70
  • KillerBee
    #70
    Ah, majdnem kifelejtettem örök kedvencemet, McCoy Tynert.

    http://www.youtube.com/watch?v=aTrb4iOiDpo

    http://www.youtube.com/watch?v=dnijJacikbE

    http://www.youtube.com/watch?v=zgykbYI-F5k

    http://www.youtube.com/watch?v=AVEP7VLBfuA
  • KillerBee
    #69
    Ha szájtépés helyett kicsit visszaolvasnál, akkor láthatnád, hogy az illető saját maga nevezte tuc-tucnak azt, amit hallgat.

    Én nem dobálok neked szegénységi bizonyítványt, biztos boldog vagy a zenei ízléseddel, ahogy én is az enyémmel. Dögivel hallgatom John Coltrane, Gonzalo Rubalcaba, Michel Petrucciani vagy éppen Ken Vandermark igénytelen és ingerszegény zenéjét. :P
  • Nagydög
    #68
    "Maradjon meg ez, az ingerszegény méjnsztrím fanatikusainak."

    Nono, azert ne veszitsd el a realitaserzekedet! :)
  • Nagydög
    #67
    "Amit te tuc-tucnak hívsz, az lábdob és cin."

    Ez melyik zene? Mert KillerBee helyett ugyan nem nyilatkozom, de amit en hajlamos vagyok letuctucozni, az dobot, es cint nem nagyon latott, legfeljebb szamitogepet. Onmagaban az sem lenne baj, mert en szeretem az elektronikus zenet, de tehetseg nelkul szamitogeppel sem megy.
  • who am I 7
    #66
    Nem ismerem Torit, nem is érdekel, nem is akarom :) Maradjon meg ez, az ingerszegény méjnsztrím fanatikusainak.Legyenek büszkékrá :) Nem érzem magam kevesebbnek emiatt..és az az igazság, hogy nem is vagyok
    Mondjuk, ezen a kommenteden besírtam am
  • who am I 7
    #65
    Eleve aki tuc-tuc-nak nevezi azt a zenét, már nem tudhat túl sokat a "zenéről" :) Amit te tuc-tucnak hívsz, az lábdob és cin.Mondjuk, elég sok butaságot írtál..nem is csodálom :) Azért hallgasd csak a Jethro Tullt -t és döngesd a melled szegénységi bizonyítvány on
  • Molnibalage
    #64
    Kínos egy túrót. Max. szerinted.
  • Nagydög
    #63
    A Vigilanttal mellenyultal, hallottam rola. Nem, nem tudnek meselni rola. Tori Amosrol sem tudnek tul sokat. Japan metalbandat se ismerek, es del-szudani d'n'b bandak is kicsuszhatnak a latoterembol olykor, de ez meg mindig nincs pariban Tori Amossal, barmennyire igyekszel. :)
    Termeszetesen megertem az erzeseidet. Kinos na. ;)
  • Molnibalage
    #62
    Már megbocsáss, de ki a faszt érdekel, hogy x éve a pályán van? Miért kéne ismernem attól? Az A-5 Vigilant gép 30 éve nem repül és előtte lehúzott egy évtizedet. Halottál már róla? Tudsz róla mesélni?

    Egy ausztrál rockeret ismerek távolról aki Japánban él. Garantálom, hogy bármikor mond neked olyan előadót aki ott 20 éve pályán van és te a büdös életben nem halottál róla.

    Te viszonylag az idősebb generáció tagja vagy. Te ismerheted és talán még én is. Én csak névről, de soha nem halottam zenéjét eddig. Viszont az 1900-as évek eleji nagy sanzon és bárénekeseit felsorold a kedvemért akik 20 évig is tolták?

