Felhőkarcolók és toronyházak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az alsót én is megtaláltam, de nem linkeltem mert szerintem elvan baszva a kép, vagy elmosódott...

Papirzacsi
Na akkor még 2 képet engedjetek meg.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Ez nem tudom hogy a villám melyik része, van egy kép, ahol a ennek a villámlásnak a többi része is megvan, de az hagyj ne keressem meg...

Ez egy másik kép.

Papirzacsi
Elõre bocsátom, nem vagyok villám szakértõ, de a töltések áramlása nemcsak fentrõl lefelé mehet. Már ha ez határozza meg egy villám alakját. Másrészrõl pedig mint villámhárító, az ég több pontjáról is az épületbe koncentrálódhat a töltések áramlása. De pl. itt egy repülõs kép. Ez is felfelé ágazik szét.

Így elvileg nem csaphat villám.<#help> Ami a képen van, az az, mikor a földrõl is elindulnak a részecskék, hogy létrehozzák a villám alsó felét. De a képen nem látni magát a villámot, hanem olyan, mintha az épület csúcsa csapna ki a vakvilágba.

Mi?

ez hogy lehetséges?

I.C.ram
Nem lattam sajnos.
<#zavart2>

Allah-nak nem tetszik hogy az Arabok föl akarnák mászni hozzá 😊

Molnibalage
Az Éjszakai Rohanás címû filmet ismered? Pont az mondja, hogy valahol Toledo és Cleavland között vannak és átszállnak buszra. (Chichago-ba mennek, csak útközben leugrottak.)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

I.C.ram
Mondjuk vannak olyan allamok az USA-ban, amiben egyaltalan nem is jar szemelyi vasut 😄 Ilyen allamok foleg az eszaki kozepso resz. Dakota, stb. Egyszeruen olcsobb a repulo, gyorsabb, kenyelmesebb. De meg autoval is olcsobb, es alig hoszabb ido, sot talan meg rovidebb is. Palyavezetestol fuggoen.

De mar vannak tervek, hogy kiepitenek egy gyorsforgalmu vasuthalozatot, ami versenykepes lesz a repulokkel, de nem tudom, hogy ez most hol tart jelenleg.
I.C.ram
Ezzel en is csak akkor szembesultem, amikor NY-bol akartam vonattal eljutni Detroitba, es nem ertettem ,hogy miert nincs NY-Detroit kozvetlen jarat. Csak ugy lehetett eljtuni, hogy NY-Toledo es Toledotol Detroitig busz 😄
Molnibalage
Micsoda? Hát ez meredek a javából...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

I.C.ram
Jaja. Ez volt a kozponti palyaudvar.

Egyszeruen nem volt szukseg palyaudvarra, mert az autozas kiszoritotta a vasutat amerikabol. Foleg Detroitban, az autogyartas amerikai kozpontjaban. Mai napig nincs bekotve a vasuti torzshalozatba detroit. Egyszeruen nem lehet szemelyi vonattal eljutni Detroitba, pedig az USA egyik legnagyobb/nepesebb varosa. A legkozelebbi palyaudvar Toledo-ban van, ami jo 80 km-re van Detroittol.
Molnibalage
Némelyik épület jobban megmaradt boltozati része még most is mutatja, hogy ekoron milyen csillogóak voltak.

Ráadásul, a legtöbb városban lehetnek elhagyatott épületek, és amellett hogy szépek, az a rész kihasználatlan marad... De közben a városok egyre több, és több területet emésztenek föl a természetbõl...

Szebbe mentek.

Molnibalage
Szép.

Egyébként kiver a víz a lenti linken. Ilyen szép épületeket miért hagytak el?

Buffalo (NY) városháza. Gyönyörû art deco, Batman - filing is bejátszik.

Molnibalage
Miért hagytak el egy ilyen szép épületet? Ez egy régi pályaudvar épület?

I.C.ram
Ez az egyik kedvencem:

Michigan-i Central Station epulete:

I.C.ram
Detroitban vannak kurvajo total ures toronyhazak. Eloben nagyon durvak voltak. Mint egy szellemvaros. Annyira szurrealis, hogy egy ekkora epulet tok uresen alljon mar evek ota.
Ez egy csöppet megviseltebb...

