657
Mi a munkanélküliség oka?
  • Rundstedt17
    becsben tartani a munkáját,magyarán megérdemlik a kiemelt fizetést....
    főleg az orvosok érdemelnék meg év tized kemény tanulás a legfontosabbal foglalkoznak a gyógyítással.
    A mérnökök meg elsősorban azért mert kissé hiány szakma.
  • sz4bolcs
    Mit jelent szerinted a megbecsülni?
  • Rundstedt17
    Jah akkor Fatal megmondod te a frankót rendben van így.Pici agyad szerint jól megfizetik a munkásokat?Igen?nah és még te osztod az észt,munkakerülő barátom.nem megbecsülendő=nem kellenek?úristen és még szövegértelmezési készséged is nulla
  • [HUN]FaTaL
    De pontosan ezt írtad hogy a mérnökökön és az orvosokon kívül a többi nem megbecsülendő, tehát nem kellenek. Én nem mondtam hogy nézzük le a fizikai munkásokat tehát nem tudom, hogy miről beszélsz. Te írtál ilyen baromságokat, de ezen meg sem lepődök, az egész sg tele van a hülyeségeiddel. :D
  • sz4bolcs
    Lopj, csalj, hazudj, és a haza fényre derül. :D
  • Vlala #612
    A jól élők olyanok, mint a női lábak. Nem kritizálni kell őket, hanem közéjük kerülni.
  • Laceee

És akkor a szegény válalkozókat segíteni kell az államnak mert hát papíron olyan kis elesett szegénynek tünnek, miközben már müvészi szinten rabolják ki az államot meg a munkavállalót.
  • sz4bolcs
    Mondom én, hogy belépőt szednek. :D
  • sz4bolcs
    És? Mit nem írtál?
  • Laceee
    Én hegesztő vagyok, és két évente kell megújítani a minősítésemet (a legrosszabb esetben, de a legjobb esetben is 4 évente) 120.000 Ft és a munkáltató nem igazán fizeti ki, minden munkáltató minősített hegesztőt keres de a minősítést azt nem hajlandó kifizetni, miközben a 60%-át leirhatnák az adóból.
    Akkor még miért fizessek drága barátom, azért hogy dolgozhatok ?
  • SötétBarom
    Én is így gondolom, de azért valószínűleg az országnak vannak olyan részei, ahol igenis problémás mutatvány..
  • Rundstedt17
    Megbecsülendő értsd kiemelt fizetést érdemel.....
  • sz4bolcs
    Dehogynem írtál: "Ha szellemi munkát vesszük két megbecsülendőt látok csak:mindenekelőtt az orvos,illetve mérnök."

vagy mit nem írtál? :D
  • sz4bolcs
    " -> lehet többen választanának szakmát maguknak."

-Tegyék fizetőssé a szakmunkásképzést is, ...nem ám alulbecsülni őket!
  • wordsworth
    Én mondjuk nem értem, hogy nem lehet munkát találni, munka mindig van, legalabbis mindig találtam
  • Rundstedt17
    Nem lényegtelen sötét úr,csak ugye ha már annyi járna nekik mint a kétkezi munkásnak akkor már számodra azt jelenti ej:D
  • Rundstedt17
    Én ilyet nem írtam.De nézzük Hunfatal logika alapján.Én megnézném milyen lenne a világ fizikai munkások nélkül...Gratulálok
  • SötétBarom
    Szerinte az ideális társadalom nélkülözi a tanárokat, óvónőket, rendőrtiszteket, és minden más lényegtelen szakterületet. :D
  • GregSB
    Nem, én jelenleg még tanulok, és mellette dolgozok IT területen. (nem programozó :)

