88
  • Hótt Dög
    #88
    MájKÉMszaft BotNyet Flémwörk
  • OKOS TObiJAS
    #87
    Májkémszaft BotNyet Flémwörk
  • phare
    #86
    Én azt mondom nem szabad összehasonlítani a linuxot a windowsal. Mindegyik másért jó. A win7 szép, gyors és stabil oprendszer már most RC korában. A linux is stabil és ami a leglényegesebb, nagyon biztonságos, mert a kártevők 99 %-át windowsra írják. Azért az borzasztó hogy éppen a minap olvastam a sunbelt blogon hogy naponta 10-30.000 új kártevő készül windowsra, nincs az a vírusirtó ami lépést tudna tartani ezzel az ütemmel. Megmondom őszintén a windowst csak játékra tartom, minden másra ott a linux, az ubuntu egész barátságos disztró.
  • mousee
    #85
    Pontosan, ez már egy oprendszer upgrade volt. Nem kötelező arra a gombra rányomni, ugyanis minden egyes ubi változathoz másfél évig jönnek a biztonsági frissítések. Az LTS-ekhez meg még több (asszem 3 év).
  • SityiSXT
    #84
    Lehet, hogy én gondolom rosszul, de egy Windows Update-től nem fekszik meg a rendszer, míg - a jelek szerint legalább ebben az egy esetben - Ubuntunál igen. Bár abban igazad van, hogy ez inkább egy óperenciás rendszer upgrade volt, mintsem egy sima update. A fene tudja...
  • mousee
    #83
    Ez kb olyan mint a windowsnál. Lehetett win98-ról is XP-re telepíteni, vagy akár XP-ből vistára, de igazából elég rizikós, mert bármi probléma beüthet. Ezért van az, hogy win-nél is a clean install azért mégiscsak megbízhatóbb dolog.
    Mostani ubi upgrade-nél meg "még nagyobb volt a kockázat", mert új verziójú X került bele, így a támogatása sem valami fényes még.
  • SityiSXT
    #82
    No offense, meg nem akarok flame-elni, de egy apró történetet megosztanék a tisztelt egybegyűltekkel különösebb komment nélkül.
    Az egyik cserediák barátom kapott itt egy leselejtezett gépet. Asus TUSL-valami deszka, PIII 800, fél giga ram, integrált VGA, két viccmester. XP volt rajta, aztán egy nap bedöglött - bootoláskor kékhalál. Próbáltam újrarakni - ugyanez. Kiderült, hogy az a winyó, amin a rendszer volt, megdöglött. Kivettem, próbáltam a másikra felrakni - megint kékhalál a telepítésnél. Végülis felraktam egy 8-as Ubuntut, amire neki kell, arra tökéletes. Igenám, de nem sokkal azután, hogy kijött a 9-es, szól a rendszőr: frissítsünk! Balszerencséjére rákattintott a "jöhet, Laca!" gombra, mire megfeküdt a komplett X-alrendszer. Én nem értek a Linuxhoz (legalábbis ennyire nem), így maradt az, hogy a képeit egy pendrive-ra kimentettük, felküldtem a 9-est a legyalult HDD-re és visszapakoltam a programjait. Most akkor melyik a jobb rendszer?
  • mrzool
    #81
    Kezeltesd magad, gettóharcos. De addig is, amíg a dokik megoldják a fejedben lévő problémát: kímélj meg minket a hozzászólásaidtól.
  • mrzool
    #80
    Csak az tudja a különbséget a dolgok között akinek van rálátása a témára.

    Ez megy watermannek is: 95 és 99 között linuxos voltam, az volt az elsődleges oprendszerem, talán ilyen múlttal van jogom felszólalni, nem? Csak aztán ráébredtem, hogy az egész linux mese egy nagyra fújt lufi...

    Használd a windózt, és bármelyik szoftvert a te dolgod, de VÁSÁROLD MEG!

    Honnan veszed a bátorságot, hogy azt feltételezd, kalóz/másolt szoftvereket használok?
  • mousee
    #79
    Hogy miért használom a win7-et? Erre igazából nem tudok neked választ adni, de egy hangyányi tapasztalatom van belőle, így kicsit átfogalmaznám a kérdést:

    Miért ajánlom a Win7-et a most winXP-t használó ismerőseimnek, akik agybajt kaptak a vistától?

