Fallout: New Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A játék elején vagyok amikor egy kocsmába lévõ megmentett ember serif akar lenni. legalábbis ha jól értem😄 Ha a jó útvonalat akarok követni akkor mit kell tennem? Nem nagyon értem sajnos gyenge az angolom:S Gondolom meg kell ölni azt a faszit ahová 100 kupakért engednek be vagy nem? Elõre is köszi😊
lalakov
Köszönöm, akkor gun skillre kell tennem, a többi megvolt.<#worship>
yesname
Ez így van, írja is a játék meg a guide is. Ha valakinek segítesz, akkor azok szemében akik az illetõ frakciót nem kedvelik rosszabb leszel. Tudod: ellenségem ellensége a barátom 😊

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

DonnieBrasco
Asszem a másik sniper adta (Boone váltótársa), miután kilõttem a ghoulokat az ûrbe 😊

DB

A ti kung-futok nem erős!

DonnieBrasco
Melee-hez találtam a Chopper nevû húsbárdot, valami elboruld dps-sel és "bonus limb damage". Haha 😄

DB

Asszem a dinos kereskedõtõl.
Carlos
Node kitõl kapok kulcsot, ha a banya halott? 😊

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
No ez velem is igy volt!
Összepacsiztam a great kahn frakcióval és az NCR-el is.
Aztán egyszercsak visszaállt mindkettõ neutral-ra.

P.s.: Lehet, hogy ha jót teszel az NCR-nak, akkor autómatikusan csökken a repud azok szemében akik utálják, mégha velük nem is foglalkozol?

Þór vígi þessi rúnar

Ja és a lényeg, hogy a powderek ölése felfelé, vagy lefelé viszi a reput NCR-rel?

DonnieBrasco
Nem kell bérelni. Ha megcsinálja az ember a Novac-i küldetéseket (Boone-ét is persze), akkor megkapja a szobakulcsot ingyen. Minek költeni, ha ingyen is jön? 😊

DB

Beszéltem vele, de igazából, nem mondott semmit. Goodspringsben megcsináltam a város-támadós küldit, azóta utálnak a powderek. Módszeresen kitakarítottam a fõ bázisuk melletti kisebbeket, erre most beadta, hogy neutral vagyok velük. Majd most megyek Primm-et kitakarítani. Gondolom az nem lesz túl egyszerû, de nincs más küldim, csak a fõ szál, ami oda szól. (Ugye a powderek már nem adnak újakat).

Látom mindenki sniperkedik ezerrel 1 kmrõl. Én meleet indítottam most 7-es szinû és nem volt eddig semmi gond szépen szétverek mindenkit a 80 kupakot érõ vízvezeték csõvel 😊 (hardon) Igaz már 9-es az erõm és 70-es a skill-em, szóval közelharc karival is szépen lehet haladni, kaja pia, gyógyszer rengeteg van, sütök is sok kaját (a survivalt és a repairt húzom még)

Carlos
Valaki volt már a Vault 11-ben? <#vigyor1>

Þór vígi þessi rúnar

1. Kövesd délre majd keletre Benny(kockászakó) nyomait. A keleti oldalon be tudsz jutni Vegasba, a szint szinte mellékes.
2. Elméletileg igen, de elõször beszélj Primmben az NCR hadnaggyal!
3. Jobb ha hatalmas hegyek zárják a pálya szélét, nem egy láthatatlan fal.
4. Viktor tud magára vigyázni. Jobban, mint te! 😉
2. feltéve ha quest keretein belül csinálod, ha csak randomra leölöd õket, akkor nem

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

1. Bizonyos quest sorrendet követke kerülsz oda, de eleinte kemény ellenfeleken nem tudod magad áthámozni (értsd bedarálnak, így az odafutok szétnézni nem játszik), de érdekes a sztori, így szerintem megéri sorrendben haladni. Erõsítsetek vagy cáfoljatok meg, ha célirányosan mész olyan 10-es szintû körüli lehetsz szerintem.

2. Igen

3. Nem értem a kérdést, térkép szerint Goodspringstõl nyugatra nincs semmi!

4. Erre nem tudom a választ! Szerintem õ valami fontosabb szerepet lát el, így nem hiszem, hogy ne tudná magát megvédeni...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Lenne pár kérdésem.

1. Melyik szinten lehet (érdemes) elõször Las Vegasba menni?
2. A powder gangers kiirtása hat az NCR repura?
3. Az alább linkelt térkép szerint nem lehet az egész map-kockát kihasználni. Ezek szerint nem lehet faltól falig szaladgálni? Miért nem, ahogy elnézem Goodspringstõl nyugatra még egy rakat hely lenne, de a térkép semmit sem jelöl ott.
4. Ha Victor utánam jön a pusztába és ott leölik, akkor mi lesz? Meg kellene védenem?

