77
Éljen a nyár!
 • humi1
  #77
  Az oldal elérhetősége megváltozott

  www.kempingforum.ucoz.hu
 • humi1
  #76
  Sziasztok!

  Évek óta sátorral kempingezünk! Minden év tavaszán bújom a netet, hogy hová kellene menni. Rengeteg honlapot átböngészek és a végén szinte mindig elvesztem a fonalat! Kempingek, utazás, környék, többi kempinges véleménye stb. De ti ezt jó tudjátok, úgy hogy nem ragozom tovább. A héten belefáradtam az egészbe. Úgy döntöttem hirtelen felindulásból csinálok egy fórumot, ahol a témákat összeszedve, kategorizálva megpróbálom végigvinni az elképzelésemet. Egy olyan fórum kialakítása, ahol megtalálható minden téma, ami a kempingezéssel kapcsolatos! Ebben kérem segítségeteket! Mivel a fórumot most indítottam szükségem lenne egy admin-ra, aki velem együtt figyelné a fórumot!
  Természetesen olyan személyt keresek aki nem jakuzziban nőtt fel!
  És szereti a természetet és konyít is valamit a kempingezéshez!
  Fórum elérhetősége: www.freeforum.hu/kempingforum

  Mindenkit várok szeretettel!

  humi1
 • NeoExDeath
  #75
  Sziasztok,

  Lenne néhány kérdésem. Teljesen, abszolút kezdő vagyok kempingezést illetően, nem ismerem a szisztematikáját a dolognak. Szeretnék kempingezni Olaszországban, Firenze környékén. Nem feltétlenül úgy gondolom hogy egy kempingben szállnék meg (de ez is egy opció), mert a vidék több városát látogatnám meg, ezért a kempingek közötti váltás is szóbajöhet.


  Egy sátorral mennék, autóval.

  Én mint laikus úgy képzelem el, hogy egy kis sátorhely mindenhol akad. Ez mennyire igaz? Csak mert szívem szerint úgy csinálnám a dolgot, hogy a kinézett kempinghez odamennék, és a szálláshely megvásárlása után leraknám a sátrat éjszakára, aztán akár tovább is állhatnék másnap. Arra volnék kíváncsi, hogy ez az általam elképzelt laza "jövök, sátrazok, megyek" módi működőképes-e? Vagy be kell jelentkezni mindenhova mint egy motelbe? Mennyire valószínű hogy nem lesz sátorhely?

  Nagyon emgköszönöm ha valaki felvilágosítana ilyen téren, mert nagyon nem tudom hogy is megy ez. Aki szokott kempingezni Olaszországban, netán Firenze környékén, annak külön megköszönném a tapasztalatait.
 • circa
  #74
  Sziasztok!

  Tanácsot szeretnék kérni, hogy tudna-e valaki ajánlani egy tűrhető minőségű 3 személyes sátortípust (ami két embernek kényelmes) és még nem horribilis az ára? Jó lenne ha lenne egy kis előtere is, ami lezárható eső elől.

  Én decathlon-ban láttam QUECHUA 2 SECONDS + III és QUECHUA T3 +

  Egyenlőre csak a weboldalon találkoztam velük, akinek van tapasztalata annak megköszönném ha megosztaná velem.

  Ezen kívül milyen más gyártók termékei érhetőek el még hasonló felszereltséggel és árkategóriában?

  Köszi a válaszokat
 • Morzsalino
  #73
  Sziasztok!

