokásos törvényi védelem nem terjed ki a politikai tevékenységet folytató személyekre. Egy politikus bántalmazása csak olyan mértékben tekinthető bűnnek, amennyire a bántalmazott politikus közéleti cselekedeteivel nem érdemelte ki az adott súlyosságú bántalmazást. A Politikai Igazságszolgáltatás Bírósága annak megállapítására jött létre, vajon a vádlott túlzottan szigorúan bánt-e el a megsérült vagy megölt politikussal. Ez a gyakorlatban érdekes dolgokat eredményez; pl. a vádlott bírósági tárgyalása lényegében az áldozata feletti ítélkezés."

    Aki angolul el szeretné olvasni, annak szívesen elküldöm. Magyarul nekem nincs meg.
  • KillerBee
    #157
    Na igen, én is ezt írtam a #138-ban.

    Az ötleted nem rossz, ám eleve csak politikusokra kellene alkalmazni. Azok úgyis agyilag alkalmatlanok bármiféle, akár fizikai munkára, de egy átlagember ujjait nem lenne érdemes levágni, mert akkor mivel fogja meg a kapát az átnevelő táborban?
  • mousee
    #156
    Amúgy meg veszett egyszerű lenne a dolog. Nem kell itt cigányozni meg kisebbségezni, hanem egyszerűen ugyanazt a büntetést kéne kiadni minden embernek, akár etnikumhoz tartozik, akár nem.
    Mert sok esetben ezzel élnek vissza, hogy milyen egy rasszista népség vagyunk, hogy ők menekültek, mi meg üldözzük őket bla-bla. Járjon nekik is mindenből ugyanaz. Ha kiérdemlik, igenis kapják meg a több pénzt (lásd előző kommentemből a leányzó), vagy ha lopnak, akkor ugyanúgy skera a dutyiba.

    Bár azért elgondolkodtató lenne egy kicsit vad ötlet (persze csak fikció...bár segítene :P), hogy aki lop, annak igenis kapják le az ujját. Ha megint lop, akkor jöhet a következő. És így tovább :) Bár kissé groteszk ország lenne... Tömve lenne ujjatlan politikussal és maffiózóval :)
  • tomcsa4
    #155
    Ja és még anyit akartam ,hogy ha egy olyan cigány gyerek, aki otthon nem kapja meg a nevelést, az alapvető dolgokat, a bandája fogja nevelni.

    A brancsba verődött cigányoknál ez is probléma. Ott szinte sosincs az alapokat megkapott személyiség.
  • tomcsa4
    #154
    Nyugodtan, beszélgessünk (meg a Te kommentjeid normálisak).

    Dunaújvárosi vagyok. Szerencsére, már elnézést. Itt is vannak cigányok ,ahol lakom (város szíve) és van arrébb (kicsit mesze) cigány getto, meg Tesco fele menve is. A getto nem is érdekel, ritkán mozgok arra (havi 1x). Na de akik itt laknak a város szívében. Van egy család, anyu ismeri őket, volt óvodásuk. Velük nincs baj (nagymama nevelte a gyerekeket, a szülők alkoholisták, de nem itt laknak). Na de akik szembe laknak. Kukás cigányok, tehát a legalja a hierarchiában. Havi 1-2x zajosak, van, aki a saját autóját püföli és üvöltözik (nem is normális), de baj eddig nem csináltak.

    Az oké, hogy a fejedben ott legyen az, hogy vannak olyanok. Nem is kell a fejünket a homokba dugni. De én nem fogom ráélezni a gyerekeimet, sem magam. Óvatosnak kell lenni, sajnos ezt a világot éljük.

    De vannak még felnövekvő cigánygyerekek is, akikre azt mondom, hogy értelme szülei vannak és a gyerek is az. Anyu csoportjában négy is. Voltam ott többször is, kedvelnek, én is őket. Értelmesek.

    De van ellenpélda is: egy volt másik óvodása szakmát szerzett, azaz 12 iskolája megvan. Anyu, aki nagyon ritkán ítélkezik ennyit mondott: ezt az értelmes gyereket meg sem érdemli az a rohadt alkoholista kurva (az anyjára gondolt). Vannak ilyenek is.

