37
  • InterFoxSOFT
    #37
    Az L-t sem szüntetik be, annak is a végére értek és folytatódik új néven kevesebb szereplővel új helyszínen!
  • Laacko
    #36
    Sajnálom a Reapert.... :( Egyik kedvenc kis sorozatom volt :(
  • z99999
    #35
    a nevem earl és a halottnak a csók fog legjobbanm hiányozni, utóbbi volt az egyetlen tényleg minden szempontból eredeti sorozat amit néztem, imádtam a hangulatát, kicsit douglas adamses, kár érte
    az earl meg vicces volt
  • unisol1
    #34
    Igen, engem is ezek zavarnak nagyon (illetva SG-Atlantis a legfájóbb, de annak legalább szép élete volt nagyon, ha nem is kellően hosszú...)
  • unisol1
    #33
    Hát, a fenti listában mindenki találhat síratni valót, nekem is megvan a magamé! Már f.szom kivan, hogy a nézettségi ráta az isten! Sóher egy banda!
  • winnie
    #32
    persze, hogy nem függ össze a nézettség a minőséggel, az viszont butaság, hogy az IQ-s sorozat nem lehet népszerű. inkább fordítva mondanám: odaát lehet népszerű IQ-s sorozat (hadd ne soroljam, rengeteg van), itthon viszont általában esélytelen.

    (távol álljon tőlem az amerikaimádat (valamiért mindig megkapom, holott középen állok), de sosem értem, hogy mi ez az "amerikázás" egy magyar szájából. előbb "magyaroznék", mint "amerikáznék" - valahogy fals dolog a BK és Győzike-imádok, Blikk-olvasók sarjának szájából azok lehülyézése, akik több évre képernyőn hagytak, kázi sikerre vittek egy BSG-t, egy The Shield-et, egy Elnök embereit vagy egy Sírhant műveket.)
  • DjDano
    #31
    Szerintem meg nem jelent semmit a nézettség, mármint ami a minőséget illeti... Sajnos itt az nem számít. Az amcsik hülyék ezt tudjuk, amelyik sorozathoz egy kicsit több IQ kell az már nem lehet népszerű
  • spike0007
    #30
    Knight Ridert és a TSCC-t miért nem lehetett volna továbbvinni. Jó sorozatok voltak pedig!
  • barr
    #29
    Jah igen, a Carnivale lemaradt a listáról, mint HBO-s mestermunka...
  • barr
    #28
    Én személy szerint az HBO-ban csalódtam egy óriásit, de abszolút pozitív irányban. OZ, The Wire, The Shield még most is nagy kedvencem, az In Treatment, Rome, The Sopranons és az Entourage is igazán jó munka. Nah meg a Showtime a Rescue me-vel és a Californication-nel, hihetetlenül epic mindkettő.
    R.I.P BSG és Earl, köszönjük az élményt :)

  • akoshun
    #27
    "Az elmúlt pár hétben több tucat sorozatra mondták ki az öltönyösök a halálos ítéletet,"
    "A tisztesség kedvéért azonban álljék itt a kábeltévés halállista egy kivonata is: [...] Battlestar Galactica"

    Ja, kurvanagy halálos ítélet volt, azért tudni évek óta, hogy az író négy évadot tervezett... Gratulálok.
  • winnie
    #26
    best? igen. sablonos? igen. de hogy ötlettelen lenne?

    ha valami nem igaz tetszéstől függetlenül a csi-kra, az az ötlettelenség (eleve egy hater ilyet nem tud állítani, hiszen nem nézte a pár száz eddig elkészült részt). nem semmi dolgokat találnak ki, s a néző még tanul is. például ki hitte volna, hogy az embernagyságú plüssfigurafétissel rendelkező beöltözőknek még konferenciájuk is van.
  • chuky123
    #25
    The Shield volt a best sorozat. Ezektöl a mindenféle helyszinelöktöl hányok.
    ötlettelen sablonos szarok.
  • FefeeX
    #24
    Van sok sötét ember, aki nem veszi észre, hogy azzá válik mint amit kritizál, abban a pillanatban, hogy a semmitmondó és semmit nem érő hozzászólását elküldi ide... Szánalom...
  • winnie
    #23
    nincs túl sok sorozat - ugyanannyi van, sőt, inkább kevesebb. csatorna nem lesz több, a nap nem áll több órából: ha megszűnik valami, a helyére jön új.

