65
-
#65 amiért mneg pénzt adnék a javarésze elérhetetlen hazánkban, továbbá szállítása is sokszor US only
-
richi105 #64 Ezzel a dologgal én is teljesen egyetértek sok a salang a filmek, játékok és zenék közt persze ez magán vélemény. Viszont azt nem nézem jó szemmel, hogy mindenki csak uralkodni akar a másikon mindent kontrollálni és irányítani. Néhány emberke már így is világurának képzeli magát. Az Internet hajnalán éltettük, hogy az emberek milyen könnyen megoszthatták egymással a tudást , anyagaikat és más dolgokat most meg káros vagy mi hmm. fordult a világ. Az pedig aki azt hiszi, hogy uralma alá hajthatja az internetezőket az kicsit túl értékeli magát és hamar rá fog jönni, hogy erőszakkal és megfélemlítéssel itt nem ér el semmit. -
Justil #63 Az egészben az a pláne, hogy manapság a filmek, játékok, zenék 99%-a nem ér annyit, hogy elmenjen az ember moziba, megvegye a játékot vagy az adott zenét. A minőség kérem szépen azon bizonyos kétéltű hátsó fele alá süllyedt, így aztán ne kár csodálkozni, hogy él és virul a szlogen: "try before buy".
Jó, jó, tudom, sokan vannak akik akkor sem fizetnek a tartalmakért, ha betesztelték azokat, és kiderült, hogy jók, de ez akkor sem elhanyagolható szempont.
Ma mindenesetre bizalmat szavazok az új X-Men filmnek, remélem nem bánom meg, az utóbbi 2-3 évben 10-ből 9-szer csalódottan jöttem ki a moziból.. -
tricky #62 üdv.
csak arra nem gondolnak a nagy kiadók és cégek hogy az Ő saját ici pici kölkük is torrentoldalakról töltöget és akkor ők is a törvény elé fognak kerülni, persze ők majd kikerülik ezt és lefizetik a biróságokat, mint ahogy már megszoktuk hogy a pénz beszél és a kutya ugat !
szóval akinek van pénze az sosem fog ilyen torrent letöltések miatt börtönbe ülni
minden elitélt csakis szegény ember lesz, aki örül egy kis fil letöltésének és egy zene meghallgatásának !
üdv. -
daswalker #61 A warez ellen a fejlesztők tehetnének a legkönnyebben.
Egyszerűen baromi ütős regisztrációalapú (online) tartalom kéne.
A kölyök vagy megveszi, vagy kimarad belőle. Easy. -
Justil #60 Boccs ,pontosítanék, sajnos valóban nem a többségre jellemző, hogy vágják a témát, akár csak ha az SG-t nézzük is. Ettől függetlenül van, nem egy, akit nem kell kapásból leidiótázni... -
Justil #59 Sanzistift kapizsgálod a lényeget, de kár lehülyézni a többi fórumozót. Valóban van köztük, aki a(z) TORránál sem lát messzebb, de a legtöbben vágják amit mondasz. Csak ez a cikk most konkrétan a warezzel és a torrenttel kapcsolatos, ezért a filecserélésről megy a vita.
S mivel ahogy azt te is leirtad, a filecserélés egy RÉSZE annak, amit kontroll alá akarnak vonni, ezért azt is a védelmünkbe kell venni. Sokszor én is hajlamos vagyok az egész zeitgeistot egyként kezelni, és próbálni a problémát gyökerestül megfogni (nem mintha én magánemberként erre képes lennék), de néha nem árt egy-egy részterületről is szót ejteni, külön.
Legalábbis, amíg van P2P, warez, filecserélés, nevezd ahogy akarod, addig még van mód arra hogy az emberek megosszanak egymással dolgokat, esetleg olyat is ami a rendszernek nem válik előnyére, függetlenül attól, hogy egy "kalóz" filmről, vagy egy politikai töltetű, lázító írásról, vagy bármi másról van szó...na jó éjt! -
kkowika4 #58 Nem értem én sem ezeket a jogvédőket.
