Kevesebb korláttal érkezik a Windows 7 Starter

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért a Javat azt szeretem...pontosabban átlátom, és az free...még.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

"Az X az véletlenül nem a procit használja megjelenítésre? Vista óta a GPU kezeli az ablakok rajzolgatását is."
Nah ennek hogy jartal utanna.

A tobbibe mar a tobbiek bele kotottek ha jol latom.
"Miért mi kivetnivaló van benne?"

Nem fogadtad el az X és a F(ree and)O(pen)S(ource)S(oftware) felsõbb rendûségét. <#nyes>

Egyrészt kipróbálom, másrészt meg elõadásokra szoktam járni. Miért mi kivetnivaló van benne?

Hat eleg sok zoldseget ossze hordassz ember. Hol olvasod te ezeket?
Nincs is bennük optikai meghajtó (mármint a netbook-okban) szóval nem kell dvd támogatás.. ha meg vesz külsõ lejátszót ahhoz meg kap egy powerdvd-t és el van sikálva. teljesen jó lesz, gondolom 10-15 $-ral emeli meg a gép árát majd és lesz végre 1 legális szoftvered 😊

Commodore Plus4 forever!

"Az Aero Glass felület nem lesz elérhetõ" ... Nagy sorscsapás. 😄

"Windows Intézõ" = Shell, enélkül nincs Asztal, de magán ügy.
"hangerõszabályzó" pedig ezt a DOS-os driverek is rád súzzák és egyáltalán nem haszontalan.

"rendszerleíró adatbázis szerkesztõ" hiánya halálos, egy csomó telepítõ használja titokban, fõleg a driver telepítõk.

"Windows Messenger" Vistaból már kinyírva

"Defrag minek? Veszünk új vinyót, ha már nagyon kócos... Különben is, 200 Gigás meghajtót rajtam kívül nem defragozik senki."

Ezért tették Vistatól kezdve ütemezettnek és háttér folyamatnak, alacsony IO Prioritással.

"Kontrol Panel sem kell; mindent el lehet végezni parancssorból is, tehát tulajdonképpen azonkívül nem is kéne más az OS alap telepítésébe; majd akinek igen, az majd vesz külön pénzért magának mindenféle ócó programot ezekre a dolgokra." Nem egészen, Control Panel vagy Regedit, parancssorból WMI segítségével tudsz hasonlókat elérni még, de azért van amit, mind WMI-õl, mind Regeditbõl nehéz átállítani, de nem lehetlen.

Kernelt is vegyük ki, miafenének, írjon szépen mindenki saját maga oprendszert.

B0nFire
Ha már itt tartunk, állandóan olvasom a siránkozást, hogy minek egy OS-be Movie Maker; WMPlayer, sötöbö. Na, én kiegészíteném néhány alkalmazással, amelyek ugye teljesen fölöslegesek.

Egyáltalán az összes játék, a szolitertõl kezdve a flipperen át az aknakeresõig. Nekem nemkõ, tehát vegyék ki az OS-bõl.

Aztán nem kell még:
- Windows Intézõ
- hangerõszabályzó
- jegyzettömb*
- rendszerleíró adatbázis szerkesztõ*
- számológép*
- lemezkarbantartó*
- vezérlõpult*
- lemeztöredezettség mentesítõ*
- karaktertábla
- Windows Messenger*
- biztonsági másolat
- rendszer visszaállító

A * jellel jelölt alkalmazásokat a kutya sem használja, ugye? Nos, ha nem férünk el a múviméker és a médiapléjertõl, akkor bizony ezeket az alkalmazásokat is mind ki köll irtani, mert hát miféle dolog az, hogy notepad-del szerkesztünk txt fájlokat, amikor Office-szal is lehet. A WordPad-et is ki tudja váltani az Office.

MSN minek? Annyi hirtelen-messzindzsör van, hogy nem is értem, mér' használják annyian ezt a szart.

Defrag minek? Veszünk új vinyót, ha már nagyon kócos... Különben is, 200 Gigás meghajtót rajtam kívül nem defragozik senki.

Kontrol Panel sem kell; mindent el lehet végezni parancssorból is, tehát tulajdonképpen azonkívül nem is kéne más az OS alap telepítésébe; majd akinek igen, az majd vesz külön pénzért magának mindenféle ócó programot ezekre a dolgokra.

