88
-
slickboy #48 Ha Ranbó valóban hottold/arrakistor/mittudomén, akkor vagy bevette a gyógyszerét, mert sokkal elviselhetőbb stílusban írja a gondolatait le, mint amit eddig megszoktunk tőle, vagy nem tudom...:)
Miért használom szívesebben a Win7-et? Ha sorolok indokokat, úgyis lepancserozol, mivel meg vagy győződve a saját igazadról. Felesleges kérdést tettél fel.
-
tomcsa4 #47 Ő sajnos nem éti meg. Béta verzió, nagyobb hibákkal. :) -
#46 értsd már meg, hogy régi gépre xp való, új gépre meg lehet rakni, de nem való -
Ranbó #45 "A legfőbb ütőkártyája..." - hát igen... az aduász ! TE nem érzed át a súlyát ???
-
Ranbó #44 Én nem várok semmit sem a Linuxtól ! És a Linux sem vár semmit a felhasználóktól! Senki nem fog rosszabbul járni, ha nem használ Linuxot és ha nem Linuxot használ -kivéve magát a felhasználót.
Erre azt szokták mondani, hogy "nem erőszak a disznóTOR" -
Ranbó #43 lássuk most a Te érveidet ! -
Ranbó #42 -
A1274815 #41 Én mondjuk nem igazán hinném el a helyedben azt, hogy valaha is látot Linux-ot. A 3 seces XP-je is érdekes, WMM-el én is megcsinálom ugyan ezt Vista-val, csak kb. 20 másod percet kell kivágnom és a végét kicsit felgyorsítani. -
tomcsa4 #40 Ha egy vírus, ami program, nem fut minden disztrón (ami igaz), akkor miért várod, hogy elterjedjen az asztali konfigokon, amikor megbízhatatlan? Hisz ha a vírus nem megy, ami program, akkor más se :)
Ráadásul eléggé elavult vagy. Ezeréves hibákat mondasz. Nem is érdeme veled vitázni, mert nem érted meg amúgy sem. Iponon is kiheréltem egy linux rendszergazdát, jól esett. Annyira volt rendszergazda,m int a "gépet sose látott" szomszédom. -
A1274815 #39 Van némi igazság szolgáltatás legalább az sg-én látom időn közönként bannolnak: lola, wanek, arrakistor, hottold, gettoharcos 2, Ranbó, kecske 2.
Hmmm... a 2-esek azt jelzik, hogy ezt hozod akkor létre másodszor, egyszerre 2 nick kell neked és így számozod, hogy melyik a második alteregód? -
A1274815 #38 És még egy ékes bizonyíték:
"A legfőbb ütőkártyája pedig a zsidózás, amikor már más érve nem marad :)" -
A1274815 #37 Jé!
Most látom már az általad belinkelt cikknél is ügyködtél a forumban:
"Engem csak az zavar, hogy hülyeségeket mond az IT-biztonságtechnikusok, és kriptográfusok nevében (amit mint szakmabéli nem hagyhatok szó nélkül), egyébként csak egy a sok közül." -
Ranbó #36 az UACnál szarabb, idiótább védekezési mehanizmust még soha életemben nem láttam...
tipikusan lerí róla, hogy 100%, hogy nem kóder volt aki ezt a szart kitalálta
az egyik legfőbb oka az hogy soha nem használtam huzamosabban a Visztá sem, az pont az UAC és az ilyen szintű HIBÁK sorozatos elkövetése volt a Visztában !
(most nehogy azzal mentegetőzzetek hogy "dehát le lehet kapcsolni" mert rögtön sírógörcsöt kapok , mert ugye akkor meg mi a l*f*sznak van ??? hacsak nem azért hogy ENGEM idegesítsen ??)
az UACot egy gyermeteg netről szabadon letölthető, mégcsak nem is vírus-szerkesztő hanem egy ún. (most figyeld a kezem mert csalok ! ) MAKRÓprogrammal, - amelyet semmilyen vírusirtó nem észlel- ki lehet játszani, BÉZIK szintű programozó tudással
( http://www.macroexpress.com/download.htm )
Nem elég hogy idijótának , hülyegyereknek nézik a júzert, a vírusÍRÓt , de még a rendszergazdát is !!!!!! Ezek után mégis mit várnak hogy majd önként és dalolva fizetek érte hogy a szarukat használhassam és az őrületbe kergessem vele saját magam ??????????????????? -
A1274815 #35 "Linuxra való vírusírást, mint olyat azt felejtsd el, hacsak te nem veszed rá a -z egyébként rohadtul felesleges- fáradtságot és írsz eggyet, bár azt sem tudod milyen disztróm van, plussz lehet, hogy valami saját hegesztésű kernelmagon csücsül azt akkor még a superwide disztrofüggetlen .elf-ed se fog rajt megmoccanni, de hajrá!"
