Fallout: New Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaskimXul
rosszul emlékeztem, 20% hp alatt kapod a + erõt és DT-t.
MaskimXul
csak akkor, ha az életerõd leesik bizonyos % alá, asszem 50.
SZiasztok.

Elakadtam egy kissebb küldetésnél, hidden walley nál, egy lézer pisztolyt kéne megkeresnem de nem találom aki tudja holvan elárulná? Annyit mondott csak a ygerek valami hulla mellett egy nayg sziklánál, de van 1000 szikla hulla meg sehol.

lalakov
Rosszul értelmezem a Nerd Rage perket? Nem a Strength-et kéne kimaxolnia, 10-re állítania? Nem történik semmi.
Attól függ mire akarsz gyúrni. Pl a sniper puskának 5X a krit szorzója tehát ott 1% krit 5%-ot ér míg egy automata fegyvernél 1 vagy inkább 1-nél kisebb az érték azok a fegyverek nem kritelnek annyit vagy egyáltalán nem. Szóval 1% krit lehet nagyon kevés és viszonylag elég sok is a fegyvertõl függ.

valóban nem nagyon éri meg. +1 crit esély az mennyit számít?
én vagy luck-ra (ez univerzális, szóval megér(het)i) tennék, vagy strength-re, vagy választanék más, hasznosabb perk-et!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

+1 intelligence 0,5 skillpont szintenként +2 medicine, repair, science! Na ez viszont baromira megfontolandó (szerintem nem éri meg)!

+1 enduranca: +20 health, +2 unarmed, +2 survival

+1 charisma: +5 armor, +5 damage (társaknak), +2 barter, +2 speech

+1 perception: +2 energy weapons, +2 explosives, +2 lockpick

+1 strenght: +10 cipelhetõ súly, + 0,5 unarmed sebzés, +2 melee weapons

+1 agility: +3 AP, +2 Guns, +2 Sneak

+1 luck: + 1 critical esély, minden páros pontnál +1 pont minden skillre!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nem ezt írtam! Ha terminátort akarsz, akkor válaszd, de lehet, hogy van a te játékmenetednek jobban megfelelõ perk is (én spec sose tudom mit válaszzak, lehet ahány visszatöltés annyi választásom lenne)!

Én azt tanácsolom, ha nincs valami más, amit hasznosabbnak találsz level 4-en, vagy késõbb, akkor nyugodtan válaszd azt, az egy hasznos perk (amit én nem választanék az F3 alapján az az azonnali szint növekedés, illetve a +10% xp, mivel ott még fõsztori felére el lehetett érni a max szintet és gyanítom itt is hasonló a helyzet)!

Egyébként közben látom, hogy mit írt Dartonita! Teljesen igaza van egyébként, ez szerepjáték, válaszd azt ami számodra hasznosnak tûnik (de azért nem érdemes közelharci perket választani 1 távharcász puskásnak) és használatba is veszed a skill-t!

+1 special és e közt töröm a fejem mert egyenlõre ilyen terminátor statjaim vannak:D erõ 6 agi 9 perception 8 endurance 7 a többi talán 4. Lehet nem lenne rossz egy kis inteligencia se:D
dartonita
Szerintem azokat a skilleket,perkeket valaszd ami szamodra szimpatikus.Lehet optimalis terminatort letrehozni,de az pont az rpg reszet tenne tonkre.

ha jól értem a mondanivalód akkor röviden: hülye vagy ha nem választod:D (közel nem maxos az intelligenciám):D
Hát, ha nem kell +52 skill pont, akkor ne válaszd! Egyébként max intelligence skillel szintenként 15 skill pontot kapsz, ami 30 szintre 450 skill pont, ezzel 4 és skill-t tudsz teljesen kimaxolni!

Ha felveszed azt a 15 perk közül az egyiknek az educated-et (lehetõleg minél elõbb a hatás miatt), akkor az össz hangsúlyozom max 450-bõl 502 lesz, tehát 5 skill tuti maxolható.
Abba már bele se menjünk, hogy mi a helyzet kevesebb intelligence mellett...