Köszi

Vagy ha Goodspringsben a dokinál rakod (abban a szobában ahol felébredsz a javítható 9mm-es géppisztoly alatti ládába pakoltam és azóta is ott vannak, ellenben Chet boltja melletti konténerbõl törlõdtek a cuccok) le nem törlõdik a cuccod!

Megvan a szükséges erõ és skill követelményed (6-os erõ vagy afölött példul nem mocorog, illetve minimum 75-ös de inkább nagyobb guns skill)?

Ha letérdelsz (lopakodás) akkor megintcsak csökken a mocorgás.

lammaer:
Ha kisebb a str értéked mint a szükséges minimális akkor pontonként nagyjából 20%-al romlik a pontosság a fegyverrel. Használni tudod de pontatlan lesz nagyon.

A haza a follower-ek esetében azt a helyet jelöli ahol felvetted (de mikor elküldöd kiírja a program hogy hova megy az illetõ és hol találod majd meg). Van olyan follower (például Raul) aki nem a felvétele helyére megy vissza hanem saját házikójába. Tehát figyeld mit ír ki a program mikor elküldöd a társadat és tudni fogod hol keressed.

A dobozokba rámolás rizikós ha nem saját helydre pakolsz (ilyen meg alapból csak egy bizonyos kaszinónál van ahol kapsz egy fix szállást), mert a ládák frissülnek 3 ingame naponként. Ha nem volt eredetileg benne semmi akkor törlõdik onnan minden amit beleraktál. Ha volt benne valami de kivetted akkor vagy újra ugyanaz lesz benne vagy marad üresen, de amit pluszban beleraktál az törlõdhet. Tehát tárolásra inkább csak szórd ki egy helyen a cuccaidat a földre, onnan nem veszik el. Vagy használd a futárszolgálat, minden településen megtalálható ládáját erre a célra.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Mr_no_NaMe
õõ ez lemaradt:

itt legalább már van értelme a sima puskáknak is? Nem csak a lézerfegyverekkel lehet falat bontani?
Mr_no_NaMe
nem is annyira rossz ez a játék ._.
sztem jobb a feelingje mint a háromnak
Srácok,

Az STR requirement pontosan mit takar? Úgy értem, nekem 5-ös az STR, akkor nem tudok egy STR8as puskát használni? Vagy csak rosszabbul?

Másik: "haza" az pontosan melyik helyet jelenti? Már ha hazaküldök egy követõt, akkor hol keressem?

Én jó szokásom szerint a játék elején kerestem egy helyet sok dobozzal meg mûhellyel (Primm-ben az egyik bódé), oda pakolok mindent. Szóval papíron az a hazám, de kétlem hogy annyira intelligens legyen a játék hogy tudja ott lakom 😊

Mondjuk van kulcsom a dinos motelben, de nem használom azt a szobát...

lalakov
Mire kell gyúrni, hogy a Gobi puska célkeresztje ne mozogjon úgy, mintha 90 éves lennék? Ha nem marad valaki fél percig egy helyben nem tudom belõni. Találtam egy távcsöves puskát, ami nem mozog be szinte egyáltalán és 5,56-ost eszik, de az meg gyengébb.
Carlos
Én most két sniperrel (Gobi és A-Mat) és a cowboy repeater-rel vagymivel flangálok.

Þór vígi þessi rúnar

Ennyiben jobb a sniper, hogy azzal még rejtõzködnöd sem kell az elég esélyesen bekövetkezõ critical-hoz (amúgy rejtõzésbõl alapból megy a critical). A megfelelõ skulót betárazod és ölöd a delikvenseket (ráadásul lényegesen könnyebb hozzá lõszert találni és gyártani is mitn az .50-es pukkantyúhoz). Deathclaw ellen AP skuló és nem lesz velük gond. Megfelelõ perk meg még tovább növelheti a sebzést is. Igazából a töemge miatt nálam nem játszik az a-m rifle. Maradok a könnyebb csúzliknál (nem erõbajnok a karakter).

Nekem amúgy a kedvencem a Brush Gun (a cowboy repeater nagytesója, 45-70-es puska, amivel a veteran ranger-ek rohangásznak) meg a pisztoly változat (hunting revolver). Elõbbire még lehet rakni egy fejlesztést, utóbbira már nem (de eleve távcsõvel jön). Ezekkel is egyetlen lövésbõl pusztulni szokott egy deathclaw (ha lopakodva adom le a lövést) amennyiben a spec lõszert használom. Ha nem azt akkor két lövés kell neki.
Mindkét stukker nagyon brutális tûzerejû eszköz csak erõigényesek (6-os erõ kell hozzájuk az optimális kihasználhatósághoz).
Sokáig a köztes stukkerekkel nyomultam (44-es revolver meg a 44-es cowboy puska valami T nevezetû ami még mindig megvan ha netán kifogynék a 45-70-es lõszerbõl). Van perk-ben cowboy meg a testre sebzést növelõ perk, így a kettõ együtt már elég finom bonusz sebzést ad alapban is, hát még ha megfeleõ lõszert használok.
Hogy teljes legyen a kép még egy hatchet volt sokáig a karakteremnél de aztán megtaláltam a spéci combat bicskát (Chance's knife) és így igazi vadnyugati hangulatban darálom az ellenfeleket. 😊

Carlos
Namost igazad van.

