A hadseregnek a Vista kell a Windows 7 helyett
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem hiszem hogy a Linux -nak és a közösségének szégyellni kellene magát amiért valaki meghozott egy döntést õ mást választott és kész. De azért ne higgye senki, hogy a pénz és lóbízás ebbe az esetbe nem számít és azon se lennék meglepve ha hír csak kacsa lenne.
Tegyünk már valamit tisztába a Linux -nak nincs szüksége a Windows felhasználókra neki csak felhasználókra van szüksége. Régebben én is azt gondoltam, hogy a Windows elég és minden fehér és fekete elven mûködik most már tudom ez nagy ostobaság volt a Linux -nak vannak olyan erényei és képességei amit senki nem vehet el tõle. Aki komolyan foglakozik a számítástechnikával és nem használja ki ezt a lehetõséget bocsásson meg de bolond csak azért mert elõítéletei vannak nem gyerekes ez kicsit?
Most majd jön szépen a Win7 és esélye nem lesz többet - temethetik az egészet.
Se egy megegyezés az Adobeval - se egyéb nagyobb gyártókkal, hogy legalább azt el lehessen mondani, hogy ok ha játszani akarsz win ha dolgozni Linux.
Ma nincs semmi amit akarhatnék, hogy váltsak Linuxra . PONT. Mindent megad a Win és többet is.
Lehet hogy a Linux az urbánus lázadó védjegye - de a kreatív és konstruktív szakembereké nem - mert alkotni nem tudok vele - így az intelligencia sem áll a pártján. Vesztes pozíció.
- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...
Minden más esetbe sajnos kénytelenek vagyunk Win ezni Mac ezni - jó, vagy nem jó, ez van.
- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
http://www.sg.hu/cikkek/34094/franciaorszag_kinanak_es_afrikanak_is_linuxot_ajanl
http://www.sg.hu/cikkek/48787/linuxra_valt_a_francia_nemzetgyules
Csak egy kis ész, és egy cseppet kevesebb korruptság kérdése az egész.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Látom te is a microsoft valagába furkáló kis féreg vagy és a linuxról fogalmad sincs. :)
Kérdésedre a válasz egyszerû: sokan (többek között te is) lusták kipróbálni ÉS használni egy másik OS-t. Kényelmesebb megvenni az n-ik licenszt ugyan abból az OS valamely variánsából.
Gigabyte P55A-UD3R, Intel Core i5 750 ASUS HD5850, 2x2GB Mushkin DDR3 1600Mhz
Amúgy ilyenkor meg ér egy próbát a taskkill /IM
Erre jók az LTS verziók. Ha van egy jól belõtt rendszered, felesleges váltani. Mi a francnak, ha jól mûködik, és még van rá support is? Amúgy meg szerintem a 9.04 jobb lett a többinél (én 8.04-rõl váltottam), a 64 bites rendszer itt pihizik (most win7 gyötrés van), és szerintem teljesen jó. Gyorsabb, és stabilabb.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
azert dontottek igy mert meg meg sem jelent a Windows 7
Elvileg egy boltban sem gondolkodás nélkül pakolunk a kosarunkba. Csak mert fura ízû lekvárt választottál, ez nem jelenti azt, hogy minden lekvár rossz. Sõt, még azt sem jelenti, hogy az a lekvár rossz, lehet hogy csak diabetikus, szóval nem neked találták ki. Ugyanígy a Linux disztribúciók is mind más céllal, másoknak jöttek létre.
Ehhez képest az MS-egyenuborkát mindenki engedelmesen leveszi a zöldségespultról, aztán otthon zokszó nélkül feldugja magának... <#levele>#levele>
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
-TiMoN-
"2 hete sikerült egy virtualbox folyamattal(amiben lefagyott egy win98) elérnem vistán is, azt amit régen gyakran sikerült (akaratlanul) xp-n: bezárhatatlan folyamat. Igen, kattingathatsz a bezárásra, vagy a feladatkezelõben a folyamat leállítására, nem fogja bezárni(és még a hw virtualizáció is ki volt kapcsolva, szóval nem is nagyon disznolkodhat a virtuális gép összevissza). "
Ezt nekem is sikerült elérnem Ubuntu 9.04 alatt,VirtualBox + rajta XP SP3 futott és amikor leállítottam az XP-t valahogy behalt a VBox és erõltetett kilépéssel sem volt hajlandó eltûnni,ez úgy látszik akkor egy VirtualBox hiba.