    1. Ha megfelelő hardware van alatta, akkor gyorsabb, mint a windows XP. A programok indulása és futása gyorsabb. Én pl a videórendereléssel próbálkoztam, ott bőven rávert az XP-re ugyanazzal a konfiggal.
    2. Egyszerűbb használni. Nem kell szarakodni a driver CD rengeteggel telepítés után, mert elég széleskörű a HW ismerete. Nálam pl bluetooth adaptert XP alatt csak driver CD-vel tudtam életre kelteni, vista alatt sehogy (!!), Win7 azonnal felismerte.
    3. Esztétikusabb. Egyszerűen szépen néz ki. Mondjuk a dizájnból mindenkinek más jön be, de nekem a külső testreszabása egy háttér kicserélésében kimerült.
    4. Mostanság egyre kevésbé fog az MS az XP-vel törődni, mert a Win7-et fogja nyomni. R-go többet tökölnek majd a fejlesztésével, kevesebb lesz a hiba benne.

    Így elsőre ennyi. És még egy kérés. Ha azzal keménykedsz, hogy kalóz XP-bel bohóckodsz, akkor kérlek ne pedálozz a linuxal, mert ez szánalmas. Már leírtam párszor: Égeted az egész közösséget. Lehet értelmesen is beszélgetni itt, nem kell mindent 324 postban nyomatékosítani, teletömni debilebbnél debilebb szmájlikkal, meg windózhetes halálcsillaggal.
  • A1274815
    #78
    "Az ACL mint olyan elsősorban a UNIX ext2 filerendszerhez kötődik, innen vették át a Windows NT-be. Legalább 12 éve vannak ACL-lel ellátott Destkop Linuxok."

    Na ha most csöndben maradtál volna bölcs maradtál volna. Az egy dolog, hogy nem tudod miaz az ACL, de hogy a UNIX-nak te ext2 fájrendszert írsz (s5fs, ffs-es volt, ext2 a linuxé és az is csak késöbb került bele) és a Unix/Linux jógmodelljéről nem tudsz semmit. Miközben papolsz érte, pontosabban a Windowst/Officet alázod, hát no comment.

    Előbb legyél tisztában a saját házadtájékán, aztán kukorékolj más szemétdombján!
  • Miss Popolina
    #77
    Kiválóan tudok dolgozni a Linuxszal, pedig nem vagyok egy számítógépzseni.

    "tud már valamelyik mainstream linuxos fájlrendszer ACL-eket kezelni?"

    Az ACL mint olyan elsősorban a UNIX ext2 filerendszerhez kötődik, innen vették át a Windows NT-be. Legalább 12 éve vannak ACL-lel ellátott Destkop Linuxok.

    MS Office-nál szarabb szövegszerkesztő programot keresve sem találtam még az interneten, pedig direkt utánajártam. A leglassabb, leginstabilabb, legbrutálnagyobb és még ráadásul intallálni is kell. Ezzel szemben (pl.) az openOffice kicsi kb. tized (!!) része az MS officenak, nem kell telepíteni , szülőkönyvtárból indul, gyors, megbízható, ismeri az MS office formátumokat, meg a PDF-et, meg egy rakás egyébként zárt forráskódú formátumot, ismeri az odf-et aminél több tulajdonképpen nem is kell, exportál pdf-be ... még vagy 40 féle formátumot ismer.. gyakorlatilag egy napon sem lehet említeni az MS szopiszt, meg az openOffice-t !

    Nem beszélve az olyan hátrányokról, mint hogy még ráadásul fizetős is , de még csak olcsónak sem nevezhető, plussz az állandó trójai és botnet problémákkal meg az "újrahuzagtós" WINDOWS-on megy csak... ("Újra kell húznom a Windowst" , ez mennyire általános már ?

    Hát gratulálok nektek ! Huzogassátok csak !
  • pasi29uk
    #76
    " Megintcsak kit érdekel?
    És? Mit csináljak az nvidia drivereddel? Én meg feltelepítem a vindózt, és egyből felismer minden hardvert.
    Kit érdekel? MS Office is pikk-pakk indul..."

    Használd egészséggel... bő 14 év microsoft használat után váltottam Linuxra... (nekem nem kell bemutatni mi az a fejlődés, és mit-hol keressek a regitryben, vagy mi az a emm386)
    Csak az tudja a különbséget a dolgok között akinek van rálátása a témára. Lehet hangoskodni, magyarázni, vitatkozni de ezzel csak szánalmat kelt az illető nem elismerést...

