Fallout: New Vegas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
A találatot onnan tudom, hogy a legtöbb lövésem általában crit, amit ugye kiír :)
Azért az elég vicces lenne hogy 28-as crites dam-ot ignorál egy deatclaw, vagy egy fiend. Márpedig még is ezt teszik gyakran.
fõleg .357-es magnumot
.308-as hunting riflet optikával,
10mm-es pisztolyt
és távoli gyengébb célpontokra (ember) varmint riflet optikával(1 fejlövés 1 fiend, vagy akármilyen ember
laser riflet optikai sebzéserõsítõvel
és valami qs... akármennyi matter modulator riflet (plazma szerûség 28 dam-al)
9mm lõszerbõl 20-as szintig összesen 60-at találtam...
Nagyobb kaliberû fegyverekbõl egy darabot nem láttam, sõt egy darab lõszert sem találtam hozzájuk, eddig nem is tudtam hogy van ilyen.
a kéziágyúnál ilyesmire gondolok. A minigun csak meggymagköpködõ :)
A speech nélkül végigvihetetlen küldetés, mikor az atomic wranglerbe "dolgozókat" kell keresni, és a nõstény ghoult nem lehet lefizetni, szívességet csinálni neki, csak speech-el megy el oda dolgozni, volt ám másik is, csak azokra már nem emléxem, annyi küldetést csináltam már.
És igen lockpick nélkül sem tudsz bejutni sok helyre, mert sokszor nincs terminál alternatívának, könnyvel meg nem lehet annyit rárakni hogy elég legyen a szintje, mindenkébben normálban fejleszteni kell.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Þór vígi þessi rúnar
A frigó pedig az Indiana Jones utolsó részébõl van, ott is túlélt egy atomrobbanást.
Van olyan feladat a NCR részére és a Boomer brigád esetében is, ahol egy dokinak kéne segíteni a páciensek összerakásában.
Namost korábban is eljutottam már ezekhez a küdletésekhez és akkor simán ment a dolog (ugyanazon modot használva mint most).
De most amikor beléptem a kérdéses helyre (mindkét helyszínen), a sérültek vagy az ágy mellett voltak vagy keresztben rajta és a szokásos menü helyett csak loot-olni tudtam õket. Találkozott esetleg valaki hasonló problémával?
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Innivalót csak tiszta vizet viszek (nagyjából 10 üveggel), meg ha velem van cassidy akkor felveszem a piákat (nincs negatív hatás a csajnak köszönhetõen csak pozitív már a tulajdonságokat illetõen, csak ugye kicsinykét kiszárítják az embert). Végszükség esetére 4 db fáradság ûzõ lötyi (a koktél).
Vízre megoldás hogy a kaktuszból, egy üres üveggel meg megfelelõ survival skill segítségével tudsz vizet nyerni. A szennyezett víz tisztítása is megoldható de nagyon cuccigényes és olyan össztömege van az egésznek hogy bele szakadna a karakter ha ezt cipelnie kéne.
Illetve mivel van elég radaway/radX így simán iszok csapokból ha azok még elfogadható mértékû sugárzási értéken belül maradnak (a 10-es rad értékûbõl inkább nem de 5-ösbõl simán).
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
Engem az UI része érdekelne amelyik néhány screenshoton látszik. Nagyon jó! Valaki nem tudja véletlenül a nevét, mert a modban ha jól sjtem az UI nincs benne. Csupán a shotokon látható.
Pl a két hulla neve nem Owen és Beru volt véletlenül? (Star wars)
Fordult már elõ vkinek ilyesmi vagy esetleg tudja miért lehet, hogy néha baszik reagálni az emberem? Félig belesüllyed a lába a földbe elõre hátra lebegek a levegõben közben se lõni se vats csak mozogni tudok. Rohadt szar mikor éppen a pofámban van az ellen én meg csak így lebegek. Kicsit olyasmi mint néha pl az ellen - ált álltak - félig bele vannak süllyedve a földbe úgy közlekednek. Ahhoz hasonlatos ez is.