Tegyük fel, hogy sikerül elérni azt, hogy mindenkit elfognak aki warezol. Aztán hogyan tovább? Kifizettetik azt az x százezer/millió Forintot?
És ha nincs miből és inkább vállalja a börtönt?
Állambácsinak úgy sem fog mindez kifizetődni, mert az is lehet hogy majd a börtönökbe 15-szörös lesz a túlterhelés. Aztán hova tovább?
Sanzistift: Igaz amit mondasz, teljes mértékben. Most is manipulálnak, szexőrült és erőszakos világban élünk...
Valamint ha megfigyeltétek akkor a bulvár nagyon elöljár sajtóban. Hogy miért? Nehogy meglássák mi folyik a háttérben. Katonai szervezkedések,politikai megalkuvások és a többi.
A bulvár csak figyelemelterelés azokról a dolgokról amik a világban lejátszódnak, hogy ne arra figyeljenek az emberek. ennyi... -
slickboy #57 Nagyszerűen látod a lényeget. A termelőmunka is ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint az elosztás. Vagyis ha nem állít elő senki szellemi terméket vagy fizikai terméket, akkor nem lesz mit védeni a másolástól/lopástól. Míg ha bezár néhány kiadó, akkor mi van? Majd feldobja a művész letöltésre vmi honlapra a produktumát (ha elektronikusan továbbítható persze a műve), és kihagyja a hájfejű managereket.
Ez a sok kretén ha a középkorban él, börtönbe záratja a kódexmásoló szerzeteseket, aztán most szegényebbek lennénk pár fontos könyvvel... -
Sanzistift #56 Idézlek: " Ilyen erővel hagyjuk, hadd dögöljön éhen az összes afrikai, mi csak küldjük a kaját, de ők nem fizetnek érte!"
Nem nem fizetnek érte.
De, még fizetnének is érte, a fél életüket odaadnák érte.
CSAKHOGY NEM KAPJÁK MEG!!!
Komolyan azt hiszed, hogy a segélyszállítmányoknak a 10%-nál több eljut a címzetthez?
Ébresztő, akkor te is el vagy kábítva!!
-
Sanzistift #55 Hogy ti milyen ostobák, szűklátókürűek, és elaltatottak vagytok.
Minden kérdésetekre benne van a válasz a cikkben, ott van minden utcasarkon, minden médiában, mindenhol.
"De mégis, mi a hosszú távú cél? Mi a játszma vége?"
A TOTÁLIS KONTROLL!
Azt hiszitek, érdekel valakit a torrent, a pedofilok, a jogvédelem, meg minden szar?
Ezek mondvacsinált ügyek. Ezek alapján először majd jogot szereznek arra, hogy tárolják az adataidat (IP, stb), utána már bünti is jön (olvashatjátok, folyamatban).
Mikor megvan a teljes jogi környezet, akkor már csak oda csatlakozol, ahová engedik. Azt nézed, amit ők akarnak. Azt játszod, amit hagynak. Annak írsz levelet, akinek hagyják. Azt is fogják tudni, mikor lököd be a gépet.
Akkor lesz vége az internetnek.
ÉBRESZTŐ, IDIÓTÁK, LÁSSATOK AZ ORROTOKON TÚL!!!! -
amitakartok #54 Hát bazdmeg, ezt nem hiszem el. HOGY LEHET VALAKI EKKORA TAPLÓ???
"A szerzői jogokat birtokló..."
Szerintem inkább bitorló! Ilyen nincs, csinálsz valamit és nem a tied a cucc, hanem azé, aki eladja??? Ilyen egyszerűen nincs! MENJENEK A JÓ KURVA ANYJUKBA MIND!!! Vegyék már észre, hogy az a pénz nem őket illeti, ők csak élősködők akik többet lopnak, mint amennyire szükségük van!
