137
  • radical@work
    #137
    senki?
  • radical@work
    #136
    SB Live 5.1 drivert tud valaki W7-hez? ami támogatja a 4 hangszórót? 64 bites is érdekelne de 32es is jó volna.
  • AnarchoiD
    #135
    // off


    Nem látja a C és a D meghajtóimat


    ezen szetrohogtem magam ;)

    off //
  • richi105
    #134
    Kedves B0nFire!

    Köszönjük a tartalmas hozzászólásodat sokat segítettél szegény fórumozó társaidnak nehogy véletlenül ezt a Linux vagy mit fel telepítse.
    A Linux nem tegnap született előtte Unix volt csak Torvalds barátunk ráért és szerette a számítástechnikát csinált egy emészthetőbb rendszert mára ez olyan szinten van, hogy már sok millió ember használja és több ezren fejlesztik és boldogok ne vegyük el tőlük ők ugyanezt mondják a Windows-ról. Valószínűleg ki hazánkba a nagy átlag Windows előtt kezdi hatalmas karrierjét, de aki találkozott már Linux rendszerrel az tudja nem csak egy megoldás létezik. Olyan ez mint az operába menni és megnézni egy darabot mikor először meglátod vagy öröké szeretni fogod vagy idővel meg tanulod tisztelni és elfogadod gondolom B0nFire a második csoport.
    A Linux nem csodafegyver csak annak a kezébe válik arannyá aki ért hozzá és nem mellesleg hajlandó kicsit utána nézni a dolgoknak.
    Amiket itt leírtak egy átlag Linux felhasználó is meg mosolyogja áh én is voltam itt de tovább léptem ha ez az, hogy nem tudom használni akkor másik rendszer, de minden olyan ember aki találkozott már egy jól belőtt Linux rendszerrel az tudja pokoli dolgokra lehet használni.
    De végül is ez egy Windows 7 hozzászólás lenne és az is kipróbáltam már, azért ez nem Vista és jóra sikerült szerintem bár lehet még finomítani rajta.
    Most is azt mondom a mezei user-ek a Windows 7-et választják majd a Linux ellenében bár valami elindult köszönhető a Vista-nak. De még így is valahogy közelebbi az embereknek a Windows mint a Linux nem tudom miért rengeteget dolgoznak egyes disztrók, hogy ez változzon pl. Ubuntu 9.04 már olyan felhasználó barát, hogy egy kezdőnek se lehet probléma ha elakad van fóruma.

    Végezetül csak annyit A Windows és a Linux élhet barátságba is csak mi emberek élezzük ki a vitát egyik sem jobb a másiknál mivel nem lehet összehasonlítani őket hisz más gondolkodást igényelnek és aki tudja mire akarja használni a számítógépet az tudja melyiket használja.
  • Turdus
    #133
    Látom lusta vagy utánnajárni, úgyhogy pár mondatban leírom:
    A lényeg az, hogy a virtuális gép natív módon fut, mindössze a syscall-ok vannak speciálisan kezelve, amit meg hardware-s támogatással kezel. A végeredmény annyira minimális késleltetés, ami elhanyagolható, már csak azért is, mert egy tipikus alkalmazás nem használ olyan elemeket, melyeket trapelni kéne (interrupt, direct io port stb.)
  • strogg
    #132
    LOOOL. Amióta létezik ubuntu nyúzom rendesen (az sem ma volt:) és még a felsorolt hibák egyikével sem találkoztam soha, pedig pár száz gépre azért felpakoltam már. Szintem te wines particióra wubi.exe -vel csináltad, és nem adtál neki helyet eleget. Egyszerűen kifogyott alóla hely, és kész.Konzoloan pakolj le róla min: egy openofficet, bár javallom egyszerűen pakold újra, immáron rendesen. A kodek/flash/java nem azért nem támogatott alapból, mert a linux szar, hanem mert a gyártó ne engedélyezi, hogy csak úgy belepakolják. Winre is kell felraknod flash plugint, jre-t, és kodeket, ha nem tűnt volna fel. Default XP install után az első a driverek felpakolása, a második lépésed pedig ez. Az, hogy dzsunka wifi dágványod meg sem nyikkan, az szintén nem a linux hibája, ugyanis a gyártó baxott linuxos drivert, vagy legalább rendes doksit kiadni a vacakjáról. Ha nem atomgagyi a géped, esélyes, hogy be tudod lőni rendesen. Csak hallkan jegyzem meg, hogy az atheros wifi, és lan kártyák már a 8.10 óra pöccre mennek default installon, sőt sok webkamera, és kapaszkodj meg, a huawei E220 mobilnetem is. (gyak egy párbeszédpanelt okéztam le) Nem mellesleg az ati, és nvidia driverrel is ez a helyzet (a gyártó nem engedi default belepakolni), így első induláskkor mint "zárt forrású eszközmeghajtót" fel kell rakatnod vele. Értsd: ráklikkelsz a buborékra, amit amolyan XP like feldob neked a jobb lasó sarokban. Szóval olyan szintű noob (noobizmus :D ) megnyilvánulásod volt, hogy csak pillog itt mindenki.

