540
-
USAMEN POWER #138 Az alsót én is megtaláltam, de nem linkeltem mert szerintem elvan baszva a kép, vagy elmosódott... -
#137 Na akkor még 2 képet engedjetek meg.
-
USAMEN POWER #136 Ez nem tudom hogy a villám melyik része, van egy kép, ahol a ennek a villámlásnak a többi része is megvan, de az hagyj ne keressem meg...
Ez egy másik kép. -
#135 Előre bocsátom, nem vagyok villám szakértő, de a töltések áramlása nemcsak fentről lefelé mehet. Már ha ez határozza meg egy villám alakját. Másrészről pedig mint villámhárító, az ég több pontjáról is az épületbe koncentrálódhat a töltések áramlása. De pl. itt egy repülős kép. Ez is felfelé ágazik szét.
-
msstz #134 Így elvileg nem csaphat villám. Ami a képen van, az az, mikor a földről is elindulnak a részecskék, hogy létrehozzák a villám alsó felét. De a képen nem látni magát a villámot, hanem olyan, mintha az épület csúcsa csapna ki a vakvilágba. -
polarka #133 Mi? -
msstz #132 ez hogy lehetséges? -
#131 Nem lattam sajnos. -
USAMEN POWER #130 -
USAMEN POWER #129 Allah-nak nem tetszik hogy az Arabok föl akarnák mászni hozzá :)
-
#128 Az Éjszakai Rohanás című filmet ismered? Pont az mondja, hogy valahol Toledo és Cleavland között vannak és átszállnak buszra. (Chichago-ba mennek, csak útközben leugrottak.) -
#127 Mondjuk vannak olyan allamok az USA-ban, amiben egyaltalan nem is jar szemelyi vasut :D Ilyen allamok foleg az eszaki kozepso resz. Dakota, stb. Egyszeruen olcsobb a repulo, gyorsabb, kenyelmesebb. De meg autoval is olcsobb, es alig hoszabb ido, sot talan meg rovidebb is. Palyavezetestol fuggoen.
De mar vannak tervek, hogy kiepitenek egy gyorsforgalmu vasuthalozatot, ami versenykepes lesz a repulokkel, de nem tudom, hogy ez most hol tart jelenleg. -
#126 Ezzel en is csak akkor szembesultem, amikor NY-bol akartam vonattal eljutni Detroitba, es nem ertettem ,hogy miert nincs NY-Detroit kozvetlen jarat. Csak ugy lehetett eljtuni, hogy NY-Toledo es Toledotol Detroitig busz :D -
#125 Micsoda? Hát ez meredek a javából... -
#124 Jaja. Ez volt a kozponti palyaudvar.
Egyszeruen nem volt szukseg palyaudvarra, mert az autozas kiszoritotta a vasutat amerikabol. Foleg Detroitban, az autogyartas amerikai kozpontjaban. Mai napig nincs bekotve a vasuti torzshalozatba detroit. Egyszeruen nem lehet szemelyi vonattal eljutni Detroitba, pedig az USA egyik legnagyobb/nepesebb varosa. A legkozelebbi palyaudvar Toledo-ban van, ami jo 80 km-re van Detroittol. -
#123 Némelyik épület jobban megmaradt boltozati része még most is mutatja, hogy ekoron milyen csillogóak voltak. -
USAMEN POWER #122 Ráadásul, a legtöbb városban lehetnek elhagyatott épületek, és amellett hogy szépek, az a rész kihasználatlan marad... De közben a városok egyre több, és több területet emésztenek föl a természetből... -
polarka #121 Szebbe mentek. -
#120 Szép.
Egyébként kiver a víz a lenti linken. Ilyen szép épületeket miért hagytak el? -
msstz #119 Buffalo (NY) városháza. Gyönyörű art deco, Batman - filing is bejátszik.
-
#118 Miért hagytak el egy ilyen szép épületet? Ez egy régi pályaudvar épület? -
#117 Itt van meg jo par elhagyott toronyhaz Detroitbol. -
#116 Ez az egyik kedvencem:
Michigan-i Central Station epulete:
-
#115 Detroitban vannak kurvajo total ures toronyhazak. Eloben nagyon durvak voltak. Mint egy szellemvaros. Annyira szurrealis, hogy egy ekkora epulet tok uresen alljon mar evek ota. -
USAMEN POWER #114 Ez egy csöppet megviseltebb... -
USAMEN POWER #113 Végülis meglehet... Ráadásul két torony több halálos áldozattal jár, mint egy.
A másikfele, hogy mindegyik támadás, a óceánhoz közel történt, szóval egy illetéktelen repülő, így könnyen elérheti célját.
Chicagoig, azért sokat kéne repülni az USA fölött, amég oda elér egy eltérített gép, addig 100x kilövik. Sztem... -
vass17 #112 Nemcsak arról van szó, New York a világ egyik leghíresebb városa, Usa szimbóluma, szóval adja magát. Valószínüleg így nagyobb hatást értek el, mint Chicagoban. -
USAMEN POWER #111 De ezt nem értem hogy a Sears Tower ellen miért nem indult támadás ? Tulajdonképpen Chicago árutőzsde központ... -
USAMEN POWER #110 xD -
USAMEN POWER #109 Azért a régi tornyok helyét meghagyják, nem építik be :)
Habár szerintem jól teszik hogy egy egyszerű tábla helyett, ilyen műemléket építenek oda. -
vass17 #108 Jobbnál jobb ötletek:D -
polarka #107 Ezzel mutatják, h hiába döntik le a tornyokat, 2-szer annyit építenek a helyükbe. -
#106 Persze, hogy 4 repülővel lehessen csak lerombolni.:-) -
vass17 #105 Érdekes ez a 4 részre osztott épület, biztos van valami jelentése, de nem jöttem rá:) -
remark #104 "Az 1:1 újraépítés meg nem értem, hogy miért lenne érdekes. Egyáltalán nem példa nélküli a történelemben az ilyen."
Biztos okkal akarnak különbséget tenni az épületek között, pl. hogy az arra sétálgató kis butusok ne fakadjanak sírva, de vannak más ötleteim is. -
polarka #103 Itt a párja:
-
#102 Nagyon kellemesen néz ki. -
msstz #101
ilyen lesz az új WTC központ, nekem nagyon tetszik. -
msstz #100 ha már WTC.őt újjáépítették és baromi eltalálták szerintem. láttam egy műsort róla, és ott olyan apróságokat mondtak, hogy pl. más szögben állnak rajta az üvegtáblák, hogy minél kevesebb fény jusson direkt be, meg hogy nincsenek pillérek az emeleteken, csak az épület kerületénél. szóval pont egy post-9/11 épület, amely egy sokkal bölcsebb, és megfontoltabb koncepció alapján épült (újjá), mint a WTC anno. -
#99 Szerintem egész profásan néz ki ez az új torony, a WTC ugyan nem volt különösen szép, de nagyon szerettem volna felmenni a tetejére.:-(