    Aki nem hiszi, jöjjön le ide, elkísérem az óvodába és beszélgethet velük. Tiszták (ez fontos, volt olyan cigány ovisai is, aki koszos volt, ápolatlan), értelmesek, rendesek. Nem fogom őket meggyűlölni.
  • tomcsa4
    #153
    "3) Senki nem mondta hogy neveld ellenük,csak fel kell rá hívni a figyelmét hogya telefonját/pénztárcáját ne lóbálja az orruk előtt,mert nem biztos hogy jó ötlet.Legyen szkeptikus."

    Ez természetes, ebben egyet értek veled. Nem is vitatom ennek ellenkezőjét. De nem mindegy, hogy adjuk elő. És magyar embertől is féltheti a cuccait. Van miért, de ezt Te/Ti is tudjátok.
  • mousee
    #152
    Kicsit én is beleszólnék ebbe a határtalan politizálásba (mert miért ne?).

    Kezdeném az aktuálisan rágott témával, a kisebbséggel: Én nem ítélek el egyetlen egy romát sem, amíg azt ki nem érdemeli. Ők is emberek. Két szélsőséges példa:

    Középsuliban volt egy leányzó ismerősöm, aki roma. Elektrotechnikai középsulit színkitűnővel végezte, azóta villamosmérnöki diplomája van. Pedig ő is abból a tipikusan "nagyszoknyás dikkmán" típusú családból való volt. Imádni való csajszi volt, egyszer beszélgettem vele erről, hogy neki ez milyen érzés, hogy ilyen családja van (persze finomabban megfogalmazva)? Mondta, hogy szégyenli is a pofáját miattuk, el vannak kényelmesedve, segélyből élnek, és szarnak nagy ívben mindenre. Ő ezt nem akarja, ezen túl akar lépni.

    A másik szélsőség: Haverokkal iszogattunk kint Margitszigeten nemrég, gitározgattunk, énekeltünk, elvoltunk mint a befőtt. Olyan hajnali 2 felé elindultunk haza. Egyszer csak jönnek szembe ilyen....hát sötét bőrű emberkék, hogy: "Te figyeljé má, nem láttad a haverom pulcsiját? Harmincezer forint volt... És itt ejtette el az úton, amerről ti jöttök". Mondjuk, hogy bocsi, nem láttunk semmilyen pulcsit. Erősködtek, mondták, hogy de mi loptuk el... Utána jött a másik szöveg, hogy te, add már ide a telefonodat, adok egy százast, csak had csörögjek rá haveromra... Mondtuk, hogy sorry, de nem. Két-három ilyen nem adom oda a telefonomat után az egyik srácnál már meg is jelent egy kis pillangókés... szóval így...hát izé... szerencsére egyik haverom 8 kerületi, és biztonsági okokból volt nála vipera. Rá a cigógyerek kezére, egyből eldobta a kést... futottak mint a nyúl. Szóval no comment.

    A másik téma: Fidesz Vs Mszp. Szerintem teljesen tökmindegy, hogy kiről van szó, akármit mond az egyik, tuti, hogy rákontráz a másik, hogy ne legyen igaza az elsőnek. Mint a gyerekek az oviban. Jobbik: Én igazából nem szavaztam senkire, de inkább ők azok, akik felé húzok. És nem a rasszizmus miatt, nem amiatt, hogy ők most megváltják a világot, hanem az, hogy ha olvasom a honlapjukat, akkor egész értelmes dolgok vannak ott (persze, tudom, kampány, marketing, promo, stb...), de legalább nem az, hogy NEM szavazok erre, NEM szavazok arra, mert ez meg az. Persze ez is csak idő kérdése, lehet hogy ők sem csinálnak keresztbelófaszt sem, csak idáig volt nagy a szájuk mer mérne. Majd kiderül idővel.
  • Cleawer
    #151
    1)Fővárosi/Pestmegyei vagy?
    2)Alapesetben küzdősportokat az emberek azért tanulnak hogy kiengedjék a gőzt,és ha mellesleg megtudják magukat,másokat védeni,az még egy jó dolog.
    Ma sokszor direkt azért iratkoznak be küzdősportokra hogy önvédelmet tanuljanak,mert úgyérzik hogy lesz olyan alkalom hogy használniuk kell.
    Igen, a lustát is fogja a golyó,és a gyerekednek is olyan torka lesz amit elvághatnak.Ebben semmi ujdonság nincs.
    Nem kívánom de lehetséget hogy neked fog a legjobban fájni amikor 1-2000 forintért bénul le, sérül meg komolyabban,azért nem figyelmeztetted.