    Nem mellesleg ez tényleg w7 topic, nem tudom mi csipát keres itt egy linux szarozó agyhalál. Én konkrétan linuxos vagyok, és nem érint a w7 témakr különösebben, és ezért nem is pofázok idiótaságokat ész nékül. Majd ha lesz linuxos cikk, ahhoz hozzászólok, mert érint.
  • Ahoy
    #131
    tényleg halál a lámauserekre :D méghozzá nem azért mert ezt kitetted ide... hanem hogy beszoptad csúnyán ezt a sexwebcam reklámot, és küldözgeted tovább, közben várod hogy jöjjenek a képek, és erre fojtogatod a gyíkod.... szánalom... és hányan nem fogják megnézni hogy mit takar a link... én VBoxon nyitottam meg, szóval itt nemszámít a vírus. De hányan fogják még ezt megnyitni sima winen :/ eh
  • Szemjuel
    #130
    torrentz.com -om rákeresel és letöltöd! :)
  • barbym
    #129
    Bemutató video
  • Ahoy
    #128
    "Pár gyöngyszem:
    1) virtuális gépben lassabb (gugli kvm)"

    mielőtt baromi okos lennél, gondolkodj egy kicsit el mit jelent a virtualizáció. A KVM is olyan mint a VirtualBox (ami ugyan úgy tudja az Intel VT-t vagy AMD-Vt) Magából a virtualizációból adódik hogy eleve több erőforrást igényel, mintha simán futna csak. Lehet épp nem veszed észre egy erősebb procin, mondjuk netezés közben. de ez akkoris ígyvan.. A Wine az ami DLL-eket használ, de azon meg nemfut szinte semmi komolyabb amit próbáltam.

    És itt pont erről van szó, hogy a win specifikus professzionális alkalmazásokkor nem netezni akarunk vele, hanem pl renderelni... és az nem mindegy hogy 10 órát vagy 20 órát megy a gépem.

    Szóval nemkéne ilyen baromarcként beírogatni a hülyeséget.
  • radical@work
    #127
    Valaki esetleg tolna valami infót magáról a W7 tapasztalatairól, esetleg tutibiztos gyors lelőhelyről, hogy a szokásos noobvindóz vs. nerdlinux hitvitán kívül másról is olvasshassunk itt?
  • barii
    #126
    ok, látom,írtad, hogy de, de azért van egy furcsa gyanúm, hogy mégsincs, ennyi program nem hazudok

    és igen, ha arra utazol, hogy ne működjön, nem fog. nekem működik
  • barii
    #125
    "nincs hely az eszközön"

    szerintem elfogyott a hely a winyón:)
  • Sanyix
    #124
    neked, meg bonfire-nek is:

    The alternate install CD allows you to perform certain specialist installations of Ubuntu. It provides for the following situations:

    * setting up automated deployments;
    * upgrading from older installations without network access;
    * LVM and/or RAID partitioning;
    * installs on systems with less than about 256MB of RAM (although note that low-memory systems may not be able to run a full desktop environment reasonably).

    Ergo a desktop azoknak készült akik kb azt se tudják mi az az oprendszer, csak valami "vindóz szerűség" kell a gépre, next next next-el.
    Az alternate hozzáértőbbeknek készült, így már normális telepítési opciók vannak.
    Van még minimal is, azoknak akik értenek hozzá, és teljesen testre akarják szabni a rendszert.
  • Danecay
    #123
    Olyan jó, hogy mostanában ahány Win7-es cikk hozzászólásaiba olvastam bele, a topic minden esetben WINDOWS vs. LINUX harcba teljesedett ki.
  • Turdus
    #122
    Öcsém, ennyi számítástechnikai analfabétát... szerintem RTFM meg STFW mielőtt irogattok.

