League of Legends
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. Egyedül carryztem fel õket oda hogy megnyerhettünk volna. Ha nem hiszed nézd meg mit teljesítettek azokban a teamfightokban ahol nem voltam velük.
2. ÉN tudom mi kell ahhoz hogy Fiddle-vel elég sebzést tudjak bevinni a szóló carry-zéshez. SEMMIKÉPP NEM FELEL MEG ha a bázisunkon kell az ellenfélre ultiznom ahol végig LÁTNAK. Egyféleképp ott is mûxik: HA a csapatom a teamfightban elég ideig kitart ahhoz hogy az ellenfél már nem futhasson el és jöhessen vissza az ultim végeztével (mert lesebezik õket annyira hogy akkor már meghalnak) Ez a csapatom NEM olyan volt aki erre képes lett volna.
Ha te nem látod hogy a csapatom "dobta el magától" a gyõzelmet (nem pedig én) akkor mikor:
1. egyrészt az ellenfél bázisáig pusholás után a baront védtelenül hagyták pedig mint látható volt ÉN még idõben odaértem (más kérdés hogy egyedül minek)
2. másrészt mikor gyáván elfutottak a teamfight elõl többször is mikor pedig megfelelõ pozíciómban voltam az ultimmal együtt
akkor a TE ismereteid errõl a játékról igencsak hiányosak 😛
Ha nem pusholsz mikor elõnyben vagy: valószínûleg VESZÍTESZ (pár hete az egyik bajnokságot így vesztette el az egyik csapat)
Ha nem mersz teamfightot kezdeni (vagy mert nem tudod mikor és hol kell, vagy csak gyávaságból) hanem a carryre hagyod: biztosan VESZÍTESZ.
Ha elfeedeled az ellenfelet az elsõ 10 percben: biztosan VESZÍTESZ.
Ebbõl a három okból szokta elveszteni a csapatom a meccset ha Fiddle-vel játszom. Csak a sorrend fordított, vagyis legtöbbször a feed miatt.
PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Ha te jól játszol, akkor úgyis feljebb kerülsz, nem foghatod a trollokra/retardokra, hogy nem fog menni..Hogy miért?
Az ellenségnél van 5db random játékos, ezek mindegyike lehet troll/retard. A csapatodban van 4db random játékos + te.
Ha te nem vagy retard/troll akkor elõbb-utóbb profitálni fogsz belõle és meg fog mutatkozni az Elodon. Ez nagyon egyszerû, egyetlen hátránya, hogy idõ kell hozzá..akár sok is. Ezért szokták azt mondani, hogy az Elod olyan 200+ ranked után mutatkozik meg.
A másik dolog, hogy a LoL csapatjáték..a csapatban nyújtott teljesítményedet jutalmazza, nem az egyéni skilledet. Úgy nézz magadra mint egy csapat (akár random csapat,de akkor is csapat) tagjára.
Ha segítõkész vagy, ha azt pickelsz ami kell a csapatnak, ha támogatod a csapatod végig a meccsek során akkor annak lesz eredménye. Nem 10 meccs után, hanem 100 után.
Ha viszont úgy játszol, mint a linkelt videodban ahol eldobtad a csapatodtól a gyõzelmet, mert te kijelentetted, hogy pusholni kell és 1v5be mentél bele carryként..akkor ne nagyon lepõdj meg ha nem is lesz látszatja a dolognak :p ahogyan azon a meccsen sem lett..
TL;DR: az elo rendszer nem perfekt, de mûködik, csak idõ kell hozzá :p
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Lehet a kill-t ki is kéne hagyni teljesen és csak a szerzett pénzt számolni, mert nem ugyanaz ha vki egy feedert öl le 20x mintha egy 10+ ölésest 5x.
PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)
ha jobban játszol, akkor normálon is jobbakkal kerülsz össze és a "normal" emberek nem is stresszelnek a meccs miatt
És nincsen miért hisztizzenek, hogy béna vagy, elvégre hol tudna valaki egy champion jobban begyakorolni, mint normálon?
Mi köze ennek ahhoz hogy:
1. mennyire tudsz használni EGY (2-5-10) championt
2. mennyire vagy jó 3 vs 3 vagy 5 vs 5ben?
Teljesen más játékstílust követel.
Aki ebben jó az nyilván ezt tolná sokat, neki ebbõl lenne kiszámítva az ELOja.
Aki pedig 3 vs 3ban annak abból.
Demokratikus rendszer 😉
Azt kiszámítani nem kell bonyolult szorzó. Elég megnézni a nyert / vesztett meccseitek arányát.
Mondjuk a haveri körödbõl egy bénább és lehúzza az egész csapatot. Kockáztatnátok a barátságot egy játék kedvéért?
Vagy akit a barátnõje húz ha nem viszi játszani?
Vagy akinek nincs 4 olyan ismerõse aki játszik annyira jól mint õ?
És mi van akkor ha fizetek 4 pro játékosnak hogy velem rankedezzen és húzzon fel diamondig??
A premade ranked SEM ALKALMAS AZ !EGYÉNI! SKILL MÉRÉSÉRE !!
Igazából csak az merült fel ellene hogy aki support championt carryként, tankot supportként játszana azzal igazságtalan lenne.
De ez sem feltétlen igaz, pl. olyan nagy különbség lenne Alistar tankként vagy supportként való elbírálásában?
Egyik oldalon ott lenne a kapott sebzés ÉS okozott heal + wardok magasabb beszámítása, másikon viszont a megölt minionok száma ...
Ki lehetne ötölni olyan szorzókat amik igazságosak lennének. A jelenlegi rendszernél mindenképp.