De jó is vót az a DOS!

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

KillerBee
Igaz, az órajel csökkentésével is durván lehet csökkenteni a CPU fogyasztását, nagyjából lineárisan. Viszont az alulfeszeléssel négyzetesen.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

"..., ahelyett hogy valóban a teljesítményigényes dolgokat szednék ki, amik indokoltak lennének... (bár azok is biztos kikerülnek)."

Mint pl.?

KillerBee
Az energiagazdálkodással kapcsolatban azt tapasztaltam, hogy ha jól belövöm az alulfeszelést (amihez megfelelõ processzor is kell), akkor jobb eredményt érek el, mint ha külön program automatikusan kezeli az órajelet és a Vcore-t (XP-t használok minden gépemen).

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Úgy tûnik, ezek szimplán kis szemétkedések, ahelyett hogy valóban a teljesítményigényes dolgokat szednék ki, amik indokoltak lennének... (bár azok is biztos kikerülnek). Háttérképcsere, hangok testreszabása..? És ezek után várják, hogy inkább ezt használják mint egy ingyenes linux disztrót?
Mármint Vistán.

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

Hát nekem az Aero-t be kellett kapcsolnom, máskülönben csíkozódott videók lejátszása közben a kép...leginkább KMPlayer-rel, de Mediplayer Classic-kal és MPlayer-rel is...
És ez oldotta meg :/

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

Buntetesbol inkabb legyen csak 1 giga v kevesebb es fusson legalabb ketszer gyorsabban az XP-nel, es egyen csak fele annyi memoriat. Kene javasoljam az MS-nek. Ha meg egy desktop gepen lassu akko meg mit varjak egy netbooktol.
Nemértem mirõl beszélsz, mert többmagos gépek procijai kikapcsolhatók...eleve tudnak ilyet, nem igen kell külön megtámogatni...csak kikapcsolni amikor nem kell.

Órajel szabályozást CPU terheltség függvényében akármilyen proci alatt (tökmindegy, hogy Cool&Quiet vagy a Pentium M-ekben lévõ képesség, vagy stb.), amely támogatta, már Vista-val ellehett végezni (Mellesleg ez meg van GPU-ra is benne). A különbség annyí, hogy míg Vistanal per-mag ment az órajel szabályzás, és ez sokszor felesleges ingadozáshoz vezett, addig Win7 alatt per processzor fog menni.

Sokan az alap Balanced energia takarékossággal rá is fizettek: lasabb volt a gépük, mint kellett volna Vista alatt. Természetsen az energia gazdálokodási sémáknál szépen állíthatóak ezek a tulajdonságok.

Cool&Quiethez van egy külön progi, amivel jobb támogatás szerzhetõ hozzá, Vista alatt, vagy XP alá egyálétalán támogatást nyújtson. Az AMD C&Q technológiájának másik része, hogy hömérséklet függvényében jobb hûtõ ventilátor fordultszám szabályzást is végez. A C&Q2-nél ezt leválasztották és egy külön featureként kapcsolhatóbe a BIOSban.

Sanyix
És ezt egyébként egy pár kbyte-os program külön is elvégzi, persze megfelelõ hw támogatással.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
"Az új win energiagazdálkodása is figyelemreméltó, ugyanis, ha 2 vagy 4 magos a gép, akkor ha az egyik mag tartósan(fél másodperc) nem terhelõdik, akkor csökkenti a efszültséget ott, és ha még tovább nem kap akkor lekapcsolja csutkára, csak egy erõforrásigényes folyamatnál kapcsolódik vissza...win7 be benne lesz mostmég nincs benne, a szerver változatba viszont már bennevan."

Figyelemre méltó, fõleg hogy kb annyi köze van hozzá a winnek, higy a cool and quiet-hez (megmondja mennyi a prociterhelés). A többit meg a hardver végzi, amd-nél ezt a képességet hívják agc-nek, kell hozzá olyan proci és olyan alaplap 😄

szóval ez olyan spanyolviaszos téma 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

"macosx: 2001
x11: 2003-4 (pontos dátumot nem tudok, 2004-ben már stable)
vista: 2007"

Na ez sem teljesen igaz, MacOS X alatt csak Tigristõl van OpenGL az Aqua alatt.
Vista: (ha már az XGL alphákat/betákat beleszámóltad, akkor) 2003 PDC.