Viszont.

Beveted az a rifle-t rejtõzködve, akkor majdnem mindig megkapod a critical-t. Namost próbálhatja túlélni a deathclaw vagy supermutant azt a critical-t. 😊 Esetleg bloody mess-sel, 100-as gunnal magas luck-al még nagyobb a finomság...

Þór vígi þessi rúnar

Nem mondtam, hogy ne használd. Sõt, kõfejtõben ideális. De általános használatra elég a .308 és marad +20WGT-et a lootra.
A moddolhatatlan nevesítettet írhattam volna, félreérthetõ volt a kompromisszum.
Plusz ott az elõnye hogy nagyon magas már alapból is a kritikus találati esélye (ötszörös) a sniper rifle fegyvereknek, míg a nagy böhöm A-m rifle inkább a nyers erõre épül (nagyobb alapsebzés) minimális kritikus találati eséllyel.

Tehát miután lebukott az ember és jönnek felé az ellenfelek, akkor bizony még mindig jobb tud lenni a könnyebb, kisebb és gyorsabb, valószínüleg kritikus találatot bevivõ sniper rifle (a Gobi meg a spec sniper rifle).

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
NCR: Jó ez a mi vagyunk a jófiúk duma, meg megvédünk mindenkit, meg demokrácia, meg régi világrend, meg rend és fegyelem, csak azt nem sûrûn hangoztatják, hogy ezért engedelmeskedned kell, ha nem akkor mész a dutyiba, csak akkor védenek meg, ha regisztrálod magad, mint állampolgár, ja és durván megadóztatnak. Ez nem demokrácia ez diktatúra!

Elbeszélgettem kicsit a Niptont elpusztító Legion csapat fejével és igaz, hogy szadisták, illetve jobb szó rájuk a vallási fanatikus, de gyakorlatilag ezzel a radikális (a lottó az nagyon durva dolog volt)eszközzel a Niptoni korrupció ellen léptek fel, példát állítva a többi Mojave-i település számára, hogy ha ezt az utat követik akkor ez lesz a végzetük nekik is.

De hát Darwin's parachute, ami tudod mit jelent? Zuhansz... XD

Carlos
ok, akkor mondom az ellenérveket:
-hangtompító? Kinem szarik rá egy mesterlövésznél?
-STR8? STR4-el 1 lövéssel kivettem a deathclaw-okat.

p.s.: nevesített tárgyakat nem lehet modolni, így a Gobi-t sem.

Þór vígi þessi rúnar

Azért ne írjuk a .308-ast! Persze Deathclawn ellen ideális a 0.50, de sima csavargáshoz szvsz felesleges. Sneak-bõl criticallal szinte mindenkinek elég az elõbbi. További érvek:
- Nehéz a fegyver(STR8), nehéz a lõszer is.
- Sniperra szerelhetõ hangtompító.
A Gobi pedig jó kompromisszum a kettõ között.
Carlos
Tegnap este mindkettõt megszereztem. 😊
Valahogy a bánya is könnyebb volt így...

Þór vígi þessi rúnar

AnarchoiD
felejtsd el a mesterlovesz puskat, az szrt se er

Emelett a mesterlovesz puskak csak legpuskak

Ilyet szerezz be (szokott lenni a gun runners-eknel is

de szvsz a 188-as trading poston vegyed az ottani gun runnertol

Masik lehetoseg ez:

ez kisebbet sebez viszont kisebb Ap igenye is van VATS -ban

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Gideon Wieth
Hol lehet mesterlövészpuskát találni? vagy ezt külön kell tanulni??? Igazából nagyon tetszett, hogy ott a Gun Runners bódé, benne microbival meg egy mesterlövészpuskával, de ha kérem h mutassa mit vehetek tõle, mesterlövészpuskát pont nem .... 😄 szóval, merre hogy ? 😊