    (nem tehetek róla, de szerintem érdekes az emberek véleményét olvasni a témáról. lám, kábé 2-3 értelmes, ON komment volt itt, de elég egy mesterséges szikra és máris árad a kommentfolyó. minden kommentből lehet tanulni és mindig örömmel tölt el, ha én kapom meg egy fórumozótól a get a life címkét:)
  • Picizöldfül
    #22
    :)
  • stationx
    #21
    Lehet jobban járna, ha keresne magának egy lányt, vagy fiú s akkor nem az lenne a nap csúcsa, hogy vérpistikékkel arról diskurál, hogy hogy változik a rózsaszín cukor és a piros maszlag nézettsége. :DDDDDD
  • Picizöldfül
    #20
    winnie a megmondó ember és a statisztikai szakértő:) Kétség nem fér hozzá vannak jó sorozatok,de úgyérzem kezdenek a ló túlsó oldalára esni,szerintem túl sok sorozat van,és az ötlet ezzel szemben egyre fogy.....valaki szóljon be nekem!!!
  • winnie
    #19
    óriási plusz: így igaz, de ha jól választ az ember sorozatot, akkor ott is megvan:)
  • winnie
    #18
    Tévedés, nagy tévedés.

    a bsg-t azért tervezték így, mert már a 3. szezon is annyira lecsökkent nézettségileg, de ott valóban alkotói szinten nem volt semmi gond (de nem volt nagy a nézettség, több mint 60%-ot esett a 3. évadra.).

    az sga is nagyon lecsökkent az első 2 évadhoz képest, mindkét sorozat 2 millió alatt vegetált (hülyék lettek volna jó nézettséggel nem folytatni, épp ezért rögtön hozták az utánfutó sorozatot, hátha az kirántja az SG-szekeret a kátyúból), miközben az eureka 3M-t is hotott, a ghost hunters és tsai is hozták a nézettséget a csatornának.


    "Mellesleg, a Knight Rider leállítása örömhír a számomra, hihetetlen nagy szar volt."

    és mégis nézted. minden elismerésem. gondolj bele, hogy még így is háromszor nézettebb volt, mint a BSG.
  • FefeeX
    #17
    Ha nem a tévében válogatod a mostanában adott, szarabbnál szarabb C kategóriás filmeket, akkor óriási pluszt tudsz kapni a filmektől (mert ugye alapesetben egy átlag filmtől nem számítasz rá, még ha csak jókat írnak róla, akkor sem annyira) - persze sorozattal is előfordulhat, de nem olyan gyakran...
  • FefeeX
    #16
    Rengeteg filmet és sorozatot nézek, és állítom, hogy igazad van, a kettő abszolúte nem összehasonlítható dolog :) Más a jó egy sorozatban és más egy filmben.

    Amúgy szerintem kihagyták Kyle XY-t...
    A szökés befejezése fantasztikus volt - szerintem, és nekem a mennyiség is pont megfelelt... Knight Ridert és a TSCC-t sajnálom (Kyle mellett)...
  • immovable
    #15
    Inkább olvasok, persze ez nem akkora büszkeség, mint heti 270 percet nézni valami rózsaszín hálivúdi maszlagot, de én már csak ilyen alja vagyok. LOL
  • hdo
    #14
    Tévedés, nagy tévedés.

    A BSG-t így _tervezték_ befejezni, sosem terveztek 4 évadnál többet, és végig nagy volt a nézettsége.

    AZ SGA szintén _nem_ azért lett befejezve, mert már kevesebben nézték - lehet kevered az SG-vel, annak a hetedik évadtól csökkenőben volt a nézettsége -, hanem azért, mert jön az SGU és úgy gondolták hogy túlzottan leterhelő lenne 2 sorozatot vinni egyszerre, mert adott idő alatt dupla részt kell leforgatni, egy költségvetést megosztva - ennek tudták be az SG hanyatlását is -.

    Tehát úgy látták helyesnek hogy inkább egy nagyobb költségvetésből csinálnak egy jobb sorozatot, amire több időt tudnak szakítani.

    Mellesleg, a Knight Rider leállítása örömhír a számomra, hihetetlen nagy szar volt.
  • bub1988
    #13
    Goodbye Earl
  • smv
    #12
    Knight Rider
  • winnie
    #11
    látod, ez igaz, de ezt egyéne válogatja. valaki szerint a sorozatok vernek mérföldeket a filmekre (ő nyilván sorozatot néz), más szerint meg fordítva (ő meg filmet néz). szubjektív,

    más kérdés, hogy általában, aki "filmpárti" (hülye szó, értelme nulla), az ismer pár sorozatot, nyilván pár tömegsorozatot. aki meg inkább sorozatot néz pár gagyi film alapján írja le a műfajt.

