39
  • B0nFire
    #39
    Ez naon jó! Nyilvános vizelés(ek), gyereket lelövik az utcán, részeg gördeszkás beájulva, drogügyletek, éppen lángoló ház, utcai verekedések. A többi csak poén. Habár hogy pont a Google autó vágja el az őzet, kicsit fura. Lányok kivillantják a cickót, meg valaki megkéri a párja kezét, ezek jó poénok.

    Mi ebből a tanulság? Nem kell az utcán vizelni, verekedni, lövöldözni, droggal bizniszelni. Vagy talán ezeknek az embereknek az érdeket védi az adatvédelmi biztos?
  • HiddenTruth
    #38
    Google Street View Top10 ehh

  • B0nFire
    #37
    Pontosan erről van szó, mivel az emberek nem hülyék, bármennyire is megpróbálja a média úgy beállítani, hogy a köznapi embereknek állandóan fogni kell a kezét, és gardírozni. Nem adja meg a privát telefonszámát és kész.

    Amikor ehhez hasonló dolgok felmerülnek, érdekes módon sosem az utca embere aggodalmaskodik, hanem a Zombucman. Ő meg hivatalból aggódik, mondhatni ezért kapja a fizetését. Aggódjon. De ne írja meg az újság.
  • hangulati
    #36
    Állvánnyal is lehet mosott képeket készíteni...
  • homeless
    #35
    Érdekes, hogy akik a német pedofiltörvénynél mindenféle összeesküvéseket láttak, azok most a google-t védik:))) A neten sokkal nagyobb hatalommal bír a google, mint egy szaros Németország.
  • hangulati
    #34
    ha veletlenul ketszer menne el, bocsanat.
    hat, egy szo, mint szaz, ha adatvedelmi lennek en is biztos aggodnek a google autoi miatt. Magam inkabb az adatvedelmi biztos miatt aggodom. Bar, miota fenykepezni szabad, azota ez szamomra nem kerdes. Talan, ha naponta frissitenek. Errol azonban egyelore nincs szo. Szoval, inkabb koszonom szepen. Gondolkozzunk el inkabb pont itt, az SG-n reklamozott "szolgaltatason". IQ teszt. wow. kitoltod, de, ha szeretned megtudni az eredmenyt, meg kell, hogy add a mobilszamod. Valamiert nem szimpi. Ti hogy vagytok ezzel?
  • Adenoma
    #33
    emeljük a tétet. akinek a kutyája éppen a "dolgát végzi" a képen, az kap 1 rekesz sört
  • hiba
    #32
    szerencsére a technika és innováció sokkal nagyobb léptekkel halad mint egy böszme állam-szerkezet

    ha kizárólag az állam jogrendszerétől függne
    internet se lehetne meg semmi amit nem ellenőriznek es kulon eljárás után döntetének az igénybevétel lehetőségéről :)

    ez mázli
    kulonben mindent megkúrnának a jogi-guruk (igy is már tul sok mindenbe kontárkodnak) és gyakorlatilag semmi fejlődés nem lenne :)

  • endyxx
    #31
    Hát tudjátok... az utcaképet én élőben szeretném látni, nem egy évekkel előbb felvett videóból vagy képekből összerakott akármi. Aztánmeg. Hamár utcakép, akkor féljenek a rablók, gyújtogatók, pedofilok. Na ez.
  • B0nFire
    #30
    Kedves Ombuc-men!

    Amennyiben meglátom a saját lakásomat a képen, azt le kell bontani, illetőleg el kell költöznöm a városból és meg van oldva. Gyakorlatilag minden egyes épület üzemeltetőjétől/tulajdonosától beleegyező nyilatkozatot kell aláíratni, hogy lefényképezhesse. Nem csak a Google-nak, hanem a hazánkba látogató, azt minduntalan fényképező turistáknak is! Ez ugye megoldható?

    Ha tudna egy hangyafasznyit is a digitális képalkotásról, eleve nem beszélne ilyen marhaságot, hogy a kitakart képeket valaki visszaalakítja, mivel ez lehetetlen, mivel az elveszett információt nem szerezhetjük vissza. Ez kábé egyenlő azzal, hogy a fát szétforgácsolhatom, azonban a forgácsból már nem csinálhatok újra fát. Teccikérteni???

    "..tájékoztatja-e a cég előzetesen az érintetteket a fényképezésről..." - Tetszik tudni még vagy két ilyen marhaságot kérdezni? Gondolom, a Google-nak levélben kell minden magyar személyt előzetesen kiértesíteni, akik majd egy hét múlva lesznek az utcán a fényképezéskor!!! Nem tudtam, hogy a Google munkatársai a jövőbe is látnak. Ebben az esetben jövedelmezőbb vállalkozásba is foghatnának nem?