    " De ha valaki azért meg küzdősportolni, hogy után készen álljon a harcra, az minimum hülye."
    Evolúció.Ölsz vagy meghalsz.Ezt nem lehet félremagyarázni.

    3) Senki nem mondta hogy neveld ellenük,csak fel kell rá hívni a figyelmét hogya telefonját/pénztárcáját ne lóbálja az orruk előtt,mert nem biztos hogy jó ötlet.Legyen szkeptikus.
  • tomcsa4
    #150
    Evvel a HSZ-eddel nagyon egyet értek!

    Nézd aaaa, kevesebb akciófilmet nézz. Túl borúsan látsz mindent. Küzdősportok lényege nem az, hogy megvédjék magukat a nagyon veszélyes világban. A küzdősportoknak is megvannak a szabályai. Nagyon jó stressz oldó. De ha valaki azért meg küzdősportolni, hogy után készen álljon a harcra, az minimum hülye.

    Mondok valamit: a fekete övest is ugyanúgy sebzi a golyó, mint a lustát. :)

    Én a gyerekemet nem fogom erre nevelni! Mondhatsz akármit. Nem vagyok olyan begyöpösödött. Avval akarsz segíteni a cigányokon, hogy a gyerekedet ellenük neveled? Meg mindenki nevelje ellenük? Én még mindig nem látom értelmét ennek. Ja és egy magyar is megölheti a gyerekemet. Akkor a magyarok ellen is uszítsam? Jah, persze nem olyan nagy százalékban, mondhatod.
  • Cleawer
    #149
    Te,figyu,volt velük dolgom,és most is látom hogy mit csinálnak ,bár szerencsére itt békésebbek,csak 5-6 gyereket csinálnak és 2 család 1 focicsapat.Azt még ők is tudják hogy oda nem szarunk ahol eszünk,szóval nem a környékre járnak lopni.De a tanár fenyegetések azok rendszeresek.
    Nálunk a tesitanárokat tisztelték,mert ők 1 pofonnal is gerincferülést csináltak .
    Ezért mondom pár komment óta hogy nem előre ítélek :P
  • KillerBee
    #148
    Esetleg olvasd el az aláírásomban szereplő cikket, érdemes.
  • KillerBee
    #147
    "ezek a csodálatos liberális eszmék"

    Ezek inkább humanista eszmék. Az SZDSZ többet ártott a cigányoknak, mint 100,000 rasszista együttvéve.

    "főleg ha potenciális bűnözők és gyilkosok között járkál a gyerek."

    Akkor be ne engedd a gyerekedet a Parlamentbe, mert ott nem potenciális, hanem tényleges bűnözők vannak.

    Na de komolyan, szerinted mit kellene tenni? Létrehozni egy cigánygettót és oda deportálni őket? Ezt te sem gondolhatod komolyan. Vagy halomra gyilkolni őket? Talán ezt sem gondolod komolyan. Sterilizálni a cigány nőket? Biztos ezt sem. De akkor mivel gondolod megakadályozni azt, hogy 50 év múlva ők legyenek többségben Magyarországon?

    Az egyetlen út a fiatal cigányok rendes, tisztességes taníttatása és munkára nevelése lehet, persze nem állami gondozásban. A faji megkülönböztetés és a kiközösítés nem célravezető, az csak további ellenségeskedést és erőszakot szül.
  • aaaaa
    #146
    Ideális áldozat lesz elnyomott kisebbségük számára. Majd ha a Te gyerekeidet ölik meg, szúrják le , gyújtják fel, vagy nyomorítják meg Te is másképp fogysz gondolkodni. Mert ők jól megnevelik a gyerekeiket arra, hogy hogyan csapjanak le áldozataikra.
    A pacifizmus szép dolog, de a tank elé feküdni meg hülyeség...
    Küzdősportokat is azért tanítanak az embereknek hogy meg tudják védeni magukat. Ha te lemondasz a védelemről és bízol a szerencsében, a Te dolgod. De a gyereked biztonsága szerintem fontosabb, mint mint ezek a csodálatos liberális eszmék, főleg ha potenciális bűnözők és gyilkosok között járkál a gyerek.
  • tomcsa4
    #145
    Érdekes. Engem is rúgtak már meg, sőt fenyegettek is. És most mi van? Semmi! Természetesen nem felejtem el, de nem is okozott akkora lelki traumát, hogy megutáljam őket. Pedig be voltam szarv rendesen.