És úgy látszik félreértettél: én pont azt mondom ha fizetős lenne a felsőoktatás mindenkinek, akkor többen meggondolnák hogy oda menjenek -e tanulni -> lehet többen választanának szakmát maguknak. Mondjuk ehhez az is kéne amit te mondasz, hogy gatyába rázzák itthon a szakmunkás képzést, és a szakmunkások fizetéseit NY-európai szintre hozzák.
  • [HUN]FaTaL
    Jólvan összehoztad a szoksásos baromságodat. Csak az orvos meg a mérnök. Gratulálok. Megnézném azért mi lenne a világgal a többi szellemi munka nélkül (nem a managerekre gondolok).
  • Rundstedt17
    Aha gondolom te nagy munkás ember lehetsz,le merném fogadni hogy egy bebiztosított állásban levő szellemi "munkás" vagy aki okoskodik hogy így meg úgy mindenki tanulna....
    S tudod miért?Mert szarba se nézik a kétkezi munkát,nem fizetik meg.A szellemi léhűtőket meg túl fizetik,azonkivül hogy sokuk alkalmatlan is a munkára pl sok töketlen tanár,közgazdász stb...
    Ha szellemi munkát vesszük két megbecsülendőt látok csak:mindenekelőtt az orvos,illetve mérnök.
    Egyenlőbb fizetés és nem lenne ilyen túlképzéses gond.Ennyi.Nem az a megoldás hogy csak gazdagok kölykei tanulhatnak.Lol mi az feudalizmusért sírsz,vagy a gazdagok jogaiért?
    Már így is diákhitelel élnek sokan mondhatom jó dolog lehet munka nélkül hitellel kezdeni az életet....
  • wordsworth
    Ez jogos, de gondolj bele, lehetnek olyanok akiket tényleg érdekli a dolog, tényleg van esze hozzá, de az alapvető éléelmiszereket nem tudják megvenni a rezsin felül. Jo ilyen kevés van meg nem is az én dolgom, én tanulok, érdekel, fizetek érte :D
  • GregSB
    Nem kötelező egyetemre járni. Az pedig hülyeség ha nem lenne támogatva akkor sokan elesnének a továbbtanulástól. Illetve nem teljesen, a sok léhűtő aki melegedni jár be és csak azért jár oda "mert neki kell a diploma de igazából nem érdekli" az valóban elesne.
    Aki viszont komolyan tanulni akarna az meg tudná oldani. Csak nézd meg mi van nyugaton, pl USA-ban. Iszonyat drága kint az egyetemi képzés, még az ottani fizetésekhez képest is. Sokan aktívan dolgoznak suli mellett, vagy hitelt vesznek fel, a lényeg hogy úgy kezelik a felsőoktatást ahogy kell: egy jól megtérülő befektetésnek, nem pedig egy alapvető jognak, "ami nekem ingyé jár".

Az a baj hogy hiába telt el 20 év a rendszerváltás óta, sok tekintetben még mindig hihetetlenül az előző rendszerben élünk, nem tudunk elszakadni tőle.
  • GregSB
    Persze dolgozzanak itthon éhbérért.

Orvos ismerősöm most végez. Van felesége és egy gyereke, akiket jelenleg el is kéne tartani valamiből. Az hogy mennyi lenne a kezdő fizetése itthon inkább le se írom, annyira nevetséges. Már megkeresték őt svédországból: Adnának neki kint munkát, közel 4x annyit keresne mint itthon. Ha úgy dönt kimegy fizetik neki az utazást ÉS küldenek egy kamiont _ingyen_ a kiköltözéshez.

Én nem fogok rá haragudni ha úgy dönt kimegy, ha választani kéne hogy itthon gürizzek annyi pénzért hogy éppenhogycsak el tudjak élni, vagy teljesen ingyen kiköltözzek és ott egy jó életem legyen akkor én is ezt tenném a helyében, legalábbis addig amíg itthon nem javul valamit a helyzet.
  • sz4bolcs
    Nem a fizetésekhez viszonyítva viseljük Európa 2. legmagasabb adóterhét?
  • Slayerboy
    "A másik, ha meg nem lenne támogatás akkor nagyon sokan elesnének a diplomától, meg a továbbtanulástól... "