    Használd a windózt, és bármelyik szoftvert a te dolgod, de VÁSÁROLD MEG!
  • waterman
    #75
    no mindegy. nem értettél meg. nem a cél és a csoda a linux, hanem az, hogy bőven kínál alternatívát. akár vizuálisat, akár funkcionálisat. ehelyett, az olyanok, mint te, még mindig azt hiszik, hogy akik linuxot használnak, azok command promt-ból neteznek. az olyan hozzászólások után mint a tied én meg azt érzem, hogy ma is vannak akik előítéletekből építkeznek.
  • mrzool
    #74
    van vagy 20 féle kapásból JÓL használható filerendszer?

    És ez kit érdekel? Mind a 20-at használod egyszerre? Vagy esténként lehet húzogatni a kukidat, hogy 'beee, nekem 20 féle fájlrendszerem van...'? Irigyellek, hogy neked van időd ezekre, nekem csak egy jól működő rendszer kell, amivel hatékonyan tudok akár dolgozni, akár egyéb teendőimet végezni.

    winfs mióta is készül?

    Megintcsak kit érdekel? Jó az NTFS? Jó. BTW, tud már valamelyik mainstream linuxos fájlrendszer ACL-eket kezelni?:)

    a live cd-ről indult próbarendszerre feltelepítem az nv drivert és nem kell újraindítani?

    És? Mit csináljak az nvidia drivereddel? Én meg feltelepítem a vindózt, és egyből felismer minden hardvert. Na persze nem mintha az az újraindítás olyan hűde nagy valami lenne, 1x újraindítást szerintem bárki kibír.

    feltelepítem a compizt és nem kell újraindítani?

    Eleve nem értem a scenáriót (értem persze, ez kell a lelketeknek, de most hadd sarkítsak...) Miért kéne nekem ablakkezelőt telepítenem? Default vindóz telepítés, van benne ablakkezelő, működik, tudom használni. Magasról fosom le, hogy a csoda compiz 5 dimenzióban forgatja az ablakokat vagy éppen hullámos a képernyő. Mindez gondolom igen fontos a napi munkavégzésben! Bár nézhetnénk azt is, hogy a vérlinuxosok szerint túl csicsás a vindóz, de mégis ezen a compizon lovagolnak... LOL?

    gtk lehetőségeit szépen kihasználja az openoffice, ami winnel ellentétben linux alatt pikk-pakk indul?

    Kit érdekel? MS Office is pikk-pakk indul, miért használnék OO.org-ot, amikor az MS Office-hoz képest kb. egy notepad szintjén mozog?

    Inkább nem is folytatom... Az ilyen hozzászólások után érzem azt, hogy teljesen összekeverték egyesek a célt és az eszközt. Nálatok a csoda linux maga a nagybetűs CÉL, nálam a vindóz meg szimplán egy eszköz.
  • waterman
    #73
    totál off, nem flémelni, de ez nem igaz:
    "az automata a haladás (vindóz), a manuális pedig a heteken át hegesztős, állandóan problémákba futós, emiatt érdemi munkát sokkal kevésbé hatékonyan végzős linux."

    a linux nem halad a korral? zárt forrású hardverekre fejlesztenek saját megoldású drivereket, mert a gyártók nem adják ki maguktól? DE mégis működik? van vagy 20 féle kapásból JÓL használható filerendszer? winfs mióta is készül? a live cd-ről indult próbarendszerre feltelepítem az nv drivert és nem kell újraindítani? feltelepítem a compizt és nem kell újraindítani? gtk lehetőségeit szépen kihasználja az openoffice, ami winnel ellentétben linux alatt pikk-pakk indul? próbáld ki a 9.04es ubuntut mielőtt ilyeneket írsz. a linux már régen nem az amilyen volt, vagy legalábbis lehet használni mindenféle kutyakifordító hadművelet nélkül is. programok telepítése synapticból is kb negyed perc.
    egyedüli hátránya, hogy amíg kevesen használják, addig nem lesznek hozzá komoly programok, ez viszont egy ördögi kör, mert amíg nem lesznek rá komoly progik, addig nem is akarják sokan használni. de egy ubuntu igenis kényelmesen használható és ha valaki akár csak egy hangyafingnyit is nyitott az új dolgokra, akkor egy internet/iroda/htpc gépbe tökéletes, ha van kedved 10 percet hegeszteni, akkor meg megy a dx9-es progik fele is (igen játékok, wow pl nagyobb fps-sel megy ubuntu alatt, mint vistán)..
  • llax
    #72
    Így jár az, aki nem bírja kivárni a béta/RC verziók hivatalos kiadását...
  • Miss Popolina
    #71
    Botnet hálózat épül a Windows 7 segítségével