    Pár gyöngyszem:
    1) virtuális gépben lassabb (gugli kvm)
    2) photoshop windowson előbb volt jobb, mint macen (gugli photoshop)
    3) linux kernel, gnu/linux disztrib (gugli gnu)
    4) linux nem os (gugli tanenbaum)
    ...és még sorolhatnám.

    Hogy egyesek mennyire sötétek errefelé... és ez még nem is lenne baj, de még hangoztatják is (hogy Hofi-t idézzem, van a jobbf@sz, meg a balf@sz. Mindkettő feláll, de a balf@sz még hozzá is szól...)

    Tessék már konszolidálódni, gyerekek!!!!
  • Sanyix
    #121
    Te eszednél vagy? Feltelepíted egy olyan particióra ahol nem marad szabad hely, és csodálkozol hogy nem működik? :D Hát OWNED!

    Nekem sok telepítéskor sok gépen, mindig sikerült manuálisan particionálnom, úgy hogy 6-os verzió óta használom...

    Tehát egyszerű user error.
  • TonySoprano
    #120
    Hasonloak a tapasztalataink!Annyiban azért más volt nálam,hogy nem volt hajlando telapiteni magád az ubuntu csak ha teljes formatálást végeztem a winchesteren.Ami 2 részre volt osztva.Tehát ami a másodlagos particiomon volt ment a picsába.Már itt elegem lett belöle.Nekem wifi netem van.Na ezt magasrol leszarta az a fantasztikus ubuntu.És net nélkül meg semmire nem lehet vele 1röl a 2re jutni.
    Csak egy probálkozás volt.De elment vele pár napom.A hülyeségre megy a nagy semmire.Aki jót aka magának az kerülje ezt az ubuntus szarságot.....
  • Sanyix
    #119
    húha és akkor bótban melyik vindózt vegyem? Ami sima, vagy amire x64 van írva. Há én nemtudom eccerű ember vagyok :)
  • Sanyix
    #118
    Szebbek gyorsabbak? JUJ felkonvertálják neked a vcd-t 1080p-s HD-ra úgy hogy olyan minőségű lesz mintha alapból 1080p lenne? :D Gyorsabb? HAHAHAHA erre ennyit tudok írni. Ha más rendszert írtál volna elhinném de winnel...
  • hottold
    #117
    "Tény hogy a Linux mint olyan, nem dilettánsoknak való"

  • hottold
    #116
    Helytelen a Linux-szal kapcsolatos elképzelésed !

    Nem abból kell kiindulni, hogy kiválasztassz egy disztrót amit ajánlanak, vagy mit látsz, és attól elvárni, hogy MINDENT tudjon , ráadásul elsőre, hanem kiválasztassz egy olyan disztrót, az első néhány kipróbáltból amely a legtöbbet tudja azokból, a TE GÉPEDEN, amit elvárnál egy operációs rendszertől és még könnyen lehet rá programokat is plusszba telepíteni (jó a csomagkezelője)