Ebből nekem elegem van... állandóan csak ezek a közhelynek is rossz marhaságok.
Az a bajuk, hogy csinálják a cuccot, de nem kapnak érte pénzt? Ilyen erővel hagyjuk, hadd dögöljön éhen az összes afrikai, mi csak küldjük a kaját de ők nem fizetnek érte! Ez a két dolog egy és ugyanaz! Az emberek többsége azért tölt le, mert nem tudja megvenni, akkor meg minek hadoválnak összevissza, ha amúgy sem kapnának érte pénzt?!
Na meg hogy amögött takaróznak, hogy a szerző bevételét védik. Csakhogy a szerző abból egy fillért sem lát! Sőt lefogadom, hogy titokban a szerzők is belefáradtak ebbe a hacacáréba és nincs ellenükre a warez. Ha ellenkező dolgot is mondanak, csak azért, mert a kiadó nyomást gyakorol rájuk.
NEXUS6, neked teljesen igazad van. Mi a faszért ne töltöttem volna le a kedvenc sorozatomat, ha soha az életben nem fogják adni (legutóbb az első évadot se adták végig)?
Vélemény: a kiadók neo-inkvizíciója szerintem megnyerheti a csatát, de a háborút soha. Eddig ők támadták a warezt, szerintem itt az ideje ellentámadni. A kiadóknak csak addig van pénzük, amíg van mit és kinek eladniuk. Ha a szerzők kilépnek, nincs mit eladni. Ha a közvélemény ellenük fordul, nem lesz kinek eladni. Ha a kormányok ellenállnak és nem engednek, nincs mivel harcolni. Ennyi az egész. -
#53 támogassuk adónk 1%-val a kogvédő és kiadó szervezeteket! Szegények, már csak $122 milliárd tiszta hazsnuk van! -
#52 Milyen meglepő, megint az emberek mentalitására fogják a warez "népszerűségét"... és részben lehet igaz is, de a túlzott terjedés oka nem ez. A különböző területeken más-más okok vannak.
Filmek:
-Moziban még mindig elég sokan járnak, ezekből van a nagyobb bevétel tudtommal. Jó film esetén sokan vannak úgy, hogy letöltik, belenéznek, aztán elmennek megnézni moziba, vagy... utólag valamikor megveszik a filmet.
-Egyre többen használnak HDTV-t - amit pl. szerintem is legegyszerűbb számítógépről használni, és könnyen le lehet szedni jobb minőségű anyagokat.
A következménye, hogy nagyon lassítja a nagyfelbontásu lejátszók és lemezek terjedését nyilván (egyszerűen nem érdemes megvenni az ára miatt), nyilván ez az egyik ok amiért nagyon támadják.
Zene:
-Itt is a legtöbb bevételt a koncertek hozzák, az internet még segít is nekik azáltal, hogy könnyen terjed. Én pl. biztos, hogy 80%-át nem is ismerném azoknak amiket jelenleg ismerek. Ez mellett szintén ott van, hogy többnyire mp3-ban lehet megszerezni az anyagokat (ráadásul időnként még 128 -asra is lekonvertálják...), amivel jobb hangrendszereken már kevésbé élvezhető (persze függ a zene összetettségétől, hangszereléstől, és tömörítés mértékétől). Ezért érdemesebb beszerezni lemezen is az igényesebbet.
Itt sem azok panaszkodnak azthiszem, akik igényesebb, jobb zenét készítenek.
Játékok, szoftverek:
-Warez mindig is volt játékok terén, szerintem ez így is marad.
-Elindult egy olyan irány a játékfejlesztés terén, ami nem mindenkinek elégíti ki az igényeit. Mindenfélét kitalálnak, és nagy valószínűséggel pénzelik a kiadókat is, hogy minél hátrébb szorítsák a PC-s játékipart. Konzol excluzív játékok, később kiadott konzolról átírt játékok (többnyire valószínűleg sürgetés miatt szarul portolt, gyakran optimalizálatlan játékok), egyszerű és rövid játékidő, stb.. Pedig PC sokkal előnyösebb (persze hátrányai is vannak) játékok szempontjából - de más szempontból is ugyebár (több funkciót is be tud tölteni), és van aki továbbra is pc mellett áll, nem fog konzolt venni. A jelenlegi játékok viszont nem érik meg az árukat többnyire.