  Ismét lassan nyár lesz, mi már tervezgetjük a nyaralást. Pár éve már a kempingezést választjuk, eddig minden évben Alsóörsön az Európa kempingben voltunk. Nagyon tuti hely, gyerekekkel első osztályú. Nagy, gondozott, tiszta, saját medencékkel, gyerekprogramokkal, igazán jó választás. Most az ország más tájaira szeretnénk menni, mondjuk a Tisza vidékére. Ha valakinek van tapasztalata a belföldi kempingekkel kapcsolatban, kérlek írjátok meg. Köszi
 • smith09 #72
  Ez így van, persze ismerni kell a lehetőségeket h mit lehet csinálni, elkészíteni. babgulyás és társai :)
 • riddin
  #71
  Én egyáltalán nem támogatom a konzerv kajákat és a zacskós leveseket, ha már tényleg sátrazni megy az ember, akkor vigyen magával egy kisbográcsot is meg egy állványt... Nem is nehezek, tehát nem fog hátráltatni minket, és olykor nagyon jól jön. Bármelyik unalmasabb estét fel lehet vele dobni, és nagyon jó társaság alakul ki a tűz körül...
 • Csörcsike
  #70
  Szerintem is a legjobb a konzerv és vagy a zacskós leves, ha van arra lehetőség, hogy vizet melegítsetek magatoknak. De azért vigyázzatok mert nem mindegy, hogy milyen levest visztek magatokkal. Mert a minap olvastam egyösszehasonlítás és megdöbbentő dolgokat véltem benne felfedezni. Szóval ha mentek akkor figyeljetek arra is ha konzerv vagy valami instant akkor is figyeljétek a minőségre, mert szerintem ezeknél az a veszély is fent áll, hogy esetleg elromlik pedig nem kéne neki illetve, hogy már romlott volt a cucc amikor megvette az ember. Kellemes kis túrát kívánok nektek egyébként.
 • smith09 #69
  Csoki hazsnos ejtőernyősök is azt visznek magukkal a pici zsebekikben a szőlőcukor mellett. Persze oké konzerv az teljesen jó, főleg ha lehet melegíteni, forróvízben stb..

 • Megtörhetetlen
  #68
  először is lesz-e nálatok bármi amivel tudtok melegíteni valamit? egy pici gázos rezsó vagy tábortűz vagy valami ilyesmi?
  Mert ha igen akkor zacskós leves, készételkonzerv is simán belefér.
 • masika
  #67
  Igen ilyesmiken mi is gondolkodtunk, csak a csoki ugye nem teljes értékű táplálék :) a zsíroskenyér hagymával több napon kereszütl meg nem kicsit unalmas.
  Szóval alapvetően nagyon a konzervek, és egyéb instant kaják felé tendálunk, csak annyi rosszat olvasni róluk mostanság, hogy egészségtelen, vagy ha épp nem akkor nem is az van benne amit ráírnak, meg amúgy se olyan jó
 • smith09 #66
  Kenyér, zsír, hagyma, konzerv, csokoládé, ivóvíz, Ezek viszonylag tartósak nem romlandóak, és némi energiát is lehet belőlük nyerni. Ami romlandó ne vigyeteke, mert bebüdösödik ételmérgezést is lehet kapni.
 • masika
  #65
  Szaisztok!

  Kicsit régen volt az utolsó hozzászólás itt de azért megpróbálom hátha valaki válaszol:
  Szóval egy sátorozós táborozáshoz ami 5 napos lenne arra tud valaki ötletet arra, hogy milyen kaját lehetne vinni? Úgy hogy nem igazán lenne a közelben bolt, szóval amit viszünk azt esszük. Az a baj, hogy a legtöbb dolog romlandó, szóval egyelőre az egyetlen alternatívát a konzervekben és egyéb instant kajákban látom. Van valami más vagy esetleg tudtok ebből valami jobb fajtát?
 • DanielT
  #64
  Ennyi cuccra tuti külön fogtok fizetni, de ötletem sincs hogy számolják.

  1 kocsi+sátor tuti benne van a parcella árban.
 • VinylToy #63
  Vajon Horvátországban is ezt jelenti a parcella, vasárnap indulnánk és nem tudjuk hogy sátor(3), autó (2), ember (7), vagy parcella + ember (7) számoljunk.

  Valakinek ötlet?
 • DanielT
  #62
  A felső sor a sátor+autó, lerakva a sátras területre, ahol találsz helyet.

  Alatta ugyanez, csak használhatsz áramot.

  A parcella egy sövénnyel elkerített terület, ebben már benne van az áram és a sátor ára is, akármennyit le lehet rakni ami elfér, emberek után pluszt kell fizetni, azt látod a harmadik, negyedik sorban, de ezt ugyanúgy fizeted bármelyik opcióhoz.

