657
Mi a munkanélküliség oka?
-
n3whous3 #577 ÉDESvíz -
#576 elvagy tévedve kicsit
mindenhol azt olvasom,hogy magyar...."brazil"-t akartál írni ugye?
a magyar nem azért megy ki külföldre mert kevés a fizu(jóó azért is) hanem azért,MERT NINCS MUNKAHELY...az a pali :S
képzeld apám fizuját egyik napról a másikra megfelezték,és minden fizetni valót ráhárított a cég...és ugyanannyit kell dolgozni továbbra is...biztos ő a hibás...legalábbis szerinted :S -
Vlala #575 Mit vársz tőlük?
Itt mindenki szomorú. Miért?
Mert ahelyett, hogy a jóember megfogná az ásó végét, kinéz külföldre, hogy ott mennyivel jobban élnek. Pedig az első lépést a legnehezebb megtenni, lehet, hogy ezzel a lapát földdel kezdődne a karrierje...
mit csinál a magyar ehelyett? Kifogást, bűnbakot, alibit keres arra, hogy miért nem dolgozik. Mert kevés a pénz, mert máshol jobb lenne, mert mások mennyivel jobban élnek, mert a főnökök, a munkáltatók, a kormány mind hülyék. Inkább él segélyből, de ennek az országnak ő nem termel semmit, nem arra nevelték...
Tudod, magasról lesz..nám az egészet, de tudod, mi a helyzet? Ezeket én etetem az adómból! -
#574 Igazad van egy német ilyen életszinvonalért amit itt lehet fenntertani tiszteséges munkaval meg sem mozdulna.
Az egy masik dolog hogy a magyar a legbirkabb nép a vilagon. -
#573 víz még sokáig lesz tovább mint az emberiség.
Az igazi kérdés csak az hogy mennyibe kerül? -
gematta #572 jahm
látom az ucán is mikor végigmegyek
-
Vlala #571 Olvass vissza. Az emberek már befásultak. -
Ronny #570 nekem nem is az alacsony bérekkel van a gondom, hanem az aránytalan adó és járulékterhekkel. -
#569 Jaja ismertem :D -
Ronny #568 biztos van, semmi kétség. Én nem olyan régen jöttem haza, és a kinti ismerősim is folyamatosan szállingóznak vissza, mert nagyon hehéz a jelenlegi helyzetben új munkahelyet találni. -
gematta #567 ebben igazat adok
nem sok most lejárt a szerződésem itthon viszonylag jol is kerestem de a balestem miatt nem hosszabitott a főnököm
ez is játszanak az emberrekel mint rongyal itthon semibe vesznek minket
és nem fizetek meg a szakmát
ezért szeretnek minket kint mert jo szakember a mmegyar emberke és gyorsan tanul:D -
#566 Jut eszembe - Két gyárigazgató beszélget:
-Te fizetsz a munkásaidnak?
-Nem nagyon.
-Aztán bejárnak dolgozni így is?
-Be.
-Te, figyelj: Ne szedjünk tőlük belépőt? -
#565 A magyar ember szeretett dolgozni, nem volt lusta, csak elvették a kedvét. Kinek van kedve éhbérért gürizni? -
gematta #564 részben a politika is befolyásolo tényező
minden nap éhbérért melozni az emberek befásulnak
tudom sehol nem fenékik tejfel az élet
de ha kicsit odafigyelnének a dolgokra a honatyák menne itthon is az élet és nem lenne elvándorlás -
Laceee #563 De az akkoris égbekiálltó baromság, hogy azért tart itt ország mert a dolgozók úgy állnak a munkához ahogy. Megnézném, hogy állnának más országok munkásai a munkához ennyi pénzért. -
gematta #562 van tapasztalatom
mind 2 irányból jo is rossz is
nem véletlen irtam
-
#561 Inkább azt jelenti, hogy most nincs ingyen, és mégis sokaknak el kell magyarázni, hogy a pocsékolásuknak milyen hatásai vannak a környezetre.
Ha valaki megkérdezi, hogy hogyan működne, ha ráadásul mindez ingyen lenne, akkor meg már ő a gonosz kapitalista ördög.
Azt pedig előre lehet borítékolni, hogy ha ingyen lenne a víz, akkor növekedne a fogyasztás.
Te szerintem akkor is azon bosszankodnál, hogy a gonosz szomszéd többet öntöz. -
Laceee #560 A magyar munka mentalitással nincs gond, nem irtál volna ilyet, ha már dolgoztál volna több országban is, és lenne valami tapasztalatod, külföldön szeretik a magyar munkásokat, jobban mint a török, görög, román, ukrán munkásokat. -
gematta #559 most is van csak meg kell ragadni
nem magyar mentalitás modra dolgozni
mert sokan ugy állnak hozzá mint itthon
és ezért tart az ország ahol most -
Rundstedt17 #558 De látod a kapzsi kapitalista felfogású kölyöknek ingyen van,már azt jelenti pocsékoljuk.....
Összefoglalás:
Állításunk:
A víz minden állampolgárnak ingyen járjon.
N3whous3:szétlocsolom a világba mer ingyé van
sz4bolcs:"A fölösleggel meg lehetne kereskedni. ;]]"
Munka mindenkinek járjon.
Reakciók:Ferrarit mindenkinek mi?meg luxusvillát?