Win legalább szól, hogy neteddfeel embeer normááliis vaagy, nincs DX támogatás mitakaarsz?

Linux meg aszondja, hogy jovan..teddcsak fel, aztán nézegess, én megengedem..pontosabban fogalmam nincs arról, hogy felteheted, vagy nem.

Többi linuxos szoftnál is megfigyelhetõ, hogy minden baromkodást enged...aztán ha a kimenet széthullik, akkor User barátom te tehetsz róla..igaz énse szóltam mert mittudomén mitakarsz.

Virt gép alatt az XGL nem indult asjna, de a beryl felment, aztán olyanszinten szétcseszte az ablakokat, hogy még a kilépés gomb sem volt meg... 😄DD

Gyerekek így jár az aki beryl-t telepít olyan linuxra amin nincs rendes támogatott 3D gyorsítás.

Igen..csak Win részrõl néztem a dolgot valóban. Egyébként a multitácscsscot sem csak a win7 tudja.

Elõtte 2D gyorsítózott a Windows az is több, mint semmi, míg az X csak framebufferrõl tudott, öröm volt nézni X alatt a CPU terhelést újra rajzolásoknál, meg azt a szétesést szimuláló lebennyezõ újra rajzolást. Mellesleg csak az XGL használ 3D-ét, a síma X, illetve megfelelõ ablakkezelõ nélkül még mindig csak CPU + limitált "2D gyorsítás" van.

Nem Mini Win, hanem MinWin és nem új kernel, hanem kb. Vista/7 ntoskrnl.exe, hal.dll, pshed.dll, bootvid.dll, CLFS.sys, CI.dll, kdcom.dll, kritikus driverek, ntdll.dll, smss.exe + valami shell (ez csak a deminstrációban volt).

"Az X az véletlenül nem a procit használja megjelenítésre? Vista óta a GPU kezeli az ablakok rajzolgatását is."
Csak akkor használ procit, ha nincs GLX_texture_from_pixmap extension (ma már minden kártya tudja). Egyébként vicces, hogy pont a Vistát hoztad példának, ez volt az utolsó rendszer, ami bekerült:
macosx: 2001
x11: 2003-4 (pontos dátumot nem tudok, 2004-ben már stable)
vista: 2007

Az X az véletlenül nem a procit használja megjelenítésre? Vista óta a GPU kezeli az ablakok rajzolgatását is.

20 éve fejlesztik a kernelt. MiniWin tartalmazza, és hivatalosan is bejelentették, hogy a mini win komponenseit szépen lassan átszivárogatják az újabb rendszerekbe.

Azt is megígérték, hogy méretre a következõ oprendszerek egyre kisebbek lesznek mint a vista (nem lesz nehéz elérni).

Azt is megígérték, hogy kínosan ügyelnek a processzor terhelésre...pl nem árt tudni, hogy mikor a win7-et vagy vistát használjuk, a rendszer állandóan méri, hogy mi mennyi idõ alatt történik...és ha a startmenüt nyitogatjuk sokszor akkor azt a lemez területet próbálja elsõnek betölteni egyfajta jóslás módon, ráadásul ha úgy itéli, hogy ez piszoklassú, akkor a MS felé ANONIM módon jelentést küld és elpanaszkodja hogy ecsém tegyetek már valamit, hogy gyorsabb legyen pl az office indulása (intelligens folyamatkezelõket ezért nem feltétlen kell kikapcsolni, nem esznek sokat).

Aztán mai újabb HDD-kben van flash memória..ide az új winek betöltik a boot sectort és még a fontosabb drivereket ha beférnek, így is gyorsítva az indulást.

Aztán ha úgy dönt a rendszer, hogy hát biza kevés a memó..ámde erõs a proci, akkor nekiáll blokk szinten betömöríteni az adatokat, hogy jusson memó a többi folyamatnak is.

Az új win energiagazdálkodása is figyelemreméltó, ugyanis, ha 2 vagy 4 magos a gép, akkor ha az egyik mag tartósan(fél másodperc) nem terhelõdik, akkor csökkenti a efszültséget ott, és ha még tovább nem kap akkor lekapcsolja csutkára, csak egy erõforrásigényes folyamatnál kapcsolódik vissza...win7 be benne lesz mostmég nincs benne, a szerver változatba viszont már bennevan.

