League of Legends

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

j0nNyKa

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

j0nNyKa

jazzy
Tessék most már látod ki értékelt

oké eltûnt mert egy bugos szar, de valami ashlara adott minuszt csak, legalábbis arra a commentedre
SzirmosSzisza
Direkt kaptál plusszt, hogy megnézzem ki adott mínuszt, de nem is ír semmit :c

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

ronihun
milyen negatív person lettem itt, hogy minden kommentemre kapok 5 mínuszt, az õszinteség nem menõ

...

Szerintem meg Sajt, és irány focipálya...!
-nem (18 év körüliekre lett elkészítve)

Azért valószínûleg, mert ez az online teszt nem 18 év körüliekre lett elkészítve. A pontosabb meghatározáshoz a pontos életkor és még egyéb adatok is kellenek, és a tesztet úgy kell összeállítani. Az a jellemzõ, hogy az idõsebbeknek a valósnál kicsivel (néha sokkal) alacsonyabb érték jön ki.
Ha valóban érdekel egy pontosabb értékelés, jelentkezz be!

Egyébként, csak afféle utóiratként a témához: senkit nem akartam megbántani (úgy olvasom most, talán egyeseket mégis sikerült), a téma persze kicsit határeset, de remélem azért nincs harag senkivel.

BEAST
Részben igazad van, de szerintem ez abban az esetben lenne így, ha az emberek fõleg játékmechanikai akadályokba ütköznének.

Szerintem létezik a mázlifaktor, amit ti nagyon tudományosan szeretnétek megmagyarázni, de tény, hogy sajnos nagyon sok múlik azon milyen napja volt a csapatodban lévõ 4 random játékosnak. Persze ettõl még lehet, hogy csak a 150+ géniuszok jutnak fel önerõbõl a magasabb szintekre, csak kicsit sántít ez a magyarázat.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

j0nNyKa
nem adott pontos eredményt ez a mensa, csak hogy 125 felett van :C

Szerintem belekevertek olyasmit, ami nem való bele. Az intelligencia nem önálló ismérve egy ember képességeinek, sõt. Ennek ellenére nagyon meghatározó a problémamegoldás területén. Hiába a szociális érzékenység, a bölcsesség vagy egyéb hasznos tulajdonságok, ha nem tud az egyén következtetéseket helyesen levonni.
A játékban nagyon gyakori, hogy valaki látszólag megoldhatatlan feladattal találkozik, és ettõl frusztrált. Ez az alaphelyzet. Az, hogy ezután mit tesz, az nem csak az intelligenciától függ, de az, hogy hányszor kerül ilyen helyzetbe, az igen. Minél gyakrabban frusztrálódik falaki, annál nehezebben birkózik meg vele, és mindenkinél van egy limit, amit még képes elviselni tudati kontroll megõrzése közben.
Ami ez után következik, az a troll. Kinél hamarabb, kinél késõbb.

BEAST
Az IQ nem éppen jó viszonyítási alap. Nem attól lesz troll valaki, mert alacsonyabb vagy "átlagosabb" az IQ-ja, hanem mert elmaradt a szociális és/vagy érzelmi fejlõdésben.

Anno tizenpár évesen engem is elhurcoltak mensás IQ tesztre, ahol ha jól emlékszem 124 lett az eredményem. Viszont csak azért, mert papíron minimálisan is az "átlag" felett lenne az IQ-m, még nem lettem érettebb, vagy szociálisan érzékenyebb.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

j0nNyKa
iqtest.com dobott egy 142-es eredményt, de kérdem én, akkor várhatóan én high above average vagyok agyban, tehát a játékbeli mentalitásomban is?
nem látom az összefüggést, hogy akkor én most miért nem vagyok primitív suttyó, vagy inkább: miért nem vagyok én primitív suttyóbb, mint egy olyan, aki esetlegesen kisebb eredményt ér el?
fura ez nekem, sosem értettem, hogy attól, hogy tudok folytatni egy faék egyszerûségû sorozatot, vagy 4 állat meg 1 autómárka között megtalálom a kakukktojást, miért vagyok én jobb bárkinél?