-persze vannak kivételek, ezeket veszik is, de a vevők közül legtöbben áttértek piacra, aminek köszönhetően több fogy konzolon mindenből, még azokból is amit igényesebben megcsináltak.
-nagyon sok dolgot nem vesznek figyelembe (a vásárlók nagy része is letölti előbb a játékot; letölti de majd akkor veszi meg ha olcsóbb lesz; letölti de el sem indul a gépén; letölti és azonnal le is törli; stb.).
Ebook:
-kényelmesebb sokkal elektronikus úton megszerezni (főleg a könyvtárakra gondolok). Amúgy is egyre kevesebben olvasnak, legalább így jobban terjed.
Jah és, meg kell őrizni az internet szabadságát - nem CSAK a kalózkodás miatt. -
nnnnnn3 #51 "a The Pirate Bay fájlmegosztó honlap négy fiatal üzemeltetőjét egyévi börtönre ítélték és 3,6 millió dolláros (828 millió forintot kitevő) büntetés megfizetésére kötelezték."
Ehhez illene hozzátenni, hogy ELSŐ FOKON.
Ez még messze nem lejátszott meccs. Ja és a bíró, aki a tárgyalást vezette több jogvédő szervezetben vállalt vezető tisztséget; így nem is annyira meglepő az ítélet. És még ehhez tartozik, hogy az első bíró akit kijelöltek a tárgyalásra szintén szoros kapcsolatot ápolt jogvédő szervezetekkel. Ezekről az "apróságokról" egyesek nagyon könnyen megfeletkeznek. -
#50 Én ezt "önfelb*ó mechanizmusnak" szoktam csak hívni. Ezért már a cím alapján megállapítottam, hogy csak akkor olvasom el, ha éppen semleges hangulatban vok -
#49 Ma mai jogi szabályozás egy vicc. Pont. Kőkorszaki akárhogy kapálóznak egyesek... -
who am I 7 #48 Az még mind semmi, hogy így ezzel a termelői és valós értékeket "támogatjuk", de gondolj bele, ha mindig
csak szellemi termékeket vennénk..HOl tartana a technológia?Lehet még a fákon makognánk...És mégis, mivel nézi
meg a szerencsétlen a JOGTISZTA dvd-t vagy hallgatja meg, ha nem marad pénze a lejátszóra...Nevetségesek
komolyan mondom...De, hogy ezek még mindig nem unják meg ezt a vagdalkozást..én ezt még mindig nem tudom
elhinni..Ahelyett, hogy kiépítenék a saját website-jukat, csinálnák a dolgukat, és online- olcsóbban közzé
tennék ezeket a szerzeményeket (legyen az film,vagy zene etc)..Egyszerűen nem értem, ez a csökött kapzsiság
jele vajon?Korlátolt,konzervatív és kapzsi? -
#47 Szerintük az igazi gazdasági válságot a kalózok okozzák, és nem a jelenlegi pénzügyi helyzet.
Mondják ezt azok akiknek még arra is van pénze, hogy a kormányokat befolyásolja...
Azért ez szégyen szerintem, hogy már mással nem tudnak előjönni...
