65
-
ocsieu #25 Nem akarok hasonlítgatni, de szerintem a p2p (kiváltképp a bittorrent) kicsit (nagyon is) olyan, mint az ingyenes, nyílt szoftverek, oprendszerek (naná, hogy ooo-ra, linuxra gondolok). p2p sosem fog megszűnni, max idővel változni fog, ahogy szerintem a linux is tekinthető öröknek. Lopásra felesleges kitérni, hisz a kés, villa, olló, XP, Vista, Win7 linux, országút is használható jó és rossz dolgokra egyaránt. A kiadóknak, jogvédőknek az a baja, hogy a p2p ennyire életképes, gyors, kényelmes, olcsó, és rengetegen használják, de ez így van rendjén... -
ocsieu #24 Hogy terhelné feleslegesen? Egy jo('bb) arányért terheli... :) Értem, mire gondolsz. Erről az arányos xarságról többnyire a zárt trackerek, nameg az otthoni, 90%ban aszimmetrikus internetelérések tehetnek... Minimum arány mindenhol van, a maximum nincs korlátozva, sőt, olyan hatással van ránk, userkre, mint műnyúl az agarakra... :) Feltöltőkönn kívül nincs szükség 2-3-as aránynál nagyobbra elméletben, (közel) szimmetrikus elérésre annál inkább (lenne)... Nem csak p2p miatt. Tegnap töltöttem fel 512 kbit/s-el egy kb 320MB-os fájlt. Nem limitáltam a feltöltést, így egy jóideig a letöltés (sima böngészés) is nagyon gáz volt... Keresek is egy netlimitert OS X-re... digikabelt akarok, igérem nem "nyomom" ki a szemét... :), és 8-as aránynál kiszállok a seedből.... :D Nálunk (vidéken) még 2090-ben sem lesz digikabel sajnos... A szolgáltatómmal összességében elégedett vagyok, de ez a kábelnet sajna közel sem szimmetrikus... -
#23 Ha alig lenne torrent oldal, akkor sokan akarnának új torrent oldalt indítani.
A Napster bezárásával is annyit értek el, hogy jöttek a fejlettebb P2P technológiák: előbb a DC++ és ennek klónjai, majd a torrent. Biztos vagyok benne, ha bezárják az összes torrentet, ugyanez lesz, valami még újabb generációs fájlcserélőt használunk majd. -
tomcsa4 #22 Túl sok az alternatíva. :) Ha alig lenn torrent oldal, akkor kínálnának, persze valami összegért cserébe. :)
A TV-zés nem lopás, ott minden törvényesen zajlik. Ha esetleg mégsem, az nem a fogyasztó hibája, hanem az adóé (mondjuk nem fizetett a filmért). A csatornalopás persze a tolvajé. :) -
tomcsa4 #21 Nekünk semmi közünk a WoW-hoz. Nem az tartja el a világot. Amint látod, kellően hozza a pénzt mivel összesen 5 készülő Blizz játék is van és ennyi soha nem volt egyszerre (sőt, egymást követő években sem).
De a WoW csak egy a sok játék közül. :) Az meg, hogy kinek mi a jó, szubjektív. Ebbe ne is menjünk bele. Max annyira, ohgy a PC-s játékok is konzolosok, szűk játéktér, behatárolt irányítás. De van, akinek meg ez tetszik. -
Tomasz Man #20 Ez a cikk is egy ku.va nagy ferdítés és a jelenlegi valóságot meg se közelíti!
-
#19 "Valaki(kik)nek a munkáját szerezzük meg ellenszolgáltatás nélkül (nem,a net előfizetés nem számit...ott a szolgáltató szolgáltatásáért fizetsz..)"
Akkor fizess a levegőért, a napsütésért, meg a szüleidnek is, hogy megcsináltak!
-
#18 Valaki(kik)nek a munkáját szerezzük meg ellenszolgáltatás nélkül (nem,a net előfizetés nem számit...ott a szolgáltató szolgáltatásáért fizetsz..)
Ennyi erővel tévét nézni is lopás, mert ott is csak a kábeltévé-előfizetésért fizetek. A reklámokat meg nem nézem meg, olyankor kimegyek cigizni vagy indítok egy támadást Travianban.
Senki nem mondta, ohgy ma, most azonnal meg kel venni a produktumot. Maximum 1-2 jogvédő a legnagyobb pofájúak közül, de velük nem kell foglalkozni.