Jó hogy az .elf nem fog futni a kiherélt buhera XP-éd alatt. Szépen kivédted. Okos!
Mellesleg abban igazad van a Win7 nem biztonságosabb, sőt alap beállításainak hála, a Vista alapból biztonságosabb (értsd a UAC színtbeállításai kiskaput nyitnak), viszont UAC maximális szentre állítva biztonság szempontjából a Vista és a 7 egyenrangú. -
Ranbó #34 már annyiszor kérdeztem tőletek, de mindhiába, most megkérdezem újra (és nemcsak valami elcsépelt linket szeretnék valaszként kapni, hanem saját személyes tapasztalatokat , élményeket) hogy te , igen te kedves olvasó (író)
miért használod a Windows 7-et, illetve miért használod szívesebben (vagy éppen miért NEM ?) a Windows 7-et, mint a Windows XP-t ?
itt nem is elsősorban a fícsörök felsorakoztatására vagyok kíváncsi (mert ezeket valóban ki lehet keresni egy szempillantás alatt), bár az sem elhanyagolható szempont, hanem amint írtam feljebb a saját személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, mert csak nem hagy nyugodni ez a dolog, h vajon miért lehet ennyi és ekkora pancser ??? !!! -
Ranbó #33 ugyan mitől lenne ez a Windows 7 bármiben is biztonságosabb, mint az eddigi windows-os "próbálkozások" ??? eddig mindegyikre az volt ráírva a telepítésnél, hogy milyen hűdebiztonságos, és ha jól emléxem akkor ennek az ellenkezője is csakhamar kiderült, mint ahogy , ne menjünk messze: ez a cikk is pont erről szól, hogy még kis sem jött a Windows 7 , de már most van rá vírus, troyan, botnet, féreg stb... !!!!
Linuxra való vírusírást, mint olyat azt felejtsd el, hacsak te nem veszed rá a -z egyébként rohadtul felesleges- fáradtságot és írsz eggyet, bár azt sem tudod milyen disztróm van, plussz lehet, hogy valami saját hegesztésű kernelmagon csücsül azt akkor még a superwide disztrofüggetlen .elf-ed se fog rajt megmoccanni, de hajrá !
Nem nézem le az MS-t, csak a Visztát és az arra épülő próbálkozásokat...
XP-vel nincs gondom, ha rendesen ki van herélve.
Te viszont hiába isteníted a Visztát, ezzel meggyőzni sokakat itt már nem fox, minekutána még maga a Microsoft is elismerte, hogy nagyon gyenge eresztés lett.
www.sg.hu/cikkek/49472/a_microsoft_elismerte_a_vista_sebezhetoseget
Pontosan ezért adják ki "sietve" a mentőövnek szánt Windows 7-et most, viszont mindhiába, mert az 1 GIGA RAM-os és 16 giga tárhelyes (!!!) gépigényével nem sokak számítógépét és tetszését fogja meghódítani, hacsak nem lessz majd rá valami stabil vLite , egyszóval kibarkácsolt tiny verzió... -
A1274815 #32 "Processzor szintű memóriába (chace) lehet írni olyan vírust, amit nem fog semmilyen vírusirtó sem észrevenni, az Intelnek voltak is ebből bajai, mert pár egyetemi srác kérdőre vonta őket."
Valóban, a vírus még anyít tesz, hogy a cache-ből bejátsza magát a processzor mikró-kód programjába és onnatól nem vehető észre. Remélem csak az intel küszködik ilyen bajokkal. -
tomcsa4 #31 "Se Linux se XP alatt nem észlelhető a vírus jelenléte...hottold amit említett és igaza is van ebben, hogy nem veszed észre azt a +- 800 számítást, de lehet, hogy a rendszered nyitott könyvvé válik."
Igen, ebben tényleg igaza van arrakistornak (hottold stb). Évek óta 1, azaz egy értelmes mondata volt ez. -
roliika #30 Processzor szintű memóriába (chace) lehet írni olyan vírust, amit nem fog semmilyen vírusirtó sem észrevenni, az Intelnek voltak is ebből bajai, mert pár egyetemi srác kérdőre vonta őket.