-TiMoN-
Énis elsírom magam, amikor látom hogy egy os (win) belassul mert sokat telepítenek rá, de az okát írtam, mivel alapjaiban fos, ki kéne dobni az egészet és újrakezdeni teljesen újat, mert ha jól lenne megírva telepítéstõl nem tudna belassulni...
Én nem rég láttam egyébként kékhalált is vistán. Az egyiket a 9.2-es catalyst okozta extended desktopos videozásnál néha, a másikat pedig egy bios bug. Utóbbinál érdekesség, hogy a kedves vista úgy kékhalálozott már bootnál, hogy az üzenetbõl nem lehetett megtudni azt sem, hogy hol keresgélje az ember a hibát. Furcsa módon xp és ubuntu is elindult, és a logjaikban írták hogy hiba van(de ettõl még futottak), úgy hogy már lehetett tudni hogy hol kell keresgélni, és meg is lett, tehát még visszafejlõdés is megfigyelhetõ.
Sok alkalmazáshibának látszó hiba is visszavezethetõ az os-hez...
2 hete sikerült egy virtualbox folyamattal(amiben lefagyott egy win98) elérnem vistán is, azt amit régen gyakran sikerült (akaratlanul) xp-n: bezárhatatlan folyamat. Igen, kattingathatsz a bezárásra, vagy a feladatkezelõben a folyamat leállítására, nem fogja bezárni(és még a hw virtualizáció is ki volt kapcsolva, szóval nem is nagyon disznolkodhat a virtuális gép összevissza). Sõt ha sokszor próbálkozol a feladatkezelõ se fog megnyilni, semmire. Bár ezen világosan látszik, hogy ez csak egy alkalmazáshiba, megspékelve os hibával.
Egyszer már gondoltam rá, hogy a szerinte nincs hálózat, de mégis van hibától kezdve a fent írtig, mindent le fogok írni. Lenne már pártíz oldal hiba, de sajnos mindig lusta vagyok leírni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Igazából ez nem is nagyon lesz másképp, mert Ubuntu 6 havonta ad ki új verziót ha kész, ha nem. Fenn áll annak a kockázata, hogy oylan programok is belekerülnek a stabil ágba, amik nem lettek nagyon tesztelve és bugosak.
Egyébként én azért nem használok linuxot, mert nincs egy egységes rendszer mögötte. Van a linux kernel, amit Linus Torvalds fejleszt és vannak a GNU programok, amik elérhetõek linuxra, Solarisra, BSD-re, stb. A disztrók meg adnak alá egy csomagkezelõt, és beleraknak néhány programot a GNUból amit forrásból fordítottak stb., aztán, hogy ezek hogy mûködnek együtt az függ a GNU programok fejlesztõítõl (hogy mennyire bugos lett a program), magától a kerneltõl is és a disztrib fejlesztõk patcheitõl.
