21
  • winnie
    nem. vagy ennyire jártas vagy a hazai sorozatok vetítésében?:) (én nem, de azt tudom, hogy miből nem vágnak le. például a mai prison breakből.)
  • Azorut
    sz@rabb, kivéve, ha trendi tini akarsz lenni :D és áLkocka :D
  • TeDDyRuSh
    carabb = "Szarabb" becézve és moderálva:P:)

állkocka = aki megjátssza, hogy mennyire ért mindenhez ami gép és netről jön

Ja, kimaradt poén jöhet!
  • IMYke2.0.0.0
    Mintha az X-Men 4 tele lenne poénokkal... úristen!
  • Azorut
    Carabb? áLLkocka???

A kimaradt poénok engem is érdekelnek.
  • winnie
    az ilyenek mindig érdekeltek, általában van rájuk magyarázat. tudnál példát mondani?
  • Szemjuel
    megdöbbentő volt számomra hogy az X-men 4 szinkronját mennyire le tudták szúrni... poénok tűntek el, néhol érthetetlen, hogy miért azt mondta az adott szereplő... :S
  • TeDDyRuSh
    Deeee, most miről beszélünk a szinkronnál? Arról, hogy valaki olyan ügyes angolból, hogy észre veszi, hogy azt angolul nem úgy mondják, vagy, hogy amikor a szinkronnál "magyarosítanak" bizonyos kifejezéseket, akkor az carabb, mint az angol?!

Én winni mellett vagyok, sok a nagyszájú kocka (vagy állkocka), aki nem néz TV-t, persze elvből, és mivel mindent angolul néz, ezért egy fikát nyom a szinkronra is.

Igen, van szar szinkron, igen van szar feliratfordítás, de mivel én is kotyogok valamicskét angolul, ezért volt rá példa, hogy a magyar felirat ízesebb (kockáknak fordítok: jobb) volt mint az amcsi beböfögése. És igen is legyen igény egy jó(!) felirathoz, meg szinkronhoz is, hogy ne csak a 2000-s angol szókészletet tudd használni.

Aki ezt kioktatásnak veszi, az pls nézzen magába...neki szántam.
  • Kferro
    De, az esetek 70-80 százalékában.
  • winnie
    nem.
  • Narxxis
    De úgy adják.
  • 1Obi1
    És? Érdekel valakit? Minden hírnél valaki nagyarccal benyögi hogy ő mekkora faszagyerek, nem néz szinkronosan semmit se, tv-ről pedig nem is hallott még. Fú, nagyon kemény, az sg-n így van ezzel az emberek 90%-a, nem nagy dolog.
    Tudod én se szoktam szinkronosan nézni filmeket, de nem szoktam minden egyes hírhez beírni ezt, csak hogy mindenki lássa mekkora arc vagyok.
  • winnie
    nem azzal van baja szerintem, hanem, hogy van, aki abból él, hogy ezt mindig beírja (azt valamiért nem szokták beírni, hogy "én mindent tévében nézek").

én sem szoktam beírni effélét, mert kit érdekel. de van, amit tévében nézek és jelzem, hogy nem évezhetetlen sem a kép, sem a szinkron, ami az esetek zömében teljesen korrekt, legalábbis a magyar sufnifeliratoknál biztos, hogy jobb.
  • Silenzio
    Van valami bajod azzal, ha valaki nem a fos megcsonkított képarányban nézi a nyomorék magyar tévében a kedvenc sorozatait élvezhetetlen és az eredetivel köszönő viszonyban sem lévő szinkronnal, nem fix időpontban, amikor nem ér rá, hanem amikor van pár szabad órája?

Nincs?

Én is így gondoltam.
  • xen
    hát most mit csináljak? angol szakos vagyok :P
  • 1Obi1
    Eredeti szinkron a túrót. :)
    Most éppen azon tűnődök hogy hányszor fogják még beírni azt hogy "nem nézek tv-t" vagy hogy "mindent csak eredeti nyelven nézek". De hogy minden hírnél előrukkol valaki az egyikkel az biztos.
  • winnie
    tudtommal van amelyiket úgy adják, van amelyiket nem, az előbbi közel sem a "legtöbb". azt mondjuk sosem értettem, hogy ez mitől függ, hogy ha egy sorozatot tudnak "úgy" adni, akkor egy másik miért nem tudnak.
  • xen
    Bocs winnie, mélységes tiszteletem, de ellent kell hogy mondjak.
    De úgy adják, lehet az is befolyáslja hogy kinek milyen TV-je van, 4:3-as vagy 16:9-es, de nekünk tuti le van vágva, lecsekkoltam...
    Mondjuk nem vág földhöz a dolog, mindent eredeti szinkronnal nézek.
  • winnie
    nem úgy adják.
  • T O M
    a legtöbbet még mindig úgy adják, hozzájön még a gagyi szinkron és teljesen nézhetetlen lesz...
  • FoodLFG
    Az amerikai sorozatokat még mindig a HD kép két oldalánál levágva adják a magyar csatornák ?
    Nem nézem őket, nem tudom, csak kíváncsi vagyok.