  Én soha nem mennék parcella nélküli területre.

 • Basic
  #61
  Ezeket az árakat elmagyarázná vki pontosan? Mert le szeretnénk mi is menni sátorozni még most a nyár végére, csak nem vágom igazán az árakat. Ki kell venni egy parcellát, azon belül minden felállított sátorért kell még fizetni, és minden egyes személyért? Vagy a legfelső sor egy sátor felverésére jogosít fel valahol a kemping területén és nem kell mellé parcellát bérelni? Ha parcellát bérelünk, akkor meg van szabva, hogy a kibérelt területen mennyi sátrat verhetünk fel, és max hányan lehetünk?
  Nagyon hálás lennék, ha ezeket valaki letisztázná nekem, mert írtam már egy helyre ezzel kapcsolatban e-mailt, de nem kaptam választ.
 • Milan bhv
  #60
  Egyedül unalmas... :(
 • DanielT
  #59
  Rengeteg hely van, jöhetsz :D Sátrat azért hozz :D
 • Milan bhv
  #58
  Legközelebb én is mehetek?
 • DanielT
  #57
  Kis illusztráció :)

 • DanielT
  #56
  Sajnálom, hogy nem jött össze.

  Én már lent vagyok, a sátorból írok. A nap süt, a szél kicsit fúj, a hullámok csobognak, nem rossz :)

  A legutóbbi alkalomból tanulva, most a balcsi felőli oldalra álltam a kocsival, így az onnan jövő széltől teljesen jól védi a sátrat.
 • Barnabyka
  #55
  jó szórakozást:)

  Nekem hihetetlen nagy baromság(ok) miatt lefújva 100%-ra...nagyon sajnálom ,h ígyalakult:( Érezd jól magadat.
 • DanielT
  #54
  Ma délután ismét irány a Zamárdi kemping :) Remélem ma este is brutális orkán teszi kellemesebbé az ott tartózkodást :D
 • Spray
  #53
  Sziasztok!
  Még nem voltam külföldön sem sátorral, sem lakókocsival. Az az igazság, hogy nagyon rosszul beszélem az angolt, és ez korlátokat szab abban, hogy merjek csavarogni minden felé.Itthon viszont én is szeretem a természetesebb módját a vakációzásnak, kempingben sokszor voltam már lakókocsival.Szeretem például Alsóörs kempingjét, mert a vízparton van, mellette meglepően sokszínű programkínálattal a strand.
 • Barnabyka
  #52
  lakóautó?..hát nem tudom, nekünk olyan nincs és ha már olyat szeretnék akkor meg inkább egy apartman szoba.
 • smith09 #51
  Bár én nem sátrazni v campinegzni megyek, de eszem ágában nem lenne laptop-ot vinni.

  Én pár éve Milánóban voltam kempingben, a sátrazás arra a pár napra elviselhető volt.
  Mondjuk ami nekem szembetűnő volt,hogy Nagyon sokan voltak lakóautóval. Szerintem ez megoldás lenne, a táborozás megkönnyítésére.
 • ba32107
  #50
  Notebook én sem értem miért kell nyaralásra :D Bár én is viszek majd balatonra, de csak akkor fogjuk bekapcsolni, ha már nagyon unjuk magunkat, vagy esik az eső (vagy zenére). Net nincs, és nem is kell, nekem a nyaralás nem arról szól. Mondjuk mi házba megyünk :D
 • BenceYCE
  #49
  Nos nem is magamból indultam ki, mert én konzervkajázok és a csónak mögé kötöm a sört :D Ehhez csak kemping-gázpalack kell. A noti helyett meg nekem elég a telefon. Élménybeszámolót majd úgyis a végén tartok. Én akkor mentem minden nap étterembe amikor Várnába mentünk apartmanba. Minden nap ott kajáltam és álló nap a söntést támasztottam amikor nem a vízben voltam. De eszembe nem jutott volna ugyan ott kempingezni. Tengerpartra, Balcsira apartmanba érdemes. Túrázni, evezni meg sátorba. Ott úgysem mész sátorból flancba vágva mulatni.
 • DanielT
  #48
  Nem megyek minden étkezés miatt étterembe, megcsinálom magamnak a sátornál. Sört viszek, szintén a sátor mellett áll.