Azt viszont mondják, hogy zárjanak be a torrentoldalak, akkor viszont nem jutnék hozzá a kívánt tartalmakhoz. Nekem ez a bajom: alternatívát nem kínálnak, az egyetlen létezőt pedig meg akarják szüntetni. -
hottold #17 -
cateran #16 Nem,ez taplóság,mert feleslegesen terheled a netet....
Amúgy: a warez lopás..mondom ezt úgy hogy most is megy az utorrent
Valaki(kik)nek a munkáját szerezzük meg ellenszolgáltatás nélkül (nem,a net előfizetés nem számit...ott a szolgáltató szolgáltatásáért fizetsz..)
Másrészt,a termékek minősége megköveteli (sajnos)hogy bizony elöbb ingyé kipróbáljam,megnézzem ÉS aztán eldöntsem megéri-e a pénzét..és hát sajna 90%-ban már a letöltést se (főleg filmeknél,de 1-2 játék is ilyen) -
FoodLFG #15 ja igen. Szegény Blizzard még nem tudta eléggé megszedni magát a WoW-al.
A többiek meg simán csak nem csinálnak elég jó játékokat. Ez van. Nem kötelező játékokat készíteni.
Ők is valószínűleg abból indulnak ki, hogyha nem lenne varez, akkor biztos megvenné..
Én pl amikor csak tudtam, játszottam az EVE Online-al ingyenesen, amíg volt ilyen lehetőség. Néha még most is beregisztrálok új e-mail címmel, hogy játszhassak.
De amikor lejár a próbaidőszak, akkor eszem ágában sincs előfizetni, mert annyira nem jó a játék.
Úgyhogy inkább Quake Live-ban lövöm szét a jogvédők fejét. Az legalább ingyenes.
Egyébként a mirror's edge nem megy a gépemen, csak seedelem, mert jó poén segíteni másoknak. -
Laceee #14 Tisztára be vannak zsongva a torrent miatt, hogy mennyi a letöltés, állítom, hogy a letöltések 70%-a csak azért van, hogy az arányukat javítsák egyesek, lehet még ki sem tömörítik a fájlokat, csak törlik miután elérték a számukra megfelelő arányt...(ez is illegális használatnak számít?) -
tomcsa4 #13 Eddig is volt warez. Ez igaz. De a játékok árai nem emelkedtek, a költségek meg sokszorozódtak az idő múlásával. És ezért kapálóznak. Nem azért, mert unatkoznak. Ezt már más is mondta, sőt sokan, nem találtam fel semmit, de akkor is ez van. És igen nőtt a játékosok száma is, de mégsem emelkednek azok az eladott példányszámok úgy, ahogy kéne. A piac telítettsége a filmeknél nem változott az én megítélésem szerint, a játékoknál igen. -
FoodLFG #12 >Elérkeztünk egy olyan ponthoz, amikor megváltozott a társadalmi gondolkodásmód abban a tekintetben, hogy mi a legális, illetve illegális viselkedés az interneten
>Szerintem az emberek már úgy gondolják, hogy az a tevékenység, amely eddig szerintük rendben volt vagy éppen csak a határokat feszegette, most átcsapott valamilyen veszélyes, becstelen és bűnöző magatartásba
Höhöhö nane.. Hogy az emberek ? Hogy mi ? xD
ja értem. Szóval állítólag eddig varezoltunk ezerrel, de most már inkább bűnözőnek érezzük magunkat, és ezért megjavulunk.
Oké :D
Gyorsan le is szedek egy-két torrentet..
http://www.gametrailers.com/player/40532.html?type=flv
..és némileg még kapcsolódik is. :D -
tomcsa4 #11 De már megint a félreértéseket olvassuk a Te hozzászólásodban is. Senki nem mondta, ohgy ma, most azonnal meg kel venni a produktumot. Maximum 1-2 jogvédő a legnagyobb pofájúak közül, de velük nem kell foglalkozni.
Letöltöd a finom filmecskét és majd mikor megjelenik a Te igényed szerint (dvd vagy HD magyar, nem magyar) és a Te pénztárcádnak megfelelő árra kerül, megveszed. A jogvédők problémája, hogy alig vesznek filmet, játékot*, zenét*.