    Kicsit nagy a szád és magas lovon ülsz és korod ellenére valamiért úgy érzem nem kellene tiszelnem véleményed. (Ja, a kor állapot és nem érdem...)
  • Nagydög
    #61
    Sot, egy csomo jovore szuleto eloadot sem ismerek. De Tori Amos 20 eve van a palyan, ennyi ido alatt talan atszivaroghatott volna valami. Ja! Ha az emlitett Rob Costlow elregeli a velemenyet valamilyen temaban, akkor en nem azt kerdeznem, hogy ki a tokom ez. Es ez semmifele izlesrol nem szol.
  • FoodLFG
    #60
    TÖBBIEK: Nem is gondoljátok, hogy milyen égő, hogy nem ismeritek az említett előadót...

    huh hát azért ez meredek volt. oO Most akkor mindenkinek kötelezően ismerni kéne Tori Amost ? Gondolom te sem így gondoltad, ugye ? :P
    Arról már nem is beszélve, hogy szerintem kb mindenki tud olyan előadót mondani, akit pedig te nem ismersz. És még az is lehet, hogy az az előadó jobb, mint a Tori Amos. Innentől kezdve értelmetlen az egész ki kit ismer téma.

    Hú pont most jött le a Tori Amos torrentem, szóval be is fejezem. Jó zenehallgatást mindenkinek :D
  • TeDDyRuSh
    #59
    Kicsit védelmébe kelek a "tuc-tuc" zenének. Mivel szívesen hallgatok sokféle zenét, még Tori Amos-t is néha, ne feledkezzünk meg, hogy ezek a tuc tuc zenéket gyártók, mixelgető emberkék, akkora rajongótábort tartanak fent, mint nagyon sok autentikus zenekar vagy művész. Sokat segíthetnek néhány rétegzenének, hogy más stílust kedvelők közé is eljusson. Tori Amos is így tesz, hisz a Youtubon az elsők videótalálatok között bukkan fel TA remake-i, a Smells like teen spirit (Nirvana), vagy az Enjoy the Silence (Depesh Mode, amely a legnézettebb videója a Youtubon 2 millával).

    Az eredeti témához meg annyit, akármennyire is fikázzuk az előadód, hogy mennyi pénze van, vagy hogy szart csinál, az az Ő szarja és abból él. Azért mert te úgy gondolod, még nincs jogod a szart ellopni. Nekem sem. Senkinek. Mert ha egy számot letöltesz, legyen az warez, torrent, rapidshare, stb. akkor valakinek az eredti 5letét és a neki segítőinek a lóvéját nyúlod le. Ha tetszik, ha nem. Talán nem véletlen, hogy TA-t helyezik előtérbe, mert neki 12 millió albuma és több ezer telt házas koncertjei voltak. Valószínű nincs pénzszűkében. Reméljük.

    Nem megmagyarázni kell a lopást, hanem abbahagyni, vagy gondolkodni az új lopási technikán, mert egyre több kormány lép. Pl most a francia. Ott is akire rá lehet bizonyítani a kalózkodást (ebbe vszínűleg beletartozik a fájlcserélés is), annak felmondják az előfizetését. És ennyi...
  • Molnibalage
    #58
    Nem. Én is felsoroljak pár előadót amit szerintem, hogy égő akiket te nagy valószínűséggel nem ismersz? Más ízlését nem kéne kritizálni.

    De ennyi erőval az is égő, hogy az emberek alsó hangon kétharmada természettudományos analfabéta vagy szimplán hülye. Az nem égőbb, mint pusztán a zenei lexikális tudás hiánya?
  • Molnibalage
    #57
    Miért is kellett volna? Ennyi erővel szégeny, hogy te nem ismered valszeg Rob Costlow munkásságát. De te biztos mindentudó vagy.

    A Roxette "picit" ismertebb Tori Amos-nál azon egyszerű oknál fogva, hogy a Sláger rádió játsza és populárisabb..
  • KillerBee
    #56
    Gondolod, hogy aki tuc-tucot hallgat, az képes végigszenvedni egy Jethro Tullt vagy Led Zeppelint? Bachról, Schubertről vagy akár Prokofjevről nem is beszélve.