    én a SuSE-t ajánlom a 9.1-től kezdve mert a YaST-tal gyerekjáték konfigurálni... a Control Panel-ja hazavágja az össszes többi oprendszer konfigurációs felületét.
  • Ahoy
    #115
    Hát szakmai szemmel is azért a kurva anyját :)Ennek ellenére, szerintem is a legokosabb 'webdildo' amit eddig láttam.
    Amúgy nincs ötleted honnan lehetne elkapni? Mert most hogy ráment 3 hetem az irtására, már tényleg sehol nem találom az eszközeimen... pedig virtual boxban akarok kísérletezni XP-ken. Azért mert amit most használni akarok nagygépen, a Tiny XP-hez hasonló Xp SP3 Performance MOD (5-6 sec boot gép bekapcstól) ... rendesen kilett kasztrálva, bár hotfixeket beletette a srác. Csak érdekel hogy mennyire biztonságos egy ilyen mini/mod xp az új vírusokkal szemben. Ugyanezt Tiny Vistával is kitesztelni.
  • mrzool
    #114
    Ezek szerint elkerülték a figyelmedet azok a mondataim, amelyek azt feszegették, hogy a conficker és társai ellen a hotfix NEM nyújt teljes körű védelmet. Ugyanis x másik módon is terjed. Egyébként szakmai szemmel respect az írónak, hosszú évek után végre valami komoly ellenfél, nem szimpla 'kattints_ide.exe és szétkúrjuk a gépedet', hanem multivektoros támadás, ügyes megoldások jellemzik.:)
  • gothmog
    #113
    Még egy kérdés:
    Mennyiben érintene az téged személy szerint negatívan, ha a microsoftnak nem csak a böngészőpiacon, hanem az oprendszerek között is valamirevaló konkurenciája akadna?
    Mert ha semennyire, akkor sajnálattal közlöm, hogy erre a kis antilinux akcióra feleslegesen csesztél el fél napot az életedből.
  • gothmog
    #112
    Én szóltam, hogy ez nem neked való. Csak fölizgatod itt a pici szivedet, aztán ilyeneket írsz.
    "Van aki segíteni is hajlandó"
    Mégis mit vártál? Erre a stílusra: "-Hé, a kurvaanyátokat, főbaszom ezt a szart a gépre, megnézem mire veri a faszát a sok buzi meg jól az agyamat is főbaszom majd, aztán direkt szarok bele, hogy majd jól leolthassam az egészet. Ménem segítetek, basszátokmeg?"
    Erre kellene értelmes választ adnunk?
    Akkor itt az értelmes válaszom:
    - Ha nem érzed úgy hogy szükséged van rá, akkor nincs rá szükséged.
    - Ha úgy állsz neki hogy majd te megmutatod, hogy ez igenis egy szar, akkor úgy is lesz.
    - Örülök, hogy sikerült lesüllyedned hottold szintjére. Kellemes dagonyázást.
  • gkalcso
    #111
    > Hónapokkal a conficker előtt megjelent már a javítás.

    Ezzel van egy kis gond. Nálunk a 3-4 variáns már immunis volt arra a javításra. A conflikkerrel az a baj - miután egyetlen védtelen gépre bekerül - hogy nem felhasználói beavatkozással terjed tovább. Az ütemezett feladatokat nem véletlenül frissítették nem is olyan rég.
  • mousee
    #110
    #1 ubuntu-restricted-extras csomagot felrakod, és megy fent van az összes kodek/flash/java, meg minden, ami ilyenkor kell. 1 Egész kattintás
    #2 evinence néven van benne PDF olvasó. Több mint egy éve használom, hibátlan.
    #3 Itt valószínűleg a particionálásból fakadó okosságok miatt nem megy valami. Kérdezz utána fórumon, ha értelmesen teszed fel a kérdést, segíteni fognak. Valószínűleg ebből fakad a 6-7-8as hiba is. Ha ügyesen particionálsz, akkor hiba nélkül megy a rendszer.
    #4 /media alatt rejtőztek el a meghajtóid
    #5 Csak akkor kér jelszót, ha rendszerszinten turkálsz. Ha egyszer belőtted a rendszert, többet nem fog cseszegetni (ennek a kópiája az UAC)

    Bocsánat az előző HSZ-emért, kicsit lendületesebbre sikerült, mint amilyenre szerettem volna. De azt azért lásd be, hogy az utolsó mondatom jogos volt. Ha életedben először kocsiba ülsz, és még sose hallottál róla, hogy hogyan kell vezetni, akkor vagy el sem indul a kocsi, vagy felkenődsz az első falra. De ez nem a kocsi hibája, hanem a tiéd.
  • mousee
    #109
    Igazából fogalmam sincs, hogy ezeket a hibákat hogy sikerült, de gratula hozzá. 9.04-et idáig 8 különböző konfigra tettem fel (saját gép, apám gépe, anyám gépe, haverok gépe, stb).

    A particionálás szintén kb fél másodperc gugli: Rendszer menüben ott a gparted. Kb ugyanaz mint a partition magic. Valószínűleg a particionálásból ered a többi probléma is. PDF-hez van alap beépített nézegető, szerkesztőt meg telepíteni szintén legalább 2 perc. Kodekek, flash, java, és egyéb okosságok 1 csomagból telepíthetők szintén.