A másik dolog meg az, hogy akit elbocsátanak az tuti, hogy nem fogja megvenni az adott cég termékét csak azért se! Vagyis még több kalózkodó emberke lesz. :D
Maguk alatt vágják a fát... A perekkel is. Nem érnek el vele semmit hacsak nem azt, hogy megutáltatják magukat az emberekkel... -
#46 ...ráadásul ha az iTunes-ban megveszek egy zenei albumot azzal senkinek nem kell dolgoznia mert a full automatikus rendszer teszi a dolgát, míg ha veszek egy tévét azzal munkát adok az alkatrészgyártónak, aki azokat elszállítja a gyárba, a tévé összeszerelőinek és minőségellenőreinek, akik elviszik a boltba, az ottani eladónak és pénztárosnak, valamint a házhozszállítást végző futárcég alkalmazottainak. -
#45 Utolsó demagógia jönni ezzel az "embereket kell elbocsátani a kalózkodás miatt" közhellyel
Már csak azért is, mert azt a pénzt, amit a júzer nem jogtiszta játékra, meg zenére költi, azt valószínűleg elkölti valami másra. Ha minden filmemet megvettem volna eredetiben, akkor lehet hogy nem vettem volna PDA-t, plazmatévét, szélessávú netet havonta, meg kétévente új PC-t. Ha mindenki csak szellemi termékeket vásárolna akkor a fizikai (=VALÓS) termékeket előállítóknak kellene dolgozókat elbocsátaniuk. -
#44 -
#43 ez csak a szokásos elmaradt hazson
csak ugye az éhezők nem vennének kenyeret a péktől, mert eddig sem volt rá pénzük
ha pék a Microsoft lenne, akkor pedig egy ideig - amig nem kap mindeki ingyen kenyeret (megfojtva ezzel mindennemü konkurenciát) nem szólna egy szót sem, de miután a fél világ rászokott a kenyerére, küldené a verőembereit -
#42 csakhogy nagyon sok estében esély nincsen arra, hogy megjelenjen itthon -
#41 Meddig fogja még egy hangos és agressziv kisebbség terrorizálni a többséget?
Nerm nekünk kell megváltozni, hanem nekik, azoknak akik kisajátították a kultúrát, és kitalálták a jelenlegi, mára teljesen idejétmúlt szerzőjogi rendszert. Abban reménykedem, hogy előbb-utóbb ezek kihalnak és mi jutunk el a törvényhozásba. -
zboszor #40 A reklámokat meg nem nézem meg, olyankor kimegyek cigizni vagy indítok egy támadást Travianban.
Na ez a lopás. :-) Olvastad-e Douglas Adams (isten nyugosztalja) poszthumus megjelent könyvét, amit a számítógépén talált cikkekből, stb. állítottak össze? Volt egy megjegyzése a BBC-ről, ami igaz minden kereskedelmi tévére. Valahogy úgy szólt, hogy "A BBC azért van skizofrén helyzetben, mert még nem döntötte el, hogy közszolgálati vagy kereskedelmi tévé, amelyik a műsoraival csak a hirdetőknek toboroz közönséget." -
HENCIG #39 Csináljanak olyan anyagot amit nem lehet másolni, ha ennyire fontos nekik!
Aki így is megveszi az vállalja, hogy nem másolható cuccot vesz!
Nem értem, hogy miért a másoló a hunyó és nem az olyat gyártó amit másolni lehet?!
Sosem értettem, hogy aki megteremti az " alkalmat" a lopásra az miért nem hunyó semmiben!
A simán hülyéket is kellene büntetni!
Adják olcsóbban, ne egyből akarjanak full milliárdosok lenni és akkor többen veszik majd meg!!!