És akkor kevesebb lenne a diplomás hamburger árus.
  • wordsworth
    azért itthon jópáran fizetnek a felsőoktatásért, nem csak támogatottak vannak :) ( és mielott kapnam h en is mire fol fogok diplomat kapni nalunk csak fizetni lehet nincs állambácsi :) és kb mindenkinek egyéni joga eldönteni, hol akar dolgozni, élni stb.. Az nem a tanulok hibája, hogy ingyen van. A másik, ha meg nem lenne támogatás akkor nagyon sokan elesnének a diplomától, meg a továbbtanulástól...
  • gematta
    jahm megértem
    de lehet valaki dolgozna de nem talál
    teszem azt 40 éves korosztályt nem akarnak nagyon felvenni
    most vezeték be ezt a törvényt hogy bizonyos segély idő után
    menni kell közmunkára de nem tudom mit fog ez változtani
    mondjuk egy fiatal szakmunkás vagy orvas vagy akármilyen foglakozásu ember
    ha teheti megy ki külföldre és visszi a tudását
    na ezt kellene megelőzni a kormánynak itt tartani a fiatalokat melohelyet biztositani mert lassan elfogynak az adófizetők és akkor lesz bajban az ország
    ha nagyobb lenne az összetartás talán sikerülni kijutni a bajból és nem kellene kifele nézegetni hogy menyivel jobb kint
    persze so kö...főnök a családi gondjait az alkalmazottan vezeti le
    persze ho belexa... a melos és elmegy segélyre minthogy kikészüljön idegileg
    de ha továbra is ijen bajnai félék vezetik az országot biztos bukás lessz a vége
  • Willenbrock
    Mi alapján számítják ki a munkanélküli segély-vagy álláskeresési segély összegét?Befolyással van e az összegre az hogy volt-e igazolatlan hiányzásom illetve az hogy én mondok fel vagy nekem mondnak fel?(nem is tudom most hogy hívják ezt a segélyt)
  • Danny1987
    nyugi megoldodik igaz majd lesz olyan időszak amikor afrikában meg ázsiában naponta több százezren éhenpusztulnak.
    Megnő majd a bevándorlok száma szép lesz:)
  • Danny1987
    azért az ottani életszinvonal egy kicsit jobb.

Azt hiszem dániában sztrájkoltak a nővérek mert kevesett kerestek kb 700e Ft átszámitva.

Itt mennyit kereshet egy nővér bruttó 100 körül.
    Hidd el itt is szivesen adóznának ha megmaradna mondjuk 250-300e Ft.
  • n3whous3
    persze, csak ha esetleg nem lenne globális felmelegedés meg nem lenne a nem megújuló vízkészlet is ennyire pazarolva, akkor jobb lenne.
  • [HUN]FaTaL
    Csak százalékosan viseljük a legnagyobbat, sajnos. Keveset keresünk=>Több % de összegben ez kevesebb, és nézd meg mennyien dolgoznak feketén/nem bejelntve, minimálbéren, vagy egyáltalán nem.
  • [HUN]FaTaL
    Dániában.
  • Palinko
    hol vannak a legnagyobb adóterhek?
  • Danny1987
    Ausztráliában sós vizből állitanak elő édesvizet.

Olyan nem lesz hogy elfogy az összes édesviz.

A kérdés csak az lesz hogy 2030ban mennyi lesz 1 liter víz? 600ft

Az olaj szart se fog érni addigra.
  • Danny1987
    Mennye járulékot is fizetünk?
    A tanároknak ki kéne nyalni a diák seggét.

Europa 2 ik legynagyobb adóterheit viseljük.

Milyen fizetések mellett is?

Az árak pedig sokkal közelebb vannak a nyugati árakhoz mint a fizuk a külföldi fizukhoz.
  • HUmanHunter
    lol
    szerinted miért mennek külföldre a diplomások? mert itt nem fizetik meg őket, ha felveszik őket bárhová is. külföldön 4-5x annyit keres egy diplomás mint itt MAgyarországon.
  • COOLancs
    Nem baj ha néhány évre kimennek az emberek külföldre, de aztán jöjjenek vissza, a megkeresett pénzt itt költsék el.
    Egy csomó ember az állam pénzén szerzett szaktudást külföldön kamatoztatja, magyarul az én adómból dőzsöl külföldön. Az összes Magyarországon tanult orvos, tanár, mérnök stb.-nek előírnám h min. 5-10 évet Magyarországon köteles dolgozni, vagy teljesen fizesse vissza az oktatás költségeit. Ezt az országot nem a melósok árulták el, hanem az ún. értelmiség, meg felső réteg, akik az összeharácsolt pénzt külföldre viszik ahelyett hogy itt fektetnék be...
  • Slayerboy
    Ez bármikor megtörténhetne.. És igen, azért mennek ki külföldre az emberek (pl. pszichológusok) mert 6-7-szeres fizetést kapnak. Azért nem mindegy.