Fallout: New Vegas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sztorival mi a szitu?
Racism is a weapon of mass destruction!
Szoktam kiszedni modelleket jatekokbol, nezegetni, gyakorolni stb. a 3Dx rippert hasznalom. Van hozza max plugin. Egyebkent ott szembesultem vele, hogy a fallout 3 milyen kurvnagy polygonszammal megy.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Ez nekem tenyleg hobbi (informtikus vagyok 12 eve, de mas szakteruleten)
Persze ha egyszer lenne belole valami az jo lenne.
Meg annyit mentsegul hogy ezek regi videok, az ujabb verzio mar dx9 alapu.
Az elozo postot csak azert irtam be, mert bantott a #176-os bejegyzes, mintha egy hulyegyerek lennek pedig csak a velemenyemet irtam le.
http://www.youtube.com/user/jk855xxp#p/u/6/aWhkDUGPhs4
http://www.youtube.com/user/jk855xxp#p/u/0/zOGn_g3G-fs
Meglepodnel ha beleneznel a quake 1 es a quake 3 engine forraskodjaban, mennyire hasonlo pedig van koztuk jo par ev. Persze a q3 is mar jo regi.
Egy jateknal sokkal nagyobb ido es munka a grafikai tartalom elkeszitese. Modellek, animaciok, texturak stb. Ha lenne mellettem egy gyors es profi grafikus, (2D, 3D) egy jo animator vagy inkabb egy mocap studio, koderkent egyedul tudnam az engine-t, a tool-okat es a jatekmenetet (script stb) csinalni. Igy hogy a grafikat is en csinalom tenyleg nehez, megmarad hobbiszinten.
Ha akarod belinkel par F3 modot is amit csinaltam, kb 10.000 toltottek mar le a nexusrol.
Ötletem van éppen, Fallout3hoz leginkább beavis &butthead mod illene , már ha a 3ból, és az ott lefektetett "élménybõl" , "értékekbõl" indulunk ki.
Néha megállhatnál picit a bukfencezésben.
A Gamebryo gyonyoruen kezeli a nagy tereket, nagyon magas polygon szamommal es nagyfelbontasu texturakkal gyonyoruen renderel. Jol dolgozik alatta fizikai engine is, a speed tree is. A dragon age-ben egyaltalan nincs fizika. Nem durva?
Az hogy a modellek meg az egyeb grafikai elemek hogy neznek ki, semmi koze az engine-hez.
Hát igen, sokkal inkább fel lehetne turbózni a grafikát, mert nem elégséges, hiába a nagy textúra méret. Fõleg a térképet lehetne igényesebben megoldani, hogy indokoltan ne mehessek be valahova, vagy ne lebegjen semmi, stb stb.
Dehát modokkal úgyis szép lessz, mint most fallout 3, csakhát nem gyárilag kapjuk.
Mit tudtok, lesznek benne értelmes fegyverek is, vagy megint a kbszott lézercuccokkal lesz tele és szervópáncél nélkül megdögölhetünk?
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
Racism is a weapon of mass destruction!
mert most nézegettem régebbi híreket, de nem találok ilyen infót. Lehet csak szerettem volna. <#pardon1>#pardon1>
Vagy hogy érted?
Két gecko faj lesz mint a második részben: Sima és Tûz Geckok( érdemes lesz messzirõl lekapni õket mert közelrõl tûzet okádnak ránk)
Ahogy régebben is írtam, ha rá lõsz az ellenfeledre és az életerõ kijelzõje mellet megjelenik egy vörös pajzs ikon akkor célszerû lesz páncéltörõ fegyvere váltanod.
Ha jól olvastam minden közelharci fegyverhez spéci animációkat kapsz + különlegese képességeket, pl egy golfütõ használatakor spéci golfozó animációval kenned szét az ellent.
A brahminok mellé kapunk egy újabb mutáns házi állatot: Big Horners (Nagy szarvúak?), mutáns kosok, és elégé ellenségesek lesznek.