    Mi más?
  • Gerygrey
    #70
    Pacman, Giana Sisters, Szerencsekerék fut rajta, nem?

    Lehet, de ezekből nem tudok megélni :)

    #60: 1 Giga ramon egy XP-n még akkor is sikamlósabban megy minden drága kis barátom, mint a Visztád a 4-em.

    Ki beszél itt Visztáról, te nagyon szerencsétlen? Te jössz állandóan ezzel a "visztahuszár" kifejezéssel a Win7-es topikokban, de fel nem tudom fogni hogy miért. Én is rühellem a Vistát, 2 hónapig volt fent és visszatettem az XP-t mert valóban SZAR. De a Win7 teljesen más, ugyanolyan "sikamlósan" fut mint az XP, és gyorsabb vele a munka.

    el se tudod képzelni milyen a munka egy 900-as cerkán, pedig én itt renderelek vele meg minden egyidejűleg...

    El tudom képzelni, én is 1600-as Athlonon kezdtem ilyesmi jellegű tevékenységeket, 512 mega rammal. Lehet rajta dolgozni, persze, de amit a mostani gépem lerenderel 20 perc alatt, az azon kb 2 óra (és úgy, hogy most renderelés közben wowozok a gépen, azon meg már egy Firefox is sok volt mellette)
  • mrzool
    #69
    OFF

    Látom még nem voltál kressztanfolyamon, vagy átaludtad azt a részt amikor az ezzel kapcsolatos jogszabályról felvilágosítanak. Ugyan is ilyen automata->manuális váltó / manuális->automata váltós átállásoknál újra le kell raknod a rutint meg a forgalomban való közlekedést és utána kapsz egy jogsik, a régi helyébe, amelybe bele van írva, hogy te manuális vagy automata váltosra vagy feljogosítva.

    Ez szerencsére nem így van, pontosabban csak az egyik esetben: ha automatán vizsgázol, akkor kapsz egy limitációt a jogsidba, és valóban újra kell vizsgáznod ha manuálisat akarsz vezetni. A másik irányban szó sincs ilyenről, be is cseszne ha bárki érvénytelenítené a >10 éves jogsimat, mert most éppen automatát vezetek.:)

    Egyébként szerintem tökéletes a manuális/automata váltó hasonlat, csak épp ellenkezőleg, mint a topiktárs azt gondolta: az automata a haladás (vindóz), a manuális pedig a heteken át hegesztős, állandóan problémákba futós, emiatt érdemi munkát sokkal kevésbé hatékonyan végzős linux. És biztos vagyok benne, hogy soha többé nem lesz manuális váltós autóm, mert minek (mondom ezt úgy, hogy most is van kézi váltási lehetőségem, de gyakorlatilag sose használom). Ugyanígy van ez az oprendszerekkel is.
  • A1274815
    #68
    "Azt pedig minenki tudja, hogy Macis OSnek nem feltétele az almás - vas ;)"

    Az igaz, hogy nem csak almás vasra vegy fel, de nem is mindegyikre, nekem jelenleg nincs olyan vas a tulajdonomban, amelyiken be is óhajtana bootolni, ráadásul volt hozzá szerencsém almás vason és csak anyít tudok mondani, hogy ha az enyém letvolna, kegyetlenűl lemészároltam volna róla az OS X-et, mert (ami most írok nem vicnek szánom, hanem komolyan is gondolom) a Linux kevésbé frusztráló!

    Úgyan is az OS X folyton fogni akarja a kezedet, az Apple meg valami control freak, szóval vagy kiízzadod konzolból, ja és hiába mondjátok, hogy unix, a helyzet az, hogy a parancsokat leszámítva mindent másképp' hívnak benne, minden máshpol van és a GUI amit mutat annak semmi köze a valósághoz, míg Windowson és Linuxon van. Egyszer kellett volna a man, az van is benne, csak éppen fogalma sincs rola mi az az open, close, write, lseek, stb.