Szánalmas ilyen emberekkel semmi sem működik,csak pazarolnának,fogyasztanák és abból is profitot akarnának csinálni ami ingyen van...
Szép egy generáció.Szarból építeni nem lehet,de mondhatom így már érthető a mostani vezetés.Olyan mint a mai magyar társadalom romlott,erkölcstelen,pénzéhes.... -
n3whous3 #557 hát ez meg a másik :C van jó pár város, ahol annak idején kiadtak embereknek saját kis telket, kis kertet, oda jártak is ki rendezni meg termeltek ezt azt, most meg a fiatalokra akikre rámaradtak ezek (30 év körüliek is) lófaszt se csinálnak vele.
Mezőgazdaság itthon lenne a legnagyobb dolog, 2x ennyi embert el lehetne tartani kajából ami itt megtermelhető és mégis fos... Faszért kell annyira az ipart meg a turisztikát erősíteni. -
eugabesz #556 Ugyan már...miért nem kell a mai világban fizetni??A lábad se teszed ki otthonról és ezreket tízezreket fizetsz.Miért?Mert már a vidéki ember sem mindegyik termeli meg magának legalább azt a dolgot amit szórakozásból,szabadidejében megtehet...majd megveszük a tacskó-ban felkiáltással sz@rik magasról a gyomlálásra,kapálásra,gyűjtögetésre. -
n3whous3 #555 én egyenes következtetést vontam le abból, hogy felháborodtál, hogy miért kell a vízért fizetni és hogy te ugyan nem fizetnél. Igen, ezt írtad. -
#554 ki mondta h nem élek környezettudatosan?
én annyit írtam h nem nincs ingyen a víz. ennyi. ez nem azt jelenti hogy locsoljuk szét a világot mert ingyen van. -
n3whous3 #553 ok szóval ne offoljunk
a munkanélküliség oka az, hogy pazarlunk a vízzel -
#552 de értem én. és elfogadom. -
n3whous3 #551 itt is sivatagosodás fenyeget a délvidéken, de végülis nem kell, hogy meghasson téged, te éled a saját szánalom életed és ennyit:
nos amit itt látsz egy sorral feljebb, ennyit se tennél, hogy környezettudatosabban élj? Sok kicsi sokra megy, most gondold már el, ha mindenki minden nap csak 1-2 liter vízzel spórolna az mennyit jelent. És akkor még lehetne minden más dolgot sorolni. -
#550 Az a baj, hogy ha eszetlenül használjuk, itt sem lesz. -
Ronny #549 úgy látszik semmit nem értettél meg abból, amit írtak:) -
#548 engem nem érdekel más ország. engem ez az ország érdekel. az h spanyolba meg afrikába nincs víz, kit érdekel? én nem tudok ellene tenni. nem is hat meg.
lehet h hülyeséget írtam de én ezt gondolom.
-
Ronny #547 http://www.origo.hu/uzletinegyed/valsag/20090404-hol-a-legjobb-a-munkanelkuli-segely-dania-hollandia-norvegia-svajc.html -
#546 Valószínűleg azért mert a munkanélküli segély több mint az itteni átlag fizetés. -
Laceee #545 Azért mert az évek során ők röhögve félreraktak havonta annyi pénzt mint itthon 2 havi kereset, talán ezért, ja honnán tudnád ezt mikor még nem is dolgoztál. -
#544 Az amerikaiaknál is nagy munkanélküliség van, de nem vágják nagydobra, próbálnak együtt élni a helyzettel...Itt miért nem lehet ezt? -
#543 Ha tóból merné a tiszta vizet, akkor sem mindegy. -
eugabesz #542 Nekem speciel saját kutam van,magasról teszek a víz árára... -
Vlala #541 Nektek már semmi sem jó? Sem a víz ára, sem az árvíz... -
n3whous3 #540 nem fogjátok fel, akkor sem ezt kell itt megfizettetni. A víznek az ára sokkal kevesebb annál, mint a fenntartás (legalábbis az volt, míg nem jött a sok új technológia, stb). Itt a lényeg az, hogy egy olyan árat adjanak a víznek, ami megfitzethető, de arra ösztönöz, hogy ne pazarolj. -
#539 Ha a tóból mernéd a tiszta vizet akkor ok, hogy ingyért. Na de szerinted a víz magától lesz tiszta és jut el hozzád?
1. Valaki csöveket fektetett le.
2. Szivattyúk nyomják a vizet.
3. Azok árammal mennek.
Akkor miért is kéne ingyen adni? Na vedd sértésnek, de talán használd egy nagyon picit azt a valamit amit agynak hívnak. -
n3whous3 #538 Mert idióta vagy. Mi az, hogy nem fizetnél a vízért? Te tudod mekkora pazarlás megy itthon most is ezen a téren néha? Más országokban alig van fürdésre, inni is, úgy kell rá vigyázni. Ez mind még néhanapján spanyolban is előfordul, nehogy azt hidd, hogy valami sivatagos országról beszélek. Az ivóvizünk egy jó nagy része artézi kútból is származik itthon, az egy pár ezer évig nem nagyon fog ott újratermelődni, emrt azért le kéne oda szivárogni is...
20 éve 2x annyi (!) vizet használtak itthon, mint ma, mert olcsó volt és lehetett pazarolni... Semmi környezettudatosság nincs senkiben, ezt kellene a fejetekbe beleverni, mert kurvára nem fogjátok fel, hogy mivel játszunk. Idióta banda komolyan.