    Az, hogy a szegén meglincselt tanár gyerekei cigánygyűlölők lesznek, azt megértem. Nem biztos, hogy azok lesznek, de ezt nem lehet tudni.

    Sajnos, azt sem leeht megállapítani, hogy ahol primitívek a szülő, ott a gyerek is az lesz, mert ez nem igaz. Ez nem öröklés dolog.
  • tomcsa4
    #144
    NEm is fogom, nyugodj meg. Én gyereket fogok nevelni, nem rasszista idiótát.
  • aaaaa
    #143
    Ha lesz gyereked várd meg míg dolga lesz velük. Ne is figyelmeztesd, hogy óvatos legyen és kerülje őket. Majd ha combon szúrja egy "Maugli", megtanulja hogy a másik oldalon kellett volna menni...
  • aaaaa
    #142
    Megnyugtatlak megtanulod már gyerekkorodban, ha épp nem a legelitebb általánosba jársz. Amikor a túlkoros kispurdé poénból összever, meg elszedi a zsebpénzed, az életre szóló élményekkel gazdagít. Én azt sem tudtam ki a cigány ki nem, 8-10 évesen, és nem vagyok már mai gyerek , de már 20-30 éve is volt köztük néhány mérhetetlenül pofátlan, amire a fehérek között ritkán volt példa.
  • tomcsa4
    #141
    De hallod. Akik már akkor utálják a cigányokat, amikro még dolguk sem volt velük? Elég nagy baj, ha valaki általános iskola alsó tagozatában rasszista, csak azért, mert otthon azt pumpálták bele.

    Ez a zsidógyűlöletre hatványozottan igaz. Nézzük meg a kopasz barmokat, legtöbbjük maximum könyvben látott zsidót. (Könyvben? Jajj de nagyot mondtam, az egyetlen írást tartalmazó dolog, amit kinyitottak, max a TV-újság.)
  • Cleawer
    #140
    Attól függetlenül párnaponta jönnek hírek hogy az újszülöt csecsemők a tizenéves anyától az emésztőgödörben kötnek ki...
    Úgyvan! " szükség a bűnözés szigorú megbüntetésére" de amíg van megélhetési bűnözés kifejezés és 14 év alatti-> nem büntethető dolgok a magyar jogban ez nem fog megtörténni.
    Ez a 2 dolog 90% az említett csoporthoz tartozik,hogy visszatérjek az előítélet vs tapasztalatra
  • aaaaa
    #139
    Nem tudom másképp nevezni a történetet, ne szépítsük a dolgot. Én nem személyeskedtem Veled, és azt hiszem nem mindenkinek jár ki a tisztelet,(csak azért mert nők), főleg azoknak nem, akik valószínűsíthetően bűnöző, mások pénzén élősködő parazitákat szülnek tízesével a világra... És csak azért, hogy ebből megéljenek, nem a gyerekek szeretete miatt. Persze lehet, hogy egyikük épp egy csodagyerek lesz, a nagy számok törvénye alapján, de nem valószínű.
    Természetesen nem a gyermekeit iskolába járató, becsülettel nevelő cigányokra gondoltam, mert ilyen is van.
  • KillerBee
    #138
    Utóítélet?
    Ruley már világosan leírta, nem lenne értelme ugyanazt ismételnem. De te jó eséllyel számíthatsz a magyar nyelv 21. századi Kazinczyjának ez esetben nem túl megtisztelő címére az utóítélet szó megalkotásáért, különös tekintettel a hozzá fűzött jelentésmagyarázatodra.

    Véleményem szerint egyszerre van szükség a bűnözés szigorú megbüntetésére (származásra való tekintet nélkül, a cigány is éppolyan súlyos büntetést érdemel, mint a nem cigány) és reális alternatívák nyújtására. És a reális alternatívák nyújtásának szükségességét leginkább a cigányokat nem kedvelőknek kellene belátniok. Ha ugyanis a dolgok úgy mennek tovább, mint eddig, akkor 50 év múlva ők lesznek többségben ebben az országban és onnantól fogva nem cigányprobléma lesz itt, hanem magyarprobléma.

    aaaaa:
    "A magyarok nem szarják tízesével a gyerekeket, hogy legyen miből kocsmába járni, játékgépezni."