    A fentiek már mind őskövületek és előre kell nézni a jövőbe, mert csak akkor vagy menő és cool, sőt kewl. :)
  • Nagydög
    #55
    Ez keremszepen marhasag. Ezek szerint aki nem allit elo valamilyen kezzel foghato termeket, az nem is dolgozik? Mert ugye, ha nem jar neki erte semmi, akkor kb. ezt mondjuk. Marpedig meggyozodesem, hogy sok nyomorban meghalt muvesz is siman becserelte volna egy kis joletre azt a tenyt, hogy halala utan mindenfele sznobok kisebb varosok arat adjak majd egy muveert. Sz'al ez azert bonyolult dolog.

    U.i.: Ellopni egy autot vilagos lopas. Ellopni ugyanennek az autonak a terveit, es az alapjan gyartani, megsporolva a fejlesztesi koltseget micsoda? Pedig a tervek immaterialisak.
  • fv
    #54
    NEXUS: "Ha normális minőségben adnák ki talán még a Toriámosz lemezét is megvenném." Szerintem kicsit körbe kéne nézned, mielőtt ilyen okosakat írsz, ugyanis Tori Amos egyike azon keveseknek, aki kiadják vinylen a zenéüket. Szóval irány az ebay: 18€-ért már viheted is!

    TÖBBIEK: Nem is gondoljátok, hogy milyen égő, hogy nem ismeritek az említett előadót...

    A cikkhez hozzászólva pedig: mindenkit fölháborít (engem is), ha leparazitázzák, és az első reakció a visszavágás, hogy ha igazán jó zenét csinálnál, akkor megvenném, éljé' a koncertekből, bezzeg Trent Reznor, stb! De aztán - kicsit lenyugodva - azt kell hogy mondjam, hogy sajnos igaza van. Akármennyire is művészet a zene, ahhoz hogy a merevlemezre vagy az mp3 lejátszóra kerüljön, egy komoly ipari tevékenységen, gyártási folyamaton kell átmennie. Szóval, ha magát az alkotást nem is tartanánk munkának (csak mondjuk önkifejezésnek, és örüljön, ha meghalgatják), a gyártás foglalkoztat egy csomó embert a hangmérnöktől a marketingesig, akikre szükség van. És ezt valakinek ki kell fizetni. Szal pénzbe kerül.
  • hol9672
    #53
    Milli Vanili bukta, biztos? Annak idején abból volt a balhé, hogy kiderült, nem a fiúk énekelnek a számokon. De ezzel Den Harrow is így van, és köszöni szépen, megvan.

    Inmateriális javakat reprodukálni pedig nem lopás.
  • AgentKis
    #52
    Nekem a cím is nagyon fura!
    "a zenelopás" nem az amikor valaki pénzért olyan zenét játszik, vagy ad ki, amin felismerhető, hogy nem a saját szerzeménye??

    A zene hallgatást semmiképpen nem tekinteném zenelopásnak. Még akkor sem, ha illegális másolatot hallgatok (saját célra készült másolat nálunk egyébként is legális, csak az engedély nélküli terjesztés tilos).

    Ez az egész szerzői jogosdi, meg szellemi termék védelem teljesen hülyeség átgondolatlan badarság. Az emberiség találmányai szerzeményei legyenek már közkincs! Pl. a törvények is szellemi termékek, le is kellene védetni őket és bűntetni a bíróságokat, ügyvédeket ha ingyen használják! Vagy Ottó leszármazottai minden egyes legyártott Ottó motor után kapjanak jogdíjat! Hova vezet ez? Nem a szabad gondolatok felé az tuti...
  • Nagydög
    #51
    Azert a "ki az a Tori Amos?" hozzaszolok eleg latvanyos szegenysegi bizonyitvanyt rittyentettek magukrol. Nem, nem azert, mert o olyan jo, hogy mindenkinek szeretnie kell. De azert illett rola hallania legalabb. Hasonloan a Nazareth, Jethro Tull, Roxette, Black Sabbath, Pantera, Led Zeppelin, vagy akar a Milli Vanili(mert annal latvanyosabb bukta keves van/volt).
  • Molnibalage
    #50
    Ez tényleg nem olyan rossz! Lám mire jó egy sg-s cikk. :)
  • Molnibalage
    #49
    Én sem értem. Mérnöki szabadalmakra nem jár ennyi és azok azért egyes esetekben nem csak élvezeti célokat szolgálnak. Én kb. 5-8 évet tartok reálisank szerzői jog estén zenében év filmben is max. 10 évet.
  • Julius Caesar
    #48
    nekem is szimpi trent reznor, de neki van egy CD kiadója, úgy mellékesen. de mindenképp őt támogatom, mint tori álmost...
  • Ferrer
    #47
    Az én helyesírásom kiváló. :P
  • BlackRose
    #46
    Semmi a világon nem gátolja meg abban, hogy minden este zenéljen, koncertezzen és a belépő jegyekből éljen, éppen úgy mint ahogy én is és általában a többség is minden nap melózni megyünk... a gond itt abban van, hogy azt hiszik, hogy leirnak egy beszari versecskét ráhúznak egynéhány akkordot, millió peldányban sokszorosítják és mindjárt 1000m2 villát és 5-6 sportkocsit kell ezért kapniuk... szóval az egész szórakoztatóipar egy nagy szar.