Tehát nincs egy összefoglaló valami, hanem az van, hogy a bal kéz nem tudja mit csinál a jobb. Pl van egy bug KDE-nél Ubuntuban, Debianban, de Gentooban, Slackwareban nincs. Vagy linuxon valami mûködik a GNU progik közül, de Opensolarison, vagy BSD-ken bugos. Ezt még megfejelik a függõségekkel, hogy miért implementáljuk õket a programba, miért nem jó darabokban? Tehát egy programhoz lehet hogy kell még 20 másik, hogy mûködjön. Plusz ha valamibõl frisset szeretnél, akkor fordítgathatsz, de ha forrásnak frissebb gcc-kell akkor szívsz mert nem sikerül a fordítás. Egyik Debian alapú oprendszernél meg azt olvastam, hogy forrásból Debian alapúakra soha ne telepítsünk mert tönkre vágja a rendszert, mert az aptnak ígyis sok programot kell karban tatania és stb, stb.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
-TiMoN-
"Mellesleg az os arra való, hogy minden "szart" telepítsenek rá. "
Ezzel nem értek egyet,leülök egy gép elé a Debreceni egyetemen és elsírom magam a lassúsága miatt.Én már 6 éve nem láttam kékhalált, fagyást vagy komolyabb gondot olyan gépeken amit én csináltam meg.
-TiMoN-
Éljen az SG.HU!!!! Áh emberek ez überelhetetlen, ami itt szüntelenül folyik!
Nemtudom te melyik vagy, de az fix hogy találkoztál jópár buggal, sõt naponta találkozol, mert hibátlan rendszer nincs, és mert a win alapjaiban fos, így ott nagyon gyakoriak is a hibák. A 20%-ot honnan veszed? Kb annyi igazságtartalma lehet, mint hogy te nem találkozál buggal, és hogy én meg a pápa vagyok. Nem kell sok szart telepíteni hogy elõjöjjenek, mert magában a rendszerben vannak. Mellesleg az os arra való, hogy minden "szart" telepítsenek rá.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Egyébként elég csak benéznem a Hogy néz ki az asztalod? topicba ,mert amennyi szarság fent van egyesek gépein én nem csodálkozok ,hogy mindenkinek problémája van.
-TiMoN-
Mostanában azzal viccelõdik a vista, hogy bekapcsolom a gépet, és szerinte a hálókártyába nincs bedugva a kábel... eközben felcsatlakozik msn-re. Mást még nem lehet indítani ilyenkor, mert amíg nem jelenik meg hogy még is csak be van dugva, addig a parancsikonokra nem reagál, a start menû meg meg van fagyva.
És sok év vindózolás után ezernyi hasonló bugos szarsággal találkoztam már, és érdekes hogy ubuntun egységnyi idõ alatt jóval kevesebbel (0 közelében).
-TiMoN-
Én sem vagyok MS bérenc, sõt, igazából utálom is, de vannak haverjaim, barátaim, akiknek egész jó gépe van, viszont nem nagyon értenek hozzá, és az XP-t már váltani kéne nekik, mert nem igazán tudja meghajtani a gépüket úgy, ahogy az megérdemelné. Nagy gémerekrõl beszélek. Nekik nem jó a linux, úgyhogy tesztelem nekik a win7-et, mint ahogy anno teszteltem a vistát is. És ebben igazad van, a Vista tényleg egy trágya, de a win7 igenis jó rendszer lett. Igaz én is elsõ install után töröltem rögtön (másfél, sõt majdnem 2 év ubuntu után azért erõs volt), de most újra rászántam magam, és nem rossz. Persze ettõl függetlenül én nem fogom használni, mert nekem kényelmetlen, nem áll kézre, stb, de ettõl függetlenül egy jó rendszer. És tesztelés nélkül fikázni... hát az gáz.
Az opensource közösség pedig vastagon szarik , a Windows-os hírekre, topikokra stb... és jóval nagyobb ívben szarik rá , mint amekkora ívben a Mikrofost és fizetett hûbéresei a Linuxra és az opensource közösségre... most is te küzdessz tûzzel-vassal a Linux ellen, csakhogy megvédd a Microsoftodat egy óriási , elkerülhetetlen bukástól. Mi nem bukunk el egy kanyi tiplákot se , ellentétben a Microsofttal ha kevesebb fogy a termékbõl.