ASUS H87M-E | intel Core i7 4771 @3.5GHz | ASUS nVidia GeForce GTX650 Ti Boost | 8GB Corsair DDR3 1600MHz
A wardért akkor mindenki megkapná az 5-ös szorzót pluszba. Tank, carry. A support meg a 10-est. Vagyis ha annyira jó a carry hogy az okozott sebzésén nem látszik annak a pénznek a hiánya, költse nyugodtan wardokra és magasabb lesz az ELOja.
Ezen kívül ki kellene bõvíteni a last hitekkel is mert az se mindegy mennyi pénzt szerzett. Mondjuk hozzáadni a végsõ pontszámhoz kettes osztóval. Ez vmennyire kompenzálná a support kettõs (okozott gyógyítás + bekapott sebzés) pontszámát.
Ha beszedi a lane-t: a tornyok ledöntése szintén érne mondjuk 20 pontot darabja.
Ennyi elég érte mert ha végigrohan akkor last hitek látják kárát, stb.
Más a premade meg más a szólózás. Ez utóbbi mutatja a játékos skilljét. Ha vkinek chaten TE mondod meg mikor mit csináljon akkor õ tud játszani vagy te?
Éppen ezért ezért természetesen nem járna pont.
A premade csapatok (klánok, guildek) skilljét úgyis a nyert/vesztett meccseik arányszáma határozza meg.
ASUS H87M-E | intel Core i7 4771 @3.5GHz | ASUS nVidia GeForce GTX650 Ti Boost | 8GB Corsair DDR3 1600MHz
Mármint kipróbáltam, láttam hogy broken vagyis nem úgy mûködik ahogy kéne neki, hagytam a francba.
De meg is kaptam itt a fórumon hogy "low bronze minek papolsz itt nekünk".
Vagyis mégis csak kellene egy rendszer ami képes a játékosok tudásszintjét megmutatni.
Pl lehet, hogy TF rossz statot produkál, de végig split pushol és beszed egy egész lanet. Az is lehet,hogy a team fightba megfelelõ dmg-t oszt ki, de elõbb meghal mint sem õ ölt volna és még nagyon sok minden...
Az is lehet,hogy rosszul megy neki a játék, nem csinál sok dmg-t, nem túl hasznos a team fightban, de közben chaten irányítja a teamet, wardolgat és stb... Na akkor megint mi van?
"Persze lehet ,hogy késõbb nerfelve lesz" - vagyis Riot se akarja hogy úgy használják.
De a pontrendszerem miért büntetné? CSAK NEM TÁMOGATNÁ AZ EXPLOITOT.
Nem támogatás nem egyenlõ a büntetéssel. Ha akarja használja. Ki tiltja meg neki?
Viszont ha Riot nerfeli már nem használHATja. Ha magas ELOt akar elérni akkor még használhatná, csak nem KIZÁRÓLAGOSAN.
Szóval te azt mondod jobb a mostani, szinte teljes egészében a szerencsére alapozó rendszer.
Ilyen erõvel itemekre is adhatnál pontokat, mert ha valaki máshogy buildeli mint te (és lehet jobb), az punish , hogy ne nyerjen vele annyit.
-------------------
Csak,hogy értsd...az ,hogy valami jobb valahol mint ahova kitalálták, és ez valakinek feltûnik az nem punisholható. Pont ellenkezõleg... Rewardolja a játék azzal, hogy jobban rálát a játékra mint mások. Persze lehet ,hogy késõbb nerfelve lesz, de addig használja és örül annak, hogy talált valamit.
Nem gondoltad te ezt át rendesen, hidd el...
Carryre azonos pontozás lenne, nem külön AD vagy AP.
Szerintem mûködõképes lenne.
Az exploitok épp elég elõnyt adnak, minek még azzal is megtámogatni hogy az ELOt is felviszik?
Szerintem jó játékos az aki az adott championt a feladatának megfelelõen használ, nem pedig az aki "fából vaskarikát" csinál.
De ha ez utóbbit akarja csinálja, csak ne legyen megsértõdve ha az ELOja lassabban nõ így.
Egyébként megjelenése után fél évvel már LoLoztam, ez "nem elég régóta" neked? 😛
Hidd el nekem, sose fogsz tudni beszorítani valami egy helyre, mert abban a pillanatban kiderül, hogy az ami szerinted main role (hiába arra szánta a Riot), nem megfelelõ a karakternek. Lásd Zyra mikor supportként egyenesen OP volt.
Fabio Capello: I have bad news for you
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403
Az pedig kinek fáj hogy ha mondjuk Lulut carryként játszva nem kap sok ELO pontot érte? Ha jó játékos akkor elérheti a diamondot másik championokkal, ha mellette Luluval carryzik de nem feedel nem veszít pontot úgyse.
Sose mondtam hogy ez a fajta mérés tökéletes lenne, de legalább valamilyen szinten az egyéni teljesítményt mérné. A mostanival ellentétben.
Vagy van olyan ember itt aki úgy gondolja hogy normális az hogy ha magasabb ELOt akar akkor a meccsek nagy részérõl jobb ha még a kariválasztó képernyõn kilép?
Vagy hogy feeder is lehet high ELOs ha a csapata nyer vagy az ellenfél béna?
Jelenleg szólózás esetén az ELO SEMMIT nem mond a játékos tudásszintjérõl. Annál többet a szerencséjérõl.
A sok noob meg mind carry akar lenni pedig a supporton több múlik szvsz mert carry lehet a mides APs is vagy a jungler de support csak egy van, pláne ha még a tank feladatát is õ látja el akkor fõleg rajta múlik a meccs. Így legalább jó supportként több pontot kapna mint jó carryként vagy tankként és nem az lenne a kariválasztó képernyõn hogy miden veszekednek, supportnak meg senki nem akar menni.
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403