MerlinW
<#eljen>

[merlinw.org]

Szerintetek érdemes a karakter elején az educated-re tenni vagy idõvel enélkül is tökéletesen boldogul az ember?
Hát akkor ez egy kihagyott ziccer...

Carlos
goodsprings store.

Þór vígi þessi rúnar

dartonita
Bocs,lehet hogy nem voltam vilagos.Boone-ra gondoltam.Mivel egy emberi es egy gep tarsad lehet.

MerlinW
Srácok ásót merre találok? Vak lehetek, de felkutattam a fél világot:) Ez is ilyen Murphy dolog, ha nem keresném, biztos betévednék egy ásógyárba:)

[merlinw.org]

MerlinW
King's fõhadiszáláson van a Strip elõtt. Pár King-es küldi után elküldenek hozzá.

[merlinw.org]

MaskimXul
Az túlzás, hogy dumál, de bizonyos NPC-kel beszélve elkezd lejátszani üzeneteket, amikbõl kiderül, hogy honnan jött meg mit akar. De amennyire érdekesek ezek az üzik, annyira lapos maga a quest sajnos.
Dumál a golyó? Akkor nekem miért kuka? Vagy csak sérült és nem tud beszélni?

MaskimXul
Csak vidd magaddal mindenhova a kis robotot, elõbb-utóbb össze fog állni a quest. Bizonyos NPC-k szövegelése indítja be az új adatok lejátszását.
A küldetést a brotherhood of steel vagy a followers of the apocalypse -nél lehet befejezni, jutalma jobb páncél vagy erõsebb fegyver a robotnak, attól függõen, hogy kinél fejezted be.

Amikrõl dumál a golyó az alapján azt hittem, hogy valami izgalmas enclave-es quest lesz, csomó háttérinfóval meg szuper cuccokkal :(
Shep
Köszi szépen.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

ED-e my love Novac-i szeméttelepre vezet, valami grandmaval kell beszélned úgy hiszem

Shep
Ed-E-bõl ,hogy tudom kinyerni az adatokat, mert a napkollektor beállítós résznél adott egy új küldetést ED-E my love címmel de nem igazán tudok a dologgal mit kezdeni.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Szóközök nélkül kell ugyanezt, amit leírok [ spoiler ]

Szintén szóközök nélkül, ha befejezted a poénlelövést, akkor ezt írod a szöveg végére: [ /spoiler ]

EGyébként meg a makrók gombon tisztán és világosan megtalálod róla a leírást, kösz a megértésed! Jó játékot!

Mehetsz oda alacsony szintûként is, akár 2-es szintûként.... a saját halálanimációdat végignézni...XD

Egyébként 12-15 szintnél gondolom már nem olyan vészes 1 deathclaw!

DonnieBrasco
Incinerator jó a skorpiók ellen fõleg, azokat nehezen fogja a sima golyó a elején. Még tök az elején lett nekem is, most hogy mondod, asszem a temetõbõl tényleg.

Amúgy ez is spoiler. Bocsi az elõzõkért. Hogy is kell használni, mi a szemantikája? Köszi

DB

A ti kung-futok nem erõs!

Carlos
Tévedsz... :)

Þór vígi þessi rúnar

hát szerintem addigra a fegyverek jobban erõsödni fognak mint az ellenfelek:)
Incineratort (valamelyik sírból ástam elõ véletlenül kb. 60 lövésnyi lötyivel együtt, level 2-s szinten)is bírja a szemétje, bele lõttem vagy 10-et (na ide kell a páncéltörõ lövedék szerintem)

Egyébként ha ezzel meggyûlik a bajod, akkor mit mondasz majd a Deathclaw családra... XD

hát dinamitból is kell neki vagy 3:D
megnézném,hogy a való életben nekimennél e semmi cuccal egy 2 méteres páncélos skorpiónak ;) :D

How much can you take,before you snap?

Te vagy túl gyenge inkább! :D

Amugy a játék elején nincs egy kicsit túl erõsítve a skorpió?:D
azért elég durva,hogy milyen spoilereket írnak :(
így játsszon vele az, aki még soha nem próbálta...