Nyugodtan keress rá az IQ statisztikákra, hasonló eloszlást fogsz találni mindenhol. Pont ezért nem vettem a fáradtságot, hogy hitelesebb helyrõl linkeljek statisztikát.
Megértem, hogy a legtöbben nem örülnek, ha bekerülnek a gyengébb képességûek körébe. Nem tehetnek róla, és nem tehetnek ellene. Olyan ez, mint amikor Magyarországon cigánynak születik az ember. A tények attól még nem változnak.
Nem számít, hogy itt kinek milyenek a képességei. Én egyszer sem személyeskedtem, vagy utaltam bárkinek az IQ-jára. Egyszerûen a jelenségre akartam felhívni a figyelmet.
Már nem linkelek ide kutatási oldalakat arról, hogyan értékelik a különbözõ képességû emberek egymást, de nagyjából az a helyzet, hogy a nagyon alja nem tud ítéletet sem mondani, a közepe szerint mindenki olyan, mint õ, és a felfelé haladva egyre gyakrabban látják a többieket valamiben gyengébbnek.
Az pedig, hogy ezt hogyan fogalmazzák meg az más kérdés és a kutatások szerint nem függ az intelligenciától.
Az ingyenes IQ tesztrõl pedig (egy ideje már elérhetõ):

https://mensa.hu/tesztiras/online-iq-probateszt

Nekem a írásban (nem itt online, hanem a helyszínin) 147 lett.

ronihun
Ez a pick 10 meccs valami kibaszott jó volt 😄 Minden skirmish, minden fight teli volt olyan playekkel... hiányozni fog ez az allstar challenge 😄 Holnap meg Froggen vs WeiXiao

...

SzirmosSzisza
Igen, épp ez a probléma, hogy a primitív suttyó látja azoknak, azért szoktak jó páran itt a fórumon kevesebb primitív suttyóval találkozni, mert Õk nem azok. Lehet forrás nélküli grafikonokat belinkelni, meg statisztikákat, de szerintem jobban kijön az embere az egészbõl, ha magába néz elõtte.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

j0nNyKa
ja ez meggyõzõ, már csak valami tényleg jól mûködõ, ingyenes iq teszt kéne emellé (komolyan, kíváncsi vagyok pl. az itteniek eredményére)

Alapvetõen a primitív suttyó ugyanúgy primitív suttyónak látja a többit. Nem állítottam, hogy én nem vagyok az.
Az állításomat az átlagember IQ hányadosára alapozom. Egyszerûen az emberek 98%-a nagyon buta, vagy egyenesen gyengeelméjû a felsõ 2%-hoz képest. Annak az esélye, hogy olyan emberrel találkozz, aki elég értelmes ahhoz, hogy érdeklõdj a gondolatai iránt nagyon kevés. Egyes helyeken szinte lehetetlen, és egy ilyen ingyenes MMO ilyen hely.

Két kép, csak a könnyebb érthetõségért.

Persze hívhatnánk õket átlagembereknek is (a primitív suttyó a saját megfogalmazásom), de én inkább maradnék ennél, mert annyira régen kell õket elviselnem, hogy jó ideje nem kedvelem õket.

j0nNyKa
jaja, ráadásul mindig csak az nem primitív suttyó, aki ilyeneket ír
más kérdés, hogy ha mindenki ilyeneket ír, akkor kaptunk egy baszomnagy paradoxot

Az emberek 98%-a primitív suttyó, ezért találkozol a játékokban is ilyen arányban velük. Mind1 hová mész, mit csinálsz, ez a valóság, ilyen a világ. Ha nem szereted ezt tapasztalni, játssz offline.

ronihun
Nekem édes mindegy mit csinálsz, de a konstans nyafogás arról, hogy te fentebb való vagy és annyi balfasszal találkozol kezd nagyon unalmas lenni, no offense. Fõleg mivel mindenki aki itt van, és gold felett van, az tudja, hogy a játékban a szerencse faktor nem annyira döntõ mint amennyire a silver vagy az alatti játékosok gondolják. Én nem tudom te hogy játszol, de a mentalitásoddal komoly gondok vannak, azt látom. Ha nem fun a játék hagyd abba, vagy normálozz. Ha fentebb akarsz jutni akkor felejtsd el, hogy minden happy lesz és küzdj érte, de ne egy sg fórumba rinyálj mert az nem oldja meg a problémáidat ingame.