    De alapból ilyen hozzáállás már pff kategória. Amikor életedben először láttál windowst, akkor minden ment pöccre?

    Azért mert értesz a windowshoz, az nem azt jelenti, hogy guru vagy a linuxhoz is. De ez nem a rendszer hibája. Érdekes, hogy rajtad kívül millió usernek sikerül...
  • A1274815
    #108
    Nincs mit, szólj nyugottan, ha valahol elakadsz, vagy problémába ütközöl.
  • B0nFire
    #107
    Köszi, na, ez már valami! Van aki segíteni is hajlandó, nem csak leoltani. Habár az utóbbit kétségkívül könnyebb.
  • A1274815
    #106
    "Mindezek után már csak egy kérdésem lenne: Hogy tudom, ezt a semmire sem való, használhatatlan szemetet letakarítani a gépemről, hogy még írmagja se maradjon, hogy valaha fenn volt, és visszaszerezni az elpocsékolt partíciómat???"

    Vista: DVD-ről Boot majd Javítás és kérd tölle a Rendszer indítás javítását, vagy parancssor és diskpart-tal parancssorban újra kiírni az MBR-t, majd nem árt az aktív particiót megadni újra, illetve annak a Boot Sektorát újra írni.

    XP: CD-ről Boot, majd Helyreállító Konzol (Az Automated System Recovery/Automatikus Rendszer Helyreállítás utáni javítás pont még partició választás előtt), majd Rendszergazda jelszó, ha van, majd fixmbr, végül fixboot.


    És elvileg eltünt a Linux Boot Managere, majd Windows-ban már egyszerűen Lemezkezelőből (Számítógépgezelés->Lemezkezelés) legyílkolod a particióját.
    Ha megakarsz menteni róla dolgokat van ingyenes EXT2/EXT3 olvasó(/író) driver NT alapú rendszerekre, melyek elvileg alapból meghajtó betű jeletnadnak a felismert particióknak. Gyakorlatilag a hozzáadott parancssori eszközzel kell ügyeskedni, mert mindig a Swap-particiónak osztja ki az új betűjelet, feltehetően azért mert az Ubuntu szépen a winyó legelejére teszi, a program pedig "béna" rendesen felismerni.
  • B0nFire
    #105
    Na tehát!

    Közlöm a Linux észrevételeimet. Az éjjel letöltöttem és telepítettem. Néhány probléma azonban rögtön akadt, az "elpusztíthatatlan, tökéletes" operációs rendszerrel. Már eleve telepítéskor nem engedte a kézi partíció beállítást; csakis a másik mellé volt hajlandó telepedni a C gyökérbe.

    1.) Kezdve azzal, hogy semmilyen hang vagy videofájlt nem tudott lejátszani, míg a hálózaton keresztük a megfelelő kodekeket fel nem telepítette. Tehát az, hogy kodek csak Windowsra kell, az Ubuntu megy "csont nélkül" hülyeség.

    2.) Alapból a pdf-et nem tudta megnyitni. Ezért feltelepítettem az Xpdf-et. Először azt a szar Foxitot raktam fel, de az még az Anti-aliast sem tudja; olyan rücskösek rajta a betűk, hogy köpedelem ránézni. Az Xpdf-fel viszont csak annyi a gond mindössze, hogy nem jegyzi meg sem a nagyítási fokozatot, sem azt, hogy hol járok a könyvben. Akárhányszor újra megnyitom a fájlt, az első oldallal kezdi. Tehát Adobe Reader előnyben. Mellesleg nem engedi, hogy mondjuk az Xpdf-et beállítsam alapértelmezett programnak. Lásd ezt!

    3.) Megnyitottam a GIMP képszerkesztőt; eljátszadoztam vele, majd az OpenOffice szövegszerkesztőt, majd bezártam. A rendszer következő indításánál már egyik program sem volt hajlandó elindulni. Lásd ezt és ezt! Természetesen megpróbáltam újra telepíteni az alkalmazásokat, de nem jártam sikerrel. Végzetes hibák történtek szerinte.