    Aztán jön egy Susan Boyle, nem is tudtuk, hogy létezik aztán hangjával viccből ledúrja a "nagy" milliomos zenészek 98%-át semmi digitális studióban végzett hangmanipuláció nélkül...
  • robertone
    #45
    Khm... Ha még a helyesírásodon tudnál kicsit rontani azt gondolnám, te vagy danika... (ÖregSGmotorosok előnyben a hsz értelmezésénél)
  • who am I 7
    #44
    Rob maythot nem nagyon hallottam még roxyba..vagy danubiusba :D , de megnézem milyen alapot csinál :) ..hátha meghallom a spanyol viaszt :D

    A fülbemászó mindenkinek más :) tuti, hogy ha most kérdeznék egy hard technos , vagy HC -s arcot, nekik az lenne a "fülbemászó" :D :D :D
  • Ferrer
    #43
    Ja nem, a rádiós zenékről beszéltél. De tök mindegy, le van ejtve.
  • Ferrer
    #42
    "Igen, jól meg maszterelt zenéket hallhatuk JAVARÉSZT! (mivel milliós studiókba csinálják :D ), de azokat az alapokat kb egy bármilyen zeneszerkesztővel a default samplekkal megcsinálom :D "

    HE? Most vagy nem tudod, mi az a mastering, vagy már itt is a német "technóról" beszélsz. Ha ez utóbbi, akkor csináljál már egy rob mayth alapot. Na, csak úgy!

    "Eléggé ismerem a német technot :D Jah pár szinti, meg a durván monoton alap akit kielégít.."

    Ez benne a lényeg :O Monoton ütem, fülbemászó dallam, felépítés-lerombolás..

  • KillerBee
    #41
    Biztos nálam sokkal jobban tudod, milyen zenéket ismerek. :P
  • who am I 7
    #40
    Amit te szeretsz az az underground :)
  • who am I 7
    #39
    Oks :) Neked jó a múlt, én általában a jelennel és a jövővel foglalkozok...Nem egy nevet tudnék még, aki nagyon komoly, és az életbe nem hallanál róla, mert nem mozogsz abban a körben, és nem is fogsz soha :) Téma lezárva :)
    A kraftot is csak azért írtam, mert még gyerek voltam azt hallgattuk sokat :) mostanra semleges..meg én inkább jobban szeretem az előremutató dolgokat, vagyis csak azt.
  • KillerBee
    #38
    Vagy még inkább az Eloyt.
  • KillerBee
    #37
    "ha valaki profi munkát akar kiadni a keze közül [...], az bizony megizzad vele, és nem olyan könnyű mint azt te beállítod."

    Biztos, hogy ezt nekem szántad válaszul?

    "talán a kraftwerket tudnám megemlíteni a régiek közül..."

    Én meg a Tangerine Dreamet.