Aztán...ugye volt olyan XP-nél, hogy hiába volt bika gépünk, ha 3-4 progit egyszerre indítottunk baromira beállt az egész rendszer.

Miért? Hát mert volt egy darab nagy ámde lassú folyamat ütemezõ, aki megmondta, ki, mikor és hova mehet...aztán ha sok kérés érkezett hozzá akkor faszán levolt terhelve, és senkitsem engedett sehova egy darabig...no..win7ben több pici ütemezõ van, hogy ne legyen ilyen dugulás..Vistában nincs...ez a trükkök csak egy része hogy jobb legyen az oprendszer, és mégtöbb van ami nem publikus mert fejlesztés alatt állnak...de az MS próbál jó irányba evickélni, látták, hogy a monomentális tetû Vista az bukta, és átnézték, hogy az XP-n is hol lehet javítani...na ez a Win7..kicsit XP kicsit vista meg kicsit Mini Win..

A mini win kerneljét nem kapta meg a Win7 sem, a Vista kernelje lett kicsit átgyomlálva...miért nem kapta meg?

Hát mert a win kernelrõl tudni érdemes, hogy csak látszólag 1 file...de nem az...több virtuális kernelbõl épül fel, és olyansziten átláthatatlan így már a kód, hogy nem sokan mernek hozzányúlni...és elég sok évig tart mire átbogarásszák és javítgatják tesztelik...a win kitalálói (nem Gates bácsi neki köze nincs hozzá), is csak nagy óvatossággal közelítenek felé, mert sikerült egy olyan kernelt készíteniük amit még õk sem látnak át.

hat nem cegeknek szantak. Es meirt ne vennek a windows tele van felsleges doglokkal es ebben nicns benne sok minden. Jo lenne ha az M$ el jutna arra aszintra hogy minden erovel csak a Windows kernetl fejleszti minek kell sajat graf felulet meg a sok szarsag? Mar evekkel ezelott meg alkottak masok sokkal jobbat felesleges eroforras pocseklas az X-et nem tudjak felulmulni.
Taybore
Ebbõl is ezer plusz egy verzió fog kijönni, mint a Vistából? Aztán ha majd meg akarom venni, akkor honnan tudjam, hogy mik a lehetõségek, és melyikben mi van? Másfél hetet gubbasszak a net elõtt, hogy megtudjam, vagy van valami összefoglaló (használható, nem promóciós) oldal, ahol ezeket meg lehet nézni. Bezzeg az XP-nél nem volt gond, volt gagyi Home, meg all-in Prof. 😊

Aranyköpések: http://aranykopesek.com

dilofekete
Olyat nem lehet majd, hogy 5000-ért megveszem és néha kapok hozzá frissítést az eredeti verzióból, ha lesz rá törlsztõ részletem? Mivel a hitel nem éri meg!

Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.

" (...) domain támogatás (...) tartozik majd a letiltott opciók közé. "

Ez alapból kihúzza a céges használhatóságot, tehát céges használhatóság = 0.

Amúgy meg senki sem fog venni a "fejlett" országokban ilyet, mert egy jó kis laptopból kurblis számológépet csinál, szóval max az olcsó 100 dolláros laptopokhoz éri meg ilyet venni, mert annál úgyse lepõdünk meg, hogy semmit se tud...

Vorpal
Home basic Vistám van - ezek egyikét nem használom, amit itt tiltanak - háttérkép nincs, 1 szin az egész, aero semmi, munkára jó, na most a kérdés:

Hol szarom én ezeket le? Miért vennék drágábbat? Ha ugyan drágább.

Igaza lesz tatár hottodnak - tegyünk Linuxot.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Vorpal
4 napos cikk?

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Balumann
Vagy inkább arra kényszerítik, hogy letöltsék a home premiumot, mivel a tiltásokkal teli verzió nem kell senkinek. Egy részét persze amúgyis kiszedi mindenki a teljesítmény miatt, de pl. hátteret, hangokat beállítani(kivenni se lehet néhányat? pl. a kikapcsolás az nekem nagyon nem lenne jó), a többmonitor támogatás (mégha nem is nagyon használjuk, azért lehet, hogy 1x nagyon fog hiányozni).

Nemnagyon..ha meg mégis, akkor ahogy letiltották vissza is kapcsolható.