    4.) Felraktam a PDF-editort, mert milyen jó az, ha a PDF-eket tudom szerkeszteni. Ezzel meg csak annyi a gond, hogy semmit nem tudok benne megnyitni, mert egyszerűen nincsenek meg a lemezeim benne!!! Nem látja a C és a D meghajtóimat. Lásd ezt! Így ez is megfeneklett.

    5.) Rohadtul idegesítő, hogy bármit is csinálni akarok, kéri a jelszót a hozzáféréshez! Ez utálatos dolog.

    6.) A böngészőt megnyitva (firefox) újabb problémák merülnek fel. Tulajdonképpen semmit nem enged letölteni, mert kiírja, hogy nincs hely a lemezen. Más helyet pedig nem is enged beállítani. A böngészőben még a kezdőlapot sem engedi beállítani. A letöltött fájlok mentési helyénél pedig hiába kattintok a "Tallózásra", nem reagál. Letölteni, fájlt menteni tehát nem enged sehová.

    7.) A néhány mellékelt képernyőfotót is alapból az Asztalra akarta menteni, de rögtön ki is írta, hogy nincs hely a lemezen. Többet is szerettem volna mellékelni, de kábé 4-5 db elszállt egyszerűen.

    8.) Ezek után, az "elsüllyedhetetlen Titanic", az "összeomolhatatlan rendszer" teljesen összeomlott. Nem kék, hanem fekete halállal, és többet nem is hajlandó elindulni. Többek között a következőket kapom bootoláskor: "A GDM nem tudta kiírni az új hitelesítési bejegyzést a lemezre. Valószínűleg betelt a lemez. Error: Nincs hely az eszközön." - Pedig van!

    Mindezek után már csak egy kérdésem lenne: Hogy tudom, ezt a semmire sem való, használhatatlan szemetet letakarítani a gépemről, hogy még írmagja se maradjon, hogy valaha fenn volt, és visszaszerezni az elpocsékolt partíciómat???

    Ha ez egy felhasználóbarát OS, akkor a majom segge furulya, mert nem igaz, hogy 15 éves pc-felhasználói múlttal az ember nem boldogul egy olyan egyszerű dologgal, mint programok telepítése és törlése - mielőtt még bárki bármit is a fejemhez vágna, nem vagyok teljesen hatökör a témában -, jogosultságok beállítása estébé. Rájöttem: ez az OS olyan embereknek való, akik szeretnek állandóan problémákat megoldani, és az OS-t piszkálgatni unalmukban. Én érdemi munkát nem tudtam vele végezni. És össze tudtam omlasztani egy fél napos nyúzás alatt. Ez a tuti rendszer??? Nevetném, ha kacagni kéne!!!
  • zoliapu
    #104
    Használtam egy kicsit a tapasztalatom tényleg már stabil, hogy gyors a mérések szerint elhiszem, de mindannapi használat mellett még mindig az XP -re szavazok, mondjuk ez szebb. Viszont a Wlant kapásból felismerte, de normálisabb hangkártyákhoz nemtudom milyen meghajtók lesznek ha lesznek, sajna (talán az ASUS Xonar).
  • mrzool
    #103
    Akkor azt mivel magyarázod, hogy IE használatakor 100% ment a proci

    Így látatlanban passz. Mindig 100% volt? Mert akkor simán okozhatta vmi rosszul megírt beépülő modul, esetleg eleve kártékony beépülő modul.

    Másodszor pedig kikapcsolásnál gyűlölöm amikor telepítgeti a frissítéseket.

    Ez erősen szubjektív, ugyanmár mit kell ezen gyűlölni? Ki a francot érdekel, hogy a shutdown-ra kattintás után még egy vagy akár három percet is elmalmozik magában? Nem tudsz tőle aludni? Javaslom akkor menj el fogat mosni, mire végzel, garantáltan végez a géped is.

    Ha notebookot használsz, akkor napközben sleepeld, este meg mehet a fogmosós megoldás.

    Haramdrészt pedis nekem ne mondja meg az MS hogy mit frissítsek

    Nem mondja meg, kiválaszthatod.

    pl a letörölhetetlen illegális OS scanner..., hozzáteszem nekem legális XP van, de akkoris pofátlanság egy letörölhetetlen szolgáltatást a gépemre baszni.