De ez bonyolult gondolom.... -
vasziszdasz #38 az emberek már úgy gondolják, hogy az a tevékenység, amely eddig szerintük rendben volt vagy éppen csak a határokat feszegette, most átcsapott valamilyen veszélyes, becstelen és bűnöző magatartásba
Így van. Pontosan ez az emberek véleménye a kjiadókról / jogvétőkről. -
vasziszdasz #37 Elérkeztünk egy olyan ponthoz, amikor megváltozott a társadalmi gondolkodásmód abban a tekintetben, hogy mi a legális, illetve illegális viselkedés az interneten
Nem. Ahhoz a ponthoz értünk el, ahol a kiadómaffiában az al-Kaidánál is nagyobb fenyegetést lát a világ. -
#36 Továbbra is tartom magam a következő elvhez:
Ha minden megtermelt kenyeret le lehetne végtelen mennyiségben ingyen klónozni, akkor adnál enni az éhező embereknek? Akiben van egy kis érzés az adna. Pedig ez is lopás hiszen a pék megtermelt munkáját klónoznánk le, ráadásul kevesebb éhező venne pénzből nagyritkán kenyeret, amivel károsítjuk a pékségeket. -
Justil #35 "Szerintük az igazi gazdasági válságot a kalózok okozzák, és nem a jelenlegi pénzügyi helyzet"
uristen b*meg az ilyen és ehhez hasonló kijelentésektől mindig megugrik a vérnyomásom. hát mi a büdös ló****t képzelnek ezek, hogy ilyeneket mondanak? gazdasági válságot? a warez?
de jó lenne, ha az összes rohadt pénzsóvár, harácsoló nagykutya magába nézne 1 kicsit, és akkor nekifutnának ennek a mondatnak még 1x...
komolyan mondom ha egy ilyet az orrom előtt mondana vmelyik nagyeszű, ösztönből kiverném a fogát. nem azért, mert a filecserélést és a warezt fikázza, fikázza csak, a warez akkor is fennmarad.
hanem azért, mert ezt bemondják a tévében, megírja a sajtó és utána a fél világ el is hiszi nekik (idősebbek, laikusok). még jó, hogy ma már egy olyan generáció nő fel (és azért a felnőttek között is jópáran vannak már) akik csak röhögnek a markukba ezeken a hülye majmokon.
pfff de felbasztam magam -
slickboy #34 Szerintem az emberek meg már úgy gondolják, hogy az a tevékenység, amelyet a jogvédők és egyéb hiénabandák folytattak, amely eddig szerintük rendben volt vagy éppen csak a határokat feszegette, most átcsapott valamilyen veszélyes, becstelen és bűnöző magatartásba.
Utolsó demagógia jönni ezzel az "embereket kell elbocsátani a kalózkodás miatt" közhellyel. Sokkal többet lehet megspórolni pár felesleges felsővezető kirúgásával, mint a vécésnéni elbocsájtásával. Egyébiránt ha kevesebb nagyfőnök van bent az irodában, senkinek nem tűnik fel, ellenben ha szaros a vécé, akkor mindenki felhördül. -
szlovákiai hun #33 "gen, bele van építve az eszközökbe valamilyen díj (tudja fene, hogy nevezik, mikro ohgy amúgy), de ez nem jogosít fel semmire. Ettől nem tölthetsz le jogvédett anyagot a netről, csak akkor, ha digitálisan csinálod és fizetsz érte."
Erre csak azt tudom mondani, hogy ha majd minden munka szegmens ágban, egyforma vagy egy forma közeli bérezések lesznek akkor fog a te elmélete idevágni, egy mezőgazdasági "robot" munkás havi 80 ezeret, míg egy ilyen ingyenélő havi félmillát is összeharácsol havi fizetésenként, vagy is ameddig több lesz a szegény, mert a középosztály is zsugorodik, addig mindig is lesz varez, meg a net előtt is volt, a középkorban is pl. a könyv hatalom volt, tiltották is sokszorosítását....A warez is nagy múlttal rendelkezik, csak utána kellene nézni
A szegénység terjeszti a warezt, amíg nem lesz egyenlő bérezés, addig ne is várjanak javulást, hisz mindannyian nap mint nap megvagyunk lopva fölös adónemek formájában. pl. vidéki családi házaknál is kutyaadó, ez csak a legkisebb példa volt, szó mint száz, a nyugdíj felhalmozás is egy rablás, mert ha felemelik 65 évre, miközben az átlag életkor 60 év, nos akkor nem vagy meglopva napmint nap? -
tomcsa4 #32 Igen, bele van építve az eszközökbe valamilyen díj (tudja fene, hogy nevezik, mikro ohgy amúgy), de ez nem jogosít fel semmire. Ettől nem tölthetsz le jogvédett anyagot a netről, csak akkor, ha digitálisan csinálod és fizetsz érte.