Se Linux se XP alatt nem észlelhető a vírus jelenléte...hottold amit említett és igaza is van ebben, hogy nem veszed észre azt a +- 800 számítást, de lehet, hogy a rendszered nyitott könyvvé válik.
És ugye amit az oprendszer nem ellenőriz, mert effektíve ezt sem tudja, hogy van, ott a mögöttes program tényleg küldözhet akár kis UDP vagy bármilyen formátumú csomagocskákat anélkül, hogy bármilyen azon a gépen futó IP scanner is észrevenné.
Valószínű, hogy nem véletlen hiba egyébként, hanem egyszerűen gondoltak az online házkutatások lehetőségére is...amikor a júzer kézzel lábbal próbálja a gépét megvédeni...de így esélytelen. -
atomkrumpli #29 + tovább fejlesztett spam motorral :-) -
tomcsa4 #28 Ja és Daaanonak igaza van. Ésszel kell windowst szedni. De ha valaki megteheti, gyárizzon. Vagy leglaább ne a különféle meghekkelt szarokat szdje már le.
Komolyan mondom, aki állandóan hekkelt Windows-zal bohóckodik és onnét szerzi a tudását az nem több, mint a szomszédom, aki gépet soha nem látott életében. Egyforma IT tudás. -
tomcsa4 #27 A Win XP a Vistához képest egy ratyi szar. Win98-hoz képest elhiszem, hogy jó, de a Vistához fel nem ér. Az, hogy a PH-n vannak annyira buta emberek, min a seggem, nem jelenti azt, hogy mindenki olyan.
WinXP nem tudja rendesen használni a mai hardvereket, biztonsági szempontból megbukott. Magyarul, eljárt felette az idő. -
tomcsa4 #26 Figyelj hottold (nyilván az vagy, látom a kevés eszedről). A biztonságot miért nem nézed? Miért csak a GUI-t, a felületet és a bootidőt? Ez hatalmas butaság a részedről.
Azt se tudod hogy épül fel egy windows. Szánalmas vagy. Hallod, megnézném a Linux tudásodat.
Nagyon lenézed az MS-t. Elhiszed, hogy tudnak olyan károkozót írni, ami még a kicsike atombiztos Linuxodat is szarráveri? Meg olyat, amit a mai legjobb biztonsági programokkal sem tudsz kivédeni. Szóval óvatosan a pofázással. -
Ranbó #25 A képen nem a kék halál látható ! Bár annak egy "közeli rokona" ... ez az a hibajelenség, amely egy CD kivételekor szokott volt megjelenni rendsuerint Windows 98-on , illetve még az SP nélküli Windows XP-n... és a sharing violation-höz hasonló okokra vezethető vissza... miután megnyitottál egy phile-t közbe viszont az azt kiszolgáló forrás meghajtó megszűnik, az oprendszer ilyenformán "kiakad"... -
A1274815 #24 Ranbó/kecske 2/hottold/gettoharcos/arrakistor látom vissza tért hozzánk, új featurök: advanced fake skizofréniával, a többi látom maradt a régi. -
A1274815 #23 Nevetni fogsz, de tényleg van ilyen képernyővédő. Ha kell itt van. -
cipike #22 -
#21 tyűűűű te szakértő vagy ám! -
who am I 7 #20 Ez az új képernyőkimélő -
#19 -
who am I 7 #18 -
Ranbó #17 A legelső dolgom még mielőtt komolyabb tweakelésbe kezdenék egy XP-n, amikor a (az átlaglúzer)lama megkér hogy "gyorsítsam má be neki a gépét" , az az hogy két dolgot azonnal lekapcsolok:
- az automatikus frissítéseket (DE folyamat-szinten ÉS group-policy szinten IS)
- és a rendszer-vissza-ámítást -
Ranbó #16 Ugyanitt mondom el, hogy én spec. nagyívbe elkerülöm az oyan szoftvereket, amik Viszta kompatibilisek... az eddigi jól működő, kis méretű szoftververziók a Viszta támogatása óta brutálnaggyá, de minimum kétszer akkorává és instabillá váltak XP-n ! -
Ranbó #15 Aki láma az szívni is fog. Szerinted hány láma van aki tudná mi az az MD5 crypt ? és az ez alapján való összehasonlítás. De amint elnézem te is láma vagy, mert azt hiszed, ha ugyanaz a méret, az egyből ugyanazt a tartalmat is jelenti, de most akkor megmondom : NEM !
