21
 • Nazir
  #21
  Anyámmal élek, Babettával járok, Vin Dieselt nézek.
  Minek gondolkodjak?
 • yossarian76
  #20
  Olvasgattam a hozzászólásokat és ugy gondoltam hogy én is leirnám a véleményem.Abban nem értek egyet "hajnaltores" -el hogy miért kell leszólni a Halálos Iramban és hasonló társait.Ezek a filmek nem azért készültek hogy még másnap is a mondanivalóján gondolkozzunk,ezek a filmek azoknak készültek akik bemennek a moziba és egy könnyed másfélórát töltsenek el ott.Azért mennek be rá mert látni akarnak jó kocsikat,jó csajokat és mindent ami ezzel jár.Én magam is láttam a széria összes részét eddig amik közül egyedül az első rész tetszett.De én meg néztem a Sátántangó-t is annak idején pedig az hét órás film volt.Ezzel arra szeretnék kilyukadni hogy a műfajokat tudni kell külön kezelni.A Halálos Iramtól éppen annyit kaptam mit vártam (elöször) utána már nem....Ennyi.Abban viszont igaza van hogy sokan nem ismerik a legnagyobb rendezők neveit és annak filmjeit sem,de ez egy ilyen világ.A 90-es években sokat jártam moziba haverokkal és megnéztünk minden olyan filmet ami picit érdekelt minket.Igy lett egyik kedvenc rendezőm Hal Hartley akit gondolom nem kell bemutatni annak aki ezzel foglalkozik.Tehát ha Hal Hartley ,Fellini,Kubrick és társai neveit halljuk akkor adjunk nekik egy esélyt mert megéri,ám hanem hát keressen rá neten hogy ők kik is valójában és mit követtek el a múltban és a jelenben.Mozi egy nagyszerű dolog mindegy milyen filmet is nézz az ember.Ja,és filmkritikusnak lenni klassz dolog lehet,az egyik legjobb "munka" amit eltudok képzelni.
 • smaszi
  #19
  Látom winnie, emberedre akadtál...
  Látod, egyébként te is jöttél nekem a felméréseddel(itekel) valamelyik hozzászólásomnál, ahol a letöltésről írtam, itt meg lenézed azt, aki azokat hozza fel példának...hogy is van ez???

  De mindegy. "Okos enged...."
 • hajnaltores
  #18
  :):):) Kénytelen vagyok elhinni, mert a kutatásokat mi végezzük neves piackutató cégekkel:):):) Felvágások?? Hol??? Ne viccelj velem:):):):)
 • winnie
  #17
  az nem "tettszik", hanem csak "tetszik". aki ír, az tudná.

  de egyébként mulatságos, amit leírtál (a felvágásokkal együtt) és persze rémisztő is valahol, hogy te komolyan elhiszed ezeket a butaságokat:)
 • hajnaltores
  #16
  a 70%- ot úgy értem, hogy Más Országokban kb a lakosság 70 százaláka ismeri a filmek hétterét, miről szól, ki rendezte, stb...
  (A helyzet az, hogy a társadalmi elbutulással együtt romlanak az arányok, így Nem arról van szó, hogy Bármi is Magyar Specifikus) De Pl a magyar tinik (12-17 korosztály) 85%-a jobban ismeri Győzikét és Zimány Lindát, mint Stanley Kubrick-ot, vagy Oliver Stone-t (Nem mondtam, hogy ez nem természetes, Ez csak egy Adat...Kezdthetünk vele bármit...mondjuk elgondolkodhatunk rajta....
 • hajnaltores
  #15
  Igen, köszönjük az ajánlást..."ha nem tettszik nem kell megnézni" Ezt hogy érted??? Előbb nézzem meg, és ha nem tettszik, nem kell megnézni??
  Winnike! Nem szeretnélek megsérteni, de Filmkritikus vagyok 25 esztendeje, lehet, hogy akkor még nem is éltél, de ez egy más kérdés:) Számos Kutatás Igazolta, hogy a Magyar közönség 80%-a (akik megveszik a mozijegyet) Az elmúlt 20 (rendszerváltás óta) évben Csak és kizárólag olyan filmeket hajlandóak végignézni, melyeknél nem kell mélyebbre ásni agyacskájukban pl: halálos iramban 23, Vas, (ebbe még természetesen beletartoznak az agyonreklámozott, Nagy stúdiók által gyártott filmek, pl: The Dark Knight...Az esetek többségében a Magyar Nézők 50%-a, Teheát a fele, azt sem tudja, mire ül be, illetve halvány lila fogalma nincs a film egyéb hátteréről...(más országokban ez meghaladja a 70%-ot)
  Az Amerikaiak Valóban nagyon Buták, és befolyásolhatóak, azonban arányaiban, ez jócskán alulmarad a Magyar közönségnek...Kérlek Kapcsold be a televíziót és nézd meg mi megy este, persze, ennek semmi köze a "magyar közönséghez"...(vagy mégis?) A Legjobban Formálható népcsoport vagyunk, és a legnagyobb baromságokat is elhisszük...Lehet, hogy te nem, mert te egy okos ember vagy:) De a Statisztikák az mutatják, hogy ez így van...Most persze jöhetsz azzal, hogy ez nincs így, De a Világon Egyedül álló pozíciónk van...Nem akartalak kiábrándítani, és biztos igazad van mindenben, de én ezzel foglalkozom...
  Nem szerettem volna ennyit írni, de némi felháborodást éreztem a kommentedben...