    Egy nő - még ha cigány is - nem szarja a gyereket, hanem megszüli, a világra hozza vagy életet ad neki. De azt szívesen elhiszem neked, hogy téged az anyád a világra szart.
  • Cleawer
    #137
    Kiskorodban véletlenül megfogtad a forró gáztűzhelyt,megégetted magad.Most megfogod a vörösen izzó tűzhelyet ,mert hátha csak ilyen színűre van festve?
    Nem mert kiskorodban megégetted magad,előítélet vagy tapasztalat?
    Tapasztalat.
    Az evolúció is megköveteli az előítéletességet,hogy sosem vagy biztonságban és nem lankadhat a figyelmed.Ha igen meglopnak rosszabb esetben megölnek.
    A feltételezéseddel saját magad védelmi rendszerét teszed feleslegessé,mert ennyi erővel a fehétvérsejtjeidet is dobd ki mert rasszisták,előítéletesek,és téged nem bánthat senki semmi.
    "Ez tökéletesen olyan mintha én azt mondanám..."
    Nem.Nem aláírásról volt szó hanem a szórakozásból torkokba állítot késekről,niggerkésekről ami csak véletlenül nem találtak el verőereket.
    Ne keverd a szenzort a tenzorral.
  • tomcsa4
    #136
    De hülye vagy? A kutya egy állat, ami (AMI) ösztön lény. Egy ember nem az. Kis aranyos kutya utazik a buszon, nagy a meleg, nem bírja és megmar valakit. Sose lehet tudni. Jó, nem harap nagyon, de ha egy kisgyereket harap meg, neki az is elég. Gondolkozzál már!

    Más: nem a bőrszín miatt rasszisták sokan, hanem viselkedés alapján. A bőrszínt csak belemagyarázzák.

    Más: wednesszel egyet értek. A cigányoknál nagyon nagy hierarchia van. Egymást jobban utálják, mint a magyarok a cigányokat. Ez a 90%-uk nem dolgozott: sajnos, elhiszem, mivel nagyon is valóságos. De a magyarok között is van ilyen. Bemegy dolgozni, igazából az életben még semmit nem csinált, persze, hogy nem tetszik.
  • aaaaa
    #135
    A kutyákkal is előítéletesek vagyunk, mert szájkosár nélkül nem lehet villamoson szállítani őket. Pedig hidd el, a kutyák legnagyobb része soha nem harap meg senkit... De ha egyszer megharapott egy kutya, azt feltételezed a másikról is, hogy harapni fog, pedig nagy valószínűséggel nem.
    És miért is baj ha előítéletesek vagyunk ? Nem a bőrszínüknek köszönhetik. Épp elég rosszat tettek ahhoz, hogy általánosítsunk. A másik oldal, ha lát egy kopasz embert bakancsban, arról is előítéletesen feltételezi, hogy "nácifasiszta" csupán a ruházat és külső jegyek alapján,. Közben lehet, hogy köze nincs a témához, csak épp rövid a haja és bakancsban van....
  • aaaaa
    #134
    A lopás pedig a szegénységgel jár, nem az etnikummal, ha segéjből jól lehetne élni, akkor pont a magyarok ne abból élnének???
    Bla Bla. A segélyt amúgy ly-nal írják.
    Most jön, hogy vannak bűnöző magyarok is...
    Vannak, csak statisztikát TILOS erről vezetni, nehogy kiderüljön , hogy arányaiban jóval kevesebben vannak a magyar bűnözők. Persze ilyenkor hozzák elő a fele-fele arányt a börtönökben. Ekkor hirtelen elfelejtjük, hogy a cigányok kb. 10-ed annyian vannak.
    ÉS mindez amellett, hogy a cigányokat itt is próbálják pozitívan diszkriminálni. Szóval ha egy cigány késsel nekiesik egy magyarnak, hogy kirabolja, ha nem vágja meg, jó esetben semmit nem kap, fordított esetben(ha fehér esik neki egy cigánynak) minimum rasszista indíttatású gyilkossági kísérlet... és 15 év...
    A kis "Mauglinál" is csak ő volt érdekes, még Romániába is utána mentek (ahol ki is rabolták a tévéseket, (minő véletlen), a szerencsétlen áldozatot, akit majdnem megölt, le se szarta senki.
    A magyarok nem szarják tízesével a gyerekeket, hogy legyen miből kocsmába járni, játékgépezni. Segélyekért sem megy el nagy részük, mert van önbecsülésük, meg nincs meg hozzá tíz gyerekük....
    A magyarok nagy része minimális pénzből is megél és spórol, becsületesen él. A cigányok többsége két kézzel szórja a pénzt, amíg van neki, ha elfogyott elmegy lopni.
    Ha már a finneket hozod példának olvasgathatnál róla, hogy arrafelé sem szeretek dolgozni a cigányok, lopni annál inkább, pedig ott aztán még segélyt is kapnak rendesen. Biztos ezt is csak a szélsőjobb találja ki. Az olaszoknál is csak rasszizmus miatt "rágtak be" rájuk, nem is azért, mert fényes nappal gyilkolásznak, meg rabolgatnak.