    "..kitakaró szoftvert már az adatrögzítéskor automatikusan, vagy csak azt követően alkalmazzák-e." - Nem tökmindegy, hogy eleve úgy fényképezik, vagy utólag takarják ki Fotosoppal??? Vagy netán arra tetszik gondolni, hogy a gonosz, rossz Google-terroristák feljegyzik Gipsz Jakab autójának a rendszámát, azt megtartják saját maguknak, így később mindenféle visszaélést tudnak elkövetni az adatok birtokában???

    Talán nem mindig saját magából kellene kiindulni.
  • Darth Sith
    #29
    nem hogy örülnének, hogy kis szar országunkba eljönnek és megcsinálják. Akit meg zavar h rajta van a képen, küld nekik egy mailt és kiszedik.
  • polarka
    #28
    Simán le is szedhetnek a képről embereket, ha akarnak. Uncsik ezek a folyton mindenhol a nagy testvért látó jogi marhaságok. Ha az emberek konkrétan látják, h visszaélnek vkik a helyzettel, akkor nyugodtak lehetnek a jogvédők. Akkora tiltakozás lesz, h több kamera nem is marad sehol a világon (képletesen értem, nehogy vki belekössön).
  • greganka
    #27
    hátha tudnám h mikor jönnek ide utcánkba tuti kimennék mutogatni a seggemet :D:D
  • waterman
    #26
    ha én tudnám, hogy holnap kettőkor elmennek a ház előtt, akkor kiállnék egy táblával, hogy don't hide me! want to be visible! és masszívan integetnék.
    aki nem akarja, hogy félmeztelenül lefotózzák, az talán ne nudizzon közparkban meg, ha nem akarják, hogy befényképezzenek a kertjébe, akkor meg csináljon egy tetves kerítést. ha nem akarják, hogy befényképezzenek a körúti ablakán akkor rakjon fel valami függönyt. mellesleg 1 hete ez folyik mindenhol, még a tv-ben is volt, aki nem akar benne lenni, az hátat fordít a kocsinak, mikor elmegy mellette és kész.
    amíg a googli ezt ingyen és bérmentve megcsinálja, addig én támogatom őket. ha nem lenne google earth, soha nem látnék utcaképeket hongkongból, per pill más módon nem láthatnám a saját házunkat felülről, nem nézhetném meg, hogy na kb hogy is néz ki az a hely vagy környék ahova készülök.
    akinek rejtegetni valója van az meg rejtegesse és ne utólag pampogjon.
  • Sir Quno Jedi
    #25
    Sajnos rólunk műholdképet is csak aránylag rossz felbontásút pakolnak fel, azt is agyontömörítve, de azért így is fel lehet ismerni a házikómat, a kertemet és benne a cuccokat. Ha egyel közelebbi és jó minőségű fotó lenne (mintahogy az ő területeikről van is), akkor tudnám követni az ingatlanom fejlődését időben (néha frissítenek azé). Lehetett látni, mikor autót cseréltem, garázstetőt cseréltünk stb.-stb.
  • Tsol
    #24
    A cigányok így térképezik fel a vaslelőhejekt.
  • Kraptor
    #23
    Spanyolról kifejezetten szép és elég jó felbontású képeket csináltak. Ott mindenki ki van takarva, rendszám, fej, stb.
  • FefeeX
    #22
    Benne-leszeka-tévében-benne-leszeka-tévében :)
    Persze, vannak olyan faszkalapok, akik nem akarják, hogy rajt legyenek, mert rejtegetni valójuk van - ha felszólalnak, minimum egy alap csekkolást nyomnék ellenük a rendőrség helyében... :)
  • immovable
    #21
  • 05lampard
    #20
    Bizony, aluminium, réz és egyéb szinesfém dolgokat log n-es futási idő alatt megtalálják majd a "svédek" a Street View-n, aztán a cyber-csoport átadja az operativ csoportnak az infókat és mehet is a beszerzés.
  • liberty2
    #19
    Anyám ... majd reklamál az ai felismeri magát és nem akarja, hogy ott legyen! Az ír egy e-mailt a Google-nek és ők szépen kisatírozzák a kérdéses területet vagy adott esetben ( ha nemzetbiztonsági kérdésről van szó ) akár egy egész utcaszakaszt vagy utca törlését is lehet kérni. A megfelelő indokkal meg is teszik. Erre példa Washington-ban a Fehérház környékén van egy utca ami jól láthatóan le van fotózva, de amikor odaérsz azt mondja "A kép biztonsági okokból letiltásra került." ( Persze mindezt angolul )

    Innen üzenem kedves Árpád Úrnak, hogy ne ő akarja megmondani nekem, hogy egy ilyen fantasztikus, remekbeszabott oldalon fenn akarok-e lenni vagy sem. Naná, hogy benne akarok lenni, akár satírozás nélkül is! :D Csak még nem találkoztam az autóval ... d ami késik nem múlik :D
  • Alwares
    #18
    Nehogy már betiltsák ezt!
    Majd jönnek ide az ilyen Molnár F Árpád szerű autista faszkalapok és majd sírnak, hogy emiatt mennyi jog sérül és hogy lám épül az orwelli valóság....
    Baromság. Hülyékből elég.
  • Kraptor
    #17
    Bezzeg mikor az Ügyfélkapun úgy tudtál bejelentekzni, hogy az előtted bent lévő adatait láttad akkor nem rinyáltak ennyit, pedig az egy kicsit érzékenyebb információ volt, mint, hogy a kitakart fejed rajta lesz a Googlin vagy sem.
  • immovable
    #16
  • who am I 7
    #15
    Csak nehogy a cigók kezébe kerüljön
  • immovable
    #14
    ...hogy egyes objektumok fényképezése nemzetbiztonsági érdekeket sérthet.