...

sadface

oh well lel

I decide when I'm done.

j0nNyKa
nelegyé má nigger, komolyan úgy érzed, fentebb van a helyed? add ide az accod egy hétre, felkerülök a helyedre, és problem solved.
vagy ha neked inkább az a megoldás, hogy bagóér eladod az accot, be my guest bro
demost tényleg, ne legyé nigger.

TBTPumpa
Nem folyamodom ilyenhez, csak levezettem itt egy példát. Nem vagyok olyan balfasz, hogy mások játékát direkt elrontsam, csak azért mert nekem rossz. Ha nagyon rossz passzban vagyok, nem is játszom, mert akkor tudom magamról, hogy nem megy annyira jól a játék. Csak amikor kedvem lenne játszani, akkor kapok olyanokat, akiknek esetleg rossz napjuk van és ezért ingerültebbek/kevésbé ügyesek. De ez ilyen...

Én csak az olyanokra haragszom, akik elviszik más elõl a lanet, majd feedelnek és ha megunták kilépnek. Sajnos egyre több ilyennel találkozom rankeden (kapásból 5 meccsem ilyen jófej játékos miatt ment el). Az ellenfél meg nagy örömmel beírja, hogy: GG Easy.
Na ezért van elegem ebbõl a játékból, vagy inkább csak most "látom", hogy ez már nem az én játékom? <#szomoru1>

No, mindegy, van néhány 1350RP-s skin az accountomon szóval 1-2 üveg sört talán ér, mert nekem nincs kedvem kikészíteni magam emiatt.

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

jazzy
Nem bannol a blizzard sem így, csak scamért, cheatért, stb. Ilyen káromkodásokért, trollkodásért sosem bannoltak, max 1-2 nagyon kirívó esetben.

De egy blizzardos gameben alapból más a hozzáállás, ezt a szintû trollkodást és flamelést a tribunal hozta be. Amíg nem volt tribunal kevesebb volt a troll. Igaz a játékosállomány is. Amikor bejött egyre megnövekedtek a flamek, az úgyis kibannolnak, reportollak, beszólásért beszólás jár stb. Menj fel pl Starcraftozni és oltsál le valakit keményen egy 4v4-ben, 6 ember biztosan nyugodtan fog válaszolni, hogy "whats the problem bro?" nem pedig visszaugatni. Más az egész.

Amikor visszamentem wowozni játszottam kb 1 hónapot valamikor január fele, ott érzékelhetõ, hogy ki a lolos. Bemész raidbe, valaki szól 1 rossz szót, 2 ember beírja, hogy reported és elkezdik flamelni, na azok lolosok. Akik nem loloztak (vagy értelmes emberek) azok maradnak az SC-s példámnál.
j0nNyKa
uh, nem haragszol, ha én itt így feladom? wellplayed sir, tipikus toxic játékos lettél, és akkor ezt a lehetõ legszebb szavakkal fogalmaztam meg, tiszteletbõl
btw a riot azért nem bannol, mert nem mûködik a tribunal

TBTPumpa
Akkor utána feedelek mást, nekem mindegy, csak ne a mi csapatunk nyerjen. <#idiota>

A játékban már csak úgyis annyi az "élvezeti" faktor, hogy hogyan tudom minél jobban elrontani a csapatunk játékát/hogyan tudom segíteni az ellenfél csapatot, hogy megnyerje a meccset. Rito meg úgysem bannol, mert pussyk. Bezzeg, ha Blizzard cucc lenne már rég megritkult volna a játékosállomány. Épp ezért remélem, hogy a Heroes of the Storm-nál ne legyenek annyira elnézõek. Sújtson le a banhammer. <#idiota>

j0nNyKa
30-0 felett már mind1, fullgear <#idiota>

TBTPumpa
100-0 statos Master Yi jól hangzik. <#idiota>

j0nNyKa
szerintem a halálra nincs limit, de ha tényleg kipróbálod, 100-ig menj el, ott elképzelhetõ hogy lesz

vannak jó meccsek, most a lucian közölte, hogy topot mainel, szar adc, de próbáljuk meg, gyakorol legalább adct
gyakorolt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