    Tudod az emberek 90%-a nem akar cigány szomszédot. Vajon miért ? Hol keletkezik az előítélet, mikor az ostoba és hazug média nap mint nap azt veri a fejünkbe hogy nincs cigánybűnözés és egyenlőek vagyunk. Az emberek már megtanulták, milyen is ez. Ha nem is lopnak meg, az ordítozás, veszekedés, hangoskodás mindennapos.
    Láttam én intézeti cigánygyerekeket akiket fehér ember nevelt születésétől fogva mégis benne volt az izzó gyűlölet a magyarok iránt. Értelmi képességit inkább ne firtassuk, egyikből sem lett egyetemi tanár, pedig pedagógusok nevelték születésüktől fogva.
    Persze vannak kivételek, és ha megszűnne a pozitív diszkrimináció irányukban és ők kampányolnának azért, hogy kivessék maguk közül a magyar gyűlölőket, talán egy picivel csökkenne az általános ellenszenv, ami a legtöbb embereben ott van, bár nagy részük nyíltan nem vallja be.
  • Ruley
    #133
    "Sokat mondogatják a cigányvédő emberek hogy előítéletesek vagyunk,rassszisták,én inkább utóítéletnek nevezném,azaz tapasztalat."

    De igen, ez bizony ELŐÍTÉLET!
    Voltak tapasztalataid valakikkel, és ezt kivetíted másokra, akikkel nem voltak ilyen tapasztalataid. De megELŐlegzed, hogy majd lesznek.
    Annyi jelzővel lehet leírni egy embert, lakóhely, kedvelt hobbi, beszédstílus, ideológiai vélemény, kedvenc étel, életkor, nem, testalkat, köröm növekedési sebessége, egészségi állapot, vagy akármi más alapján!
    Te kiválasztottál ezek közül egyet, az etnikai hovatartozást, és ELŐre feltételezed hogy a bele tartozók mind egyformák.

    Ez tökéletesen olyan mintha én azt mondanám, hogy már három emberrel is vitatkoztam fórumon akinek ez a "minél több időt töltök emberek közöt..." aláírása volt, és mindhárom hülye volt, tehát nincs is értelme írnom neked, mert már "utóítélettel, azaz tapasztalattal" előre megtudtam hogy hülye vagy.
    Nem lenne túl sok értelme, ugye?

    Pedíg egy önként választott, önjellemző célú aláírás talán még többet is elárul egy ember személyiségéről mint a biológiai származása.
  • wednes
    #132
    Mondjuk az igaz, hogy a segély jó részét szépen elszedik az uzsorás aranyláncos "cimborák", amiből néha feszültség keletkezik. így nem csoda, hogy néha a híradókban beszámolnak cigányokat ért atrocitásokról, kézigránát, molotov-koktél stb. Persze aztán jönnek a jogvédők és még akkor is rasszista indítékot harsogják, mikor a tetteseket már elfogták.
  • Cleawer
    #131
    "A magyaroknak is ugyanannyit adnak, hogy sokasodjanak." Végülis igaz,de a magyaroknak(általában) van igényük,nem akarnak 5-6 gyereket úgy hogy télen a kukázott szandálban járnak.A cigánynak mindegy ,mint a patkányoknak,nem ő tartja el hanem az állam,lopni meg bárhol lehet.
    Nem egy nyugdíjas pár van akik havi 30ezerből megélnek,de még a kertben dolgoznak hogy legyen kis zöldség.Amit sajnos a "megélhetési bűnözők" segélyosztás után, részegen elakarnak lopni,Persze ha nem sikerül akkor mindenki rasszista.