Elõre is köszönöm a segítséget!
volt olyan (asszem még a baldur's gate 2-ben), hogy inkább bekapcsoltam valami cheatet, mert nem tudtam legyûrni az egyik kötelezõ akadályt, csak haladjunk a történetben. Ez is, meg az általad említett versenyszellem/kihívástudat is csak egy-egy szempont, amit a készítõknek egyensúlyozni kell, vagy legalábbis lehetõséget adni mindkét stílusnak.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
volt nálam egy-két pisztoly, varmint rifle, még szerencse, hogy az elõtte levõ küldetésben zsákmányoltam egy incineratort, amivel egy lövés - rohanás összevissza kombóval sikerült leteríteni pár perc alatt :D
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Egyébként úgy bírom, hogy: "jajj nehéz a játék, kell hozzá mod" hozzáállást! Nekem spec. ha nincs benne kihívás (nem ölnek meg párszor, nincsenek nehézségek stb. stb.), akkor nem is szórakozom annyira jól.
Ezek a dolgok kellenek bele. És sajnos a fentebbi hozzáállás miatt készül egyre több ócska, könnyû, unalmas és rövid játék, mert egyesek már a játékmenet elsõ másodpercétõl isteni legyõzhetetlenségbe szeretnek emelkedni.
Ez olyan, mintha nem állnék ki senkivel egy focimeccsre, csak ha a csapatomban van Suarez, vagy Ronaldo... vagy nem játszok sakkot, csak ha Kasparov súghat nekem....
Ezért korcsosul el a játékipar is már...
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Aki meg emiatt sír, az meg menjen Mariozni.
Rayman: rámész a varmintra amire fel akarod szerelni és nyomsz egy x-et, ott kiválasztod a modot és már rajta is van!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Egyébként még 5.56 téma: a Service rifle nem sokkal (sõt nekem nem tetszik az a fegyver) jobb, mint varmint puska (+ erre szerelhetõ tárnövelõ, hangtompító és még távcsõ is)!
Én mindig elkövetem azt a hibát, hogy nálam van egy rahedli fegyver és felét se használom, de eldobni, eladni nem akarom:
9mm-es : egyszerûen imádom, marhajó az újratöltés animáció. Nálam már távcsõvel ellátva!
9mm-es submachine: néha elõveszem, ha túl sok a 9-es ammó, de amúgy nem max az upgradek érdekelnének hozzá(lehet föl kéne adni postára)
.357-es: a drágaságom, el nem raknám semmi pénzért sem (jobban kedvelem, mint a unique lucky verziót)
cowboy repeater: hatékonyabb 357-es ammóval mûködik, ezt is imádom
10mm-es: régi nagy kedvenc... no comment
10 mm-es submac.: szintén F3-as idõkbõl relikvia, egyszerûen nem tudom eldobni, imádom az alakját!
varmint rifle: Fallout NW top 3-as fegyvere (1. repeater, 2. varmint, 3. 357 pistoly, 4. 9mm) rengetegszer kihúzott a sza..ból már, bõvített tárral és immár hangtompítva van nálam.
Caravan shotgun: Mit is mondhatnék, szûk folyosókon a lehetõ legjobb társ egy gun skillre szakosodott courier-nek!
Továbbá általában teli vagyok aknákkal, gránátokkal, dinamittal, amit nem használok el, mondván jól jöhet még egy két helyzetben.
Végszükség esetére, ha ez a komplett lõszerraktár kifogyna, van nálam 1 machete is!
Nem csoda, hogy a 250 kilót eltárolható inventory betellik (azért mert egy hülye lootbitch vagyok amúgyis XD)
A másik kategória, amivel bajban vagyok (hardcore mode) az az AID készítmények, hát ebbõl mindig színültig van az inventorty. Erre nincs valakinek valami jó ötlete, hogy legyen elég vizem (mondjuk 3 nap alatt szárad ki a karakter) és kajám, de ne foglaljon több száz kilót az inv-be. Ki milyen kaját, piát visz magával egy-egy útra (én ha sasparilla vagy nuka cola kerül hozzám rögtön megiszom a caps miatt és a súly miatt, de pl az alkoholt meg sajnálom eldobálni<#whatever>#whatever>, visszavinni meg nem tudom mindet)
amd athol X2 5600+ , at radeon hd4670
Ez egy feature, amivel kapcsoaltban többek elégedetlenségüket fejezték ki és emiatt készülnek modok amik ezt a feature-t törlik.