    uhhh ilyen van agyarországon? :D
  • Vogel
    #13
    Vajon elég fejlett a képstabilizátoruk a magyar utakra? :D azért ennek a 2-2,5m magas állványnak szép kilengése lehet, ha kátyúba fut.
  • rajdi
    #12
    Aki az itt készült képekkel károsan vissza tud élni, az nem fog a google-ra hagyatkozni, hanem megvannak a saját módszerei. Ezen az alapon az összes utcán készült fotót, amit meg tudok nézni bármelyik fénykép megosztó oldalon (amiből van egy rahedli) le kéne csekkolni mindenkinek, hogy nem-e sérti a droid jogaimat...
  • Sir Quno Jedi
    #11
    Jó, hogy a saját adatvédelmi biztosunk (tudjuk kik szoktak ezek lenni) pár évvel (netán évtizeddel) el van maradva a valóságtól, de nagyon. Pont, mint ez a tetves EU.
  • JL666
    #10
    mit vársz, hogy valaki álljon ki 3 napig a körútra és várja, hogy mikor jön a gógli autót és ha jön akkor húzza le a nadrágját egy láda sörért?! utálom a sört
  • Griphons
    #9
    Ez nevetséges. Jóri Andriska elgondolkozhatna azon, hogy amerika nagyvárosait már rég befotózta a google, ott mégsem panaszkodnak ilyen mondvacsinált ürügyekkel. Szerintem az fáj nekik, hogy nem fizet nekik egy rahedli dollárt a google.
  • TrombitásFrédi
    #8
    Szinte már látom lelki szemeim előtt az elkészült fotókat, amiken sok-sok mulya magyar mint a birkák, zacskóval a fejükön láthatóak a képeken, nehogy valaki felismerje őket.
  • Amcir
    #7
    Csak ez azért van mert tegyük fel alacsony az ablaka a lakásodnak ilyen autó befényképez... Ja és nekem személy szerint nem tetszik valahogy a panorámafotók se.
  • PetiX87
    #6
    Aki ennyire félti magát, hogy mások is meglátják, az ne menjen ki az utcára. Soha. Vagy legalább vmilyen maszkban. Ilyen hülyeség miatt nem kéne egy hasznos szolgáltatást meggátolni.
  • Dany007
    #5
    Te betéptél? Sz.ted kinek ér ez meg egy rekesz sört? :D
  • Alexease
    #4
    Ez az adatvedelem Europaban, eloszor a Nemeteknel most meg itt is, egy vicc. Akarkivel beszeltem eddig, MINDENKINEK tetszett a szolgaltatas, teljesen poen es hasznos. Ez a szerencsetlen, nyomorek Europai Unio (az extra luxus kepzetevel, extra adoival, a szanalmas, lehuzos kotekedeseivel az Intel, Microsoft, Apple, AMD es mitutomenmeghogykivel) ha ilyen szolgaltatast szeretne (vagy csak a terkepet), 10 evig tervezgetne, targyalna, es 20 evre beruhazna. Nem hogy orulne, hogy egy Amcsi ceg megcsinal mindent "ingyen"... Ha nekunk kellene megoldani, kihagynanak, semmink nem lenne, se GPS, se terkep se semmi...
  • sonicXX
    #3
    Csak annyi kérésem van még az előzőhöz: lehetőleg egy autóval gyakran látogatott helyen történjen, mert annak semmi értelme nincs ha egy eldugott mellékutcában nyílik a lehetőség amit autós sosem fog megnézni - lehetőleg olyan hely legyen, amin külföldiek gyakran járnak :)
  • sonicXX
    #2
    Aki meglát egy google-ös panorámaautót és a pucér alfelét odatartja, annak ajándékozok egy kocka sört ha a streetview-n is igazolni tudja hogy ott és akkor és valóban ő van a képen. Ja és: csak egy befutó van, aki a leggyorsabb - nem vagyok sörgyár (sajnos).

    ;) Hajrá ;)
  • Papirzacsi
    #1
    A héten láttam ezt, vagy egy ilyen autót az Andrássy-n. Pár hete meg egy román rendszámú autót, ugyan így kamerákkal felszerelve. Egy nemrég olvasott cikk szerint a románok fényképezik le a várost, mert a google nem tudja, vagy ilyesmi, most meg itt a google. Úgyfest a románok sok pénzt dobtak ki feleslegesen...