* itt a digitálisan vett produktumok bizony bőven elérik a kívánt mennyiséget. Csak ugye ebből a jogvédők nem nagyon kapnak, ha jól tudom. -
#10 Én meg pont a minőség miatt választom a torrentet. A plazmán már a DVD is elég pocsék tud lenni, oda már x.264 kódolású HD kell, 720p a minimum sorozatnál is. Olyant meg hol kapok legálisan boltban? A Fox-on történő vetítés után másnap magyar felirattal? Amíg erre a válasz az, hogy sehol, addig a jogvédőknek kuss van. -
#9 Amúgy én is így vagyok vele. Még ma is rengeteg DVD-t veszek, mert a xar ripekktől herótom van.
De ha nincs más akkor irány a torrent. Az emberek nagy része is inkább ezért torrentezik, mert adott dolog egyszerűen máshonnan nem elérhető, vagy ha igen az sokkal macerásabb.
Pl meg akarom nézni a BSG legutóbbi évadát, igen ám de a Tv szolgáltatóm baxik pl Sci-Fi csenölt biztosítani. Akkor mi a zistent csináljak, várjak amíg a zertéelklubb lesszíves műsorra tűzni?
Faxt!!!!
Tessék felnőni az igényekhez kedves jogtipró társaságok, nem pedig elszabotálni a fejlesztéseket!
Amúgy zenei műsorhordozót is vennék, mert régebben megveszekedett hifista voltam. De gyak max minőség az a 30 éves CD. Gratu! Hát ez a XXI. szd!!!
Akkor inkább tényleg xarok a minőségre, és jöjjön a gagyi MP3. Háttérzenének jó lesz az is. Pont annyit ér, amennyibe kerül! -
nychtalopia #8 az az egészen minimális, az 18%.... -
bakagaijin #7 Egyébként a másik cikkből pontosan látszik mi történne ha egyik pillanatról a másikra sikerülne a teljes "kalózkodást" felszámolni, de tényleg. Egész egyszerűen ingyenes, nyilvános rádió és tv-adókra mennének át az emberek. Pont. Most is vannak ilyen stream-ek szép számmal, a BBC iPlayer-e pl a britt adatforgalom 5%-át teszi ki jelenleg. Lenne az nagyobb is, ha el lehetne érni UK-n kívülről is (jelenleg csak a rádiókat lehet, a tv-t nem. FOX sorozatait is csak US IP-kről lehet jelenleg nézni). A probléma alapavetően a megnövekedett sávszél-igény, youtube szolgáltatásnak is ez a fő gondja. Hogy lehet ez megoldani? Terhelésmegosztással, masszívan elosztott rendszerekkel, mint pl. a na, mi is? :). -
bakagaijin #6 Abban a mondatban én sem láttam sehol a szerzőket vagy a művészeket, ráadásul ők valami egészen minimális százalékot kapnak az egészből. -
tomcsa4 #5 Attól tartok Te veszítenél. Nincs annyi torrent a világon, mint amennyit ezek a jogvédők pofáznak. :) -
szily3 #4 "A kiadók és cégek egyre-másra azt sulykolják, hogy a kalózkodás miatt kell olyan alkalmazottaktól megválniuk, akik nem vezérigazgatók vagy középvezetők, hanem "egyszerű" emberek, mint bárki más..."
- azt ugye véletlenül sem említik, a vezetőknek mekkora fizetés jár, ugye??
"Szerintük az "igazi" gazdasági válságot a kalózok okozzák, és nem a jelenlegi pénzügyi helyzet."
- szerintük meg mi mind hülyék vagyunk... ja, mert a kalózkodás miatt lett a gadasági válság.. véletlenül sem azért, mert egy rakás ganéj most meg akarja szedni magát, hanem mert Pistike nem veszi meg a GTA IV-et, vagy a Dugó banda lemezét (nem lett olyan ütős, mint amilyenre szerettem volna, de azért tessék gondolkozni..)
MIÉRT BUZI A JOGVÉDŐ? MERT MINDEN KÖCSÖGÖT KINYAL! A mi jogainkat ki védi meg? Lassan már azért is fizetni kell, mert bitek jönnek felénk egy hosszú kábelen, az 1-es és a 0-ás pedig ugye köztudottan jögvédett dolog??
S Z A B A D V I L Á G-ban S Z A B A D I N T E R N E T-et! -
#3 Bruhahaha, mától minden ilyen hírre +1 torrentet indítok el. -
#2 Én viszont leírom:
LESZOPHAT minden jogvédő, bő nyállal. Főleg az Artisjus fedőnevű maffiaszervezet. Artisjus, a kurva anyád. -
#1 Ha most leírnám, amit gondolok, akkor valszeg pill alatt kimoderálnának!