    Összefoglalva: Windows is made for dummies too, but OS X is made only for american dummies.

    Mellesleg sikerült egy mély fagyást generálnom, azaz nem volt mély fagyás, csaképpen az egérkurzoron kívűl semmi sem ment. A titkom anyí volt, hogy nyítottam egy teljes képernyős ablakot, elvettem a billentyűzet és az egér feletti hatalmat, majd egy programozási hiba miatt lefagyott és az ég adta egy világon semmit sem lehett csinálni. De nem csak én, hanem egy m.ú.n. Mac szakértő sem.
  • mrzool
    #67
    Vírusos* gépnél alapszabály, hogy telepítsd újra, változtasd meg minden jelszavad, szerezz be mindent megbízható forrásból. Egyszerűen nem éri meg időt pazarolni arra, hogy feltérképezd mi kompromittálódott, kezeld az egész rendszert úgy, mint ami kukázható.

    Egyébként meg töltsd le legálisan a biztosan eredetit az MS-től, és nem lesz ilyen gondod.

    * valójában igazi vírusnál nem lenne olyan nagy gond, de manapság már nem nagyon vannak vírusok. Helyettük férgek, rootkitek, kémszoftverek, etc keserítik a felhasználó életét.
  • mrzool
    #66
    Ha Ranbó valóban hottold/arrakistor/mittudomén, akkor vagy bevette a gyógyszerét, mert sokkal elviselhetőbb stílusban írja a gondolatait le, mint amit eddig megszoktunk tőle, vagy nem tudom...:)

    Valamelyik topiktárs már felállította a diagnózist, az arc komoly személyiségzavarban szenvedhet. Fogd fel úgy, hogy skizó, és ezért látsz tőle ennyire sokfajta megnyilvánulást.
  • pasi29uk
    #65
    Tudjuk, hogy nem a "vasról" beszélünk, hanem a OPrendszerröl!
    Azt pedig minenki tudja, hogy Macis OSnek nem feltétele az almás - vas ;)

    Azt, hogy mennyire elmaradott a Linux megtudhatod te is 50 Ft egy CD és ha szánsz rá annyit kiírod és bebootolsz a gépeden.
    Persze magyarul és oly módon, hogy a jelenlegi oprenszeredben-rendszereidben semmiféle módosulás nem történik kikapcsolás után.
    Nagyon valószínű, hogy bootolás után a harmadik kérdése a hálózati jelszó (driver telepítés meg vacakolás nélkül) lesz és írhatod ide a véleményed azonnal ;)
  • tomcsa4
    #64
    Ja és a Mac meg drága. Az apple megteheti, gondolom, hülye is szegény. Emlékszem mennyire kifogásolta az MS reklámját, ohgy egy noti kihozható 300 ezer forint alatt, csak éppen az Applenek nincs 400 ezer alatti gépe. Vagy hogy is volt már. De ahhoz képest elég jól áll piaci részesedésben (nemsokára 10%).
  • tomcsa4
    #63
    Sok ember halad a korral, csak a Linux nem tud. Ez a baj.
  • A1274815
    #62
    "Mondjátok el légyszíves, hogy miért irtóztok annyira a gondolatól, hogy kipróbáljatok egy Mac vagy Linux oprendszert?"

    És azokból is egy vírussal megáldottat, a szímertia kedvéért.

    "Ez pont olyan mintha "nekem van jogsim, tudok vezetni" de amiben manuális a váltó az fuj... azt nem."

    Látom még nem voltál kressztanfolyamon, vagy átaludtad azt a részt amikor az ezzel kapcsolatos jogszabályról felvilágosítanak. Ugyan is ilyen automata->manuális váltó / manuális->automata váltós átállásoknál újra le kell raknod a rutint meg a forgalomban való közlekedést és utána kapsz egy jogsik, a régi helyébe, amelybe bele van írva, hogy te manuális vagy automata váltosra vagy feljogosítva.
  • pasi29uk
    #61
    Nem vettétek észre a lényeget a cikkben...
    Szerintem valaki v. valamelyik "szolgálat" baromi drágán lopott v. lopatatott egy majdnem kész W7 példányt, beleimplementálták a kis vírus kódjukat majd hajrá torrnent tőőőőcsétek.
    Lehet ez csak az esti álmom maradéka... iszom gyorsan egy KVt


