Felhőkarcolók és toronyházak

← ElőzőOldal 11 / 11

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az, hogy "Mi is meg tudjuk csinálni!" Illetve turizmus.

REAL MADRID

Molnibalage
Az Empire State B. az szerintem szép és a malajziai ikertorony is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
És mégis minek oda? A arabok mániáját sem értem. A felhõkarclókat az hozta létre, hogy egyszerûen kevés volt a hely a nagyvárosokban. Namármost a sivatag kellõs közepén mi indokolja ezt?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Az elsõ kettõre nem jön be semmi.

A világ legrondább épülete

Ryugyong Hotel /Észak-Korea/

REAL MADRID

<#szomoru1>Ez szánalom, legalább, ha valamelyik jól nézne ki, azt mondanám ok, de ezek.......

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Kis magyar "felhõkarcológia"
Amúgy Budapesten a Csepel szigeten szívesen látnék felhõkarcolókat, de csak ott. Volt is rá valami terv, persze gondolom eltûnt a süllyesztõben, meg inkább szennyvíztisztítót építenek oda <#falbav>

mindenki ismeri és imádja is ugye.

belül1
belül2
belül3

Molnibalage
Errõl nincs valami nagyobb felbontású és méretû? Eszméletlen.

Papirzacsi
jujjj, ne fájdítsátok már a szívemet, hogy mennyi ilyen épületet akarok megnézni még az életben.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

És ehhez mit szóltok? Ez már nem normális, nem csodálkoznék, ha valami baj érné valamelyik építményüket...

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Molnibalage
A hétszentségit, ez gyönyörû!

m1c1mack0
Semmi baja nem lett, de azóta sajnos a turisták nem mehetnek be az elõcsarnokbába.
ide:

Molnibalage
Az elsõ úgy néz ki, mint egy ceruzaelem vagy egy sörösdoboz. 😊

nálam a Chrysler és a US Bank tower a favorit
na meg ez, bár nem olyan magas:

de ezt sem tudom kihagyni:
Molnibalage
Egem nem érdekelnek ezek a "hazudós" listák. A rádiótorony nem számít, mert nem része szerkezetileg magának az épületnek. Nekem a legfelsõ emelet szintje számít. A többi csak parasztvakítás.

New york<#eljen> Látom nagyon közel volt az WTC-hez, nem lett semmi baja, amikor összeomlottak?

new yorki art deco felhõkarcolók ftw. 😊

bency
Mar a Petronas tornyok is iszonyat nagyok es nagyon szepek,de hogy ekkora epulet legyen Dubaiba azert,meg ott is eleg feltuno!!!

:) Semmi okosság :P

ITT bele, nem véletlenül építenek akkor "rudakat" a tetõre😊

Pontosan nem tudom, a tartókábelekkel történt valami.

m1c1mack0
Személyes kedvenc korszakom XX, század 1. fele 😊

Ennek a korszaknak tán a legszebb épülete a woolworth épület.

Ez talán jobb ábra. Mondjuk én eddig úgy tudtam, hogy a Taipei 101 vezetett, most jöttem rá, hogy a Sears Tower:

Papirzacsi
itt nyomon lehet követni a Burj dubai építését, rendszeresen tesznek fel új képeket. Egyszer felmennék a tetejére.:-)

Amúgy csatlakozom a Sears rajongókhoz, nekem is kedvencem, mondjuk az egész város az.:-) De nagyon tetszenek a régi felhõkarcolók is, mint a Chrysler Bulding, vagy az Empire State Building.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Molnibalage
A Natgeon volt valami mûsor ahol a jenkiknél valami 600 méternél magasabb tornyon szerelgettek ezt-azt. Mi lehetett az?

A legszebb felhõkarcoló szerintem talán ez.

qtab986
Mitõl omlott össze?

CattiBrie
A magasság megállapításához beleszámolják a tetején lévõ "rúd" magasságát is? 😊

[/spam]&#8482;

Molnibalage
Nem hibás ez az ábra? Mert a Kuala Lumpuri torony meg a tajpeji is csak a csúccsal magasabb a többinél. Rosszul vannak skálázva szerintem.

Be akartam szúrni egy képet City 17-rõl, de nem találtam. Na nekem az a torony tetszik 😄

Ez ugyan nem felhõkarcoló, de azért érdemes követni, mert gyakran frissítik a fórumot: Cet

A burj dubai most szeptemberben készül el. Már túllépte a legmagasabb ember által épített szerkezet magasságát. Az egy warsaw-i rádiótorony volt és összeomlott😮

Ez tényleg elég viccesen mutat, mondjuk nekem a stílusa sem tetszik.

Nekem is az a kedvencem <#vigyor2> Tipikus amerikai benyomást kellt, ráadásul a fekete, vagy sötétebb színü toronyházak néznek ki a legjobban szerintem.

Háth szerintem se lenne vmi meggyõzõ látvány...
Kb. olyan lenne a helyzet, mint Taipei-ben:

Ez a világ legmagasabb épülete, habár, nem tudom hogy felépült-e már a Burj Dubai, mert akk az a legmagasabb...
Lényeg hogy ez a torony nem illik bele a városképbe szerintem, habár ízlések és pofonok.

Budapest, mint ahogy a legtöbb európai város, inkább a régi idõk építési stílusát õrzi, és egy kiemelkedõ épület, elronthatja a látványt.
És úgy tudom, hogy a talaj nem bírná ki egy magasabb felhõkarcoló súlyát. Vagy rosszul tudom ?

Nekem személy szerint a Sears Tower a kedvencem, jó lenne látni egyszer élõben is😊

<#eljen>

Érdekes, hogy korábban milyen kis különbséggel lett 1-1 épület rekorder, ehhez képest most Dubai elég magasra teszi a mércét😮

máshol akár szép is lehet, de budapestet elrondítanák...
Akit érdekel a téma, ide írjon nyugodtan !

← ElőzőOldal 11 / 11