How much can you take,before you snap?

Na én ott az NCR-nak segítettem, elárulva Eddie-t (fene nagy önérzetes, + karmás, becsületes kari, + sajnáltam volna a környéket otthagyni a banditák kezén)

Jah! Robot sheriff-> árleszállítás részedre (talán nála is van valami bõvülés a készletben, NCR seriff-> áremelkedés az NCR adók miatt és gúnyos megjegyzések :D + NCR miatt kibõvített lõszerkínálat, nálam pl megjelent a C4 (Itt még a késõbbiekben egy a Légió által teljesen lerombolt és kiírtott lakosságú Primet is el tudok képzelni), Powder GAnger sheriff (nemtudom, de itt is biztos van valami)!

És kérném a többieket, mivel én is kaptam a pofámra a korábbiakban, hogy a spoiler makrót használjátok légyszives: pl.:DonnieBrasco #1482-es hsz-e, mondat második fele!
Ne rontsuk el egymás szórakozását, ha nem muszály.

Szerencsére nincs két egyforma játék! :)
Tegnap megjött a CE-m így befejeztem az elsõ játékom és új partit kezdtem, ahol ugyan megmentettem Renot és kiírtottam a nyugati PG állomást, Primm után be tudtam sétálni a börtönbe, hogy meginterjúztassam a seriffjelöltet, majd felmentem Eddie-hez és tettem neki 1-2 szivességet. Például megkérdeztem a hadnagyot, hogy akar-e támadni.
Az NCR támadáskor Eddie javasolta hogy tûnjek el, így kisétáltam a csata közepén. :)
Carlos
Azon kívül, hogy gúnyos megjegyzéseket hallok, a kinevezettem-et illetõen lesz egyéb is?

Þór vígi þessi rúnar

Egyébént annak is vannak következményeik, hogy ki lesz a seriff, csak úgy szólok elõre!

Logika ezt diktálná!

Ha küldetést csinálod, akkor term. mivel a Powderek az NCR börtõn õreit, hát hogy is mondjam... lemészárolták, ezért NCR repu felfelé megy, ha ölöd õket az NCR megbízásából!

NEm lesz az vészes...

Az még kevés! Anélkül, hogy nem vetted föl azt a küldetést elõször a NCR Javító Intézetben Eddie-tõl, nem kapsz érte repu-t az NCR-tõl, sõt el se tudod kezdeni anélkül a küldetést. Ehhez meg az kell, hogy 1 db Power Gangert sem szabad addig kinyírni, mert akkor Eddie nem beszél vele, csak pisztolyt ránt! Én ezt úgy hidaltam át, hogy Goodspringsbõl kapásból (PG-ket nem bántva út közben) NCR Javítóba rohantam és elindítottam a küldetést.

Csak azért gondoltam rá mert kíváncsiságbol megöltem a 100 kupakos embert és nõtt a karmám tõle:D
Ha valóban már megmentett, akkor az Beagle, a seriffhelyettes. Õ nem szeretne seriff lenni, helyette kell valaki mást találnod.
Az egyik lehetséges jelölt a "100 capos" helyen lévõ faszi, tehát nem kell megölni. De kérhetsz segítséget is a város mellett táborozó NCR katonáktól, vagy átprogramozhatod a kaszinóban(kocsma) tévelygõ robotot is rendvédelmi feladatokra.
Ebben a játékban gyakoriak az összetett feladatok és a súlyos döntések, nem lesz elég ha odamész a térképen jelölt ponthoz és kinyírod/összeszeded.
A sztori is megérdemli hogy ragadj egy szótárat és fogd fel tanulási lehetõségként(is) a játékot.
xblades
Még mindig nem találkozott senki fodrásszal?
Mert ha nincs a játékban akkor jó lenne csinálni egy ilyen modot.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Elkészült a saját fabriken (a többibõl alakítottam ki) térképem a Faq > Map menüben megnézhetitek.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...