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

AnarchoiD
kicsit off, de kedvenc acsim :

es mi benne a poen ? 😊 az hogy abban a jatekban nincs is ejtoernyo 😉

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
1. A Crimson Caravan telephelyen lévõ kereskedõvel kell beszélned, nem egy vándorral. A bázistól keletre a város szélén.
2. Ha elküldöd visszamegy oda, ahol felvetted. Illetve ha már beköltöztél a Lucky38-ba, ajánlhatsz neki ott szállást. Akkor nem kell értemenni, otthon fog várni. Akár többen is lehetnek ott egyidõben.
I.C.ram
Lenne két kérdésem:

Az NCR fõbázison (reptér) beszéltem a menzás faszival, és mondta, hogy kéne neki segíteni. A a konyhagépet már megjavítottam, de most arra kér, hogy szerezzek kaját. Adott is egy listát, hogy kiknél érdemes próbálkozni, de azt már nem írta oda, hogy mit vegyek neki. Egyik említett kereskedõnél sem jelenik meg új választási lehetõség a párbeszédben. Primm-ben csináltattam a listán említett nõvel csomó pitét, de a fekának nem kell (nem jelenik meg a párbeszédben). Meglátogattam Fitz-et, de neki se lehet semmi extrát mondani. Voltam a Crimson Caravanos fickónál, aki a reptér fõbejárata elõtt szokott álldogálni, de vele nem is tudok beszélni egyáltalán.

Mi a fenét kell csinálni?
Néztem a fallout wiki-t, de ott se írtak semmit, hogy konkrétan mi kell.

A másik kérdésem, hogy, ha kiadom az útját egy segítõmnek, akkor örökre elmennek, vagy ha úgy addódik, akkor vissza mehetek egy megadott helyre, és újra felvehetem õket segítõnek?
AnarchoiD
A STEAM-ról lehet valamit + tartalmat letölteni ?
(ingyenes tartalom a játékhoz)
- nincs ingyenes tartalom a jatekhoz
Még azt se értem hogy a pachokat ez magától letölti ?
- ez a steam lenyege jah
vagy keresnem kell valahol ?
- nemkell keresned
Vagy azokat a karaván pack és hasonlókat honnan lehet letölteni ?
- legitim modon sehol azokat az elorendelok kaptak
Ha Gamestop -on rendelted elo akkor kaphattal CLASSIC-t
Ha Amazon -on akkor Tribal Pack -ot
Steam/Walmart preorder ert jart a Caravan Pack
Bestbuy preorderert pedig a Mercenary

És azok az elért dolgok archiementek vagy mik , azok mire jók ?
- Xbox -rol vette at a steam, arra jo hogy mutassa mennyire jatszod ki az adott jatekot illetve mennyire vagy nagy gamer (sok achi = sok gamolas) masra nem 😉
nem kapunk érte semmit ha elérjük csak ilyen csili vili ?
- Steamon nem ...Xboxon esetenkent mar adnak 😉 ingame cuccot

Voltan
Bocs, de nem értem a problémádat. Ez egy RPG, nem egy sandbox FPS. Alap, hogy biza vannak olyan helyek, amikbe beletörik a fogad. Ráadásul jótékonyan még figyelmeztetnek is, hogy oda nem kéne kolbászolni.
Most ha csak az alap Fallout világból indulunk ki, és tegyük fel, hogy tényleg TE mászkálsz. Egy vad pusztaságban vagy, se fegyvered, se semmid, gõzöd sincs mi van. Valaki azt mondja, hogy kelet felé ne menj, mert veszélyes, akkor te nekiindulsz? Kétlem.
Nem véletlenül mondják az elején, hogy az utat kövesd, mert a pusztában kemény dolgok vannak, senki nem merészkedik oda. Bölcs tanács. Késõbb úgyis visszamész tapasztaltabban.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Murder3
lesz vmi célod legalább😊
én pl sok játékot szivesebben játszok az achiek miatt😄

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Na megvettem eredetibe, de nem igazán értem ezt a steamot picit segítenétek ?
A STEAM-ról lehet valamit + tartalmat letölteni ?
(ingyenes tartalom a játékhoz)
Még azt se értem hogy a pachokat ez magától letölti ?
vagy keresnem kell valahol ?
Vagy azokat a karaván pack és hasonlókat honnan lehet letölteni ?
És azok az elért dolgok archiementek vagy mik , azok mire jók ?
nem kapunk érte semmit ha elérjük csak ilyen csili vili ?
Murder3
ennek mennyivel kihasználtabb a területe és a helyszínei?

illetve ebbe is lehet live-ra achiakt gyûjteni?

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

azt mondja addig nem jön el velem, míg a caravan papírjai nem tiszták

How much can you take,before you snap?

melyik mesterlövészrõl van szó?

én is most találtam meg az a snipert, de az antimaterial rifle jobb

How much can you take,before you snap?

AnarchoiD
En megtettem , es nem ereztem megbanast amikor elporlasztottak 😉

dartonita
Hazakuldod Novacba.