    Szintén szubjektív. Sose érdekelt, hogy fent van, nyilván mert nálam is legális. Egyébként tuti ki lehet törölni, a sok warez huszár miatt tele vannak ilyen kérésekkel (és megoldásokkal) a fórumok, szóval biztosan meg lehet oldani.

    tehát szeretem magam kijelölni mit töltsön le. és egyszerre telepíteni. Linuxban ezt sokkal gördülékenyebben megoldották, az egész sokkal gyorsabb is.

    És minden nap ellenőrzöd kézzel a windowsupdate-et? Ezt most higgyem el? Mert az OK, hogy minden hónap második keddje, de mi van az out of band frissítésekkel, amelyek nyilván annyira fontosak, hogy nem akarták megvárni vele a következő keddet?

    Linuxban nem tudom hogy van, de FreeBSD alatt máig a halálra kívánom, ha olyan patch jön ki, ami miatt make buildworldöt vagy akárcsak make kernelt is kell nyomni, mert a legnagyobb vindózos service pack is gyorsabban települ, mint ezek a csoda unixos dolgok. Tehát mondanám azt, hogy ez a sokadik szubjektív észrevételed.

    Továbbra is tartom magam a melegágy-teóriához... Hiszen a Vistában és Win 7-ben már rájöttek hogy mi a helyzet, és legalább beletették az UAC-ot... ami a linuxban már eleve megvolt.

    Szezont a fazonnal. A linuxokban messze nincs olyan technológia, ami a UAC-ra hajazna, egyszerűen arról van szó, hogy azokat a rendszereket nem divat rootként használni, míg a vindózokat meg igen. Mellesleg XP alatt is volt/van DropMyRights, elismerem ezt a mezei júzerek nem ismerik.

    A melegágy meg mindig is az lesz, amelyik rendszer jobban el van terjedve. Ez ma a vindóz platform, akármennyire is fáj ez egyeseknek.

    Szerintem kijelenthető hogy vista /win 7 igenis biztonságosabb valamennyivel.

    Sosem állítottam az ellenkezőjét.:) Egyébként nem csak az UAC miatt biztonságosabbak, sok-sok komoly változás történt a mélyben.

    Amúgy meg nem nagyon tetszik hogy úgy állítod be az egészet, mintha az én vagy a többi user hibája lenne, hogy valami rohadék fostartály geciputtony büdössajt hereagy megírta a confickert, és a többi elcseszett vírust..

    Szövegértés miatt fuss neki újra a hozzászólásomnak. A júzerek hibája az, hogy bármire rákattintanak ami kék. Vagy piros. Vagy .exe. Mindegy, csak kattintani lehessen!

    Az, hogy ezt kihasználják a vírusírók, hát mit mondjak, én is a halál faszára kívánom őket, de hát ez van.

    Még ha 100% osan óvatos vagy, akkoris néha hibázhatsz. Olyan oldalra tévedsz, olyan pendrivot hozol haza...

    Ezeket jó esetben elkapja a frissen tartott rezidens kereső. Nem AVG és nem Avast, hanem fizetős, több keresőmotorral ellátott, kártevők sok fajtáját felismerni képes antivírus. Illetve néha nem árt egy rootkit-scannert sem lefuttatni.

    Egyszerűen nem hiszem el, hogy Te nem szívtál már be vírust, méghozzá a saját hibádból.

    De, még 1995-ben egy OneHalfot. Első és utolsó. Annyira megviselt:), hogy utána a megszállottja lettem a témának, és jópár évet lehúztam a biztonságtechnikai/antivírus iparban is.

    Erről ennyit a részemről is...
  • A1274815
    #102
    "Akkor azt mivel magyarázod, hogy IE használatakor 100% ment a proci..."

    Pl. azzal, hogy már eleve férges.
  • Ahoy
    #101
    "Azt nemhiszem hogy user error lenne kikapcsolni az auto frissítést, mivel számottevően lelassította a gépem." ez tőlem idézet.