A Bevezetõ nem olyan hosszú lesz mint a háromban, kikaparnak a sírból - a doki felgyógyít - megkapod a PipBoy-t - beállítod a tulajdonságaidat, képzettségeidet - és irány a psuztaság.
New Vegasban két nagy frakció fog egymásnak esni: az NCR és a Ceasar Legion, bármelyikük oldalára is állsz a másik ellenségként fog kezelni.
Az Acél Testvériségnek nem sok szerep fog jutni, hozzák majd az elsõ két részben megismert formájukat: technológiákat fognak gyûjtögetni, nem fognak szupermutánsokkal, enklávésokkal bajlódni.
Nem lesznek vezethetõ jármûvek a New Vegasban.
A gyerekeket továbbra sem lehet majd megölni, de nem lesznek olyan idegesítõek mint a háromban.
A játékban szereplõ fegyverek:
Fegyverek és kiegészítõik
Egyes fegyverek sokkal hatékonyabbak lesznek ha nem fejre, hanem lábra lövünk.
A szupermutánsokból is két fajta lesz: Nightkinek az elsõ részbõl megismert Mester elit, intelligens katonái, és a második részben a Katonai bázisról kijutott 2. generációs szupermutánsok akik gyengébbek és ostobábbak a Nightkineknél.
VATS meg nem valami izgalmas, de legalább látványos. Egy darabig.
Viszont remélem, hogy nem kényszerülök rá a szervópáncél viseletére, és hordhatok majd valami túlélõsebbet, valamit, a mostani világból.
Még mindig rengeteg újdonságot tartogat a mostani szerkesztõ, és biztos, hogy az Obsidián is épít be majd új funkciókat. Remélem a Nevadai sivatag könnyen kezelhetõbb, alakíthatóbb lesz mint a Betonpuszta.
Biztos, hisz a háromnak is az alap vonzata a könnyû modolhatóság.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Karakter kinézetet igazán megcsinálhatnák, ne utólag kelljen modolni.
Sajnos a képek alapján nagyon béna, legalábbis sokkal durvább terep kellene, meg nem ennyire egyszerû cuccok, stb, meg mai modern szarokat is kérdemes lenne, csak M4es karabélyból kiindulva is.
Hát, Modolni fogjuk, lehet...
A szuper mutánsok fegyverzete tényleg nem reális a régiekben gránátos, rakétavetõs, M2 és hasonló nehézfegyverekkel voltak felszerelve.
Szerintem a háromban az egy társad lehet egyszerre veled miatt butították le az ellenfeleket, mert a Ghoul-nál sem nagyon van fegyver csak agyatlan zombik.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
A robotok kissé furán néznek ki, azt hittem csak az a robot fog majd így kinézni aki majd kihúz minket a gödörbõl.
A másik, miért van az, hogy minden szuper mutánst primitív fegyverekkel ábrázolnak? A szuper mutánsok nem arról híresek, hogy kannibál õsemberek, hanem arról, hogy félelmetes harcosok, akik komoly fegyverzettel rendelkeznek. Az egyben, a kettõben, és a Tacticsban is, komolyan megizzasztottak, a háromban csak céltáblák voltak ratyi fegyverekkel. Remélem a New Vegasban ismét kihívást fognak jelenteni. <#violent>#violent>
akkor támadok én is:
A Fehér Háta mikor fogják már feketére festeni? 😄D
Mert persze ha mondjuk elküldök egy srácot, hogy azapját megették a hangyák, beszoptad, hahaha, hol a nyalókád elveszem!- akkor nem kapok áremelést Moiránál, mert a csaj bio és humiizé.
Tehát akkor mi mindenre hatnak ki a mondataink?
Csak a küldetésre, ill fõ storyra, akkor meg "hazugság" az egész.