TBTPumpa
3/3 champselectnél nem tudok midre menni, mert valami gyökér folyton instalockol. Még egy negyedik próbálkozás, ha most sem jön össze megyek trollkodni. Kíváncsi vagyok hányszor lehet meghalni egy játékban, illetve hogy hogyan boldogulnak a "csapattársaim" egy 30-0-ás Master Yi ellen. <#idiota>

Komolyan ez a játék már csak arra jó, hogy másik négy emberrel kibassz, de legalább az ellenfél csapatnak jó napja lesz (easy win).

j0nNyKa
megjött a namis videjó

TBTPumpa
Frozen Syndra pls
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

TBTPumpa
Mibaj van a logómmal? <#idiota>

zeli
Csak az elsõ meccs állatság, a többi az normális.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

sadface
Kikérem magamnak az utóbbi 1 hét normálnak meg lett az eredménye! Alsó hangon közelítem a 40%-os winratet. <#idiota>

I decide when I'm done.

Különc
Egy idióta Hexakill fun showmatchbõl mit tudok meg?

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

j0nNyKa
ahogy érzed, én biztos nem foglak meggyõzni az ellentétérõl, de lehet érdemes lenne azt az 1-2 hetes pihit megejteni, aztán legrosszabb esetben akkor uninstallálni 😊
addig valahogy felevickélek diamondba, azt fogom egész nap spamelni zippo style-ban, és akkor majd úgyis megjön a kedved, deal?

jazzy
ha lecserélnéd a logódat esetleg lenne esélyed silverre, de így

inkább találj nekem kridershotot plz
TBTPumpa
Ööö nem ragelek és flamelek Ranked játék közben. Nagyon a csapattársakhoz sem szólok. Illetve, ha valaki negatívot ír be, akkor mute-olom és ennyi.
Csak itt jegyeztem meg, hogy bekapták a Nidalee dárdákat, meccs közben beírom nekik a dragon/baron várható felbukkanásának idejét és ennyi.

Köszönöm a jótanácsot és a biztatást, de azt hiszem így lassan 2 év után véglegesen abbahagyom a játékot. Számomra nem szórakoztató az, hogy egyes játékosok csak azért jönnek játszani, hogy trollkodjanak/mások játékát elrontsák. Ezekre értettem a balfaszokat. Aki kevésbé ügyetlen, de igyekszik, azzal nincs különösebb bajom. Akkor sem kívánom a halálát, ha minden Nidalee dárdába belemegy, de akkor legalább ne flamelne... Szinte minden második meccsen kijut belõlük 1-2.

ronihun
Hát nekem még nem volt ilyen tapasztalatom eddig, de ez most kellemes volt, míg ment a laning phase megbeszéltük, ki milyen nemzetiségû, hány éves stb, ilyen alap dolgok. Meg az se rossz azért amikor csinálsz valamit, és nem csak ott ülsz egymagad a szobádba és reméled, hogy más is látta, hanem ilyenkor egy idegen azt mondja szép volt, és hallod a hangján hogy õszinte, szóval jó dolognak tartom, bár ha official játékba lenne voice chat ott csak ugatás lenne.

Különc: Pantheon viable szvsz még mindig

...

SzirmosSzisza

SzirmosSzisza
Redditen azt írták, hogy voice chaten kevésbé ragelnek az emberek, mert személyesebb, de xbox live után fene se tudja 😄

Különc
Pantheon viable még?