    Akkor azt mivel magyarázod, hogy IE használatakor 100% ment a proci (most mondod miért használom... mert webfejlesztés enélkül nemmegy)... érdekes módon systemtől jött.Mikor kiütöttem az autófrissítést, különös módon AZONNAL megszűnt a probléma... Másodszor pedig kikapcsolásnál gyűlölöm amikor telepítgeti a frissítéseket. Haramdrészt pedis nekem ne mondja meg az MS hogy mit frissítsek, (pl a letörölhetetlen illegális OS scanner..., hozzáteszem nekem legális XP van, de akkoris pofátlanság egy letörölhetetlen szolgáltatást a gépemre baszni.) tehát szeretem magam kijelölni mit töltsön le. és egyszerre telepíteni. Linuxban ezt sokkal gördülékenyebben megoldották, az egész sokkal gyorsabb is.

    Továbbra is tartom magam a melegágy-teóriához... Hiszen a Vistában és Win 7-ben már rájöttek hogy mi a helyzet, és legalább beletették az UAC-ot... ami a linuxban már eleve megvolt. Ezzel legalább jobban ellenőrízhető a rendszer. Persze láma felhasználónál ez mit sem számít. Szerintem kijelenthető hogy vista /win 7 igenis biztonságosabb valamennyivel. Ennek örülök is, ezért fogom végre elfelejteni a kedves XP-t.

    Amúgy meg nem nagyon tetszik hogy úgy állítod be az egészet, mintha az én vagy a többi user hibája lenne, hogy valami rohadék fostartály geciputtony büdössajt hereagy megírta a confickert, és a többi elcseszett vírust...Még ha 100% osan óvatos vagy, akkoris néha hibázhatsz. Olyan oldalra tévedsz, olyan pendrivot hozol haza... Egyszerűen nem hiszem el, hogy Te nem szívtál már be vírust, méghozzá a saját hibádból. Csak esetleg nem is tudsz róla.

    Erről ennyit...
  • mrzool
    #100
    1. Meglévő fertőzés ellen nem véd a hotfix, miért is védene? Mint a nevében is benne van, az hotfix, nem víruskergető vagy irtó.
    2. Definíció szerint amelyik gép megfertőződött, azt lehet gyalulni, jelszavakat cserélni mindenhol. Nem tudhatod, hogy mennyi minden kompromittálódott, mik kerülhettek ki a gépedről, milyen más kártevőket töltött magára, stb, stb.
    3. Akármennyire is szomorú, a legtöbb kártevő továbbra is júzer error miatt települ: hiába van hotfixed (az max a hálózat felőli vagy lokális buffer túlcsordulásos támadásokról véd), ha méla-géza rákattint az aktuális britney.exe-re.

    Azt nemhiszem hogy user error lenne kikapcsolni az auto frissítést, mivel számottevően lelassította a gépem.

    Mi lassít? BITS-cel a háttérben szedi le a javításokat, ELVILEG nem veheted észre a hálózat lassulását, mivel csak a szabad sávszélességet használja a letöltésre. Vagy maguk a frissítések lassítanak? Ha igen, akkor kézzel miért teszed fel őket? Ez kicsit homályos a számomra.

    lehet még amikor nemjött ki hozzá a biztonsági rés javítás.

    Hónapokkal a conficker előtt megjelent már a javítás. De egyébként 3-as pont odafent, hiába van javításod, ha ráklikkelsz és önszántadból elindítod...

    MErt XP már a vírusok melegágya.

    Amíg nem volt XP, addig a 98, előtte a 95, még előtte meg a DOS volt az. Ugyanmár, ez bullshit! El kell fogadni, hogy a vindóz platform annyira népszerű és elterjedt (>1 milliárd telepítés worldwide), hogy egyszerűen megéri rá kártevőt írni. Meg aztán mi a kártevő? Lassan már ha írok egy .bat fájlt amiben annyi szerepel, hogy format c: /u és vmi aktuális game crackjének nevezem el, akkor szerintem másnap detektálni fogja xy kereső. Egyszerűen annyira hülyék az emberek, hogy most már lassan minden futtatható fájlt, ami rosszat tehet, kártevőnek kell hívni.

    Gondolhatjátok, hogy banális ez a .bat fájlos példa, de NEM. Tessék megnézni, hogy az utóbbi években megjelent kártevők hogyan fertőznek, hogyan terjednek és mire építenek. Segítek: Layer 8 error.
  • gothmog
    #99
    Tudod, mi jár a fogadatlan prókátornak?
  • cousin333
    #98
    Tehát valaki vagy Linuxot használ, vagy lopja a Windowst.. Mindenesetre érdekes meglátás.