Teljesen hihetõ, nyilvánvalóan nem marketingesek irták. 😊
Amúgy ha hozza már azt amit az F3, nálam bejövõs. Nekem tetszett az F3 nagyon.
Amúgy láttam a képen az M4est, igazán belerakhatnának egy normális AK-t is, meg rendes tuningot, mert egy lényeges elem az efféle világban.
És külön örülünk, hogy nem a baszott világot kell megmenteni, hanem csak a saját bajunkal törõdni. Persze tudjuk, hogy a végén v megöljük a merénylõt, vagy nem, és ez a multi-endinget befojásolja.
Minden cselekedetünk kihat a világra? Reput kapunk, vagy vesztünk?
Zsír. De remélem nem lesz ránkerõltetve a beszélgetés, mint F3ban, akármit mondhatsz de ugyanaz lesz kb a végkifejlet.
* A dinamit lesz az egyik elsõ fegyver, amibe belebotlunk majd.
* Az Obsidian sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett a történetre, mint azt a Bethesda tette a Fallout 3 esetében.
* A VATS-ban most már minden fegyvernek lesz egy speciális támadása.
* A fegyverek módosíthatók, az egyik ilyen módosítás hatására például lecsökken az idõ, ami a golyószórónak kell ahhoz, hogy bepörögjön.
* Minden egyes képességünk befolyásolhatja majd a beszélgetéseinket.
* Egy úgynevezett Command/Companion Wheel cucc segítségével utasításokat adhatunk majd a csapattársaknak. Ennek a végleges formája még nincs eldöntve/pontosítva.
* A Nightkin-ek visszatérnek és álcázni tudják magukat.
* A Hoover-gát egyben van és áramot termel.
* Az elektromosság egyébként az egyik fõ eleme lesz a játéknak.
* Három frakció várható, az NCR, a Caesar's Legion, és ugyan még nincs megerõsítve, de valószínûleg a Brotherhood of Steel.
* A Helios One elnevezésû torony egy bolygókörüli pályán keringõ lézert vezérel.
* Ehhez a lézerhez lehet majd szerezni egy hordozható vezérlõt, így bárhol, bármikor bevethetõ lesz.
* Minden egyes cselekedetünk és mondatunk kihatással lesz mindenre.
* A New Vegas több ending-gel is rendelkezni fog, szóval nem a sablonos magányos férfi/nõ megmenti a világot dologra kell számítani.
* A játék fõ célja az lesz, hogy kiderítsük ki akart minket megölni és miért.
* Az egyik új fegyver, az "All-American" egy gyorstüzelõ mesterlövészpuska.
Csak ne legyneek ilyen gyorsak az ellenfelek, meg bugosak, mert vatsn élkül eléggé nagy pazarlás kiállni pl raiderek ellen. Most épp ghoulos zombigyaloglós modokkal megyek F3ban, Resident Evil style, sivatagi áttextúrázásban, bár a rucijaim nem épp a legjobbak, se a fegyvereim.
Valahogy nem találja õket telibe... Kénevmi zombis ghoul áttextúrázás:S
Na szóval ha meg nem totál romos lesz a város, akkor legyen benne élet, mert pár császkáló NPC ugyanazzal a hülyeségével számomra igencsak szánalmas.
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
az F3-mat a Bethesda készítette, miután megszerezte a fallout jogait.. megcsinálták a 3. részt, majd odaadták a grafikus engine-t az obsidiannak, hogy õk is készíthessenek egy falloutot...ez részben nemes gesztus, részben gondolom reklám, hogy õk milyen faca gyerekek..azért az obsidiannak, mert ott sok olyan egyén dolgozik, akik részt vettek a fallout 1 v 2 készítésében
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Nem hiszem hogy 1 év alatt tudnának vmi szignifikánsan újat csinálni... 😊
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Nem Bathesda? Vagy én már nem is értem...
Lényeg, hogy más lesz, de hasonlóan morbid humorral teli, mint az F3. Cikkek szerint.