    mindkettőnek azonnal lehetne minimum 10 olyan sorozatot/filmet mutatni, ami alapján eldobja az agyát, hogy "úristen" és rájön, hogy nincs olyan, hogy "sorozatok terén rosszabb a felhozatal" vagy "a filmek jóval gagyibbak", mert nem összehasonlítható mennyiségileg a kettő, hiszen teljesen más a rendszer.
  • narumon
    #10
    Nem lenne baj a sorozattal ha lenne értelmes sorozat, de sajnos ezen a téren még rosszabb a felhozatal mint a filmeknél pedig hát ott is igazi mélyrepülés tapasztalható.
  • winnie
    #9
    megbocsátok.
  • Loverman
    #8
    hm melyik is jobb, 3 filmmel vagy 6 epizóddal eltölteni 270 percet agyhalálban... ja ha te bármelyikre is büszke vagy akkor bocs...
  • cptkilljoy
    #7
    Javítson ki valaki, ha tévednék, de a felsorolásban ott szerepel a Crusoe és a Harper's Island, és mintha mindkettő egy évadosra is lett volna tervezve. Mondjuk a Harper's Islandnél tökön is szúrnám magam, ha évekig elhúznák, hogy ki a hunyó...
  • winnie
    #6
    "Szerintem a BSG sem és az SGA sem egy beégett sorozat."

    ha nézettséget nézed, akkor mindkettő az. bebuktak az utolsó előtti és utolsó évaddal, s a készítőknek lehetősége nyílott szépen befejezni őket (persze e kettőnél nincs szó befejezésről, hiszen mindegyik fog még folytatásokat kapni.)

    a fentiek közül a the shield, az l word, a flight of the conchords, meg talán a boston legal ért véget a készítők döntése alapján, bár jó nézettséget csak a két első hozott.
  • winnie
    #5
    szerencsére ebben a kettő megegyezik. sorozatot sem állítanak le a felénél, a 20. percben. ráadásul a filmeknek ritkán készül 2. része, 5. epizódja pedig még ritkábban, ellenben a sorozatokkal, ahol szinte mindegyiknek van 5 része.

    az ember olyan, hogy a mában gondolkodik - a példában heti 270 perc mozgóképes szórakozást vázoltam fel. az a.) variáns bizonytalan esélyű jó szórakozást sejtet, ergó 0-tól 270 percig terjedhet a pozitív hozam míg a b.) 100-os esélyű, hiszen fix 270 perc pozitív hozam. (persze azon kevés esettől eltekintve, mikor a jó sorozat gyenge részt produkál. ha ilyen gyakran fordul elő, akkor az ember azonnal cserél egy jobb sorozatra és megint csak pozitív a hozam. rég rossz lenne, ha az eheti sorozatnézést valakinél az befolyásolná, hogy 3 év múlva véget fog érni egyszer. épp ezért: "van másik".

    természetesen nem szappanoperákban gondolkodok, hanem sorozatban. azok nem mennek 50-60 évig. 1-2-5-10 év és kész. aki pedig nem bírja idegekkel azt, hogy egyszer minden filmnek/sorozatnak vége lesz, az nyilván nem nézi a kínálat 5%-t kitevő szerializált sorozatokat, hanem a 45 perces sztorit kínálóknál cövekel le. (de olyan gondolom úgy sincs, hogy valaki 3 évig heti 45 percig jól szórakozik, istenít egy sorozatot, majd amint az véget ér úgy dönt, hogy egy nagy sz-r volt és nem is szórakozott jól:)
  • Hoz_Hun
    #4
    Őőőő én azt most nem értem, hogy a Csillagközi Romboló (Battlestar Galactica) és a Csillagkapu Atlantisz (Stargate Atlantis) miért halállista. Azok BEFEJEZŐDTEK maguktól, nem pedig behaltak. Vagy akkor ez most ugyanaz?
    A "meghalt sorozat" számomra nagyobb negatív tartalmat és befejezetlenséget takar mintha azt mondanák "lezárt sorozat" vagy "befejezett sorozat". De javítsatok ki ha tévedek.
    Szerintem a BSG sem és az SGA sem egy beégett sorozat.
  • Azorut
    #3
    Viszont a filmet biztos nem fogják leállítani a 60. perc után, ha meg mégis, még mindig jobb, mintha hetek/hónapok után állítanák le.
  • winnie
    #2
    de jó, hogy beírtad.

    de akkor maradnak a filmek. arra nem lennék büszke.

    szerencsére az ember mindig választhat: megnéz hétről-hétre mondjuk 3 random filmet úgy, hogy nem tudja, hogy jót vagy rosszat fog ki (ahogy a nagy utálkozásból lejön, általában rosszat, de LEHET, hogy mindig jót), vagy ugyanennyi idő alatt 6 sorozatepizódot és TUDJA, hogy csak jót foghat ki (feltéve, hogy az illető racionális és csak olyan sorozatot néz, amit jónak tart.)

    hmm, melyiket is válasszam? dilemma.
  • sandor4
    #1
    De jó, hogy nem nézek sorozatokat.