    "Hozzáteszem, hogy nálunk csak a magyarokat diszkriminálják pozitívan: nézz meg egy állásinterjt, egy felmérés alapján,ha azt mondod, a vezetékneved pl Kolompár soha többet nem hívnak vissza."
    Sokat mondogatják a cigányvédő emberek hogy előítéletesek vagyunk,rassszisták,én inkább utóítéletnek nevezném,azaz tapasztalat.
    A tapasztalattal meg nem éri meg vitatkozni.
    Hmm az egyetemről jut eszembe felvételi pont
    "A hátrányos helyzetű jelentkező minden jelentkezési helyén 25 többletpontot kap."egy középfokú nyelvvizsga 35 pont,ami nincs egy súlycsoportban a hátrányos helyzettel.
    Általános iskolában ingyen tankönyv,ingyen étkeztetés,ingyen kutyafasza,úgy hogy a cigánsoron nagy embernek számít aki 8év alatt végzi el a 8 általánost.Nálunk volt olyan hogy onnan hívták be katonának...
    Lopják az áramot,a polgármesteri hivatal helyettük befizeti.
    Ki van előnyben kivel szemben?
    Amúgy szerintem a legrasszistábbak a cigányok és a zsidók,mert egy nem fejukbeli ember élete nekik nemszámít.Ha gádzsó akkor akkor 500forintért,1 szál cigiért torkonszúrnak.Bárhol.
  • zolik
    #130
    Vérgre lesznek is gondolkodó emberek az eu parlamentbe!
    Harr!
  • wednes
    #129
    Elhiszem, hogy van ilyen sajnos, hogy esélyt se adnak arra, hogy közelebbről is megismerjék a jelentkezőt. Én tudom, hogy, amiről beszélsz egy létező dolog. Én is ismertem rendesen dolgozó cigányokat és többnyire még a magyar átlagnál is különbek. Ha megkapják ők az esélyt akkor tényleg hasznos tagjai a társadalomnak.
    De a többség nem ilyen és emiatt vannak a problémák.
    Mikor a Philipsnél dolgoztam, ott láttam a többség, hogyan is áll a munkához. Felvettek a gyárba szinte mindenkit, aki oda jelentkezett mikor kellett új munkaerő. A jelentkezők 80% cigány volt és meg is kapták a szerződésüket. Voltak akik családostul jelentkeztek. Nem telt el egy hónap és a 90%-uk elment. A legtöbb az első 2 nap után már nem ment be dolgozni, mert, hogy ez kibírhatatlan, nem való nekik. Van aki még el se kezdett dolgozni, de a saját fülemmel hallottam, hogy már a táppénzről beszélt egy társával. És itt nem 1-2 emberről volt szó, hiszen a gyárba 2-3 ezer ember is dolgozott. És a jelentkezők nagy része, mint fent is írtam cigány volt, felvették őket esélyük volt pénzt keresni. Persze a munka meg a körülmények nem könnyűek, de ha más tudja csinálni és abból a nevetséges fizetésből megélni, nem lopni akkor nekik is képesnek kellett volna lenniük rá. De a nagy része nem tudott alkalmazkodni. És azt is kiemelem, hogy semmiféle atrocitás nem érte őket, nem éreztette senki velük, hogy kívül tágasabb. Pláne a jelentkezések elején mikor egy-egy szalag nagy részén cigányok dolgoztak, ill. "dolgoztak", mert elég gyenge eredménnyel termelt a szalag. Kb 90% 10% volt az arány a magyar és a cigányok között akik ténylegesen aztán dolgoztak a gyárba. Az a 10% viszont rendesen és tisztességesen néha már példásan végezte a munkáját.
  • aaaaa
    #128
    Már ne haragudj de ha egy bármilyen árút akarok venni, (amire elköltöm a pénzem)dönthetek, melyik termék a szimpatikus.(Nem fognak arra kötelezni, hogy kínai gagyit vegyek, csak azért, hogy ne legyek diszkriminatív.) Ha egy alkalmazottat szeretnék alkalmazni, akkor meg nem választhatok ??? Kötelező alkalmazni azt, aki netán nem szimpatikus ? Teljesen mindegy. hogy azért, mert barna, vagy csak egyszerűen unszimpatikus a feje. Az hogy ez a legtöbb embernél már indulásból összefügg, a többségi "becsületes" tesóiknak köszönhető. Nehogy holmi törvények kötelezzenek arra, hogy nem választhatok, vagy nem dönthetek arról, mire fogok kifizetni havi többszázezer forintot, és köteles vagyok egy számomra nem szimpatikus embert alkalmazni, és nézni a fejét nap, mint nap, csak azért, hogy nehogy diszkrimináljunk valakit...
    Természetesen sajnos ! vannak ilyen törvények, az emberek pedig a rossz tapasztalatok miatt igyekeznek elejét venni a bajoknak. A talpig becsületes cigánynak is előbb utóbb előkerül valami sittes rokona, sokkal nagyobb valószínűséggel , mint egy nem roma esetében. Kár szépíteni a dolgot, mert ez a legtöbbször így van.
    Hozzáteszem a társkereső sem úgy működik, hogy bárkivel köteles vagyok együtt élni. Hogy tetszene, ha ara köteleznének, hogy vegyél feleségül bárkit, vagy járj vele , mert roma ? A munkaTÁRS is hasonló, aki számomra unszimpatikus nem fogom alkalmazni, és kész, ne kelljen már magyarázkodni.
  • KillerBee
    #127
    Bocsáss meg, azt hiszem, az előbb kissé éles volt a hangnemem. Ez nem neked szólt, csak az esetek miatti felháborodás szólt belőlem.
  • KillerBee
    #126
    Gondolod, hogy a konyhai edénymosogatói állás is ilyen? Mert történetesen mindkettő az volt, de még erre sem kellett a maximálisan tiszta és rendes cigány nő.
  • Tetsuo
    #125
    yeah
  • wednes
    #124
    "Én olyan példákat tudnék mesélni a közvetlen környezetemből, amikor a munkát kereső, makulátlanul tiszta és becsületes cigány nő személyes érdeklődésére a meghirdetett munkahelyet állítólag már betöltötték"