AP lõszerek gyártásához meg (típustól függõen persze) kellhet plusz perk is, nem megy az alapból és nem is minden lõszertípus esetében megvalósítható. De erre is van már mod nem is egy.
Nincsenek végtelen sebzéskülönbségek értsd már meg.
Szép dolog levadászni deathclaw-kat, de azt sem árt tudni, hogy csak mert ugyanúgy néz ki kettõ attól még lazán eltérhetnek az értékei (DT és HP). Márpedig ettõl függ hogy leszeded gyorsn vagy sem. Emellett ha VATS-ban megnézel egy célpontot, látod hogy minden támadható felület alatt van egy csík. Ha az elfogy, akkor egyrészt az a rész crippled, másrészt elbukja onnan a DT értékét így ha újra oda lõsz és tényleg eltalálod, akkor hamarabb pusztul a célpontod. Emellett a DT sem egységes az eltérõ testfelületeken.
Ahogy ratgab is írta, a lopakodva gyilkolászás az eslõ hangos lövésig tart, mert utána észlelnek (caution vagy danger felirat lesz felül) és onnantól már nem jön alapból critical sebzés hiába sunnyogsz továbbra is.
Mitõl vagy te olyan 100%-ban biztos abban, hogy mindig eltaláltad a célpontot? VATS esetében legalább látod ténylegesen a találatot, de ha simán FPS módban játszva lõdözöl, akkor a találat, fõleg nagy távolságból, korántsem biztos. Csak mert megált a célpont még nem találtad el. Plusz minél messzebbre lõsz annál gyengébb lesz a hatás is.
Nagy távolságból tehát (fõleg ha a fegyver hatásos lõtávjának határán dekkol a célpont) nem sokat ér a critical, hacsak nem sikerül telibe kapni az adott lény legsebezhetõbb pontját (ekkor valóban pusztító a támadás). Hiába a nagy sebzés ha az alap, amit többszörözne a program, a távolság miatt lópikulát sem ér.
A palzma meg mint írtam szép hogy nagy sebzésû, de nincs páncéltörõ képessége, marha lassú és kiterjedt grafikájú a lövedék ami miatt még ha azt is látod hogy telibe kaptad a célpontot akkor sem garantált a dolog. A fiend-ek páncélja meg ha jól emlékszem maxon olyan 10 körüli, sisakkal még nagyobb. Szóval nem oylan gyenge az.
Jó fegyvereket lehet találni nem is keveset. Venni is csak a megfelelõ helyen keressed a fegyvereket. A modokat a fegyverekre felpakolni különösen megéri. A lõszerek legtöbbjét meg le lehet gyártani (hand loader perk és a shotgun surgeon új lehetõségekkel bõvíti ki a repertoárodat). De speciel 5.56-os AP lõszert eddig mindig tudtam venni hard fokozaton játszva is (tény hogy sosem eleget, de amennyit vettem az mindig elég volt), de a többi kategóriában ahol szintén van AP típusú lõszer ott sem volt még problémám spec lõszer hiány szempontjából. A spéci lõszereket csak akkor kapom elõ mikor tényleg kellenek.
Pulse gránát több helyütt is található. A mine max akkor jó ha utánad is mennek a célpontjaid (meg ha nem akarod akkor nem írtod ki a Silver Rush bandát). Ellenben a pulse gun gyönyörûen gyilkolja a robot és power armor-os célpontokat és elég hamar beszerezhetõ.
Milyen fegyvereket használsz amúgy? Ha már többfélét akarsz betárolni akkor tartsd szem elõtt az alábbiakat:
A .22-es lõszert és fegyvereket felejtsd el. Annál még a puszta kezes harc is jobb.
A 9 mm-es lõszert használó eszközökbõl sok van, lõszer rogyásig és gyártani is könnyû, de gyengék. A 10 mm-es már jobb, de igazából amolyan köztes lõszer aminél már érdemesebb inkább jobbat szerezni. A .357-es sintén ez a kategória de a játék elején egész jól el lehet játszadozni a cowboy repeater és a .357-es magnum párossal. Sokáig megbízható és lõszerben jól ellátott fegyverpár.