https://torproject.org
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Btw,nem vagyok linux ellenes vagy windows fan,de ilyen dolgokkal villogni... (ki a tököm akar több filmet nézni egyszerre,pl...de még ha akar is,windows alatt sem lehetetlen éppen)Semmi olyat nem láttam,amit ne tudnék win alatt megtenni...igaz,nem alap..gondolom rengeteg ember sirja vizesre éjjelente a párnáját,hogy nincs ilyesmi alapból a winekben...(van 1000 más haszontalan dolog..:D)
Leégeted az egész opensource közösséget. Egy kb 12 éves gyerek agyi színvonalán vannak a kommenjeid, arról az idiótaságodról meg nem is beszélve, hogy váltogatod a nickjeidet. És a legszörnyûbb az egészben csak az, hogy akinek lenne kedve kipróbálni a linuxot desktopon, még annak is elveszed a kedvét az idióta hittérítõ stílusoddal, és az alaptalan fikázásoddal.
Barom.
A Linuxnak soha nem lesz 20% a részesedése (legalábbis remélem, hogy nem lesz) és soha nem lesz rá egy darab vírus sem, mint ahogy idáig sem volt soha rá egy darab sem.
Biztonságról pedig ne nagyon beszéljünk , Winfosoknál , mert annak megint csak <#falbav>#falbav> lesz a vége.
Megjegyzem, hogy a minden évben megrendezett hackerversenyen is a Vista volt a legbiztonságosabb most is.
Ja és nem a rendszerben van a hiba, hanem a userben 99% -ban.
Ám azért nincs mindenhol mert tényleg hülyék hozzá az emberek, rendesen megtanulni nem egyszerû, hálózatot kiépíteni, illetve ha egész életében windows-a volt, nem fog Linuxot se feltenni és meggyõzi a vezetõket h winfos jobb. + ugye pl info érettségihez is elég bõven win xp/office ismerete. (bár tananyagba van linux is ha jól tudom)
Amúgy meg most nálam tesztelés miatt 64 bites win7 van (RC), és idáig egész jól mûködik. Igaz sokszor idegbajt kapok tõle, de olyan dolgok miatt, amik már az XP-ben is benne voltak (pl ha sok fájlt másolok valahova, akkor irdatlanul be tud lassulni a rendszer, meg ugye a vírus/spyware meg egyéb eltávolítók frissítgetése).
Amúgy aki az XP-t szerette, és a vistától pedig rosszul volt, annak teljesen jó választás a win7. Én valószínüleg használom amíg le nem jár, utána pedig irány vissza ubuntuzni. Kinek mi.
UI: Hülye vagy.
Halvány lila gõzöm sincs, hogy hogyan lehet egy napon említeni ezt a szar Viszta/Win7-et egy BÁRMILYEN tíz évnél fiatalabb Linux disztribúcióval, de különösen egy újabb populárisabb Linuxxal, mint pl. az Ubuntu, vagy SuSE. Fényévekkel (!) lekörözik ezt a két fost még a felhasználóbarátságban is.
Kivéve. Szövegértelmezésbõl idáig karó. Amúgy meg gratula hozzá. Amerika. Hát igen. No comment.
1. Az amerikai kormány illetve hadsereg, mindig egy már idõsebb rendszert választ, amire átáll. Oka : természetesen bugfixek
2. A múltkor pont volt egy hír errõl, persze nem az sg-n, hogy az amerikai kormány nem azt a windowst kapja, amit mi és nekik nem kell napokat, néha heteket várni egy updatere. Nekik az Ms még aznap adja a fixeket.
3. Ha linux olyan hihetetlenül ûber király, akkor miért nincs mainstream minden irodában és kormányhivatalban meg otthonokban ?
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Win7 +off 2007 az jó? Win7-et nembántod? Ma voltam pedig egy elõadáson ahol a mediacentert elindítva és egy videót, kékhalált dobott a rencccer. :)
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Az életben van ugyan Quicksave, a bökkenõ csak az hogy nincs Quickload :D
"A neutronsugárzással a katonák akár páncélozott jármûvekben is megölhetõek."
Gigabyte P55A-UD3R, Intel Core i5 750 ASUS HD5850, 2x2GB Mushkin DDR3 1600Mhz