    Az esetek egy jó részébe ehhez még cigánynak se kell lenni, hogy ilyennel találkozz. Az állások egy részére már megvan a "megfelelő személy", de hát azért meg kell hirdetni a helyet. Annyiból te még rosszabbul is járhatsz, hogy behívnak "meghallgatásra", rászánsz időt és pénzt a semmire.
  • KillerBee
    #123
    Én olyan példákat tudnék mesélni a közvetlen környezetemből, amikor a munkát kereső, makulátlanul tiszta és becsületes cigány nő személyes érdeklődésére a meghirdetett munkahelyet állítólag már betöltötték - de 20 perccel később, amikor telefonon én érdeklődtem, már újra szabad volt.

    Vagy amikor ugyanez a cigány nő egy álláshirdetésre telefonon megkérdezte, baj-e az, hogy cigány. A válasz határozott igen volt, majd a hirdető letette a telefont.

    Mindkét esetnek személyes tanúja voltam, mielőtt még valaki azt írná, hogy ez csak szóbeszéd.

    Szóval az egy dolog, hogy sokan teli szájjal harsogják, hogy a cigányok nem akarnak dolgozni és igen sok cigánynál tényleg ez a helyzet. De az is igaz, hogy gyakran a dolgozni akaró cigányt előítéletből nem veszik fel munkára.

    "de épeszű ember nem gondolhatja, hogy ezt az agresszió és a szélsőjobb fogja megoldani, az még egy országban sem tett semmilyen pozitív változást, csak nagy társadalmi traumákat okozott...."

    De azzal sem értek egyet, hogy a hallgatag tűrés eredményt hoz. Szerintem szükség van a kemény fellépésre is, de egyben egyértelmű és valós lehetőségeket is fel kell kínálni a tanulni és dolgozni akaró cigányoknak. És igenis támogatni kell azt, akit különben épp a saját családja kúzva vissza a posványba. Ez persze nemcsak cigányokra áll, hanem magyarokra is, mert ilyenek is vannak.

    Tudsz valamit az említett cigány kislány későbbi sorsáról?