  Szép Napot

  Egri Viktor
 • Barakukk
  #14
  A mozi elsősorban az egyén szórakoztatását szolgálja, ezért nagy a vászon, ezért van speciális hangrendszer, ezért van popcorn az emberek kezében. Teljesen normális, ha valaki egy kis agyatlan akcióra vágyik. Aki azonban mélyebb filozofikus gondolatok ébresztére vágyik, meg tartalmasabb mondanivalóra, annak a könyvtár intézményét ajánlom.
 • bmw
  #13
  Ha nem tetszik nem kell megnezni. Mindenkinek mas az izlese. Meg jo, hogy nem vagyunk egyformak...
 • kukacS3K
  #12
  az is csoda hogy kijött a papírrepülők multiplexben, nem kell a számokat nézni, ez nem popcornmovie
 • winnie
  #11
  ilyenkor mindig megkérdezem, hogy "mi van??":) ennyire sok filmet nézel, hogy már azokra is ráfanyalodsz, amik nem nagy számok? (gondolok arra, hogy a szerinted nem nagy szám 1-2. rész után megnézted a 3.-at.) ehh, én még az ajánlott, hiperjónak vélt filmeket sem tudom megnézni mindet, egy héten 10 felett van a nézősök száma...
 • Szolnokboy1
  #10
  mint mondtam, ez a kép nem a halálos iram című filmből származik, hanem a texasi láncfűrészes - a kezdetekből. ne kérdezd, miért abból válaszott képet Viki, a tárgyalt mű helyett. :)
 • Aldo Moro
  #9
  A csajnak kint a fél segge, halálos menekülés, parázás, bujkálás közben. Nem mondom, hogy nem jó látvány, csak éppen annyi köze van a realitáshoz, mint egy török disznópörköltnek.
 • Taybore
  #8
  Hát annyira nem érdekel a film, hogy megnézzem moziban. Szépen megvárom, míg kijön DVD-n és valaki kölcsönadja. Az előző részei se voltak nagy számok (a meg Tokió Drift kifejezetten nem tetszett).
 • Szolnokboy1
  #7
  a kép miért a texasi láncfűrészesből van?
 • Ryder7
  #6
  gopetiton.com a barátod, ha már annyira akarsz peticiót.
 • geronemo
  #5
  Komolyan mondom petíciótírok Viktor ellen. Nemigaz, hogy nem lehet írni egy normális cikket
 • winnie
  #4
  "A Magyar Közönség a legrosszabb és a legdurvábban befolyásolható, sajnos..."

  és a szerb? a belga? az amerikai? a német?

  nem értem, hogy mi a jelenségben magyar specifikus.

  "Ahol felbőg a motor, oda megy a sok barom, nem baj, ha nem kell gondolkodni egy filmen, sőt"

  itt viszont alaposan mellélőttél - így jár, aki csak vaktában próbálkozik. ha igazad lenne, akkor nem bukott volna meg a legutóbbi 4 autós filmből 3 itthon és a nem gondolkodósak zöme is sikert aratott volna (nem így volt), valamint az oscaros, gondolkodós filmek buktak volna (nem buktak)

  buta dolog "magyar közönségről" sommás véleményt vonni, általánosítani, hiszen nem sokban különbözünk más oszágok közönségétől.

  ha már nagyon kéne valamit írni a magyar közönségről, azt tudnám mondani, hogy tagjai azt hiszik, hogy 1. másoknál jobban értenek a témához (wink, wink), 2. hogy ők nem tagjaik a magyar közönségnek.

  (ez kábé azzal ekvivalens, hogy vannak, akik bizonyos témakörben ún. magyar mentalitásra hivatkoznak. holott, aki jártas a témában, tudja, hogy az vall magyar mentalitásra, ha valaki magyar mentalitásra hivatkoziK:)
 • geristar
  #3
  Nekem nagyon tetszett a film!!
  Hajrá Vin Diesel, csak így tovább!! :)
 • opeca
  #2
  Nincs baj ezekkel a filmekkel szerintem, jó kis délutáni lazás mozi, a baj inkább ott van, hogy ezeknek soha nem zsabadna rekordokat döntögetni, mert egyszerűen nem epikus műről van szó.

  Nem is az volt a producerek, rendező, író célja szvsz, hogy itt valami monumentálisat alkossanak, hanem egy könnyed akciódús limonádét, ami szerintem teljesen jól is sikerült.

  Viszont az riasztó, hogy már ilyen filmek már a toplistákon vannak.
 • hajnaltores
  #1
  A Magyar Közönség a legrosszabb és a legdurvábban befolyásolható, sajnos...
  Ahol felbőg a motor, oda megy a sok barom, nem baj, ha nem kell gondolkodni egy filmen, sőt... csaklegyenekbennejócsajokmegavindízel megjócuccuk pedig ótvar fos a film, már az elsőt sem értettem, hogy mi olyan hú de fasza benne, inkább egy kínszenvedés végignézni, történet semmi, parttalan, fölösleges lazázás...
  (ez az én véleményem) lehet, hogy félre sikerültem tunning ügyileg