Az 5.56-os lõszert használó fegyverek lõszer ellátottsága kiváló és az egyik legjobban használható általános típus. Pistol és rifle kategóriában dögivel találni hozzájuk megfelelõ eszközöket (marksman rifle, All American, service rifle mind egész jól muzsikál).
A .308-as lõszerbõl is lesz bõséggel és hatékonyabb mint az elõbbi (nagyobb sebzés de alapból nem ér sokat az erõsebben páncélozott célok ellen). Spec lõszerek is akadnak hozzájuk (AP, HP és JSP).
Ezek felett a .44-es, .45-70-es (ez valami brutális és az ilyen lõszert prüszkölõ fegyverekhez már nagy erõ kell), 12.7 mm-es (van psiztoly és varrógép), végül a .50 skulók és fegyvereik állnak. Ezekhez viszont már kevesebb skuló lesz.
A gyorstüzelõ kéziágyú alatt a minigun értendõ? Merthogy van abból is rogyásig, csak a megfelelõ helyen keressed (Black Mountain szupermutáns járõrei elõszeretettel cipleik ezeket). Könnyû géppuska is akad náluk és találni is lehet (például a Deathclaw tojásoknál mindjárt van is egy a kõbányában). A .50-es anti-material rifle megintcsak nehéz fegyver kategória. Rakétavetõkbõl is már találtam többet (rakéta is akad bár nem használom egyiket sem), ahogy például Fat Man-be is belefutottam (szintén a kõbányában az egyik nagy pocsolya szélén, félig a sugárzó vízben található egy). Gatling laser megintcsak lesz, csupán nem midnenki azzal fog szaladgálni, hanem célirányosan kell keresni mert nagyon ritka.
Ennyibõl sokkal jobb a NV mert bár itt is szinttõl függ (10 szintenként van egy minõségi ugrás bizonyos ellenfelek esetében a fegyverzetükben), hogy milyen fegyverek lesznek az ellenfeleknél, de néhány fegyvertípus csak bizonyos helyszínekre korlátozódik és ha olyat akarsz akkor oda kell menj értük.
Szerintem azokat a feladatokat is meg lehet oldani duma nélkül, amelyikekre te kijelented hogy csak dumával érhetõ el eredmény (de ha konkrét példát írsz akkor pontosítani tudok én is).
Vérengzõsen de meg lehet oldani. mindig van más lehetõség. Emellett ha olyan nagyon zavar a dolog, akkor tankolj fel a dumát erõsítõ kis füzetekbõl. Ezért vannak. Mindegyik elolvasása ideiglenesen 10-et dob a speech-en.
Zárakkal speciel több gondom akadt, mert van pár hely (nem sok) ahol nem árt a magas szintû lockpick (ekkor én is elõkapom az újságokat).
Magyarán azt fejlesztesz amit akarsz mert sosem csak egyetlen megoldási út van. Legfeljebb az erõszakos megoldás során más végkifejlethez jutsz el.
Az a kis ikon azt jelenti, hogy a célpontnak páncélozott ruházata van, ami azt jelenti, hogy a páncélzat mértékéig (pl.: 7-es páncélzat) az okozott sebzés csökken: 3 x 12 sebzést okozó golyót lõsz rá, akkor golyónként 5 sebzést (12 alapsebzésbõl a páncélzat levon 7-et) szenved el a célpont, azaz összesen 3 golyó esetén 15-öt sérül.
Például ezért fordulhat elõ az, hogy ha single shotgunnal sima lõszerrel 50-es gun skillel elkezdesz lõni 1 radscorpiont, akkor az egyáltalán nem sebzõdik, mivel akkora a páncélzata, hogy az okozott sebzést teljesen elnyeli! (konkértan ezt én is eljátszottam a radscorpionnal így tapasztalatból is meg tudom erõsíteni)
Ez kikerülhetõ olyan fegyver használatával, amit nem befolyásol a páncélzat, mint pl antimaterial rifle, vagy páncéltörõ lövedék alkalmazásával.
Ez utóbbit az újratöltõ állomásokon akár sima lõszerbõl is lehet készíteni (sanyicks ezt neked üzenném, ha jól emlékszem magas repair skill kell hozzá, szóval ha sok sima ammo-d van, abból tudsz sok páncéltörõ lõszert készíteni ennél az állomásnál és nem muszály vásárolnod)
én most 42-nél járok,de nem hiszem,hogy meg lesz 50 a végéig
How much can you take,before you snap?
