Megölheti az ingyen szoftver a Microsoftot
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudom, hogy már van DX emulátor Linuxra, de az egyrészt nem ingyen szoftver, másrészt meg az EMULÁTOR, nem port.
sg.hu/cikkek/68554/a_windows_7_et_is_atugornak_a_vallalatok Ki NEM szarja le a Winfos 7-et?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
"FL Studio + ASIO4ALL vajon fut-e Linuxon?"
mert ha nem, az mit bizonyít? hogy a nyomdai szerkesztõk, és a tervezõmérnökök mellett a zenészeknek se jó választás? Megintcsak azt tudom kérni, mondj egy becsült értéket, az összes pc hány %-án van szükség ennek a két -nyilván igen elterjedt szoftvernek- a futtatására, mennyi gépen futtatják ténylegesen, és ezek közül mennyiért fizették ki akár az express edition 10e.- körüli vételárát.
MPlayert használok én is Winen, de újabban GOM Playert, az jobban bejön.
FL Studio + ASIO4ALL vajon fut-e Linuxon?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
photoshop: gimpshop (ua a menü, és kb csillió plugin van hozzá, aminek következtében a funkcionalitása több)
winamp: audacious (ez annyira kompatíbilis, hogy még a winamp skineket is ráhúzhatod)
wmp: mplayer (még winen is rengetegen használják, no comment)
moffice: openoffice, koffice, gnumeric+abiword stb. stb. ebbõl van a legtöbb alternatíva.
acrobat reader: se szeri, se száma a pdf olvasóknak, gnome-pdf-reader, xpdf stb.
outlook: thunderbird, evolution stb.
daemon tools: nincs rá szükség, alapfunkció
audio cd ripper: sound juicer (ablakos), abcde (parancssoros, háttérben futtatható)
nero: xcdroast (old school), brasero (hasonlít a nerohoz a felülete is), nautilus-cd-burner (cd író mappa, ilyen nincs is alapból windowson)
firefox: natívan fut
doom: natívan fut
quake engine: natívan fut
halflife engine (counter strike pl): natívan fut
unreal tournament engine: natívan fut
Wolf3D engine: natívan fut
America's Army: natívan fut
bármi más, ami nem fut: cedega (nem ingyenes, de a játékok sem azok!!!)
(Azért hiszik, hogy Linuxra nincsenek játékok, mert nem tudják, hogy csak a fõprogramot adják Linuxhoz. Mellé kell másolni a "legálisan megvásárolt" windowsos cd-rõl az adatfileokat, hogy elinduljon. Így védik ugyanis ki a jogi problémákat.)
- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...
De nem fogják lecserélni, mert inkompatibilis lenne az eddigi programokkal, és akkor hoppá van.
Már így is rengeteget támadják a Microsoftot, hogy pl. az IE-t, ami egy teljes értékû böngészõ, csomagolják a Windowsok mellé. Most képzeld el mi lenne, ha 110%-os, remekül használható, gyors stb. médialejátszót, képnézõt, -szerkesztõt adnának...
Meghalna a szoftveripar! 😊
Szóval senki nem hagyná.
Mióta létezik a Linux? Mióta próbál betörni desktop frontra? Hol tart most?
OpenSource programok közül egyedül a Firefox az, ami jelentõsebb sikert tudhat maga mögött, a többi gyakorlatilag 0.
Ingyenszoftverbõl egyre több van, és tényleg vannak remek alternatívák. Ha most végignézem a Program Files mappámat, rengeteg ingyenes szoftver van fent, játékokat leszámítva talán 3-4 nem ingyenes programom van.
De ha nem ingyenes szoftvereket használnék, biztosan nem is az MS programjait használnám, mert azok nagyrésze hihetetlenül funkciószegény.
Az MS saját maga alatt vágja a fát azzal, hogy nem képes az oprendszere mellé normális segédprogramokat adni (bár nem hinném, hogy ettõl csõdbe menne). Ha WMP helyett lenne egy normális, Winamp vagy Aimp szintû media player, ha Paint helyett mondjuk Pixia lenne, ha Képnézegetõ helyett egy IrfanView szintû képnézegetõ, ha IE helyett FF/Opera szintû böngészõ (és még sorolhatnám)... akkor még a tapasztaltabb felhasználóknak sem lenne igényük 3rd party programokat használni (kiv. a megszállotak).
Jelenleg vidám és elégedett Linux felhasználó vagyok, de az asztali gépen ott ül a Windows, és tudom, hogy AutoCAD meg AAA játékok egyhamar nem lesznek rá. Persze ettõl nem kell utálni a Windowst.
Szerintem az Ubuntut ami elõtt ülök semmi nem választja el a "teljes értékû" fogalmától, nem tudom azt mondani rá, hogy fapados meg geek, mindent a s*ggem alá tol, csillogvillog meg GUI meg gyors, és baromi kényelmes hogy több ezer szoftver közül válogathatok pár kattintással.
Kérdés tehát hogy mitõl és hogyan nincs/lesz pro szoftver/AAA játék Linuxra?
Ezért azok inkább BSD-licenszt választanak, például Microsoft BSD kódot használt a Windows hálózati részének fejlesztésekor, az Apple pedig egyenesen BSD kernelre építette a Mac OS X-et. Megtehették, mert a BSD licensz csak annyit kér, hogy tüntessék fel a korábbi szerzõket, forrást kiadni nem kell.
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
De amúgy igazad van, sok nem nyílt forráskódú program van, ami ingyenes (játékok is).