Szlovákiai hun: ezt az általánydíjat pont leszavazta a nagy többség. Emlékszel a francia esetre? De az általánydíj nem is lenne helyénvaló, még akkor sem, ha csak a szélessávú eléréseket díjazzák. -
szlovákiai hun #31 "Nem,ez taplóság,mert feleslegesen terheled a netet....
Amúgy: a warez lopás..mondom ezt úgy hogy most is megy az utorrent
Valaki(kik)nek a munkáját szerezzük meg ellenszolgáltatás nélkül (nem,a net előfizetés nem számit...ott a szolgáltató szolgáltatásáért fizetsz..)"
És erre nem tudnak mit kitalálni?, höhöhö, ha nem a saját mohóságuk beszélne belőle, simán meglehetne oldani, hogy még is részesedjenek azok, akik torrentelnek, illetve nem fizettek a cuccért: PL. INTERNETES ÁTALÁNYDÍJ, de nálatok ott vannak az artijuss meg mit tudom én mi, akkor mi a faszért ugat ez a sok seggfej, hát a húsos fazekukért, lesem szarják az alkotókat, csak szerzői jogvédelem címén ingyen élősködhessenek -
szlovákiai hun #30 Egy az elv: Pénz beszél kutya ugat, ennek tettek keresztbe a file cserélők, alkalmazkodó képesség? Olyan nem ismernek a jogvédő hárpiák, hisz a saját húsos fazekukról van szó! Kapzsiság mindenek felett...
"Az Egyesült Államokban hasonló módszerekkel próbálják rávenni az internetszolgáltatókat, hogy bocsássák rendelkezésükre azoknak a magánfelhasználóknak a személyes adatait, akik illegálisan fájlokat töltenek le."
Ha magukra akarnak haragítani világszerte 10 milla fájlcserélőt, hát "sok sikert kívánok nekik", de ne csodálkozzanak ha rá fáznak, mert hogy ebből lázadás is lehet, akkor viseljék a böszmeségüket méltósággal, plusz egy sereg hacker is a nyakukon lesz....
-
#29 "A film-, zene- és szoftverkiadók szemlátomást globális támadást indítottak az internetes kalózkodás ellen. " csak aztán a barbár népek elértek a limeshez és egy Legió megállítja őket.
mikor letöltöm a doors albumot tpb-ről nem érezm, hogy bűnt követnék el, nem is fogom azt érezni. ha erre alapoznak nem értem mit parázunk
S.P.Q.R. -
#28 "kalózellenes törvényeket igyekeznek kicsikarni a kormányokból"
Annyira kicsikarni azért nem kell, a kormányok is látják, még mi mindenre lehet felhasználni a megfigyelő eszközöket.
"Szerintem az emberek már úgy gondolják, hogy az a tevékenység, amely eddig szerintük rendben volt vagy éppen csak a határokat feszegette, most átcsapott valamilyen veszélyes, becstelen és bűnöző magatartásba"
Rosszul gondolja. Egyre többen vélik úgy, hogy a zene- és filmmegosztásban nincs semmi erkölcstelen.
-
ocsieu #27 Remélem nem probléma, ha ezt ide linkelem:
http://index.hu/tech/net/2009/04/29/miert_torrentezik_a_magyar/ -
#26 A winchestereim, az mp3 lejátszóm, a pendrive-om, a cd-im és dvd-im árába be volt építve egy jogvédő szervezet jutaléka. Tehát most akkor mindenki elmehet a mocskos büdös kurva anyjába. Ha nem lenne, tényleg szégyelleném magam, nem vicc. Így viszont kuss, büdös bunkók.