És ha õ felkel a kábulatból (gondolom, hogy felkel), akkor ha ismét kiütöd kapsz érte xp-t?
Nagyon jól lehet benne scavengelni, a craft rendszere is kitünõ, és természetesen vannak benne lõfegyverek is (MMO-ban ez ritka).
Ja és vannak jármûvek (lovak, ATVk, dzsippek).
Fallout MMO
Állt akkor nem sérülnek, ha olyan testrészére lõsz, ami páncélozott!
Ezt a nem sérülést én csak ilyen esetekben vettem észre! Egyébként lehet, hogy magas volt a Damage Thresholdjuk (karakter alapvetõ képessége lehetett) és nem a testét védõ páncél miatt nem sérültek annyira.
ratgab: ha elég messze vagy, akkor az elsõ lövés után sem vesznek észre
How much can you take,before you snap?
Elis kezdtem ujra
Itt lathato az uj buildem
- Kizarolag melee fegyokkal vagy unarmeddel fogom tolni, erdekes lesz
- Noi karakter es Blood a neve
- Night personm, cannibal perkek majd bejatszanak persze ;)
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
Vannak 100x-os sõt végtelen sebzéskülönbségek. Most kiirtottam a deathclawokat a kõbányából. hunting rifle-el nyomtam. Volt ami 3 lövés volt, volt ami 20(ez sima deathclaw, az alfahímet meg a deathclaw anyát nem vettem ide), ugyanazzal a fegyverrel ugyanazzal a lõszerrel, és mind talált... a 20-nál is jó pár crictical volt.
És nagy részét úgy lõttem ki, hogy sneakben voltam, olyan távol a ködhatár hogy nem is találtak meg, és úgye a sneakból lövés alapból crit, de még is hatalmas különbségek voltak hogy melyikbe mennyi kell.
Volt olyan crit ami nem mozdított hp-t volt olyan ami -25%-ot a levett, direkt ki is jöttem a célzónézetbõl minden lövés után hogy lássam crit volt-e vagy nem.
Most pár fiendet is lõttem plazmapuskával. Volt aki 1 lövéstõl feküdt, volt akire konkrétan 6 lövésig SEMMI sem hatott, majd hirtelen 10 hp és utána már meghalt, pedig azoknak aztán olyan gyér páncélzatuk van...
Persze tudom milyen fegyverek és lõszerek jók mi ellen... kár hogy ilyen fegyvereket és lõszereket sehol sem találni. Már vagy 50 questen túl vagyok valszeg a játék vége felé, és össz 20 db ap lõszert találtam, sõt a kereskedõknél is max 10 db van ha van náluk egyáltalán. Pulse mine-t is csak a silver rushban találtam, miután ki kellett irtanom õket.
Sima lõszerbõl meg van elég, már ha felváltva használok 4 fajta fegyvert amihez külön lõszer kell.
Na meg hiányzik a 3-ban még meglévõ gyorstüzelõ kéziágyú, az tényleg mindent vitt. És érdekes módon itt olyan ritkák a nehézfegyverek mint a fehér holló, pedig a 3-ban 20 szint környékén mindenhol gattlingokba, fat man-be, és ilysemikbe botlottam.
Na meg az is gáz kicsit, hogy itt nem úgy van mint az oblivionban vagy a 3-ban, hogy azt a skillt fejleszted amit akarsz, max bizonyos helyzetekben nehezebb, hanem konrétan jópár olyan küldetéssel találkoztam, amit magas speech nélkül nem lehet megcsinálni, mert nincs is más lehetõség. Uh most felfejlesztettem a speechet így meg jönnek a 2 perces questek...
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Mellékesen jó ez az Arwen mod. Levettem Very Hardról Hardra és így már pont megfelelõ a nehézsége számomra.
Loot nagy részét meg nem cipelem, mert gyengus vagyok. Bár a követõk segítséget jelentenek majd erre is. (Újra kezdtem 13 óra után a játékot az Arwennel egyrészt, másrészt meg elcsesztem a perkválasztást, mert kétszer is a sawift learningre szavaztam, mivel akkor még azt hittem hogy nincs level cap.)