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Mondtam én hogy nagy a hype és gagyi igazából 😄 meg is magyarázza hogy miért fagy le néhány oldalnál percekig, majd egyszercsak újraéled. Egyébként ezt még egy ie-is megkerüli, operáról meg ne is beszéljünk.
Olyan jó hogy itt ennyi polihisztor van 😄
"ingyenes szoftver" ILYEN NINCS! Az szabad szoftvernek fordítandó!
nyílt szoftver != szabad szoftver!!!!!!!
Kéretik NEM KEVERNI ezeket. Csak azért összemosni, mert a Linux nyílt is, és szabad is, kb olyan, mint azt mondani, csak négernek lehet göndör haja.
OpenVMS - nyílt, de nem szabad
linuxos ati driver - nem nyílt, de szabad
Photoshop - nem nyílt, nem szabad
OpenSolaris - nyílt és szabad
Darth Sith: nincsenek inkompatibilitási gondok, ezért vannak a maintainerek (csoportvezetõk, ha úgy tetszik)
Julius Caesar: kapizsgálod, de tévedsz: szabad != nyílt
Palinko: "azt licensztõl függetlenül (ha jól tudom) módosíthatod" rosszul tudod. Tessék olvasni.
tomcsa4: minden linux disztró fizetõs (is lehet). Még egyszer: free software = szabad szoftver, és nem pedig ingyenes szoftver!
Már írtam párszor, disztribúciók regisztrált felhasználói kb. 30 millióan vannak, ez legalább 3% desktop világszinten, nálunk az alternatív szoftver rendszerint több.
Érezzük az átható iróniát... 😊
Az MS mint olyan nem fog bebukni sosem, mert azon a cuccokon kívül amit boltban látsz - fejlesztenek még sok egyéb cégre szabott cuccot is - egyedi igényekre, egyedi megrendelõknek, sok pénzért.
Van fent Windows 7 a gépemen (mivel nem szeretem a dualbootot, virtuálba meg nem akarok tesztelgetni, letöröltem a Vistát és felraktam Win7-et). Gyorsabban bootol, mint a Vista, használatra eddig ugyan olyan gyors. Eddig stabil is (egyszer fagyott), remélem a nagy gyorsaság oltárán nem áldozzák fel a stabilitást.
Azért MS support nem mindig ilyen. Ne feledd az oemhez nincs support, pontosabban nem kötelesek adni. Cégeknél más a helyzet (pláne az Enterprise kiadásnál). Egy negatív "élménybõl" ne általánosítsunk.
Julius: nem baj, legalább tiszta vizet öntöttél a pohárba, kell is.
Palinko: tudom, hogy a fizetõs Linux disztrók a hozzáadott értékek miatt (és a support miatt) fizetõsek. Legalábbis elviekben. Kinek fontos? Cégeknek és olyan magánszemélyeknek, akik fontos adatokkal dolgoznak vagy kevésbé értenek a géphez. Nekem nincs rá szükségem, mivel nem dolgozom olyan környezetben (nem fog szerzõdés sem, kivéve persze setupnál, ami van).
Értem én, csak leszarom. :) :O D:
Ezt most csak úgy általánosságban jegyezném meg, hogy legtöbbször, akik szapulják a nyílt/ingyenes alternatívákat, azok nem is ismerik a képességeiket. Nekik ajánlom, hogy nézzenek meg egy-két galériát az adott programokról, és az talán majd jobb belátásra téríti õket.
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
AKI komoly grafikus, es ez a munkaja, es stb, az megveszi ezt a programot, mert ez a munkaeszkoze.
En ha barkacsolok vmit, akkor meglehet h jo a nagypapatol orokolt femfuresz, a havi minimalis barmihez.
Ha ez lenne a munkam, akkor vennem a makita femdarabolot, mert az komoly eszkoz.
eto demerzel, Te megvennel egy makita gepet 200e ftert, ha le kell vagni havonta ketszer valamit?
Itthon pl a Windows részesedése 99% és ez nem vicc! Aki nem hiszi itt utána nézhet.
http://www.rankings.hu/
Akkor most mirõl is beszélünk?
-nyomdai munkához szükséges színrebontásra
-pantone palettára
például.
Ehhez képest hány gépen vannak ott mégis a fentiekre alkalmas szoftverek, úgy, hogy ezt a két lehetõséget pl. sohasem használják benne. Ezek közül mennyiért fizették ki a vételárat?
És a valódi kérdés: ez így rendben van?
persze nem azt jelenti ez hogy az általad említett színképzés stb tudja az inkspace, csak annyit, hogy ha te nem találtad attól még tudhatja, pl egy plugin által.
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
Mily meglepõ hogy egy ember aki a szabad szoftverre teszi a voksát is hasonlóan gondolkozik, hogy van e mögötte valami az sajnos már más kérdés.
Windows 7
Amúgy meg MS support no comment, már írtam hogy ismerõs laptopján egyszer csak úgy gondolta a movie maker, hogy õ márpedig többet nem indul el. A support meg annyi volt, hogy: "telepítse újra a rendszert".
Végül is a probléma megoldódott, éljen az MS support!! 😉
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Amúgy meg win7et ajánlom figyelmedbe, tapasztalataim alapján bõven veri a vistát, és most ingyenesen le lehet tölteni MS-tõl az RC-t, amit 2010 feléig ingyen lehet használni. Teljesítményben odaveri a vistát, az egész rendszer érezhetõen gyorsabb.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
bár itt most enmtom keverte-e bárki, jó leszögezni.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...