  Na, melyikünk függ jobban a civilizációtól? :DD

  A noti meg kell. Azon tartom a kapcsolatot szülőktől kezdve mindenkitől. Nekem nem attól nyaralás a nyaralás, hogy elzárkózom mint egy bennszülött.
 • BenceYCE
  #47
  1.Kaja az étteremben, sör a bárpultnál.
  2.Az autódon a kerekek is és a kormánykerék is kocka? Nyaralni mész vagy dolgozni? Ha meg csak hobby, akkor 2 hétre nem nehéz kikapcsolni a gépet, próbáld ki :)

  Én anno a katonáéknál próbáltam ki. Teljesen higgadt, nyugodt emberként tértem vissza a szolgálati idő elteltével. Nem érdekeltek az e-mail-ek, fórumok és semmi más sem. A "Humoros és aranyos képek, videók" topicba azóta nem néztem be. Már majdnem 85.000 el nem olvasott hsz van azóta bent :D
 • DanielT
  #46
  1. Hűtőláda
  2. Notebook

  Minden más teljesen mellékes :D
 • BenceYCE
  #45
  Ki-ki másként éli meg a természetet. Aki lépett már le az aszfaltról az tudja, hogy miről beszélek. Egész évben betondzsungelben, panelban élni tudom, hogy nem jó. Ezért költöztem kertesházba. Amilyen körülmények közé nyaralni mész, én olyan körülmények közt töltöm el az életemet. Nyáron ha tehetem inkább a kertben bográcsolok, minthogy mikróban melegített rendeltkaját egyek. Ehhez meg nem kell áram. Ha rangsorolni kellene milyen fontossági sorrended lenne elektromos eszközökben egy nyaralás alatt?
 • DanielT
  #44
  Neked az a nyaralás.

  Nem csak egyféle vélemény létezik, illetve az igények is mások.

  Nekem egy minden kényelem, de főleg áram nélküli, bokorba szarós, koszban fetrengős sátrazás nem nyaralás lenne, hanem egy rémálom.
 • BenceYCE
  #43
  2 hét evezős túra, kikapcsolom a telefont és csak esténként ha fel akarok hívni valakit, aztán kikapcs. Ne keressenek, se cégtől se senki. NYARALOK! Laptop? Hülyítessz? Most akkor kemping vagy nem? Más idegesíti ha otthon hagyja a telefonját, engem nem. Idén is legszivesebben Balcsi körüli bicajozást csinálnék, de most apartman lesz. A Zasszony nem tud élni hajszárító és angol wc nélkül. 2500-ért sátorozzak, amikor 3.500-ért apartman van? De ha már apartman mi is viszünk laptopot. Fáj a szívem, hogy egyre kevesebbet VALÓDI kempingezek.
 • Barnabyka
  #42
  ha ez kell neked menj be egy erdőbe verj sátrat és hajrá;)
 • DanielT
  #41
  Hmm... ha nekem az kellene, hogy ne legyen áram, áramtalanítom a lakást.

  Mégis mi kivetendő van abban, hogy:

  -Fel akarom tölteni a mobilomat.
  -El akarom olvasni a híreket és ezt nem a Blikkből akarom megtenni, hanem a netről, tehát notitöltés is kell.
  -Ételt, italt akarok fogyasztható hőmérsékleten tárolni, nem mindent ott venni 4x áron.
  -Rezsó, főzni akarok, mert enni akarok.

  A szívás lenne a lényege a sátrazásnak? Nem hiszem. A parton, a jó időben alszom, a vízhez közel. Ez nekem a lényege.
 • szurop
  #40
  Hát nem. Pont az a lényege, hogy nincs áram, és nincsenek ezek, amiket felsoroltál. Úgy az igazi.
 • DanielT
  #39
  Nem ez a lényege?
 • veszelka
  #38
  akkor az nem is sátorozás, csak kitelepülsz a szobádból a szabadba.