    Mondjátok el légyszíves, hogy miért irtóztok annyira a gondolatól, hogy kipróbáljatok egy Mac vagy Linux oprendszert? Ez pont olyan mintha "nekem van jogsim, tudok vezetni" de amiben manuális a váltó az fuj... azt nem. Haladni kell, ugyanúgy mint annó elég volt egy nyelvet beszélni
  • Ranbó
    #60
    akárhány giga ramon se raknék fel windows 7-et se így se úgy, és a Total Commandernél kényelmesebb, jobb fájlkezelőt ami arra a DOS NAVIGATOR-ra épül ami már vagy 20 éve folyamatosan űberel (máig) , én speciel még Linux alatt is (!) Total Commandert használok ... (Wine-nal) Ha meg élvezedni akarok egy szép , ízléses oprendszerben akkor betolom a 2 gigás SD zsugát amiből ~1 gigát foglal el a BackTrack és felbútolok róla egy Compizt fél perc alatt pedig Live CD... telepíteni se kellett és a rajta futó virtuál géppel akár még egy ilyen trutyi Visztát is leemulálhaténék pofátlanul egy ablakban de minek...

    Jedi Academy elfut rajta ez nekem bőven elég. Bemegyek egy Siege pályára és 30ból 10 ember azonnal lecsatlakozik, mert nem akarnak folyamat veszteni.

    1 Giga ramon egy XP-n még akkor is sikamlósabban megy minden drága kis barátom, mint a Visztád a 4-em.... ezért van az, hogy te el se tudod képzelni milyen a munka egy 900-as cerkán, pedig én itt renderelek vele meg minden egyidejűleg...
  • mainruler
    #59
    "Egy 900-as Celeront seggtörlésre nem tudnék használni, nem hogy munkára (függetlenül attól, hogy Win XP, Vista, 7 vagy Linux fut rajta) lassan egy PDA-ban is erősebb proci van."

    Ne mondj ilyet...Pacman, Giana Sisters, Szerencsekerék fut rajta, nem?
  • Gerygrey
    #58
    miért használod a Windows 7-et, illetve miért használod szívesebben (vagy éppen miért NEM ?) a Windows 7-et, mint a Windows XP-t ?

    - Gyors. A jobb memóriakezelés miatt ugyanazon a gépen hiába hogy lassabban bootol, de gyorsabban futnak le memóriaigényes feladatok (mint például a videótömörítés, renderelés, konvertálás)

    - Tetszik a felülete. Igen, például ez nálam szempont. Szeretek kellemes környezetben dolgozni, és ehhez a szép GUI is hozzátartozik. És a Windows 7 GUI-ja nem csak szép, hanem praktikus is, a tálcára "pinnelhető" projekt fájlok és mappák, valamint a favorites/libraries gyűjtők a Sajátgépben áttekinthetővé és bárhonnan két kattintással elérhetővé teszik az alkalmanként több száz fájlt bonyolult mappastruktúrában összefogó projektjeimet. XP-nek pl rühelltem a beépített fájlkezelőjét, de amióta Windows 7-et használok teljesen leszoktam a Total Commander használatáról.

    Az egy giga memóriaigényt meg leszarom, az itthoni gépemben 2 giga van (már nem sokáig) a munkahelyiben pedig 4, plusz itthon van még egy erős videokártya, röhögve elfut rajta minden. Munka, szórakozás, játék, kommunikáció minden röccenés nélkül megy (persze vehetnék munkára mac-et, szórakozásra HTPC-t, játékra xbox-ot, kommunikációra pedig egy linuxos netbookot, és akkor 4 készülékkel oldanám meg 10x annyi pénzből, amit most egy olcsó PC egyben tud)

    Egy 900-as Celeront seggtörlésre nem tudnék használni, nem hogy munkára (függetlenül attól, hogy Win XP, Vista, 7 vagy Linux fut rajta) lassan egy PDA-ban is erősebb proci van.

    Az UAC tényleg szar, de nem kell használni. Az XP-ben sincs, akkor miért baj hogy a Vista és a Win7 kikapcsolható opcióként tartalmazza? Tényleg baromság volt beletenni, de ettől még maga a rendszer nem lesz szar.
  • tomcsa4
    #57
    Semmi para. Gyomláld ki egy Norton 2009-el (én is ezt használom, majdnem veri best) vagy az Putpost 2009-es csomagjával (ami a 2009-es csomagok között a legjobb). Kaspersky a második legjobb, atombiztos az is.