  • Ahoy
    #36
    kicsit off: kispált énis már csak koncerten hallgatok. konkrétan énsem ezt a stílust már nagyon, hogy alter...mert már ez is az egyéniség helyett tömegszar lett: D a művészkedésükkel, meg a hülye megjátszott elvontsággal és nagy sálakkal nyáron is :D ... konkrétan minden stílust utálok, főleg azokat akik megjátszák magukat. Egyéniség rulz. Onanntól bármit szerethet csak jófej lehet.

    De mondom mint zene egészen mást jelent nekem a "nemkommersz" "nemhagyományos" jó tegyük rá ezt a jelzőt hogy alternatív...,lehet hallgatni lehet ráprögni, és ezek a koncertek baromi jók szoktak lenni.
  • who am I 7
    #35
    Jujj a kispál :D :D Nem én nagyon az ilyen alterosok ellen vagyok :( de mondom, elismerem a komoly cuccokat, és van is olyan amit meghallgatok :) De nem azt hallgatom nap mint nap.
    A psy-ből csak a chill ami bejön, lassú, elmélyűlt, durva szintik, van mondanivalója...ahhh azokat imádom :) Kész is vagyok tőlük...ha érdekel 1-2 érdekesebb darab szólj :)
  • KAWAszaki
    #34
    Amióta modern zene létezik, ez a probléma jelen van.
    A kazettákat is másolták, mégse volt ekkora visszhangja.
    Lakodalom Galambos Lajos kazettáit is másolták orrba-szájba, mégis megél (nem is akárhogy)
  • who am I 7
    #33
    Sajnálom, bocsi :)
    Igen, jól meg maszterelt zenéket hallhatuk JAVARÉSZT! (mivel milliós studiókba csinálják :D ), de azokat az alapokat kb egy bármilyen zeneszerkesztővel a default samplekkal megcsinálom :D Semmi fantázia, semmi elmélyültség...aztán végig nyavajognak valamit oszt csókolom :) Kár, h ennyivel be érni a nagytöbbség...na de ez szubjektív vélemény!!!! Van akinek ez jön be :) Nem egyformák az emberek...
    Eléggé ismerem a német technot :D Jah pár szinti, meg a durván monoton alap akit kielégít..Hát nem tudom, elég ingerszegény környezetben nőlt fel, de távol álljon tőlem a személyeskedés, ezt csak úgy gondolom...Én hallgattam, és 2 hónap alatt meguntam az egész hóbelebancot.fantáziátlan,monoton,nem finóm, semmi érzelem.Talán a minimál technoban van valami, de az megint uncsi
  • Ahoy
    #32
    Ha már elektronikus zene, akkor Goa, Psy trance :D...de azokból sem az elborult verziók, hanem amiben tényleg éle a ritmus, és nem monoton az egész, hanem teli van különleges ambient elemekkel, vagy akusztikus hangszerekkel. :) Az ilyen elborult LSD-s gombás zenékre lehet jól transzba esni :) ahogy vadászat előtt az ősemberek is :) Ja meg a dnb is jó, de abból meg a jazz-esebb liquid, vagy ambient dnb. A kommersz dücdücöt nem szeressük'

    Viszont ezzel a "idióta szövegét hallgassam zenébe" elmélettel nagyon nem értek egyet... Fő kedvencek azért mégis a mély tartalmú zenék.
    Vagy jó dongolatok, amik már versekként is megállják a helyüket... Nemigaz hogy nem jó egy quimby, vagy a nosztalgikus kispál alatt ordítani a tömeggel a szöveget és totál átélni :D

    de hát ízlések és pofonok...
  • Garrett27
    #31
    BÁÁÁRCSAK úgy működne a borral, ahogy ezt a magát művésznek nevező Tori Amos hozta fel pédának.
    Akkor megszabadulnánk a sok rossz minőségű, agyoncukrozott, borhoz korántsem hasonlító löttyöktől. Pl. egy Nagyová nevezetű cég a felvidéken árulja a díszes Tokaji borát, amiben közel sincsen az a minőség, amit tokajinak lehetne nevezni (ugyanis nyílt titok, hogy honnan szerzi be a szőlőit...)