540
-
T O M #178 De ez még nem is olyan magas, szerintem nem nagyon lógna ki a városképből, az más téma, hogy fantáziátlan, meg eltakarja a rendőrség épületét. -
USAMEN POWER #177 "magasságkorlát" Ezért nem épülhet Pesten felhőkarcoló... -
#176 hát ha ez megépült volna... nagyon durván nézne ki... -
T O M #175
Rendőrszékház elé akarták ezt, de bezavart a magasságkorlát. A legmagasabb torony 32 emeletes és 110 méter magas lenne. -
#174 Azt hiszem nem allt rendelkezesre akkoriban megfelelo szilardsagu szerkezeti acel. Meg ugye jott a haboru, es kellett az acel a tankokba. -
USAMEN POWER #173 #170: Nem lett volna rossz... Miért álltak le az építésével ?
#171: Elég furán néz ki, és az a barna nagyon nem illik rá -
USAMEN POWER #172 Azt szerintem lebombázhatták, és inkább egyszerűbben oldották meg a restaurálást, minthogy az a tornyot visszaépítették volna. -
T O M #171 Ez is magyar tervezés, csak Ázsiában épült
-
#170 Ami meg erdekes:
Szovjetek Palotaja:
El is kezdtek epiteni:
De aztan lealltak vele. -
#169 Ha a terveket nem is, de ezt talaltam:
Fiume uti nyugdijkozpont regen:
es ma (hianyzik a torony teteje):
-
#168 Valahol pedig lattam rola tervrajzokat. Csak nem tudom, hol :( -
USAMEN POWER #167 Én spec ilyeneket találtam (Magyar Manhattan, ami helyett szennyvíztisztító épül):
Bővebb infó itt !
1900-as tervekről képet nem leltem, viszont a terveket én is megtaláltam. -
USAMEN POWER #166 Én mintha hallottam volna róla... De lehet hogy másra gondolok, mert még a híradóban is mutatták úgy emlékszem. -
#165 Nm tud valaki arrol a tervrol kepet berakni, ami meg az 1900-as evek elejen szuletett egy esetleges magyar felhokarcolorol/toronyrol? Valamelyik budapesti terre terveztek, de vegul nem lett belole semmi, pedig nagyon impozans volt/lett volna. -
USAMEN POWER #164 Én azt a részt nem toltam, a rossz híre miatt... -
#163 Jééé !
Ez az épület van a Most Wanted ba is :D -
#162 Ezesetben bocsánat a gyanusítgatásért, félreértettelek.:-)
-
USAMEN POWER #161 Utánanéztem az Atlantai Flatiron Buildingnek is:Itt minden infó megvan róla.
És mivel ma tudtam meg, hogy Észak Amerikában összesen 3 Flatiron épület van, itt a harmadik (ez Torontoban van, 1892-ből):
-
USAMEN POWER #160 "Vasalóház": Az 1902-ben felépült 87 méter magas, Flatiron Building volt New York egyik első acélszerkezetű felhőkarcolója.
Érdekes alakját a Broadway, és a Fifth Avenue éles sarka határozta meg.
Az Atlantairól nincs infóm, nem értem miért úgy épült, de hát szerintem nagyon beleillik a környék hangulatába. Nagyén szép az az utca, szívesebben laknák ott, mint a New Yorkiban. -
USAMEN POWER #159 Nem hiszem hogy sokat készült erre a képre aki csinálta... Teljesen véletlen készülhetett.
Na de mostmár az OFF-nak vége ! -
msstz #158 Jajj, dehogy mondtam azt, hogy FOTOSOPPPP!!!!!%!. Csupán azt, hogy kurvaérdekes, mert ez önmagában nincs, tehát: valszeg akkor készült a kép, mikor elindult fölfelé a villám, de fentről meg még nem érkezett meg. És erre mondtam azt, hogy rohadt nehéz pont akkor lőni a képet. érCSétek má. -
#157 Nekem is felforr az agyvizem ettől. Azért, mert nem érti a jelenséget nem kellene hamisítványnak tekinteni a képet.
Soha nem halottatok arról, hogy talajtól felefelé is mehet a villám? Azt hittem, hogy ez köztudott... -
#156 Már bocs, de erős kétkedést érzek az írásodban affelől, hogy a kép eredeti lenne. Szerintem le kéne szokni erről a biztos nem eredeti a kép, mert nem az van rajta amire számítottam divatról. Nincs olyan, hogy túlságosan véletlen. -
#155 Érdekes koncepció szülhette ezeket. Egyébként öröm lehet lakni benne, mert egyes lakásokból elég tág panorámát kapthatsz. -
#154 Az atlantai micsoad nápolyi. Jön egy nagyobb szél, és eldönti. :D -
USAMEN POWER #153 "és a világ legmagasabb épületei" <-- Aki akar, hidakat is linkelhet nyugodtan ! Szerintem az is beleillik a topikba ! -
USAMEN POWER #152 New York-i "vasalóház"... Öröm lehet benne lakni.
Itt meg a kisebb Atlanta-i haverja.
-
polarka #151 Lehet direkt volt. -
msstz #150 de, de le is kéne jönnie, és pont azt nem látjuk :) tehát valszeg akkor készült, amikor még nemért le, ami finoman szólva is túlságosan véletlen -
polarka #149 Azon a képen tulajdonképpen nem a villám megy felfelé? -
msstz #148 villám? -
polarka #147 Mi kéne lejöjjön? -
#146 Kérdés: Miért nem használjuk fel a villámlás óriási energiáját a háztartásokban?
1. válasz: A villám energiájának kiaknázása jó ötletnek tûnik, de több okból nem mûködik. Az elsõ a teljesítmény és az energia összekeverése. A becsapodó villámnak nagy a teljesítménye, de kicsi az energiája.
Bár egy tipikus villámlás energiája több gigawatt lehet, az esemény csak néhány milliszekundumig tart. Mivel az energia = teljesítmény · idõ, a villámcsapásban rejlõ energia csak néhány megajoule, ami kevesebb, mint az az energia, amelyet egy liter benzin elégetésekor nyerünk (33,6 megajoule).
Ugyancsak gondot jelent, hogy a villámlás megjósolhatatlan és idõszakos. De ha minden szabad területet beborítanánk is villámhárítóval, még hátra lenne a fél milliszekundumig sem tartó, 5000 amperes egyenáramú impulzusok átalakítása 230 voltos, 50 hertzes váltóárammá.
Sergey Borovik, Manchester
http://www.kfki.hu/chemonet/hun/teazo/miert/m01/villam.html -
lotsopa #145 Az milyen jó lesz ha a villám elektromos energiáját valahogy majd hasznosítják, de nem túl bonyolúlt módon hogy olcsó és elterjedt legyen. -
vass17 #144 Hát nem örülnék neki, ha ott laknék. Elég durva, hogy ilyen sok villámot felfog, gondolom zavaró lehet az állandó dörgés. A mi házunkba egyszer csapott villám elég brutális hanggal, milyen lehet, ha ilyen gyakran történik meg??:D -
#143 Beszarás (már bocs) -
msstz #142 Több, mint kétszer, oda-vissza, ez okés, csak azon a képen nem látszik, hogy lefele jönne valami - ezen akadtam fent. -
polarka #141 Meg ezt:
-
polarka #140 Biztos eredeti kép?
Annyit tok én is, h villámláskor 2-szer villámlik, egyszer fel, egyszer le.
Ezt találtam:
-
#139 Valószínűleg kézből fotózhatta, vagy megmozdult az állvány, és ezért van ív az épület oldalán elhelyezett fényekben. Kicsit zavaró, de a villám a lényeg.:-)