    Nod32 csoamgja 10-ből egyet ért el egy kiváló biztonsági teszten, de hát ezt már megszokhattuk.

    De a legjobb a teljes formattálás (én mindenképpen ezt választanám).
  • chase
    #56
    Arról egy szó sem esik sehol, hogy ha valaki feltelepítette ezt a botnetes verziót, akkor hogyan lehet kipucolni belőle, format és újratelepítés nélkül. Illetve, hogy ha több partició/hdd van, akkor elég-e leformázni az adott partíciót/hdd-t vagy "megfertőzhette"-e a többit is? És melyik vírusirtó/féregirtó/akármirtó program ismeri fel jól?

    Nem tudom ki hogy van vele, de én ilyesmikről szívesebben olvasnék, mint arról, hogy a linux/xp/vista/w7 miért mennyivel jobb mint a linux/xp/vista/w7.

    És igen, voltam akkora láma, hogy feltelepítettem a botnetes verziót, pedig amúgy pont én vagyok az, aki baromira vigyázni szoktam a gépre, mert munkára használom és nem engedhetem meg magamnak, hogy tönkrevágjam, és minden dolog full legális rajta, de olyan sok jót olvastam már a w7-ről, annyira halálba dícséri mindenki, hogy gondoltam megnézem milyen. Így jártam, a kíváncsiság megölte a macskát.
  • A1274815
    #55
    Ugye ezt nem mondod komolyan, hogy őhozzá hasonlítod, magadat?! Ugye?

    Különben meg mindig darabokra szokaták/szoktuk szétszedni a hülyerségeidet, csak veled már érdemben nem éri meg foglalkozni.
  • tomcsa4
    #54
    És aki életében nem hazudott. Ezt elfelejtetted odatenni.
  • Ranbó
    #53
    ne személyeskedjünk! egyébként nem én vagyok. maradjunk a témánál. a komcsik és a cionisták módszere, hogy amikor máshogy már nem tudnak terelni és érvelni akkor belekötnek a szószóló személyébe. lásd hogy belekötöttek a jóságos, igaz és majdhogynem szent, Orbán Viktorunkba, az egyetlen politikusba aki a 80-as évek óta a parlamentben van és nem v*rn*m sz*t a f*j*t egy furkósbottal.
  • waterman
    #52
    arrakistor meg a többi oké, de wanek és lola is ő lenne? valahogy más stílusban vitáztak ők ketten. szimplán csak mindent tagadtak, minden épkézláb indok nélkül. arrakistor-kekcske2-hottold-ranbó meg azért küzd rendesen, jönnek mennek a makrók, szóval vagy fejbeverték azóta párszor vagy mégsem ő az. bár erről ranbó-t kéne megkérdezni. te vagy wanek és lola is ranbó?
  • Ranbó
    #51
    tudom. gyurcsány elvtárs téli palotáját is az ms fizette , hogy magyarországon ne legyen pl. linux az oktatásügyben és a minisztériumokban.
  • tomcsa4
    #50
    Minden hájjal megkent? Ja ja, na megyek egy kört az új Porsche-mel, a Ferrarit már untam. Természetesen az MS fizette mindezt. Meg kiszúrta a szemem egy 200 négyzetméteres ócska házzal és csak egy emeletes. 2009-ben még létezik ilyen? Szánalmas, hova jutunk...
  • Ranbó
    #49
    nem, hanem azért, mert én meg vagyok győződve arról hogy a Vista és a Windows 7 a microsoft és felsőbb cionista körök által tervbevettt trójait tartalmaz, és kizárólag azért nyomják, legújabban még ingyér is fel a netbookokra, hogy a világon minél több embert meg tudjanak vele figyelni, meggyőződésem továbbá, hogy akik itt is nyomják azok (le,- , meg-)fizetett minden hájjal megkent huszárok és mint ahogy az alábbi ábra mutatja egyetlen valós érvet sem tudtok mondani, nemhogy felsorakoztatni a "régi" "kopottas" XPvel szemben, amiből igenis sikerült kivágnunk az előző trójai próbálkozásotokat !!