Végülis meglehet... Ráadásul két torony több halálos áldozattal jár, mint egy.
A másikfele, hogy mindegyik támadás, a óceánhoz közel történt, szóval egy illetéktelen repülõ, így könnyen elérheti célját.
Chicagoig, azért sokat kéne repülni az USA fölött, amég oda elér egy eltérített gép, addig 100x kilövik. Sztem...

Nemcsak arról van szó, New York a világ egyik leghíresebb városa, Usa szimbóluma, szóval adja magát. Valószínüleg így nagyobb hatást értek el, mint Chicagoban.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

De ezt nem értem hogy a Sears Tower ellen miért nem indult támadás ? Tulajdonképpen Chicago árutõzsde központ...

xD

Azért a régi tornyok helyét meghagyják, nem építik be 😊
Habár szerintem jól teszik hogy egy egyszerû tábla helyett, ilyen mûemléket építenek oda.

Jobbnál jobb ötletek😄

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Ezzel mutatják, h hiába döntik le a tornyokat, 2-szer annyit építenek a helyükbe.

Papirzacsi
Persze, hogy 4 repülõvel lehessen csak lerombolni.:-)

Érdekes ez a 4 részre osztott épület, biztos van valami jelentése, de nem jöttem rá😊

"Az 1:1 újraépítés meg nem értem, hogy miért lenne érdekes. Egyáltalán nem példa nélküli a történelemben az ilyen."

Biztos okkal akarnak különbséget tenni az épületek között, pl. hogy az arra sétálgató kis butusok ne fakadjanak sírva, de vannak más ötleteim is.

Itt a párja:

Papirzacsi
Nagyon kellemesen néz ki.

ilyen lesz az új WTC központ, nekem nagyon tetszik.

ha már WTC.õt újjáépítették és baromi eltalálták szerintem. láttam egy mûsort róla, és ott olyan apróságokat mondtak, hogy pl. más szögben állnak rajta az üvegtáblák, hogy minél kevesebb fény jusson direkt be, meg hogy nincsenek pillérek az emeleteken, csak az épület kerületénél. szóval pont egy post-9/11 épület, amely egy sokkal bölcsebb, és megfontoltabb koncepció alapján épült (újjá), mint a WTC anno.

Papirzacsi
Szerintem egész profásan néz ki ez az új torony, a WTC ugyan nem volt különösen szép, de nagyon szerettem volna felmenni a tetejére.:-(

Molnibalage
Kb. ez a helyzet. Olyan ikonja volt NY-nek, mint az Eiffel torony Párizsnak. A környezõ épületek most is ilyen üvegpaloták? Mert akkor illeszkedik a képbe.

Az 1:1 újraépítés meg nem értem, hogy miért lenne érdekes. Egyáltalán nem példa nélküli a történelemben az ilyen..

I.C.ram
WTC se volt egy szepseg. Az utodja sem lesz az 😛 Igy fair 😛

NYban meg mindig a Chrysler Building a legszebb.
Úgy tûnik hogy ilyen téren egy az izlésünk 😊

1 az 1-ben nem építhették volna vissza a 2 tornyot, az elég érdekesen venné ki magát, de ettõl függetlenül megmaradhatott volna a régi elrendezés. A formaterv amugy nem rossz, de valahogy jobban bejönne sötét (fekete) üvegekkel😊

Más fórumokon a Freedom Tower tervezõit legszívesebben fölakasztanák, itt idáig elég pozitív a mérce 😊
Én nekem tetszik az új épülõ torony is, de a World Trade Center az egy történelmi épület volt, és New York látképének szerves része.
Szerintem egy New Yorki mindig odaképzeli majd a World Trade Center-t, miközben, a Freedom Tower mellett elsétál.

Szerintem korrekt a Freedom tower, nem egy feltûnõ jelenség, de szerintem a Ny-i látképbe jól illeszkedik, fõleg a körülötte épített kisebb épületekkel együtt. Habár az ikertornyok a város szimbólumai voltak, és 1 toronnyal soha nem kapja vissza ezt a jellegzetességét.

sz4bolcs
Szépek. :-)

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Visszatérve New Yorkhoz, ez ügyben mi a vileményetek ?

VS

Mekkába ilyet építenek 😮 Érdekes, habár vhogy nem tetszik, ez a torony tömb...

Valamelyik Las Vegasi épülethez hasonlít. Szerintem ha kész lesz jól fog mutatni.