j0nNyKa
Nem tudom bálint, vannak játékosok, akik medzsik módon felfelé másznak, én felfelé mászok (1,5 éve játszom, diamond promot mondhatjuk eredménynek, nem?), és bármennyire is szeretném neked azt mondani, hogy én soha nem kaptam balfaszokat magam mellé, és azért jutottam fel silver aljáról idáig, mert ügyesek voltak mellettem - nem tudom ezt mondani, mert nem ez az igazság. Az az igazság, hogy amikor ilyen -neharagudj- bután rageltem a világba, egy kurva lépést nem jutottam fentebb (lentebb igen, sokat), amikor meg nekiálltam teljesen más fejjel leülni lolozni, ugrottam 4-500 elot ~2 hét alatt.
Ezt tudom neked is javasolni, elég a hiszti, pihentesd pár napot (egyébként én is ezt teszem most, kb. 1 hét pihi, mert iszonyat durván tilten vagyok, nem tudok nyerni), majd tiszta fejjel ülj le az általad legerõsebben játszott role-ba az általad legerõsebben játszott champion(ok)al, a flamet ha tudod, szítsd el, ha nem tudod, ignoráld, és élvezd a játékot. Ha tényleg helikopter vagy ebben a balfasz közegben, fel fogsz jutni alsó hangon platináig. Legyél te az a nidalee, akinek a spearjeibe mindenki beleáll, ne az a ragekid, aki emiatt fröcsög a társaira. Az ellenfél nidalee-ja is meg tudta csinálni, akkor te is meg tudod. Így állj hozzá szerintem.
Rakj te tiltre másik játékosokat, találj be minden hookot, találj be minden speart, ölj double-t minden gankkel, lopj el minden buffot, zónázd rongyra az enemy toplane-t, pushold fosra az enemy midlane-t, farmolj 4x annyit mint az enemy adc, meglátod, nem lefelé fogsz haladni.

Ha nekem nem hiszel, merhogy kiafaszom vagyok én itt, akkor olvass challanger / d1 player guide-okat, ezt tettem én is, tanultam belõlük pár hasznos dolgot. Fõleg a fentieket írják le egyébként, de õk mégiscsak profibban fogalmaznak, jobban vágják a dolgokat. Reddit ofkorsz rogyásig van ezekkel, szerintem a héten is linkelt valaki ide egyet.

ronihun
way to go pumpa
Egyébként nálam is ez volt tavaly mielõtt platinumba jutottam, hogy korábban gold 1-2-bõl lebuktam gold 3-4-be és ott aztán csak úgy játszottam, hogy körülöttem aztán mindenki szar, mert én gold 2-be voltam, kb egy hét után rájöttem, hogy amíg nem fogadom el, hogy rosszul játszok és nem én vagyok a legjobb a meccsen addig nem fogok feljebb jutni. Ezután pár hét alatt meglett a platinum 4-2.

Más: Ma soloq-ba champ selectbe spammelte egy srác a curse voice szobája linkjét, én meg joinoltam, kíváncsiságból. Két német 16 éves srác volt premadebe és beszéltünk közbe voice chaten, egész fun volt, mondjuk ha nem 13-1-15-be végeztem volna akkor nem tudom hogy milyen lett volna a hangulat, de így fasza volt. És rájöttem, hogy miután koreaiakat nézek játszani, azután lee sinnel pro leszek két meccs erejéig.

...

SzirmosSzisza
Ha ott maradsz 5 ember ellen egyedül az a te hibát, legközelebb majd jobban pozicionálsz!

#45520: life steal Sion most nagyon meta, próbáld ki! Illetve holnap lesz megint all-stars, nézegesd mit pickelnek.

Különc
Inkább azt írjátok mi OP most és milyen itemeket kell venni

TBTPumpa
De én Wizard vagyok, szeretem ha carryzik a picsámat. <#idiota>
Amúgy nem. Nem várom el, hogy carryzzenek, mert a csapatjátékhoz nekem is hozzá kell tennem valamit, de olyan esetben nem tudsz mit csinálni, amikor a csapatod fele átmegy teljesen passzívba, mert egymást szidják és csak te maradsz az ADC-vel az 5 ellenfél ellen. Akkor így fejlõdj és juss feljebb. Ha nem sikerül ott rohadsz ahol vagy.
Ezt nem lehet élvezni, ez inkább csak kikészíti az embert...

SzirmosSzisza
Õõõ, így lehet fejlõdni. Ha lecarryzik a picsádat attól nem leszel jobb játékos 😊