Tatárbisztek..legalább már nem makrózod tele a mondandód. 😄

Win7...béta sokkal gyorsabb volt, nemtom mitcsesztek el benne ennyire...így elég vista feeling a sebessége...lehet majd trükkösen egy sp1-el beteszik a véglegesbe azt amit kiszedtek a bétából.

KillerBee
Én is pont erre gondoltam, az MS sok szemetet kiszed belõle, ezzel sem lesz gond. Aki meg a Windows Media Playert használja DVD lejátszásra, annak úgy kell.

Az OS-bõl le elehet tiltani azt, hogy a videokártya besegítsen a video dekódolásába?

gyors felhasználóváltás
ami a gyors felhasználóváltást illeti, XP is és egy Desktop Linux is tudja... ezenfelül pedig igen fontos, különösen egy netbook tulaj számára, aki mindenhova viszi magával a gépét és nem szeretné ha a saját profilját menet közben összekutyulná a hirtelen belekontárkodó titkárnõ
multi-monitor támogatás
a videoból szerintem egyértelmûen látszik
valamint az XP Mode
úgyszintén... linuxon is 😊, lásd alul
a Microsoft arra ösztönzi a vásárlókat, hogy a lehetõ leggyorsabban a drágább változatokra váltsanak...
a Microsoft ezzel a húzással, maximum arra ösztönözheti a -netbook-vásárlókat, hogy nézzenek egy rendes OS után, mint pl. az alsó képsorokon látható Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope és a teljesség igénye nélkül mindazokat a funkciókat tudja, amikrõl a cikkben szó esett...

A Microsoft helyében inkább egy official, hivatalos Lite Editiont fontolgatnék, amelynek kevesebb a memória és a tárhelyigénye, elfut a gyengébb/energiatakarékosabb processzorokon, és mindezek ellenére, még ha nem is kisebb mondjuk mint egy XP, de valós , kézzelfogható elõnyöket nyújt azzal szemben, mint pl. a multitaccs támogatás. Ha ezt nem tudják megvalósítani, akkor tulajdonképpen nincs is mirõl beszélni. Addig maximum arról tudunk beszélni, hogy mi érdekük fûzödhet ahoz, hogy
minél több netbook tulajdonos gépét elárasszák (sõt felerõltessék) a finomanszólva
is gyengécskére sikeredett OS-ükkel (bár még nincs kész tudom, de az RC-hez képest állítólag már nem fog sokat változni) miközben nagyon jól tudják és ismerik a szoftverkalózok arányát és a konkurencia termékeit és képességeit ... ?

Kapcsolódó linkek
www.ubuntu.com
DVD lejáttszást kiszedik, és Linux konkurencia szándékozik lenni? Ez azért vicces.

Hat igen meg szoritas, de lehet hogy jo😊 ha nem korlatozzak a futtathato folyamatok szamat szerintem jobban jar vele az ember. az hogya hatteret nem lehet meg valoztatni szerintem az eleg szanalmas huzas. Hang semanal meg eleg opcio ha ki lehet kapcsolni. Ha ezt nem egnedik na az feletteb idegesito dolog lenne.
😄 ez jó😄
ki lehet kapcsolni, de így lehetõséged sincs
ez olyan, mintha azt mondtad volna az eredeti starter tervre, hogy jó pont, így legalább több memória marad szabadon😊
ez megszorítás, nem feature😊

De a hátteret sem lehet beállítani, ami pedig azért elég alap dolog lenne.
"... a letiltott opciók közé."

miért tiltják le, attól még nem lesz gyorsabb. Olyan mint ha el sem indítottam volna az adott folyamatot.
Az lenne a legjobb ha teljesen kimaradának a cikkben írtak akkor érne valamit, de így nem tudom mire lesz jó<#confused>

AgentKis
Na ez lesz a legjobb, a csicsa és a fölösleges szemét jelentõs része kimarad tehát. Nekem szimpi. Persze ha a starter és a Home ára között 5% diferencia lesz akkor más a helyzet. (remélem a VLC azért tud majd DVD-t lejátszani rajta...)

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Hmm Aero amugyis totalisan felesleges ez egy jo pont😊 En a home verziot ilyennek kepzelnem el. Semmi felesleges kacat. A M$ media lejatszoja amugy is felejtos...
Vaxi
érdekes lesz

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

← ElőzőOldal 2 / 2