Aki láma, az inkább megkéri a legközelebbi számítógépb*zi haverját hogy telepítsen fel neki valami gyorsat és jót, s erre a haver fel fog neki tenni egy Windows XP-t, jó esetben full verziót, vagy netán egy MicroXP-t. Ennyi.
Ez 100 esetből 99-szer így lessz. Erre már most mérget veszek, ugyanis a Visztánál is ugyanez volt a helyzet, Win7 pedig az 1 GIGA (!) ram minimál gépigényével pedig nemhogy javított, de rontott ezen a helyzeten. -
#14 Aki láma az szívjon... Én is a megjelenés előtt töltöttem le és mégse vagyok tele kémprogramokkal... Az eredeti ISO fájlt kell tölteni és akkor nincs gond, utána kell nézni a méretnek, ha eltérés van akkor tutira valami gányolt telepítő. Ennyi.
Még 1x: Semmi köze nincs ahhoz a dolognak, hogy valaki a hivatalos megjelenés előtt szedi le! Mindössze egy kis sütnivaló kell, hogy ne valami FAKE vírustenyészetet húzzon le az ember... -
vatuszi #13 lehet, hogy erős gépeken valamivel gyorsabb, mint az XP... mit tud még? itt az újdonságok listája: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7#Features
rengeteg apróság, komoly többlet nélkül... na ezért kár volt ennyit dolgozni rajta, és még inkább kár lesz megvenni (csak éppen nem lehet kikerülni, ha majd leállítják az XP frissítéseit) -
Ranbó #12 Kilóg a lóláb !!! -
Ranbó #11 -
Ranbó #10 szó nincs erről ! a mai alapokon a Windows Vistában és a Windows 7ben működő trójai rendszer (a Microsoft féle) a Windows 2000 óta van alfa státuszban, míg a Windows XP 2002-esben (értsd SP nélküli) már béta állapotba került. SP2-től kezdve pedig már majdnem teljes értékűnek gondolták (RC), de jött pár okos programozó és kiszették belőle. Igen, igaz, hogy vannak különböző kósza-megoldások a Microsofttól amik, akár egy Windows 2000-ből is trójai megfigyelő-rendszert "varázsolnak" :
(mindössze megnyitják a gyárilag beépített és lezárt kiskapukat egy harmadik fél által megírtnak állcázott szoftverrel, mint pl. Real Player)
Mivel a forráskódja zárt, csak azt nem rejtenek el benne , amit nem akarnak .
A mai irdatlan erős processzorokon már nincs senki a világon akinek feltűnne, hogy egy-két órajelciklussal lassabb emiatt a gép.. Egyébként igenis vannak, jól megírt, profi trójaiak, amik nem sokat vesznek le a gép sebességéből, de a Microsoft soha nem a professzionalizmusáról volt híres, meg arról hogy gyors és kicsi szoftvereket fejlesszen (lásd : WinWord) hanem inkább mindent túlbiztosított... Én máig egyetlen terméküket használom, de azt is nagyon-nagyon kiherélve: Ez a Micro XP (vagy nLite verzió) és mást nem is nagyon javaslok emberfiának (human being) ugyanis minden más Windows-sal csak többet fog szívni, mint ezzel a MicroXP-vel vagy pl. egy Linuxxal és még csak hasznát sem fogja venni az élete hátralévő részében. Mert mire megtanulná úgyis jön egy Windows8 vagy egy Windows 88 aztán kezdheti előlről a tanulást. -
slickboy #9 Egy asztali oprendszernek miért is kellene több remote desktop usert kihostolnia? Arra nem vmi szerverre szánt oprendszer kellene? Amúgy meg érdekes kísérlet minél minimálabb hardveren megpróbálkozni egy adott oprendszerrel, hogy elindul-e, de nem sok gyakorlati haszna van. Az 5 éves konfigomra nyilván nem erőszakolom fel a Win7-et, max kíváncsiságból, de ha rosszabbul fut rajta mint az XP akkor azért nem a Win7-et hibáztatom majd és visszakerül XP. Szerinted valós piaci igény, hogy a Windows 7 még a kávéfőzőn is elinduljon? Arról meg megint nem a szoftverírók tehetnek ha mások szántszándékkal trójait csempésznek a rendszer telepítőjébe. Kb. 1-2 hetet kellett volna kivárni amíg Microsoft elérhetővé tette RC-t. Megérte ennyire sietni torrentel?